- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Motorola G86 - majdnem Edge
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zozzant
addikt
válasz
Hi!King #33010 üzenetére
Bizony... voltak szép dolgok, pld.: 4. hely. 2009-ből...
Mostanában keveset jártam oda, de fájni fog... -
Zozzant
addikt
Valami régi zeiss javítási leírásban az üveg tisztítására éter-t olvastam...
-
Zozzant
addikt
Az egy manuális objektív, nincs benne meghajtási lehetőség sem, meg persze af motor sem. A vázban lévő motor a mechanikus "meghajtással" rendelkező obikhoz való amiknek van "csavarható" kardán kivezetése. Ha a vázban nincs motor akkor csak olyan obit tud hajtani amiben af motor van, elektromos kontaktuson keresztül "hajt", adja az utasításokat az obiban lévő motornak. Ellenben az af motorral rendelkező vázak pedig kardános, mechanikus tekerő kapcsolatot létesít az obival. Kicsit olvass utána.
-
Zozzant
addikt
válasz
scarabaeus #23889 üzenetére
Ezazzz! "Lassított nézet, A dolog lényege, hogy a megörökíteni kívánt pillanat után dönthetjük el, hogy az előző pár másodpercből melyik képet érdemes megtartanunk. "
Köszi! -
Zozzant
addikt
Valaki nem emlékszik véletlenül melyik volt az a kompakt gép amelyik tudott olyat hogy az expo gomb megnyomásakor (villám érzékelés) az előző 1-2 másodpercről készített képet?
-
Zozzant
addikt
válasz
copass #23852 üzenetére
Van 3 tükrös vázam (K7, istDs, K100Ds) + 1 milc XT10 de soha nem jártam nedves tisztításon és én sem tisztítottam ilyennel. Viszont van egy körtepumpám!
Tudom, szerencsém van, tudom hogy kellhet nedves tisztítás. A kollégánál durva kosz lehet, esetleg érzékelő fizikai hiba sem kizárt.
-
Zozzant
addikt
-
Zozzant
addikt
válasz
DrojDtroll #23087 üzenetére
Viszont szénát nem találtam
-
Zozzant
addikt
válasz
DrojDtroll #23085 üzenetére
Szmena nincs?
-
Zozzant
addikt
válasz
Cingáriusz #21225 üzenetére
Nincs itt baj, a vízre élesített, ott van egy élességi tartomány.
-
Zozzant
addikt
Pentax TaV mód, sebességet blendét állítani, iso-t hozzá állítja és lehet iso max-ot állítani.
-
Zozzant
addikt
válasz
Gravity1234 #20399 üzenetére
Ennyiért gondolom még kávét is főz...
-
Zozzant
addikt
válasz
jakotsbela #19119 üzenetére
Általában 1800*1200-ra teszem (vagy arányosan nagyobbra) a képeket, mert így 10*15-ben elő szoktam néha hivatni. Kinek mi.
-
Zozzant
addikt
válasz
masterful87 #19002 üzenetére
Az obikra írt értékek ugyanazok, 300. Ennyi, ez az obi tulajdonsága. Mögé pedig ugyanazt az érzékelőt teszed, mindegyik obival ugyanaz lesz a látvány. Magyarán: APS-C (1,5x) érzékelő elé tett 300mm-es objektív azt a képkivágást adja mint egy FF érzékelő elé tett 450mm-es. Az hogy egy obi teljes képkört rajzol vagy csak kisebbet ebből a szempontból irreleváns.
Canon SX50 HS esetében a 24–1200 mm az FF ekvivalens.
-
Zozzant
addikt
válasz
korpicschess #18692 üzenetére
Azt hihették érdekelnek a tények és azért kérdeztél róla.
-
Zozzant
addikt
válasz
tamas.varga5 #18507 üzenetére
Szívesen.
-
Zozzant
addikt
válasz
tamas.varga5 #18503 üzenetére
De, azt a ragasztót ami rá van téve, az egy öntapadós 3M.
-
Zozzant
addikt
-
Zozzant
addikt
válasz
jjeahh #16674 üzenetére
Pentaxban MZ5(N),MZ3,Z1(P) ajánlott, remekül megy a modern ff obikkal, AF is van (rekeszt az obin rekeszgyűrűvel állítod vagy a váz dobja A-utomatán, mindegyik esetben adja a záridőt, ISO-t a betett film alapján felismeri). Film csere természetesen bárhol bármikor lehet hiszen a redőny nincs nyitva, csak exponáláskor.
-
Zozzant
addikt
válasz
balintkagan1 #16385 üzenetére
Elzavarnám a hölgyet....
-
Zozzant
addikt
válasz
samugalaxys #15905 üzenetére
A középső vonaltól nézve balra jobbra a megadott blendéknél a felette lévő távolságskála megadott értékei közt van az élességi sík. Mára ezt eléggé elnagyolták már...
-
Zozzant
addikt
válasz
localhost #15845 üzenetére
http://www.smallbattery.company.org.uk/sbc_mrb625.htm
Weincell MRB625
-
-
Zozzant
addikt
Minden attól függ mit akarunk. Csillagjáráshoz 30-40-es záridők. Ne látszódjon elmozdultnak a csillag akkor jön az 500-as (600-as) szabály, hullócsillagokat is ez körül érdemes. Ki kell tapasztalni, hogy adott gép adott obival, isoval és blendével "mit bír".
-
Zozzant
addikt
válasz
role_of_72 #15457 üzenetére
2.8 teljesen felesleges, hosszú záridő kell ugyanis és általában az optika sem itt teljesít a legjobban. Lehetőleg olyan blendét válassz amivel iso100-on 30-60 másodperc alatt nem exponálod túl a képet.
-
Zozzant
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop - i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest