- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kbhuinfo
tag
válasz
Dryman #39924 üzenetére
Az okosotthon tema nagyon porog. Nekem 2017 ota porog ua a rendszer es amire nekem kell, arra tokeletes. Ilyen pl. tv-hazimozi preset gombnyomasra be-ki, emeleti vagy hatso futes igeny szerinti kapcsolasa. Garazskapu. Ontozes. Ezekre logika. Teljesitmenymeres.
Az osszes kamera es rogzito kulon vlan, szigoru tuzfalszaballyal. Foleg kifele, nem ugy, mint altalaban barmilyen mas eszkoznel
-
PociAti
őstag
válasz
Dryman #39923 üzenetére
4930 Ft/év költség egyáltalán nem vészes (50 GB-ért).
Ha valaki otthon erre a célra beüzemelne egy kis fogyasztású eszközt, annak is hasonló költsége lenne:
4930 Ft/év
/ 36 Ft/kWh áramköltség
/ 365 nap / 24 óra
== 15,2 W-os éves fogyasztással egyenértékű.Ha van valakinek felesleges kis fogyasztás gépe (pl. vékony kliense) megfelelő háttértárral, az is kb. 15W körül fogyasztana. (Persze az több célra is használható, és akkor más gyártó gépeit is összegyűjtheti. De órák, napok elmennek vele mire rendeben működni fog.)
-
G@ben
addikt
válasz
Dryman #39923 üzenetére
Na igen, ez a rész érdekel.még, hogy melyik mennyire férhető hozzá illetékteleneknek. Pár éve láttam, hogy több 10000 kamera képe megtekinthető egy honlapon, mert nem volt rajtuk megfelelő védelem. Csak kültérre raknék, de azért nem lenne jó az, ha valaki azt nézné kamerán keresztül, hogy mikor megyek el itthonról.
-
G@ben
addikt
-
válasz
Dryman #39710 üzenetére
Teplánhoz mi hét elején vittünk elektronikai kacatokat, olyat ami nem feltétlen lakossági mennyiség, legalábbis ránézésre, gond nélkül átvették.
Volt nálunk pár akksi is, azokat viszont nem vették át, kivéve egyet, ami egy kézi csavarozógépé volt.
Fémkerbe régebben akksikat is átvettek, én ott próbálnám.
-
PociAti
őstag
válasz
Dryman #39628 üzenetére
+1 a Cs-Trió Kft-re, róluk hirtelen meg is feledkeztem, pedig nekem is jó tapasztalataim volt velük. Hála égnek van vagy 10-15 kisebb, nagyobb csavarbolt, vagy fémkereskedés Győrben. De akkor szerepeljen már itt az ő elérhetőségük is:
Cs-Trió Kft
9028 Győr, Fehérvári út 75.
http://cstrio.hu/hu/ -
Balinov
titán
válasz
Dryman #39492 üzenetére
Tudom Laci, rajottem én is, sajna zyxel a nasjaiban nem std méretet használt, megmértem, 20 mm széles a Max ami belefer, gyk 2mm hely marad. Így rendeltem egy Thermalright TL-8015Wt 6fontert, 7fon ittvan elvileg, ez 15mm vastag. Igaz, elvileg 23db, de a has a hp ssf szerverrel együtt úgyis a ciposgardrobban van az optika modemjevel,, ott nagyon nem zavar
-
-
envagyok
veterán
válasz
Dryman #38641 üzenetére
A beton köbméter ára olyan 40k körül van, 8 köb 16-os kavics kellett, és 80 zsák cement, ez olyan 10köbméter beton (23m hosszan 40-50cm mély 30cm széles sávalap, rajta 5 sor zsalukővel. A kavics+cement ára volt 240e.)
Meg a mixerkocsit 2x kellett volna hívni, egyszer az alaphoz, egyszer a zsalu kitöltéshez, de még lesznek hídfejek is, bár azt talán lehet egyszerre a kerítéssel.
Aki csinálja, adta a legjobb árajánlatot, kb 50-60%-át másoknak, igazából nekem mindegy, hogy ő keveri-e, vagy hozatja, de mindenképp így lesz a legolcsóbb.Azon agyalok még, hogy a fedlap ragasztásra azt mondta, hogy 3800ft/m a munkadíj, azt megéri-e vele csináltatni, vagy azzal elszórakozzak magam.
Gondolom nem túl bonyolult. -
doc
nagyúr
válasz
Dryman #38586 üzenetére
Ha mar igy belementunk, Jolanal nalam a kommunikacio meg a dilettantizmus volt a fo problema. Megrendeltuk az ajtokat/ablakokat, kikuldtek az elolegszamlat. Szoltam hogy nem jo nevre allitottak ki (ugyintezes miatt ez fontos volt), akkor nagy nehezen produkaltak egy masikat, azon nem volt rajta minden megrendelt termek, aztan meg az arak nem stimmeltek. A szinekkel is kavaras ment, senki nem tudta mirol beszel a masik, gyakorlatilag totalis analfabetaknak tuntek. Beepites utan par honappal nagyon logott az egyik ajto, kertuk az elozoleg megigert ingyenes beallitast, tobb HONAPIG kellett veluk szenvedni emailben/telefonon mire egyaltalan reagalni hajlandoak voltak. Az egyetlen pozitiv tapasztalat az volt, hogy aki vegul kijott beallitani az ajtokat, az tenyleg normalis volt.
Ennyi szenvedest nem er ez az egesz, ha legkozelebb barmi ajto/ablak kene, biztos hogy a Jolat elkerulom, inkabb keruljon kicsivel tobbe, de ne kelljen minden lepesnel napokig/hetekig szopni veluk... -
PociAti
őstag
válasz
Dryman #38408 üzenetére
Győrszabadhegyi vasútállomással szemben, a Serfőződombi dűlőn van egy fűnyíró javító, elsősorban a kínai MTD-vel foglalkoznak.
És ahol sok alkatrészt láttam még, az Agroker a Külső Veszprémi úton: http://www.agroker-gyor.hu/kapcsolat
-
kovacsroli
senior tag
válasz
Dryman #38358 üzenetére
Még valami, a 350-es chipsetnek nagyon a vége a 3600-as ryzen kiszolgálása!
Igen, ez a vége, igazából ez is volt a célom, mármint kimaxolni a teljesítményt a táp és a lap meghagyása mellett. Így még 1-2 évig maximálisan megfelel az igényeimnek.Valószínű stabilan a 2db 8GB-s modullal fog menni
Így tervezem, a mostani ramokért már be is jelentkeztek innenMSI-nél is figyelj a ramslotokra
-
kovacsroli
senior tag
válasz
Dryman #38355 üzenetére
Valami hasonló irányba mentem el én is délelőtt. Alapvetően az lehet a baj, hogy 2db 2x4 gb-os modulom van (tehát összesen 4x4), amiből mind a 4 Corsair Vengeance LPX Red, de az egyik pár 2666, a másik pár 3200 Mhz-es. Ez nyilván nem ideális, de a Ryzen 1500x-nek ezzel nem volt gondja.
Délelőtt találtam az alzán ezt: Corsair 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Vengeance LPX
Ez megegyezik a mostani, 3200-as párosommal, csak 2x8gb-os kivitelben és megtalálható a támogatott ramok listáján is.Szóval kiküszöbölvén a frekvenciaeltérést a mostani 4 modult kiveszem és ez a 2 megy a helyére, amiket ha minden igaz már alaplap (egyébként MSI B350M Mortar) és a CPU is nagyon szeretni fog.
Nagyon köszönöm a hasznos segítségedet!
-
kovacsroli
senior tag
válasz
Dryman #38352 üzenetére
Nagyon köszi, a kalkulátor alapján valoban vastagon elég az 500 watt a ryzen 5 3600nak 1070 ti-vel, ezt en is igy számoltam. Kozben a ram topikbam probalnak segiteni (azok egyebkent nem ujak, csak a vga es a cpu)
Sajnos mivel az alaplapom csak ezzel a biossal fogadja el a 3. gen ryzent, azt frissiteni nem tudom es a regi hardverek pedig már elkeltek (itt)
-
sotetlovag97
tag
válasz
Dryman #38281 üzenetére
Teljesen jogos, amit mondasz.
Ez is egy plusz kis felirat rajta és pár számlap, amiért a brand miatt jó pénzeket el lehet kérni.
Meg aztán mennyivel jobb érzés úgy futni, hogy majdnem egy millió forint fityeg rajtad, nem?
#38283szaki04: Köszönöm!
#38286Semin: Köszönöm neked is! Egy barátom jelentkezett érte, de még kérdéses, hogy elviszi-e valóban. Ez a 60.000 körül nem hangzik rosszul. Doboza sajnos nincs.Köszönöm mindenkinek!
-
válasz
Dryman #38215 üzenetére
Mi a nagy rezsipara idején voltunk, amikor mindenki magasabb számlát kapott, mert előre diktált, nem jó kategóriába volt, stb... (mi más miatt), akkor iszonyú sokat kellett várni (2-3 óra), nem tudom most hogyan vannak. Mondjuk ez azon a napon volt, amikor sokáig vannak nyitva, és délután, tehát akkor vannak a legtöbben.
Akkor a vidéki parkolójában álltunk meg, ott talán a legolcsóbb. Simple szerint a környékbeli utcák szintén fizetősek, meg a leier udvar is ha jól tudom.
-
mm00
aktív tag
válasz
Dryman #37861 üzenetére
Csőre Sándor bádogos 06 70 340 1710
A társasházunknál oldott meg pár éve egy beázást. A szomszéd családiház és a tűzfalunk találkozásánál egy másik bádogosnak nem sikerült a geometriát normàlisan megycsinálnia… neki sikerült és azóta nincs gond.
-
PociAti
őstag
válasz
Dryman #37864 üzenetére
Akkor átállhatna hősugárzós téli fűtésre, ha szomszéd állja a költségeket ;-)
Nem tudom mennyi időbe telik majd a gondolkodásmód visszaállítása, de úgy vettem észere mindenben arra törekednek, hogyan lehetne a leggyorsabban letudni a munkát, majd egy másik elvállat munkába belekezdeni.
Olyan eszközöket és technológiákat használnak, ami a legegyszerűbb + leggyorsabb. Ha annak plusz költségei vannak akkor ráverjük a megrendelőre. A tartósság és a minőségre való odafigyelés a fontossági sorrendben nagyon hátra csúszott.És ha probléma van, visszahívni őket a hiba javítására szinte képtelenség.
Radiátorcserénél az egyik szaki olyan arcátlan árat mondott, hogy csak pislogtunk. Arra hivatkozott, hogy új építésű társasháznál ennél sokkal magasabb összegért rakja fel a radiátorokat. (Végül más közel fél áron tök profin elvállalta. Viszont vele is úgy jártunk, hogy lakásfelújítással már nem foglalkozik, ahogy a villanyszerelőnk sem. Nem éri meg neki, mivel új építésű ingatlannál sokkal jobban lehet haladni, és ott nagyon vastagon fog a toll.)
-
PociAti
őstag
válasz
Dryman #37861 üzenetére
Építőipari munkák kapcsán inkább olyan hivatkozásokat hallok, hogy jövő tavaszig minden napja előre le van kötve.
És amikor kijön egy szaki, azt is csak kb. 80-90%-os állapotban fejezi be a munkát, a végét totálisan összecsapja. Az egyik este 19 órára ment vissza a gyereke iskolájába valami munkát befejezni. A másik meg egy munkafázis ki akart hagyni, hogy így időt spóroljon magának. Nem hagytuk magunkat. Mentségére legyen mondva megcsúszott az előző helyen, így vasárnap reggeltől kora délutánig nálunk dolgozott, családja meg otthon várta.
De szerintem mindenki tudna cifra történeteket mesélni. A megnövekedett igényeket nem követte le az új szakképzett munkaerő megjelenése. -
tserrof77
őstag
válasz
Dryman #37722 üzenetére
Laci, egy ilyen géppel is csodát tesz egy SSD. Az más kérdés, hogy a cseréhez rottyra szét kell szedni ezt a gépet. Akkor már egy pasztázást is kaphat szegény. Ellenben lehet, hogy inkább 8.1 mint a 10. Bár, ha felmennek a frissítések és kikapcsolod, akkor talán még oké lesz a 10 is.
-
válasz
Dryman #37701 üzenetére
Akkor nem annyira éri meg, ha hatósági árasat szeretnél.
G@ben:
Passzolom a minőséget, sose vizsgáltattam be. Legtöbbször ott tankolok, semmi fogyadsztásbeli különbség nem jött ki ami a benzin számlájára lenne írható.
Én ezeket mindig fenntartásokkal kezelem, mert nem csak a benzintől függ a fogyasztás. -
mm00
aktív tag
válasz
Dryman #37572 üzenetére
Végülis nekem mindegy mi készül belőle
Mi fürdő/wc-be raktuk.
Nagyon jó minőségű lap, tényleg méretpontos. Azért maradt ennyi, mert a burkoló nagyon szépen tudta vágni. Gépész szidott is, mert 2-3db 8mm-es lyukra ment el egy fúrószár.
sladka_pani: Egy minimális alku belefér, de sokat már nem akarok engedni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Parfüm topik
- Automata kávégépek
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Formula-1
- További aktív témák...
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RTX 5050/5060/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- Zealot s79 100w 1hónapos eladó kíváloan szól jó mélyek az ár fix !!!!!
- Playstation Pulse 3D
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i7 9700 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2070 Super 8GB NZXT H510 ADATA 600W
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI A320M R3 4100 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T7 NBASE 600W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest