- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- One mobilszolgáltatások
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi Redmi 4X - Mi-ért hagytál el engem?
- Android szakmai topik
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Hasznos linkek
Új hozzászólás Aktív témák
-
.LnB
titán
Wild Rift:
Nem húznám sokáig mert tudom, hogy nem szeretitek a WR témát. Csak picit dicsekednék: Karácsony óta játszom. És tegnap elértem Leona-val a EU szerver top10-et: [kép] [kép]
Persze ez nem jelenti azt, hogy általánosan jó játékos vagyok, mert nem. De Leona-val talán elmondhatom, hogy igen.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Enigma1945
őstag
Végem😂
Komolytalan emberek kíméljenek!!
-
Lokids
addikt
Elkezdtem top lanen játszani. Te jó ég. 1-10-nél nem volt jobb statom eddig.
Képtelen vagyok bármit is csinálni. Silver player úgy ver el, hogy öröm nézni.
Mindezt úgy, hogy mid/bot-on simán hozom a plat/emerald szintet.Nem értem miért vagyok ennyire gyenge toppon.
If you chase two rabbits you will lose them both.
-
okostibi2
kezdő
-
majnkopf
tag
sziasztok eléggé ritkán játszok és főleg az elmúlt pár hónapban alakult így, korábban is inkább csak az aramos skin farm volt a lényege a játékomnak. a nagy update óta megint teljesen megváltozott a rendszer vagy hogy is mondjam. szóval jól értelmezem hogy a régi jó kis könnyed skin szerzés f2p módon már szinte megszűnt? régen azért sok játékkal ha a gömböket kifarmolta az ember csak csak kapott skint vagy S után ládákból stb. de most már mindenhez belépő (tehát fizetős) kell és csak úgy jöhet össze? ha valaki dobna egy pár mondatos választ erre az szupi lenne
-
Yodamest
veterán
válasz
grimm2015 #67113 üzenetére
Na meglestem ezt a 8. percnél történi helyzetet, megint csak elég vastagon fogott a kritika ceruzád:
1. a Jarvant még akkor sem vette észre, amikor már ott volt,
Ez nettó nem igaz, a J4 a bokorból kilépve, gyakorlatilag azonnal beugrott zászlóval mögém, ott 1mp telt el aközött, hogy nem láthattam a bokortól és aközött, hogy mögöttem volt, esélyem nem volt látni.2. de ő még az ellenfél felé mozgott. Ha a jarvant kapja el, a jinx biztos nem hal meg, de valószínűleg ő sem.
Láttam a J4-et ez után már természetesen, hiszen mögöttem állt, de ha nézted a jelenetet, pont mielőtt beugrott volna, az előtt használtam el a Lulura a Q-mat, szóval stunom nem volt. Nem tudtam volna mit csinálni ellene, mert nem volt Q és még csak lvl5 voltam. Annyit tudtam tenni és szerintem ez volt itt az egyetlen logikus lépés, hogy rámegyek a low hp MF-re és mivel volt ignite-m, megpróbáltam megölni, de ő is elhasználta a healt.3. a jinx biztos nem hal meg, de valószínűleg ő sem.
Itt valaki vagy mindketten biztos meghaltunk volna, mert akit beultiz a J4 az tuti halott. Én még jót is tettem azzal, hogy ha megfigyeled nem csak az MF-et és a Lulut vontam magamra, hanem 1mp-re a J4 is! Ha megnézed 8:02-8:03 intervallumban a J4 felém mozog felfelé az ösvényen, teketóriázott kicsit, hogy most rám jöjjön vagy a Jinx után menjen, majd elindult lefelé. Ez pont elég idő lett volna arra a Jinxnek egyébként, hogy elmeneküljön, mert én magamra vállaltam a biztos halált, de ő teljesen értelmetlenül szintén 8:03-kor még mindig felfelé mozog a J4 felé az ösvényen.... Ha simán csak kihátrál, akkor ő nem hal meg, ezt tudta volna csinálni. Itt ő hozott egyedül rossz döntést, nekem voltaképp nem volt más választásom mint amit tettem is.Objektíven ez történt, itt van előttem a jelenet, alaposan megnéztem. Én itt nem hibáztam semmit gyakorlatilag azt kell mondanom. Megelőzni tudtam volna igen, ha van ward abban a bokorban ahonnan a J4 kiugrott, ebben hibáztam.
-
kenwood
veterán
válasz
okostibi2 #67112 üzenetére
ARAM-on meg azert nem jo,mert ha mar lost chapter, akkor Malignance,es masodik lost chapter item meg nem kell.
Alig van olyan AP champ,akinel nem Malignance az elso itemem ARAM-on.
Esetleg ha nincs ultija a hosnek,pl Nidalee, de neki se szoktam Blackfiret venni.[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
grimm2015
senior tag
válasz
kenwood #67111 üzenetére
Dehogy fos, csak nem mindegy a sorrend, és nem mindegy kire, milyen pozícióra.
Jó morganara is, ha midre megy, de suppal a legtöbb esetben ellenfél függvényében vannak rá jobbak, pláne úgy felesleges, hogy a sebzésed kárára védelmet építesz.
Neki igazából azért kell, mert nem tud vele játszani (pedig lv32 morgana), és a "Tear of the Godess"-t így tudja kiváltani. Belenéztem utolsó meccsébe, és baromira figyelmetlen is... a Jarvant még akkor sem vette észre, amikor már ott volt, a jinx már kiment a képernyőből, de ő még az ellenfél felé mozgott. Ha a jarvant kapja el, a jinx biztos nem hal meg, de valószínűleg ő sem.
A második képél 20sec alatt egyetlen egy jó megmozdulása sem volt, minden mellé ment, folyamat el is találták, majd megölték. Ekkor már a luluhoz képest is 2szinttel elvolt maradva, 10:29-nél még lv5 volt. De mivel sokkal jobb csapata volt, győztek.Battlenet: Grimm#22690
-
okostibi2
kezdő
válasz
kenwood #67111 üzenetére
Néhány jungleresnek jó első itemnek pl Kartuson gyakran látni első itemként. De másnak ált 3-6. itemnek jó csak általában Liandry több dmg. Az oka nehéz felstackelni és utána effektíven használni még kartus jungléből elultizik és max stacken van akkor.
Max én akkor venném első vagy második itemnek ha aramon vagyok, vagy sok fight van és felstackelve lehet tartani, mert van vmi + dotom amivel fent marad.
[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
Egyebkent ez a blackfire valoban egy useless fos , vagy van olyan champ,akinel core item ?
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Yodamest
veterán
válasz
grimm2015 #67109 üzenetére
Ez a nem kellett megerőltetni dolog, ezt nem tudom értelmezni. A többiek akkor még ennyire sem erőltették meg magukat, ha én lettem az MVP nem? És ha senki sem erőlteti meg magát akkor meg mi van, lose? Én tettem a győzelemért, épp eleget, nem tudom értelmezni ezt a nem erőltetted meg magad dolgot. Nyilván az ellenfél, az 1.7-es Jhin nem magától volt 1.7, hanem azért mert mi jobbak voltunk, ez olyan mint egy serpenyő két oldala, ha nem lettünk volna ilyen jók boton, akkor a Jhin sem 1.7 lett volna, hanem magasabb.
-
Yodamest
veterán
válasz
grimm2015 #67107 üzenetére
De itt mire gondolsz? Első meccsen volt egy perfect enemy team, az konkrétan a 10. perctől elengedhető volt, mindenhol hatalmas diffel. A másikon meg főleg top és bot diff volt, de inkább csak bot nekünk oköszönhetően, mert a Vayne sem volt akkora ász azzal a 3.9-el, csak a Voli lefutotta.
-
Yodamest
veterán
Most csak így 2 egymás utáni meccs, hogy mennyire hektikus tud lenni a game, ilyen iszonyat szélsőség. Az alsó az kb legrosszabb meccsem így evör mióta lolozok, és igen a felsőt pedig én carryztem le, senki sem volt pontszámban a közelemben. Átlag szint G3.
[ Szerkesztve ]
-
grimm2015
senior tag
válasz
Yodamest #67102 üzenetére
Nem, mert morganaval nem az a dolgod, hogy felfogd a sebzést, nincs olyan szituáció, ahol védelmi cuccokkal jobban jössz ki, te nem tank vagy.... plusz a passzívja, a sebzés alapján gyógyítja, erre jön még az, hogy az alacsony életerőre további sebzésed van.
Neked ez a dolgod.Battlenet: Grimm#22690
-
-
okostibi2
kezdő
válasz
Yodamest #67102 üzenetére
Bansheekt inkább vagy Iron Solarit de ezek ellen a w Ryai slow elég és kitudod őket kiteolni Swain q e range kisebb mint a te q w -d és van e-d amit ilyenkor maxolsz vagy 2.-nak nem a végén. + Ha megvan a Ryai akkor W re is procol ez után az Imperial Mandate, amivel megoldod a mana reget és még dmg a csapatnak
-
Yodamest
veterán
válasz
grimm2015 #67100 üzenetére
Kipróbálom ezt is, mert a rylai tényleg kéne, meglássuk. Viszont nekem a másik véglet is fura, hogy valaki soha nem adaptálódik az adott meccshez, pl. amit mutatsz az egy ilyen tök standard univerzális build, ez eddig oké. De ha mondjuk full AP az enemy és Teemo gombák vannak, Malzahar van, Swain van és nagyon sok a DOT, te akkor sem építesz semmi MR-t?
Mert értem, hogy én is egyfajta véglet vagyok a theorycraftingolásommal, de szerintem a másik véglet sem jó, hogy mondjuk full AP vagy full AD enemyhez nem alkalmazkodunk itemekkel.
-
okostibi2
kezdő
Ezekkel a rúnákkal hogy fogysz ki manából? 3 meccsem volt Morganával ebben a seasonban és Suportként ritkán van mana gondom. A support item ad sok mana regent meg a rúna, ha viszont nincs elég manád vmiért akkor a 2. oldalon rúnából a sütit hozd 2 4 6 percnél és +90 mana ami kb elég még 2 spelt a másik rúna miatt amit hozol, gyakrabban haza menni. a midgamében úgyis inkább wardolás a fő feladat kevésbé spelt spemelni lategame meg (25perc+) van mindnekinek blue buffja.
-
grimm2015
senior tag
válasz
Yodamest #67099 üzenetére
Úgy ebből minden kiderült, leginkább az, hogy baromira nem tudsz játszani a Morgánával, legalábbis tudatosan nem, a Zhonya -t sem tudod hogyan használd . Ahogy te leírtad, az már régen rossz... Az biztos, hogy a Zhonyát nem tudod kiváltani tank itemekkel, ráadásul hülyeség is.
Nem értem, miért a Blackfire a kezdő itemed? Te nem midet, hanem suppot játszol!
A te buildod kb ez kellene, hogy legyen, sokszor az oblivion orb a 3 core item után már előny."Ha én nem megyek be ultival, akkor sok esetben senki sem megy be és áll a játék, miközben le-pokeolnak minket."
Mondjuk a poke lenne a te feladatod (is)... ne mond azt nekem, hogy mindenki folyton képtelen erre a csapatodban, de az ellenfélnél mindenki..
Nem volt zhonya... Volt egy 7sec bravúrom... ahol smite-al a portolást megszakította, neki további szerepe nem is volt. (De azért kikaptunk)
Battlenet: Grimm#22690
-
Yodamest
veterán
válasz
Lokids #67098 üzenetére
-A rylait is tervezem beépíteni, jó lenne a tócsának az az extra lassítás sok esetben, szóval azzal egyetértek.
-A zhonyát nem szeretem, ha lehet inkább kiváltom valami tank itemmel. Az a baj vele, hogy ulti közben sok esetben kell pozícionálnom is, mert flashelnek, dashelnek kifele belőle, ha csak statikusan leszobrozok ott, akkor mindenki csak elrohangál onnan. Illetve túl nagy ár az, hogy a value nagy része csak áll az aktívjában, ami amúgy sem fog megmenteni ha már arra kerül a sor, hogy használni kell. Amikor valaki zhonyát épít ezt látom 80%-ban, hogy kb csak azt éri el vele, hogy körbeállja az enemy és ahogy lejár a sztázis egyből megölik. Értem én, hogy szervezett magas szintű játékban megvan a szerepe, de itt ebben a clownfiestában nem akkora value mint feljebb, többet ér az ember egy akármilyen HP + resistance + passzív skill tank itemmel, ha az életbenmaradás a cél.- Sajnos de, az a dolgom, hogy részben tankoljak is. Ha én nem megyek be ultival, akkor sok esetben senki sem megy be és áll a játék, miközben le-pokeolnak minket. Illetve a catcheléseket is ultival kell elkezdenem sokszor, mert a Q nem biztos találat egy mozgó célpontra, szóval úgy megyek rá, hogy:
ultival elkezdem az elkapást->közben követem a mozgásommal->mielőtt lejár az ulti első fele már vágom alá a tócsát-> amikor már a biztos stunban áll statikusan akkor még rá Q-zok és így ott van vagy 5-6sec CD-ben, ez szinte biztos halál szokott lenni. Viszont ehhez kell, hogy tankos legyek és tudjam követni az ultimmal.[ Szerkesztve ]
-
Lokids
addikt
válasz
Yodamest #67097 üzenetére
A blackfire-t építhetsz, ha sok manát használsz.
De a 3. pontod akkor is hülyeség. Neked nem az a dolgod, hogy bemenj. Akkor használj Leonát. Természetesen a Flash+ult+Zhonya kivétel. De te nem építesz zhonyát.
A Te dolgod az, hogy elkapj valakit, vagy ha valaki bejön a back lineba, akkor azt cc-zd. És védd a carryket.
Továbbá, ha mindenképp tankosabb akarsz lenni, akkor Zhonya, banshee, rylai.
Hidd el, hogy neked nem az a dolgod, hogy tankolj. Ha egy malza le tud téged ultizni, akkor már elbasztad. Vagy ha mindenen átsétál csak azért, akkor úgyis halott.[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz
Lokids #67087 üzenetére
Jesszus. Hogy építed te azt a morganát?
1. itemnek a blackfiret építettem utóbbi meccseken, előtte a malignancet. Az sem volt rossz, de a blackfire a jobb a kettő közül érzésem szerint. Liandry kezdést csináltam sokáig, de az a baj, hogy az nem ad manát semmilyen formában és az pedig mindenképp kell, illetve kell az early dmg sok mindenhez. (objektíveknél besegítés, pusholás, teamfight)
2. item Liandry, ez ugye magától értedődő core item
3. Innentől van az, hogy enemy comptól függően, de kénytelen vagyok tank irányba elmenni több okból:
- a további sebzésnövelésnek nem látom értelmét, itt már fontosabb az, hogy életben maradjak egy további spell rotáció erejéig, mint az, hogy épp az az első kör jobban sebezzen.
- továbbá itt jön képbe a játékstílus, amit az elo velejárói szülnek többek között azaz, hogy nagyon ritkán van normális engage hős a keretben, így kénytelen vagyok én bemenni amikor meglátok egy jó szituációt, ezt nem bízhatom másra. Ebből kifolyólag, amikor bemegyek mondjuk flash + ulti kombóval, hogy megnyissak egy teamfightot muszáj életben maradnom addig, amíg az ulti 2. szakasza is lecsapódik.
- elég jó baiteket lehet csinálni, mivel az ellenfél NEM nézi az itemjeimet sok esetben és nem számítanak arra, hogy nem halok bele egy kombójukba. Sokszor van, hogy bemegyek bait jelleggel, mondjuk rámugrik a Kayn vagy valami enemy assassin és nem tud megölni, viszont ő meg ott marad minden nélkül és a többiek befejezik. Utóbbi meccseken pl. Malza simán rámultizott úgy, hogy a force of nature már megvolt. Hatalmasat nyertünk vele, mert ha valaki mást ultizik be akkor az kill, így meg fél HP-n kisétáltam és utána nem volt ultija a harcra. -
Yodamest
veterán
-
.LnB
titán
Wild Rift téma:
Bocsi megint.
Sűrűn úgy se írok róla.
Ugye karácsonykor kezdtem. Akkor még egy kicsi volt az S15-ös szezonból. De nemrég WR-ben is elkezdődött az S16. S15-ben Platinum I -ig jutottam. S16-ban pedig hétvégén végre túljutottam Plat-on. Bár ezt övezte pár idegösszeroppanás is sajnos.
Tegnapra Emerald II-ig jutottam. Összességében nagyon kegyes volt a matchmaking velem a hétvége folyamán. Nagyon jó meccseim voltak általában. De ez a Platból kijutás az horror volt. Ugye én sem vagyok még túl tapasztalt, viszont megpróbálok mindent. Olvasok, YT tutorialokat nézek, hogy minél jobban menjen a support poszt. Egy idő után azt vettem észre, hogy nem szeretnek tankot draftolni az emberek. Ezért átálltam tank supportokra. Legfőkébb Leona-ra. És ez annyira bejött, hogy szerver top50 voltam már vele tegnap: [kép]
Kiváncsi leszek, hogy meglesz e a szezonban a Dia..Kinéztem magamnak egy skin-t. De megfogadtam, hogy amíg nem jutok ki Platból, egy forintot sem költök a játékra. Aztán amikor sikerült, megvettem a Project Leona skint-t.
Na rövidre fogtam, annyira nem szeretnék offolni. De a WR topik full halott.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Lokids
addikt
És ezzel azt hiszem idénre letudtam a soloQ-t.
Meglett az Emerald4 (4lp).Nem merek még1-et játszani, mert utána gold4-ig esek vissza.
-
grimm2015
senior tag
-
Lokids
addikt
válasz
Yodamest #67083 üzenetére
Jesszus. Hogy építed te azt a morganát?
Support vagy. Abból is CC+ap. Ha tankolnod kell a sebzést, már régen rossz.
Ha pedig esetleg MINDEN enemy ap, akkor is a rossz itemet veszed meg.
A blackfire pedig elhagyható.
Azon a szinten SOKKAL többet tudsz segíteni a csapatodnak, ha egyből liandry + cd csukát veszel. Később mehet a zhonya és esetleg rylai, ha az enemyben nincs sok dash, csak futni tudnak.If you chase two rabbits you will lose them both.
-
grimm2015
senior tag
válasz
kenwood #67084 üzenetére
Azon felesleges hibát keresni, ahol az egész csapat narancssárga meg kék KDA-val van, ilyen az utolsó 3 meccse .
Bár azt nem értem, miért kell neki morganaval tank itemeket vásárolnia, neki nem dolga kitankolni a sebzést, de a fenti miatt mindegy.
Lesz ő még silverbe.
Itt van ez.. azt rontottam el, hogy 4/1re feladták
Remélem valamit csinálnak ezzel a JG Gappal, mert 70%+ wrek vannak az új cipőkkel.
Kb lehetetlen megfordítani a játékot, a jobb jg dönti el.Battlenet: Grimm#22690
-
Yodamest
veterán
GOLD 4 teljesítve, kellett hozzá a killer Morgana úgy látszik:
-
Yodamest
veterán
válasz
Imilenni #67081 üzenetére
Ezzel az a probléma, hogy ezeket a saját csapatom nem tartja be.
Mert továbbra is egyedül vagyok a legtöbb meccsben,
Nálam is így van, de akkor is a jó playt kell megpróbálni véghezvinni, nem pedig a rosszat és a mapon felesleges bóklászást berögzíteni, mert normális meccseken meg magasabb szinteken ezek a hektikus össze vissza rohangálások nem lesznek kifizetődőek.Legtöbbször úgy nézki a TF hogy beugrok, az ellenfél beugrik és én rámegyek az ellenfél botjára, szinte mindíg 1v2 szitu,
De láthatod, hogy ez mégsem működik jól, hogy te bemész a backline-t támadni, a többieket meg megeszi az enemy team maradék része. Kell a csapat kohézió még akkor is, ha sokan nem tartják be. Tankként persze el lehet keccselni egy rosszul pozícionáló carry karaktert midest vagy adc-t, de utána figyelni kell a csapatod többi részére is. Mindenkire persze nem lehet figyelni, én azt szoktam ilyenkor megnézni, illetve meccs közben érdemes csekkolni tabbal, hogy ki lehet a csapatodból a legnagyobb veszély az enemyre nézve, kin van a legtöbb kill és azt megpróbálni win conditionná tenni azáltal, hogy őt véded a harcoknál. Szóval mindenki gáz, de van mondjuk egy 7-3 Dravenetek boton, akkor ő rá kell koncentrálni harcoknál, hogy megvédd. Jó pár meccs volt, amit csak ennek köszönhetően tudtam megnyerni, hogy 1 valaki a csapatból igencsak erős volt és őt nem hagytam meghalni és gyakorlatilag végig tudta verni az enem teamet, mert ha valaki ráment, akkor én stunoltam, lekötöttem, ellöktem. (pl. amikor Maokai junglet játszottam) Egyik ilyen legutóbbi pont egy Dravennel volt így. Na ha őt valaki már az elején le 1-shotolta volt a döntő teamfightban, akkor instant másképp alakul a meccs.Még Volira visszatérve:
A hős kitje eleve olyan, hogy az elnyújtott fightokban erős és azáltal, hogy sebzésre építed, pont az ellenkező irányba viszed el, amiben meg nem erős. Az lenne a lényeg, hogy felstackelődjön a chain lighting az auto attackokon, ehhez idő kell, illetve, hogy a shieldet minél többet tudd feldobálni magadra, ezáltal hosszan harcolni és ölhetetlenné válni. Van egy tank item, ami pl. az alapján ad HP-t asszem 5 secenként, hogy mennyi ellenfél van körülötted, na azzal iszonyat HP-kat lehet visszatölteni és közben meg ha tankos is vagy mert full tankra építessz, akkor nem tudnak majd megölni, hisz a shield is hatalmas. Ez voli lényege és meglátod a sebzésed nem fog annyival visszaesni, mint gondolnád, sőt mivel tovább maradsz életben az össz dmg-ed még garantálom, hogy nőni is fog![ Szerkesztve ]
-
Imilenni
addikt
válasz
Yodamest #67080 üzenetére
Én azzal kezdeném mindenek előtt, hogy a builded szerintem nem túl jó szerepkör és csapatharcok szempontjából:
Ha nem építek sebzésre is, nincs aki kiszedje az adc-t a legtöbb esetben. Legtöbbször úgy nézki a TF hogy beugrok, az ellenfél beugrik és én rámegyek az ellenfél botjára, szinte mindíg 1v2 szitu, de a többieknek könnyebb. Legtöbbször sikerrel járok, nagyon ritka az amikor életképes a csapat mindentagja, és merek tankot építeni. Nem lehet a csapatra hagyatkozni a legtöbbször.
Hátrányban játszás: / Illetve tempo:
Ezzel az a probléma, hogy ezeket a saját csapatom nem tartja be.
Mert továbbra is egyedül vagyok a legtöbb meccsben, ha nem is egyedül maximum 1-2 játékos az aki nyerni szeretne velem.Press "F" to pay respects.
-
Yodamest
veterán
válasz
Imilenni #67078 üzenetére
Én azzal kezdeném mindenek előtt, hogy a builded szerintem nem túl jó szerepkör és csapatharcok szempontjából:
Voli AD-val eleve nem skálázódik és mivel főleg képességekből sebez, így pure AD itemet én biztosan nem vennék rá. Olyan úgysem igazán lesz, hogy te simán csak tudsz ütögetni valakit egy csapatharcban. Illetve ezek az on-hit ap itemek szintén ez a kategória a fent írt ok miatt. Egy normális épkézláb mérkőzésen Voli szerepe, hogy frontline legyen, beugorjon ha kell, engageljen, tehát minél tankosabbnak kell lenni, a sebzés amúgy is meglesz. Én tuti full tankra építeném, bami itemmel, esetleg gauntlettel a slow miatt, de fontos, hogy tudj peelelni a csapat számára.Hátrányban játszás:
Na ez az amit a csapattársaim rendre nem szoktak tudni és emiatt futják le magukat 0-15-be és hasonlók. Ha hátrányban vagy NEM szabad siettetni a játékot, nem neked kell pusholni meg kergetni az enemyt a saját dzsungelükbe. Sokan itt rontják el, hogy ugyanúgy játszanak, mint előnyből és ész nélkül. Hátrányban tartani kell egy ösvényt, védeni a még meglévő tornyot -amennyire az lehetséges- és farmolni. Wardolni a saját területeket, a saját dzsungelt, rivert, objektíveket és várni, hogy mikor lépi el magát az ellenfél. Várni az olyan lehetőségeket, amikor pl. az enemy jungler vagy adc próbálja lefarmolni a ti blue és red buffjaitokat, na olyankor kell rá többen kilépni. Illetve amikor objektív van, NEM bemenni előre és elkezdeni szedni, hanem ha mindenki él az enemyből akkor mindenképpen megvárni, hogy ők kezdjék el és úgy helyezkedni, hogy ebből előnyt kovácsolni, hogy a sari/baron is őket üti és nekik megoszlik a figyelmük. Páran ilyenkor ugyanúgy a szörnyet fogják ütni, tehát egy potenciális 5v5 harc nem feltétlen 5v5 lesz, hanem ha rosszul döntenek, akkor 1-2 üti tovább a sarit/baront (ez ugye kieső sebzés náluk a harcban) és ti meg közben jól le tudjátok sebezni a másik 3-at. Szóval kivárás, türelem, farmolás és az ilyen lehetőségek megragadása.Illetve tempo:
Nagyon fontos, hogy a momentumokat kihasználjátok, tehát egy adott esetben győztes csapatharc után, ahol mondjuk meghalt 2-3-4 ellenfél, NEM visszateleportálni a basera meg ilyen semmittevéseket csinálni, hanem menni előre, pusholni, betolni tornyokat, ha van fent objektív akkor arra freebe rámenni. Lényeg, hogy ha emberhátrányban van az enemy akkor VALAMIT csinálni a mapon, aminek értelme is van. El sem tudod képzelni hányszor látom, hogy sikeres csapatharc után a junglerünk bemegy a SAJÁT dzsungelébe és elkezdi szedni a SAJÁT campjeit, a többiek meg páran haza TP-znek.
Na az ilyen dolgokkal lehet tökéletesen tönkretenni a momentumokat, ilyenkor az a lényeg, hogy ne azt farmold le amit amúgy is könnyebben letudnál, hanem a közös contested területeket farmold, az enemy junglet farmold, tornyokat, inhibeket hozz, mert ezzel lehet előre jutni. -
Sordoran
addikt
válasz
Imilenni #67078 üzenetére
Ha már hátrányba vagy, és a csapatodra se számíthatsz, tudsz bármit is tenni? JG-ként a sárkány/baron lopás bármikor bejöhet, elkapni valakit ellenfélből jg-ben is bejöhet, de ezek mind helyzet függőek, és vagy bejön, vagy nem. Szerintem annyi a fontos, hogy próbálod nem növelni hátrányod, és mivel hátrányod van ennek megfelelően nem túlvállalni magad.
Farmolsz, próbálod szinten tartani magad, nem beugrani vesztes fightokba értelmetlenül, megpróbálni megragadni az esélyt. Abban bizhatsz, hogy ellenfél túlságosan magabiztos lesz, túlvállalják magukat és hibáznak.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Imilenni
addikt
Szóval szinte legalulról sikerült S4-ig elérnem, viszont amit észrevettem hogyha a játék első fázisát elbukom utánna egyre rosszabbul teljesítek, arra tudnátok tippeket adni mit lehet csinálni?
Ezekből legalább 2 tuti rajtam ment el, az "elbukó"-sak.
Viszont nemtudom hogy tudnék azzal mit kezdeni, ha hátrányban vagyok, és a csapatra nem számíthatok, mint csapatjátékosok.
Ilyenkor mivel tudnék tenni a győzelemért?Press "F" to pay respects.
-
Yodamest
veterán
válasz
grimm2015 #67076 üzenetére
Hát igen, csak közben meg én tök valid dolgokat, tényeket, érveket mondok, de sebaj.
Pont ugyan azt játsszuk, mint a Bly stream közben ami a chaten ment, ahol én voltam a sátán, mert mi az, hogy a Braum adc nem valid pick, meg a Soraka mid.... nem tudtam őket meggyőzni.... és tudom, hogy ott is igazam volt.
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz
grimm2015 #67073 üzenetére
Tudod mit kell csinálni, és 3v5be akarsz harcolni a sárkányért úgy, hogy még a jg sincs ott.
Leírtam a pontos szituációt, hogy ez miért van, ilyenkor nincs választásod, de tudom te minden buffot, ősi sarit, baront is freebe odaadsz az enemynek, hadd toljanak be titeket midnenestül, na az aztán a win condition, ja nem. De még csak azt sem mondtam, hogy így van, csak szimplán, hogy ilyen rossz döntéshelyzetekbe kényszerítik az embert, ahol nincs jó megoldás.A rúna és tárgyválasztásokat igen variálom, próbálkozok, de értelmes keretek között. Mindennek van értelme, meg tudom indokolni miért vettem azt az itemet és miért használok adott esetben guardiant, ez nem trollkodás. Látod így is MVP voltam, ezek jó itemek, bár mondhatnám, hogy ezen mennek el a meccsek, de te most megint egy tűre mutatsz rá a szénakazalban, mivel ennél ezerszer nagyobb problémák szoktak lenni.
Tankok kapcsán igen, Mundo nálam elérte a 100% bann státuszt, ha csak nem pickeli valamelyik csapattárs. Egész egyszerűen túl sokszor vesztettem már amiatt, mert a Mundo konkrétan 1v5-zött, beteg az a hős... De Tahm Kench ugyan ez most, szürreálisan erős lett.
[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
válasz
grimm2015 #67073 üzenetére
Nem gondoltal meg arra, hogy elengeded ezt?
Abszolut nem dialogus folyik koztetek,hanem ket monolog megy parhuzamosan.
Van ennek barmi ertelme ?Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
grimm2015
senior tag
válasz
Yodamest #67069 üzenetére
Ez megint ostobaság... Tudod mit kell csinálni, és 3v5be akarsz harcolni a sárkányért úgy, hogy még a jg sincs ott.
Ezek után azt mondani, hogy te tudod mit kell csinálni... Mondtam már nem egyszer, ez nem realitás.
Rendre azt csinálod, hogy amikor egy helyen nagyon megszívatnak egymás után többször, akkor másikra váltasz. Olyan tárgyakkal is játszol, aminek semmi értelme...
Guardian runával összevissza itemekkel sebzésre játszol.
Ha úgy működne a játék ahogy gondolod, akkor nem 39% wrrel lennél s4be.
Én amit nagy gondnak látok most a játékban, hogy aki kapja a cipő fejlesztést, az majdnem biztosan győz!
A másik, hogy a tankokat sokszor túlságosan nehéz megölni...Battlenet: Grimm#22690
-
Yodamest
veterán
válasz
Sordoran #67070 üzenetére
Nem is várom el, amilyen hibákat ők találnak azt inkább hagyjuk, amikor nem a 1-9 topot hibáztatják, hanem engem a 6-3-14 Poppymmal és hasonlók... meg, hogy nem wardoltam annyit, mint az enemy supp... A tegnapi 14-3-14 MVP meccsemen SEM wardoltam annyit, mint az enemy supp, szóval valszeg rosszabb voltam. kappa Ők a hibák milyenségét egyáltalán nem rangsorolják a fent is látható módon, szerintük az, hogy nem wardolok annyit egyenértékű egy 0-10 midlane teljesítménnyel. A fontos dolgok egyébként mindig ezüsttálca módjára wardolva vannak a többieknek, sarit spawn előtt már atom körbewardolom, enemy blue-hoz 1, tribushba 1, fenti bushba 1 minden látszik.
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz
Yodamest #67069 üzenetére
Pont egyik nap láttam egy jó videót, ahol a hibák típusait rangsorolják, a videót már nem találom sajna, de próbálom felidézni:
1. legsúlyosabb: a fundamentális, macro alapú hibák, amikor szimplán valaki rossz döntéseket hoz. pl. torony dive, ami kill helyett halállal végződik. Ezek azért súlyosak, mert még ha el is tud feedelődni az illető, mivel sorozatosan rossz döntéseket hoz, így még a sok kill és jó kda sem biztosítja számára a győzelmet sok esetben.
2. nem annyira súlyos: nem tudásból fakadó hibák, pl. egy trade esetében épp nem tudja az illető, hogy mondjuk az Ahri charm mikor jön cd-re és biztosan fightolhat-e vagy sem. Itt van egy alap tudás már, számol a képességekkel, jó döntéseket hoz, de nem feltétlen tudja a kill pressure pontokat, spellek cd-it, mikor tudják őt megölni vagy ő megölni valakit
3. legkevésbé súlyos: skill issue jellegű dolgok, mellé megy a Jhin ulti, Lux ulti, nem talál be a Xerath stun, ilyenek. Ezek azért nem olyan súlyosak, mert ezeken a legkönnyebb javítani, ez szimpla gyakorlás és motoros funkció kérdése, nem pedig elmélet.Na és itt visszautalva a korábbira: én azért vagyok konzisztens, mert az 1. jellegű hibából keveset vétek, nálam az tényleg ritkán fordul elő. A 2. az már szokott lenni, powerspike pontokat én sem tudom felmérni időnként jól vagy nem tudom egy elsütött stun cd-je mikor jön fel épp. De leginkább a 3. kategória jellemző rám, ezt többször írtam is már, tehát abban tényleg tudnék fejlődni, hogy jobban találjanak spellek, flashelések néha falba tudnak menni, szóval ilyenek vannak. Ami viszont elmélet, abban jó vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Sordoran
addikt
válasz
Yodamest #67068 üzenetére
Bocsi, én nem fogom elemezni meccseidet, megteszik mások, és mindig megtalálják azokat a hibákat amiket te elegánsan figyelmen kívül hagysz magaddal szemben.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Yodamest
veterán
válasz
Yodamest #67068 üzenetére
Legtöbbször azért nehéz, most csak egy tipik tipik példa:
Mert én tudom mit kéne csinálni, pl. utolsó drake soult nem kéne freebe odaadni az enemynek, de mivel a jungler topon farmolja a békát, a mides pedig 10 seccel a drake spawn előtt meghalt kénytelenek vagyunk 3v5 harcolni érte vagy pedig freebe odaadni, de utána már az amúgy is farmoltabb enemy kiegészülve a permanens buffal valszeg méginkább nyerni fog. Szóval ilyen helyzetben választhatok, hogy 3v5 és lesz ami lesz vagy odaadjuk és 80%-ról 90%-ra nő a lose esélye. Ilyeneknek vagyok kitéve a legtöbb meccsen, ezért felüdítő amikor végre olyan csapatom vagy nagyritkán, ahol mindenki a szerepkörének megfelelően játszik, ezáltal ilyen nem kívánatos, alacsony siker-esélyű helyzetekbe nem is kényszerülök bele. -
Yodamest
veterán
válasz
Sordoran #67067 üzenetére
"Simán lehet, hogy pont azért tudott a másik ember beindulni, mert lövészként ő nyomás alatt volt"
Értem de, lássuk be ez ilyen mindenáron belemagyarázás szagú, szimplán csak ő rossz volt és nem tudott hozzátenni a meccshez, erről volt szó. Annyira még csak fókuszt sem kapott, mert nem az van, hogy túl sokszor megölték volna, egy idő után már inkább csak ignorálta az enemy is, mert nem volt valós threat."Nem hiszem el, hogy te sose nyersz rossz KDA-val. Ugyanúgy, ahogy jó KDA-val is lehet veszíteni, nyerni se bonyolultabb."
Ezt könnyen meg tudom magyarázni: eleve, ha már van annyira szoros a meccs, hogy a végén győzni tudunk, tehát nem lefutjuk ff15-el, akkor már 95% biztos, hogy nekem jó kda-m lesz, mert szimplán jók a körülmények, jó csapatharcok vannak, lehet számítani a többiekre. Ilyen helyzetekben egyszerűen nem tud rossz statom lenni, mert nem csinálok hülyeséget, ilyen egyszerű. Akinek egy győztes meccsen is kimondottan rossz kda-ja tud lenni, na az az akit konkrétan lecarryznek és az nem egy konzisztens játékos, mert valszeg olyan szituációkba ment bele, amikbe senki sem kérte és senki sem kényszerítette bele.Én elég konzisztens vagyok ahhoz, hogy ha jó a csapatom (jó=senki sem futja le pl. 2-2-2 és hasonló kda a meccs során nekem már bőven elég a többiektől), akkor ilyen helyzetekben tudok lubickolni, mert nem kényszerülök bele 3v5 teamfightokba és hasonlók, hanem fair kiegyenlített körülmények vannak, ilyenkor tud megtörténni a tegnap esti 14-3-14 Morgana carry is.
De nekem ez nagyon ritka, legtöbb vereségem ha megnézed olyan, hogy legalább 2 vagy 3 csapattársam ilyen vállalhatatlan szinten játszik, op.gg 0,1,2 pontszámokat hoznak a végére, őket nem tudom lekompenzálni.
-
Sordoran
addikt
válasz
Yodamest #67066 üzenetére
Miért meglepő? Nem hiszem el, hogy te sose nyersz rossz KDA-val. Ugyanúgy, ahogy jó KDA-val is lehet veszíteni, nyerni se bonyolultabb. Ezt a témát már sokat beszéltük itt.
Streameres példádnál viszont pont láthatod, hogy ő lövészként nem ment sokra, de valaki más kompenzálta. Simán lehet, hogy pont azért tudott a másik ember beindulni, mert lövészként ő nyomás alatt volt (gankelések, teamfightok alatti fókusz), míg a másik ember meg szabadon tudott farmolni, killeket szerezni, mert nem kapott kellő figyelmet ellenféltől, ami ugye hiba.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Yodamest
veterán
Mindig meglep amikor streamereknél látok olyanokat, hogy tök rossz kda-val meccseket tudnak nyerni, a csapatuk megnyeri nekik. Asszem Blynak is volt több olyan meccse is, hogy ilyen 2-5-3 statokkal 5k alldmg-el (kb 30 perces meccsen 5k dmg! adc-ként) nyerni tudott, mert volt a csapatában egy 20-2 carry emberke, Volibear, Vladimir ilyenek. Na én idejét sem tudom már mikor nyertem rossz kda-val meccset, ha nekem nincs sebzésem vagy rossz a kda-m akkor kb 99% a vereség. Amikor nyerünk akkor mindig kell, hogy nekem is legyen azért egy 6-7 körüli op.gg pontszámom, jó farmom, jó kda-m, jó dmg-em, ne feedeljek, soha nem engedhetem meg magamnak, hogy 2-3 pontokkal nyerni tudjak.
Nem mintha ezt várnám el, persze, ha rossz vagyok kapjak is ki, logikus, csak közben meg sokan rossz teljesítményekkel nyernek meccseket. Illetve ingyen winek kb 20/1 alkalommal fordulnak elő, de elkerülhetetlen vereségek meg konkrétan minden 2. meccsemen. Szóval ez így tökre nincs egyensúlyban. És lehet erre mondani, hogy "ha jobb lettem volna azon az adott meccsen" - de nem, ezek nem ilyen meccsek, hogy Morgana suppként ha nem 5-ös hanem 6-os op.gg pontszámot hozok le nyerünk, mert a többiek mind ilyen 0,1,2,3 pontokat hoznak, szóval nem kis különbségekről beszélünk. Most is egyik meccsemen konkrétan volt egy 0, azaz 0 op.gg pontszámos csapattársam, még egy tized pontot sem kapott, erre mit lehet mondani? Ha kicsit jobb vagyok nyerünk? Nem, akkor sem. Persze go next, lehet mondani, de rögtön akövetkező meccsen meg a toposunk ki afk-olt a 10. percben és nem is jött vissza, 4v5, persze hogy lose, nem fair. Erre mit lehet mondanI? Go next megint? És akkor már ott vagyunk, hogy 2 olyan vereség történt amihez semmi közöm nem volt, nem tehetek róla, és most kéne 3 win, hogy ezt kompenzáljam, de a winek meg nem jönnek ilyen könnyen, enemybe nem is tudom mikor volt afk utoljára.
Én csak fair meccsekre vágyom, ott tudok lenni a különbség, mint itt a tegnapi utolsó meccsem is, ahol nem volt fed enemy és tudtam is menni egy 14-3-14 Morgana MVP-t. Mennyivel könnyebb, ha nem egy 20-2-es Kindred vagy Nocturne ugrik az emberre ugyebár. De itt is, ha nem veszem hátamra a csapatot és kicsit is rosszabb vagyok már kb nem nyertük volna meg, elképesztő.
[ Szerkesztve ]
-
Imilenni
addikt
Tetszik egyébként a flex mm-je, nagyon szép.
Press "F" to pay respects.
-
Yodamest
veterán
válasz
grimm2015 #67062 üzenetére
Tipik Yasuo main 🤭 Igen amúgy elég retek, én is elkezdtem adc-zni inkább, mert jungliba vagyok minden lane lose, de itt meg bár rajtam nem múlik semmi, valami gusztustalan hős mindig megszalad annyira, hogy kezelhetetlen lesz. 30% winrate után jött egy olyan win, hogy ff15-el feladta az enemy (tehát ez sem volt kielégítő, hiába végre valahára nyertünk) úgyhogy ott abba is hagytam. Leszedtem a Marvel Rivalst elvileg nagyon jó, teszek azzal egy próbát.
[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
-
grimm2015
senior tag
Megkértek, hogy segítsek már goldba kijutni, aha
Szerencsére, csak a Yasuo volt a csapat tagja... de erről beszélek.Battlenet: Grimm#22690
-
Lokids
addikt
válasz
grimm2015 #67058 üzenetére
Ez minden resetnél megvan. Kell 1-2 hónap és rendeződik nagyjából.
Amúgy ez az új buff a seasonban nagyon erős. Eddigi meccseim során bármelyik fél szerezte meg, az nyert. Marha nehéz lesz így late game hősökkel játszani, ha a meccs elején kell nyerni.
-
grimm2015
senior tag
válasz
Imilenni #67056 üzenetére
Ez azért iron aljáról nem releváns... ugyanúgy, ahogy Yodamestnél sem, hiába játszik jg, nem változott a győzelmi aránya.
Nagyobb problémának látom azt, hogy túl nagyok a különbségek azonos eloban, sőt szerintem megint összevissza sorol mindenkit...Battlenet: Grimm#22690
-
Yodamest
veterán
válasz
Imilenni #67056 üzenetére
Eddig nem így volt?
Ezért játszok én is mostanában Mao junglert, mert nem bírtam már nézni a sok dilettánst, mennyire nincs makró érzékük. Kigondoltam, hogy mostmár az erősségeimre fogok játszani és ez a makró tudásom talán itt kamatoztatható a leginkább.
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
Draven tolta a damot rendesen:
-
okostibi2
kezdő
[link] 1 kb melyik rollnak milyen hatása van chalanger szemszögből a gamére.
Viszont ma leakartam menni az 5 flex gamémet, de ilyen toxikus draveneket nem láttam még 2 ellenem 2 velem csak flameltek. 1 ik 18 1 másik 0 9 0 ban (mind 5 win lett). a 0 9 0 ás nem értette meg miért megyek suportként a grubokra és midre 3 percnél
[ Szerkesztve ]
-
Imilenni
addikt
Úristen. Kijutottam Ironból
Igazából mindegy, ha jól számolom holnap Iron 4-ben kezdem a pályafutásomat.Teljesen új fiók, nem egyszer találkoztam 300+-os szintű emberekkel..
[ Szerkesztve ]
-
grimm2015
senior tag
Na kinek lesz meg legalább a gold?
Az én szériámat egy magyar agyon feedelte. (Gold+)
-
Yodamest
veterán
válasz
Sordoran #67046 üzenetére
Értem a Toxmos dolgot, én most kimondottan csak a hősök szempontjából közelítettem meg a dolgot, a játékstílus megint kinyit egy másik kaput, amiről hosszasan lehetne beszélgetni. Ő abszolút ilyen solo game-ként tekint a játékra és keveset játszik együtt a csapattal, pedig a meccseket sokszor a jó teamfightok döntik el, nem az, hogy ő közben be tud tolni egy side wavet vagy tornyot tud vinni. A létszámfölény nagyon fontos és ha kimarad a contest harcokból, azzal a csapatot hátrányba rakja, hiába ő "mindent jól csinál a lanen".
A másik téma, az a baj ezekkel a mindenféle ide suppot hozok, de akkor oda carry kell dolgokkal, hogy ez túl sok kompenzáció egy soloQ meccshez, ebben nem lesz partner az a 4 idegen akivel játszol. Neked soloQ-ban olyan hőst kell játszanod a laneden, amivel adott esetben 1v1-ben is tudsz nyerni, mert ha ez nincs meg akkor már ki vagy szolgáltatva valaki másnak, ami pedig nem célravezető soloQ-ban climbinghoz.
-
Sordoran
addikt
válasz
Yodamest #67044 üzenetére
Leírtam hogy toxmo esetén milyen gondot láttam nála, nem ismételgetem, nem a Teemo pick a probléma.
A többi szokatlan picknek is biztos megvan a maga helye, és elfogadom hogy sokan, vagy akár lehet többség is, nem jól használja így tényleg hasztalanok (kell jól bánni a hőssel, és a csapat tudja kompenzálni a hiányosságait). Többnyire support karaktereket soroltál fel top vagy mid szerepközben. Ezeknél értelemszerű, hogy vagy a bot-on lévő support legyen carry képes, vagy legyen olyan carry a csapatba akit érdemes két supporttal támogatni. Cserébe pedig ahogy írtad is, ők nem tudnak gyorsan ösvényt tolni, akkor pl. a jg ezt megoldja helyettük (ezzel ő is erősebbé tud válni). Minden helyzet függő, ennek felismerése a fontos. Szerintem.
A Maokai meccsedre, nekem is volt már többször hogy full tank vitte a dmg nagyját, ez önmagában még nem jelenti azt hogy ő jó. Szimplán előbb haltak a carry-k, ellenfél ignorálta a tankot így az nem sokat, de hosszan tudott sebezni, és így neki sok dmg jutott. (ez most általánosságban írtam, egy 20-5 lövésznél tényleg fura ha a full tank megközelíti)
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Yodamest
veterán
-
Yodamest
veterán
válasz
Sordoran #67043 üzenetére
Most akkor Toxmo kapcsán: A Teemo azért jó pick, mert megfelel bizonyos topos követelményeknek. Nem csak bruiser vagy tank lehet top, pl. a Quinn toppal sincs semmi baj, teljesen valid az is. Azzal, hogy rengeteg sebzést kitol és folyamat splitpushol már el látta a feladatát, illetve threat tehát le tud kötni több embert is.
A Nautilus, Braum és hasonló topok azért nem jók, mert nem tud gyorsan ösvényt tolni, tornyokat szedni, illetve nem threat tehát senkit nem fog érdekelni, szimplán megölik mellőled a carryket.
Ugyanezért nem jó a Soraka, Janna, Karma, Milio és még ki tudja milyen midek sem, mert a fundamentális mid követelményeknek nem felel meg, ösvénytolás és threat faktor, ezek kellenek.
-
Sordoran
addikt
válasz
Yodamest #67040 üzenetére
Mivel én csak aram-ozok így nem tudom pontosan mi a meta, ilyen szempontból értem. Első példánál AK nem smurf-özik, nem is rémlik hogy szokott-e, de jelenleg rusholt szezonzárásra a saját fő fiókján, oda vitte Elise supportot.
Második példánál pedig nem is arra volt kihegyezve, hogy Teemo pick, hanem hogy a csapata rendre nem ennek megfelelően játszott. Mikor valaki top-ra gondol jellemzően tank vagy bruiser karakterre számít ott, na ebbe nem esik bele Teemo, így nem várható el tőle classic top szerepkör (nem fog be tp-zni csapatharcba, és csapatharcokra se lesz frontline). 1v1-ezik, és gyorsan pusholja a lane-eket. Félreértés ne essék, nem akarom őt védeni, mert ő rendre csak szidja a csapatot, nem kommunikál igazán velük, hogy mit tesz és mit várna el (akár pingekkel is). Pedig ő sokat smurf-özik, és ott nem egyértelmű azért ez.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Yodamest
veterán
Tegnapi streamben Bly is ment egy Naut topot, mert oda dobta be a rendszer. Természetesen lose lett és ezt sok mindenre lehetne fogni, de ebben közre játszik az is, hogy a Naut top nem jó pick. Azt csinálta az ellenfél, hogy kiszedte a csapattársait gyakorlatilag körülötte és a végére őt meghagyták és szétszedték. Mivel nem threat, mint egy bruiser topos, így szimplán ignorálják és megölnek mindenki mást, annyi CC-je meg nincs, hogy feltartson több embert is, én ezt láttam.
-
Yodamest
veterán
válasz
Yodamest #67040 üzenetére
De mondom, még csak ilyen szélsőséges pickekbe sem kell elmenni, ha csak nem vagy 1 millió mastery Nidalee jungler, akkor azzal sem fogsz climbolni a jelenlegi hősfelhozatalban, egyszerűen outdated az a hős.
Anno már volt hasonló vita itt a topikban, amikor Yuumi-ra mondtam, hogy egyik legbrokenebb hős. Akkor sem hitt nekem senki, nem mintha hit kérdése lenne, így akkor ugyebár be is bizonyítottam. Úgy, hogy előtte soha nem Yuumiztam, mentem vele kb 40 meccset és 70% winratem volt vele. De persze tudom semmi sem elég meggyőző, bár én eskü meg lennék győzve fordított esetben, ha mondjuk valaki menne 20 Nautilus top meccset és akár csak 50% winréttel jönne ki belőle, akkor fejet hajtok.
-
Yodamest
veterán
válasz
Sordoran #67039 üzenetére
Ez most több dolog miatt sem klappol meglátásom szerint:
1. példa kapcsán, Elise most eleve nagyon op és nagyon meta, szóval ha valamikor akkor most bárhová hozható. AK ezen felül nem tudom merre climbol, de gondolom nem a szintjének megfelelő rankon van épp, szóval eleve smurf-ként játszott, ami pedig sok mindent felül tud írni.2. Toxmo példa meg már irreleváns, Teemo teljesen jó pick, nem tartozik bele abba a kategóriába amiről én beszélek. Ha mondjuk Nautilus toppal climbolna vagy Soraka mddel akkor lenne miről beszélnünk, de ezekkel senki sem fog climbolni.
[ Szerkesztve ]
-
Sordoran
addikt
válasz
Yodamest #67038 üzenetére
A naut top is lehet ilyen, hogy aki játssza annak egyértelmű miért jó, neked nem.
Két példát tudok mondani:
Ünnepek alatt néztem AK streamet, véletlen egy Elise supportot hozott (azt hitte jg-be megy). Véletlen volt, viszont jól ment a meccs, élvezte, hasznos volt, így később is hozta többször. Ha csak simán belefutsz, hogy valaki Elise supportot lock-ol, már löknéd is rá reportot nem? Pedig működik AZ Ő KEZEI KÖZÖTT. Ez a fontos, hogy az ilyen szokatlan pickek megfelelő kezekben lehet hasznos. Nem törvényszerű hogy egy szokatlan champ adott ösvényen, vagy szokatlan builddel ne lenne működőképes, de fordítottja is igaz. Mindent a helyén kell kezelni.
Ezzel hoznám elő másik példám, toxmo egy Teemo main játékos. Bár nem troll pick top-ra, de valljuk be hogy nem elsődleges. És ő is rendre jól játszik vele. Viszont nála előjön egy másik probléma (ahogy én látom), hogy a csapata nem tudja helyén kezelni, nem tudják kijátszani a lehetőségeket, hogy míg ő pushol addig nem erőltetik a teamfightot, csak feltartják ellenfelet pl, vagy ha magára húz 2-3 embert is, hogy ne tudjon tornyod/inhibet hozni, akkor nem használják ki az emberelőnyt teamfighttal vagy sari/baron behúzásával. Jellemzően a low elo (sokat játszik smurf accon) meccseken tűnik ez ki, ahol nem kommunikálja le mit csinál, mit vár el többiektől, de nagyobb divízió különbségnél nem várhat el azonos gondolkodásmódot.
Az pedig már örök vita téma lehet, hogy ilyenkor ki a hibás:
- az aki szokatlan pickel jön és a csapata nem játszik ennek megfelelően
- vagy az aki szokatlan pickel jön és nem törődik azzal hogy a csapata nem tud ennek megfelelően játszani
Bár sokszor egyértelmű lehet, kinek van igaza, de a kommunikáció hiánya, pontosabban az azonnali ingerült vádaskodás elég sokat nyom a latba.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Yodamest
veterán
válasz
Yodamest #67035 üzenetére
És ez nem ilyen légből kapott dolog, én sokáig abban voltam, hogy áh badarság és majd rácáfolok erre a magam által megfigyelt tézisre. Tudatosan ezt figyeltem a champselect közben és mindig reménykedtem, hogy az általam gyengébbnek vélt hősök majd győznek, mint egy mesében. Viszont be kellett látnom, hogy soha nem győznek, mindig az erősebbnek vélt csapat győzedelmeskedett. Dodge-t sosem használtam pont emiatt is, mert úgy voltam vele, hogy "nincs olyan, hogy gyengébb csapat" hiszen elég ha atom skilles valaki a csapatunkból és az majd carryzni fog, hiába van Nidalee a jungleban. Viszont ez sosem lett így, ha Taliah, Nidalee vagy más nem odaillő hős volt kiválasztva, lásd Nautilus top és társai, akkor mindig lose lett a vége. Én ezt tapasztaltam és tényleg tapasztaltam, semmiféle prekoncepció, előítélet nem volt bennem, őszintén szerettem volna, ha badarság amit beképzelek, de a champselect-végeredmény relációja sosem cáfolt rám. Mindegy ennyit erről, csak gondoltam megosztom itt is, mert ledöbbentett, hogy ezt csak én tapasztalom meg és senki más a lol közösségből.
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz
Imilenni #67034 üzenetére
Igen, nagyon magas szinten, illetve verseny szinten ezt aláírom, de nem is arról volt szó, kimondottan low elo soloQ volt a chaten a téma. Fura akkor, hogy ezt tényleg csak én látom így lecsapódni? Nekem ne mondja már senki, biztos megvan ez a jelenség mindenkinél, hogy enemy mondjuk fentről lefelé:
1. Darius, Hekarim, Kassadin, Samira, Lulu
A te csapatod pedig:
2. Teemo, Ivern, Taliah, Nidalee ADC, BraumAz 1. csapat 99% eséllyel nyerni fog, számomra hihetetlen, hogy ezt valaki nem látja és szerinte ez teljesen 50-50. Vannak soloQ szempontból erős hősök és gyenge hősök, egyáltalán nincs egyenlőség köztük. Egy Belveth jungle az esetek 80%-ban carrizni fog és hasznosabb lesz, mint mondjuk egy Ivern vagy Nidalee.
-
Imilenni
addikt
válasz
Yodamest #67033 üzenetére
Ha játszanál nagyobb rangban nem lepődtél volna meg.
Ezek a trollpicknek tűnő dolgok azért működnek, mert kissebb esélyel találkozol feederekkel.
Minden hős életképes, ha nincs elfeedelve az ellenfele, nyilván low eloban ez szinte elképzelhetetlen, de vannak olyan meccsek amikor nem az nyer aki elvan feedelve, hanem aki jobban játszik.
Szerintem nem feltétlen a sebzés nyer egy tf alatt. Egy jól intézett CC simán eldönt egy tf-et.
Nem egyszer ha fed vagyok kifókuszolnak és vége a dalnak, mert hiába vagy erős, ha az ellenfél egyszerűen addig nem dob be mindent amíg nem vagy ott.[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
Ja igen, meg egy transzcendális élményemet szeretném megosztani, ami pár napja történt, számomra tök érdekes és felettébb meglepő volt:
A twitchen néztem karácsonyi szünetben délelőtti órákban bLYYYPLAYS lolos videóját, épp próbál diába climbolni és enemyben volt egyik meccsen egy Nautilus Top pick, ellene ment Bly csapatában egy Chogath. Én már a meccs 1. percében megírtam, hogy ez tuti win Bly csapatának, mert a Nautilus csak ilyen cheesy pick, endgame a Chogath sokkal hasznosabb lesz. Ezt csak ilyen tényszerűen leírtam, nem is gondoltam, hogy ebből mekkora vita alakul ki később.
Ezután az történt, hogy senki sem értette a chaten, miért vagyok annyira biztos ebben, hiszen (mindenki szerint) a Nautilus is tud hasznos lenni és neki a CC lesz a feladata endgame nem a dmg vagy a tankolás (ap-ra épített, Rod of Ages ilyenek). Számomra totál meglepő volt, hogy ez senkinek nem meglepő, tök úgy kezelték, mintha ilyen valid pick lenne. Hovatovább, később oda jutott a beszélgetés, hogy amúgy a Braum ADC is egy teljesen valid pick, hiszen neki nem a dmg a feladata... Illetve a Soraka mid is teljesen jó, hiszen neki a heal a feladata. Természetesen a meccsre visszatérve, kikapott a Nautilusos csapat, ahogyan mondtam is, de ezután sem hitt nekem senki, azt hitték csak tippeltem és bejött...
---------------------------------------------------------------------------------------------
Na szóval, röviden próbáltam magát a jelenséget leírni, nekem az a nagyon durva ebben, hogy ezek szerint ott a chaten kb rajtam kívül egy ember kivételével, senki sem volt tisztában a soloQ törvényszerűségeivel és a bizonyos laneken lévő hősök feladataival. Egy toposnak NEM az a feladata, illetve nem merülhet ki annyiban a feladata, hogy CC-zik. Értem én, hogy a Braum top, Nautilus top CC-zik, de egy toposnak split pusholni is tudni kell, illetve nem árt azért ha sebzése is van valamennyi. Ugyanez a Soraka middel: oké, hogy healel, de simán ki fogtok kapni, mert sebzés meg nem lesz. A soloQ elsősorban a sebzésről szól, az nyeri meg a játékot. Olyan játék végi teamfight statisztikát én még soha nem láttam, hogy a nyertes csapat kevesebbet sebzett volna a teamfight alatt. De persze ezzel is úgy tűnik egyedül vagyok, mert tényleg mindenki ellenem volt szinte. Írtam is nekik, bizonyítsák be, menjenek 10 Nautilus top vagy Soraka mid meccset és utána mondják meg mennyi lett win, én max 2-re tippelnék, ami nem climb képes eredmény.Másik felvetődő téma volt még, hogy szerintük egybehangzóan, minden hős egyenlő. Tehát azt állították bárki bármivel, BÁRMILYEN role-on játszhat, csak a tudás számít, nincs olyan, hogy erősebb és gyengébb hős. Na hát ez számomra hihetetlen, hát köztudott TÉNY, hogy bizonyos hősök erősebbek, elég csak megnézni mondjuk ott volt Bly meg is nyitotta a winrate statisztikákat, Nidalee valami 46% winrate low eloban. Ha ugyanolyan erős lenne, mint mondjuk egy Darius vagy Morde low eloban, akkor 50% lenne mindenkinek egységesen a winrate. Sőt szerintem amúgy még a 46% sem hiteles, én soha életemben nem láttam még silverben Nidalee junglert nyerni. Ez ugyan olyan, mint hogy Ivern junglerrel sem nyertem még soha mióta játékban van. Ellenben mondjuk egy Nocturne ellen kb 100% veszítünk, ha velünk van 100% nyerünk. Én abszolút látom ezeket a "sztereotípiákat", hogy vannak "jó" pickek nyerő csapatok és vannak olyan pickek/csapatok akiken már a champselectben látszik, hogy ez megnyerhetetlen lesz. Ja még Taliah jutott eszembe, ha miden van mondjuk egy Yone/Yasuo vagy Katarina és hasonlók ellen 100% lose megint csak, egyszerűen nem életképes az a hős soloQ környezetben.
-
Sordoran
addikt
válasz
Imilenni #67027 üzenetére
Ha már szóba kerültek botok, múlt héten futottam bele ARAM-on, hogy teljes enemy team bot. Rendes nevük van, de a mozgásuk és képességhasználat kuka. Hamar kiderült google keresés alapján, hogy ezek riot botok, és elvileg akkor kapod ellenfélnek ha te vagy valamely csapattársad régóta nem játszott (ARAM-on?) és ilyen bemelegítő játék. Ebben amúgy mi logika van? Miért jó elrontani 4 ember játékát csak mert az 5. régóta nem játszott? Sőt, lehet őt is zavarja. Persze gyorsan lemegy a meccs, de pont ezért értelmetlen, mert nulla kihívás.
-
.LnB
titán
válasz
Yodamest #67029 üzenetére
Azta. Na ez komoly. És egyébként nagyon egyszerűen és logikus.
Én direkt nem nézem már a szinteket sem meccs előtt. Amikor tölt be a mapra Wild Rift-ben, akkor egy "gombnyomásra" lehet megnézni minden játékos szintjét. De már rég meg sem nézem, felesleges. Egyrészt gondolom itt is sok a smurf acc. Másrészt amikor mind kis szintűek vagyunk az csak előre elkeserít.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Yodamest
veterán
"Egy ilyen "szivató rendszer" meg még komplexebb lenne."
Nem olyan nehéz azt összehozni, rengeteg statisztika áll rendelkezésre hozzá.
Én pl. megfigyeltem, hogy amikor losersQ-ban vagyok zsinórban minden meccsemen alacsonyabb winrate csapattársaim vannak, mint az ellenfélnek. Tételesen meg szoktam ilyenkor nézni a játékosok profiljait és olyanok vannak, hogy
nálunk:
35%, 45%, 30%, 50%, 47%
enemy:
55%, 80%, 65%, 50%, 60%És ez így zsinórban mondjuk 4-5 meccsen így jön ki.... szimplán ezzel játszik a rendszer, nézi a winrateket és ha feljutóban vagy rossz winrate csapattársakat fogsz kapni, ha már kellően be lettél szivatva akkor meg melléd fogja rakni a jó formában lévőket.
-
.LnB
titán
válasz
Imilenni #67027 üzenetére
Nem csak telefonosban. Fortnite ugyan ez, minden platformon. Nekiálltam vele játszani. Nem is tudom mennyi meccset nyertem benne zsinorban, vagy 20-at. Írtam is a topikba, hogy ennyire gyenge a játékosbázis!? Vagy én vagyok ekkora zseni?! Erre írták, hogy botokkal dob össze eleinte.
De egyébként a második telefonos game amivel játszom. Meg hát nekem ez sem "telefonos" mert a tableten tolom csak.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
.LnB
titán
válasz
Yodamest #67025 üzenetére
Akkor jól gondoltam. Egyszerűen annyira gyanús volt az egész.
Tegnap a feljutásért este kaptam egy olyan Draven társat a lanemre, hogy nem szedte össze a pengéket úgy játszott. Még én, aki sose játszottam azzal a hőssel, én is tudom, hogy azt azért illene... Írtam is a többieknek, hogy itt baj lesz. Meghalt kétszer, otthagytam a francba, átmozogtam más lane-re supportolni. Gondoltam felesleges segítenem neki.De azért nagyon durva kifinomult rendszernek kell lennie ennek. Amivel kapcsolatban kicsit szkeptikus vagyok. Mert a legtöbb játékban egy rendes matchmaking-et sem képesek csinálni. Egy ilyen "szivató rendszer" meg még komplexebb lenne.
-
Yodamest
veterán
Nyilván erre mindenki azt fogja mondani, hogy nehogy belekezdj, menekülj ha kedves az életed!
Ez a beetetés része amúgy ilyen, a rendszer azt is figyeli, hogy sok ideje nem voltál mondjuk belépve és ilyenkor jobb meccseket ad. Én amikor hosszú kihagyás után visszanézek, mindig nagyon jó meccseim vannak, ez sem véletlen. Illetve ha már feljutás közelében vagy, irgalmatlan nehéz meccseket fog beadni.
-
Yodamest
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #67020 üzenetére
Én silverből próbálok kijutni, vegyél fel, adc és supp vagyok főként mostanában, de bármelyik rolen szeretek menni, szerintem ismeri is kell mindegyiket a játék teljes ismeretéhez. Otaku#1212
-
.LnB
titán
Sziasztok!
Remélem nem baj ha kicsit offolok, mert a Wild Rift-ről írék pár gondolatot, de a topikja full halott. Bízom benne, hogy nem szentségtörés itt megemlíteni. De majd elküldtök a francba ha igen.Én már jó ideje nem játszom igazán semmivel. Mobil játékkal meg főleg.
A téli szünet alatt elkezdtem iPad-en játszani. Gondoltam megnézem, hogy milyen egy komolyabb mobil game, milyen az irányítás stb.. Én korábban (sok éve), már Dota 2-eztem kb 800 órát, szóval a moba az nem ismeretlen számomra. Viszont a LoL-t épphogy csak kipróbáltam PC-n.Ennek a kipróbálásnak az lett a vége, hogy nagyon csúnyán rácsúsztam a Wild Rift-re. Lenyűgözött, hogy mennyire frankó irányítani. Mivel van Game Pass Ultimate előfizetésem, így minden hőst meg is kaptam indulásnak. Szuper ötletnek tartom, hogy előre meg lehet határozni, hogy milyen role-t szeretnék játszani. Vagyis sorrendbe lehet állítani a szerepeket a saját ízlésünk szerint, és úgy sorsol, össze a játék. Nem tudom, hogy ez LOL-ban is így van e, de sok bosszúságot kiküszöböl ha az ember solo-zik. És ez az esetek 90%-ban úgy is oszt be, amit preferálok. Én Dota-ban is support voltam, így itt is az a prio. Aztán Baron, a legkevésbé pedig Jungle-t szeretem. (ennek még lesz jelentősége).
Szóval elkezdtem játszani. És éreztem, hogy megy a szekér. Mármint így, hogy nulláról kezdtem el játszani, jól ment. Egy bizonyos szint után megnyílt a ranked. Nekiugrottam annak is. És egy lendülettel feljutottam Platinum I-be. Volt egy pont ahol direkt megnéztem már, hogy 70% feletti győzelmi mutatóm volt. Aztán ott volt egy fal. De olyan, hogy nem hiszem el. Mintha teljesen megváltozott volna a játék. Onnan előrébb többet nem mentem. Hátra viszont folyamatosan. Komolyan azon gondolkodok, hogy egy ideig én csak botok ellen játszottam. Az volt a beetető fázis?! Olyan szinten változott meg minden, hogy az már gyanús. És nem csak Plat I-en, hanem III-on is vért izzadok sokszor. Meg a tipikus, nem jó a draft, hülyék a társak, folyamatosan gankel az ellen. És valahogy az ellenfélnél minden klappol. Elég sok évet eltöltöttem különféle esport játékokkal. Szóval megtanultam ezt már higgadtan kezelni. Na meg önkritikus is vagyok. Mert ennyi idő alatt én sem ismertem ki minden hőst még. Amikkel játszom azokat sem, nemhogy azokat amiket nem is próbáltam. És a legérdekesebb, hogy (lehet csak beképzelem), mostanában mindig ha az adott meccsen múlik, hogy éppen felmegyek e egy rankot, vagy bukok e egyet, akkor állandóan olyan posztra dob be, ahol nem vagyok komfortos. Főleg Jungler-nek. És ez már tényleg az, hogy ezt nem hiszem el, hogy véletlen..
Na mindegy, ez nem rage a részemről.
Az elég beteg, hogy még ebből a Wild Rift-ből is vannak ilyen szintű közvetítések: [link]
Egyébként kedvet kaptam a LoL-hoz is. De még nem ültem le vele játszani, viszont az idei döntőt végignéztem ahol Faker-ék megint bajnokok lettek. Azért néztem LoL mecset, hogy lássam, miben különbözik a Wild Rift. Kezdésnek sokkal szebb a grafika. Ami fura, de így van.
Vizicsacsival egyébként mizu?! Ő még játszik? Egyszer mintha váltottunk volna pár üzenetet, amikor híresebb lett. Gratuláltam neki az eredményeihez. Nagyon szimpatikus srác.Na bocsi ha belekontárkodtam a topikba. Érdekelne olyan véleménye a játékról, aki játszik PC-n LoL-t.
-
Imilenni
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #67020 üzenetére
-
Ganz-[HUN]
addikt
Sziasztok!
Kaptam egy ordenáré loose streaket, látszólag nyerhetetlen játékokkal. Elkezdtem még egy hete skillcapped-et nézni, ami sokat segített, lett egy 60+%-os WR-em kb egyből, és most pedig felhozhatatlanul beszakadt az MMR-em. Haverral játszottunk most 3-mat és kiragelt a botrányosan szar játékosainktól. JG main mellett tettem le a voksom.
Valaki tudna segíteni (nem boostra gondolok, hanem tanács adás jellegű meccsekre) hogy kijussak ebből a pokolból? akár csak replayeket átnézni, vagy bármi.
Amivel még mindig nagy bajba vagyok, az a decision making. Mikor menjek farmolni, mikor menjek TF-be. Sokszor olyan vagyok mint a fejetlen csirke, nem merek lépni semerre se emiatt.
Túlságosan priorizálom az objekíveket, már betegesen.
Voltam régen silver is (goldot ne nézt, az boost), de Iron 4 még sose. És fénysebességgel halladok at Rozsda 4 0 LP felé.
[óóóópé dot géégé linkem]
Szar vagyok, de ennyire nem....Köszönöm szépen előre is.
PS:
Ez jutott most eszembe erről:
[csutub far cry 4 cry for help][ Szerkesztve ]
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
grimm2015
senior tag
válasz
Yodamest #67017 üzenetére
Hát hogyne... gondolom az utolsó meccsed sem a 18/2/12neko hozta le, hanem te.
Azért nem tudod a smurfokat behatárolni, mert ha valaki sokkal jobban játszik tőled egy meccsen, az már csak smurf lehet... kivéve ha a saját csapatodat erősítette.
NEM MINDENKI SMURF, AKI egy bizonyos meccseken JOBB NÁLAD!!!Battlenet: Grimm#22690
-
grimm2015
senior tag
válasz
Yodamest #67014 üzenetére
És véget is ért a mázli szériád. Tanuld már meg a statisztikát értelmezni, 3 meccs volt az elmúlt 20ban, ahol győzelemnél nem egyoldalú volt a játék.
Gondolom a 23/2/8 Cait smurf voltS4be 32win 27losesal, aki silver alján végzett az utolsó 3 szezonban.
-
Yodamest
veterán
válasz
forguet #67012 üzenetére
Elfogadtam, látod grimm nagyúr is egészen S4-ig visszament idén, most egész más a ranked rendszer mint korábban. Nálam ez mindazonáltal abszolút hős függő, most pl. elkezdtem Ziggsezni ahogy írtam is korábban és így már egész más, mert nem tudnak counterelni úgy mint topon, egyből jönnek a winek és lépdelek felfelé:
-
Lokids
addikt
válasz
forguet #67012 üzenetére
"Nem vagy egyedül nagyon sokan vannak (vagyunk) ebben a silver-gold olvasztóban."
Konkrétan a játékos bázis 40%-a. És alatta még ott az iron-bronz 35%-al.Szóval goldban már jobb az ember a játékosok felénél. Már ha lehet hinni ennek.
-
forguet
senior tag
válasz
Yodamest #67011 üzenetére
Ha megengedsz egy tanácsot. Sztem könnyebb lenne a továbblépned ha elfogadnád hogy itt vagy most, erre elég ez a gyakorlati tudás (nem elmélet, mert abban nagyon penge vagy). Nem vagy egyedül nagyon sokan vannak (vagyunk) ebben a silver-gold olvasztóban. Ha tudsz javulni, akkor jönni fog a climb is vele. Ha nem javulsz, ha mindig másokban és a matchmakingben keresed a hibát, akkor marha nehéz lesz továbblépned, kb szerencse alapon. Tudod - te vagy a mérleg nyelve. Bénák, smurfök ugyanannyi eséllyel vannak a másik 9 slotban. Amúgy én sokszor magamat látom abban amiket írsz úh értem a problemádat. Nekem az segített h letettem a rankedet mert nincs jó hatással rám. A rangot kergetem ahelyett h javulni próbálnék.
Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
Yodamest
veterán
Amiben én most hibás voltam, amit írtam is, hogy erőltetni próbáltam a Poppyt (ahhoz volt kedvem) és nem számoltam azzal, hogy könnyen counterelhető. Nembaj majd ma visszahozom a dolgot pár Morgana supp, meg Ziggs adc meccsel.
Meg egyébként a Nasus is jól ment, 70% winratem volt vele, lehet azt előveszem még. Azt hiába nem szeretem annyira, az a jó benne, hogy még ha counterelnek is midgame után bescalelsz és 1v3. Poppynak sajna nincs ilyen jellegű powerspike fázisa.[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz
grimm2015 #67008 üzenetére
Illetve még az Aatrox elleni meccs is fura volt, de most nézem, hogy az is 80% winrate és 22W - 4L mérleggel áll, szóval valszeg smurf volt megint csak, de nem bronz 2 player ahogyan az oldalak mutatják az is biztos, rettenetes jól játszott, így bemondásra kb emerald körüli lehet.
És ezek tudom tudom mentegetőzésnek tűnnek de tények akkor is, a meccsek kb 20% azon megy el, hogy nem a rangnak megfelelő az ellenfél. És itt nem arról van szó, hogy S3-ban mondjuk S1 vagy G4 tudás, hanem ilyen teljesen más liga.
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz
grimm2015 #67008 üzenetére
Azt be kell látnom a Poppy, bármennyire szeretem is, topon most eléggé játszhatatlan, mert ezeket a soloq monster hősöket mint Darius, Illaoi nem lehet vele verni. Erre kellett itt rájönnöm, illetve ennek ellenére, itt az esti lose festből is 2 meccs volt ami rajtam is ment el, az utolsó Illaois és a Darius elleni. A többin ha megnézed full tank létemre top dmg voltam a csapatomban a legjobb kda-val, ez azért a többiekről is sokat elmond.
[ Szerkesztve ]
-
Imilenni
addikt
válasz
Yodamest #67006 üzenetére
10 meccsből 2-3-on kell valójában carryzned, a többi fix lose és fix win.
Ha nem jutsz feljebb, egyszerűen azokon a meccseken ahol carryzned kéne nemtudsz.
Nagyon le van ez egyszerűsítve, de ez a lényeg.
Másfél éve is itt jártál, jól játszol nyersz de a csapat.
Feljebb mész majd,
"mivel 4 másik játékos mellett sosem vagyok a 2 gyengébbik között, tehát 50%-nál jobb vagyok"
amint ezt a mentalitást és teljesítményt is elhagyod. Mindíg neked kell lenned a legjobbnak a csapatodban, ha ez bekövetkezik és úgy nem jutsz feljebb akkor valóban igazad van.[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz
grimm2015 #67004 üzenetére
Korábban már mutattam egy átfogó képet, hogy a teljesítményem az egyik legkonzisztensebb itt ahol vagyok. Ha csak nem bizonyítottan smurf ellenfelet kapok ki, mindig stabilan a csapatom egyik legjobbja vagyok, ace vagy csapaton belül 2. néha 3. de soha nem az utolsó kettő. Ez már önmagában climbot kéne eredményezzen, mivel 4 másik játékos mellett sosem vagyok a 2 gyengébbik között, tehát 50%-nál jobb vagyok.
-
Sordoran
addikt
ARAM-on: Megőrül az ember, ma már vagy 4-5 vereségem volt, kezdett előjönni az ideg, hogy legyen már legalább egy győzelem. Erre itt is afk-olni kezd az Annie lvl13-nál, de csak azért se sikerül 4v5 kikapnunk. Inhibük alatt leütnek minket, aztán felérnek nexusig, ott mi ütjük le őket, majd ez megismétlődik folyamatosan. Már mindkét csapat kiakad, hogy mi az isten van, kapjon már ki valaki.
Annie-val ez egy sima győzelem lett volna, így viszont mindenki tolta a legjobbját, hogy nagy nehezen, már a hosszú respawn timernek hála tudjunk nyerni.
ui.: Neekot sajnálom kicsit, egész jó engage-eket tolt, de Zhonya nélkül hamar halt és így killeket nem tudott szerezni.
[ Szerkesztve ]
-
grimm2015
senior tag
válasz
Yodamest #67002 üzenetére
Legyen igazad, az az egy eset tényleg olyan volt, de a többi?
Amíg te összevissza vásárolsz itemeket saját belátásod szerint, addig azért nem kell csodálkozni, hogy közeledve a 200 játékhoz, s2 alján vagy.
Gyakorlatilag mindenhol játszol, de egy olyan sincs, ahol tudod hogyan kell játszani.
Nem veszed észre, hogy saját magad szívatod.
Ha te ténylegesen azon a szinten lennél, mint gondolod, már nem silverben stuckolnál.Battlenet: Grimm#22690
-
Yodamest
veterán
válasz
grimm2015 #66996 üzenetére
Hehe persze sikerült azt a vesztes meccsemet megtalálnod, ahol valóban rossz voltam mivel ha megnézted a Jinx és Braum profilját láthattad, hogy duo smurf playerekről van szó valami lvl 60 accokkal, 85% winnel. Szóval igen itt duplán is hátrányban voltam, mert a smurfok még együtt duoztak is, én meg csak magam vagyok és smurf sem vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
A játékról részletes leírás az összefoglalóban.
A RIOT Games szabályzatának megfelelően, és ahogy a Prohardver lapcsalád összes topikjában, itt is tiltott az account adás-vétel még említés szintjén is.
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Eredeti játékok OFF topik
- EAFC 25
- Teljes fényárban: Chieftec Apex Lumo gépház
- PlayStation 5
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- További aktív témák...
- Akai MPC Key 61 Zenei munkaállomás - Fekete ( Este teszek fel saját képet!)
- LGA1700, AM5 ... processzor foglalat JAVÍTÁS, CSERE
- Dell E7450 i7-5600 és Dell E7470 i7-6600 működő alkatrészek.
- AM4 Ryzen Görbe LETÖRT LÁB, Processzor láb avítás
- Philips Fidelio L2 nyitott, vezetékes fejhallgató újszerű állapotban
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest