- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Motorola G86 - majdnem Edge
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rapid136
őstag
válasz
kovsol #31800 üzenetére
Az az igazság, hogy manuális obikat használok belenagyítással, még sose volt gondom a keresővel, a kompozició sem a felbontáson múlik. Úgyhogy a 4k felbontás sose volt prioritás a gépeimen, a fotókat meg a gépen nézegetem, nem a kijelzőn
És ugyanígy az összevissza hajtogatható LCD sem izgat, az A7IV kifejezetten undi emiatt
Igazából egy A7 méretű vázat szeretnék az A7III tudásával, képstabi nélkül -
válasz
kovsol #30334 üzenetére
Vagy mikor csinálok több verziót és mindegyik tetszik vagy éppen nem az általad is említett dolog miatt
#30335Teasüti
Nekem az okozza inkább, hogy kicsit összefolyik már minden szín egy idő után. Mint ha hozzászokna a szemem egy adott színhez ami egyébként nem biztos, hogy jó irányba viszi a képet, de nem tűnik fel ha csak nem pihentetem a dolgot egy kicsit (legegyszerűbben a kék-sárga egyensúly). Vagy a másik amikor tetszik a képen ha nem túl kontrasztos, majd pár óra múlva ismét ránézek és akkor már kontrasztosan jobban tetszik. Szoktam persze nézni a before/after képeet is, de ez a jelenség akkor is előszokott jönni.Lehet akkor nézek egy szürke kártyát.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
kovsol #30312 üzenetére
Ez nekem is feltűnt, hogy közelebb volt 100 fonthoz mint kétszázhoz a márka specifikus verzió.
A fekete pénteki leárazáskor még nem határoztam el magam. De most bezzeg...
Szóval az upgrade még talán olcsóbb is, mint a bérlet (149 USD vs 149 GBP). Hát akkor semmi se indokolja az előfizetést. Köszi az infót! -
Teasüti
nagyúr
válasz
kovsol #30012 üzenetére
Milyen a katalógus funkció? Valamint importálás után a szortírozás az lehetséges hasonlóan úgy, mint LR-ben? (Pick/unpick)
Milyen az általános sebességérzet?
Jól látom, hogy itt jótékonyságból adják a szoftvert durván leárazva?
Ez akkor a negyedik árlista amit látok. Skylum saját oldalain is van vagy három különböző ár, attól függően melyik szoftverre kerestél rá a csomagban. Nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek ezen.
Nem túl bizalomgerjesztő. Tudják egyáltalán, hogy két linkkel arrébb olcsóbban adják a szoftverüket a saját weboldalukon? -
válasz
kovsol #29960 üzenetére
Igen erre gondoltam köszi. Akkor lehet kár volt eladnom a panához vett vakut
Viszont ez tök jó, mert ilyen esetben elég csak az Xpro-t váltani mondjuk Sony csatlakozósról Canonra vagy Fujira (nem tervezek csak érdekelt és kíváncsi voltam), mert a további vakuk közötti kommunikációt lekezeli a godox rádiós rendszere és nem kell minden esetben a váz és objektívek mellett még ezeket is lecserélni, Xpro-t kell csak.
Az X1R vevőnek ezek szerint csak ott van haszna, ahol teljesen manuális objektívet akarnék használni/TTL-esíteni.
Vakuknál egyedül az elektronikus zárat sajnálom, hogy nem lehet használni. Aki főállásban fotózik és vakukkal dolgozik ők elég gyorsan pörgetik a zárba az expokat. Persze bőven vissza is jön a váz ára és mondjuk 3 évente ha cserél se érzi meg.
-----------------------
Más téma, a múltkor említetted egyik topikban, hogy neked eddig sose volt gondod az elektronikus zár izzó/LED megvilágítású helységben. Tök érdekes mert nekem itthon OBI-s LED fényforrásaim vannak, családban sima 60W-os izzó volt és mind a kettőnél jött a csíkozás/banding. Viszont a hétvégén egyik ismerősömnél voltunk, ott meglepően se a softboxban lévő izzó, se a lakásban lévő LED nem okozott ilyet. A LED esetén még eltudom képzelni, hogy más PWM frekvenciával villognak ezért volt jó az elkészült kép, de a softboxban lévő izzó max fény intenzitásban és hullámhosszban térhet el, de állandó fénnyel világít. Szóval konklúziót nem sikerült levonni csak amit te is mondtál ki kell próbálni és max váltani mechanikus zárra.
-
-
hito
nagyúr
válasz
kovsol #29730 üzenetére
Ja, egy lapos szar, viszont olyan részletekkel és látószöggel (PS egyből lencsekorrekciót végez, de ki kérte?), amit jpeg-en, vagy CC-ben megnyitott PS-ben sosem látnál. Ha ez is fontos, akkor marad az ótvar kamerprofil nélküli nyers raw megnyitása nem PS-ban. Én XnView-ban nyitom meg a raw-t. Na ott a véres valóságot kapod, nem színes-szagos anyagot. Viszont ott vannak azok a dolgok, amiket említettem. A PS kéretlenül korrigál. Valaki megmondhatná, hogy hol lehet ezt a részét "butítani".
-
b.vr
őstag
válasz
kovsol #29559 üzenetére
"Color grading az teljesen más, mint amiről ő beszél"
De hát pont ezt magyarázom én isHogy a helyzet viszont az hogy a fényelés az egy szakkifejezés, és éppenhogy a color grading magyar megfeleltetése, miközben nyilván nem erről szeretne beszélni, tehát rosszul használja ezt a fogalmat. A studio light setuppal, hogyan állítsuk be a vakukat, fényformálókat is tisztában vagyok, hiszen utána írtam is ennek kapcsán
Volt már egykéthárom stúdiófotózásom, természetes fénnyel, mesterséges fénnyel, vegyes fénnyel egyaránt.
-
válasz
kovsol #29555 üzenetére
Elsősorban Nikon vonalon, és ott is a FF gépekre gondoltam. Egy D3500-ról átváltani APS-C MILC-re csak azért, mert több a fókuszpont, nekem nem éri meg, pláne, mert FTZ adaptert is kellene vennem, ha csak nem válok meg az objektívektől is. Ha meg megteszem, akkor miért MILC irányába menjek, amikor FF szenzorral klasszikus DSLR olcsóbban is elhozható, és tele használt objektívvel hozzá a piac (ami nem az én műfajom, de ha mondjuk még garis, akkor miért ne)? Csak emiatt vetettem el, de ez mind szubjektív. Az eye-AF funkciót amúgy irigylem az újabb gépektől, bár live view alatt az arc-fókusz egészen jól megy a mostani belépőszintű gépemen is. De abban igazad van, hogy a szemfókusznál nincs jobb, és igen, pont kis mélységélességgel dolgozom, ha lehet.
"A dinamika az csökken ahogy az ISO -t növeled. Ha maxos dinamikát akarod, akkor alap ISO -t kell használj."
Ezt a tanácsot pedig köszönöm, megfogadom. Muszáj volt kicsit az ISO-n tolni, mert nem volt lehetőség állványozni (pörögtek az események), és semmiképp sem akartam elmosódott képeket, ami néha becsúszik ISO200, és viszonylag hosszabb záridő mellett. Ellenben, ha FF-en a 800-1600 ISO is hoz olyan dinamikát, amilyet láttam tőle most, akkor nem kérdés, hogy nekem arra lesz szükségem, mert milyen lehet akkor mondjuk 100-on?
-
válasz
kovsol #29527 üzenetére
Tudom, ellentmondásos, de mindkettő gond igazából. Ha közel mész, akkor zavaróan kevés marad meg a környezetből, és amúgy is kényelmetlen néha. Ahol meg már nem túlzottan szűk a kompozíció, ott meg már a téma kicsi. Persze ez biztos user error, de nekem valahogy nem fekszik a használata, bár nem tudom meghatározni, miért. Érdekes módon a 18-200 Tamron zoommal jól boldogulok ilyen szempontból, csak ott meg a fény kevés, vagy épp életlen a végeredmény. Jó lenne egy végig 1.8 környéki kis zoom, mondjuk 18-100 között, itt használom szituációtól függően a legtöbbet a Tamront, csak hát ez portéra kábé alkalmatlan beltérben, igaz, nem is arra szántam, de a fentiek miatt elkezdtem ezt használni a 35-ös helyett. Legutóbb már úgy felkúrtam magam azon, hogy nem sikerült összehozni a várt minőségű eredményt, hogy FF-et kezdtem nézegetni, ott legalább a zajjal, fénnyel nem igazán lesz baj, ha hülye is vagyok hozzá, de az objektív árak kicsit gyilkosak.
Ha már itt tartunk: ez a szett mennyire alkalmas portrézni, kiváltképp az objektív? Van valamivel drágábban 24-120 is, de gondolom, az már kevésbé lehet jó ilyen célra.
vihartigris: nagyjából jól leírtad a gondomat, még ha viccnek is szántad!
Nézzétek el nekem, nem vagyok profi, csak lelkes amatőr, abból is kezdő.
mikrofon: köszi a tanácsot!
-
mikrofon
veterán
válasz
kovsol #29505 üzenetére
Ha így nézzük teljesen igazad van. De ha még hozzá tesszük, hogy százezres nagyságrendben lehet spórolni, akkor részemről elfogadható a 30nap. Nekem azzal van bajom hogy nem tudod pontosan hol jár mi történik és nem tudod előre hogy kb. Mikor jön. Mert hogy előre valami olyan tájékoztatás am hogy eu raktárból 3 nap feladás és 6-7 nap szállítás... Nah ez gáz szerintem....
-
kacsento1
senior tag
válasz
kovsol #29367 üzenetére
Én is ezen az egy dolgon agyaltam sokat, hogy 16 vagy 32gb legyen, de sok olvasás után arra jutottam, hogy a 32gb inkább már a video szerkesztéshez kell, fotóra elég a 16gb is. Persze nálam volt egy értékhatár amibe bele kellett férjen a konfig, mivel decemberben sikerült a legnagyobb előrelépést is megoldani egy kalibrált Aoc q3279vwfd8 személyében. Így egyszerre elég nagy kiadás volt, de úgy gondolom ár/érték arányban egész jól sikerült a projekt.
-
t72killer
titán
válasz
kovsol #28455 üzenetére
Értem, köszi. Igen, tuti meg nem mondanám, hogy a helikoptert elektronikus zárral lőtted :R
Ez a vizilabdázó mintha kicsit meg lenne nyúlva, azt talán...
-
vond
MODERÁTOR
válasz
kovsol #28455 üzenetére
A meccseken néha nekem is becsúszik egy-egy ovális labda, vagy deformált végtag, de elenyésző a számuk, így inkább én is elektronikus zárral tolom végig őket. Főleg, hogy nem ritka, hogy 1000+ képet is ellövök egy-egy derbi alatt. Ez évi 20-30 alkalommal már azért tenné az expót rendesen a mechanikus zárba. Persze lehet, hogy simán bírná a több százezret is, de inkább nem kockáztatok.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
kovsol #28420 üzenetére
Köszi, és t72killer-nek is!
Akkor ez kb. olyan, mint a G80-amon a beépített telekonverter, meg a digitális zoom. Én is tesztelni szeretném, de elvileg az 1080p videós képminőség itt is közel ugyanolyan, mint normál módban. UHD-szor kettőhöz már elvileg kevés a megapixel.
Kíváncsi lennék a Te összehasonlításodra is, úgyhogy örülnék, ha valamikor megcsinálnád.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
kovsol #27684 üzenetére
Ja, kicsit más lesz a háttér, meg az, hogy mi fér bele belőle, de így is el lehet érni egész jó mosást. Ezt tegnap lőttem negyedes lassítás próbának, de ide is jó példa.
(G80+14-140 @ 140mm f/5.6) De tök jó kis bukékat csináltam annak idején az FZ200/300-zal is 600mm f/2.8-on.
-
bigaatis
csendes tag
válasz
kovsol #26545 üzenetére
tartalomfogyasztásra megfelel amire kitalálták, de amúgy a pixeleket meg tudod számolni egy olyannál így azt másképp oldom meg.
a telefonom jóval 300 fölött van (sőt még 400 fölött is bőven) de 1 olyan kis kijelzőnél amúgy szinte mindegy is.
viszont nagyon nem mindegy egy fix képnél amit kiteszel a faladra hogy milyen. mekkora méretben kerül nyomtatásra egy adott felbontású képItt már ki lett tárgyalva többek között a téma:
[link] -
NandorHUN
addikt
válasz
kovsol #26213 üzenetére
Kösz, most láttam. Nem gáz, mert valoszeg ND-t is Aliexpressről rendelem, ott legalább van értékelés is mellette.
Bár most gondolkodtam, hogy 72-s lencsére is 77-set vegyek, mert ha jövőben esetleg lesz nagyobb akkor könnyebb rátenni - vagy könnyebb eladni az ND-t. Bár ahogy néztem mai Sony A7 meg a6000 lencséket, gyakorlatilag mindegyik 70-72 alatt van méretben.
-
NandorHUN
addikt
válasz
kovsol #26102 üzenetére
Aha kösz.
És ilyen esetben (3 v 5 kép RAW) DRO vagy HDR-t érdemesebb használni?
Azt olvastam DRO-ban több a zaj, de annyira nem értem a kettő között a különbséget.Másik, hogy mekkora szintekkel? Ugye legnagyobb range akkor lesz ha maxra állítom a lvl-t , de feltételezem, nem ez a legjobb megoldás...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Friss videón az Industria II
- Windows 11
- Viccrovat
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Elemlámpa, zseblámpa
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest