- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Chosen
addikt
válasz
HollyBoni #35152 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek, meglett a válasz!
HollyBoni: Igen, pontosan ezt kerestem, ezért ez segített, hogy működnie kellene.
Timer: Ahogy írtad, gyanús lett, hogy mi van, ha itt is felülbírálja a rendszer?
És tényleg ez történik. Azt csinálja Pana is, hogy ha nem tudja elérni max ISO-val a beállított min shutter értéket, akkor szimplán ignorálja. A gond, hogy erről semmilyen visszajelzést nem adott, tehát beltérben próbálgatva annyit láttam, hogy hiába állítok 1/1000-et, ugyanúgy 1/30-ad környékén van, mintha semmi sem történt volna. Ha itt ad visszajelzést valami kis ikonnal hogy “min shtr exceeded” vagy bármi, akkor már magamtól is rájöttem volna.
Mindenesetre hálás köszönetem a segítségetekért, hogy ezt sikerült kibogozni. Megmentettétek a hétvégémet, ugyanis holnaptól be is vetem.
Jahno: szintén köszi, ez így tökéletes lesz, pont az, amit akartam.
-
válasz
HollyBoni #35014 üzenetére
K&F szerintem rendben van, pláne ha nem a legalapabbat veszed, hanem azt, ami nem módosít jelentősen a színeken. Én szeretem, ha vízparton, vagy nagyon b_szó éles napsütésben kell fotózni. Egy baj van vele, általában elfelejtem elforgatni, amikor a géppel landscape állásból portréra váltok... A KF szűrőt rendeld közvetlenül a gyártótól, itthon pofátlan hasznot tolnak rá. Mindig van az árból valamennyi kedvezmény, és jellemzően két héten belül meg is jön futárral. Nekem eddig minden megérkezett sérülésmentesen.
-
mrmarkus
aktív tag
válasz
HollyBoni #18032 üzenetére
Természetesen elhiszem. Én is fogtam a kezemben piacon olyan fényképezőgépet, amelyre nagy márka matricája volt ráragasztva.
Hangsúlyozom: ráragasztva!!!
Ha kicsit visszaolvasol, akkor könnyen rájöhetsz, hogy itt nem erről van szó.
Jelenleg ismert márka, tipus ugyanúgy kinéző hamisításáról szól a polémia.
Szinte biztos vagyok abban, hogy az általad kipróbált masina kinézetre nem hasonltott egyetlen valós Sony kamerára sem... -
-
fungeld
aktív tag
válasz
HollyBoni #17614 üzenetére
Igen, 2 helyen kérdeztem meg több másik kérdéssel együtt.
Válaszok:
-akksival kapcsolatban kaptam tippeket
-Azt vegyél hozzá amire szükséged lesz, idővel megtudod. Felesleges pl a távkioldó ha egyszer nem veszed elő.(Igen, ez te voltál),,nem ertem azok a valaszok miert nem feleltek meg" Most már remélem érted.
Pontosan el tudom dönteni most is, hogy fog-e kelleni vagy sem, engem csupán az érdekelt, hogy mik léteznek.
szerk: És nyilván Magic Lantern mellé nem kell időzítős távkioldó, látod így is el tudtam dönteni, hogy kell-e, pedig nincs meg a fényképező.
-
fungeld
aktív tag
válasz
HollyBoni #17612 üzenetére
Kb egy hónap múlva érkezik meg a gép, nem szeretnék utána egyből még egy hónapot várni. Ráadásul lehet, hogy USA-ból rendelve olcsóbb lenne és akkor azt a fényképezővel együtt kell intézni kövi hét elején, utána már nem lehet. Csak ezért.
És bocs, hogy időt és pénzt akarok spórolni.
-
válasz
HollyBoni #17533 üzenetére
Bocsi kissé rosszul fogalmaztam. Tehát, akkor gondolom a 60i az , amelyik 60 fél képet vesz fel 1mp alatt...
Holnap megyek gépet venni, és most nézegetem a választékot, de mivel nem fontos a gyors focus nem sportfotózáshoz lesz kell, illetve fontos a méret meg a videó képesség, ezért MILC-et tervezek.
Nem vagyok nagy fotós, meg remélem még az üzletben is tudok , majd cseverészni egy hozzá értő eladóval, és kapok + infókat, de, ezt tervezem megvenni.
-
bicajoskema
tag
válasz
HollyBoni #17332 üzenetére
szia
nagyon jol nez ki a kep!
akkor a samsungot kölcsönkérem, de a dobozt nem hiszem hogy meg tudjuk csinálni, mert vannak nagyobb dolgok is amit le kell fotóznunk, és szeretnénk egységes kinézetet, és a későbbi munkák miatt a dobozt nem tudnánk tárolni, így is alig férünk elaz mondjuk működne, hogy valamit a talajjal merőlegesen leterítünk lepedővel a szekrényajtót erre rádöntjük, és akkor oldalról állvánnyal lefotózzuk.
vagy a napsütésben fotózást ne erőltessük? -
grigo
őstag
válasz
HollyBoni #17234 üzenetére
Egy kiszáradt patakmeder, másfél méter le és egyből fel. Mint egy árok. Csak nem figyeltem és megkaptam az elejét. Bringa alólam ki és beszaltózott a hátam mögé én meg nyekkentem a hátamon. Nagy volt az arc, mondván a 29-es mindenen átvisz, aztán nem koncentráltam
#17235 kiskornel:Eddig is agyaltam egy jó táskán, azt hiszem ezután a kis Canon oldaltasit hanyagolnom kell még ha gyalog megyek is.
-
role_of_72
tag
válasz
HollyBoni #17193 üzenetére
Hát, a linkelt oldal alapján már ÁFA köteles lenne sajna (20-25k HUF átszámolva).. viszont pont az EU miatt megnéztem az európai Amazon oldalakat (.co.uk, .de, .fr, .it) és lehet is kapni, de természetesen nem szállítanak hozzánk..
Lehet akkor más márkák felé kell nézelődnöm.. tudom ez a része szűrős topik lenne már, de ötletek/tapasztalatok?
-
stardi
újonc
-
*Ropi*
félisten
válasz
HollyBoni #17154 üzenetére
Ha PS, akkor PS topic. Viszont a kérdésed nem állja meg a helyét, mivel a rawba nem tudsz belenyúlni, csak a belőle exportált psd / tiff / stb. fájlba.
Egyébként mi a kérdés?
-
rii
nagyúr
válasz
HollyBoni #14353 üzenetére
köszönöm
sajnos megtaláltam az NX300 fő buktatóját .-) -
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
válasz
HollyBoni #14326 üzenetére
néha az arc is, de inkább a háttéren valami, pl égbolt, ha beleesik egy világosabb épület, vagy egyszerűen a föld, járda, bármi amiről visszaverődik a nap...akkor volt a legdurvább, mikor még hó volt, mindíg megvártuk, hogy legyen csúnya idő, és akkor mentünk fotózni...
-
jjeahh
nagyúr
válasz
HollyBoni #14323 üzenetére
na, akkor nem bennem van a hiba
. egy canonos haver miatt bizonytalanodtam el, mert szerinte nekem polárszűrő kell...ha jól tudom polár-al is vesztesz fényt, de az nd az, ami tényleg erre való...nem tudok ilyen képet mutatni, mert sajnos mérgemben az összeset töröltem...
-
jjeahh
nagyúr
válasz
HollyBoni #14320 üzenetére
szerintem akkor keverem a szűrőket...
iso100-on, 1/4000-es zárral, f2.8 rekesszel pl kiég a kép fele. erre mi az orvosság? ráadásul zajos, mintha nem mossa annyira a hátteret (ha nem igaz, nem írtam semmit...
)...ehhez a záridőt kellene valahogy alacsonyabban tartanom nem? ezért gondoltam az nd-re
-
scarabaeus
őstag
-
jjeahh
nagyúr
válasz
HollyBoni #14097 üzenetére
ha 28mm, akkor inkább m42-est vennék, fd-be viszont van 24mm is olcsón...nemrég még én is szemeztem velük, viszont rájöttem, a pana-sigma nagylátók között is akadnak nagyon olcsó darabok, még újan is, és akkor van af-ed meg minden jóság, nem 28, hanem 14 illetve 19mm-en...igaz, úgy olcsó, hogy a 28-as manuál árának kb 4x-esébe fáj, de na...
nekem egy új obiért megéri, főleg, ha a színe, rajzolata is rendben van.
-
válasz
HollyBoni #13835 üzenetére
filmkameránál se nagyon láttam olyat, hogy a 180as szektort kisebbre tekerték volna, nd-t viszont használnak bőven
(a filmkamerában van egy forgó tükör, ami 180 fokos állásban pont félkör, az idő felében a film felé engedi a fényt, a másik felében a kereső felé veri vissza, ilyenkor megy előre a film. kisebb szögre állítva gyakorlatilag a záridő csökken)
-
fattyu
veterán
válasz
HollyBoni #13833 üzenetére
megnéztem és én ezt értem de nem lesz rosszabb. Lok is megaszondja hogy csak nem tűnik természetesnek mert a valóságban sem ennyire kimerevített akciót látsz,
De azt azért tegyük már hozzá hogy lerekekszelni a végállapotig az obidat meg elétenni 3 nd szűrőt ( ami már ráadásul keményen vignettelni is fog ha nem echte kitakar a sarkokban ) sokkal többet árt a képminőségednek mint az hogy használod a záridőt....
Arról nem beszélve hogy a táridő tárcsát adták a géphez nem köll megvenni....
-
Zaied
addikt
válasz
HollyBoni #13528 üzenetére
Pl.: ez .
De szerintem jobban jársz ha szakemberhez viszed, nem egy nagy ördöngösség, de van aki komolyabb cuccokkal is meg tudja takarítani és a végeredmény jobb.
Itt a videó is hogy hogyan kellene csinálni.De ebben a kitben van házilag helyettesíthető dolog is, de ha be akarsz ruházni takarító szetre inkább ezt venném(külföldön kicsit olcsóbb)
-
bubi92
őstag
-
ROBOTER
addikt
válasz
HollyBoni #13435 üzenetére
A dinamikatartományt alulról a zaj, felülről a telítődés határolja.
1-1 pixelt kiragadva ez a pixel méretétől és az alkalmazott technológiától függ.
Különböző képek egységnyi felületét kiragadva ez alapvetően technológiafüggő, pl. a pixeleken keletkező zaj, az erősítők zaja, A/D koverterek zaja és a zajszűrő algoritmusok, a pixel szabadon hagyott valós felülete, a mikrolencsék befolyásolják.
-
Zaied
addikt
válasz
HollyBoni #13267 üzenetére
Megcsinálod a kis "stúdiódat" és hosszú záridő mellet azt világítod meg amit szeretnél hogy látszódjon és könnyű is szabályozni, hiszen max kevesebb vagy több ideig tartod azona ponton a fényt. Viszont a gépet teljesen manuális állásba érdemes használnod melt a belső fénymérő alapján visszaadott értékekkel szinte biztos hogy azokkal nem lesz jó és inkább akkor már az af-et is ki lehet kapcsolni, mert sötétbe nem piztos hogy magától pengeélesre áll be. Fény mellet élesreállítod és meghagyod a beállításaokat lekapcsolod a többi fényforrást és akkor nem lesz az élességgel se problémád. A WB-t is manuálisan K-szerint állítanám be. Enné olcsóbbat nem tudom hogy lehetne kihozni
-
spanyoll
addikt
válasz
HollyBoni #13267 üzenetére
Egy tárgysátrat összerakni nem nagy művészet, sok DIY leírás kering a neten róla, én is egy olyan alapján mókoltam össze a sajátom.
Onnantól meg a világítás mindegy. Én csináltam már fotót több kis asztali lámpával is, azok is jók erre, de lehet elvetemültködni hosszú záridővel és egy vaku villantgatásával is@(#13266) jozsi252: Ajánlom még figyelmedbe a kelbytraining videókat. Sok fotós tart ott előadásokat, és sok hasznos infot tanulhatsz meg amellett, hogy megismersz rengeteg stílust és stílusú fotóst
-
spanyoll
addikt
válasz
HollyBoni #13263 üzenetére
Ha otthon szeretnéd tesztelgetni, hogy milyen is a tárgyfotó, akkor barkácsolj magadnak egyet, aztán valamilyen otthon is megoldható módszerrel világítsd be, nem kell hozzá több száz ezres stúdióvilágítás.
Amennyiben viszont komolyan foglalkoznál tárgyfotóval, akkor nézz utána, de azt gondolom nem 4-5K-ból akarnád megoldani -
-
válasz
HollyBoni #12997 üzenetére
betöltöd a filmet a gépbe, fényképezel rá, előhívod, ez mindenképp kell, utána jelenik meg a negatív kép a filmen. ami nem diafilm, azt szokták negatívfilmként említeni, rövidebben negatívként, de csak úgy magától nem jelenik meg a kép a filmen.
(oké, volt egy polaroid 665 nevű instantfilm, ami egyszerre produkált pozitív papírképet és egy átlátszó negát, de az más kategóriameg évek óta nem is gyártják)
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bestbuy játékok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Háztartási gépek
- Társasjáték topic
- Nintendo Switch 2
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest