- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
-
weri
senior tag
válasz
Palinko #3359 üzenetére
En is DOCP-vel hasznalom, de felul tudom irni az orajeleket es kesleltetesek igy is. Nekem mondjuk pozitivan hat a teljesitmenyre mert ugyan azon kesleltetes mellett 3000-rol 3200-ra gond nelkul ra tudtam allitani. Aztan ha mar megy ilyen konnyen ennyin akkor miert ne legyen igy ?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Palinko #3359 üzenetére
Szerintem ha ennyi kerdes van akkor inkabb hagyni kene, mert annyit nem nyersz vele amennyi energiat beleölsz. És igen, feszultseget se artana megemelni mert szerintem dram saccográf is javasolta, nekem 1,41V-on mennek most hasonlo de nem ugyanolyan ramjaim. (feljebb nem kene emelni
) Egy Typhoon screenshotot beraksz esetleg?
Dragon3000: Gear Down Mode az az AMD Overclock / CBS-en belül van, mindket helyen asszem.
-
Simi37
őstag
válasz
Palinko #3300 üzenetére
Próbáld Thaiphoon Burner-rel. Ki tudod exportálni az adatokat html-be amit aztán be tudsz olvastatni a dram calculatorral.
-
sittes79
addikt
válasz
Palinko #3179 üzenetére
Én vissza akartam küldeni a lapot, mondom azért 75-80 fokon ne főzze már meg a vga-t is, illetve azért a kis ventinek is van hangja, de a bolt ahol vettem nem nagyon reagál erre, reddit-en találtam egy forumot, ahol állítólag az asrock nyilatkozott, hogy 95 fokig rendben van az SB-déli híd hőmérséklete, de ha nem elég hűvös akkor ne tegyünk bele annyi ssd-ét és ezt komolyan is írták, mondom lol.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Palinko #2936 üzenetére
Az ilyenek miatt is van az, hogy amint fent van a Win, még bármiféle driver-program telepítés előtt megcsinálom Windows-ban az administrator/rendszergazda szintű fiókot már Vista óta: [link]
A másikat amit meg alapból csinálni kell a telepítés során, azt törlöm már az administrator fiókból.
-
-
válasz
Palinko #2877 üzenetére
Az X470-es lapokat nem nézegettem, mert a jelenlegi lapomnak (GA-AX370 Gaming 5) is jobb vagy nagyjából egyező a VRM-je és a VRM hűtése, mint az X470-es lapok többségének, pl. az Asus Prime Pro-nak és ehhez is jöttek új BIOS-ok, amik támogatnák a Ryzen 3xxx-es vonalat.
Igazság szerint az X570 felé azért is mentem el ennek ellenére, mert elkezdtem gondolkodni a nagyobb prociban (3900X), és ehhez már kevésnek vagy határesetnek láttam a jelenlegi lapot, meg az X470-es lapok VRM-jét is.
De nálad az élő bizonyíték, hogy a ROG STRIX X470 is elég.
Tudsz majd feldobni egy CPU-Z eredményt, hogy a beállítások után mit hoz Single Thread és Multi Thread a 3900x? -
Dr V
őstag
válasz
Palinko #2758 üzenetére
Teszt alatt mennyi a tdp keret és azt mennyire használja ki? Illetve a TDC és az EDC értékek is segíthetnek.
Ramnál CL páratlant nem tud, csak párost.
IF-t tedd vissza rendesen, nem attól melegszik.
Ventik jól vannak felrakva? Nyílvánavaló, de hátha...Nálam ennél többet nem melegszik a 3700X ( hacsak nem melegebb a szoba)
-
Dr V
őstag
válasz
Palinko #2732 üzenetére
Én is visszasírom a 3570K-hoz tartozó biost.... Ez a mostani az x470en rémes. MIndent legalább 2 helyen lehet beállítani, de az kérdéses, h mikor melyiket veszi figyelembe, ezért maradtam a ryzen masternél.
Amúgy az IFC-t a ram tuning körül lehet állítani az amd cbs vagy a másik amd tuning menüpont alatt. -
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Palinko #2587 üzenetére
Megnézném először a windows energiasémát, hogy a minimum cpu teljesítmény nincs-e 100%-on, ha nincs, akkor, hogy mi terheli a cpu-t, ram nem csak a frekvenciát kell beállítani, hanem a többit is vagy xmp profilt használni, ezek minden gépnél így mennek, hogy vagy xmp vagy mindent beállítasz. A vga-s kérdésed nem értem, cpu-nál gond, hogy idle-ben nem veszi vissza magát, vga-nal, meg pont az a gondod, hogy igen?
-
Palinko
tag
válasz
Palinko #2567 üzenetére
Megjött a kábel, de nem értem ezt a gépet, komolyan.... Miért hol van a Radeon 1750 MHz-e minek megy idleben a proci 4ghz-en ha csak hw info vagy csak cpu z megy soha nem megy több ilyen progi együtt, hol a 3600 CL 17-es ram, 3600-at adtam meg a biosban kezdésnek. Basszus azt hittem magától elvégzi a Bios a legoptimálisabb beállítást de nagyot kellett csalódnom
Hiába telepítettem minden drivert ez elég szarul fut így egyelőre. Valaki korrepetálna hogy mi ilyenkor a teendő?
-
dobost
senior tag
válasz
Palinko #2205 üzenetére
Na ja, csak az se garantált... május óta van pl supportja elvileg az Asusnak.
Ha nem a júliusi frissítés lesz rajta, akkor lehet szólok nekik, h srácok frissíteni kellett volna.Erre meg az lesz a válasz, h a szerviz tapasztalata alapján ez a BIOS stabilabb volt. Ki vagy szolgáltatva nekik, a lényeg, hogy beröffenjen.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Palinko #2167 üzenetére
A proci mellé mellékelt Wraith Prism coolert dugd rá USB-re és szedd le a Cooler Master utility-t, van hozza FW frissites.
-
vaakuum
addikt
Ma kalapáltam össze az msi b450i gaming pluszt egy 3600-os ryzennel, de előtte biost kellett frissíteni, nem ismerte fel a gyári biossal (januári dátumú) a procit. Az új biossal gyakorlatilag azonnal működött. A memóriákkal volt némi macera, mert elsőre lehet nem érintkezett rendesen az egyik, pedig a fülek bekattantak. Némi cserebere és egyesével bootolás után aztán egyszercsak elindult úgy, hogy már mindkettőt látja.
holnap szétkapom a gyerkőc gépét, és valahogy belepajszerozom az egészet. -
S_x96x_S
addikt
> Ryzen 3900
> Ezért mondtam hogy paper launch, mert oké,
> hogy pár gyors ember kapott, de nem 26 napra kéne ígérni a szállítást...(ha) A mercateo nézted akkor az ő - 26 napos idejűk nem releváns;
ők még az a.l.z.ánál kapható Ryzen 3600 -ra is "min. 16 munkanap" -ot irnak.
van pár bolt, akik nem csak a magyar nagykerekből szerzik be az árut,
ha sietős neked, akkor tőlük kell megrendelni. -
SECTORnooB
addikt
Te a Ryzen családot nagyon összemosod a Radeon megjelenésekkel.
Az előző Ryzen generációnál a 2600X 69e-n nyitott a 2700X meg kerek 100e-n, végig volt kapható és nem igen volt belőle készlethiány.
Na bumm most van, mindenki venni akar,sajnos ez nem az AMD és a disztribútorok sara... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest