- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
A Zéé
addikt
-
A Zéé
addikt
jogos a kérdés... Igazából én is ezért voltam úgy vele, hogy a 90 bőven elég lesz, felesleges komolyabban rápörögni.
Amiket gyárt(ott) videókat, képeket egy D3100-al készültek, mondjuk ő kalibrált monitoron szerkesztette őket, de a videók felkerültek a youtube-ra, meg egy WP motoros blogra (már amelyik), amit aztán néznek ilyen random kijelzőkön a népek... Ide felesleges komolyabb.#34399 lugosi
A színvisszaadási index, röviden 'CRI' (Color Rendering Index) vagy 'Ra', a fényforrás azon képességét méri, hogy különféle tárgyakat megvilágítva vele, mennyire képes azok színét visszaadni.Talán még ez a grafikon szemlélteti jól. A LED fényforrásoknak nagyon nem egyenletes a kibocsájtott fény hullámhossza. Minél nagyobb ez az érték, annál közelebb kerül a fényforrás fényhullámhossz eloszlása a napfényéhez.
-
A Zéé
addikt
válasz
szazbolha #34389 üzenetére
bocs, nem vettem fel teljesen a szálat, de a sima ikeás, nagyobb fényerejű, drágább LED izzók elvileg 90-es CRI-t tudnak. E27 E14
Egyszer régebben találtam valami tesztet is róluk, elvileg tudták...
A 'zasszonynak csináltunk budget setupot főzőcskés videókhoz, 3 db flexibilis nyakú, csiptetős E14 foglalatos lámpa (szintén IKEA) és 3 izzó lett a megoldás.
Nyilván valamennyire kompromisszumos, de kb. az egész került annyiba, mint egy kimondottan fotós lámpa -
A Zéé
addikt
nekem faterom állítatott be egy ilyen biztonsági kamerát az elektromos mérőhelyhez. Nem csinál mást, mint a 3 fázison a digitális ampermérőt veszi 0-24, mert így bármikor, kényelmesen láthatja, ha esetleg gond van. Nincs rajta semmi más, nem mozgatja, állítja a kamerát sehova. Ugyanazon a rendszeren van, mint a többi biztonsági kamera, ha kell, 1 kattintással a rendszer felületéről fényképet is csinál az aktuális állásról.
-
A Zéé
addikt
igen, csak az a baj, hogy a fotózásban nagyjából 2 választásod maradt manapság, ha csak új jöhet szóba...
Az olcsó de gagyi (100k környékén) vagy a jó de drága (minimum 4-500k). Az olcsó, de gagyi szintet pedig szerintem egy fixre beállított, jól megvilágított helyet fényképező 4k-s biztonsági kamera is tudja. És akkor nem kellene az állandó SD kártya pakolással, képek fel-le töltésével, akksi töltéssel, és az ezek miatti állvány bizgerálással, meg újra pozícionálással vacakolni. -
A Zéé
addikt
válasz
gjoco1 #33568 üzenetére
pedig Nikon vonalon nagyjából a 18-105 VR az első, amivel érdemes kezdeni valamit. Az se egy penge obi azért, nem túl gyors, nem túl nagy fényerejű, nem azzal lesznek a legélesebb képek evör, de már vállalható. Nagyjából a kitobi szintjét hozza amúgy, csak hosszabb a tele végén.
Ha valami komolyabb szintet akarsz, akkor komolyan a pénztárcába kell nyúlni sajnos. Egy olcsóbb megoldás van, ami nagyjából általános témákra megfelel, az AF-S 35/1.8 fix, de annál ugye nincs zoomolás, és se nem nagylátó, se nem tele. Azzal az obival lehet agyalni, hogy hogyan fotózz le valamit, és a végeredmény is lényegesen jobb lehet, mint a kitobival. Ha van több kamerás telefonod, nagyjából ugyanazt a látószöget adja, mint a telókon a 2x-es nagyítás.AF-ed amúgy ezzel sem lesz a D3200-on. mert ahhoz AF-S jelölés kell. Ez nekem ugyanolyan kutyát dobálós obi, mint a múltkori Tamron.
-
A Zéé
addikt
válasz
gjoco1 #33545 üzenetére
Azok a pöckök miatt a rekeszgyűrűn úgy saccolom, hogy ai vagy ai-s lencse lehet, tehát manuál fókuszos F mount obi, amivel a vázadon se fénymérés, se rekesz vezérlés, se semmi nincs.
Mindazonáltal egy ilyen régi obi nem is való a modern, sok pixeles vázakra. Papír nehezéknek, szomszéd kutyáját megdobálni jó, de hiába olcsó, ne vedd meg. -
A Zéé
addikt
válasz
szilibácsi #33289 üzenetére
tehát egy biztosan jó elempárral sem működött megfelelően, és azóta sem.
Mi a helyes következtetés ilyenkor? Sajnos sikerült egy rossz masinát venned. -
A Zéé
addikt
megszűnik a dpreview.com
Pedig sokat olvasgattam, pláne régebben
-
A Zéé
addikt
Jaja, komoly cumók vannak, látom én is. Sima megyei sportmeccskre mennek 400-as fixekkel, meg mellé 70-200-akkal. Csak arra akartam rávilágígani, hogy nem biztos, hogy az egy komolyabb váz és 2 jó Obi kombónál lehet, hogy jobb a 2 gyengébb váz és 2 jó Obi verzió.
Sebességre: nemrég volt kollégám építkezésénél ilyen "nemzetünk nagyjai" delegáció, és mire visszatért az irodába már kinn is volt neten a képgaléria hozzá. Azt nem tudom hogy csinálták, de sztem már az autóból ment a laptopra aztán a netre. -
A Zéé
addikt
válasz
szacsa82 #30766 üzenetére
Biztos, hogy kell a FF rendszer?
Mármint ez attól függ mit értesz fotóriporterkedésen.
A legtöbb anyag ma már webes megjelenésre kell, és gyorsan. Oda meg a FullHD képméret is ritka. Ilyen 5-600 pixeles képekhez bőven elég egy D7200 szintű (de még gyengébb) szenzor is. Nem nagyon vannak nagy raw fotózasok egy sima politikai, városi, céges, vagy sporteseményen, mert nincs idő kidolgozni. Kis túlzással ugyan, de ha a kattintás után 10 perccel nincs publikált a kép, akkor kb. már nem is érdekes.
Ilyen helyzetekre sokkal jobb, ha egyből 2 géppel mész, mert itt sokszor nincs idő obit cserélgetni. Kell egy váz egy normál zoom-al, meg egy egy telével, meg egy normális heveder, amin mind a két gép egyből kéznél van. A gyors sorozat, vagy az utómunka mentes JPEG itt fontosabb, mint a raw-ból kihizható maximális dinamika tartomány.Persze ha ilyen művészkedős, mély riportos anyagokhoz készítenél fotódokumentációkat az más helyzet, ott van idő és lehetőség is a babrálásra.
-
A Zéé
addikt
válasz
kacsento1 #30286 üzenetére
a művészettörténet nem azért kellene, hogy bármikor tudd fejből, Ansel Adams születésnapját, vagy hogy tudd, hogy melyik festményt napra pontosan mikor festették, hanem azért, hogy tágítsa a látótered, hogy fel tudd fedezni a néha rejtett, néha nyilvánvaló esztétikai finomságokat az egyes stílusokban, korszakokban, ráálljon a szemed ezekre, és hogy a későbbiekben ezeket tudatosan tudd alkalmazni.
A fotózásnak valahol erről kellene szólnia, nem csak arról, hogy bérelsz/berendezel egy stúdiót, beállítod a fényeket, és fényképezed a cicialjívet.
Nem ismerem a tanagyagot, nem ismerem az oktatókat, de próbáld meg olyan szempontból nézni a művészettörténetet, hogy az nem egy nyűg, ami azért a tananyag jelentős része, mert régen volt, hanem azért az egyik kiemelt része a képzésnek, hogy a művészeti érzéked és a művészeti látásmódod fejlessze, alakítsa... Szerintem elsődlegesen nem az kellene a célja legyen egy művészeti képzésnek, hogy megmondja, hogy éjszaka f2.8 rekeszt állíts, iso 800-hoz meg 25s záridőt, hanem az, hogy eljuttasson oda, hogy felismerd valamiben a szépet. Persze adjon mellé olyan tudást is, hogy tudd ezeket a paramétereket beállítani, de szerintem sem az kellene legyen a fő sodorvonal.btw. szerintem nem sok olyan képzés van ma Magyarországon, ami komoly önképzés nélkül valós piaci tudást ad. Így pár évvel az államvizsgám után ki merem állítani, hogy az építőmérnöki diplomám is csak iránymutatónak, szemlélet fejlesztőnek volt igazából jó, nem adott olyan szintű tudást, ami a mindennapokhoz kellett. Saját magamnak kellett végigszenvedni azt.
-
A Zéé
addikt
válasz
Speeedfire #29490 üzenetére
azért ne olyan meteorhullásra számíts, hogy minden kattintáson hullócsillagok lesznek
Percenként 1-2, mondjuk max 2 másodpercig felvillanó kis apró meteor van, szóval ha modellt is viszel, akkor külön modell, és külön égbolt fotózásra készülj (utóbbinál minimum több másodperces képek kellenek).Helyszín függő, de értelem szerűen minél kisebb a gyutáv, annál nagyobb eséllyel kapsz el hullócsillagot.
-
A Zéé
addikt
-
A Zéé
addikt
válasz
Frisztaylo #29246 üzenetére
Dolgoztak vele, nem pátyolgatták.
480k expo bármilyen gépen meglátszik, ez még ahhoz képest nem is vészes. Ez sztem simán csak a tok, táska és pakolászások miatti kopás.
-
-
A Zéé
addikt
válasz
SchumiBácsi #28125 üzenetére
ha az 550D miatt húzod a szád magas iso-n, akkor kb. bármelyik kompaktot el is felejtheted sajnos. Nem néztem semmi tesztet mostanában, de a fizika nem hiszem, hogy sokat változott az elmúlt pár évben, szóval az biztos, hogy zajban 2-3 Fé-vel le vannak maradva a kis szenzoros kompaktok a dslr-hez képest.
-
A Zéé
addikt
hát ilyen kategóriájú obit nyilván nem a random kattintgató vesz, hanem akinek már van kiépített itatója a madárhoz, bejáratott vadlese vadfotóhoz, vagy van bejárása ahhoz a kanyarhoz a versenypályán, vagy direkt egy olyan készlete (állvány, váz, obi, kioldó, vaku) a focipálya szélére ahonnan meg tudja lőni azt a képet, amihez az a célobi kell.
DSLR vs telefon témához:
barátnőm nyomdai előkészítéssel, kollázsok összerakásával foglalkozik, és már a formátum miatt is szívás a telefon... A 16:9 valahogy mindig úgy adja ki, hogy vagy nem fér rá a teljes téma, a teljes csoport, a teljes alak a nyomtatásban standard 3:2 arányú képre. Egy fokkal jobb a kompaktok 4:3 aránya, az általában megoldható, de a 16:9 aránynál 10-ből 9-szer vacak lesz a végeredmény. Arról már nem is beszélve, hogy természetesen mindig az ilyen képeket akarják 60x40 cm-es méretben látni a falon.... Kijelző méreten még oké akár egy gyengébb telefonos kép is, de nyomtatásban lerí róluk, hogy nem az igaziak. -
A Zéé
addikt
válasz
Németh Péter #25230 üzenetére
Egyszerűbb, ha kinyontatod a képet, aztán az ajtókáva, vagy a sarok és a káva közti távolságot ha leméred, akkor egy kb. jó arányt kaphatsz.
Amúgy 45 fokban vezetéket berakni... Rá kellene csapni a villanyász kezére! -
A Zéé
addikt
válasz
Speeedfire #24040 üzenetére
Gondolom van olyan is (heroin árban), ami "rádiós" és bárhova vihetem a vakut a géptől.
Yongnuo RF-603 ebayről ~6.000 Ft és probléma megoldva.
Koncentrált fényhez meg valami hasonló fényformáló, oszt' csókolom: [link] (lehet, hogy ez túl nagyot villant az órákhoz, ezt nem tudom)
-
A Zéé
addikt
az az igazság, hogy vannak dolgok, amik néha tönkremennek. Nálunk a múltkor a mosógép. Mosott, aztán egyszer már csak meg nem. Javítani nem lehetett (mert ezeket a mai gépeket már nem nagyon lehet/éri meg), nagyon mást tenni sem lehetett, mint újat venni. A különbség csak annyi, hogy arra már nem volt garancia.
Ahogy írtam is, ha a kereskedő, garanciális szerviz azt mondta, hogy fizikai behatás érte, nem javítják, akkor egy kört még érdemes futni a vásárlók könyvével. Vagy megmondják mi a hiba oka, és mennyibe kerül megcsinálni, vagy ha szerencséd van, megcsinálják.
Sokkal több energia befektetést azért nem biztos, hogy ér, mert utánajárni, elutazni Szegedre odaadni szakinak, aztán visszautazni, aztán megint elmenni érte, fizetsz az embernek 4-5k-t, hogy megnézze, és lassan már nagyobb összegnél tartasz, mint amennyibe egy új készülék kerül, és akkor az idődet még nem is számoltuk, és nem beszéltünk arról a lehetőségről sem, hogy lehet, hogy még ezek után se lesz működő géped. -
A Zéé
addikt
válasz
r.levente75 #21878 üzenetére
egy 15k-s kompakt gépért ütni a vasat, meg szakértőt kérni?
Ugyanmár... Fogyivédelemmel lehet fenyegetőzni egyet, meg írni a vásárlók könyvébe hátha történik valami, de ennyi.
csacsi77-nek van igaza, nyelni kell egyet, és elfogadni, hogy ez sajnos tönkrement. -
A Zéé
addikt
"az sem biztos, hogy megéri javítani, ha egyáltalán lehet"
Igaz történet. Új korában sem volt egy drága gép, és ahogy nézem már utódja is van. Nem nagyon szokták már javítani az ilyeneket. Azt nem mondták, nem tudod hogy melyik része romlott el? Bár nagyjából mindegy is. Esélyes amúgy, hogy nem igazán éri meg az utánajárást sem.
-
A Zéé
addikt
Én két éve próbáltam, akkor egyet sikerült elkapni, mögöttem meg tucatjával hullottak, pedig arra irányoztam, amerre az okosak mondták, hogy nézzen
Adatok ott vannak, amikkel készült. A rekesz asszem azért volt ennyi, mert mintha az obi ezen a rekeszen lenne a legjobb ezen a gyutávon, a záridő azért annyi, mert az 500/gyutáv az kb ennyit adott ki, ez kell ahhoz, hogy ne mozduljanak még be a csillagok a föld forgása miatt. Ez 3 kép összefűzve, itt már látszik a mozgás. -
A Zéé
addikt
válasz
JoeCockBill #20736 üzenetére
itt kérdezz rá, talán itt jobban tudnak segíteni
-
-
A Zéé
addikt
válasz
RedHarlow #20453 üzenetére
Digital interface
USB 2.0 High-Speedés ahogy nézem ezen az ajtón tudod beledugni. Nyisd ki, nézd meg milyen csatlakozó megy oda.
-
A Zéé
addikt
válasz
Fotonhámozó #20416 üzenetére
na igen...
Bár léteznek home made módszerek, de azért ezek messze nem olyanok, mint egy natív TS obi. Bár játszani akár még jók is lehetnek. -
A Zéé
addikt
válasz
rejtőzködő #20391 üzenetére
a hsz-ed, amire reagáltam színtiszta irigység. Rosszindulattal párosulva... Turkálni más zsebében, hogy miből futja rá, meg még le is nézni mellé (apukás beszólás)... Inkább nem írom le mit gondolok, mert még megintenek a modik.
Senki nem akarta rábeszélni a 300k-s állványra, sőt... Bár kevés infót adott meg a kérdező, gyaníthatom, hogy okkal keres 100k környékén állványt. Én nem tudom, hogy mennyire amatőr, mennyire kezdő, de ha te ismered személyesen, akkor elnézést, de nem tudom miért feltételezed ezt róla.És igen.. 20k-s állvány inkább csak támaszték, mint állvány. Én sem akartam sokat rákölteni, mert nem használom olyan sokat az állványt, de azt mondom, hogy 30k alatt nincs értelmes cucc, csak baromi nagy kompromisszummal. Még az én kombóm (Vanguard Alta 233 láb + SBH100 fej) is kompromisszumos, érzem a határait, pedig csak egy D3100 van rajta, de ezért már volt értelme pénzt kiadnom, azért lett ez.
Fater próbálkozott olcsóval, 1x használta videókamera alá, azóta van fenn a padláson, és használ inkább mást helyette.
Ha a te ingerküszöböd megüti az olcsó, 6k-s állvány, örülj neki, de azért ne legyen már mindenki más hülye, aki szerint semmire nem valók az ilyenek. És az állvány használata nem csak annyi ám, hogy kicsapom a három lábát, aztán rárakom a vázat. Biztos mindenki kretén, aki hasonló vagy még extrémebb helyzetekbe akarja fixen tudni a gépét. -
A Zéé
addikt
válasz
rejtőzködő #20380 üzenetére
nehéz dolog leküzdeni azt a fránya nagy irigységet, mi?
-
A Zéé
addikt
válasz
Joe Swanson #20341 üzenetére
[link]
fényképezd le/scanneld be az aláírásod, aztán a többit meg a linken megtalálod. -
A Zéé
addikt
válasz
ThodEE #20253 üzenetére
nem valószínű.
Pentacon B mountot nem találtam a neten, de a Praktica B mount rövidebb bázistávú, és az M42 menetes, a másik meg képek alapján bajonettes. -
A Zéé
addikt
bár a megoldást 90%-osan tudom, de azért megkérdem. hátha. Barátnőmben van egy Canon SX120 IS gépe, aminek az af-je úgy tűnik kakukk. Nem állít élesre, de ha kiveszem belőle az alaplapi elemet (oldalról kivehető), akkor ugye resetelődik az egész, és akkor egészen addig újra működik az AF rendesen, amíg nem süt hét ágra a nap. Ma is kirándultunk, benn az erdőben minden oké, kiértünk egy tisztásra, igen erős csúcsfények jöttek, és utána meghalt. Nem állt élesre sehol sem, az af motor mozgatta a lencsetagot kicsit előre, kicsit hátra, és annyi. Elem ki, vissza, minden újra beállít, erdő felé okés, tisztás felé megint ugyanez. De pl a múltkor 2 hétig nem vitte ki a gépet, vagy ha igen, akkor se volt erős napsütés, akkor jó volt végig. Sanszos, hogy polcra kerül végleg a gép, de kíváncsi vagyok, hogy van-e valakinek bármi ötlete, hogy ez mégis mitől jöhetett elő?
-
A Zéé
addikt
-
A Zéé
addikt
válasz
Colonel993 #19741 üzenetére
itt a fórumon a Haida ND1000 a tipp erre a kérdésre az olcsó kategóriából. Vékony keretes, multi bevonatos, nem túrja szét totálisan a fehéregyensúlyt, és még javíthatók a hibái.
Lapszűrőkből nem nagyon van ilyen erős, egymásra pakolni meg túl sokat nem jó ezekből az olcsóbbakból, mert sok lesz az anomália. -
A Zéé
addikt
válasz
milkGUY #19525 üzenetére
sokféle ilyen kiadvány van, ami az alapokat meséli el. élszerű lenne bemenni egy könyvesboltba, és belelapozni párba, hogy melyik a szimpatikusabb.
Kezdésnek talán valami ilyen: [link], ha esetleg nem ennyire az alapok kellenek, akkor pl Scott Kelby könyvei jöhetnek, ami nem feltétlen a legszakmaibb, de egész érthetően írja le, sok képet el is magyaráz benne. Vagy David Prakel Kompozíció, Expozíció című könyvei is elég jónak és igényesnek tűntek, de azokat csak könyvesboltban lapoztam át, meg itt is többen ajánlgatták őket. -
A Zéé
addikt
válasz
cintula187 #19522 üzenetére
ha nappali hosszú záridőzni akarsz, akkor Haida ND1000-t keress megfelelő méretben. Az már nem teszi tönkre teljesen a fehéregyensúlyt, multi bevonatos így csökkennek a nem kívánt becsillanások. Ez alá adni nem nagyon érdemes.
-
A Zéé
addikt
válasz
cintula187 #19518 üzenetére
Van rajta egy +2,6-os expó korrekció, azt vedd le.
Amúgy pedig nem kell egyből M móddal támadni, sőt azt mondom felesleges is. Rekesz prioritás (A vagy Av) az esetek többségében elegendő. -
A Zéé
addikt
válasz
kriszwells #19415 üzenetére
és mi garantálja, hogy nem 4 évesen döglik meg a DVD? Semmi. DVD-n nem tárolunk biztonsági mentést.
De én még a flash alapút se igazán mondanám, csak akkor, ha nagyon-nagyon nem akarsz még egy HDD-t. Ugyanis a flash meghajtó ha meg van halva, akkor meg van halva. HDD-ről kis szerencsével lehet részben, vagy akár teljesen is adatot lementeni akkor, ha tönkremegy. -
A Zéé
addikt
válasz
kriszwells #19411 üzenetére
biztonsági mentést ne dvd-n tárolj. Mi ezt megtanultuk itthon, amikor behaltak a "biztonsági mentés" dvd-k. Emiatt nincs semmi digitális anyagunk 2008 előttről. Persze ez csak akkor derült ki, amikor meghalt az a merevlemez is, amin a képeket, videókat tároltuk.
Még egy hdd, esetleg egy pendrive. De azt a kb 9 gigát még valami felhőbe is fel lehet juttatni, akár ingyen is (Onedrive, Google Drive, Dropbox).Ha mindenképp dvd-t akarsz, akkor szerintem tök mindegy milyen író, milyen sebesség. Szimpla adat ez, nem szabadna máshogy írnia az egyik programnak, mint a másiknak.
-
A Zéé
addikt
válasz
tpeter77 #19314 üzenetére
mindkettő optikai stabis, ha muszáj a dslr, akkor inkább Canon a Magic Lantern miatt. Meg ők kicsit jobban ráfeküdtek a videózásra az stm obikkal, meg a képstabis (és ezért elég drága) fix obikkal is.
De azt nem árt tisztázni, hogy a dslr-el videózás az nem olyan, mint egy handycammel. AF lassú, hangos, csomót huntol (keresi, hogy mire fókuszáljon). Komolyabb videókat manuál fókusszal érdemes csinálni, amihez nem ártanak kiegészítők, pl egy follow focus rendszer nem árt + egy külső mikrofon. Családi videózásokhoz nem tudom mennyire érdemes vacakolni így, egy videókamera szerintem egyszerűbben kezelhető.
Fél óránál hosszabbat nem is tud fényképezővel felvenni, valami jogszabályi dolog miatt.
Érdemes esetleg még a Panasonic G6-ot megnézni, ugyan nem dslr, de videóra azt szokták még emlegetni, és az az eredendően cdaf-re tervezett obik, és szenzor szerintem gyorsabb, és pontosabb is videós fókuszálásnál, mint egy dslr.
-
A Zéé
addikt
válasz
szlovibuki #19311 üzenetére
ha ledes, akkor fehér lesz.
-
A Zéé
addikt
válasz
Backrau #19272 üzenetére
Na igen, a dátum... A legegyszerűbb módja annak, hogy hogyan tedd tönkre egy életre az elkészült képeket, és az userek lelkesen élnek is vele. Barátnőm rendszeresen ezzel szív, amikor kollázsokat, meg nyomdai anyagokat készít elő.
Ha a kép olyan, hogy van hely vágni, akkor vágd meg a képet(de úgyse olyan lesz), amúgy meg photoshop, clone stamp, content aware fill, és rohadt sok türelem. Hajrá -
A Zéé
addikt
-
A Zéé
addikt
válasz
szlovibuki #19219 üzenetére
talált, süllyedt.
-
A Zéé
addikt
-
A Zéé
addikt
válasz
anonymus89 #19160 üzenetére
Elég régi gép az már, sajnos ki tudja mi halt meg benne, tulajdonképp bármi lehet, ami benne van. Én elkezdenék keresni egy új fényképezőgépet.
szerk: esetleg még megnézheted, hogy azon van-e esetleg valami elem a nyákon, ami lemerült, vagy nincs-e valami látványosan eltört vezeték, vagy megégett csati. -
A Zéé
addikt
válasz
maxika2004 #19116 üzenetére
én is tőlük vettem, mert itt volt a legolcsóbb, ahol volt is. Ígérhetnek máshol is olcsóbban, aztán ha úgy jársz mint az előző hellyel, akkor nem vagy előrébb
-
-
A Zéé
addikt
válasz
pc-user #18899 üzenetére
LOL
Ez se nem félprofi se nem slrEz valami random kínai kompakt, ki tudja mit koppintottak, ki tudja hogyan, de túl sok jót nem várnék tőle. De ha rám hallgatsz egy fillért nem adsz érte.
(#18898) zgospel
lehet, akkor az autókat hagyjuk ki. Az exkluzivitásnak akárhogy is, de ára van.
-
A Zéé
addikt
válasz
zgospel #18894 üzenetére
Szerintem jó ötlet, ha pár év múlva a Nikon adna ki az F-ból valami hasonlót, az is tetszene. Sőt nekem a Df is tetszik, de az LCD azon is furán néz ki. Nyilván erőteljesen benne van az retró divat, de szerintem hitelesebb "modern kori reinkarnáció", és a 60 évre visszaemlékező ez az lcd meg gombok nélküli váz, mint mondjuk az M9.
-
A Zéé
addikt
válasz
Aaron14 #18841 üzenetére
Szerintem a legegyszerűbb, és legsimább, ha nem publikálod az anyagot, mert ha perlekedésre kerülne a sor, akkor abból sok károd származhat.
Biztos vannak itt jogban jobban jártasak, én csak annyit tudok ezzel kapcsolatosan, hogy nálunk a sportegyesületnél, ha 18 éven aluli a a játékos, és a törvényes képviselő nem járul hozzá ahhoz, hogy a gyerek akár csak edzésre jöjjön, akkor a gyerkőc otthon kell maradjon. Illetve 18 éven aluli játékos amatőr sportolói szerződést se köthet szülői jóváhagyás nélkül, szóval szerintem a ráutaló magatartás ilyen formán tök nem számít a te esetedben sem.
Gondolom papírozni nem papíroztatok, vagy ha igen, akkor abban részletezni kell legközelebb, hogy milyen képek készülhetnek, és hogy kik mit engedélyezhetnek, tilthatnak.szerk: offba rakom, mert nem konkrét tanács ez, csak a személyes véleményem.
-
A Zéé
addikt
válasz
korpicschess #18692 üzenetére
pedig aztán de. Azt mondják, hogy az ebayes cuccokból pont a lenspen lényege, az aktív szenes por hiányzik
-
A Zéé
addikt
válasz
DIEGO15 #18618 üzenetére
Milyen kompakt.... topicban kérdezd meg inkább. Képminőségéről nem sokat tudok, de szerintem a telefonról vezérelhetőség miatt nagyobb macera, mint egy hagyományos kompakt. Méretre ugyanúgy méretes, külön kell hurcolni, cserébe (szerintem) kevésbé praktikusan használható.
-
-
A Zéé
addikt
válasz
zgospel #18557 üzenetére
fura dolog volt nekem is, de van ilyen. Sztem csoportkép itt sehogy sem adja. Ravatal, koszorúk, sírhelynél az áldás, földhintés, végén a koszorúkkal lefedett sír meg a fejfa afféle dokumentarista stílusban. +a szertartás közben, és utána toron portrék, ahogy a helyzet hozza. Nagyszülők temetésén ilyen képek készültek.
-
A Zéé
addikt
a Canonok hivatalos szervíze a Camera kft, meg vannak még egyéb fényképezőgép szervizek is, ahol lehet, hogy foglalkoznak vele, más kérdés, hogy megéri-e. Kérdezz rá 1-2 helyen, mert sanszos, hogy egy darab lencsét nem cserélnek benne, hanem kompletten az egész optikát. Az meg egészen drága is lehet.
-
-
A Zéé
addikt
válasz
Kodiak88 #18388 üzenetére
adblock kikapcsolás megoldja a képelést.
A Zeiss Ikon Nettar (az obi alapján 515/2) éri talán a legtöbbet. Az egy rollfilmes gép, 120-as filmet eszik meg, ha tudsz venni olyant, és van a környékeden, ahol tudják hívni, akkor egy próbát megér. Bár kicsit kopott, de elég régi, ha működik, akár még pár 10k-t is érhet.
A második az valami kopott távmérős cucc, őszintén szólva sztem ilyen állapotban nem sokat érhet egy gyors ebayes meglesés után.
A harmadikat is megpróbálhatod, az egy Zenit, ami kisfilmmel megy, ha jó még a vázHa nem, akkor az obit akár digit vázon is lehet használni, vagy pár ezresért könnyedén tovább lehet adni.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- Wimius W2 okosprojektor / Számla + Garancia / 30 000 Ft
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest