- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Weaver
senior tag
válasz
envagyok #38265 üzenetére
ez nagyon így van! emlékszem általánosban mindig azzal riogattak, hogyha nem tanulsz szakmunkásba kerülsz! legnagyobb szégyen volt. aztán amelyik osztálytársam aki segg hülye volt, vagy csak abszolút tett az egészre valóban szakmunkás lett, és most sokkal jobban él mint az átlag, vagy még sokkal jobban, mint aki gimibe (ugye a legnagyobb királyság volt, pl Kazinczy vagy RÉVAI), vagy szakközépbe ment. volt egy osztálytársam, jólelkű srác volt, de tényleg nem sokat osztott neki az élet szellemileg, mindig kinevettük... szakmunkás lett (valahogy) most nem nevet senki, újfalun palota méretű családi háza van, medencével, kert végében kis tóval. 2 kocsija van, 1 családi, 1 luxus, és egy gyorsasági motorja, mindez két gyerek, és egy háztartásbeli feleség mellett.
-
-
Weaver
senior tag
vagy mondjuk egy fodrász mennyit kér? az autószerelőket lehordtuk itt a sárga földig, most a Petit is, hogy 10000/órát (de mint mondtam ő szerel a legolcsóbban). férfi fodrász 4000-et kér egy vágásért, egy fej 15 perc alatt megvan. tehát 16000ft az "órabére". én még soha, senkit nem hallottam hogy a fodrászt, kozmetikust, körmöst anyázta volna, pedig semmivel nem kevesebb az ő órabérük se.
-
Weaver
senior tag
válasz
envagyok #38258 üzenetére
egyébként ezzel te is tisztában vagy:
eladó számgépből annyi van mint égen a csillag, számtech-es szakiból is akad minden utcában 100db. ezért nincs ez a terület se megbecsülve, se megfizetve.
(a szaküzletek is 10-15000-es órabérben szervizelnek amúgy)viszont szakmunkásból nagyon kevés van (aki meg tényleg tudja is mit csinál abból meg még kevesebb).
kereslet-kínálat.
-
Weaver
senior tag
saját házának a garázsában szerel, tehát bérleti díjat ő nem fizet.
hogy győr révfalu városrésze mennyire számít falunak azt látom te már eldöntötted magadban.
amúgy jelenleg mindenki pályát tévesztett, aki nem kétkezi szakmunkás. építőiparban úgy elkérik a 20-25000-es órabéreket, mint a szél. azt meg tapasztalatom szerint mindenki, minden sírás nélkül kifizeti.
-
Weaver
senior tag
szó volt itt többször az autószereltetésről. merivában főtengely szimeringet kellett cseréltetnem. előzetesen egy óra munkát mondott rá a szaki, lett belőle másfél. szimering 4000ft, a szerelő rendelte (kauffer webshopjában 2200ft). viszont ez mindenhol így működik.
az illető Tavali Péter révfaluban, őt nagyon tudom ajánlani, tényleg becsületesen dolgozik, emberileg is teljesen rendben van. 10000ft / óra a díja jelenleg, ami önmagában sok, másokhoz viszonyítva meg nem.
tehát jelenleg ő az, aki rendes munkát végez, és megfizethető is. telszáma: 203103740
ezt az infót itt meghagyom, remélem lesz akinek segíthettem vele.
-
Weaver
senior tag
nem volt még szerencsém HDR--es monitorhoz. ezt hogy kell elképzelni, ha tud a monitor HDR-t, akkor ez autómatikusan életbe lép HDR-es tartalom esetén, vagy manual kell bekapcsolni hardveresen (menüben?) vagy szoftveresen? és ugyanez hogy van a tévéknél?
-
Weaver
senior tag
válasz
envagyok #38192 üzenetére
ezért mondom, amit írtam abban annó benne volt az izzók ára is. akkor ezek szerint durván 5 év alatt több, mint a duplájába kerül ugyanaz a mutatvány.
most tényleg ott tartunk, amit meg tudsz csinálni, azt jobb ha magad csinálod, vagy nagyon durva összeget ki kell fizetni a szakmunkáért (igen, többet, mint az ügyvédnél, vagy az orvosnál).
-
Weaver
senior tag
válasz
Vérboci #38174 üzenetére
na, igen, ez már egy másik történet, mert ugye: azért nem akarnak/szeretnek a "szakik" hozott anyagból dolgozni, mert akkor nem tudnak keresni jó 30%-ot az alkatrészeken. ők megkapják kedvezményes áron pl az említett bardiból, nekünk meg kiszámolják teljes áron. ezzel többet lehet keresni, mint a rezsiórabérükkel (persze az sem kevés 10-15-20000/óra).
ismerős kell, vagy olyan, aki tényleg korrekt (van ilyen)?
-
Weaver
senior tag
válasz
Vérboci #38172 üzenetére
vagy HA nagyon konkrétan tudod milyen alkatrészek kellenek, akkor a kauffer webshopot ajánlom (üzleteik is vannak). itt kb 40-50%-al olcsóbban jössz ki, mint a kiskerekben. mindent innen rendelek, az olajat is beleértve. pl a 4L olajat ami nekem kell, a győri üzleti árakhoz képest itt féláron veszem.
-
Weaver
senior tag
válasz
kuntics #38165 üzenetére
győr fehérvári (régi) út 72/b. egy családi ház hátsó udvara, autókat fóliáznak itt és egyben üvegezők is. többször jártam már náluk, nagyon korrektek, árban is. '21 nyarán voltam náluk utoljára, nem tudom ott vannak-e még, szerintem igen. a fehérvári úttal párhuzamos kis utcában van a bejárás.
-
Weaver
senior tag
válasz
tserrof77 #37947 üzenetére
a zalomónijum csak akkor drága, ha veszed. ha hulladékként adod le, az értéke a nullával vetekszik. a hulladék fémek átvételi ára a hosszú évek során nem követte sem a forint romlást, sem az inflációt, semmit. most kb ott tartunk, beviszel 100kg vaslemezt, kapsz az árából egy tálca (30db) tojást.
-
Weaver
senior tag
bádogos az nekem is kéne egy kis munkára. ajánlották az üzletet / kivitelezőt a mester utcában. odamentem, elmondtam mi a munka, tippre szerintem egy-két órás. azt mondták elő tudnak jegyezni, de 1 év a várakozási idő, ha beállok a sorba. le van kötve a teljes kapacitásuk új építésű társasházakra. az mondta a szaki, nem is emlékszik mikor voltak utoljára magánszemélynél, családi háznál.
-
Weaver
senior tag
válasz
Joker88 #37319 üzenetére
azért az nincs kőbe vésve, hogy csak és kizárólag orkok keresnének, ha meghírdetnéd. szerintem inkább hírdesd meg egy normális (és őszinte) leírással, el fog az kelni. ennyi idős kocsinál a kereskedő nagyon csapott áron számítana be (ha egyáltalán). eladáskor engedni kell a próbakört (úgy hogy ott ülsz te is a kocsiban), készségesnek kell lenni, hagyni kell átnézni, de azt nyomatékosítani kell, hogy a vétel után reklamáció nincs.
-
Weaver
senior tag
elmentem most Győrben a Galántai úti MOL benzinkútra. van egy kis sorbanállás, de gyorsan haladnak. ki van írva, hogy a max tankolható mennyiség 100L , és volt mindenféle üzemanyag.
-
Weaver
senior tag
-
Weaver
senior tag
válasz
Dorien #36396 üzenetére
bármilyen fájó, sajnos az órabérüket nem igazítják az autó értékéhez.
Sipter István kisbácsán. csak mellékállásban dolgozik már, de rendes munkát végez és nem fog megvágni. száma: 205415728. többször kell hívni, elég nehéz elérni.
kipufogómat hegesztettem meg vele, máshol 8-10000-et mondtak (ami azért vicces mert 15000ft a komplett középdob újonnan. itt szintén életbe lépett az a probléma, amit leírtál) ő meg kért 2000et.
-
Weaver
senior tag
toshiba satellite c50-a-19u hibátlanul működő magyar billentyűzet kerestetik!
vagy ha vmelyikőtök tud/talál újonnan/használtan az is jó! (én nem találtam, pedig nem olyan régi noti ez) -
Weaver
senior tag
válasz
envagyok #36273 üzenetére
így már biztos, de sejtettem, hogy mi lehet a gondja. akkor talált be, amikor a retro cuccokat kezdtem hírdetni. feltételezem kellene volna neki egy, vagy akár több dolog azok közül, amiket meghírdettem, csak éppen egy nullával kevesebbért, és ezen pörgött be (meg főleg azon, hogy annyiért is elvitték, amennyit kértem értük.)
jó lenne ha jelentenéd te is, meg az öcséd is, ha látják, hogy nem egyszeri eset talán tesznek valamit.
-
Weaver
senior tag
válasz
Dorien #36268 üzenetére
nem a hírdetéshez írja ezeket, hanem egyenes privátba. visszaírtam neki, először teljesen normálisan, arra nem reagált. eltelt pár nap, jött tőle az újabb privát. erre már nem válaszoltam, írtam a ph-nak, ők is csak annyit mondtak, hogy tiltsam le (privát üzeneteknél).
-
Weaver
senior tag
válasz
Balinov #36264 üzenetére
nem tudom milyen szándékkal, vagy mit élvez benne, de minden hírdetésem folyamatosan kommentálja privátban. először még vicces is volt, gondoltam részeg vagy ilyesmi, de aztán csak nem hagyja abba. pl amit 4500ért hírdetek routert, az szerinte nagyon vicces, mert kb 1500öt ér, de sokszor látta már ingyen elvihetőként is. stb stb és így tovább minden hírdetésemre. nem vágom mit akar ezzel, de igen sok szabadideje lehet.
-
Weaver
senior tag
ismeri őt vmelyikötök? Z10N
[link]pár napja betalált privátban, és nem hagyja annyiban a dolgot.
-
Weaver
senior tag
válasz
PociAti #36094 üzenetére
a legtöbb olcsóbb dolog még így is vastagon meg fogja érni. pl a telefonommhoz a tokot 800ft-ért rendeltem kínából, ebay-en, pontosan ugyanez a tok az árkádban a mobilszigeten 4990ft volt. (mint kiderült, ők is onnan rendelik, nagyobb tételben, tehát ők kb 6-700ft-os darabáron kapják).
-
Weaver
senior tag
autós töltő / adapter, GPS-hez, mini usb, 5V - 2A nincs feleslegben vmelyikőtöknél?
-
Weaver
senior tag
válasz
sladka_pani #36047 üzenetére
emiatt kérdeztem meg itt, nem akarok belefutni ilyen illetőbe.
Ladó: megbeszéltük, de semmit sajnos.
-
Weaver
senior tag
válasz
sladka_pani #36045 üzenetére
vaillant, régebbi, de annyira azért nem, hogy kompletten cserélni kellene.
-
Weaver
senior tag
tudnátok ajánlani gáz (kazán) szerelőt, aki
- felveszi a telefont
- akar is, tud is dolgozni
- a hiba megkeresése/kijavítása helyett nem új kazánt akar vetetni
- korrekt, megbízhatóha ismertek ilyet szakembert, akkor kellene nekem az elérhetősége. köszi.
-
Weaver
senior tag
válasz
ladopapa72 #35857 üzenetére
figyel itt egy kingston hyperx fury balck 2x4gb 1866 kit, de nem 5000 pénz
-
Weaver
senior tag
válasz
Bobrooney #35852 üzenetére
így van, emlékszem általánosban mindig azzal ijesztgettek a tanárok, hogy aki nem tanul, az mehet a szakmunkásképzőbe, ami akkor nagy mumusnak számított. nagyon lenézett dolog volt. tehát aki akkor baszott tanulni (vagy leginkább semmi esze nem volt), az most némi túlzással medencés családi házban lakik, bmw-vel jár, emelett van melós kocsija, meg az asszonynak is egy, rendszeresen külföldön nyaral, stb. nem tudom mennyire van ez rendjén, de ez a helyzet.
anyám 40 éves tapasztalattal, diplomás gyógypedagógusként foglalkozik csökkent/beszédhibás/stb gyerekekkel, amikor az órabért 3000-ről fel merte emelni 3500-ra a többség simán zokon vette, és nem hozta többet a gyerekét. a férfi fodrásznál szemrebbenés nélkül odaadunk 10 perces munkáért 3-3500ft-ot. a "szak"szervízben simán odaadjuk az autó javításáért a 15000ft-os órabért. a festő, lakatos, burkoló, kőműves Józsibá szintén simán elkéri, és kapja a 10000-est óránként, és még hálásak is vagyunk neki, hogy vállalta a munkát. ha ezeknek reklamálunk, szóvá teszünk valamit lazán elküdenek a sunyiba, megsértődnek, mert jön a többi hülye, aki sorban áll a "szaktudásukért"...
-
Weaver
senior tag
válasz
Vérboci #35850 üzenetére
ebben azért van valami, a maszek szakmunkások az órabérük a valóságtól teljesen elszakadt mértékű növelésével (8-10-12000/ft óra számla nélkül) úgy érzik, hogy a szellemi kapacitásuk is pontosan ilyen arányban növekedett. jelenleg ezt a világot éljük, a maszek melós lett úr.
-
Weaver
senior tag
válasz
sladka_pani #35639 üzenetére
na igen, az említett hátrányok egyike. télen még hagyján, mert kabát belső zsebbe / zsebbe elfér, de mondjuk nyáron, ingzsebbe, vagy rövidgatya zsebbe nem fér bele. minap mentem az árkádba, kabátot kint hagytam a kocsiban, aztán vele a telót is, mert hova az anyámba tegyem...
ruhákat akarok venni / próbálni, mondom ha viszem kézbe, és folyton lerakom, még a végén otthagyom egyik próbafülkében...
-
Weaver
senior tag
válasz
sladka_pani #35638 üzenetére
az mondjuk elég tetemes különbség egy 80-85000-es telónál... így nem csoda, hogy inkább így vetted.
-
Weaver
senior tag
válasz
golya32 #35634 üzenetére
mert a többségnek a nagy kijelző kell, és a gyártás nyílván ehhez igazodik. részemről nekem is jobban tetszik a nagy kijelzős, a hátrányai ellenére. nem tudom mennyire lenne igény kisebbre, mert azért a a ph-s telóteszteknél nem egyszer hangzik el, amit írtál.
sladka_pani: mennyivel volt olcsóbb kintről rendelve?
-
Weaver
senior tag
válasz
sladka_pani #35631 üzenetére
jó választás, ha most kéne telót vennem én is ezt venném. a legjobb ár / értékű középkategóriás most.
-
Weaver
senior tag
válasz
PociAti #35319 üzenetére
90es évek második felében egyik ismerős kivitte a meggypiros E30-as bmw-jét eladni az autóbörzére (?), aztán csodálkozott, amikor csak a kisebbség érdeklődött a kocsija iránt, hasonló stílusban.
aztán ott lett vége a dolognak, amikor 1-1-ben egy pecsenyesütőre akarták elcserélni vele a kocsit.
-
Weaver
senior tag
válasz
ladopapa72 #35313 üzenetére
nem, csak a név egyezik. meg akkor úgy mondom hogy régi bmw-vel.
-
Weaver
senior tag
van az abdai srác, azt hiszem Krisztiánnak hívják. egy régebbi fekete bmw-vel közlekedik. regelve is van itt az oldalon, rendszeresen szokott itt adni venni.
ismeri vmelyikőtök? beszéltem vele telón, de nem mentettem el a számát.
-
Weaver
senior tag
válasz
atos19881101 #34738 üzenetére
amúgy ez jogos, én se megyek 50-60-nál többel a városban, de ott a hídon valahogy túl hosszú az egyenes...
meg ha felveszed a tempót, akkor azon kapod magad hogy 70-80-90-nel haladsz.
-
Weaver
senior tag
ma fél 12 körül, a Széchenyi (4 sávos) hídon, ahol köztudottan SENKI nem tartja be az 50-es sebességet, ott dekkol a híd közepe táján behúzott nyakkal a rendőr a trafipaxxal. ennyire alattomos, undorító dolgot már régen láttam komolyan mondom... már réges rég indokolt a hídon áthaladó részen a 70-es tábla, se gyalogos, se kerékpáros forgalom nincs. mentem 70-el, ahogy mindenki más is aki velem egyidőben haladt ott...
-
Weaver
senior tag
megnéztem őket, köszönöm. a Szatmári lett a befutó.
-
Weaver
senior tag
ez így nem igaz, mert maga a szekrény (kipakolva), hulladék szempontól vashulladéknak minősül.
és mivel ezt szeretném elkerülni, ezért életbe lép a "re-use", és rack szekrényként adnám el.
más téma:
hol lehet győrben szobatermosztátot kapni? rágugliztam, de a 10-20 weboldal amit feldobott, abból nem derül ki konkrétan melyikek van Győrben kiskere, megnéztem párat, ezeknek pont nem volt itt üzlete. -
Weaver
senior tag
válasz
kovacsroli #34053 üzenetére
Tavali Péter, Révfaluban. nagyon jó, megbízható szakember. 4000 / óra fix.
(fél órát is számol, nincs megkezdett óra gusztustalankodás)száma: 203103740
-
Weaver
senior tag
keresett vmelyikőtök fehér dvd írót , van most nálam egy.
-
Weaver
senior tag
kifogott rajtam egy vinyó: 3TB Seagate ( ST3000DM001 ) próbálnám csekkolni dos módban futtatott sentinellel , de boot során lassan detektálja a vinyót és (pl) SATA2-re kötve azt írja "IDE Hard Disk". nem is megy tovább 3rd slave hard disk error hibaüzenet van, F1-el bejutok a biosban látja, nevén nevezi a vinyót.
bios képek:
[link]
[link]
az esetleg okozhatja a problémát hogy réegbbi lappal próbálom csekkolni ? (s775 G31) -
Weaver
senior tag
van 2db eredeti, bontatlan Samsung MLT-D1052L tonerem. bolti ár alatt vihető.
-
Weaver
senior tag
megy valamelyikőtök a következő pár napban, vagy héten Zalaegerszeg, pontosabban Zalalövő felé?
-
Weaver
senior tag
van (még) pár HP utángyári, dobozában lévő, teljesen bontatlan tonerem, a következő típusok:
78A, 85A, 15A, 49A, 35A, 36A, 05A, 96Amindegyikből van több darab, olcsón vihető, 1000ft/db. ezen felül mennyiségi kedvezmény még szóba jöhet, többi priviben.
-
Weaver
senior tag
válasz
sotetlovag97 #33281 üzenetére
új, bontatlan 1GB-s! én is ilyenről hallgatom a zenét.
-
Weaver
senior tag
van pár HP utángyári, dobozában lévő, teljesen bontatlan tonerem, a következő típusok:
78A, 85A, 12A, 49/53A uni, 15A, 49A, 35A, 36A, 92A, 05Amindegyikből van több darab, olcsón vihető, 1000ft/db. ezen felül mennyiségi kedvezmény még szóba jöhet, többi priviben.
-
Weaver
senior tag
van most pár utángyári, de bontatlan tonerem. legkisebb bolti ár alatt vihetőek.
tipusok: HP az összes, 05A, 85A, 35A, 36A, 92A, 49/53A, 15A, 78A, 12A, 96A.akinek ilyen kell az nyomtatójába most olcsón tárazhat bele, ~1000pénz / db
-
Weaver
senior tag
válasz
half333 #32545 üzenetére
Solydent , dr. Kiss Ádám. úgy van / volt a tudatban, h a Solydent nagyon drága, de szerintem meg olcsóbb, mint bármelyik maszek. ráadásul olyan gépekkel, eszközökkel dolgoznak, ami a legtöbb maszek számára anyagilag elérhetetlen. részemről nagyon ajánlom, csak ide járok. a honlapjukon van szabott árlista is, nem érhet meglepetés.
-
Weaver
senior tag
-
Weaver
senior tag
-
Weaver
senior tag
explorer kedvencek tartalmát (jelenleg .url formában vannak) rakott már át vmelyikőtök chrome-ba? nekifutottam párszor, de már feladtam.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Intel I5-8500T / Beszámítás OK!
- Intel I5-9500T / Beszámítás OK!
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- EVGA SuperNOVA 850 G2 80+ GOLD 850W teljesen moduláris tápegység garanciával
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest