Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Sagem MyX-8
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megvan, melyik Redmi turbóz 9000 mAh-ra
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
freezer922
aktív tag
Ezt én is észre vettem, hogy i5 4690k-ról váltottam ahol a gép indítás asztal nézetig jóval gyorsabb volt mint most.
Eleve most bejön egy msi (msi alap
) szép rgb-s logó miközben indul a gép. Kb. régen mikor nem ssd volt rendszer alatt ugyan úgy 4690k-val akkor indult ennyire "lassan". (ez is max egy nemtom 15s de hát na
) -
freezer922
aktív tag
Olvastam, hogy az oc random de nekem pl. 4k-t sem éri el. Tesztekben is max 3930on láttam a magokat :x
Most akkor én meg szar chip-et fogtam ki ?
Illetve azt meg tudnátok nekem mondani amennyiben nem akarok oc-zni csak azt, hogy alapon minden tökéletesen menjen kell valamit állítgatnom?
Annyit megtettem amit egy random yt videóban láttam, hogy bios-ban belőttem ram freq-nek azt amilyen alapból de ezzel nem tudom csináltam-e bármit
-
freezer922
aktív tag
2 napja én is beneveztem egy ryzen 3600-ra msi x470 gaming pro carbon lappal, 2x8as hyperx cl16 3200-as rammal illetve egy dark rock pro 4 hűtővel.
Minden alapon van, legutóbb x évvel ezelőtt overclock-oltam intel e2220 procit
de annyira nem is feltétlen tervezem.
r20 teszten 3532, r15 1556 volt a pontszám. Igazából csak azt szeretném biztosan, hogy minden oké-e és nem megy valami lassabban/kevésbé jól mint alapból kellene.
A hőmérsékleteim idle-ben bárhol vannak 40től 60on bár többnyire 40en mint sem. Játék alatt max 65-70 fokokat láttam illetve teszt alatt is 70-75 körül mozgott. Utóbbiakban nem tudom ezzel a hűtővel ez így jó-e, összerakáskor nem tudom lehet picit kevés pasztát raktam a cpu-ra. -
freezer922
aktív tag
Én olyat találtam, hogy amelyik lapon van flashback+ nevű dolog ott lehet már ilyet csinálni. Én msi x470 gaming pro carbont veszek és ebben még nincs :x igazából amúgy csak a cpu eladásnál kéne legyen egy kis üzenet, hogy "xyz chip set-es alaplap esetén kérj bios update-et a viszonteladódtól " vagy valami

Mert pl. én 2 helyről rendelek dolgokat most, alzánál volt a legolcsóbb a proci míg a lap ipon-nál így még ha lehet amúgy ezek vannak is olyan kedvesek, hogy ha mindent 1helyről rendelek esetleg maguktól megcsinálják (nem tudom, de gondolom esetleg
) ez most nem áll fenn mert nem tudják mire veszem a lapot. -
freezer922
aktív tag
válasz
palfitom
üzenetére
Úgy értettem, hogy eddig még ilyennel nem találkoztam bár persze ez csak a 3. pc amit magam rakok össze.
Viszont szerencsére ipon-nál veszem és sikerült elérnem őket időben (viccesen 10kor reagáltak az éjszaka megírt bios update kérésemre(nagyon gyorsak voltak), miután 8kor kaptam egy auto mailt, hogy átadták a csomagot futárnak, de mint kiderült még elkapták és updatelik nekem).
Igazából amint ezt olvastam youtube-on találtam is hogyan bios update-eljünk msi board-on videót ami nagyon egyszerűnek tűnt viszont otthoni felhasználót az rosszul érint, hogy ehhez kell egy már támogatott cpu
-
freezer922
aktív tag
Hi :x
Elviekben holnaptól én is magaménak tudhatok egy msi x470 gaming pro carbon alappal használandó ryzen 5 3600at. Viszont itt utólag minden hsz-t elolvasva amin meg volt említve az alap találtam egy olyat, hogy elviekben bios update szükséges ezekhez a lapokhoz (ez eddig oké, az nem is lenne macera) de ez nem végre hajtható cpu nélkül?
Ezt úgy kell érteni, hogy kell egy a lappal már működő régebbi gen. ryzen vagy egy amúgy vele még update előtt nem működő ryzen 3000-es cpu is elég? Valahol nekem fura, hogy ez így megy
noha eddig csak olyan procikat tudhattam magamnak ahol nem kellett ilyenekkel bíbelődni.
És az a gond, hogy sajna ezt a lapot már berendeltem és úton van vagyis nem tudnak rajta update-elni nekem. Szóval nem tudom, hogy most meglőttem-e magam vagy sem xD
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- BestBuy topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- No Man's Sky (PS4, PC, Xbox One)
- Anime filmek és sorozatok
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ravpower 6000 mAh-s mégis pici powerbank eladó
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) szép rgb-s logó miközben indul a gép. Kb. régen mikor nem ssd volt rendszer alatt ugyan úgy 4690k-val akkor indult ennyire "lassan". (ez is max egy nemtom 15s de hát na