- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sladka_pani
senior tag
Szia! Nekem sajnos csak a Telenor Hipernet simkártyás feltöltős USB Stickje van, de már nem használom, így ha kell, akár ingyen is odaadom neked. Talán van rajta vagy 300MB net, ami nem sok.... egyébként ha nem neked, akkor másnak is szivesen odaadom valami apróságért cserébe. Új ára 5999FT volt, de mint mondtam, nem kell már...
-
Joker88
őstag
egy ilyen képernyővédő-fólia, aka üvegfólia , kellett.. jópár üzletben voltam itt Győrben,seholsem tudtak adni
aztán még eszembe jutott hogy van egy " Diamond GSM" itt a belvárosban, na ott volt kemény 1db fólia XD
el is hoztamigen,neten is megrendelhetném,tudom, csak maga a fólia kb 1.000-1.500 Ft a szállítás meg 1.500 ft
többe kerül a leves mint a hús szindróma. . -
Dryman
őstag
agymosás:
elméleti síkon beprogramozzák a magyar jómunkásember agyába az eredetileg német termék = német minőség alapadatot, megspékelve azzal a gondolatalattival hogy nem egy túlárazott minőséginek mondott
tucatterméket állít elő napról-napra.
Aztán hogy el ne felejtse ezen alapokat, gyorsan kiemelik, és akadémiára küldik különbusszal hogy érezze a törődést, és terjessze az igét....vagy akinek megadatik, azt külhonba küldik "kolbásztsütni" a péri reptérről.megtörtént események ihlették eme összefoglalót,egy-egy ominózus "teamgyűlés" keretein belül hallottak alapján.
-
Balinov
titán
droidos, tabos kerdesedre RudyD.
szerintem ha csak micro-USB van rajta, akkor felejtos. Ha van a tabon rendes meretu USB-s cucc, akkor mukodik. Nem konkretan tab, de AMLogic-os Adnroidos TV box, 6-os droiddal, 2 teljes meretu usb2.0 aljzatta. ott egy par eves MS, 720p-s webcamot ha rakotok ,minden tovabbi nelkul muxik az androidos skype-al, FB Messengerrel es a G fele Hangouts-szal.
B
-
Dryman
őstag
Az árukereső a Te barátod, ittvan egy tucat, csak győzzél válogatni.
[link]
A SAL-os márka Somogyi elektronikos, valszeg van Győrben a boltjukban.
Obi-ban, Médiamarktban, Edigitalban biztos találsz ha nem akarsz netről rendelgetni.
A Steck SDT 700 típusú meg a Spár saját márkája...(zöldröfis cucc) -
Dryman
őstag
Ha nem jó a konnektorba dugható, hagyományos időzítő berendezés....gondolom azért sem mert nagy áramot kell kapcsolnia a fűtőlámpának, akkor csak az a megoldás játszik hogy veszel egy kisáramú időzítőt, aminek a kimenetét egy nagyáramú relé vezérlésére kötöd.
Azt azért tudni kellene hogy mekkora teljesítményt akarsz kapcsolgatni.....az ilyen lámpák 700W-tól indulnak, azaz 3Amber köröli áramfelvételüek...ezt még kapcsolgathatja egy gyári időrelé, de ha 5A kell, akkor már építkezni szoktunk...a Fehérvári út és József A. út sarkánál lévő schrack boltban tudnak neked segíteni ha ennél is speckóbb az igényed. A leendő Orange aut bezinkúttal szemben van ez a bolt az új sarki ház aljában....
-
atos19881101
senior tag
Nem akarok kötözködni, csak a véleményem mondanám el.
Ennyi pénzért ekkora és ilyen idős lakást árulni nem reális szvsz. Nem tudom miért mentek fel így Győrben a lakások árai (amikor még 2008 környékén egy hasonló lakás 8-10millió körül mozgott, most az emberek majd dupla pénzért akarják tovább passzolni), nem duplázódtak meg a fizetések tudtommal sehol sem. Igen lehet mondani, hogy az Audi stb.stb. de itt se milliókat keresnek az emberek. (Főleg a soron dolgozók.) Az albérleti helyzetről meg ne is beszéljünk. 2010 környékén 35-40ezer Ftért kaptál egy panel lakást, ma 90-100 környéke.
Ez a mértékű áremelkedés embertelen.Győrben gombaszámra nőnek az új lakások (ahol 23m-ért már 3 szobás új lakást kapsz). Kint a környező falvakban pedig már 100nm körüli családi házat vásárolhatsz, vagy akár még építtethetsz is sajátot.
Nem üzletrontás miatt írom ami írok, csak már lassan 1 éve én is lakást keresek és bosszant ez az állapot, aminek nincs semmi anyagi alapja.
-
Dryman
őstag
Az Overmax problémádra reagálva...volt nálam egy ugyanilyen készülék...hosszas internetes keresgélés után csak az maradt hogy coldreset-et csináltam.
sajnos jellemző erre a készülékre hogy bootloop-ba kerül, ugyanúgy mint minden más androidnál előfordul...
számtalan youtube video mutatja ezt, és a megoldást is...
[link]általában hidegindítás után a gyári beállítások visszaállításával, vagy a megfelelő tárolók ürítésével megoldható az hogy elinduljon a készülék...majd ezek után egy stabilabb android verzio felrakása megoldja a problémát.
Előfordul hogy a készülékedhez kiadott stabilabb régebbi verzióra kell downgradelned a rendszert.
Sajnos a beavatkozás során a készüléken tárolt adataid elvesznek!A beázott telefon adatmentésére is van lehetőség, igaz BP, de annyiért csinálják mint a Kürt a pc-s adatmentést. Itt jön az hogy mérlegelni kell a készülékbe szorult adat "árát"!
Szülői felügyelet....nem nagyon tudom értelmezni mit szeretnél felügyelni, de ha a nethasználat mikéntjére gondolsz akkor van erre egy nagyon aranyos okosrouter a Xiaomi Mi3 routere, ár-érték arányban a legjobb a piacon!
a felcsatlakoztatott wifiés vezetékes klienseket külön külön tudja kezelni...Egyszerű menürendszer, az okostelefonodról menedzseled az egész belső hálózatot...mac-address szinten különszedheted a csatlakoztatott eszközöket, úgy hogy közben el is nevezed azokat kényed kedved szerint, majd esetlegesen egyesével sávszélességet is állíthatsz, valamint egyik pillanatról a másikra ki is kapcsolhatod a csatlakoztatott eszköz elérését a wifi hálózaton belül, a vezetékes eszközöket csak a port kikapcsolásával tudod ledobni...egyesével eszközönként tud engedélyező/tiltó táblát definiálni a nemkívánt www-s tartalmaknak. A router dual-band képes, és ad egy vendég wifi funkciót is....mi kellhet még ennél több??? -
Balinov
titán
Nyul ur egy Nexbox A95X-et csipett meg Bangoodrol eksunben. 2GB/8GB, 10/100LAN, N Wifi, BT4, droid 6, 2 USB +1x microSD slot. Ez Amlogic 905X SoC alapu, ami a sima 905-os soc-tol kicsit gyengebb. Kodival probalkozok, meg MX Playerrel eddig minden 1080p release-t vitt (igaz, inkabb 720p-be kolcsonzom).
Ez elvileg 4k, VP9,kutyafasza, van ra beta OpenElec, LibreElec, es meg a WebOS2.0-s LG tv smartremotejaval is lehet egy szintig iranyitani. MS 720p-s webcammal a tv-n skypeolunk, Hangouts video chetelunk nasszulokkel, FB fele fos Messengeren a kep abszolute nem folyamatos.
Ja, HDMI out term. de van rajta jack-es AV kimenet is.
szerk: 4k tartalommal vagy 3D filmmel kijelzo limitacio miatt nem all modomban tesztelni.
-
RudyD
tag
Adtam fel rá "keresek aprót". Sose lehet tudni. B-)
-
jamba
aktív tag
Az AMD-s chip hibás lesz általában de van belőle inteles amely kompatibilis az amd-s kasznival .
inteles lapom lenne hozzá át lehet építeni de az inteles általában töltésvezérlés hibás lesz mint az enyém is tehát csak hálózatról hajlandó működni ha érdekel pü-ben részletezem. -
MR_Joe
senior tag
-
Balinov
titán
Koszi koszi RudyD neked is!
Koltozes elvileg megoldhato, bereljuk a lakast, csak nincs kedvem a para miatt elkoltozni, mert az eves szinten ugy + 2500-3000€-ba fajna (qrvaannyat, megugrottak az elmult 1 evben a lakasarak)
Mas: Arkadban a MediaMartk/Saturn mellett ami van konyvesbolt, annak mi a neve? Nezem az Arkad honlapjat, de nagyon nem talalom.
-
Balinov
titán
egy AM2-es X2-es ala kene win7 kornyezetre, mi rohadtul idegesit, az a sok felesleges fiszfasz sallang, ami a skype-ban van, reklamok,meg ilyenolyan buznyak ficsorok, amiket a kutya nem hasznal.
Amire kellene egy ilyen faragott verzio az skype hang es videohivas, meg chat. csoportos hivas, anyamharagja bronzbaontve, majomseggpolirozas nem kell.
alitak: nemi ironiat erzek a postodban
de jogos, nem tudnek egyetlen olyan hw vasarlast felhozni az elmult 5-6 evbol, amit ne elozott volna meg hasonlo (vagy nagyobb) vajudas
Az a baj,hogy ehez a temahoz lovesem sem volt, tudtam hogy van olyan, hogy NAS, oszt csokolom. Most kezdem latni, mennyire osszetett tema, mennyit szamithat a cpu, ram, platform, bay-ek szama, stb. Ha tehetnem, Qnap-ot vennek, csak az meg a Synology-nal is dragabb, ZyXel jo alternativa, szvsz jo ar/ertek arany, Dlink,meg a tettestarsak meg a futottak meg kategoria.
-
alitak
senior tag
Igen, úgy külön válnak, de csak az excel ablakán belül léteznek. Azt kéne megoldani, hogy egy office dokumentum megnyitásakor mindenképpen önállóan megnyissa hozzá a programot. Ha 5 dokumentum van nyitva, akkor hozzá 5 program is van, hogy egymástól függetlenül, több monitoron keresztül is lehessen pakolni.
-
Dryman
őstag
Interspar center lidl felöli bejárat kínai kajálda...még menüben is tolják....(nem tudom kinek mit jelent ez a száraz fájdalomra emlékeztető szusi-nak mondott valami).....ez is valami divathóbort lesz, remélem hamar kikopik a magyar köztudatból....
Inkább egy jó kis kemencés karaj, vagy egy paprikás csirkepöri galuskával.....Kolléganőm lánya egy külhonban dolgozó magyar jómunkásemberbe szerelmesedett, aki éppen egy szigetországi japán étterem szakácsaként tevékenykedik....hát volt részem enni a fiatalember mint hozzáértő szusi készítő "művéből".....
Azt az áriázást kellett volna hallgatnotok ami a szusiról szólt...hát én valami extra fenomenális valamit vártam, helyette meg jött a döbbenetes igazság....a lazacos cucc még csak-csak, de mikor egy rákocskát ropogtatsz, és nem tudod eldönteni hogy a minirák páncélja, vagy a félig főtt rizsszem ropog a fogad alatt...ja meg a magyar valóság, : drága az eredeti vaszabi, "nembaj" toljad dupla tormával.....
Na ennyit a szusiról, én a magam részéről továbbra is meghagyom a ferdeszeműeknek.....Azért nem kapsz sehol, mert az alapanyagköltsége annyira drága hogy a kereskedő alig akasztana rajta....
vedd meg az alapanyagokat, aztán megnézel néhány youtube-os szusi készítő videót, és már jelentkezhetsz is szusi szakácsnak. -
cellpeti
nagyúr
könyvek vannak, meg a Deutsche Welle, ott van rádió, TV adás, és van sok cikk, amit lehet fordítani és azokat a szavakat tanulni. Abból lehet igazán
Könyveknek meg ajánlom:
Lazán németül 1-2-3-4
Német nyelvtani gyakorlóEzekbe minden megvan, ami kellhet. Persze a kinti nyelvhez nézve nem sok.
-
Balinov
titán
Hubazz, nagyon koszi, RudyD
a masodik resze a hsz-ednek nekem eleg kinai, de az eleje az igerets
A leg-tisztább, szakmaibb a win7 beépített mentőprogramja. (A műveleti központból indítható.)
(Ungarise módon a meglepő: "Biztonsági mentés és visszaállítás" névre keresztelték. B-)
Csinál image -et., amiből kis faragással akár win7 dvd -t is lehet csinálni. Illetve pendrive -on érdemes kipróbálni egyszer - kicserélni a 'gyári' image -ben lévőt egy ilyennel gyártottra (bár ez csak tipp. Szerencsére még sose' volt szükségem visszaállításra.)Ezzel kapcsolatban: tegyukfel a beeiptett backuppal elkeszitem az image-t. abbol hogy faragok win dvd-t, amibol az MS cuccaval tudok USB telepitot csinalni?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Építő/felújító topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- BestBuy topik
- Facebook és Messenger
- Spórolós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Gyúrósok ide!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Intel I5-8500T / Beszámítás OK!
- Intel I5-9500T / Beszámítás OK!
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- EVGA SuperNOVA 850 G2 80+ GOLD 850W teljesen moduláris tápegység garanciával
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3026, 91% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest