Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
haly
őstag
Veregesd meg a vállad, mert úgy néz ki megoldottad a problémát.

Egyrészt kihúztam a 2. monitort.
Kikapcsoltam az Nvidia vezérlőpultot.
HWinfot kilőttem.
Végezetül rendszergazdaként indítottam a Cinebenchet.Nem tudom melyik, de a 4 közül valamelyik megoldotta a gondot. Most PBO-val 3600 pontot dob.

Szerk:
A 4 közül kizártam, hogy valóban a 2 monitor volt az oka.
-
haly
őstag
válasz
wwenigma
üzenetére
De ez csak akkor igaz, ha a fix feszes AllCore OC-val nem tudsz akkora órajelet elérni, mint a PBO egy szálon. Ennél fogva, ha én 4.2GHz AllCore-t ráeresztem, ráadásul kevesebb fesszel, mint amit allcore terhelés alatt kap, akkor végsősoron jobb teljesítményem van 1 szálon, több szálon kevesebb feszültséggel. Javíts ki, ha rosszul gondolom.
Közben emeltem a limiten 100W-ra és így már 4025MHz-ig boostol, illetve kaptam 3527 pontot, 70.6 C°-ért cserébe.

-
haly
őstag
Én is többet vártam a víztől, de a CoolerMaster ML360, ami volt előtte 1-2 hétig, hasonlóan teljesített. Innen gondolom, hogy igen, jól van rajta minden.

Próbálgattam a PBO beállításait, scalar 1x-et, 10x-et, beállítani max boostot (500MHz-et enged csak), de semmi nem javít. Eddig max 3504 pontot tudtam elérni PBO-val. Közel 4GHz load alatti boost órajellel.
Nem értem mi fogja meg. Valakinek, akinek Tomahawk Max lapja van, megírná a beállításait?
Hátha arra rápróbálva észhez tér. -
haly
őstag
válasz
Brekkk
üzenetére
Ez az alapom. BIOS reset után, csak XMP-vel. (3200MHz)
-
haly
őstag
válasz
RECSKA
üzenetére
Jó pont. Eredetileg az alaplap oldaláról töltöttem le mindent és telepítettem fel.
Olvastam, hogy itt mindenki azt írja az AMD oldaláról szabad csak letölteni.Most letöröltem minden drivert amit felraktam (kivéve VGA) és az AMD oldaláról letöltött chipset drivert telepítem épp. Meglátjuk.
-
haly
őstag
Ez valami más lesz akkor, nem stabilitás.
Amiket írsz, azokat mind megcsináltam. Prime-mal teszteltem, és a RAMokat sem cinebenchel tesztelem.
Ellenben én az alap beállítással (PBO enabled), 4GHz körül is csak 3444 pontot tudtam belőle kicsikarni. Ott minden auton volt és 1.36V-ot adott neki terhelés alatt. Vajon miért teljesít ilyen rosszul? -
haly
őstag
válasz
RECSKA
üzenetére
Akkor ezért nem találtam róla sok infót. Minden más típusról csomó találat volt.
3600 a cél, a lehető legjobb időzítésekkel. Egyelőre azokat az alaplapi beállításokat próbálgattam. Az egyel kisebb időzítésekkel már megadta magát, úgyhogy ha ennél jobbat akarok, azt kézzel kell majd.Amúgy procira még azóta sem találtam meg, hogyan kell változó feszt beállítani. Csak fix feszt tudok.
(ha órajelet is akarok emelni/módosítani). Erre esetleg van javaslat? -
haly
őstag
MSI B450 Tomahawk max és Ryzen 3600-nál, RAM tuninggal próbálkozom.
Azt vettem észre, hogy 3400MHz és a hozzá tartozó 1700MHz-es FCLK-val nem bootol a gép, illetve ha bootol is Windows töltésnél összefossa magát.
Valaki tapasztalt már ilyet?Ezen kívül találtam egy Memory try it! nevű funkciót. Ez egy lista adott RAM órajelekkel és időzítésekkel, melyek között az 1700 nem szerepel. De előtte és utána lévő lépcső viszont igen. Most ezekkel az előre beállított értékekkel próbálkozom.
Eddig 3600Mhz, 1.4V, 18-20-20-42-vel bootol a gép és működik. Most jönnek majd a tesztek.Minden esetre érdekesnek tartottam, ha valakinek van hasonló tapasztalata szívesen venném, ha megosztaná.
-
haly
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Cáfolom, elég erősen.
@penene(#18569)
3570K-ról váltottam én is. Deliddelt, 4.3GHz-en évek óta ketyegő proci volt.
Ég és föld a különbség játékokban. Az i5 mellé került egy 1070, majd egy 2060 is.
Sajnos már nincs meg a CSV, amit csináltam játék közben (BF5), de alig hajtotta meg a videokártyákat. Teljesen mindegy volt, hogy ultra vagy teljesen low grafikai beállításokat használok, mindig kb 60FPS körül volt a max.
Ezzel szemben Ryzennel ultrán lazán 100 felett vagyok (1920x1080) DX12-ben, 11-ben azért jóval kevesebb az FPS, de nálam nem mikrolaggol a DX12 BF5 alatt, csak BF1 alatt.Én amúgy vásárlásnál azt gondoltam, hogy majd lazán felhúzom a 3600X szintjére a 3600at, de sajnos ez nagyon nem így van. Ettől függetlenül én tökéletesen meg vagyok elégedve a procival.
-
haly
őstag
válasz
GFerr56
üzenetére
Csatlakozom, engem is érdekelne. Eddig akárhányszor próbáltam bármit is beállítani Offset vagy override + offsetre, nem indult a gép és CMOS reset kellett.
Auto és offset negatív 0.1V volt legutóbb, amit próbáltam.
Btw. auto = 1.35V és 1.25V-al megy fixen a cucc, szóval az az offset közelében nem volt a határának... -
haly
őstag
Valahogy meg tudom csinálni, hogy feszt változtassa a lap és a max órajelet én lőjjem be?
AllCore 4.2GHz OC már ment, fix feszültséggel. Ezt szeretném kicsit energiatakarékosabbá tenni, illetve, hogy IDLE-ben vegye vissza a feszt.
Ha 42-es szorzót beállítok és minden más auton, akkor is fix feszt ad neki.Hogy tudom ezt beállítani?
-
haly
őstag
Na, elkezdtem piszkálni a 3600-at, nem bírtam ki.
Továbbra is csak ismerkedünk, de azért letöltöttem a Cinebench R20-at és lefuttattam "alap" beállítással, majd 4.2GHz-n és 4.3GHz-en.Itt van 4.2GHz, 1.25V (BIOS-ban).

Cinebench ezzel 3636 pontot adott (2x futtattam le).Itt pedig 4.3GHz, 1.3375V (BIOS-ban).

Cinebench score: 3734 (4 vagy 5x is lefuttattam).Az alapbeállításom PBO enabled volt, mellyel 4000MHz-en tartotta a magokat, stabil 1.360V-on Cinebench alatt. Ezzel egyébként 3444 pontot értem el.
Első tesztek, szóval nem biztos, hogy stabilak. 4.3GHz-et 1.3V-ról indítottam, majd 1.325 és aztán 1.3375. 4.2GHz-et pedig 1.2V-ról, amin kifagyott Win indulásnál, aztán 1.25V.
Milyen beállításokat ajánlatok? Mire kell figyelni? Illetve majd ha megtaláltam az ideális pontot, be lehet állítani úgy is, hogy a feszt levegye amikor nincs terhelés alatt? Esetleg ugyan ezt órajelre is meg lehet csinálni?
Köszi előre is a helpet!
U.i.: Igyekszem rengeteget visszaolvasni itt fórumon, de még mindig kevés infom van.
-
haly
őstag
Sziasztok,
Csatlakozom a topicba egy 3600-al, mely egy Tomahawk Max B450-ben csücsül.
Pár hete van még csak meg a cucc, most ismerkedünk.
RAM XMP-t belőttem, 3200MHz-re, majd PBO-t raktam enabledre.
Sajnos viszont a proci így 1.40-1.45V-ot kap, Prime95 alatt 75-80fok körüli hőmérsékletet elérve. Ezt vízhűtéssel (igaz AIO) kicsit furcsállom.Így hát elhatároztam, hogy elkezdem piszkálni. Elsősorban a hőmérséklet/fesz csökkentés a cél a teljesítmény megtartása mellett. Illetve, ha lehet, teljesítmény növeléssel együtt.
Hol induljak el? Elolvastam az összefoglalót, de nem sok segítséget nyújtott ez ügyben.
Van vmi fasza guide ami kitér mindenre és könnyen érthető?Előre is köszi a helpet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Milyen videókártyát?
- LEGO klub
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tőzsde és gazdaság
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Elektromos autók - motorok
- Parkside szerszám kibeszélő
- World of Warships
- További aktív témák...
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- Intel Core i7 9700 12mb 8core 4,7Ghz processzor
- Eladó Intel Core i7-4770 Processzor (LGA1150) több db
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:85%
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Lenovo Thinkpad P15 Gen 2 - 23 akkuciklus - 27% ÁFÁS (0358AB)
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 8GB 256GB FHD 400nit 1 év garancia
- Microsoft Surface Laptop 5 i5-1245U 16 GB RAM 2256X1504 érintőkijelző Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest