- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
-
kiskornel
addikt
Megmondjam őszintén, nem bízok azokban a márkákban, amik nagyon nem egy iparágra vannak szakosodva. Hama az mindenféle xarokat gyárt, a törlőkendőtől a barkácsalapanyagokon át a csavarokig. Most a facsavarnak mi köze a fényképezéshez?
Meg aztán él bennem a kép, hogy olcsó, nyiklő-nyeklő állványokat forgalmaz.
A Kenkoról megint csak az olcsó kategóri jut eszembe. Van pl. ilyesmim (csak nekem még 1,5x), és nem az a hű-de-baromi-jó-minőség kategória. Feléért adják, mint a Canont, de kb. annyit is ér.A három közül a Hoya az, ami nem gyárt egy bizonyos szint alatt. Drágák, és kb. annyit is érnek a szűrőik. De ők a közép kategória, egy csomó levédett találmánnyal. Ők a Tokinával vannak (voltak) partyban... mint a Pentax... most már azt se tudom, ki kit vásárolt fel, úgyhogy ez a helyzet már lehet elavult...
-
kiskornel
addikt
Ez most akkor 4 elemből áll és szét lehet szedni, vagy egy egység?
Számomra kicsit hosszú így egyben. Tippem szerint így hosszan 2x konverterhez jó, a gépet tele állásban használva.
58mm meg sejthető volt. 58mm-esből is érdemes a márkás CPL-t venni. Van nekem is olcsó kínai, de 100%-os nézetben nem vagyok megelégedve a képével. Vagdosás nélkül olyan max HD méretig lehet elmenni vele. Hoya viszont baba képet ad. Persze vannak annál márkásabbak is ekkora szűrőméretben olyan 20k környékiek, de azok már teljesen pro felhasználásra vannak.
48mm és az 52mm szűrőméretet használják pl. a nagyon profi Canon obik. Amiknek nem az elejére front lencsére, hanem a hátuljába lehet un. drop-in filtert rakni. Tehát ekkora méretbe is gyártanak nagyon profi szűrőket, de azok nagyon-nagyon drágák.
-
scarabaeus
őstag
"Kicsit utána olvastam, és úgy látam hogy a cirkulár való nekem, mert azt kevésbé befolyásolja az auto- szűrő"
Mármint hogy az autófókuszt kevésbé zavarja. No, még mindig tele van ezzel az internet és a boltok is röviden ezzel intézik el, mindegy, hogy ezeken a gépeken az autofókusz kontraszt alapú, az egész III. évezredben az is volt, és azt semmilyen polár nem befolyásolja, mert közvetlenül a szenzor képéből állapítja meg a gép, nem pedig a belső tükrözés során esetlegesen kioltódó fényből a hoppon maradó AF szenzor.
A lineáris is jó lenne, olcsóbb lenne, csakhát inkább rak minden cég a termékpalettába sok-sok hiperszuper stb. bevonatos cirkulárist, meg esetleg egy alap lineárist, ha egyáltalán, nincs választék.
Ebbe a tesztbe is bekerült véletlenül egy cirkulárisnak feliratozott lineáris polár, agyonverte a cirkuláris versenyzőket, de diszkvalifikálták, merthogy cirkuláris teszt volt. -
kiskornel
addikt
Ha engem kérdezel, akkor márkásat kell venni. Szerintem 10k alatti tétel lesz, tekintve a menetátmérőt. Én mondjuk mondanék egy Hoya-t. Józan paraszti ész alapján a vetitett kör és a pixelsűrűséget tekintve nagyon jó szűrő ajánlott. Itt nem tűnnek el annyira a hibák, mint nagyobb érzékelő esetében.
Gondoltam megnézem, mekkora menet, erre a gugli azt mondta, hogy nem CLA-10 kell... biztos ez van benne a manuálba? Mert én 58mm-esket találtam az 590-eshez...
-
csakb
őstag
Én viszont tucatnyi adaptert, napellenzőt, obisapkát, objektíveket, fényképezőgépet, apró bizbaszt vettem már ebay-en, minden megérkezett, fizetni annyit kell, amennyiért leütöd, és előre látod a postaköltséget is. Az apró vackoknál gyakran nincs is, vagy minimális. Ez pl. 14.45 GBP (5124 HUF középárfolyamon) postával együtt: [link]. De Kínából már 6.25 EUR-ért is rendelhetsz, csak az most, év vége felé igen lassan fog megérkezni.
Ha mégis elveszne, az ebay-es reklamációt eléggé komolyan veszik a júzerek, és mindenképp megpróbálnak segíteni, főleg a kínaiak. Nekik nagyon fontos a kiváló értékelés.
-
Balinov
titán
angol amazonon nezve a gyari CLA-10 igen huzos (40GBP + PK), de van utangyartott 14£-ert is. Mondjuk ehez meg hozzajon a szuro ara maga, ami a parezer FT-ostol a csillagos egig terjed
-
csakb
őstag
Az Olympus honlapja szerint a CLA-10 a gyári adapter: [link]. Rohadtul nem ér annyit, amit kérnek érte, de te tudod.
Aminek a legtöbb értelme van, az a polárszűrő (CPL), és a szürke szűrő (ND). A CPL megfelelően használva mélyebb kékké teszi az eget, kontrasztosabbá a felhőket, eltünteti a lombok, vízfelületek fénylését. Tájképfotózáshoz nagyon jól jön. Az ND-vel meg sok fényben is hosszú záridőt tudsz elérni, pl. ha szép, fátyolos vízeséseket, folyóvizeket, tengert akarsz fotózni, de az elmosódó, vonuló felhőkkel is drámai hatást lehet elérni. Ehhez mondjuk nem árt állvány is.
-
csakb
őstag
Szia!
Először egy szűrőadaptert kell szerezned, és arra kell megfelelő méretű szűrőt venned. Ebay-en 3 kHUF környékén lehet rendelni ilyen tubust az USA-ból (az még idén ideér), amin 52 mm-es szűrőmenet van. 52 mm-es szűrők meg itthon is akadnak, az eléggé elterjedt méret. Kicsit többért láttam 55, vagy 58 mm-es adaptereket UK-ből, Németországból.
Ha ragaszkodsz az itthoni vásárláshoz, akkor a gyári CLA-10-es adapter marad, 8-10 kHUF-ért. Erre 55 mm-es szűrő rakható.
-
Epiph
tag
értem én, de ez alaphelyzetben is zajos... nemvideozok és nemis fényképezek (nem zoomolok) csak bekapcsolom és zúg vagyhát sistereg főleg a hangszóró felöl hallom. Mi adja ilyenkor a zajt? Párszor használtam egy régi Olympus -t kicsi gépet annak nem volt ilyen alaphangja.
Másik kérdésem: Azt írja a használati útmutató, hogy: " Ne irányítsa a fényképezőgépet, túlságosan fényes fényforrás felé mint pl a nap egy felhőteln égbolton. Ezen óvintézkedés figyelmen kívűl hagyása, a fényképezőgép képalkotó érzékelőjének meghibásodását okozhatja."... akkor nappal szembe ne fotozzak meg pl.. lámpákat, csillárokat?
-
Myers
senior tag
Az a 2 gigás SD kártyás dolog egy más sztori. Csak érdekességképpen írtam. Biztos, hogy fat 16 van rajta, megnéztem egy partícionáló progival. Persze át lehet alakítani, csak nem biztos, hogy a fényképező tudja kezelni.
De az A70-be amúgy is CF kell.
Az adatokat pedig a fényképező progijával szoktam leszedni (nincs külön CF kártyaolvasóm), és nem látom külön meghajtóként a kártyát, így fogalmam sincs milyen fájlrendszer van a CF-en. Valószínűleg azon is fat 16.
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bestbuy játékok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Háztartási gépek
- Társasjáték topic
- Nintendo Switch 2
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest