- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Chaser #36499 üzenetére
Sajnos, egy 3600 nem elég jó mindenre is.
Sokszor a 3300X jobb tud lenni.
Régi gameknél, ahol a single-core számít, a 3300X-em jobban virít a 3600Xem-nél is (mindegyik PB-vel megy, azaz alapon).Forza Horizon 4 szereti, ha 16 GB-nál több a RAM.
Bár ez igaz a moddolt Minecraftra is.#36501Chaser: 12 GB volt a minimum ram, amivel nem köhögött.
8-al játszhatatlan volt.
16 GB okés, de több még jobb.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Chaser
legenda
volt/van sok ramom, nem az volt a gond, a cpu
teszteltem én elég vga-val a forzát ( :
és tegyem hozzá, 3100 után csak átpattintottam a 3800x-et, ugyanaz a rendszer, és végre azt láttam amit akartam, szóval nem off ez
ram külön téma, részemről abból is 32gb ha játék, ne legyen szűk keresztmetszet, tudhat a 16gb már csúnyákat okozni játéktól függően
rammal is mértem forzát, gyorsabb ram kicsit növel min. és max fps-en, és ennyi a szerepe - forza pl szereti a sok ramot, kezdetektől 32gb/3000c16-tal teszteltem, később lett 32gb-64gb 3000-3600 c14-c16 -
nem microlagról beszélek feltétlen, kisebb anomáliák tömkelege
így írnám le:
3800x mellett olyan volt mintha kinn ótókáznék' élőben, a többi cpu-val pedig nem
pl árnyékok, ha belerongyolsz 200-zal egy fába már másképp jeleníti meg a kisebb cpu-val mint 3800-szel
sok ilyet lehetne sorolni, a hirtelen állapotváltozással egy gyengébb cpu ennél a játéknál nem tud mit kezdeni nyilván nem egy ilyen játék van
valaki érzékeny ezekre, valaki nem
ez régi konzolokon is így volt, series s-en már oké, tiszta vicc h kompletten 110e ft körül odaadják
de ez csak egy játék, ha van az embernek egy kedvence akkor nem vigasztalja, hogy akármilyen it oldalon azt mondták mindenre elég pl egy 3600
fenti esetben 3080-as vga-ról volt szó, ott már semmiképp sem spóroljunk cpu-n, sem ramon nyilván, ilyen vga árak mellett meg pláne
és mint mondtam kocázni egy 3100 is jó, abban nincs hiba_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz #32839680 #36495 üzenetére
one s-en és x-en nem is volt olyan a forza ( : azért vettem pc-t pontosabban a doom 2016 adta meg a löketet, fps és konzol nekem nem összeegyeztethető dolgok
a forzára pedig kíváncsi voltam milyen lehet pc-n, ha már a régi konzolokon is ütős de valahogy nem az igazi
hát hosszú volt az út, mire meglett a recept ( :
ez csak egy game a millióból, és a játékok zöme már konzol port
mennyivel jobb ha új genes konzolokat vesszük alapul, amikben 4+4 magos 3xxx van?
ac od. volt még egy igen érdekes kitérő, azzal nem én játszottam, csak láttam itthon
ott a 2600 vérzett el csúnyán, hiába 6c/12t mint a 3600, amivel mérföldekkel jobb lett a játékélmény, azzal sem volt 100% de érezhetően más világ
magok száma önmagában rég nem mérvadó, és igen, sok dolog van amit pusztán számokkal még ma sem tudnak kifejezni
a 0,1% low érték is csak az elmúlt években jött be
mostani vga árak mellett nem hiszem, hogy a cpu-n kell spórolni ( :
ezzel együtt a 3100-zal is elvoltam, fps értékek ott is mentek, 3070 mellett raktam is ki méréseket, csak az élmény közel nem olyan mint egy 3800x mellett
tegyem hozzá, a 3800x-et ha 3,6-on járattam, már akkor is vajsima' volt a game, 3600-ot járathattam 4,4-en is, akkor sem volt azTelevan
ebben egyetértünk, ha gaming én sem vennék 6c/12t-t ha "komolyan" gondolom a gaminget és még nem is multiról beszélek
"kocázni" meg egy 3100 is jó...illetve jó lenne, ha lehetne kapni ( :[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz Rabbitf_24 #36486 üzenetére
nem csak fps létezik
a 3600 2x3 mag, az 5600x 1x6, egyebekről nem beszélve
nálam a forza volt ami teljesen megváltozott 3800x alatt, vajsima' játék volt gtx 1650 mellett 1080p ultrán, amit a 3600 nem tudott 3070 mellett sem 1440p ultrán, mindkét esetben 60 fps-re fixálva
fps az megvolt ( : átlag 100-150 fps-t tudott az utóbbi kombó, de a vajsimaság' az sehol
ha ilyen vga-t veszel ne spórolj a cpu-n, minimum 5800x
mivel az 1x8 mag nehezebben hűthető az biztos, az 5900x pedig 2x6 mag picit nagyobb étvágya van maxra terhelve, de könnyebben is hűthető a felépítése miatt
5xxx-eknél javult a cache elérése is, már nem akkora hátrány a két ccd vagy ccx, vagy akárhogy hívják
3xxx-eknél én úgy vettem észre kell a 4 mag egy tokban, az hozza el a kánaánt, ezért annyira combos a 3300x
arról nem beszélve, a konzolok megkapták a 8c/16t zen 3xxx-et, innentől pc-ben még éhesebbek lesznek a portok
jól jön az a 8-12 mag gamingre , ha valóban kompromisszum mentes élményt akarsz
nálam megölte az egészet hogy random akadások vannak gamingben még a 0,1% low értékek is alig mutatják ki, ha egyáltalán kimutatjákMaddeNNNN
pontosanBib
tény, az van bennük, kb egy 3700x szintű cpu
x-ben kb 200mhz-cel gyorsabb, ha nem használják az smt-t akkor tudnak valamennyivel nagyobb órajelet
series s-nél is vajsima' volt a forza ( : utána vettem a 3800x-et, hogy pc-vel mi történik, és lőn csoda, az volt a gond...pedig csak 60 fps volt a cél_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Bib
őstag
válasz Rabbitf_24 #36489 üzenetére
Jelen helyzetben, nem hoz de ez biztosan változni fog. Nagyon mondják ,hogy az új konzolokban is 3700x teljesítményű procik vannak és ezt fogják használni a gémek is.
-
MaddeNNNN
őstag
válasz Rabbitf_24 #36489 üzenetére
ne csak fps-ben gondolkodj. egy újabb generációs 8 magos 16 szálas processzor sokkal simább élményt fog nyújtani, mint egy 6 mag 12 szálas. nem lesznek röccenések, akadások. gyorsabbak lesznek a váltások játékon belül pl. ha megnyitsz egy térképet. hidd el ha fpsben nem is lesz látványos, magában a játékmenetben biztosan észre fogod menni. plusz időtálóbb mint egy 6 magos processzort venni 2021 vége felé.
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
hokuszpk
nagyúr
ebben a felbontasban inkabb GPUlimit van, ha mondjuk "lefele" valtanal egy 2700X -re, akkor az 1% vagy 0.1% fps lenne picit rosszabb, az atlag vagy a max nemnagyon menne sehova.
[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Bib
őstag
Én 5800x-et vennék 3080-hoz.
-
Rabbitf_24
addikt
Sziasztok
3440x1440-es felbontásban használok egy 3080-at egy 3600-al, ami 4,3-on jár. Sok tesztet és videót néztem hogy érdemes lenne váltani 5600x-re vagy sem. A teszteken ekkora felbontásnál a 2 proci szinte megegyező fps-t hozott. Váltott valaki itt hasonló setuppal procit? Ha igen leírná a tapasztalatait? Köszönöm!
-
Chaser
legenda
3xxx-ek imc-je 1800-1900 if-et tud nagy átlagban, legjobb eredmény úgy lesz ha szinkronban jár a rammal, ami ramnál valós 1800-1900/effektív 3600-3800, tehát a ramod tudja amit kell - van cpu ami 3600 felett már meg sem nyikkan if terén -
max időzítések szűkítésével lehet játszani, de az gyorsan kiderül ha valamit tud/nem tud_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
sike!
tag
válasz Chaser #36477 üzenetére
A Ryzen 5 3600 már megérkezett (HA-ról), az MSI B450 Tomahawk Max II., Patriot Viper Steel 2x8GB/3733MHz RAM illetve Alpenföhn Brocken 3. hétfőn érkezik.
Utána lesz jópár kérdésem, bár egy keveset visszaolvasva - ahogyan említetted is-, az "auto OC" egész jó eredményeket ad, max. a memória-hangolás lesz melós.
-
Puma K
nagyúr
Helló,
akinek 8mag/16 szálas procija van az lenne szíves és megosztana egy képet egy mostani-mai mérésről Cinebench R23-ban?
A tesztet lehet futtatni az elérhető legmagasabb és stabil órajelen amit tud a procid.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Chaser
legenda
válasz #32839680 #36467 üzenetére
annyit azért nem akarok kidobni egy sz@ros vga-ra ( : már a fele is fáj, pláne amennyit használnám a gépet :d de annyit még rászánnék - azt sem túl nagy örömmel -
zsid
olyasmi
az biztos, hogy a legtöbb kép/videó feldolgozó sw az szeret mindenből sokat ma mársike!
van egyszerű all core tuning is
mai amd-k már sokkal kifinomultabban működnek, sokkal testreszabhatóbbak, azért van sok beállítás
én is úgy álltam neki, hogy annyi sz@rral nem foglalkozom :d elég az ac tuning, aztán szépen lassan nekiálltam, ram tuningnak is, na az még mókás
szerencsére defaulton is elég jól muzsikálnak a zenek, gyárilag eléggé ki vannak hajtva, de jobb hőfokok, kisebb fogyasztás összejöhet finomhangolással
nagy tuningot itt nem kell várni, pár száz mhz-ek vannak_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
őstag
Keress rá a topikban a srác nevére és akkor azt is megérted h miért jajjgatok, ismételni meg nem fogom azt amit a többiek már 100x leírtak.
Nem a srác személyével van a baj, (legalábbis részemről) hanem azzal amit mond.
We exploited "We spread hate. We raised hate. We thought hate to be our savior. We put all our problems we created on the "Island of Devils". As a result that devil was born, to return the hate we gave it"
-
belaazallat
addikt
Sok a fölös rizsa, kevés az érdemi rész.
CTR nevű progi sokat segíthet megmondani, kb hol a vége a procinak, megmondja a max órajelet, feszültséget, szépen beállítod biosba- majd finom hangolod, ha akarod.
Természetesen tesztelni kell, prime és/vagy egyéb teszt programokkal.
Memóriát érdemes finom hangolni. Sokat segíthet ebben a Dram Calculator for Rysen. TM5 progival tesztelni.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Pkc83
őstag
Lehet állítgatni az biztos.
A kritika szinte biztos,hogy a videó készítőjének szól. Sokan nem bírják
a srácot errefelé. Viszont amíg a "Jajj"-on kívül semmi építő jellegű kritikára nem
futja, addig nagy baj nem lehet.Bip: Értelmes indoklással nem is lenne vele semmi baj,de a "nem bírom a srácot"
kritika egy szakmai fórumon picit vicces.[ Szerkesztve ]
-
-
Chaser
legenda
válasz #32839680 #36463 üzenetére
meg is szabadultam a nagyjától ( : azóta nemrég még több dologtól, nem sok minden maradt
de láttam egy új tápot, az enyém utódja, megnézném... vannak frankó lapok amik designban is tetszenek, ott az 5xxx és a kíváncsiság nagy úr
most úgy nézett ki a szerencse elém dobott egy jó kártyát, már lesz@rom hogy kb 100e-rel drágább lett volna mint normál esetben, de ufóék lenyúlták előlem :d úh. innentől passz, nemrég elvitték a 1650-emet is, nincs semmi vga-m
néha van egy kis időm, aztán lesz több is, meg jön a tél, időkitöltésnek jó lenne alkalmanként egy pc, de egyébként rühellem...csak szeretem ha fáj ( : a crucialjaimat is úgy néz ki elviszi egy régi cimbora, akkor legalább ramom sem lesz...csak a gskillek...de legalább kipóbálhatnék 4x16 micron b-die csodát
ha nagyon melóznék akkor 3900x vagy 5900x/5950x, azok is jó áron vannak, úgy látszik amd megtalálta az 5xxx chipeket :dGyuri27
experience ( : az is lehet újra kipróbálok egy radeont, de akkor ördögitzsid
talán tavaly vagy idén év elején többszálúsították nagy erőkkel ha jól emlékszem, vga-t is onnantól eszi jobban
a resolve meg pl nem skálázódik annyira cpu-ban,_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz #32839680 #36454 üzenetére
ryzen 3100-at 40e-ért...jah nem, az a kib@szott karácsony meg covid még mindig tart ((( :
gondoltam összepattintok egy gépet, de 3xxx kuka
3100/3500x nincs, ha van is 60e körül, borzasztó rossz vétel, az a két cpu kb egy liga, intel 10400 azért jobb és van értelmesebb árú lap alá mostanság, de felőlem rohaggyon' rájuk, túl sok disznóságot sütöttek már el a kékek
3600 árát hagyjuk, lassan 5600x olcsóbb ( : az 60-ért esetleg, ft-tal nem többért, részemről legalábbis
szerencsére alza megoboáztatott, lőttem náluk 3060 12gb gaming x-et, aztán valaki másnak odaadták ( : így lehet esjtem is a tervet, de ha vennék 5800x-et, mostani 133-4e ft-okért már baba, b550 lapok is nagyon faszák vannak 40e körül, amikbe akár mehet 5950x is
ha grafikázol mostani zenek már jobbak, régieknél egy szálas teljesítmény nem volt túl jó, és sok sw azt szerette, főleg az adobe alapúak, tehát sw kérdése: mit szeret/hogy skálázódik
videóvágásnál pl 8 vs 16 mag alig számít resolve-nál, annál fontosabb neki a minél combosabb gpu és minél több vram, úgy látom a grafikai sw-ek is kezdenek elmozdulni a vga irányába_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
Dragon3000
veterán
válasz hokuszpk #36457 üzenetére
Kérdés mi a fontos neki, ha játék, akkor ma már nem mennék 3xxx alá, főleg, ha hosszabb távra veszi az ember. Ha a cpu tovább fejlesztés nem annyira lényeg, mert ritkán fejleszt gépet, akkor meg az a lényeg, hogy a kiszemelt játékok intel-t vagy amd-t kedvelik jobban.
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Dragon3000 #36456 üzenetére
veszel egy kozepes B450 lapot, aztan 1xxx - 5xxx kozott azt pakolsz bele, ami eppen a kezedugyebeesik. 5xxx proci benchekben meg a folding alatt tobb pontot ad, meg jatekra jobb, de mondjuk a prohardver megjeleneset ugylatom az 1700 eseteben is a netsebesseg korlatozza le.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz #32839680 #36454 üzenetére
Megbízható bazárosnál találni dobozos 3500x-et 60e-ért 3 év garanciával, hasonló tudás intel esetében max annyival olcsóbb, amennyivel drágább alá az alaplap. Innen kezdve az a fontos, hogy amihez kell a gép, melyiket preferálja jobban vagy számít e, hogy amd esetében azért később akár mehet bele ütősebb 5xxx is.
-
-
hokuszpk
nagyúr
ez elegge jó kombó, természetesen van alternatíva, B450 lapok kaphatoak olcsobban is, mint a Toma Max, viszont B450 alapon jobb nemnagyon.
Szvsz maradj ennel, egeszsegesmeretu Bioschippel van szerelve es megkockaztatom, hogy ha a 6xxx nem AM5 lesz, akkor még az is vigan dalolva el fog benne ketyereszni.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
sike!
tag
Sziasztok!
Ryzen 3600 mellé egy MSI B450 Tomahawk MAX II alaplap illetve egy Patriot Viper Steel 16GB (2x8GB) DDR4 3733MHz (PVS416G373C7K) szett megfelelő lenne minimális tuning esetén? Létezik jobb / olcsóbb alternatíva?
-
dzsóbácsi
aktív tag
Olyat olvastam a neten, hogy talán régebbi BIOS segithet a problémámon..Mármint, hogy a memóriák sebességén..
A feszültségüket már sikerült lejjebb vennem
Elöfordulhat, hogy beválik?? -
Chaser
legenda
válasz PsycHo88 #36442 üzenetére
cb20-nál semmit nem számít a ram órajele, ahogy a legtöbb ilyen jellegű és kódolós/konvertálós feladatnál sem
pont játéknál számít a ram, de ott sem húúúúúderengeteget'
játéktól is függ, cpu-tól is
régebben mértem forzát, ha cpu is meg volt hajtva, ram is, akkor ketten hoztak egy stabil +10%-ot, ami azért nem rossz
ez pl egy profi ram, gyárilag 3600-os, enyémek c14-et vígan mentek, még 4x8 is
van belőle olcsóbban 3000-es és 3200-es, azok meg vígan mennek 3600+ órajelet, csak nem annyira szoros időzítésekkel mint a gyári 3600-osok, azokon jobb chip van
2x8-on azért elgondolkodnék elég-e, még értelmes áron vannak ramok, belenyúlsz olyan játékba aminek kevés a 16gb akkor pffffff, cpu és vga ára mellett eltörpül 32gb jobb ddr4 ára, ez pl 2x16 és lazán megy ez is 3600+ órajelet
micron e-die chipes ramok, zenek nagyon szeretik_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
hokuszpk
nagyúr
válasz PsycHo88 #36444 üzenetére
Zen2 -nel még mindketto fontos, bar szerintem 3200 felett mar nemjavul annyit, mint amennyit bele kell tolni mind penzben mind idoben.
Szvsz nezd meg Taiphoon burnerrel, milyen chipek vannak a modulokon, aztan probald meg egy picit tuningolni, tobbnyire a Hynix chipesek is megfutjak a 3200 -at.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
PsycHo88
senior tag
válasz hokuszpk #36443 üzenetére
Szerinted ha egyszer ramot szeretnék venni akkor melyik a fontosabb a nagyobb Mhz vagy a kevesebb időzítés pl cl14 3xxxmhz ? Melyik ramot ajánlanád bár én csak játszom szóval lehet nem éri meg váltani .
( ͡° ͜ʖ ͡°)"ne félj különc lenni és akkor viszed valamire" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz PsycHo88 #36440 üzenetére
milyen ram van mellette ?
osszehasonlitaskent az enyem a PC-Mateban ezt tudta.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
PsycHo88
senior tag
Sziasztok . Láttam hogy cinebench r20 eredményeket raktok fel , Én is kíváncsi voltam így meg lestem mit is tud a 3800 XT teljesen alapon nem piszkáltam semmit egy Rog b450 F gaming lapban . Nem tudom hogy ez jó vagy rossz de ezt tudta , 1-szer futtattam le .
( ͡° ͜ʖ ͡°)"ne félj különc lenni és akkor viszed valamire" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
fecke78
senior tag
Én is arra gondoltam .
picit frissíteném a vasat . december január fele lecserélem a videokártyát most egy asus 1060 6gb van ez van amd 5 3600-al
Videokártyának ezt néztem: ASUS Radeon RX 6900 XT STRIX OC LC
ehhez procinak pl : AMD Ryzen 9 5900X megfelelő lenne ?
Alaplapom egy asus b 550 plus
2*16gb ram . 750w-táp (corsair rm750i) -
fecke78
senior tag
A procit mint használt terméket ell lehet adni?
van rà kereslet?
Ryzen 5 3600 -
addikt
-
dzsóbácsi
aktív tag
válasz Dragon3000 #36433 üzenetére
Elvileg legfrisebb... De most babráltam a CPUszorzóval meg a fesszel és bármiféle teszt nélkül vissza rakta a RAMokat
-
Dragon3000
veterán
válasz dzsóbácsi #36431 üzenetére
Ahogy hokuszpk is írta nincs újabb bios a laphoz? Ha más lehetőség nincs kezd el csökkenteni a ram feszültségét, hogy jó legyen, mert hwinfo szerint akár 1,414ig is felmegy.
A nashoz használok egy gigabyte b450 aorus m lapot, itt 1,35V helyett max 1,368-at ad, nálad valamiért nagyon túllövi a beállított értéket. -
hokuszpk
nagyúr
válasz dzsóbácsi #36431 üzenetére
nincs ehhez a laphoz ujabb bios ? ott oldalt még mindig 1.404V -t ir a "ch A/B volt" alatt.
memoriatesztre a testmem5 -ot szoktuk ajanlani.cpu offsethez at kell allitanod a "CPU Vcore" -t "auto" -rol , de nemtom a Giga hogyhivja a megfelelo opciot, szerencses esetben siman "offset", de vannak ilyen "dynamic" meg "adaptive" elnevezesek is.
[ Szerkesztve ]
-
dzsóbácsi
aktív tag
válasz Dragon3000 #36428 üzenetére
Most sikerült valamit alkotnom..Csak a RAMok még mindig 1,4V-ot kapnak. Viszont memóriákat csak MEMTESTel tudom nyúzni??
Ha hüvösebb CPU-t szeretnék akkor melyik a neg. offset érték??..
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz jokeph #36419 üzenetére
Sajna az X470-es Giga BIOS-t nem tudtam rápróbálni, se AFUDOS-al, se flashback-el.
így visszakerült a saját utolsó BIOS-a, 8001-es, és cpu csere vissza 3600X-re.
Trükkös ez a flashback, sanszosan néz mindent a BIOS file-ban, mert hiába neveztem át C6E.CAP-re a Giga lap bios-át, neki se állt... a sajátját meg pikk-pakk felrakta.
Akinek flashback-es lapja van, eszerint nincs mit veszítenie, lehet rugatni a crossflash-t.
Azért a felhasznált Asrock B450-es BIOS-t elraktam magamnak.
Kimókáztam magamat, a hiányosságok ellenére az 5600X hozta amit kellett.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
fecke78
senior tag
Üdv 5 3600 procim lian li galand 360-al 65alap -játéknál 76 fokig megy ez normális ?
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz dzsóbácsi #36426 üzenetére
en a szorzo helyett elsokorben a felette levo "xmp high frequecy blablabla" -t probalnam ra, masodik korben megneznem a 16x -es szorzot, hatha a Giga ( ugye ez egy Giga lap ) trukkosen mar a 2x100 azaz a ddr -re erti. Bar a pont a Corsair aszondja, hogy ez igy jo. Mondjuk naluk az example kepen xmp disabled mellett van allitva a szorzo.
[ Szerkesztve ]
-
-
dzsóbácsi
aktív tag
[kép] [kép] Jó estét!!
R5 3600, Giga X570i lap és Corsair Venegance LPX CMK32GX4M2B3200C16 memóriák..Legfrisebb BIOS.
Szeretném a RAMokat gyári órajelükön használni, valamint ennek megfelelően az IF-et 1600Mhz-en...Illetve jó lenne ha a CPU kevésbé melegedne..Sajnos XMP bekapcsolása nem segitett Illetve hol kell elvennem a CPU feszből??[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
Hát, én ezeket az életbe nem néztem egyiknél sem (3600X,3300X,5600X).
-
nagyúr
Azóta visszacsíptem a VSOC-t 1,1 Voltra, ennyivel is megy, TM5 is lefutott.
Ezt látja a ZT:
A TRFC-t vettem vissza még kézzel, 560-ról 460-ra, többit nem piszkáltam.Csak azt furcsállom, hogy a 3600X mellett meg vette a lapot.
A TM5 jól megdolgozta a procit, all-core 4650-en tekerte , ennek így kell működnie ?
[ Szerkesztve ]
-
Alpi.
addikt
válasz jokeph #36414 üzenetére
Most nézem, nem sajnálja a Vsoc-t ! xD
Ezt látva, sztem nézz egy Zentimings-ot, remélem kiolvassa a vddp / ddg -ket.
Lehet (a Vsoc-bol kiinduva ), annyira nem okos ez a bios auto-n és azért nem vesz mindent pöcc-röff.https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
nagyúr
válasz Pakmara #36411 üzenetére
THX.
Sajna, így van, simán mehetne normálisan minden egy gyári AGESA V2-es BIOS-al.Sanszos, hogy jobban menne házon belül, de Taichi lapom nincsen.
#36408Alpi.: egyenlőre az XMP-vel betöltött profilt butítottam vissza 3200-ra, így is látványosat ugrott, TM5-el is tesztelve.
Még az időzítéseken csípek próbaképpen.
A 3600-at nagyon nem akarja, bár megjegyezném, hogy így laza időzítésekkel 3200CL17-el is hozza a 3600X 3600CL17 értékeit.#36412Alpi.: X370 vs X470 BIOS chip méret:
Ha már kiteszteletem az Asrok B450-es BIOS-al mindent, felkínálom rá az X470-es Aorus Gaming 7 BIOS-át, ezen szintén 16MB-os a chip méret, kakukktojás cuccos.Ha nagyon nem lesz jó, akkor jöhet a Flashback-el vissza az utolsó original BIOS.
[ Szerkesztve ]
-
Alpi.
addikt
válasz jokeph #36410 üzenetére
Jaja, nincs nagy befolyása, de azért a 2133 mhz lehet már zavarja picit. (fclk miatt)
Viszont a ramos dolgot nem a CB pontokra reflektálva írtam csak feltűnt, hogy az még mindig spd.Pakmara : Kérdés, hogy mennyire egyezik a 2 lap hardvere. Ha nem teljesen, akkor (bár elég hülyén hangzik ) kb. mindegy, hogy Asrock vagy más gyártmány.
Meg kell nézni, nem kizárt, hogy van "testvérmodellje" és akkor gyakorlatilag hibátlan, teljes működést kapsz.Pl. : B350 Pro 4 = B450 Pro 4 Ezek fullra egyező építések.
Egy "gond" van az X370-el, hogy gyakran az X470-be már a nagyobb bios chip-eket rakták.[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Pakmara
őstag
válasz jokeph #36407 üzenetére
Grat hozzá. Ugyanakkor rossz látni, hogy kb igazoltan csak üzleti megfontolások alapján maradt el a 300-as lap széria (legalább részleges) támogatása. Tudom-tudom ment benne 1200-től 3900X-ig minden és legyen ennyi elég. Már csak az érdekelne, hogy házon belül maradva (Asrock 300-as lap 400-as Bios) mit lehetne elérni. Mennyi anomália jelenne meg pl egy X370-es Thaichinál hasonló szituban.
-
nagyúr
válasz hokuszpk #36409 üzenetére
De, PBO-val biztosan.
Amúgy, nézd szegény 3600X-emet alatta.#36408Alpi.: úgy tapasztaltam, a ram spd a CBxx eredményeket nem igazán befolyásolja. U:
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
#36328Pakmara, nézd csak:
Mértem párat, CB 15 és CB 20, HWINFO64-el:
Pár általam fontosabbnak vélt értéket megszíneztem.
Alap PB-s futás, rendben van ez így ?
Leszámítva a 102%-os max CPU terhelést.Még pár mérés:
A ramok alapon vannak egyelőre.#36408Alpi.: utánanézek, hogy miért nem ment az XMP neki csuklóból.
Poén, hogy a 3600X-nél ment...[ Szerkesztve ]
-
Alpi.
addikt
Ne azt a cou hőfok-ot nézd sztem. Az a lap I/O chip-en keresztül kiolvasott érték és bár jellemzően közel jó értéket ad, de előfordulhatnak ilyesmik, mint ami Nálad is volt, hogy egy frissítés, ez-az és elcsusszan egy 10-20 fokot. Ezen túl lassabban reagál és kevésbé pontos, mint a cpu szenzorai.
Keresd meg ezt a fület a Hwinfo-ba és inkább ahhoz tarts sztem.
(ez igaz Vcore-ra, Vsoc-ra ugyan úgy)
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Pkc83
őstag
Sziasztok.
Volt nekem kb egy hónapja egy ilyen hőfok problémám.
Itteni javaslatra állítottam a biosban a venti vezérlésen de az is csak kozmetikázta
a problémát. Aztán újrapasztáztam a procit de semmi változás.
Gondoltam idő hiányában majd most a hétvégén rakok egy friss wint
aztán meglátjuk,de épp jött egy win frissítés és a probléma magától megoldva.
Szóval az előző win update volt a ludas.
Gondoltam megosztom ezt veletek hátha valaki hasonlót tapasztal.
Nem kell egyből futni új prociért.
Köszi mindenkinek a segítséget.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest