Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
Nekünk Győr határán belül van egy kiskertünk, ott nem csak az ingatlan elé pakoltak le, hanem a kertbe is, a házba is, miután lelopták róla a hatalmas acél ajtót. Egyik esetben hiába lett meg a tettes, az ÉK-Magyarországról ide csámborgott elkövetőn az okozott kár nem volt behajtható.
Még a nagyapám vette a kertet és húzott fel rá egy házat. Sajnos már szinte senki sem kertészkedik a környéken. Most már csak az ingatlan értéke miatt tartjuk meg, arra nem lehet panaszunk. -
G@ben
addikt
Talán szükségtelen, megvan a tettes. A közvetlen szomszédnak, akivel igyekszünk jó viszonyt ápolni, az anyukája vitte ki tőle a szemetet. Viszonylag diplomatikusan, de azért határozottan mondtam el neki, hogy ez nem szemétlerakó, mi tartjuk karban, meg hogy eddig 10 talicskányi levelet szedtünk össze utánuk. A néni megijedt, elvitte az éppen lerakott cuccot. Nem tudom, milyen lesz ezután a viszony.
-
Dryman
őstag
Akinek ilyen a mentalitása, azt nehezen fogod rábírni arra hogy magánál hagyja a hulladékát és mondjuk csináljon a kert sarkában egy komposztost....
A kamera felvételekre meg nem bíznám a jogi csűrcsavart, max bizonyító erejű amikor egy kertimunkában kisportolt hegyomlás benyomja az orrodat, és betesz az odahordott zöldhulladék alá -
kovacsroli
senior tag
...vagy Dunakilitre, a Sári csárda kicsit messzebb van, de ott is lehet állatokat nézegetni, enni, meg ha az idő engedi sétálgatni is mert szép környék. Nincs most olyan hideg.
Ja, meg van az a lovarda Gyirmóton, annak is van étterem része, de ott még nem jártam, általában ha lovat látok az ellenkező irányba megyek.
Magas labda volt amúgy...
-
Balinov
titán
szerintem erdemes megprobalnod a win10-et, csak en elotte egy pendrajvra letoltenem minden komponens uccso whql win10 driveret (chipset, lan,vga,hang,bt,etc) aztan amint fennvan, tiltanam a windowsupdates automatikus driverfrissitest (ha akarod, ha nem, frissiti)
Mondjuk egy live usb-s LInux Mint-et, Ubuntut sem tart sokaig kiprobalni
-
PociAti
őstag
Pedig a Linux kicsit segíthetne, így nem egy erőforrás zabáló operációs rendszeren néznéd a YouTube-ot.
Viszont 1080p-n önmagában a YouTube is nagyon sok erőforrást igényel, mert nem csak a videó számít, hanem a körítés, amit nyújt hozzá (ajánlók, feliratok, hang optimalizálás, stb.)Legtöbbet úgy lehetne spórolni, ha előtte letöltenéd a YT videókat. Erre való a YouTube downloader alkalmazások. Sima videók lejátszása fele annyi erőforrásba sem kerül, mint ugyanannak a megtekintése a YT-on.
Persze így ezzel az egész streamelés élménye, vagyis jellege megszűnne.De a win7 win10 cserével, vagy pusztán az újratelepítéssel még ha sikerülne is 10-15%-ot lefaragni, az nem sokáig tartana. Folyamatos fejlesztések miatt egyre több terhelést tolnak a nézőkre.
-
Balinov
titán
szivesen, remelem segit valamit. jomagam nem probaltam, YT-t vagy telon (865+ Snapdragon) vagy TV-n (Chromecast with Google TV vagy ceges 11th Gen i7 laposon nezek, vagy tableten de sok topikba, reddit bejegyzesben lattam, hogy ajanljak ilyen esetre
Win10 vs 7. Szerintem erdemes kiprobalni, anno a Thinkpad T420-on w7 volt, de feltettem a w10-et (istentuggya, melyik foverzio, evekkel ezelot volt) es mintha porgosebb lett volna vele a gep.
Egy Linux Mint vagy Chrome OS Flex is erdekes lehet regi vasra.
AMD a6 alapu regi HP vason (dual VGA) 6gb rammal egy Linux Mint fut Patriknak, de tervbe van veve a Chrome OS is, redditen eleg jokat irnak rola
Amugy meg amit Jazzenegger is ajanlott, regebbi optiplex, HP prodesk vasak nem rosszak ami. Egy SSF-es 4th gen I3-as Prodesk-en megy nalam a proxmox, pihole,meg egy ket VM-el, de a srac rakot ra egy friss win10-et, mikor megvettem tole es azzal sem volt lassu (i3, 8gb, 1TB hdd verzio volt valami 55€ hasznaltan, tavasszal, ugye gyari win10pro licenszel, ilyesmi penzekert megeri. Talan meg valami low-profile VGA-t is tudnek bele heggeszteni.
Bali
-
Jazzos
őstag
Válasz: a puding próbája az evés
szerk. na nézzük csak, mit mondd az AI:
"Az AMD Athlon II X3 435 processzor és 8 GB RAM rendelkezésére bár képes lehet futtatni a Windows 10-et, azonban érdemes megfontolni, hogy a rendszer igényei és teljesítménye miatt előfordulhatnak problémák. Az AMD Athlon II X3 435 egy 2009-ben piacra került processzor, és az idő múlásával a hardveres követelmények is változtak. A Windows 10 használata esetén előfordulhat, hogy a rendszer lassabban fog működni, különösen, ha modernebb alkalmazásokat futtat.
Ha a rendszer teljesítménye nem kritikus számodra, és szeretnéd a Windows 10 legújabb funkcióit, érdemes lehet kipróbálni. Fontos azonban előzetesen biztosítani, hogy a hardver kompatibilis legyen a frissítéssel, és hogy a szükséges meghajtók és illesztőprogramok rendelkezésre álljanak.
Van esetleg konkrét ok, amiért szeretnéd a Windows 10-et telepíteni? Talán segíthetek abban is!"Ugye-ugye, azt mondja érdemes kipróbálni. Hát ezt mondtam én is.
-
Dryman
őstag
A Xiaomi kültéri kamerák általában nem is fogadnak mikroSD kártyát, ott úgy lehet megoldani hogy vásárolsz hozzá egy base station-t, ilyet: [link]
beteszed a házba biztonságos helyre, és a kültéri kamerák meg wifin csatlakoznak hozzá.
felhőtárhely a xiaominál....úgyis regisztráltál fiókot a használathoz, így csak egy lépés hogy 0,27HKD/napidíjért 50GB-os tárhelyed legyen. ezt gyorsba átszámolva: 4930Ft/ év
Ha a kamerák felvételeit csak riasztási események kapcsán szeretnéd megőrizni, pl. csak akkor menjen a felvétel a felhőbe ha a lakás riasztva van, és a kamera aktiválódott... ez esetben kb 2 kamera felvételei elférnek akár az ingyenes 5GB-os tárhelyen is 40-45 nap visszanézési lehetőséggel....igen, itt jön az hogy a xiaomi a biztonsági felvételek tárolását ingyenesen nem teszi már lehetővé...pedig működött...azóta mióta ez a macera volt, én bérlek 50GB-ot. A beltéri kamerák eseményvezéreltek, csak biztonsági célból készül felvétel, csak akkor mikor be van riasztva az ojjektum, ha van mozgás a kamera veszi és online felkerül a felhőbe...amikor nincs beriasztva az okosotthon biztonsági központja akkor a kamerák nem aktívak...nem akarom visszanézni magam egy szál bőrlengőben a fürdőszoba előtt. A kültéri kamerák meg minden olyan mozgásra aktívak, amelyek a megfelelő távolságból történik vagy valami egyéb más elektronika eseményvezérelten bekapcsolja azokat, pl kaputelefon megnyomása, kapunyitás, villanykapcsolás a teraszon...Mindent összevetve 90 nap alatt 12GB-ot sikerült összemókolni úgy hogy teszteltem a rendszert azaz számtalan felvétel készült kukába címzéssel.
Mikor elkészült a cucc, jött az öröm meg a jogi utánaolvasás hogy mire tudom használni az esetleges felvételeket az adatvédelmi atyaúristenség mellett...aztán szépen lecsengett a dolog, és manapság már csak néha néha hazanézek, és megnézem melyik szomszéd macska xarik a fűre napközben mikor nem vagyunk odahaza.... -
golya32
senior tag
Nekem ilyen van a házon körbe, meg a cégnél is, mind2 saját winyos megoldás távolrol is látom a Hik-Conect (Iphone) appal, vissza is tudok nézni távolról 5 napot, a winyo 1 terrás 6db kamera köthető rá. qva drága volt, kb 5 éve müködik csak a kamerákat cseréltem újabbakra. Sim kártyás változat.
-
Dryman
őstag
Vegyél egy low budget xiaomit, pl ilyet: [link]
kell hozzá még egy okosotthon központi egység, mondjuk ez: [link]
és eldöntöd hogy a kamerába teszel SD kártyát, vagy bérelsz a xiaomi felhőben egy szeletet a képek/videók rögzítéséhez....mindent tudsz a telefonos appból kezelni, külső mozgásérzékelőkkel [link] vagy a camera motion sensor-ával eseményvezérelten tudsz beállítani minden francot...olyan ez mint egy gyereklego, megunod szétszeded megint összerakod...az eseményvezérlést az appban sokféleképp állíthatod...nálam teljesítményrelékkel a ház bizonyos részei áramtalanításra is kerülnek ha 20 percig nincs mozgás a kégliben, majd mikor ismét nyílik a kerítéskapu vagy a bejárati ajtó, akkor felkapcsolódnak a különböző áramkörök...még a kazán szénmonoxid érzékelőjét is bekötöttem az egyik riasztási zónára....
Hátránya is van a cuccnak bőven, de hát melyiknek nincs....
Külső szolgáltatóként javaslom a méregdrága Patent-et, ott a kamerarendszer Hikvision, de a létesítés után ténylegesen vállalják a cucc 3 éves garanciáját, mégha 2-jára döglik is el a központi rögzítős egység... (szomszédnál ilyen van) borzalmas az állandóan világító
kültéri kamera megoldása a Hikvision-nak...de kell az éjjellátó funkcióhoz.....végül is lásson már az a betörő, nehogy botorkáljon a sötétben.... -
kbhuinfo
tag
Hofer Security Kft. - a weboldal nem tükrözi a szaktudást
-
-
chatran
őstag
Ha jól látom az egy GlobalWin FOPxx procihűtő. A 2000-es évek elején hűtötte egy olyan az éppen aktuális Celeron procimat. Régi szép idők.
Még az infrás golyós egér ismerős a képről, olyan volt a családban. Már réges-régen optikai egerek voltak, mikor anyámék beújítottak egy olyat. Eléggé nehézkes volt használni, úgy rémlik.
-
Coyot
őstag
De a nivo ajtok sem voltak rosszak: [https://nivo.hu/biztonsagi-ajto]
-
Coyot
őstag
Persze, [https://ajto.pro/]
-
PociAti
őstag
Barkácsáruházakban kerested már?
Stanley FÉMHÁZAS HOBBY KÉS Győben készleten van.
Craft márkájú KÉS KÉSZLET, HOBBY 14 RÉSZES Győrben most elfogyott, de szoktam látni.
-
-
doc
nagyúr
Majd magyarazd el az asszonynak hogy egy ora "valos munka" miatt miert tunsz el egy egesz napra
Amugy nagyon egyszeru. Ha meg kell csinalni a munkat, vagy elvegezteted valakivel es fizetsz annyit amennyit ker, vagy megcsinalod magadnak. Mindenki dontse el maga adott helyzetben -
doc
nagyúr
Igazabol az 50K egyoras munkaert nem feltetlenul tunik irrealisnak.
Ha neki oda kell menni utana meg haza, kozben egy orat dolgozni azzal minimum egy fel napja odavan. Plusz szerszamok, sajat jarmuhasznalat, stb. Ha naponta csak egy ilyet tud bevallalni (mert fel napra mar nem tud elmenni mashova) az havi brutto 1 millio, ami igy 2023-ban nem egy hu de nagy osszeg...
Es ha beleszamolom azt is hogy az ilyen 'egy oras munkak' nagy reszenel kiderul hogy sz@r van a palacsintaban, akkor plane. -
-
Vérboci
addikt
hát én nem ma csináltattam a redőnyt, meg a zsaluziákat, hanem 12 évvel ezelőtt
, de akkor a ménfőcsanaki trapp és füredi volt árban, minőségben, szavahihetőségben a legjobb, amit találtam. hogy azóta mi a helyzet, azt nem tudom, csak keretes szúnyoghálót csináltattam velük nem olyan régen, de az filléres cucc.
esetleg tegyél velük egy próbát.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3019, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest