- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung SmartTag2 teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bozont
veterán
winfos (szigorúan kisbetűvel) megint drivert telepített, pedig már gpedit-ben is tiltva volt.
-
ThodEE
őstag
válasz
spleenszuru #39860 üzenetére
Sőt még az5ös szériához is jó
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
vg
addikt
válasz
spleenszuru #39860 üzenetére
azért mert opcionális, erről veszekednek a urak a hsz-ed felett már egy ideje
-
spleenszuru
őstag
Jött mail az AMD-től, hogy kint van a 25.1.1.
Viszont hiába megyek az oldalukra, nekem a legújabb a 24.12.1.Létezik, hogy a 6900 XT támogatása ezzel megállt?!
Control panelben is azt mutatja legújabbnak.
Malaka!
-
bozont
veterán
válasz
westlake #39858 üzenetére
Hiába írod le ha nem így van, de mindegy, nem erőszak a disznótor. Sajnos AMD-s linket nem találok, már elég régi driverek ahhoz. De ha rákeresel itt a topicban az optional kifejezésre láthatod hogy létező dolog már régóta.
De itt van egy még régebbi screenshot, itt még hotfix néven futott ami később optional lett (talán 2017 vagy 2018-tól). Mind a letöltő oldalon és a release notes-ban is így szerepelt.
De szerintem túltárgyaltunk.
-
westlake
félisten
válasz
bozont #39857 üzenetére
Akkor leírom még egyszer, utoljára: szerintem a 25.1.1-es az első olyan verzió, aminek a nevében benne van, hogy Optional. Soha nem állítottam, hogy ez az első Optional státuszú driver. Sajnálom, ha nem érted a különbséget. Egyébként nem kell úgy beállítani, mintha ez az optional dolog annyira egyértelmű lenne. Tudsz olyan AMD-s linket mutatni, ahol a non-WHQL dolgot így említik bármilyen formában?
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
bozont
veterán
válasz
westlake #39856 üzenetére
Nem kizárt hogy pontatlan. Ugyanakkor volt arra is példa hogy pár napra, egy hétre rá megkapta az adott verzió a minősítést és utána már WHQL-ként volt elérhető. De az biztos hogy nem ez az első optional driver ami megjelent, többnyire AMD vgaim voltak és ahogy írtam régebben rendszeresen jöttek az optional meghajtók.
Nem kizárt pár nap és már ez a 25.1.1 is WHQL lesz. -
westlake
félisten
válasz
bozont #39855 üzenetére
Szép lista, de pontatlan. Abszolút véletlen, de a saját listámat éppen a 23.2.1-gyel kezdtem. Ennek a verziónak van WHQL minősítése, tehát nem lehet Optional. Vagy több build készült belőle és a listába még egy korábbi került bele, nem pedig az utolsó. De én az Optionalt még mindig olyan kontextusban jegyeztem meg, hogy benne van(-e) a driver nevében. Szerintem ez az első, nem volt még ilyen. A státusz egy másik kérdés, az most nem releváns.
Play nice!
-
bozont
veterán
válasz
westlake #39852 üzenetére
Ahogy nézem majdnem két éve jött az utolsó optional, lehet pont lemaradtál róla.
De lényegében ezt mondtam én is, azért optional mert nem küldték el hitelesítésre, vagy még nem kapta meg (de valamiért előbb kellet kiadni) így WHQL nem lehet, de nem is béta. Egyszerűen WHQL minősítés nélküli, de stabil driver. Aztán ezt az Optional elnevezést találták ki, valahogy el kellett nevezni. -
westlake
félisten
válasz
bozont #39851 üzenetére
Arra céloztam, hogy Optional nevűvel nem találkoztam. Az, hogy egy AMD drivernek nincs WQHL minősítése, egyáltalán nem ritka. A saját listámból kiindulva, amit lassan két éve csinálok, az látszik, hogy az összes klasszikus xx.x(x).x driver WHQL minősítésű. Vagyis volt, mivel a 25.1.1 az első, ami nem ilyen. Lehet, hogy ezt hivatott jelölni a publikum számára az Optional. Minden más driver, aminek a neve más formátumú, az pedig nem WHQL. Nem néztem végig mind a 160 tételt a listámban, de szerintem a fenti általánosítások helytállók.
Play nice!
-
bozont
veterán
-
westlake
félisten
Play nice!
-
bozont
veterán
válasz
Vartanus #39844 üzenetére
Nem azt mondtam hogy használd 60Hz-en, hanem hogy próbáld ki FS nélkül is csinálja e. Általában a HDMI szokott problémásabb lenni. Egy kábel cserét is érdemes próbálni ha van másik, akár HDMI-t is.
De ha egyik sem oldja meg a dolgot, én lehet megnézném Win10-zel is. A Win11 sok probléma forrása és sajnos az RX480 már nem kap túl sok figyelmet driver szempontjából. -
Vartanus
őstag
Sziasztok!
Pár napja újítottam egy 1440P 180Hz AOC Gaming monitort, Adaptive Snyc és G-Snyc compatible. Windows 11 Pro legfrisebb kiadása.
Felraktam a legújabb Adrenalin drivert amit AMD oldalon találtam. Durván 1-1,5 WoT-ozás után 1440P Highon a monitor kép elment a gép újraindult. Ezek után a következő hiba jött elő:
Gyakorlatilag ahogy a Win feláll bekapcsolás után így elkezd vibrálni a kép. Mondanom sem kell ez így használhatatlan, plusz epilepsziás is leszek tőle.Amikor vissza veszem 60-Hz frissítésre Windows gépházban akkor kis ideig megnyugszik, de játéknál előjön.
Azok után, hogy törlöm az AMD Adrenalin drivert a windows alkalmazás kezelőjével akkor meg teljesen jó. Ilyenkor a beépített Microsoft 10.0.26100.1882 illesztőprogram van, ami 2006. 06. 21. dátumot visel.Eddig két AMD drivert próbáltam:
-24.9.1.
-24.1.1.0Magát az RX 480 8GB kártyámat az OCCT-vcel teszteltem VRAM és GPU-ra egyaránt. 1 órás tesztek alatt semmilyen hibát a program nem jegyzett.
Illetve korábban még a régi LG W204 monitorral az alábbi hibát generálta:
Ezt akkor produkálta a monitor, miután alvó üzemmódból tért vissza ahogy az egérhez hozzányúltam. Ezt az oldotta meg ha hagytam megint 5 percig inaktívan a gépet >> Monitor shut down és mikor újra használtam akkor jó volt, következő alvó majd vissza után megint a fenti kép jött elő.Itt is volt sok AMD driver csere.
Nem tudom hol keressem a hiba okát, mi akadhatott össze...
Bármi nemű segítség jól jönne....
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
Stormrider
tag
Sziasztok!
Akinek volt beragadó Vram probléma annak megoldódott?
Ha igen hogyan?
Nekem most jött elő 2 moncsival. Mindkettő 144Hz-es és DP-vel.
Ha egyiket vissza veszem 60 Hz-re akkor jó!
A legújabb driver van fenn.
A segítséget előre is köszi. -
lacika93
csendes tag
válasz
R0GERIUS #39834 üzenetére
Ezt már megtettem.
Az ujratelepites óta normálisan működik minden (mióta a tűzön elegettem az Asus csúcs hiper szuper billentyűzetet))
Viszont ez a játékon belüli átfedés továbbra sem működik.
Nem az zavar, hogy nem működik, hanem hogy miért nem. Pusztán kíváncsiság miatt.
Megpróbáltam azt is, hogy a steamen keresztül beállítottam, engedélyeztem....és ott sem
Szóval már kezdek arra gondolni, hogy valami más gond lehet, de vajon milyen gond lehet egy olyan oprendszeren, ami frissen lett telepítve, és a drivereken kívül egy Chrome illetőleg a steam van telepítve.
Semmi sallang, sőt igazából úgy tényleg semmi nincs a rendszeren...
Gondoltam arra is, hogy talán az amd zavarodott meg, de akkor a steam legalább mutatná.
Lassan 2 órája ezen agyalok, de szerintem feladom, mert itt valami olyan misztikus dolog állhat, mely meghaladja az én szerény szellemi felfogokepessegem
Viszont mindenkinek köszönöm aki próbálta megérteni, segített, tanácsot adott.
Esetleg ha valakinek van tippje szívesen veszem.
És tényleg nem azért, hogy pár számot nézhessek a sarokban, hanem megértsem, mert már az idegesít, hogy nem jövök rá, és nem értem 😃 -
-
steele80
senior tag
válasz
lacika93 #39829 üzenetére
Ha megcsináltad az újratelepítést és feltetted az adrenalint az első indításnál hagyd alapon és felejtsd el, sok kellemetlenségtől óvod meg magadat. Látom neked 7800Xt-d van az mindenre is elég egy jó procival. Ha valamelyik játék mégsem oké, az hidd el, hogy a játék hibája és előbb-utóbb javítva lesz.
-
lacika93
csendes tag
válasz
steele80 #39828 üzenetére
Fsr, de jó, hogy említetted.
Nos, hiába volt bekapcsolva, néha mégis azt írta ki, hogy inaktív.
És nem is csak egy játéknál.
Szóval számomra itt minden roppantul kétséges. Igazából már feladtam a küzdelmet, Windows reinstall lesz, csak próbálnék rájönni, hogy mi történhetett, hogy mégegyszer ez véletlenül sem legyen, noha úgy nehéz, hogy hétfőn este minden szuper volt, kedden pedig már nem, úgy, hogy be sem kapcsoltam a gépet közben -
steele80
senior tag
válasz
lacika93 #39827 üzenetére
Ha az FSR be van kapcsolva, akkor az fps érték nő, de ezt csak az adrenalin mérője mutatja meg, ezt írja is az információban a bekapcsolásnál. A 3. féltől származó progik ezt a növekedést nem mérik, ezért részemről kétséges az egész mutatvány. Én ezt a game boost, fps fétis hóbortot ráhagytam, azóta minden játékom tökéletesen fut. Ami meg nem, ott nem a hardver a gond, hanem maga a játék. 5800X3D/7700XT
-
lacika93
csendes tag
válasz
R0GERIUS #39826 üzenetére
Én is azt gondoltam volna eleinte, de én pont az ellenkezőjét vettem észre.
És erre úgy jöttem rá - csak hogy hátha ebben is van valami infó - , hogy elindítottam a játékot mikor összeállt a gép, izgatottan csak megnéztem mennyi a képkocka sebesség, oké, szuper, több mint amire számítottam.
Le is vettem az átfedést. Hoppá, mintha megcsappant volna.
Megint elohoztam, megint szuper.
Elindítottam egy másik játékot, annál szintén ugyanezt tapasztaltam.
Nem is akartam bonyolítani a dolgot, beállítottam hogy csak azt az egy értéket mutassa, azt is teljesen áttetszőn.
Semmi gond nem volt.
Ja, aztán kaptam egy Asus rog strix billentyűzetet, lightspeed-en keresztül gyakran lagolt a billentyűzet. Bt-re állítva jó volt pár napig, de az is megbolondult. Gyakran azt csinálta, mintha benyomva tartanám egyik gombot.
Végtelenségig oldalazott a karakter.
Emellet nagyjából 20 másodpercenként szetkapcsolt.
Ezeket teljesen random, volt hogy 2-3 óráig működött minden gond nélkül, vagy épp pár másodperccel később reagált bármire IS.
És fogalmam sincs mi lett a gebasz, mert semmit, de semmit az ég világon nem frissítettem.
Minden driver új volt
Azóta már mindent is elkövettem amit csak tudok, amd szoftvert töröltem, újra telepítettem, gyári beállításokra visszaállítottam, egyedül még azt nem, amit mutattál, de lehet csak egy Windows reinstall segíthet.
Neten még csak hasonlót sem találtam, pár ember beszámolt arról, hogy nem egész ablakos játék futtatása esetén N/a írt ki a képkocka sebességre, de egész ablakos módban megint működött. -
lacika93
csendes tag
Sziasztok.
Olyan problémám van, hogy a játék közbeni átfedés nem működik sem támogatott, sem nem támogatott játék közben, de még csak az asztalon sem.
Tegnap semmi probléma nem volt, ma pedig jönnek sorban: játék kifagy, akadozik ott és olyan beállításokkal, ahol tegnap még semmi gond nem volt, és az átfedést nem tudom elohozni, de még csak az oldalsavot és teljes képernyőt sem. Sem a gyorsbillentyukre nem reagál.
Már a gyári beállításokra is visszaállítottam, de semmi nem történt így sem.
Amd Radeon rx7800 xt kártyám van, Windows 11 64 bites oprendszerrel.
Valaki tudna segíteni mi a tök lehet?
Nagyon köszönöm. -
Pitterix
őstag
Köszi.
Végigzongoráztam, talán ezt találtam meg.
Egyelőre jónak tűnik a dolog, majd pár nap, vagy hét után kiderül működik e.
Amúgy, mikor ez volt a problémám pár éve, akkor egy régebbi AMD szoftver segített, az volt fenn ezidáig.
Aztán, most gondoltam egy merészet, s feltettem az újat."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Pitterix
őstag
válasz
Askformore #39819 üzenetére
Köszönöm!
Megcsináltam, meglátjuk."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Pitterix
őstag
Felraktam a legújabb Arenalint, mert a régi még 2022-es volt. És megint azzal a hibával találkoztam, amivel annak idején sokat küzdöttem, hogy a win frissítés leszedte a drivert, mert blablabla.
Most, ez jó volt felrakás után, de eltelt, kb másfél óra, s nem tudtam megnyitni. Viszont újraindítás után sikerült.
Esetleg van másnál is ilyen bibi?"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Askformore
senior tag
válasz
Robi BALBOA #39816 üzenetére
Nekem csak alap ötleteim vannak, ugye shift+ctrl+O-val jön elő, ha ez nem megy, akkor nézd meg, hogy be van-e állítva, hogy egyátalán mutasson is valamit, gondolok itt erre:
Vagy ha nem ezek a hibák, akkor driver újratelepítés DDU után.
-
Robi BALBOA
őstag
Üdv,
Valaki tapasztalt már olyat, hogy a beépített FPS(stb...) kijelző ablakot sehogyan sem lehet előcsalni. (eddig működött)
Most legújabb driver van fent.
Kari egy RX6900XTTuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
myckey
veterán
HA elolvasod, irtam...sztm.
Mert a ketto egyutt, sokkal jobb ! Tobb szempontbol...nem csak Frames Per Sec.Eleg sokat foglalkoztam mar vele, tudom mi van, es mi nincs...Köszi !
Nem ezt kérdeztem.
[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
myckey
veterán
Köszönöm ! Kipróbálom .
Passzolom, hogy mi köze van az Adrenalin FMF2 nek, az Op sys leallitas-felallas vs Restart-hoz.
De legalább erre rajottem, ez is valami...csak hat Ujrainditgatni a gepet...azert ez gáz !
Más game nem hasznalom, csak Stalker 2 . Ide kell durvan a "kakao"...
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
-
myckey
veterán
válasz
watador600 #39810 üzenetére
Hogy ugy,...értem.
nekem is MSI A. van, de nem mindig hasznalom. Most Adr. overlay megy.
Igen, in Game...az Upscale es a Frame Gen megy. TSR vagy FSRNa tAA, FSR 3...sima liba.
Ezzel az Adrenali meghajto alol bajos...a Fluid Motion 2.
**Most , hogy UJRainditom a PC-t...Most jo !
De ezt nem ertem...HA leallitom a rendszert, es ugy kapcsolom be...akkor meg Inaktivat ir a Radeon Software, azzal a sablon sarga hibajelzessel, a meghajtoban, meg ugye Overlay is listazza, a tobbi aktiv eljaras mellett, mikor megy a game.Nem ertem...
[ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
válasz
watador600 #39806 üzenetére
Mit nem ? Megy az amd fluid mot frame 2 ?
Többi MSI, mire érted ?In Game, megy a Frame Gen...FSR3. Csak Adrenalinban szeretnem ezt az uj dolgot, ez valamiert rosszalkodik, ahogy levezettem.
DDU meg nem volt, de sztm az is lesz .
vg
Ez jó, de en nem kertem meghajto idejevel kapcs. megoldast.
Közben olyan lett...Újrainditottam a gepet, es igy egyelore megy Stalker 2 ben az AMD Fluid mot. frame 2. Aktiv, zold pipaval. Nem dobja ki a Sarga hibauzenetet...inaktivra rakva magat.De ha leallitom a gepet...es ugy all fell a rendszer, akkor valamiert kilovi magat az AFMF2.
-
vg
addikt
válasz
myckey #39805 üzenetére
Lassú Adrenalin indulás témához; https://community.amd.com/t5/pc-drivers-software/investigating-the-reason-for-the-slow-start-up-of-adrenaline/td-p/730708
A regedit-ben itt ; HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\AMD\CN
A "InitDelay" alapból 60-ra van állítva, ha 0-ra teszed azonnal indul. Úgy tűnik, hogy valamiért alapból 60-on van mindenkinek, valószínűleg azért, hogy ez induljon legutoljára.
-
watador600
senior tag
válasz
myckey #39803 üzenetére
Én ilyesmit nem tapasztalok sem az új driverrel sem pedig a szeptemberi driverrel. Igaz én driver onlyt használok mindig. Többit msi afterburnerrel oldom meg.
A fenti setuppal nálam megy a frame gen.
Dduval esetleg egy clean install hátha segít?
Xiaomi 11T White / Opel Astra K 1.4T / LG C3 55"
-
myckey
veterán
válasz
Visormail #39804 üzenetére
Pedig eléggé effektív volt az AMD FMF 2, mikor aktiv volt, valahogyan...
FPS, nem kicsit lett több, de meg a Lag is javult, ami erdekes. ( igaz, bekapcsolatam a Bovitett szinkront és az Anti-Lag opciot is )"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
Visormail
addikt
válasz
myckey #39803 üzenetére
Én is ezt próbáltam kideríteni, hogy hogy lehet ezt beüzemelni, de arra nincs ötlet. Amiket találtam külföldi fórumokon, mindenhol azt írják, hogy ez hol működik hol nem.
Mivel már mindent megpróbáltam, szerintem feladom amíg ez ilyen gyermekcipőben jár. A Lossless scaling programmal mindig működik és a generálás, meg a skálázás része is több beállítást tartalmaz.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
myckey
veterán
Ide is, hátha...
Stalker 2, AFMF 2 inaktív. Probléma.
Sárga jelzés, próbáljam teljes képernyőn vagy vsync off- fal.
Néha beadja hogy valtsak másik lekepzore, pl. Dx12..vagy újabbak.Természetesen, minden is a javasoltak szerint van. Globálisan és játék profilján is beállítottam, amit kell.
Az Amfm2 , régebb óta be van állítva. Egyszer volt egy áramszünet, utána a gép indul, játék indul...majd valamiért Aktív lett, ment.
Illetve, mikor jött egy új meghajtó, pár hete talán...akkor is Aktív lett, in game, Overlay visszajelzés alapján.Játékban, miko üzemelt valami csoda folytán... érezhető a több FPS, simább a futás, de még a Lag is jobb! Szamszeruleg, Overlay alatt is leolvasható.
Cserébe valami 1-2 GB plusz vrm fogy, de az van bőven."Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
vg
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Nintendo Switch
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk