- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
faki_
senior tag
Mármint a belső menetre gondolsz, ami a szűrőt feltéve kívül van? Mert ilyen nélkül még nem láttam semmilyen szűrőt, szerintem ez alap, hogy van. A gyártói képen még a Slim Frame változaton is látszik valamennyire: [link], [link].
A pdf-ben ezt írják:
"• Very Thin Frame, Front thread to attach lens caps and other filters" -
Mhamster
tag
És most ezzel a kommenttel nem azt akartam mondani hogy Te tök h*lye vagy és csak nekem lehet igazam, csak azt, hogy a jelenlegi helyzetből ezt tudom kihozni, nyilván jobb lenne egy 5dmk3, de sulimeló melletti 2heti 1 szabadnapra amiből minden 2-3.at töltök fotózással, szvsz értelmes választás ez a befektetés. Gondolkodtam még alap m4/3 vázon, vagy régi tükrösön, de vagy az obi vagy az érzékelő miatt esik ki, (még ha havi 5 (évi 60) plusz 20ezret számolok a filmesre az is csak 100), és ennyiért max 450D kitobival...
No meg tapasztalatgyűjtés, lehet hogy lazán megutálom 2 tekercs után hogy nem látom a kijelzőn a képet. De legalább tudom hogy mi az ami kell, meg mi az ami nem
-
Mhamster
tag
Nem fotózok jpegben már vagy 6 éve. Nem színdinamikáról beszélek, hanem a legsötétebb és legvilágosabb rész közötti FÉ különbségben, jobban ezt nem tudom kifejezni, arra gondolok hogy digitálisnál látszanak a részletek a sötét részen akkor kiég a halálba a világos rész.
Nyilván nem ISO50-el lövök beltérben, eddig sem próbálkoztam vele digitálissal... Portrézni meg portréfilm kell nyilván
Lightroom van, 1.5 éve bütykölöm.
Egy Olympus E-p1-em volt eddig amúgy, de bármilyen Canon géppel és objektívvel tudok dolgozni (kivéve 1dx), ha úgy tartja kedvem, úgyhogy digitális gépet kb nincs értelme vennem, mert ami tudná azt ami nekem kell: nagy dof, nagy kereső, jó érzékelő, az a 6D, 5D mk2-3, ill a D600-800, (de azok meg ergonómiában halottak), az egyszerűen megfizethetetlen kategória így egyetem mellett.
Namost van egy 150ezer ft értékű manuális objektívem, amit vagy eladok, vagy veszek hozzá 20ért egy vázat és ha 2 sör után úgy gondolom hogy most kimegyek fotózni akkor kimegyek fotózni. És ha tudsz olyat ami ennyi pénzért ilyet, ilyet, meg ilyen minőséget lő, akkor azt fogom megvenni. De azt is kétlem, hogy bármilyen grain effekttel LRben vagy PSben csinálsz ilyet.
-
Mhamster
tag
Hát nem tudom, olyan dinamikatartományt és színeket én még nem láttam semmilyen digitálissal mint az általad is említett Velvia 50, 100 tekercsekkel. Arról nem is beszélve hogy FF ugye, úgy lehet játszani a DoF-al ahogy nem szégyellek.
Lehet kapni még, 4 rongy körül van.
Utómunkában nem látom miért lenne különbség egy veszteségmentesen (TIFF?) szkennelt formátum és egy RAW között. Ofkorz ha nem jó a labor azzal nem lehet mit kezdeni.
Vannak jó képeim, legalábbis amit én annak gondolok, de pont ez az, egy filmessel sokkal jobban meggondolja az ember, hogy hmm, innen lőjem el? Vagy 20 cm-el odébbról? És végeredményben szvsz ez jobb képet eredményez.
Persze, nem iso3200-as fekafehér filmet gondoltam én semDe azzal is biztosan tennék egy próbát.
-
-
nem hiszem, a gép új is, jó állapotban is van, ez a harmadik tekercs amit vele lőttem, az első kettővel nem volt ilyen probléma, meg a tekercsen is vannak jó képek.
+ szerintem a fénybeszűrődés nem lenne ilyen egyenletes, bár fene tudja...
mindenestre beszkennelem még a maradék pár kockát -
spanyoll
addikt
-
Balinov
titán
Koszi csakb
talan epp te voltal, aki irta itt a ph!-n valamelyik topikban. EL is mentettem konyvjelzonek, loggernek meg sztem ez jo lesz
udv
Bali -
Santiagain
őstag
"Mind az AF-C-s, mint az ISO-s kérdésed olyan, hogy sokkal egyszerűbb lenne kipróbálnod, mint hogy a válaszra várj itt."
Van benne ráció, de a folyamatos fókuszos egy sima eldöntendő kérdés. Igen-nemmel megválaszolható. Kevésbé bonyolult rá reagálni, mint állvánnyal gyorsan mozgó témára vadászni.
Az ISO-st le fogom tesztelni magam is, de ez is könnyen megválaszolható egy rutinos fotósnak.A színteres választ köszönöm!
-
akos3
addikt
Postában nem bízom. Félek, h gond lesz vele. Meg ha bármi problem van a termékkel, itthon sokkal könnyebb reklamálni. Meg mire ideér az se holnap lesz. És a posta költséggel együtt már nem feltétlenül éri meg. Meg még sosem csináltam ilyet, és minden újtól ódzkodik az ember
Eddig még amit kerestem, vhogy mindig meg lett itthon is. Jó lenne ez is, mondom, nekem jó használtan is.
zolka78 Igen tisztában vok ezzel, h az mindenképpen kell. Pont erről megy itt a csevely, h lehetne beszerezni
Neked nincs ilyen jópénzért?
-
akos3
addikt
Sajnos mindenhl ennyiért árulják, vag ymég drágábban is. Ez pedig nélkülözhetetlen ahhoz, h feltegyek bármiféle szűrőt. Pedig a polárszűrő jól hangzik írásodból
Kerestem használtan is CLA-10.et, de nem találtamha megveném akkor a szűrővel eyütt már a gép felét érné, vagy többet is. Ha így nézem, tényleg kicsit túlzás
-
akos3
addikt
köszönöm a választ.
Külföldi vásárlástól mindig tartok egy kicsit, határon belül szeretnék maradniAkkor azt mondod, h ez a CLA-10.es adapter felmegy rá? Nem találtam méretet, de gondolom akkor ez 48 mm-esnek kell lenni.
Kerestem rá 55mm-es szűrőket, megynugodtam, iylet azért találni itthon. Viszont több Nem értek hozzá.
Mi a "legalapabb" szűrő, aminek a legtöbb értelme van, és elsőre ilyet vesznek az emberek?! Egyátalán megéri nekem erre a gépre szűrőt vennem (adapterrel együtt 18k körül), ha nem fotózok napi szinten, csak úgy kiránduláskor meg nyaranta? lesz annyi különbség? -
törölt tag
Azta...magától lemerül? Nekem ez még új
Bár van olyan opció a gépemben is, hogy lemerítés.
Panasonicból van 2 szettem is, 2x4 db, 1600 meg 2100 mAh. Amivel most gondom volt, az 2750 mAh, csak nem tudom milyen márka.
A fényképezőgépen pedig be lehet állítani, hogy milyen forrást használok.
Köszi a választ, azt hittem elsőre, hogy rosszul emlékeztem.
-
Sokimm
senior tag
így tudja, hogy a kisebb szám, a nagyobb rekeszt jelenti... -.-"
a fénymérésnél éreztem, hogy valamit nem jól modnok xD köszi a javítást
a komponáláshoz meg annyit...
"Fogalmam sincs, hogy mi micsoda meg mire való.
Tudtok pár jó tanácsot mit csináljak és hogyan és mit ne?"
erre kellett válaszolni, nem a komponálásraeleinte egy kitobival, amikor befekszik az ágyába este, és lövöldözik, meg nézi melyik gomb mire való, akkor rájön, hogy az autofocus elég ramaty :\ (márkától függetlenül)
nekem ez volt az első "atya éég, kapcsoljuk ki" részem... :\
-
Telda
addikt
Reggelt!
Most már tényleg ez lesz az utolsó kérdésem a témában.
Szóval tegnap kicsit jobban megnéztem a gépet (S5500) és az adaptertubus belső menetes, a polárszűrőn viszont nem látom a külső menetet, akkor csak kellene még oda egy közdarab, nem? Vagy a külső gyűrű rész alatt lenne a menet? Bocsánat hogy ennyit értetlenkedem, nem láttam még ilyet, illetve nem szeretnék fölöslegesen pénz kidobni. -
kiskornel
addikt
Minekután a Nokia Microsoft tulajdon, és elhúzott EU-ból a p*cs*ba, utálni kell őket. Amúgy sem értem, miért nem fektetnek be moneyt a márkába. Pillanatok alatt utól tudnák érni az ellenfeleket, hisz a Microsoftot felveri a píz...
Itt a Samsung meg az Apple. Egymást perelgetik, holott a Samsung állítólag kissebbségi tulajdonos az Apple cégben... megnem mondom hány %-ot birtokol.
-
BenJoe80
senior tag
Igazából tájképeket, természetképeket ill. személyeket fotózunk. Ami fontos lenne, szép képminőség, "wide angel" (most nem ugrik be, hogy az mi magyarul), jó lencse, a mi felhasználásunkhoz megfelelő pixelszám és zoom (nem tudom, mennyire fontos, de a fotókat 1680×1050 ill. 1920×1080-as felbontásban nézegetjük). Ami még fontos lenne az panoráma készítés.... és hát gyors, megbízható legyen, ne zabálja az elemeket.
Bridget azért néztünk, mert arra gondoltam, hogy esetleg többet tud, mint egy kompakt. Esetleg jó bridge?
Különben egyenlőre az ár szab meg mindent, szóval ha a mi igényeinknek megfelelő akkor elég a kompakt is. Eddig úgy is egy régi Kodak EasyShare Z1275-t használtunk.
-
Jamby18
senior tag
Tehát akkor lényegében este nem lehet tűléles "kimerevített" képet csinálni csak nappal nagy fényben, este marad a svenkelős vagy a nagy záridős elmosódás.
Azzal tisztában vagyok hogy este nem sok a fény és én még le is rövidítem azt a kis fényt a kis záridőmmel amit kap a szenzor, csak azt hittem azért van valami megoldás, mint például egy koncereten. -
kiskornel
addikt
"Értem. És ezért kizárólag CaNikont szabad venni." - Ezt hol olvastad? Ilyet én nem írtam. Mellesleg azok csupán tények...
Pl. a Sony felvásárolt vagy fél tucat céget. Elég jól nyomja az ipart, de azért hozzá kell tenni, hogy a megvásárolt neveket néhány helyre érdemtelenül rakja ki.
Ő szerintem simán fel fog zárkózni a CaNi-hez hamarosan.
Ő meg a Carl Zeiss nevet használja fel előszeretettel... A Panaszkodik a Leica-át. Konika-Minoltát szintén a Sony intézte el (DSLR-ben!!!).(#11937) tbs: nem jó jel, ha senkinek nem kell és csak adják/veszik. Kár lenne érte...
-
kiskornel
addikt
"A későbbiekben objektív vásárláskor is könnyebb dolgod lesz."
Miért?
Naaa. Azok a cégek, amiket emlegettek mind tönkrementek (Leica, Pentax, Minolta, stb...), nem tudtak megállni a saját lábukon, fel kellett vásárolnia valami menő cégnek, hogy most emlegetni tudjátok.
Se a Canonnal se a Nikonnak ilyen problémák nem voltak. Ők is a 20. század első felében indultak, és most is piacvezetők. 2007-2008-ig senki nem érte utól a Canon vázak teljesítményét, most meg a Nikonok szárnyalnak DSLR kategóriában. Még mindig egymás közt folyik a verseny, bár kétségtelen, hogy egy kisebb szeletet leszakítottak a feltörekvők. -
DemonDani
addikt
igazság szerint egyik "autót" sem lehet kihozni győztesnek szvsz...
Hiszen ha elmész bicajozni erdőbe nem viszel/vihetsz magaddal dSLR-t például, és akkor egyből jól jön a Nokia 808. Mert ott meg aztán sok érdekes dologba futhatsz bele. Ha igazi fotós lennék, egészen biztos, hogy szeretném, ha mindig lenne kéznél egy 808, hiszen sose lehet tudni, hol jön az ihlet/téma és drámaian rossznak biztosan nem merném beállítani, mindenhova meg nem tudok menni 5 szűrővel 3 obival meg félkilos dSLR-rel. És ez egyértelműen jó, attól hogy nem Cinquecento, minimum egy Fiesta RS
-
kiskornel
addikt
jaja.
Én is ezt írtam: "nedves, alkoholos törlőkendővel" - tehát a kendőre megy az alkohol, és azzal suvickolni. Nem is "kendő", hanem eldobható, erre kitalálta papír.
Porrol most nem volt szó, de az alap, hogy mielőtt valamivel hozzányúlunk a lencséhez, portalanítjuk. Blower, és ha már mással nem megy, akkor nagyon óvatosan ecsettel, de csak épphogy odaérve. Aztán jöhet az alkoholos törlőkendő.Háttérinfo: én rendszeresen nedves, mocsaras helyeken, erdőbe, erdei patak mentén használom a gépet. A fújkálás nem igazán elég.
(#11539) flash-: "szemüvegtisztító gondolom mehet a lencsére ilyen esetben" - az is faja, bár az illatosított. Olyat vegyél, amiben nincs párátlanító anyag (vagy mi a franc). Az homályossá teszi a lencsédet, és fény alatt látni, hogy nyomot hagy. Örültem neki, mikor végre elfogyott az a Lid*is cucc.
Kézzel viszont ne nyúlkálj hozzá. A zsír ártalmas! -
fattyu
veterán
Lr kb 10 csúszka.
és amugy megemlíteném hogy a canon vázak jpg motorja híresen okádék... két óra lr próbálkozás után bármelyik fájlból többet jobbat csinál bárki mint a váz.
Második délután hogy meglett a váz lőttem egy tesztképet sötétek fényesek tükröződők. Jpg+raw.
Nem néztem meg a jpget, rawon szüttyögetm 3 percet export majd összehasonlít... Azóta nem látott jpget a memkarim...Tényleg nem azért kell a raw mert profi vagy. Hanem épp azért mert amit elrontasz amikor készül a kép, sokkal többet tudsz kijavítani.
-
drnet
aktív tag
OK.
"A legegyszerűbben használható egyébként a Canon által a géphez adott Digital Photo Professional lesz."
Ezt olvastam is a használati útmutatóban, de nem tudtam, hogy mennyire lehet jó.
Valószínű ezzel fogom kezdeni."Előbb szerintem tanuld a gépet és fotózást is, és próbáld meg a JPG-ből a lehető legtöbbet kihozni."
Egyelőre úgy gondoltam, hogy a raw-os utómunkát csak az előhívásra kiválasztott képeken végezném. Tudom az a legjobb, ha már eleve a kép olyan, hogy kevés utómunkát igényel, és erre is törekszem majd. Kíváncsiságból mindenképpen próbálkozni fogok azért vele.Köszi mindenkinek a választ.
-
fattyu
veterán
Nem értek egyet...
Nem azért kell rawot használni mert profi valaki.
Azért használok rawot mert amatőr vagyok akinek hasznos hogy sokkal többet tud javítani utólag a fotóin utómunka során.
Meg is lehet venni a LRt amugy de értem amit mondtál. ettől még a dpp ne legyen már könnyebben használható mint az lr...
-
BiriBum
őstag
kompaktoknál az gondot jelenthet, hogy f/8 alá nem nagyon lehet rekeszelni őket
Teljesen mást jelent a kompaktnál ugyanaz a rekeszérték. F8-on már csak kb 1mm-es nyílás van, jó, hogy nem lehet tovább szűkíteni. Ez DSLR-nél F32-F40-nek felelne meg. A kompaktos f5,6 kb DSLR 12-14, de nehéz összevetni.
-
agent_k
őstag
Úgy értem hogy barkács
Egyelőre. De tényleg lenyűgöző! Mondjuk azért az a készlet nem a fordítógyűrűn múlott
Szerk:
Na megrendeltem egy lcd védő fóliát és a macro közgyűrűket. 2500 Ft postával együtt... ennyit a vateráról. Tényleg már nem is érdemes felnézni rá, mert pusztulat drága minden.Szerk2: Eddig barna zacsesz voltam...
-
agent_k
őstag
-
biker
nagyúr
a régi kornak megfelelő AA elemek ugye bőven 1000mAh alatti csúcsteljesítménnyel bírtak, és meglehetősen nagy belső ellenállással, ami miatt a max töltőáram lehetett X
nos, ha a tervező nem épített be külön áramkorlátot, és a töltés direktben a tekercsen át a kondira megy, és a moder NiMh cellák 2000-2500mAh csúcsteljesítménye és 1/5-1/10-e belső ellenállással bírnak, akkor a töltőáram akár 5X is lehet, ami gyorsabb töltődést, gyakoribb kisütést, és ezáltal jelentős túlmelegedést is okozhatErre gondoltam. a kondi durrant volna, és elhallgat, de itt valami folyamatos zárlatra szívta az akkukat, olyan forrók voltak mint állat.
-
KoRner™
tag
Szia, bocsánat, hogy félreérthetően írtam, olyan leírást nem találtam, ami teszt jellegű, és bemutatja a gép előnyeit, hátrányait.
A 12XP-ről meg találtam oldalakat.
A linkek, amiket adtál viszont nagyon hasznosak, köszönöm, legközelebb majd figyelmesebben guglizok.
Bee-nek is köszönöm a választ, utána nézek!
-
04ahgy
nagyúr
Igen, arra gondoltam. Van sok képem, és a CD-n 150 emberhez körbeadás helyett inkább feltöltöm valahova. És mégis stílusosabb egy alap galéria, mint egy könyvtárba feldobált JPEG halmaz.
Közben én is találtam: Arles Image Web Page Creator.
HGyu
-
Canon500D
csendes tag
Sziasztok!
Hát, így utólag is köszönöm a temérdek és végig olvashatatlan mennyiségű hozzászólást és jóindulatot!
Tényleg hatalmas segítség vagytok! Bizton tudom, hogy ez vitaindító lesz (pedig nem annak szánom), de ha én is ennyi segítséget nyújtanék a tengeri akvarisztikában, sok-sok élőlény kötött volna már ki a "fajansz vízesésben"... -
csakb
őstag
A szenzoron a koszok jelenlétét úgy tudod ellenőrizni, hogy egy hosszabb gyútávú optikát raksz fel, lerekeszeled vagy f/32-ig (vagy ameddig csak lehet), és manuálisan végtelenre állított fókusszal készítesz egy képet valami homogén felületről. A legjobb a tiszta égbolt, esetleg egy jól megvilágított, üres papírlap, vagy minta nélküli fal.
-
qfm
őstag
Annyiban befolyásolja, hogy kicsit sötétebb a kép azon a területen. Igazából főleg akkor feltűnő a képen ha egyszínű rész van azon a területen, és az világos. Pl. felhőknél jól látszik, igaz ps-el könnyű javítani, csak rá akartam jönni mi is ez. Jobb képek.. megpróbálok felrakni, az a baj, hogy igazán akkor látszik ha mozgatod az objektívet, mert akkor jön ki a szín különbség, anélkül csak egy szürkésebb valami mint a képen is. De megpróbálom.
Köszönöm a reakciót mindenesetre.
-
Balinov
titán
Koszi mindkettotoknek. Viszont jol feladtatok a lecket, ugyanis ahol tervezem a vasarlast konyvesboltban aruljak mind a 4 ajanlott konyvet, szoval szukiteni kene. tegyuk fel a srac tisztaban van az alapveto muszaki es kompozicios dolgokkal, akkor melyik konvy(ek) maradnanak a listaban?
-
Andie
őstag
Köszi a részletes elemzést!
1.) Úgy érted, hogy MF, és tized mm-enként állitani a fókuszgyűrűt, lőni 1-1 képet, amig ránagyitva élesnek nem látom? Próbáltam egyébként ilyet, 2-3 képpel, de végül az AF-re biztam...
3.) Mi az az MLU ? Egyébként ez nagyon valószinü, amit írtál. Kis szar HAMA állványon voltam, összes láb kihúzva, egy kis szellő felboritja. Erre nem gondoltam. Kell vegyek egy jobb, nehezebb állványt.
4.) Nagyrészt erre gyanaxom, de ezzel inkább magamat nyugtatomMegpróbálok ma este pár fotót csinálni megint, kiküszöbölve a fenti hibákat.
-
vendingo
veterán
Nem rakok fel képet, mert annyira rosszak, hogyha nem tudnám, hogy a holdat fényképeztem, azt hinném, hogy egy narancs, vagy egy izzó..
Amikor narancssárga volt a hold, akkor azok a képek homályosak, és életlenek lettek, amikor meg szép fehéres volt, akkor azok meg beégtek. -
Degeczi
nagyúr
több gyártó is így tesz, akár keverten is: amikor csak a legszűkebb rekeszt helyettesíti ND szűrő
az értelme pedig az, h kompaktoknál nagyon hamar érezhető a a diffrakció miatti képminőségromlás, már f/8-on is, és úgysem vesztesz semmit, hiszen az amúgyis nagy mélységélesség miatt nem kell lerekeszelni
(illetve ha kizárólag ND szűrők dolgoznak, akkor az éjjeli városképek lámpáiból nem lesznek "fénycsillagok")
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest