Hirdetés
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Palinko
tag
Tud valaki valami infót mikor lesz normál körülmények között elérhető a proci? Engem a 3900 érdekelne és sajna azt kell tapasztaljam alig árulják helyeken ahol van meg 26 napos várakozással. Láttam nem hazai sajátosság külföldön is mindenhol kifogytak stb. Szeretném ha lenne végre több helyen raktáron készlet mert az nem csak az áron segítene pár ezret, de nem kéne izgulni hogy mikor kapnak.
Nem értem az AMD-t se már hónapok óta hypolja meg gyártja is miért sikerül mindig ilyen paper launchokat csinálni? Pedig most mindenki sorban áll értük szó szerint folyhatna be a pénz, de nem, sokan meg is gondolhatják magukat elkapkodják vesznek inkább intelt stb én türelmesebb vagyok, de szeretnék augusztus folyamán vásárolni mert félek őszre felmennek az árak és most egész tűrhető árban van a többi komponens viszont proci nélkül semmit nem ér az egész.
-
Palinko
tag
válasz Cingáriusz #900 üzenetére
A pár hét nekem is belefér, de túl sokat sem szeretnék, mert csak az elmúlt 2 héten olyan hírek jöttek ami miatt valszeg emelkedni fognak a RAM és SSD árak, ráadásul pletykálják hogy nem szeretnék tovább forgalmazni azt a videókártyát amit kinéztem, szóval a nagy türelemből hirtelen sürgetővé vált és nehéz felfogni ha már hónapok óta gyártanak, hogy fogy el. Rendben hogy világszerte kell teríteni, de hónapok voltak ennek megoldására és nem csak a csúcskategória fogyott ki hanem majdnem minden Kíváncsi vagyok nálunk egyáltalán mennyit adtak el és mennyit terveznek behozni, így nehéz kalkulálnunk. Nem sokat csinálhatunk a váráson kívül.
-
Palinko
tag
válasz SECTORnooB #904 üzenetére
Áh emlékszem hogy előző gen ryzeneknél is ez volt ezért is kritizálom hogy most felkészülhettek volna, de nem csak a ryzeneknél, nem is emlékszem mi a legkorábbi emlékem, de most a Fury X ugrik be és azóta szinte bármilyen új termékük, hónapokig hallunk róla aztán megjelenik de nem kapható mert nincs raktáron. Ezért mondtam hogy paper launch, mert oké, hogy pár gyors ember kapott, de nem 26 napra kéne ígérni a szállítást...
-
Palinko
tag
válasz S_x96x_S #913 üzenetére
Tudnál segíteni hogy pontosan kinél? Annyira nem sürgős de 1-2 hónapon belül azért szeretném megoldani és megrémisztett a mostani állapot. Az én esetem annyiban speciális, hogy nem fix lakcímre kérném, hanem pick pack pontra és 100km-t kell utaznom hogy elérjem azt is és sajnos úgy néz ki a procit másik helyről kell mint a minden mást és jó volna elérni hogy egy napra érjenek oda és csak 1 szer kelljen utazni. Ezért szeretném raktáron látni mert A.l..z.a is csak rendelgeti ha kérsz belőle az meg bizonytalan.
-
Palinko
tag
Persze hogy nem mert így akarják eladni a trágyát az arannyal. A linken szereplő bundleben pl a ram a gyenge láncszem amitől valszeg így szeretnének megszabadulni, de a lap is olyan hogy mi van ha nem épp azt akarod... Szóval felejtősek ja kár hogy az ilyen bundlek is elvesznek elérhető procikat, igazán várhatnának pár hónapot a bundlezéssel.
-
Palinko
tag
3600 cl16 ezek közül. 3000 feletti hertznél én úgy figyeltem meg hogy az alacsonyabb cl többet dob már rajta, mint akár hány száz Hz különbözet, egyébként sem fogsz észrevehető különbséget felfedezni meg még kevésbé melegszik. Én pl 3333 cl 16-al tervezem mert most ez a 3200-3333 van jó árban sztem.
-
Palinko
tag
Én leadtam ma az Alzánál a rendelést a 3900X-re szerintem megéri, ha azt nézzük az áfa nélküli ár 140 ezer ft ami 484$-nak felel meg ezek szerint még olcsóbban is adják mint az amcsi MSRP, mert arra sem számolnak soha adót mivel ott minden államban más és maguknak kell kiszámítaniuk.
Persze biztos lesz pár hónapon belül és sajnálom hogy 172 ezerért nem sikerült leütni, de így sem járok rosszul és ha sokat várok más komponens árak meg emelkedhetnek amik úgyis kompenzálnák a proci áresését szóval úgy tűnik most nem a várás a jó taktika. Sőt még az is lehet hogy ekkora érdeklődés mellett még feljebb srófolják ezt az árat is ráadásul most van pár hét simán le lehet mondani ha valami nagy változás áll be és úgy is lesz rá vevőjük ekkora kereslet mellett. Kíváncsi vagyok milyen gyorsan tudják beszerezni és egyáltalán elküldik-e úgy hogy nincs magyarországi lakcímem
-
Palinko
tag
Most találtam 3900X-et itt szerbiában is átváltva 187 ezer forintért raktáron:
https://www.winwin.rs/procesor-amd-am4-ryzen-9-3900x-4-6ghz-box-8654734.htmlInkább megvárom az Alzát Igaz ott is kezdik emelni de én 180 ezerért rendeltem még. Ráadásul visszakapom az áfát a határon szóval jobban megéri mintha a helyinél rendelném.
-
Palinko
tag
válasz vandorr #1276 üzenetére
Igazából a fontos infó az lenne, hogy hányan rendelték totál elő, hányat kapnak kedden és hanyadik vagy a listán. Sajna erre szerintem nem lesz konkrét válasz próbáltam megkérdezni de nem tudtak csak általánosságokat mondani.
Pedig sokat segítene ha tudnánk hogy 300 előrendelés van de csak 100 proci jön akkor 100 ember tudja magáról hogy neki tuti lesz én meg aki később rendelte tudná hogy várnia kell még. Vagy ha pl 103. vagyok a listán tudnám hogy könnyen befuthat mert 3 ember lehet lemondja addig. Viszont ilyen adatokat úgy néz ki nem adnak ki pedig jó lenne, ha máshol írják mennyit adtak el a héten, itt is mondhatnának valamit. Örülnék neki ha tudnék tervezni mert a többi komponenst úgy rendelném mert nekem 1 nap alatt fel kell szednem mindent mivel csak így megoldható az esetemben.
A héten pl 77 ügyfél vásárolta meg a 3700-at ma 11, ami azért sokkal mainstreamebb és nagyon jó ár érték arányú cucc. 3900-ból biztos kevesebbet adnak el szóval remélem tudtak annyit kapni hogy jusson mindenkinek meg még raktárra is
A 3600 fogy csak igazán több százat adtak már el 244-et a héten az X-ból a simából meg a héten 38-at.
-
Palinko
tag
válasz Mr.Csizmás #1283 üzenetére
Én arra gondoltam hogy mivel ilyen új a termék lehet hogy nem tudnak a legnagyobb chipből annyit kapni amennyit rendeltek. Szóval nem gondolom hogy az oldal személyesen nekem írja ki a beszállítói ígéretet hogy az én rendelésemre már vonatkozik. Kapnak amennyit kapnak és próbálnak minél több vevőt kiszolgálni nem?
Egyébként vicces de azóta már le is került az a dátum épp most néztem és a régi szöveg van hogy kérés esetén megrendelik Hát sok figyelés lesz az már biztos Vagy lehet mások is írtak rájuk és inkább leveszik azt majd akit kell értesítenek hogy megvan a procija.
-
Palinko
tag
Kész vicc egyébként, hogy az Alzánál a 3900X ahogy tegnap ki lett véve a kedden érkezik a szállítmány raktárra státuszból nem került oda vissza szóval bizonytalan minden mint a franc, közben ide Szerbiába megérkeztek és 5 üzletnél is láttam hogy 2-3 nap alatt kiszállítják tehát van nekik raktáron! Legolcsóbb is drágább mint az Alza de csak 4 ezer ft-al kb, szóval nem tudom most egyelőre beszerzem a többi alkatrészt és végül eldöntöm mi legyen a procival örülök hogy több lehetőség van.
A viccet azért írom mert itt Szerbiában gondolom nem lesz olyan csúcstermék amit annyira elkapkodnának mert elég komoly az ára ugye, de ők meg tudták oldani hogy legyen, nem értem a magyarországi nagykerek stb miért nem tudták úgy rendelni hogy folyamatos legyen az ellátás hogy minden héten pár darab azért beesne, nem úgy hogy a kezdeti tételek elfogyása után 2 héttel is itt állunk és nézünk egymásra
-
Palinko
tag
válasz Mr.Csizmás #1321 üzenetére
Vasárnap adtam le az előrendelést, hétfőn kérdeztem mailben Július 30 at mondtak, tegnap egyik fórumtársunk mondta hogy wow már 23-ára várnak procikat és tényleg úgy is volt a honlapon, azóta meg újra rendeléseket vesznek fel. Szóval igen előtte már kosárban volt és most nem tudom mi a pontos helyzet. Mert ha keddre megjönne csütörtökre kiszállítanák a vidéki címre, és elutaznék akkor Szegedre érte de túl szép hogy igaz legyen hogy minden komponenst egyszerre vehetem fel
[ Szerkesztve ]
-
Palinko
tag
válasz Mr.Csizmás #1327 üzenetére
Köszönöm a segítséget tényleg értelmesebb válaszokat adsz mint az ügyfélszolgálatuk
Sajnos nekem nincs semmilyen dátum, a rendelésén kívül ami 14-e. A státusza "Előrendelve" állapotban van. Ügyfélszolgálat ma is csak annyit mondott hogy 2 héten belül, ami nem sok mivel én a konkrét 23-ai dátumra kérdeztem rá ami tegnap felbukkant pár órára. Tudom, türelem csak nehéz így hogy jövő héten minden más megjön csak pont ez hiányzik.
Az igaz hogy amazonon is kifogytak belőle, de pont ezért érthetetlen hogy leszállítottak egy x mennyiséget amit szétkapkodtak 2-3 nap alatt és ennyi? Fura nekem hogy hónapok alatt csak ennyit sikerült legyártaniuk. Persze most 1-2 hét nem a világ de mindenki tesztelgetné már vigyorogva az is biztos.
-
Palinko
tag
válasz Mr.Csizmás #1332 üzenetére
Köszönöm szépen! Ez nekem fontos információ és ennyit nem tudott az ügyfélszolgálatos megmondani 3 mailváltás után sem az elmúlt napokban Pedig nem gáz, gondoltam hogy annyian vannak előttem nem biztos jut nekem ha kapnak akár pár száz procit is. Akkor majd még megálmodom hogy érdemes-e erre várnom vagy megoldom helyben akiknél van raktáron.
-
Palinko
tag
Áh itt nagyon laza, 3900X szombat este berendelve, ma nyit a bolt mondják majd küldik, pár perce jött az sms, hogy feladták, holnap délelőtt itt lesz. Csak az a szépséghiba, hogy egy ház, meg egy hűtő van mellé itt az ideje a többi alkatrészt beszerezni mert így kevés lesz Az is meglesz a héten, jövő héten ha minden igaz, de a procit muszáj volt leütnöm mert itt nálunk is igen csak viszik, nálatok meg ahogy nézem még mindig nincs.
-
Palinko
tag
Máshol is ennyi sajna elég nagy ugrás van a 3333 meg a 3600 között árban, most én is rászánom erre, mert ezeket annyira nem kapkodják el és tavaly 140 ezer volt vagy még több és nem emeltek most még rajtuk a júliusi történések miatt.
Időközben megjött a 3900X
[ Szerkesztve ]
-
Palinko
tag
Én méricskelnék nagyon szívesen mert kedd óta itt van a szekrényemben a 3900X, csak annyi a gond, hogy a környezete 1 hét múlva jön csak. Ha szerencsém van pár nappal előbb. Szóval akkor visszatérhetünk. Ha segítetek a BIOS-t bekonfigurálni meg elmagyarázni mi merre hány méter én cserébe azt tesztelek amit csak akartok.
-
Palinko
tag
válasz KAMELOT #2147 üzenetére
Fractal Design Define S2 ház
Be Quiet! 850W Dark Power Pro 11 Modular
ASUS ROG Strix X470 F Gaming
AMD Ryzen 3900X
Noctua NH-D15
MSI AMD Radeon VII
Kingston 32GB DDR4 3600MHz Kit(2x16GB) HyperX XMP Predator Series HX436C17PB3K2/32
Western Digital 3TB RED WD30EFRX
Samsung 970 EVO Plus 1TB
Jelenleg csak a ház a hűtő és a proci van itthon a többiért jövő héten megyek elméletileg a rendelés le lett adva a héten, de az adatlapra csak akkor merem már beírni ha összeszereltem :-D
Ha a VGA-t nem értenéd arra az a magyarázat, hogy játék a másodlagos felhasználás lesz. Renderelnie kell majd főként. A nagy Navikat meg úgy itéltem meg nem éri meg várni annyira ha játékokban jobbak is lesznek biztosan de nem biztos hogy veszélyeztetik ezt a Tflops mennyiséget. nVidia még a VRAM-ot sem. Plusz meglátjuk hátha tényleg gyorsul majd az új drivertől de a jelenlegi teljesítménye is megfelelő lesz nekem úgy érzem.
-
Palinko
tag
Wow tényleg, akkor úgy néz ki hasonló az ízlésünk, érdekes abban a házban is gondolkodtam csak nem tetszett hogy az előlapi panellel jönnek le az usb helyes cuccok is, aztán ez lett mert még olyan akcióban volt, hogy olcsóbban hozzájutottam mintha R6, vagy Meshify C-t vásároltam volna szóval nagyon meg voltam elégedve
-
Palinko
tag
Kérem szépen 2019 van ez már az early access hardwarek kora. Én is hogy próbálom magam képbe hozni az új technikával kapcsolatban nézem már mindenre van optimalizáció, driver, kutyafüle.
A mostani vasam meg feltelepítem aztán egy grafikus meghajtó és kész vagyok! Pedig most direkt kerestem van-e valami procira vagy akár a chipsetre de nem volt, abban az időben még más volt a módi.
Most meg egyedül a HDD amit nem kell piszkálni. Alaplap driver meg BIOS, ram-ot is a BIOS-ban ahogy nézem tőletek, processzorra is van szoftver, SSD-re firmware, a grafikus kártyát már kár is emlegetni mert alap. Tényleg nem tudom következő mi lesz a táp driver vagy a házon is kell valamit frissíteni pl venti vezérlőt
-
Palinko
tag
Hát ha frissít... Mert összeesküvés elmélet tudom de én is tőlük akartam rendelni aztán végül máshol oldottam meg és neki is mondtam hogy szükség lesz az új BIOS-ra és az új hely mondta hogy no para majd szól a beszállítónak hogy újabb adag lapból adjanak és kész.
Namost az említett cég is simán lehet mondja, majd legombolja a 2500-at a nem elvégzett munkáért Mert egy frissítés talán megvan fél óra munka kb, de ha rögtön úgy kéred megspórolod
-
Palinko
tag
válasz Palinko #2567 üzenetére
Megjött a kábel, de nem értem ezt a gépet, komolyan.... Miért hol van a Radeon 1750 MHz-e minek megy idleben a proci 4ghz-en ha csak hw info vagy csak cpu z megy soha nem megy több ilyen progi együtt, hol a 3600 CL 17-es ram, 3600-at adtam meg a biosban kezdésnek. Basszus azt hittem magától elvégzi a Bios a legoptimálisabb beállítást de nagyot kellett csalódnom Hiába telepítettem minden drivert ez elég szarul fut így egyelőre. Valaki korrepetálna hogy mi ilyenkor a teendő?
[ Szerkesztve ]
-
Palinko
tag
válasz solfilo #2591 üzenetére
Igen követem a topicot azzal is néztem, majd becsuktam és mivel a hw info ugyanolyan számokat adott azt hagytam benn.
Hogy a ram miért megy 1800MHz-en mikor egy Kingston HX436C17PB3K2/32 ami gyárilag is a duplája. 26 os latencyvel mikor 17 gyárilag. Nem tudom BIOS-ban 3600 at adtam meg nem értem mi történik a géppel ezért kéne aki tudna segíteni pl discordon megbeszélnénk mi van elrontva a beállításokkal.
Mert 4000 fölé sem boostol a proci de alá se esik Pedig jó hűtés van rajta.
-
Palinko
tag
A gond az volt, hogy nem tudtam, hogy ezek a programok csak a felét írják ki, de most beugrott hogy mit is takar a DDR rövidítés
(#2604) Dragon3000
Eddig csak simán kiválasztottam, de most a D.O.C.P profilt választottam ki. Mi a módja a finomhangolásnak, hogy stabil maradjon a rendszer de elérjem ami kihozható belőle?
Eddig is csak alap dolgokat állítottam BIOS-ban de az Asusé egyértelműen komolyabb mint az előző. Nehéz kicsit egyik kézben telefon googlezni, hogy mit is jelent a rövidítés mert az info nem mindig magyarázza el a bal alsó sarokban, a másikkal meg állítani
-
Palinko
tag
Még egy kicsit tudtam is a RAM időzítésén javítani bár nem tudom mennyire marad stabil a rendszer, fogalmam nincs hol lehet a vége, de sajna az órejel ugyanúgy fix 4ghz
Ez a 4ghz olyan fix hogy teljesen mindegy mi van nem változik, renderelek, akkor is max a D15 indul el nagyobb fordulaton frekvencia nem növekszik pedig jó vagyok hőfokban, Ryzen Performance windows profil, biosban 1600Mhz idle, meg kéne legyen 4 felett boostban de nem műxik. Valami ötlet hogy mit nézzek meg?
-
Palinko
tag
válasz Dragon3000 #2658 üzenetére
Srácok ne haragudjatok rám nem az van hogy nem figyelek csak nem mindig vagyok benne biztos hogy mit modatok. Fogalmam nincs mi az az IF arány és hol találom. Igen ez is gond volt hogy a clock fixálva volt, mert TPU vagy milyen auto tuningot ráeresztettem és az autoról átette fixált clockra és azért nem mozgott. Ezt most sikerült megoldanom 3800Mhz alá nem megy cpu-z szerint, de a Ryzen masterben szépen megmutatja hogy dehogy nem néha pár százra is leesik szóval lehet mégsem a CPU-Z a legpontosabb?
-
Palinko
tag
válasz wwenigma #2665 üzenetére
Sajnos nem találom AMD CBS-ben az IF clockot nem is tudom pontosan mi az mivel ha rágooglezok ez az if szócska gyakran használt az angolban nem igazán jutok előbbre. Ezeket tudom állítani ott:
Core Performance boost (auto), Memory interleaving (Auto), IOMMU (Auto), Global C state control (Auto), Power sulpply idle control (Auto), DRAM ECC enable (Auto)
Van egy XFR enchanment menü ahol Precision Boost Overdrive (Enable) meg Precision Boost overdrive scalar van ahol lehet X1-2 stb szorzókat állítani de ez most auton van. Ez lehet az az IF akármi?
-
Palinko
tag
válasz wwenigma #2722 üzenetére
Nem igazán oldotta meg ugyanúgy alacsonyabb maradt és az IF sem emelkedett. Visszamegyek hátha valahol mégis megtalálom, de úgy néz ki normális biosokra kell várni. Az sem egészséges hogy 3700 as MHz-t mondanak hogy akkor dolgozna optimálisan a proci erre underclockolnunk kell 3500-ra
[ Szerkesztve ]
-
Palinko
tag
Rendben, ASUS Strix X470 tulajok, a Target FCLK kell nektek az infinity fabric órajelének beállításához. Íme:
Hogy tudnánk még javítani a teljesítményt? Amúgy nekem leesik ilyen ram beállítás mellett is a MHz, hogy mennyivel boostol mindjárt megnézem.
-
Palinko
tag
válasz wwenigma #2740 üzenetére
Nem volt ott /2, csak simán FCLK ahogy írtam és azóta jó az infinity fabric órajele.
Nem értem pontosan most mit nem lőttem be jól de abban igazad van hogy baroira melegszik. Eddig simán boostolt 4000 fölé most elérte terhelés alatt a 4,3-at, aztán vissza vett 4000-re és tartja 94 hőfokot, de bazz eddig 85-ben megállt és Noctuda D15 két ventis setupban 1500-at pörög... Nagyon fura ez nekem. Bocsi hogy ennyire értetlenkedem de tényleg néha fele érthető annak amit írsz de próbálom felfogni. Most telepítettem a chipset drivert amit linkeltetek akkor jöhet a restart.[ Szerkesztve ]
-
Palinko
tag
válasz Dragon3000 #2742 üzenetére
Csak mivel hűtöm így le? Meg kell néznem azt a Buldzoid videót amit linkeltetek hátha énis kiokosodok, de tudod én renderelnék vele hosszú sessionok és nem biztos hogy jó ötlet 95 fok környékén járatni napokat Nem is tudom a gyári hűtővel mit csinálhat huhh...
-
Palinko
tag
válasz Feriboy2 #2750 üzenetére
Ez egy jó ötlet de akkor kezdődhet megint először mert RAM sebesség meg minden meg lesz nyirbálva defaultban, és magamtól kell kikísérleteznem mi a jó, mert nem találok sehol pont nekem megfelelő tutorialt, szerintetek mik legyenek akkor a fix pontok? Amiket először beállítok amiken ne variáljak? Ha mindent Auto-n hagyok akkor tuti alacsony lesz pár freki.
A hűtőt pedig tuti jól feltettem nem csak közepére nyomtam a pasztából hanem gumikesztyűvel szépen szétkentem a proci meg a hűtő felületén is vékonyan és úgy illesztettem őket össze minden fele kell legyen paszta és jól meghúztam a hűtőt is ami méginkább szétnyomta, mindkét venti forog szépen stb.
-
Palinko
tag
válasz Dragon3000 #2753 üzenetére
Azt olvastam itt és beszerelés előtt néztem nem tűnt púposnak.
-
Palinko
tag
Az épp Blender render volt 100% on pörgeti a procit, de pl CPU-Z stress tesztre is felmenne.
Most beraktam defaultra de akkor csak 2400-al megy a HX436C17PB3K2/32 Samsung B-dies RAM ami sztem nevetséges.... Szóval visszaraktam a D.O.C.P profilt ami a gyári 17-es CL-re tenné, de valahogy nem az lett...
A Biosban írja hogy 17 es érték, de ami sikerült mellette ott is 18-as. Nem is értem, pedig kézileg engedte 16-ra is átírni mint az előző screenshotokban, de néha kékhalált hal a rendszer és gondolom ez miatt.
Most érdekes megfigyelni hogy az IF Ryzen Masterben 1700 CPU-Z-ben meg 900 Azt döntsük el itt az igazságot. Minél többet állítgatom annál kevésbé tudom mi lenne a legjobb beállítás, most mintha az IDLE is nagyobb lenne mint tegnap ki tudja milyen beállításokon már. Én naiv azt gondoltam ha majd minden default meg auto, akkor tudni fogja a hw a gyárilag ráírt értékeket de nagyon nem így van
-
Palinko
tag
TDP keretet hol tudnék ellenőrizni? Elég zavaró hogy 3 programot nyitogatok mert egyikben sincs minden benne
A TDC, EDC, bármi is legyen az itt látható:
Ez full 100% stress test pár perc alatt feljebb nem fog menni.
Most sokkal hűsebb, de nem is megy 4,3-ra fel. Ami változott az az OC mode az Asus féléről ment a defaultra gondolom ez sokat segített. Azt hol vagyunk még a 4.8-tól lol.
Érdekes hogy csak páros lehet a CL, pedig 17 nek reklámozzák meg a DCOP is annak mutatja sőt a CPU-Z is ha nézem melyik foglalatban van RAM annyinak mutatja Érdemes piszkálni 16-ra? Lehet azért volt baj mert a többi értéket is levettem? Nem értek a RAM tuninghoz még úgy sem, gondotlam keresek tutorialt ehhez a RAM-hoz mik az optimális beállítások de nem találtam.
IF- visszatéve 1800-ra.
Venti helyzet olyan hogy 2 Fractal Design elöl a házon egy hátul, közte a Noctua, mindkettő a ház hátulja felé fúj, mindkét torony 1-1 hűtővel a RAM feletti hűtő annyit megemelve hogy a RAM felett legyen egy fél centivel így elfér, meg a RAM is ha melegszik nem okoz gondot esetleg a műanyagban.
A pasztázást meg csinátlam már párszor, régi GPU-mat is pasztáztam a Phenomomat is többször mindig jól sikerült. Ráadásul a Noctua szerelésről is annyi videót láttam, mindenki máshogy pasztáz és jó nekik én a legjobbat próbáltam kiválasztani. A proci síkságát meg nem úgy festékkel néztem, csak szemre próbáltam belőni szemre meg hogy billeg-e, mozog-e rajta a hűtő, de nem volt gond és jól odahúztam nem kéne probléma legyen.[ Szerkesztve ]
-
Palinko
tag
válasz wwenigma #2766 üzenetére
Wow köszi srácok érzem, hogy tanulok is itt
RAM-al érdemes lenne még hülyéskedni? Szedjek le egy memtest 86-ot és futtassam azt ne játékokkal meg egyéb progikkal hülyéskedjek mert azok kiszámíthatatlanok igaz?Csak a RAM tuningot nem tudom hogy kéne elkezdeni meg mennyit nyernék valójában. Van ehhez egy minőségi oktatóanyag, mert ott több értéket lehet változtatni mint akárhol és a rövidítések nem mondanak sokat.
Ez az ASUS faszság is pont mit húzhatott jó kérdés, mert hogy nem volt alatta gyorsabb a proci cserébe 15 fokkal melegebb az vicc
-
Palinko
tag
válasz wwenigma #2768 üzenetére
Igen, igazad van hogy az lenne a legbölcsebb csak nyugodtabban dőlnék hátra ha tudnám hogy oké elértem az ésszerű maximumot és többet nem kell a BIOS felé néznem Persze értem, hogy azért mondod, mert még lesz frissítés a BIOS-hoz és utána tudjuk véglegesíteni a dolgokat, de nem vagyok benne biztos mikor jön el az-az idő mert érdekes látni hogy a Taichihez már 7 frissítést is kiadtak, az én lapomhoz meg kettőt, nekem az 5007-es újabb Ryzen 2-t kezelni képes verzió van, de ahogy nézem Altair már linkelt is egy új verziót, de én nem vagyok kísérletező kedvemben Megvárom hogy páran kipróbálják és ha jók a tapasztalatok váltok.
#2772 Dragon, nem emlékszem erre a Gear Down szóra, de átnyálazom később újra, bár gondolom nagy különbség a CL 18 meg a 17 között nincs, de ha le tudjuk 16-ra hozni stabilan, esetleg 15-re az frankó lenne, azt hiszem 14-nél már tisztíthatom a CMOS-t mert memória hibával nem indul a lap Meg ugye én mind a 4 értéket arányosan vettem lejebb mikor próbáltam lehet az is hiba, tényleg ez a RAM beállítás elég zavaros még számomra.
-
Palinko
tag
válasz Drenadar #2778 üzenetére
Nem tudom milyen lap, de sokon van LED státusz jelző, pl az enyémen is sárga ha ram hiba, piros ha cpu hiba, fehér ha vga hiba és zöld a BIOS valami, nézd meg a kézikönyvébe hátha nálad is van LED hibajelző és ha nem upgradelt a BIOS gondolom a piros (vagy nálad akármilyen színű) LED nek kell égnie a lapon.
-
Palinko
tag
Óh már elérhető is az új bios netes telepítéssel is meg is oldottam szépen frissült bár még a changelogot átt kell fussam szemre nagy változás nem történt
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- 700 km felett a Model 3 hatótávja
- VPN topic