- Red Magic 11 Air – vékony házból süvít a szél
- Csíptetős fülesek csatája – Sony LinkBuds Clip vs. Huawei FreeClip 2
- Mérföldkő a szilárdtest-akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Újabb óriásakku a Honortól: az X80 lehet a következő 10 000 mAh-s modell
- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
- iPhone topik
- Nő az eSIM-ek iránti igény
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Android dual SIM okostelefonok
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Valósággá vált a Tecno szupervékony telefonja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Újabb CoffeeTime projekt készül. Asus Q170M-C és QTJ2 (i7 10750H ES)
- Oldman2: Magyar feliratos/szinkronos játékok PS4/PS5 konzolokra
- Kókuszdió: Ryzen ( Zen4 / Zen5) – amikor a „normális működés” magyarázatra szorul
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
FingR86
őstag
válasz
Chaser
üzenetére
erőt vettem magamon...
tiszta win telepítéssel kezdtem
5 órától most lettem kész mindennel
a BIOS-ba még kb bele nézni sem volt időm, csak amit belőtt magának + XMP
holnap ha lesz kis időm szétnézek benne, mert azt láttam hogy elég sokrétű meg bonyolultabb kicsit mint a fapados asrock volt
-
Chaser
legenda
válasz
FingR86
üzenetére
b450m s2h-ból átraktam az ssd-t b450 i aorusba, onnan b550i aorusba,
és nemrég b550i-ből vissza az s2h-ba, egyikkel sem volt gond...ettől független nálad lehet ( :chipset drivert sem toltam fel, amit a w10 felrakott az volt
szerencsére sem lan sem usb gondom nem volt b550-nél sem -
FingR86
őstag
megérkezett a Toma lapocska...
szerintetek mennyire lenne ördögtől való dolog, ha az SSD-t csak simán átraknám ebbe a lapba és úgy próbálnám meg, betölt e a windows ? Nincs kedvem telepíteni most
erről jönnék: ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4 -
Chaser
legenda
válasz
fudi2002
üzenetére
közelében sem voltam annyinak a dr e-die szettekkel bios 1,37v-ig
csak a 2x32 b-die szett karistolta, de az már 1,4v alatt is, 1,45-nél azok már izzanának
3800x mellett majd esetleg nézek egy 3733-at még, mit megy max 1,37v-on, de c16-ot még esélyesen igen, ha meg nem akkor 17-et -
Chaser
legenda
válasz
fudi2002
üzenetére
minek nézel te engemt'? ( :
soha nem adnék 1,45v-ot nekik, eddig a max a bios 1,37v és az bőven elég - nekem -, felfelé droppol ramnál a lap, ott winben terhelve 1,41v a peak, arra azt mondom még belefér
tudom hogy bírnák, 19nm nem 17 mint a b-die micron - és elvileg az is bírja -, de én nem kínzom őket ennél jobban
ilyen feszeknél még teljesen jó a hőmérsékletük, a 2x32-es b-die kit az már melegedett erősen 3600 c16-on, de hiba ott sem volt
tisztelem a hw-eket és ők tisztelnek engem, eddig bevált
-
Chaser
legenda
válasz
fudi2002
üzenetére
csak érdekesség persze, mit tud 3000-en időzítésben gyári feszen - gyárilag 1,35v 3000@c15 ez a kit, és 1,37-en 3600 c15-öt tol, csak a többi időzítésen lazítani kell -
azt már tudom gyári 3000c15-öt milyen kis feszen tudja vinni, ebből következően lazán tudnia kellene a c14 nagyobb feszen
úgy rémlik barátom simán tolt ilyeneknek c14-et magasabb órajelen is, majd meglesz mi a trükkszerk:
Ace Ventura
nem is kell erőltetni ha nem megy többet
bios-ban gb lapoknál cnq - cool'n quiet - ilyesmi néven megy, az off, winben energia séma max performance és kész
átlagban többet eszik a gép cnq-val ahogy számoltam, pl ha fix órajellel 40w konnektorból a gép idle, de az stbilan, és ha megmozdítom az egeret vagy yt-ot nyitok akkor is pár w-okat ugrik
cnq-val mondjuk lemegy 30-ra is, de ha megmozdtom az egeret már 40, ha indítok egy yt-ot 50, vagy több
tényleg csak annál van értelme aki letöltésre is használja a gépet és sokat -
Chaser
legenda
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
persze ha engeded neki, én pl nem
ha nincs terhelés kb olya mindegy hogy 4ghz-en megy 2,5-en, mivel nincs terhelés
ha pedig terhelés van úgyis felcsapja az órajelet
fogyasztásban 5-10w körül van difi konnektorból, ha valaki letöltő gépnek is hasznája akkor van értelme, egyébként nem sok
reszponzívabb úgy a gép ha van egy fix órajele - én legalábbis ezt tapasztaltam - -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Ilyen az enyém is, nem egy tuning állat. Gyári beállításokban nekem all-core terhelés mellett nem tudodd 4.0GHz-et tartani.
Egyébként nem állandó 4GHz-en megy a proci, folyamatosan visszaveszi az órajelét ha nem terheled.
-
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
3600 4Ghz-en 1.275V-on mennyire számít optimális használatnak?
Auto-n hagyva a lap 1.375-öt is ad neki, és melegebb is játék közben 6-7 fokkal, mint fix feszen. Így annyi a hátrány, hogy 4 Ghz-en megy állandóan.
-
Chaser
legenda
válasz
fudi2002
üzenetére

akkor nem értem mért nem indult c14-en - többit autora raktam - bár ha 3600-osa van az már b-die esélyesen, én most csak a csóri' kis e-die-okat nézem
biosban kapott 1,33v-ot, az bőven lefedi az 1,35-öt terhelve, de c14 nem ment 3000-en
de bios 1,18v-on c15-ön usmus meg minden egyéb stabil 3000-en ( : -
fanti
addikt
válasz
fudi2002
üzenetére
Bizony ám!
Új AGESA esetén én is mindig újratesztelem a rendszert egy bő fél nap alatt megvan, de biza szükséges!
Ezért (is) csak alap XFR+PBO-t használok, de még ott is látható, hogy más AGESA változatok picit több, megint más AGESA-k meg picit kevesebb peek frekit dobnak egy magra. -
-
FingR86
őstag
na én is beújítottam egy B550 tomahawk lapot, ha minden igaz holnap érkezik.
úgyanúgy a 3700X lesz benne meg crucial ballistix red. Remélem minden frankó lesz vele. Kedvem támadt CTR-t kipróbálgatni, de a mostani lapom nem volt hozzá igazán megfelelő. Majd jövök tippekért, tanácsokért.bios verzió melyik a legjobb/ajánlottabb ??
-
fanti
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
"Amúgy meg örülnél inkább neki, az ilyen hülyéktől lehet olcsón megvenni a nagyon jó cpu-kat sok garanciával."
Ebben teljesen igazad van!
-
Nem játszom ilyenekkel.
RPG-ket szeretem. Régen hack and slash rajongó voltam, a körökre osztott játékokra azt mondtam, hogy fúj. De öregszik az ember, ma már ezek a kedvenceim. -
Dragon3000
nagyúr
Maga a warzone 120GB körül mozog, ha megvan az mw is, akkor 270 körül, de a felesleget lehet törölni, akkor a wz és a multi együtt elvan 170GB-tal..... Eddig egyik frissítés hatására se lett több vagy kevesebb fps-em, amúgy az utóbbi időben az aprócska frissítések a 200-1000MB között alakultak, a szezon frissítések meg szépen csökkentek a kezdeti 80GB-ról, pedig akkor még csak a mutli volt...
Attól, hogy neked szar, sokaknak tetszik, ezt vagy elfogadod vagy sem.
Amúgy meg örülnél inkább neki, az ilyen hülyéktől lehet olcsón megvenni a nagyon jó cpu-kat sok garanciával.
-
Chaser
legenda
anno mikor az ac od. miatt megvettem a 3600-ot, nálam pont akkor jöhetett a letöltés mikor kicseréltem a cpu-t...( : és azoknál is akik szintén 2600 melett nem tudtak játszani mert élvezhetetlen volt, két hónap alatt 3-4 embernek ajánlottam hogy váltson , 3-4 ember megköszönte és mindenkinél pont akkor jött az a frissítés amikor cpu-t cserélt ( :
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
sz@rul optimalizált játékok mindig lesznek és nem mindig placebo az, hogy egy újabb cpu megold valamit ami az előzőnek még nem ment
az meg hogy ki mivel játszik egyéni, mindenki másképp hülye ahogy egy idősebb barátom mondta ( : -
fanti
addikt
válasz
Chaser
üzenetére
"warzone vagy hasonló nevű csoda"
Inkább az a csoda, hogy még vannak akik játszanak azzal az elhízott szarral...nem tudom, úgy látszik manapság minden kretén programozhat, és persze programozik is, a többi kretén meg játszik is vele, igaz van vagy 200GB de oda se neki...majd vesznek alá 5800X-et, hogy 100fps helyett legyen 103...mert a 3800X-ből nem jött ki több, és persze vannak olyan idióták, akik 3% többletért eladják jó nagy bukóval a 3800X-üket és vesznek dupla annyiért 5800X-et 3 fps-ért...De így a jó, mert utána mennek és megírják a tapasztalataikat, hogy mennyivel jobb így, mert a min. fps is nőtt picurit, és szerinte megszűntek a mikrolaggok is, közben meg csak annyi történt, hogy a háttérben letöltött a játék egy "kis lófingnyi" 30GB-os "aprócska" frissítést, amin valamit baszkuráltak valakik...olyan valakik akik programozónak hívják magukat

-
Chaser
legenda
válasz
Hegyirabló
üzenetére
szívesen
de ha van már 3600x ahogy mondták nézd meg mit produkál, ha kevés lehet menni tovább
3800x az most van, 5800x is, ára miatt 5600x-et sem érdemes jelenleg - korábban volt alzán 120e alatt párszor, de akkor még az 5800x is drágább volt mindenhol, most 5600x-et nem látok 125e alatt, 5800x meg több helyen is van 160e alatt - -
fudi2002
nagyúr
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Msi afterburnerrel lesd meg a mostani procival majdan, ha a vga %os terhelése stabilan 98-99% körül megy a játékaid alatt, akkor nem kell procicsere. Ha leesik akkor igen.
-
válasz
Dragon3000
üzenetére
Köszi, valami ilyesmi lesz.

#34453 fudi2002 Köszönöm! Arra meg csak rájövök, hol naplózza ezt az Afterburner.

-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Szerintem, akkor először legyen meg a vga csere és nézd meg nálad, hogy megy, esetleg megnézhetsz pár tesztet is, hogy erősebb cpu-val mit muzsikál a 6800xt, aztán ráérsz utána a cpu cserén gondolkodni.
-
-
Chaser
legenda
válasz
Hegyirabló
üzenetére
nem ismerem a játékokat, csak néhányról tudok ami "éhes"
aktuális most a warzone vagy hasonló nevű csoda
5800x-ekről ami tesztet találtam eszik rendesen, 5900x közelében ami +4 mag, nem is értem hogy sikerülhet annyit ennie, de saját tapasztalatom nincs
5xxx-szel sem, de épp tegnap beszéltük 2xxx topikban, a "papíros" eredmények szépek meg jók, csak sokszor maga a puszta fps szám - de még a frametime sem - feltétlen fedik le azt amikor mirolagg-ok vagy egyéb anomáliák vannak a gyakorlatban, 2600 ellenében 3600 nálam - és másoknál - ilyet pl. megoldott, hiába ugyanúgy 6c/12t
5xxx-ek kapcsán is simán benne lehet hogy "más világ", tulajokat kérdezd ők biztos jobban tudják
egy 3800x-et jó léggel kényelmesen lehűtesz kvázi némán, attól nem kell félni
kinek a bq! drp4, kinek a noctua d14-15, kinek a scythe ninja 5 - nekem az, egyk legjobb ár/érték arányú bitang lég ami direkt a csendre fókuszál a hűtés mellett -, vannak alternatívák
jövőt tekintve biztos jobban jársz egy 5600x/5800x/3800x választással mint a 3600x-szel, amennyiért dobálják a 3600x-et új árakat nézve nincs is értelme venni most
alig drágább a 3800x és 5600x, sőt, 3800x-ek ára szépen esett a romló ft ellenére is, ott van mint kb tavasszal volt, 108-110e között több értelmes boltból meg lehet venni, ez 33-34e-rel drágább az oem 3600x-eknél
ha a hang nem számít a 3800x gyári hűtője is elég lehet értelmes all core oc-hoz -
válasz
Chaser
üzenetére
Megint köszönöm!
Én RPG-s vagyok, most Dragon Age Inquisitionnal játszom, következő Jedi Fallen Order lesz (tudom, ez nem RPG, de gépigényesebb játék), tervben van Pillars of Eternity, bár annak valószínűleg a laptopom is elég lenne, év végén pedig Divinity: Original Sin II, és végig kellene még vinni Batman Arkham Knightot is.
Fogyasztás és hőmérséklet szempontjából gondolom 5600X lenne jó választás? Persze nem zárom ki az 3800X - 5800X-et sem.

-
Chaser
legenda
válasz
Dragon3000
üzenetére
na majd hamarosan megmondom mennyi körül megy ( :
Hegyirabló
azt mondják az okosok 1440p-n már sokat nem hozna az 5600x, lehet nem is hozna, de órajelben is többet tud, a magok egy ccx-ben vannak, ipc is jobb...lehet jl jön az
persze 5800x még jobb lenne, ha nem lenne olyan elb@szott ár/érték arányú - bár pár napja emagon már alig pár ezerrel volt 150e felett, az már so-so -
ha van nagyon cpu igényes játékod - bf5 multi pl -, akkor nyugodtan mehet 3800x - +2mag is tud jól jönni - , ami tényleg kimaxolnál az nyilván az 5800x
ilyen vga-nál én nem "rizikóznék" vele ugyan mennyit ront ha ront rajta egy 3600x
de ezek tényleg annak függvényei mivel játszol, ha mindennel IS, akkor nyilván célszerű olyat venni ami mindennel IS megbirkózik, az meg az 5800x - sok mag, magasabb órajel, erősebb ipc - -
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Én pár ezer Ft-ot írtam, annyiból nem veszel semmilyen ramot, de amikor min 3700x-ről van szó, akkor ne a belépő fos b550 alaplap legyen már ajánlva, akkor inkább egy normális b450, ha később mégis oc mellett dönt az ember, bőven mehet az a vrm az említett 80 fok helyett 100 körül, ami azért nem a legjobb tartósan, főleg, hogy melegít mindent a környezetében.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Dragon3000
üzenetére
Azért, mert ilyen áramköröket is tervezek. Nyugodtan elhiheted, hogy nem lesz kuka ezekből azért, mert melegnek találod a mosfeteket.
Ezeknek a prociknak a fogyasztása meg kellően alacsony hozzá, hogy különösebben ne legyen érdekes a VRM kialakítása. Az az idő alatt, amíg egy ilyen alaplapot használsz, nem fog kijönni hogy 50 vagy 80 fokon ment a VRM... Nyilván annak az AM3+ lapnak a példája extrém eset volt, mert olyan procit raktam bele, ami túlment az alaplap gyári CPU fogyasztás paraméterein. - és még azt is bírta,Az viszont igen, ha a különbözetből vehetsz 2x annyi ramot.
-
Chaser
legenda
válasz
Hegyirabló
üzenetére
játéktól, felbontástól, képfrissítéstől függ csak
ámbátor ilyen értékű vga-nál - és nem az elszállt áráról beszélek -, én nem gondolkoznék hogy alápattintsak egy 3800x-et vagy 5600x-etszerk:
CPT.Pirka 20e ft körüli b450m s2h is bőven kiszolgálja a legtöbb ember igényét - a legtöbb ember 3600-nál nagyobb cpu-t nem vesz, abból meg a sz@rt is ki lehet benne hajtani, de mint kiderült ramok terén sincs mit szégyenkeznie -
lassan majd ideér a 3800x, azt még bepattintom mit produkál vele, bár a 2700 sem hatotta meg túlzottan
persze fapados, de van vrm hűtés és nvme m2, az egész biztos hogy egy 3600 150e ft-os alaplapban sem fog jobbat/többet produkálni
vmelyik msi b550-be vitte a srác az enyémet, semmivel nem ment jobbat - 4450mhz volt nálam a teteje értelmes feszen 1,35v alatt -
vehettem volna drágábbat is anno, csak ugye minek, ha semmit nem használnék ki az "extrább" felszereltségekből
azóta két gb aorus itx lapot vettem, árukhoz képest mindkettő csalódás...( : -
Sziasztok!
Átolvastam a fórum erről szóló részét, meg privátban csevegtem egy kedves és segítőkész fórumtárssal, de sajnos így sem derült ki, hogy a 3600X és az RX 6800XT jó párosítás lenne-e, hogy a CPU elég-e ez alá a kártya alá?
Köszönöm előre a válaszokat!
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Szóval bármikor kuka lehetett volna az alaplap, de mivel ép túl élte, akkor hülyeség megfelelő vrm-mel és hűtéssel venni az alaplapot. Az általad ajánlott alaplap még a legtöbb b450 alaplaphoz képest is szar vrm résszel rendelkezik, akkor inkább vennék egy normális b450-et az a fos helyett. Soha nem fogom megérteni azokat az embereket, akik 100+e-res cpu és vga mellett az alaplapnál élnek a legnagyobb spórolással, miközben + pár ezerért már van normális megoldás is. A másik, amit említettek a felszereltség sem mindegy az alaplapok között. Nem csak azért kerül valami többe, mert jó a vrm rész, ami még normális hűtést is kapott.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
fudi2002
üzenetére
Van egy dzsunka Gigabyte alaplapom, amiben már barna a nyák az alulméretezett és hűtetlen VRM alatt. AM3+ alaplap, még azelőtt tervezték, hogy kiadták volna az első FX procikat. Aztán béta biosszal az FX8300 is ment benne, 4GHz all-core. Na az ott fogyasztott 280-300W körül (mértem konnektorban mérővel) Prime95 fft tortue teszt alatt. Throttling semmi, pedig még a 4 tűs proci tápcsati is beleégett a foglalatába.

Ebben az olcsó AM4-es Giga lapban meg mások gond nélkül tuningolják az enyémnél erősebb Ryzeneket is, szóval nem lesz ezzel gond.

fanti:
-
GIORGIONE76
őstag
Én nem gondolom, hogy egy lapot a vrm-jével kívánna eladni a gyártó, egész egyszerűen a drágább általában jobb, viszont azért amiben különbség van, nézzétek már meg egy 30ezres lap és egy 50-60ezres felszereltségét, ég és föld!
aztán persze van a már szerintem is indokolotlan 80-100e-s kategória, de kinek mire van szüksége, aki viszont olcsót vesz az nem csak a vrm-ben veszít, ennyi
a tápom mellett a legidőtállóbb az X470-em volt, nem bántam meg anno 3 éve a felárat, 3 gent kiszolgált, nyilván a B550 már nem fog, viszont minden is van rajta -
fanti
addikt
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Nyugi, én próbáltam már Gigabyte B450 Aorus Pro-ban (aminek fikázzák a VRM-ét) 3700X-et, mi több, még 3900X-et is, mindkettőt PBO-val, és köszöni az alaplap VRM-je, de még 80 fok sem volt egyszer sem a 3900X alatt sem, a 3700X-et meg körberöhögte.
Kissé túl van hájpolva ez a vegyünkjódrágaalaplapotavrmmiatt dolog...Csak annak jöhet jól aki allcore tuningol erősen, a többiek meg csak pislognak mint hal a szatyorban, hogy minek is adtak ki dupla pénzt...
-
hokuszpk
nagyúr
-
fudi2002
nagyúr
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
140wos procik illetve azok tuningjai. Ez a lap gyengébb mint egy jobb b450, hiába ezért ennyi. Ha Neked mind1 az jó, nekem nem. Nekiáll throttlingolni, felfűti a proc foglalat környékét és biztos vagyok benne, hogy a közel 100 fok konstans nem tesz jót neki. Híve vagyok a spórolásnak, de ez ilyen procinál már csúnyább kategória lenne
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Feleslegesen drága alaplap. Pl. egy GIGABYTE B550M DS3H ugyanúgy kiszolgálja a legtöbb ember igényeit, miközben 25k forinttal olcsóbb és a proci pont olyan gyors lesz benne. 25k forintból meg vehetsz 2x annyi ramot pl.
-
Bjørgersson
félisten
Köszönöm mindkettőtöknek a gyors választ! B550 Tomahawk lesz akkor.

-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
A gen4 és egy jobb vrm lehetősége miatt inkáb az 550, én sem bántam meg 470 után, pl a vrm sosem megy 40-42C fölé, gen4 ssd-m még nincs, de van rá egy nagyobb kiszemeltem, az viszon egy proci ára
-
Ace Ventura
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Szia!
B550-et vennék, később is kiszolgálna. -
Bjørgersson
félisten
Sziasztok!
3700X-hez van értelme B550-es alaplapot venni vagy elég egy B450-es is? MSI Tomahawkban gondolkodom mindkettőtől, csak még nem sikerült eldöntenem.

-
válasz
hokuszpk
üzenetére
Hokusz, ha rákeresel a nevemre ebben a topikban, láthatod mérésekkel, hogy mennyit hoz az upgrade 3800X >> 5800X vonalon mozogva, teszteltem párat. Ha csak játszol, semmi értelme, minden más esetben nagyon is ott van a különbség. Bencsekben nem is annyira markáns, viszont így bő 1 hónap használat után azt mondom, hogy érzésre nem annyit gyorsult a rendszer, mint amit a számok alapján gondoltam elsőre (többet). Valószínű, hogy az oprendszer jobban komálja ezt a felépítést, mert ugyanazok a szoftverek, amik furcsa force close-ok mentén szórakoztattak napi szinten, most jóval kevesebbszer dőlnek be. Mivel újratelepítés nem volt, csak a proci csere miatt lehet. Én nem bántam meg, a POST is rövidebb, persze anyagilag bukó volt!
-
fanti
addikt
válasz
fudi2002
üzenetére
Nyilván attól függ, hogy miben.
Meló? Játék?
Mert ha a játék dominálna esetlegesen...akkor semmit sem fogsz látni egy 3800X és egy 5800X közt akár egy RTX 3090-el sem 1440p vagy fölötte...
Lassan össze is ér már pl. a 3600XT és az 5600X ára...és a teljesítménye is játékok alatt...
-
Bib
addikt
válasz
GIORGIONE76
üzenetére
Igen arra.
A 3800 xt nekem is szimpi de a 3700x-hez képest nem hoz semmit gémekben amiket én használok. -
Bib
addikt
válasz
GIORGIONE76
üzenetére
Órajelben elmarad, játékokban meg semmivel ahogy én nézegettem.
-
N_A_S
veterán
válasz
GIORGIONE76
üzenetére
ez meglenne kb egy 20-asból (mármint a váltás). de erősen gondolkozom rajta hogy maradok inkább mégis a 3600-nál.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
GIORGIONE76
üzenetére
valahol +1 , a 3700X -em sem volt gyenge, de amit ez a 3800XT hoz... kellene egy 5xx lap 5xxx cpuval, hogy legyen rola elkepzelesem, hovatovább

-
atillaahun
veterán
Kicsit katyvasz ugyan, de azért ki lehet hámozni belőle.
RP videója 3600 OC toma max b450-en. -
dreko
aktív tag
válasz
belaazallat
üzenetére
Nem figyeltem nyilván, ha lenne egy hasonló útmutató az R5 3600hoz, nekiesnék még egyszer.
G Skill TridentZ F4-3200C16-8GTZB
3200as ramok vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- iPhone topik
- Xbox Series X|S
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Hardcore café
- Nő az eSIM-ek iránti igény
- Milyen NAS-t vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-F - i5-8265U I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4339, 100% Akksi
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

De lazítottam is, akkor sem volt jó, persze sok időt nem szántam még rá, mert nem éreztem előnyét egyenlőre. Majd még biztos kipróbálom.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)