Hirdetés
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
joesz
lelkes újonc
Sziasztok!
Elsősorban 3600 tulajok véleményeit várom.
Megérkezett az átvevőhelyre az enyém ( 68790 Ft), de nem tudom, hogy átvegyem-e. Tényleg ott van játékokban kb. ,mint a 8700k? Néztem teszteket, azokban alig van eltérés, egyéb eredményekben pedig, hát....tudjuk.Üdvözlet
-
joesz
lelkes újonc
válasz SECTORnooB #716 üzenetére
Szia!
Eszem ágában sincs trollkodni, csak már anno jött egy-két vélemény, hogy magas Vcore...stb.
Én is úgy gondolom, hogy ennyi pénzt bőven megér.Üdvözlet
-
joesz
lelkes újonc
Sziasztok!
Lehet, hogy nem a 3000-es széria miatt van, de nem akar leállni a gép. Vagyis a bekapcsgomb nyomva tartásával természetesen igen. Legújabb bios, chipset driver van fent egy 3600-al.Üdvözlet
[ Szerkesztve ]
-
joesz
lelkes újonc
Szia!
Én egy b450 GPC-n sikeresen megoldottam a következő módon:
semmi nem volt a lapban, csak a 24 pin ATX, és a 8 pin CPU volt bedugva, USB pen formázva FAT32, béta bios csak, átnevezve MSI.ROM, dedikált aljzat, gomb megnyom...aztán egy cmos reset jumperrel (táp ki, kihúz, vár, reset...)
Valahol egy videón láttam, hogy az általad leírt jelenséget úgy oldotta meg, hogy a 8 pin CPU-t kihúzta (ott minden be volt építve a gépbe).Üdvözlet
-
joesz
lelkes újonc
válasz dudu5130 #1662 üzenetére
Nyilván a korlátozott hely miatt van, de, aki nem bench eredményekre hajt (végre,át nem aludt éjszakák után megvan az az egy pont...aaahhhh, ja, nem stabil, csak lefusson ).
Szóval, aki emlékszik a Ryzen megjelenésére, az rudja, hogy kellett idő, amíg szépen beálltak a dolgok...azért van bőven változás az eredetihez képest.
Bó egy hét használat után, lekopogjam semmi gondom. Lapom MSI B450 GPC AC, egy 3600-al, használtan vásárolt memóriával (nem tudtam kihagyni, 4133-as, de egy közepes 3200-as árában vettem...igaz, nincs benne a qvl listában). AMD beállításokkal használom, a memória kapásból ment (megy azóta) 3733 / 1866 cl 18 Memory Try IT, szépen boostol 4.2-re egy-egy magon. Még finomodnak a biosok, nincs ez még lefutva.Üdvözlet
[ Szerkesztve ]
-
joesz
lelkes újonc
… és ezek jelentenek bármit is, például akkor, amikor adaptív támogatással játszol, és nem nézed a frameket?
Lehet így (van-e értelme) használni 24/7? Nyersz vele valamit? Vagy szétfüstöl a RAM?Igaz ugyan, hogy pénteken visszaküldtem elállással az MSI B450 Gaming Pro Carbon lapomat (nem az eredményei miatt), inkább a 16 Mb bios miatt, rettenetesen egyszerű lett. Nem tudtam ellenállni itt aprón egy C7H-nak, A lényegi funkciók megvoltak, de egy profilt nem tudsz elmenteni, ilyenekre gondolok. Viszont ami működött, az pl. pont a memória kezelés, a memory try it funkció. Lazán belőtte magát 3733/1866-ra, cl18-al, amit átírtam 16-ra. Így működött atom stabilan 24/7, 1.36V DRAM Voltage…
Egy mérést csináltam, ennél többet nem ér az egész. A subokat lejegyeztem, megnézzük a C7H-n...
Ez az az állítólagos Sweet spot, ami fölött, már érdemleges változás nem várható, legalábbis értelmes feszek mellett, stabilan. A processzor 3600, ami ezért a pénzért (69 eFt) szuper.Üdvözlet
-
joesz
lelkes újonc
válasz Pro!Petya #3000 üzenetére
....és mennyivel jobb lenne minden eredmény egy X570-el, beépített sípolóval....
Te régi motoros vagy, lehet kérdezek majd egy-két dolgot. Múlt héten jutottam hozzá használtan egy C7H-hoz, meg egy b-die 4000+ RAM-hoz...proci egy 3600.
Egyébként a hőfok...gondolkodtam, nem lehet, hogy itt a chiplet, ami a hőt termeli nem középen van, és ezért egy kicsit más felhordást igényelne a paszta?Üdvözlet
-
joesz
lelkes újonc
Sziasztok!
A kérdés elméleti, de érdekelne, hátha találkozott valaki a jelenséggel.
Adott egy C7H, és egy 4133-as RAM (mindkettő használtan lett véve), és egy 3600. Bios frissítés megvolt, és most már röhogve viszi a RAM a 3733 cl 16-ot IF 1866 (továbbiak még bőven finomíthatóak). Eddig 3200-on mentek csak a memóriák IF 1:1. Viszont eddig is 1600 IF mellett 4000+ ment a memó (igaz, sok értelme nem volt). Most viszont Fclk 1866 mellett hiába állítom magasabbra a mem frekit, mindig beáll 3733-ra. Tudom, hatalmas probléma, de, mint érdekesség...lehet, hogy bios bug? Egyébként a gyakorlatban SEMMI jelentősége nincs. Ezen, és azon kívül, hogy leheletnyivel magasabb feszt ad a procinak, eddig nem találkoztam "hibával" a legújabb mikrokódnál.Üdvözlet
-
joesz
lelkes újonc
válasz Juzzie71 #4994 üzenetére
Szia!
X570-es lap a 3000-es szériát (is) támogatja alapból. Ha összerakod teljesen a gépet, akkor az EZFlash (bios, asszem tools menü) bőven elég. A "flashback" akkor jön lól, ha áramszünet volt frissítés közben, nincs benne semmi az alaplapban-például, mert nem támogatja azt a procit, amit beletennél. Flashback-nél át kell nevezni a bios file-t, az USB rootba ( legjobb, ha semmi más nincs a drive-on) kell másolni...lásd kézikönyv!!!!!!. Én a pendriveot fat32-re formázom, és (föleg, ha babráltam már a biost), akkor egy load fail safe default is megy frissítés előtt.
ÜdvözletIzé,én mindig átnevezem a bios filet a megfelelő névre....kézikönyv, vagy a letöltő oldal utasításai szerint...
[ Szerkesztve ]
-
joesz
lelkes újonc
válasz freddirty #5489 üzenetére
Szia!
Utolsó kérdésedre a válasz: bench eredmények...más értelme nemigen van. Én is hasonló megfontolásokból választottam egyértelműen a 3600-at. Ha nem csúcs videó kártyával tolod, akkor játékokban semmit nem veszel észre, sőt adaptív képfrissítést használva még igazán a 3900x-hez képest sem érzékelsz szinte semmit, legfeljebb a pénztárcádon...épp a napokban számolgattam: másfél hónap után, hogy kezd "felállni" a rendszer, vontam egy összegzést. A 3600 újonnan, alaplap+RAM használtan, aztán a cooler értékének a fele (cuccaimban, vetekszik a Noctua-val) jött ki annyira, mint egy 3900x proci...
Ha munkára használod, akkor van értelme a több mag-szálnak.Komoly kinti fórumok is pedzegették, hogy igazán a 3600x-nél pénzt az "X" betűért adsz ki, és jobban jársz, ha egy komolyabb hűtőt veszel a plusz pénzből.
Üdvözlet
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, tesztelt - Gari 2029.01.04. -ig - Eladó!
- i5 10400f!!! Beszámítok!!!
- AMD A10-5800K Quad Core FM2 processzor
- Beszámítás! Intel Core i7 4771 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5 13500 - 14mag/20szál - Hibátlan, tesztelt Eladó! 67.000.-
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen