- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thocy a ZAGY
tag
válasz
Weaver #38269 üzenetére
Kétségtelenül van néhány valódi sikertörténet, de azért ne feledjük a mögötte lévő iszonyú mennyiségű munkát sem. Sok kétkezi munkát végző ismerősöm él/élt jól ideig-óráig, de mindannyian rengeteg belefektetett munkával, szinte sosem voltak otthon, nem pihentek, mert majd valamikor egyszer arra is lesz idő.
Sokan aztán ezen idő előtt belerokkannak, alkoholisták lesznek, ha volt is családjuk, az szétmegy, mert nem csak a pénz kellene, hanem az idő is, amit velük tölt.
Szóval nem irigylésre méltó a legtöbbjük keresete, azt is nézni kell, ami mögötte van.Diplomával sem mindig egyszerű, a feleségem egyetemi végzettségű tanárként, 20+ év tapasztalattal fele annyit sem keres, mint én (nálam szintén vannak sokkal jobban kereső szakik), de hosszútávon szerintem még mindig megéri tanulni (nekem is van diplomám).
Mondom ezt úgy, hogy sok mindent meg tudok csinálni én is (nyilván, ha a hozzáértő ötös, akkor az én munkám kettest ér), és amúgy csodálom a szomszédom, aki viszont tényleg a két kezével húzta fel a házat, a garázst, a kerítést, a teraszt, a kerti játszóteret, stb., de ő minden nap robotol a munkahelyén is, én pedig nyáron klimatizált, télen jól fűtött irodában ülök, ha pedig mozogni támad kedvem, akkor kocogok/biciklizek, kettlebell, kertészkedek, akármi, mert van rá időm. Mondjuk a három gyerek mellett már nem olyan sok, de azért kis szervezéssel meg lehet oldani napi 20-30-40 percet.
-
envagyok
veterán
válasz
Weaver #38263 üzenetére
A párom dohányboltban szakképzettség nélküli eladóként 5 éve 130k nettó körül kapott, most 300k körül kap.
Na itt mondtam, hogy azért már ne.
Emlékszem, mikor általánosban aki 2-es-3-as volt, az ment tetőfedőnek, asztalosnak, kőművesnek, ácsnak, vízvezeték szerelőnek. Aki 3-as-4-es, az autószerelőnek, villanyszerelőnek, a 4-es-5-ös tanulók meg mérnöknek, programozónak, rendszertechnikusnak, könyvelőnek, úgyvédnek, orvosnak. Én is a Deákba jártam, programozó, könyvelő, rendszertechnikusi végzettségem van, sajnos nem fejlesztettem a tudásom, ezért a dos, basic, assembly megy csak. De azért marha fura, hogy az akkoriban sztárszakmának számító rendszertechnikusi számít a felsoroltak közül a legrosszabbnak.
Már mindenki, orvos mérnök, bármilyen más szakember minimum 3-4-5× vagy még több órabérekért dolgozik, mint amennyit egy rendszertechnikus, rendszergazda kérhet.
Gyereket most hoztam haza csoportos foglalkozásról 4500ft 45 perc. És 4 gyerek van a nőnél -
envagyok
veterán
válasz
Weaver #38261 üzenetére
Nekem nem az a bajom hogy ő x forintot keres, hanem hogy én x-y-t
Szerintem semmivel se kell több tudás, tapasztalat ahhoz a munkához, mint mondjuk it vonalon.
Az se igaz, hogy kevés a szakember, szerintem Győrben van vagy 100 hivatalos, és legalább 200 nem hivatalos (márkaszervizben dolgozó, otthon fusizó) autószerelő.
Építőipari munkás is sok van, csak ott tényleg volt, van egy piactorzító támogatás, hisz ha minden sokgyermekes pc-re is kapna 500k támogatást, itt is szép világ lenne.
Valóban sokan állítják hogy tudnak pc-t szervizelni, de 90%-uk igazi kontár, hoztak jópár "szomszédgyerek" összerakta a pc-t 2 milkáért (mármint csoki) ipari hulladékot, mert szarul sikerült.De milyen fura, hogy 30 éve is 500k-1M volt egy jó pc, most is annyi, míg egy telek 200k-ról 20+ millióra nőtt, a kenyér 20ft-ról 1000Ft-ra, a többit hagyjuk is.
Egyébként nem sajnálnék belerakni 10M Ft-ot semmilyen üzletbe, ha annyit hozna, hogy 6 hónap alatt visszajönne...
-
envagyok
veterán
válasz
Weaver #38256 üzenetére
Révfalu
Mondjuk teljesen mindegy.Csak azt látom hogy pc vonalon csak esnek az árak, bármilyen munkát ingyen, szivességként szeretne mindenki vegeztetni, miközben múltkor kijött a gázkazán szerelő és 30 perc alatt se kettőt pislogva 40k-t elvitt ő is.
Biztos neki is sok költsége vanÉpítőipar is tényleg durva, igaz ott a sok ingyenpénz (csok, babaváró) az oka.
-
doc
nagyúr
válasz
Weaver #38256 üzenetére
Ne is mondd, mi most fejeztuk be a hazbovitest, 50 negyzetmetert epitettunk a hazhoz (elvileg alig tobb mint 40-et, de az egyik falat mint kesobb kiderult, arrebb tette a komuves, mondjuk igy utolag nem banom
). Elmebeteg osszegek mennek ki a kethetes munkakra... Es meg orulhetek ha jo munkat vegeznek, es jonnek is idore.
-
-
-
golya32
senior tag
-
sladka_pani
senior tag
válasz
Weaver #36046 üzenetére
Ja értem, ahhoz nem tudok érdemben hozzászólni
Mészáros Lőrincet tudom javasolni... különben kényszerből kezdtem én is javítani, mikor az első szerelő 30 ezres 3utú szelepet kicseréltetett velem és megmaradt a hiba, illetve mikor kijött hót taknyosan + ittasan egy szerelő, összevissza verte 2"-os papagájfogóval a falonkívüli csöveket azt kiabálva, hogy "indulj már el", és nem indult el, ki kellett fizetnem a 8 ezer ft-os kiszállását
Most nevetek rajta, akkor nem volt vicces... és pedig ő volt a környéken a legajánlottabb, aki ráért 1 héten belül a tél beálltakor.
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Weaver #35854 üzenetére
És azért valljuk be a 3500 Ft sem egy brutál fizetés főleg, hogy gondolom nincs 8 órában teljesen tele a naptárja (pluszban ott van az a fajta ügyfél aki nem szól de nem jön, vagy ténylegesen lemondja). Ami ezzel a 3500 Ft-al még érdekes, hogy a nyelvtanárok szemrebbenés nélkül elkérik ezt az összeget 45p-ért ami náluk 1 óra.
#35855 mobal háh nem úsztad volna meg, én lettem volna az a szerelő akinek kint van a kőműves dekoltázsa miközben szereli a vízvezetékedet. -
envagyok
veterán
válasz
Weaver #35854 üzenetére
Hmm.
Nekem sem a Veszprémi egyetemre kellett volna felvetetni magamatUtcában lakik egy szobafestő, van egy alkalmazottja, Ausztriában festegetnek.
Mit nem mondjak úri életük van. Ember gondol egyet. imád biciklizni, aztán indul hétvégére a francia alpokba (lehet most nem a vírus miatt), régi volt már asszonynak a 3 éves kocsira, csere egy új VW hobbiterepjáróra (8 számjegy), Bicikli évente cserélve, ne röhögjmert 7 számjegyű összegért vesz, és nem egyessel kezdődik...
Másik festő ismerős Győri, ő okosabb fajta festő, ezért komoly csapattal jár, múltkor elvált, 100 millás lakást otthagyta asszonynak, de nem kell félteni rá 1 évre kész lett a 200 millás neki. Mindeközben a veterán klubban megjelent egy porsche 911-el OT-ra restaurálva
Hármadik festő ismerős Ausztriában kap melókat, házmester rokontól, ő csinálja a tulaj bérlakásainak a tisztasági stb festéseit. Kápolnásnyéken lakik, van egy tiptop háza, de nem is az a lényeg, hanem a vár amit mögé épített. Eskü minden hétvégén beöltözik királynak, szereznek még udvari bolondot is, és pörgetik a disznót a nyárson. Ne röhögj, ha nem látom saját szememmel, én se hiszem el. Aki a faluban prominens személy, az mind meg van oda hívva, és addig buliznak, fürödnek (tavat is csinált), amíg totál ki nem ütik magukat.
Szóval ott tartunk, hogy építőipar, autószerelés, szolgáltatás jelenleg jobb ügyvéd szintű órabérért melózik, de a gazdákat se kell félteni.
Ez van.. Szakmát váltani soha nem késő, és szerintem nem is bonyolultak megtanulni -
G@ben
addikt
válasz
Weaver #35636 üzenetére
Nekem is Redmi 4X-em van, előre félek, hogy mi lesz, ha le kell cserélnem. Nem kell nagyobb fizikai méretű, a kijelző méret is elég, kicsit gyorsabb proci, jobb kamera és nagyobb akksi kéne. Zsebre tudjam tenni, bírjon ki egy egész napos túrát navigálással, fotózással, csináljon szép képeket és nem is kéne több. A kezem mérete nem követte a telefonok méretnövekedését.
-
-
Dryman
őstag
válasz
Weaver #32497 üzenetére
De-de!
Azért dobták ki mert elromlott, nem azért hogy valami sztahanovista megcsinálja neked!
Ez bizony kuka, de már most másfél órámba telt a szétszedése,
pont ezért hagytam fel a javítgatással, egyszerűen nem éri meg ezzel vesződni....
elromlik=>probálj rá egyszerűen hozzáértéssel=> ha úgy sem megy akkor dobd ki=> és vegyél helyette újat, szebbet jobba...pont olyat amit éppen felkapott a szaksajtó....
Nekem lassan édesmindegy milyen márkanévvel és típussal látok agyonreklámozott műszaki holmit....sokszor csak mosolygok mert tudom hogy ezt is gépek rakták össze, valós, de nem megfelelő minőség-ellenőrzéssel karöltve!
Sajnos megint csalódnom kellett egy márkában....a vitorlás márka már nyáron elsüllyedt a szememben, most meg ez a CM is afelé halad.... -
Dryman
őstag
válasz
Weaver #32418 üzenetére
Azért a Chrome-tól se ess hanyatt, a google fiókodba tudod szinkronizálni a netes szokásaidat, amennyiben használod a google fiokodat, rendben is van a cucc, de ha nem használod, mert teszemazt nem akarod hogy a "nagytesvír" mindent lásson, akkor bizony a locális könyvjelzőkben tárolhatod a dolgaidat, azt meg épkézláb módon nekem még nem sikerült hiánytalanul exportálnom és importálnom soha....
-
Dryman
őstag
válasz
Weaver #32416 üzenetére
bizony-bizony....a legegyszerűbb mód ha a kedvencek mappát időnként lemented, és win újratelepítés után bemásolod a helyére a mentett tartalmat......majd jöhet a másik böngésző telepítése, ahol az első indításnál rákérdez hogy akarsz-e importálni, és ha igen, akkor honnan....
Firefoxnál meg használj Mozbackup-ot...az a legjobb....
Chrome-nál meg használj fiókot és mindened költöztethető...talán még az életed is. -
-
Dryman
őstag
válasz
Weaver #31543 üzenetére
Azt mondta a szaki hogy a gyöngykavics azért jobb, mert lazább szerkezetű és a lerakásnál könnyebb rajta dolgozni, aztán a vibrációs tömörítés is hamarabb van meg....sőt, apró szemű gyöngykavicsot szórnak manapság a térkő illeszkedő réseibe is, azért nem zúzott múrvát, "mert abban jobban nő a gaz"
-
Balinov
titán
válasz
Weaver #31543 üzenetére
meg mikor otthon voltunk sokat maszekoltam haverekkal hetvegente, akik foallasban (is) uztek. Ugy remlik, meg csaladi haz terkoves kocsibealloba is ckt beton lett alapra rakva, arra vekony reteg murva es csak azutan a homok, ami nem volt annyira finom es szaraz (idealis esetben) mint az, amit a besopresre hasznaltunk.
A Velux gyarnal konkretan emlekszem, hogy ckt, aztan lapvibratorozott murva es arra ment a terko a gyarcsarnokok kozotti jardakon. Szoptunk is a K szegelykovel, mert ellett merve, nem adta ki a leier ko es mivel mar a ckt megkotott jopar 10m-t kellett flexxel lecsipni centiket,hogy kiadja
-
jamba
aktív tag
válasz
Weaver #31474 üzenetére
Hejj
6k-ért:
Fekete ATX jó állapotu ház kék színben pompázó 12 cm-es ventivel
350-es Codegen táp
Fujitsu márkagép LGA 775-lapja Via csodacsipszettel
Intel Core2 duo E4400-vagy 4500 már nem tudom gyári intel hűtővel
2x1GB DDR2 memória
Samsung 80 gb sata 2 hdd hds 100/100%
ATI X700 256mb vga
DVD író-k 2db dualbanNálam ez a 6k-s kategória és vihető a gép.
A p4-est inkább nem áraznám be,max ha felém járnál dobd be a kapun belülre.
A szünetmentes tápok akkuival együtt is jöhet
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Építő/felújító topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- BestBuy topik
- Facebook és Messenger
- Spórolós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Gyúrósok ide!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Intel I5-8500T / Beszámítás OK!
- Intel I5-9500T / Beszámítás OK!
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- EVGA SuperNOVA 850 G2 80+ GOLD 850W teljesen moduláris tápegység garanciával
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB touchscreen
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest