- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Motorola G86 - majdnem Edge
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
válasz
Speeedfire #36805 üzenetére
Mondjuk nekem pont azért van X100VI, mert nem akartam két rendszert tartani. Sony APS-C és FF is van, de mindig is birizgált a Fuji gondolata. Igy legalább tudom, hogy nem fogok még azon kattogni, hogy milyen Fuji objektívet vegyek, mert van egy fix 23mm f2 gépem.
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
válasz
Teasüti #30315 üzenetére
Azt nézem nekem van kedvezmény a havi előfizetésre is így, hogy van már 20-as verzió megvéve.
Így viszont ha most előfizetnék 1 évre akkor a 21-t használhatnám most, és ősszel kijön a 22 akkor utána azt is míg él az előfizetés. Viszont előre ki kell perkálni az egész éves díjat, de kevesebb, mint 10€ havonta úgy.
[kép] -
kovsol
titán
válasz
randras_83 #30313 üzenetére
Nekem is van PS+LR előfizetés, meg van Luminar 4 meg Luminar AI is , ezeket LR addonként használom én. De a C1 bőrszín kezelő panelja annyira bejött, hogy mikor megláttam, hogy 52€ a C1 lecsaptam arra is.
Most meg pillázok, hogy milyen magas árak vannak. A 20->21 uprade 169€ lenne
ez még ha kapok egy kupont akkor is horror az eredeti 52€ hoz képest.
Én nem fogok szerintem upgradelni, mert a színeket szoktam csak módosítani benne azt meg tudom ezzel a verzióval is. -
kovsol
titán
válasz
Teasüti #30311 üzenetére
Van C1 topic: [link]
Egyébként pont most volt áremelés.Levélben kaptam:
"A Capture One Pro upgrade will be updated from $159 to $199*, while an upgrade of Capture One for Fujifilm, Capture One (for Sony) and Capture One for Nikon will be updated from $109 to $149*."A patchek ingyen vannak, a főverzió upgrade az fizetős.
Ha havi előfizetésed van akkor mindig elérhető a legfrissebb főverzió is.Pár havonta szokott lenni 20-30% leárazás egyébként, amit kuponkódként küldenek ki levélben, így érdemes csinálni egy profilt ha még nincs.
Nekem múlt nyáron a Capture One (for Sony) 20 - Single-user license került 52€-ba. Ehhez képest most tripla áron tudnám upgradelni 21-re.
-
kovsol
titán
És ha valaki mondjuk a saját tájképeit, természet fotóit árulja nyomtatva? Ahhoz is kérnek szakképzést, hogy készítsen egy képet egy népfelkelőről, ahol futnak az őzek a vetésben mondjuk?
-
kovsol
titán
válasz
Speeedfire #30033 üzenetére
Az fura, mert nekem A6100, A6300 és A7III esetében is mutatja:
-
kovsol
titán
Arra gondolsz, hogy mondjuk egy Sony vázra felraksz egy Godox Xpro-S -t, majd mondjuk egy Godox v860ii-C -t szeretnél vele elsütni? Mert ez működő dolog, mivel a Godox saját rádiós rendszerét használja mindegyik attól függetlenül, hogy egyik sony másikon meg canon vakupapuccsal kompatibilis.
-
kovsol
titán
válasz
randras_83 #29917 üzenetére
[link]
Express verzió ingyenes a Sony-hoz. Nekem anno még a váz dobozában is benne volt a reklám, hogy használjam azt. Van egy érzésem a Sony fizetett ezért nekik valamennyi összeget. Azóta ha jól tudom van Fuji verzió is.
Én megvettem a Pro Sony verziót. Mióta megvan a bőrszíneket ezzel lövöm be, mert a skintone tool rész nagyon bejövős. Nem tudom ez benne van-e az expressben. -
kovsol
titán
válasz
vihartigris #29854 üzenetére
Én is egy 24 F1.4 meg egy 85 1.8.
De szívem szerint ha két objektívem lehetne akkor az egyik az egy Zoom lenne. -
kovsol
titán
válasz
Speeedfire #29729 üzenetére
Ki írta? ÉN. Ott vannak a betűk látod. Max akkor flancos színes szagos a RAW ha be van állítva a LR vagy akármiben, hogy húzzon rá már valami színt pl "adobe color" stb. Sok esetben meg egy jpeg preview van rajta amikor megnyitod. Jpeg minden féle szerkeksztés nélkül jobban néz ki, mert a kamera már profilozza valamilyen módon.
Nézz meg egy RAW képet mondjuk Capture One -ban lineáris görbével, és egy lapos szar. -
kovsol
titán
válasz
Speeedfire #29727 üzenetére
RAW eleve egy laposabb, sterilebb kép. Miért ne nézne ki jobban a jpeg ahol egy profil már rá van rakva? RAW-ben nem azért fotózunk, mert szebb, hanem mert több tartalék van benne szerkesztés közben.
Egyébként meg LR-ban két kattintással rakhatod rá a kamera jpeg profilját a raw-ra.randras_83 az ő A7II je lehet... de azóta sok víz lefojt a Dunán. Bírom ezeket a begyöpösödött sztereotípiákat. Az a kamera kb annyiban hasonlít pl egy R4-hez, hogy sony felirat van rajta, és egyforma objektív megy rá.
-
kovsol
titán
A dinamika az csökken ahogy az ISO -t növeled. Ha maxos dinamikát akarod, akkor alap ISO -t kell használj.
Melyik MILC-re gondolsz? Mert ez így általánosan nem állja meg a helyét, hogy a MILC drága.
Egyébként pont portré esetén tud segíteni a MILC fókusz rendszere nagyobb szenzor lefedettséggel, és sok gép rendelkezik jól működő szemfókusszal is, ami ha kis mélységélességet használsz, akkor nagy segítség lehet. -
kovsol
titán
Ha azt nézem három hete rendeltem aliexpressről egy csomagot amit a GLS hozott ki végül. Meg is lepődtem. Kínából mire ide jött 10! igen 10 nap volt, hogy a kezembe fogjam. Mindezt free shiping keretében egy 5500Ft-os tételnél, akkor egy fizetős szállítás ami állítólag EU-n belülről jön felháborító így.
Németországból a másik csomagom amit rendeltem két hete az is megjött 4 munkanap alatt. -
kovsol
titán
Tulajdonképpen egy AF -t átvivő közgyűrű ami arra szolgál, hogy kiegyenlítse az eltérő bázistávolságot.
Nekem is van itthon egy viltrox EF to EF-M adapter (ez is fém, és jól illeszkedik), és pont egy Canon 50mm f1.8 az egyik objektív amit adaptálni szoktam.Beldar optikai elemet nem tartalmaz, így meglepne ha bármi kihatással lenne a képminőségre.
-
kovsol
titán
válasz
flash- #28794 üzenetére
Egy hasznos tipp amit úgy vettem észre nem használ mindenki, hogy a masking csúszkát is érdemes használni.
Ha lenyomod az alt billentyűt és a Sharpening alatt a maskingot elkezded mozgatni, akkor látni fogod, hogy melyik területre nyomja rá.
A háttérre, ég, elmosott részek teljesen fölösleges, és ha arra is rárakod akkor csak növeli a zajt a képen.
[kép] -
kovsol
titán
válasz
Teasüti #28630 üzenetére
Minimum fókusz távolságon a legtöbb objektív a megszokottnál gyengébben teljesít, és le kell rekeszelni. Ránézésre ez az objektív extra szar ilyen szituációban, és a bemozdulás itt lehet előre irányba volt, és egy picit talán át is bukott a minimum fókusz távolságon belülre.
-
kovsol
titán
Pl az RX100 RAW -t ha betöltöm LR-ba akkor nem tudom ki-be kapcsolni a lencse profilt már, mert rá égetve tölti be. És van más gép+objektív kombináció is ilyen.
Ezt hiába kapcsolom ki-be, nem változik semmi, rá van rakva a korrekció.Viszont pl a DXO -ban lehet ki-be kapcsolni. Az a vicces már a Windows képnézegető is tudja az RX100 mk1 raw -t mutatni, és RAW+jpegben lőve, szépen léptetem a képeket látszik mekkora eltérés van.
-
kovsol
titán
válasz
JohnyBlue #28519 üzenetére
Én 17-75 mm között két Tamron zoom obival fedtem le magamat egyébként.
Aztán max vágok a képen ha nem elég a 75mm, vagy 10Mpixel APS-C mód. Az is még 3936x2624 felbontást ad nekem az A7III gépen (az is jól mutat a full hd monitoron). Ha kijön a 70-180 tamron, akkor azt még harmadiknak szerintem mellé csapom.
-
kovsol
titán
Capture One Pro 12 most -30%. És ingyen upgrade a következő verzióra.
mod: ja látom a normál ilyen extrák nélküli packon nincs leárazás úgy fest. -
kovsol
titán
válasz
kilozsul #28480 üzenetére
https://dofsimulator.net/en/ azt is mutatja lent kis skálában, hogy adott beállítással mekkora a dof a téma előtt, és mögött is centiben., és azt is hány méterre kell fókuszálni, hogy végtelenbe menjen utána.
-
kovsol
titán
válasz
t72killer #28454 üzenetére
Függőleges mozgás esetén nem igazán látszik. Ez inkább oldal irányú mozgásnál jelentkezik.
Itt egy saját példa:
[link] A labda ugye jobbról halad balra. Az olvasás fentről lefelé. A labda azért nem kerek, mert a felső és az alsó része el volt már mozdulva kiolvasás közben.
[link] Itt a labda tőlem elfelé repült, így nem látszik rajta rolling shutter.Egyébként az szinte az összes képem elektronikus zárral készül. A7III és Hi speed (8fps) mellett ha kell a sorozat is.
[link] [link] Ez a helikopter is azzal készült, és nem veszek észre semmit a propellereken: [link] -
kovsol
titán
válasz
t72killer #28450 üzenetére
Egyébként fentről-lefelé olvas a szenzor soronként.
A rolling shutter meg akkor van, ha közben olyan gyorsan mozog a kép, hogy a kép felső része, és az alsó már el van csúszva egymáshoz képest.Ezért jönnek elő az ilyen képek, ha videó közben gyorsan oldalra rántod a kamerát.
-
kovsol
titán
Crop módban a szenzor közepén használja, így természetesen nem lesz full sensor readout, de maga a videó felbontására nem lesz ez hatással. A 24Mpixeles FF sznezorból crop módban egy 10Mpixeles APS-C szenzor lesz tulajdonképpen.
Egyébként még van a Sony Clear Image Zoom isami 2x FF módban, crop módban meg 1,5x további zoom. Lehet csinálok is egy kis minőség összehasonlító videót.
-
kovsol
titán
válasz
Sasskent #28404 üzenetére
Ha jól tudom 1988.-ban jött ki az első DSLR a Nikon jóvoltából. Most meg 2019-t írunk. Szóval azt mondod az elmúlt 30 év egy átmeneti időszak volt?
"Az lenne korrekt, ha felkészítenék a gépeket új hátfal, sokkal nagyobb szenzor, gyorsabb szoftver fogadására, ami a jövőben adódhat"
Új hátfal az mi?
Sokkal nagyobb szenzor minek? Ez az objektívek méretét is megnövelné.Szoftveres fejlődéssel egy APS-C szenzorból is csodát lehetne kihozni, ha azt nézzük a mobilok körömpiszok méretű szenzorokkal is mit tudnak manapság már. Ebbe az irányban van a jövő szerintem ha azt akarják ne zsugorodjon maréknyira a piac.
-
kovsol
titán
válasz
gerenda110 #28238 üzenetére
7D az APS-C szenzoros. A 6D az FF.
-
kovsol
titán
válasz
bghistvan #27771 üzenetére
Ezt majd meg tudod csinálni családi képekkel is, csak megfelelően kell beállítani az embereket.
Arra mindenképp figyelj, hogy attól, hogy el van mosva a háttér, még próbálj meg odafigyelni rá.
Ennél a képnél egy picit változtatod a szöget, akkor nem látszik a háttérben az ablak. -
kovsol
titán
válasz
Speeedfire #27664 üzenetére
Ez nem teljesen igaz.
Az is elég ha elég magas mm -en lövöd, és a háttér kellő távolságra van.
De még nem is kell itt arra gondolni, hogy 400-600mm -
kovsol
titán
Az új iPad Pro aminek a kijelzője kimagaslóan szépnek mondható 264 ppi.
Ezt csak úgy megjegyzem, mert a képet a falon elég ritkán nézi az ember olyan távolságról, mint mondjuk egy tabletet. -
kovsol
titán
válasz
Morkix101010 #26313 üzenetére
Ismeretségi körömben már úgy 2 millió forintot hagytak ott az oldalon obi és vázra, de eddig mindig sértetlenül, bontatlan új cuccot kaptak.
Az ilyen szürke importos cuccoknál el kell döntened, hogy a gyári garancia hiánya megéri-e azt a pénzt amit spórolsz. -
kovsol
titán
válasz
Sidositanaka #26277 üzenetére
Szerintem első körben gondold át milyen képeket szeretnél készíteni, és ahhoz melyik objektívre lenne szükséged. Az APS-C és az Full Frame objektívek között nagy árkülönbség van általában.
Egyébként van gépajánlós topic is: [link]
Csak sony jöhet szóba? Mert más gyártóknak is vannak alternatívái. -
kovsol
titán
válasz
Speeedfire #26129 üzenetére
Van visszajelzés hány ember gépe tört össze, mert elszakadt az 5 dolláros cucchoz adott 10 centes zsinór?
Én valahogy nem érezném biztonságban a több százezer forintos felszerelést egy ilyenen lógva. -
kovsol
titán
válasz
NandorHUN #26061 üzenetére
"f/8 ISO: 100 4s rekesz."
a rekesz itt az f8
a 4s az a záridőLehet papíron erre képes bármelyik objektív, de valójában minden objektívnek különböző az élessége, máshogy mossa a hátteret, máshogy kezeli a szembe sütő napfényt, kontrasztosabban rajzol, színek mások stb stb. Jellemzően egy fix objektív élesebb képet fog adni, mint egy zoom. Persze nincs kőbe vésve, mert léteznek olcsó fixek és méreg drága zoom obik ugye.
-
kovsol
titán
válasz
NandorHUN #25994 üzenetére
Ezek a telefonok szoftveresen javítják fel a képeket főként. Ezt te is meg tudod csinálni utólag kedved/tudásod szerint egy RAW file-al. Néha megdöbbentő mennyi dolgot elő lehet hozni egy RAW file-ból még. Tudom lehet most már sok telefonnal is RAW ban fotózni, de nem ez a jellemző szerintem.
Telefon előnye az, hogy legtöbb ember nem akar szöszölni a képekkel. Egy gombot lenyom, és már postolhatja is a facebookra.
Sima utcai képekre napközben lehet megfelel egy mai felsőbb kategóriás mobil is, de nekem sose tetszett, hogy meg van kötve a kezem az által, hogy milyen látószögben tudok fotózni. Egy cserélhető objektíves gépre a számomra tetsző objektívet tudom felrakni. Persze lehet csíptetni a telefonokra is ilyen kis optikákat, de akkor azt se lehet már zsebre rakni, legtöbb ilyen cucc tovább rontja a képminőséget is. És akkor már az az előny is elveszik, hogy csak előhúzod a zsebedből és fotózol.Sokat utazom, és rengeteg ember nyakában látok továbbra is különböző kis méretű milc gépeket, vagy nikon/canon vázakat.
-
kovsol
titán
válasz
total90 #25760 üzenetére
Brandon Woelfel stílusa tökre bejön. Eléggé örülnék ha sikerülne megtanulnom ilyenre kihozni a képeimet.
Pont Peter McKinnon csatornáján láttam őt először amúgy.
-
kovsol
titán
válasz
HavasiEmber #25688 üzenetére
Ez attól függ mi kerül a bot végére.
Ebben a formában nem lehet megválaszolni. -
kovsol
titán
válasz
Fotonhámozó #25522 üzenetére
az alkoholos törlőkendő nem árt a lencse bevonatának?
-
kovsol
titán
válasz
philoxenia #25449 üzenetére
És a MILC miért nem lóghat a nyakadban?
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest