- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Magisk
- Mit tudunk a Pitaka márkáról, és milyenek a kiegészítőik?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- MIUI / HyperOS topik
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz proci985 #25743 üzenetére
Kösz a takaritásért!
Itt kérdem, nem privátban. Nem lehetne valamiféle szakmai moderációt vagy hasonlót kitalálni? Betéved valaki akinek semmi tudása és segitséget/véleményt kér, és ha pont olyan kolléga van a "mūszakban" akinek fogalma sincs semmirõl de meggyõzõen debitálja a hūlyeségeket akkor az simán anyagi kárt okozhat. Más forumokon (külföld) jelen vagyok durván 20-25 éve és nagyjából mindenhol van hasonló opció.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Zsoltszaba #24601 üzenetére
A HSM egy fogalom, vagyis valami olyasmi mint az alfa és omega, mindig mindent jobban tud másnál. Például ha megnézne YT-on egy kisfilmet az idegsebészetrõl akkor másnap az orvosi egyetemi idegsebészeti kar tanárjainak tartana magas rangu elõadást az idegsebészetrõl.
-
MiklosSaS
nagyúr
-
MiklosSaS
nagyúr
Megvan az ertemles all core tuning vege ennek a kockanak.
4.425 GHz / 1.30 V ramok 3600 MHz - 16-16-16-36-1T, 1.35 V-on.
4.5 GHz-en mar elkeri az 1.35 V-ot, ott meg mar Cine20 alatt is 80 fok folott van, azt nem teszteltem komolyabb bench-ben. A 4.425-on Cine alatt 80 fok alatt maradt, Aida ray tracing tesztek 88-89 fokra melegitik. Stressz tesztben 15 perc utan is 85 fok volt.
Jatekban csak BFV-ot probaltam, 40 perc utan sem volt 60-nal melegebb. Szerintem ez igy jo...Most kovetkezik a CCX-nek a kulon tuning tesztje, hatha osszejon egy 4.5 / 4.35 GHz-es megoldas 1.3 V korul
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz fudi2002 #18235 üzenetére
Még csak tegnap este óta van a gépemben, ki kell tesztelnem melyik CCX a jobb és melyik a gyengébb meg kb mikyen fesz milyen órajelet birnak magok..stb.
Aztán ránézek a CCX OC-ra, honan tudom melyik a jobb? Ráengedek egy bench-et közben figyelem RM-ben az órajeleket?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Chaser #18195 üzenetére
Akkor a 3800X-em csoda processzor volt , mert mindig 502-510 között dobott egyszálon 4.3-an.
Az este lement a 4.225 GHz@ 1.22 V-al, pár bench..meg 4.1 GHz 1.12 V-al. Az utóbbin alig érte el a 60 fokot a tesztekben.
Most jön a 4.35 GHz - 1.265-1.27 V, aztán a 4.4 GHz - 1.275-1.3 GHz között, kiváncsi vagyok mit lehet kihozzni belõle.
Gondolom a 95 fok az a nagyon max tesztekre?
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz hokuszpk #17365 üzenetére
Azonos orajelen a 7700K/6700K/8700k/9700k/10100 meg mi lesz meg az 10-es szeriaban c/c-ban egyforma teljesitment nyujt, hiszen mindegyik a 2015-ben megjelent skylake leszarmazotja. Anno haveral mertunk egy 6700K VS 9700K tesztet egyszalon 4.2 GHz-en c/c-ban a teljesitmeny kulonbseg meresi hibahataron belul volt.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz viperabácsi #17073 üzenetére
, pártiumi tájszólás. Azt jelenti hogy a folyadékot egyik tartályból (edény, üveg vagy bármi) a másikba töltöd. Vagyis a jelentése az a "töltögetni" .
-
-
MiklosSaS
nagyúr
Hivatalos FX / Ryzen OFF - ott lehet OFF-olni, barati jol osszeszokott banda ,meg az FX erabol
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz GIORGIONE76 #16937 üzenetére
Nem tudom, szerintem ez kódolva van a CPU mikrokódjában...de bármit állitok nekem Cine alatt mindig az alapot írja.
Lehet az a baj hogy RM-bõl állitom be és nem BIOS-ból..fene tudja.
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz GIORGIONE76 #16935 üzenetére
Nem PBO mérés, csak többet dob mert kb minden hasztalan programot lekapcsoltam/kigyomláltam a win10-ben.
De nem.vita tárgya mert nem stabil. Teszt lement, játékok lementek és a böngészõben csontra fagyott. Most tesztelem 4.3 GHz-en @1.26 V-al, hátha igy stabil marad.
A PBO ON-al soha nem tudtam átlépni az 5200-at multicore-ban.
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz MiklosSaS #16920 üzenetére
Na es akkor jon az imadnivalo fagyas, bongeszoben . Fel ora Aida stressz teszt, 20 kor IBT, egy kis munka (szimulalas) minden franko, orom hogy stabil a 4.35 GHz @ 1.25 V-al. Fel orara idle-ben hagyom...aztan amikor az Opera bongeszoben nyitnek egy uj lapot, csontra fagyik minden es csak a reset gomb segit.
Marad a 4.3@1.25 V..biztos, ami biztos.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz monosz #16918 üzenetére
Nálam visszaveszi a feszt gond nélkül. A ryzen masterbõl tuningolok, órajelet, feszt visszaveszi, csak a CPU-Z nem mutatja az alacsonyabb órajelet csak a feszt. De a fogyasztásmérõvel látom hogy rendben van. Teljesitményre sincs panaszom.
Csak az én kockám az elsõ szériából való ezért kicsivel éhesebb mint a frissebek. Most tesztelem 4.35 GHz@ 1.25 kôrül, mostanáig minden stabil.
Itt egy 4.325 GHz@1.25 V (LLC3) Cine20 eredmény:
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
Csak egy gondolat...
Nem lehetne megkerni a topic gazdajat hogy irjon az osszefoglaloba par bekezdest a manual VS auto tuningrol. Hol, mikor es melyik a jobb illetve rosszabb, degradalast figyelembe veve. Mi az a hatar amin felul mar nem erdemes feszegetni...meg hasonlokra gondolok.
-
MiklosSaS
nagyúr
(#16202) szasanyi, (#16204) Kupszi , (#16203) Pokesz007
Masodjara siman felment. Adtam neki egy ujrainditast aztan fel perc alatt fent volt minden.
-
MiklosSaS
nagyúr
Mi a fene van ezzel az uj chipset driverel? Fel oraja telepiti de meg mindig 0 % - on van...
-
MiklosSaS
nagyúr
Olvasva itt az eszmefuttatást már én sem tudom mi lenne jobb. Most 4.25 GHz -1.23 V-al Aida stressz tesztben max 68 fokig melegszik, BF V-ben pedig 55-58 körül van. Ha minden auton marad akkor Aidàban 20 perc után simán felmegy 80 köré, BF V-ben pedig 65 körül mozog.
Cine20-ban 4.25 GHz-en picivel több pontot kapok többszállra és olyan 3-4 %-al kevesebbet egyszálra visszont nem lépi túl a 68 fokot. Auton, forditva picivel gyengébb a multi és erõsebb a single de 75-77 fokig is felmegy.
Nekem mindennapi használatra (munka, játék, net, levelezés, filmezés) elfogadható teljesitményt nyújt a 3800X 4.25-ön nem kell szarrá taposnom és amióta lecseréltem az épitett vízet azóta teljesen kussban van a gép.
Most akkor hogy a jobb? Mamual 4.25 GHz@1.23 V-al vagy auton össze-vissza?
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz -Gabesz- #15828 üzenetére
Az egy picit más volt, régebben simán rendben volt ez a fajta tuning.
Utoljára az X99-es platformon nyúztam a Strap-ot, mert ott nem vitt magával mindent.
De részemrõl vége az OFF-nak itt, gyere majd be az OFF FX-be és ott cseveghetünk a témáról.
-
MiklosSaS
nagyúr
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Archttila #15815 üzenetére
4.4 GHz-hez elkeri az 1.32-1.33 V-ot, ami rendben van. 4.45 GHz-en teszteltem 1.35 V-al, Cine20 stabil volt. de ugye az csak a Cine bench, komolyabb programot nem engedtem ra.
Most csinaltam egy tesztet 4.325 GHz-en 1.24 V-on...
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz fudi2002 #14617 üzenetére
Eloszor a RyzenMastert hasznalnom majd, kitapogatom hol a hatar, igazabol ugy 1.35 V korulire tolnam fel a legmagasabb poorajelet ami gondolom olyan 4.3-4.4 GHz kozott mozog egy 3800X-nel.
Ha megvannak az ertekek, akkor indul a BIOS mokolgatas.
-
MiklosSaS
nagyúr
Sziasztok! Mi az átlag fesz egy 4.3-4.4 GHz-nek? Tudom processzorja vállogatja, de úgy átlagba érdekelne.
Neki megyen a manuális OC-nek és a 4.3-4.4 GHz lenne a cél normális feszülségel.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz zsintai1987 #14282 üzenetére
Mennyi pontot dob nalad a CineR20-as teszt? Multi/single core-ban?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz fudi2002 #14260 üzenetére
kosz szepen a tesztet. Tenyleg nagyon jo a D15, abban a kategoriaban nincs jobb.
Ha raszanom magamat hogy lecsereljem a vizhutest, akkor 100 % hogy D15 lesz, a viz VS D15 az kb 10 fok kulonbseg a viz javara, visszont a D15 az 35K HUF ezt meg amit en epitettem eltapsoltam ra vagy 110K-t.
-
MiklosSaS
nagyúr
-
MiklosSaS
nagyúr
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz koxminator #14009 üzenetére
Persze hogy megeri. En 7820X-rol valtottam 3700X-re aztan 3800X-re es igy is ereztem elorelepest.
-
MiklosSaS
nagyúr
Kösz mindenkinek! Remélem nem fogja elrontani
-
MiklosSaS
nagyúr
Kicsi paszta kerult egy haverom 3600-as ryzenebe, a labacskak kozze. Szerintetek mivel lehet kitisztitani mielott beletolja az alaplapba. Felem ha pasztasan teszi bele, elcseszheti a foglalatot.
-
MiklosSaS
nagyúr
-
MiklosSaS
nagyúr
Melyik most a jobb egy 3700X majd egy 3900X alá? MSI X570 Creation vagy Asus X570 Hero ?
-
MiklosSaS
nagyúr
Nálam egész érdekesen alakulnak néha a dolgok. Mindenben stabilnak tünik a rendszer DE: Néha a Cine20 kifagy 1 magon, csontra fagy és csak a reset gomb megnyomása segit. All core stabil, IBT stabil, játékok/munka stabilak. De néhe egyszálon csontra fagy a Cine20...minden auton.
Valamit állitani kell vagy ez a korai platformnak kell elkönyvelni?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz sittes79 #2847 üzenetére
Ezt csinálja nekem is. A lap rendben van, azt kicsi biszbasz ventit leszámitva mert az tényleg tervezési hiba szerintem is. Én is MSI párti vagyok de mégis Taichi melett landoltam. Maga a lap az nagyon rendben van, VRM elbir mindent...egyedül a BIOS a gyenge pontja ami késõbb jobb lesz.
MSI-nél visszont nagyon oda kell figyelni a VRM-re, sokszor nem reális információkat közöltek.
-
MiklosSaS
nagyúr
Noob kérdés, de miért jó ha az 5%-ról 85-re állitom a processzor minimális órajelét?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz KAMELOT #2076 üzenetére
Megcsinálom majd. Hétfõtöl péntekig 11.00 - 23.30 müszakban dolgozom, szombat vasárnap pedig suliba vagyok London melett (Welwyn garden city) reggel 8-tól 5-ig. Szóval nagyon kevés a szabadidõm, de megpróbálom tesztelni és megírom a véleményemet az elkövetkezõ napokban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900F 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest