Hirdetés
- iOS alkalmazások
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
MiklosSaS
üzenetére
modker, esetleg topikgazda.
szakmai moderacio itt a forumon is van. velemenyre nem moderalunk, de brickelest eredmenyezo tanacsokra ugrani szoktunk.
hala egnek ritkan volt ra szukseg, de volt mar ra pelda, hogy a grafoman, sajat hataraival tisztaban nem levo forumtagtol megvaltunk.
dolog nehez, ha megnezed anno en is par honapja miutan mar par napja vertem a fejem a falba az instabil memoriakkal, hogy megis mit rontok el, kap a SOC 1.2ot, a memoria 2133@1.2Vt, minden mas auton, miert nem megy?
ja varj, ez nem intel, hogy spec_maxig tolod a gmcht, aztan az meg szokta oldani a mem instabilitast.Thrawn: igazabol pont azt akartam mondani, hogy az 1st gen ryzen is mar meglepoen forrofeju, igaz 120+W korul eszik terhelve alapbeallitasokkal.
360x45 + 120x45 + D5 (pwm, 37W max!) + supremacy full nickel a setup. ennel nagyon jobbat nem lehet osszerakni a platformra szvsz. local hotspot persze van, de amikor <45fokos a kupak terhelve, az se annyira problemas.
1800Xel egyelore elegedett vagyok, nekem kb felesleges lenne valtani. marmint ha most konkretan valaki kezembe nyomna egy 3950xet, hogy tessek, tied, csak rakd be, lehet az is oktober vegeig tartana mert akkor lesz idom
. igazabol sehol nem erzem, hogy limitalo lenne. -
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Helló! 3800X 4.3-on kevesebb fesszel is ennyit dob, és a fesz emeléssel sem lesz erősebb, ebben ennyi van szerintem.
Ha Neked erősebb volt korábban, akkor ott a memória más volt, szvsz. A memória órajel növelése és késleltetés csökkentése dob az egyszálason, nem is keveset.
Hogy a másik kérdésedre is válaszoljak: szerintem, és kiemelem, SZERINTEM nem szerencsés ómen tartósan 80 fok környékén hajtani a vasta. Én úgy állítottam be a 3600-ot és most a 3800X-et is, hogy full-full CPU terhelés mellett se lépje át a 75 fokot, és a hűtő bírja, tehát egy óra teszt után se menjen feljebb sokkal. Mivel ilyen terhelést IRL nagyon ritkán kap, ez egy biztonságos korlátnak tűnik nekem. Szerintem ott kell abbahagyni az allcore tuningot, amikor a következő száz megahertz eléréséhez már irreálisan nagy lépést kell emelni a vcore-ban. Nálam ez 4.3-4.4 között volt a 3800X mellett, 3600-nál meg 4.0 és 4.1 között. Utóbbinál némi magyarázat, hogy az első héten vettem megjelenés után, aki később vette, ugyanakkora vcore-ral simán járatta 4.2-őn a kis belépő procit is. Gondolom, volt stepping váltás, vagy jó ég tudja.
-
Chaser
legenda
válasz
MiklosSaS
üzenetére
nem kevés, tökéletes az a pötty
szingliben 3xxx 498 +/- pár pöttyöt csinál, nyilván mindegy hogy 3600-ról van-e szó, vagy akár 3950x-rőlAtom_Anti
nem mondtam ennek ellenkezőjét ( : 3300-nál gondolom 3100-ra gondoltál, én csak a 3300x-et venném a design miatt
a 4,45ghz-es cb20 eredményét nálam a 3600 smt nélkül 4g-n hozza, illetve valamivel többet, 2584 pöttyöt, azt hittem azért acélosabb lesz -
zolee0307
őstag
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
MiklosSaS
üzenetére
megvarom az x570 pc-matet. B350 -bol olyat akartam, de vettem Baltat, ami most is megvan ( igazabol nembantam meg ), dolgozom vele, de kesobb csak kivancsisagbol keritettem egy PC-Mate -t, ami ugyanaz a pcb; 99% -ban ugyanaz a bios, nem voros ledje van, hanem feher, picit masok a hutobordak, es megis.
egyszeruen JOBB. -
Chaser
legenda
válasz
MiklosSaS
üzenetére
ránéztem mennyiért adják a gb aorus 570-eket, 70e-től van a legalja, b450-ben tomahawk 450 kb 10e-rel drágább mint aorus 450 beugró, szóval olyan olcsó árra nem számítanék
b450m mortar volt amikor 30-ért ment, qaztán eltűnt, jött a max, most értelmes helyről már 35e+Omli85
igen, a teljesen alap verziót adják hozzá, wraith stealth talán a neve
3600x-hez adják a spire-t, ott van magasabb borda és rézmag, de az rgb kimaradt ennél a verziónál, 2700 mellé rgb-set adtak
persze a semminél többek, és értelmesebbek hagnban mint amit intelekhez adnakszerk:
Locutus
kérdés 2025-ig meglesz-e ((( : már egy jó ideje majd jön, majd jön, de nem jön, sztem msi is kínjában adta ki a max lapokat b450-ből, valamit elcseszhettek tervezéskor a b550-nél -
Chaser
legenda
válasz
MiklosSaS
üzenetére
b450-es mortal max sem olcsó, most meg már csak felfele mennek az árak, amit nemrég 20e-ért vettem lapot már 24e
x570-es ligában lehet bestbuy, de egyébként nem, nagyon sexi' az 570 chipset, de egy jó 450-hez sem ad sok érdemit, a pciex4 ssd az jópofa', kár hogy 1%-ban sem használja ki senki azt a kraftot, de legalább fűtenek mint az állat és drágák, ebben passzolnak az 570-hez
-
Chaser
legenda
válasz
MiklosSaS
üzenetére
80-90e kb, és az mitől is bestbuy?
a nagy helyzet az, hogy 6 magig 20e ft körüli lapocska is hangyaf@sznyival marad el 100e-s x570-től kimaxolásban, lehet a ram nem lesz 3600+ mhz, és nem fog a cpu-ra rátenni +100mhz-et, de ha bestbuy akkor az bestbuy
%-os arányban amit rá lehet tenni értelmes feszen ezekre az lóPh@sz kategória kb
8 magnál már neccesebb, de ha csak játék van még nyugodtan bevetnék lowemd lapot. be is vetettem, túléltük mindketten ( :wwenigma
annak aki odafigyel mit ad ki a kezéből - meg nem cseszegetik határidővel :d - -
Pro!Petya
addikt
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Szerintem meg amit bedobtál kép az egy all core 4400Mhz-es kép.
(ha csak RM-ben nem váltottál profilt a multi és single mérések között)4300-4325MHz-en egyszerűen túl sok a single pontod ehhez a frekihez.
Nekem 4425-4450MHz-re dob 516-517-et és mindegy hogy benchre van lepucolva az összes process a winben vagy pedig minden meg van nyitva + netezés közben fut le a CB single teszt. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Na es akkor jon az imadnivalo fagyas, bongeszoben
. Fel ora Aida stressz teszt, 20 kor IBT, egy kis munka (szimulalas) minden franko, orom hogy stabil a 4.35 GHz @ 1.25 V-al. Fel orara idle-ben hagyom...aztan amikor az Opera bongeszoben nyitnek egy uj lapot, csontra fagyik minden es csak a reset gomb segit.

Marad a 4.3@1.25 V..biztos, ami biztos.
-
Alpi.
addikt
-
SECTORnooB
addikt
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Ez mèg egy jó ötlet is lehet, hétvégén bekerül.
Elnèzèst kívánok a panaszkodóktól,de ami nem kerül be az összefoglalóban kérés ellenére sem az a " merre találom a bekapcsoló gombot és hogyan nyílik a dvd olvasó" topik témakörèt feszegeti.
Elmondtam anno,hogy minden ami valóban fontos az bekerül és az ajanlàssal keressetek meg.
Nem szeretném felesleges dolgokkal kitölteni a még üresen álló részt. -
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Így van, én egy hétig 1.20v mellett hajtottam és teszteltem mindennel, amivel lehetett 4.2-őn, ma este viszont rápróbáltam a 4.3-ra is, és ugyanarra jutottam, mint Te. Nekem 1.20-on is indult, a békesség kedvéért most 1.206XX-en hagytam, innen már érdemben nem nőnek tovább a CB pontok sem single, sem multicore esetén.
-
Chaser
legenda
válasz
MiklosSaS
üzenetére
lemaradtam valamiről, nem minden amd szorzózár mentes?
szerk2:
ja oké, azokat pont nagyon szokás 4ghz fölé nyomni ( :szerk:
használ valaki esetleg msi b450m mortart nagyobb léghűtővel? pl mugen 5, bq! dark rock pro, ilyesmivel
az érdekel mennyire van közel így a vga a cpu hűtő bordájához -
joey04
titán
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Nézd. Nekem ryzen 3600 van, és nem akarom csesztetni. Nem értek hozzá és nem is akarok érteni ilyen szinten. Betettem a gépbe, megy. A topikot pl. követem, de csak hogy képben legyek a történesekkel. Szerintem teljesen oké ha valaki ilyen felajánlást tesz,, még ha egyedi is. Mondjuk ha értenék hozzá, én akkor sem fogadnám el, mert nem dob fel a felajánlás, de ez meg már (megint) egyéni dolog.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Egy kérés amiért cserébe felajánl egy ellenszolgáltatást. Wow ezen aztán tényleg fenn kell akadni..
(Nem is tudtam hogy magyarba már nem számít ritkaságnak egy Tesla , itt németben sajnos csak elvétve látni párat, de jó tudni hogy otthon egy Tesla tour felajánlása kb a semmiért cserébe már már lenézendő kategória....)
Aki normálisan kér valamit arra kiakadás van, de a jöttmenteknek a modortalan böfögése rendben van.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
MiklosSaS
üzenetére
De ezzel el is dobod rögtön azt az előnyt, amit a kevés szálat használó programok igényelnek. És lássuk be, nem sok progi képes hatékonyan megterhelni sok szálat. Én a 24 szálat csak úgy tudom/szoktam megterhelni koppra, hogy két videotömörítés megy párhuzamosan. 1 db esetén csak 60%körül mozog.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Kíváncsi leszek mire jutsz. Itt többen arra jutottunk, hogy totál fölösleges, sőt több a negatívuma mint az előnye. Kalandnak jó max. Amúgy pedig én továbbra is fosok ráengedni a videotömörítésem 1.28v fölött a vasra 15-18 órát. Annyira remekül működik az automatizmus, hogy bűn kikapcsolni szerintem, az edc-es csodabugról nem is beszélve. Előtte játékok alatt nemigen láttam, hogy akár 3-4 magom egyszerre 4500 fölött ketyegne. És mindezt úgy írtam le, hogy Celeron 300A óta Intel only ember voltam.
Idáig.. -
fudi2002
nagyúr
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Emlékeztetőül, hamár allcore oczol. Érdemes külön ccx-enként húzni, ha már, az msi-d tuti tudja, az enyémben is van. Az első ccx általában magasabbra megy, ugyanazon fesz mellett. Ha "Amd overclockingra" állítod a feszt, akkor üresjáratban visszaveszi illetve ha cnq-t állítasz akkor dinamikusabban pihenteti ha nincs terhelés. 0->2 minél nagyobb a szám annál gyorsabban lerántja a feszt, de a 2 már instabil lehet akár. Próbálgatni kell.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Ha egyszer megléped, jussak eszedbe légyszi

Már az miatt, hogy cserekor csinálj nekünk légyszi egy víz vs lég gyorstesztet. Olyan pbo off, fix fesz, fixált órajel, autooc kikapcs és prime small fft 10p és hwinfo kép. Kíváncsi lennék magam is, ilyet sajnos senki nem csinált. (sztem sajna nem lesz nagy difi, 7nm az 7nm)UI: [link] Mostanság én ilyet sasolok... Kíváncsi leszek mit tud.
-
-FreaK-
veterán
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Ez így önmagában nem jelent semmit. Milyen hangerő mellett? Milyen körülmények között? Ha úgy állítod be a venti profilt, hogy magasabb fordulaton menjenek, akkor kisebb lesz a hőmérséklet.
Ezt csak azonos feltételek mellett lehet összehasonlítani.Azt hiszem a Gamer's Nexus szokott csinálni hangerő normalizált teszteket, nézd meg ott, hogy mit mutat a D15.
Nekem úgy rémlik, hogy az AIO vízhűtésekkel simán pariban van, de nyilván egy jobb custom többet tud nyújtani, így azt csak akkor érdemes lecserélni, ha egyébként nem szeretnél többet a vízhűtéssel szórakozni. A léghűtők között pedig a D15 egyértelműen az egyik, hanem a legjobb. -
fudi2002
nagyúr
válasz
MiklosSaS
üzenetére
[link] Sok évig használtam D14-et, nagyon szerettem. Most lett egy jóáras D15 AM4, ugyanazt hozza ryzen 3000 alatt, viszont a nagyobb venti jobban hűti a vrm részt. Én amondó vagyok, a jót egyszer kell megvenni. Pláne, hogy több generációt kihúzott nálam és fog még.
(#14235) boogie84
Leírtam egyértelműen. Ez nem dark rock, nem kell csiszolgatni hogy jó legyen. Megveszed, használod évekig. És csendes. Nincs hiszti, hogymertanyamvadtpbo miatt hangos ha böngészek. Ez 1000rpm (x2) mellett is lazán elvezeti a hőt, és ott biza nuku hang. Én 1350rpm-ben maxoltam, 1450 körül valóban hangosodik már. -
-FreaK-
veterán
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Bocsi, elfelejtettem akkor válaszolni, most jutott csak eszembe
Főleg ez a videó alapján,
- A kategóriában neki van a legjobb VRM és VRM hűtése (rendes hűtőborda pl.), de megkockáztatom, hogy az összes X570 közül a Gigabyte Master és Extreme a legjobb.
- Az új X570-es sorozatra újra csinálták a BIOS-t, a felhasználói visszajelzések szerint
- Itt a topicban nem is nagyon találni problémát az új Giga alaplapokkal, bár lehet hogy csak kevés van a többihez képest. A többi márkánál azért akad bőven probléma. -
törölt tag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Nincs mit
Most probaltam jo lapot valogatni, a Taichinal a BIOS a gyenge pont, raadasul az utolso BIOS-ok a 3000-rol levertek a RAM sebesseget a moduljaimnal 2133-ra, akkor mondtam azt h kell valami jo lap. Nezelodtem, olvasgattam a teszteket es ez tunt a legjobbnak az MSI lapok kozul, mast nem is neztem a RAM gondok miatt. Majdnem a Godlike lett, de azon meg alig van USB, az ACE-n meg SATA csati, vegul Scan-rol rendeltem mert OCUK kifogyott.Ja, meg ajandek 240-es AIO
RGB!!!

-
Yany
addikt
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Buildzoid konkrétan leszedetett az Asus weboldaláról nyilvánvaló hazugságokat néhány hete (most nem arra a marketing-katasztrófára gondolok, ami a múlt hléten volt). Minden gyártó ferdít, de épp ezért van szemünk, kezünk, netünk, hogy ne a reklámiparnak, hanem a szakembereknek higgyünk, mint a korábban emlegetett youtuber. Ilyen tekintetben egyébként a Taichi is kifejezetten korrekt lap, ár/értékben balanszos. A Formula, az Xtreme és a Godlike lapok pedig wannabe celebek észérvek nélkül. Egyedül a passzív deszka az, ami legalább abban tényleg domborít és mindegyik felett áll.
-
sfknasty
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Samsung Galaxy S21 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számíógép! Csere-Beszámítás! I7 13700F / RTX 4070Ti Super 16GB OC / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Lenovo Thinkpad T14 Gen 3, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
ja varj, ez nem intel, hogy spec_maxig tolod a gmcht, aztan az meg szokta oldani a mem instabilitast.

. Fel ora Aida stressz teszt, 20 kor IBT, egy kis munka (szimulalas) minden franko, orom hogy stabil a 4.35 GHz @ 1.25 V-al. Fel orara idle-ben hagyom...aztan amikor az Opera bongeszoben nyitnek egy uj lapot, csontra fagyik minden es csak a reset gomb segit.