- Red Magic 11 Air – vékony házból süvít a szél
- Csíptetős fülesek csatája – Sony LinkBuds Clip vs. Huawei FreeClip 2
- Mérföldkő a szilárdtest-akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Újabb óriásakku a Honortól: az X80 lehet a következő 10 000 mAh-s modell
- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Mobil flották
- Android dual SIM okostelefonok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
petimbo
tag
Ezt sosem frissítik?
[link] -
gordonfreemN
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Így van. Én is néztem pl melyikhez adnak bt-t. Még azt is, hogy hanyasat. Aztán végül csak váltottam arra, aminek a legjobb vrm-je van
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De veled értek egyet... -
Dragon3000
nagyúr
Ami jó benne, hogy a B450-esbe ha 2db M.2-es nvme-s ssd-t tettem, akkor 4db SATA portot inaktivált azonnal, a B550 meg ugye nem teszi ezt.
A b450 tomahawk/max eleve csak 1db m2-vel rendelkezett, így itt bele se tudtam volna rakni a második m2-t, tudom van pci-e to m2 kártya (nekem is van), de mint írtam a vga miatt nem lenne jó

Igazából ez a megéri nem éri meg mindig is ember függő lesz. Kinek milyen felszereltség kell, ki mit használ ki a lapból. Kell e a gyorsabb usb, kell e a jobb hangkártya.......
Az a gond, hogy sokan csak a vrm részt nézik, hogy elég e a cpu-nak és kész, közben meg ezer más dolog is van az alaplapon, ami valakinek hasznos, valakinek nem annyira. -
GIORGIONE76
őstag
Nekem pl megérte még x470ről is váltani, nagyobb biosz, végre nem lite hanem grafikus, a pci-e szálakkal jobban lehet gazdálkodni, LAN 2.5G, Wifi 6, 2db nvme m.2, magasabb ram support, de ami egyértelműen jobb az a vrm, pedig ezek a tierek valahogy a két gen között nem igazán feleltethető meg egymásnak, az x470-én 5x2 +2 volt, 60-70 °C terhelés alatt, a mostani 5+5 +2 pedig 36-42 °C, jó nyilván ez utóbbi bordafüggő is, de megnyugtatóbb, sőt hozzátenné, az x470nél egy fórumtárs hívta fel a figyelmem, hogy gyárilag szarul van a borda mert csak 86%ban takarja és gyenge a thermal pad, azokat cseréltem is, de előtte volt hogy zen-zen+ alatt 80-90 °C is volt,
szóval azt akartam kihozni belőle, hogy eleve a felszereltség és kialakítás is dobhat annyit rajta hogy az időtállóság, stabilitás, oc képesség megérheti az extra lóvét
ennyike -
fanti
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Neked lehet, de pl. nekem pénzkidobás volt Giga B450 Aorus Pro-ról Giga B550 Aorus Pro-ra váltani.
Mondjuk a PCI-E 4-es részét nem is használom ki.
Ami jó benne, hogy a B450-esbe ha 2db M.2-es nvme-s ssd-t tettem, akkor 4db SATA portot inaktivált azonnal, a B550 meg ugye nem teszi ezt.
De továbbra is azt mondom, hogy akinek van egy jól bejáratott B450-ese, és elégedett vele, az ne is cserélje le B550-esre, csak ha kell neki méggyorsabb LAN és/vagy két M.2-es ssd-t akar használni 2-nél több SATA eszközzel együtt.
-
fanti
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
15 ezerért igen, 25 ezret már viszont nem érne meg.
-
fanti
addikt
450, 550... minek váltanál? Kell a PCI-E 4?
Ha nem, akkor minek? A 3700X-et még tuningolva is röhögve kiszolgálja a 450-es VRM-je is. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
IntelKiller7
üzenetére
a 2-4 slot a jo, ezt nem szurtak el.
de Aidaval a 94 fok nagyonsok, még gyári hűtővel is, a huto talparol vajon levettek a foliat ???
lap veletlenul nem Gigabyte ? Ha az, egy biosfrisstest megerhet, voltak biosok, amik a halalba feszeltek a procit. -
Bib
addikt
Kicsit off,de az alaplapos topikban már érdeklődtem. Érdemes lenne 3700x melletti b450 tomahawk max-ról B550 tomahawkra vagy msi b550 A-pro-ra váltani? Most csak az új ár különbözetet kellene fizetnem. Ami jó lenne az alaplapi c csati, meg a rainbow rgb, mert a ház tuná ezeket hasznosítani. Valaki váltott így esetleg? Lett valami teljesítmény plussz? Köszi.
-
F e Z o
veterán
Kimentettem a B550 Tomahawk deszka, 3900X procim tuningbeállításait, frissítettem bios-t, s mikor raknám vissza, akkor írja hogy nem lehetséges, mert a bios verziók nem egyeznek..
Szerencsére mikor tesztelgetek, akkor füzetben felvésem az egyes beállításokat.. -
FingR86
őstag
válasz
IntelKiller7
üzenetére
és mióta van ez a jelenség ? azért az az eltűnedező HDD elég komoly
én egy sata kábel cserét már próbáltam volna. aztán meg tápegységre ugranék tovább.
de ha még garos meg minden akkor tényleg nem érdemes egy percet sem foglalkozni vele. -
petimbo
tag
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Ipontól vetted?
Mocsok egy banda, én csak a PCX-t javaslom! Drágák, de nagyon tudnak az ottani srácok gépet összerakni, szerelni, és segítőkészek is. Bármikor írok nekik email-t random, mindig válaszolnak pár órán belül, akármit kérdezek. -
Create.
addikt
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Én visszaküldeném a helyedben, keressék meg ők a problémát. A melegedés az biztosan gond, de lehet más is van vele.
-
IntelKiller7
nagyúr
válasz
üzenetére
16GB hyperX Fury van benne. procitól 2-4-es slotba voltak rakva. Átraktam próbaképp a 1, 3-ba de úgy sem lett jó.
Nem volt lezárva az oldala.
Én is iszonyat soknak tartom. Anno húzott 4970K nem volt ennyire meleg egy 10.000Ft-os léghűtéssel.Egyébként a HDD-vel kezdte először. 1TB-os Seagate Barracuda random eltűnik a gépnél. Egyszer látja, egyszer nem. Majd megjelenik, eltűnik stb.
#34870Create.
Valahogy éreztem.
pedig próbáltam utána nézni, hogy pontosan hova is tartozna, de akkor mellé lőttem. Köszi a felvilágosítást.
-
IntelKiller7
nagyúr
Sziasztok.
Ipon Gamebase előre összeállított PC konfiról lenne szó.
A gép fogja magát és random leáll. Van amikor 3 óra után, van amikor 10 perc után. És egynap többször is.
AMD Ryzen 5 2600X 3.60GHz AM4 BOX Wraith Spire hűtővel YD260XBCAFBOX proci van benne. Gyári hűtővel. Tegnap 5 perc Aida stress test után 93-94 fokon állt meg a proci. Ez nem iszonyat sok ennél?De tök fura, mert stress közben nem állt le a gép, viszont van amikor csak a youtube megy, vagy valami játék, és random elszáll az egész.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
petimbo
üzenetére
nyilván mindig az van, hogy meg akarja az ember úszni egy jóval olcsóbb, de "hasonló" teljesítménnyel, ez igaz, a példa is jó, 3600 (ac 4.4-en) vs 5600X, ez akkor van ha most ki kell adni érte a lóvét, de ott van amit én gondolok, azt nézem mennyiért lehet majd kiszállni belőle és hogy utána a nextgennel majd mit nyerhetek, akkor pedig ha nem esik 1 év alatt többet az ára mondjuk 25-nél, akkor akár 95-100-ért elmegy, addig is jóval combosabb a 3600-nál (ez ezer %, mert a 3800XT után is leesett az állam) szóval ha van már egy lapod hozzá és ki tudsz adni annyit érte akkor igenis megéri, aztán a refresh után jöhet majd a Raphael, remélve hogy nem váltanak AM5re
-
petimbo
tag
válasz
GIORGIONE76
üzenetére
Így értem már az érveidet.
Én 165 Hz-es monitort vettem, a 3060 Ti-hez, egy másik topikban írták is nekem, hogy a 7700-as procim lepkefing hozzájuk. -
petimbo
tag
válasz
GIORGIONE76
üzenetére
"sokan mondják hogy nem éri meg 115-120-ért"
Szerintem nem éri meg, néztem összehasonlító tesztet R5 3600 és 5600X között, nincs akkora különbség szerintem teljesítményben, mégis az 5600X dupla annyiba kerül. Ha olyan áron mozogna, mint mondjuk a 3600, lehet habozás nélkül azt venném, de jelenlegi árán 8-10 magos processzor is van.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
petimbo
üzenetére
Hidd el nekem, megérte, egyedül annyi hogy ha húzva van akkor jobban melegszik, de a D-15 bírja, egyébként a kevesebb multi miatt sem látom kárát, a ramok is jobban bírják, kevesebb latency, 4800 boost clockok, 4575 allcore boost, sok-sok fps
(nyilván fhd-n többet nyertem volna, de ez pont átsegíti a 3070-em több gaménál a 75Hzhez) -
Dragon3000
nagyúr
válasz
petimbo
üzenetére
Én is 8 magról váltottam 6-ra csak 2700-ról 3600-ra, mert untam a nagy fps eséseket, amik eléggé feltűnőek voltak egyes játékokban, ezek mind megszűntek. R20 eredmény 2700 4GHz-en 4070-et tudott, a 3600 4,5GHz mellett 4040-et. A 2080 super melletti nagy fps beesések megszűntek, illetve több lett az fps-em is.
-
petimbo
tag
válasz
GIORGIONE76
üzenetére
8 magról visszaálltál 6 magra?
Én biztosan nem tenném, hiába a +20-25 fps mondjuk az 5600X-el. Nem mindegy persze, mivel játszol, én például nem multizok, nem WarZone-ozok, nem játszom fps játékokkal. -
GIORGIONE76
őstag
válasz
chopin42
üzenetére
+1 az 5600Xnek, ha lehet ilyet mondani, most váltottam, nekem még 3800XTről is megérte, komolyabb meló most nincs amihez szál kellene, de nem sokban marad el, R20 3800XT multi ~5100-5200 ... 5600X 4400-4500 viszont ipc/imc-ben jobb +15-20% single pont, multival nem játszom ahol esetleg több mag kellene, meg amúgy is 1440p, de még ott is több az fps-em, persze sokan mondják hogy nem éri meg 115-120-ért, viszont én nem így tekintek rá, hanem hogy egy év múlva mennyit esik az ára/értéke és sztem 95 környéken majd ki lehet belőle szállni a nextgen előtt, akkor meg már mégiscsak baráti a tudása alapján, a 10700k lenne még ugyebár hasonló árban, de az meg zsákutca mindenki szerint..
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
chopin42
üzenetére
11600k az egyetlen értelmes intel az újak közül, de drágább, mint a 3700x kombó, de 5600x közelében van dupla fogyasztással, már pcie 4.0.
Miért lenne értelmes? Játékokban ugyanannyit nyújt, mint a 10600k közel 30e-rel többért. Csak a pci-e 4.0 nem hiszem, hogy megérne +30e-ret, főleg, hogy jelenleg semminek nem létszükséglet és szerintem egy jó ideig ez nem is fog változni.
#34859 petimbo
Nálad nem az a gond, hogy 100% van a cpu mellett, hanem, hogy ha 120%-ot tudna, akkor is kevés lenne ma már, egyszerűen sok játék már túllépet a 4 magon. A 6-8 mag kérdése meg nagyon a jövő, elkezdenek e pazarolni tovább a fejlesztők vagy azért próbálják majd 6 magon tartani az élvezhető játékot. -
petimbo
tag
válasz
chopin42
üzenetére
"3700x 100k boltból, hozzá lap már van 30k körül, azaz 130k. +2 mag, de 20%-al gyengébb játékra."
Az hogy 5600x-el lenne +20 fps-em, engem most nem érdekel, a CPU terheltségre fókuszálok, és a magok számára, nem szeretnék még egyszer 80-90-100%-ot látni játékok alatt a CPU felirat mellett, mint most a régi Intelemnél van. A 3700X terheltségét láttam legalacsonyabbnak az említett processzorok közül (5600X, 10600K, 10700k).
VGA csere biztos nem lesz jó ideig, mert most volt, a 3060 Ti-t sokáig szeretném élvezni.
-
chopin42
addikt
válasz
petimbo
üzenetére
Nem tudom, mennyiért vennéd a 3700x-et, de az 5600x 115k körül megvehető, hozzá bőven megfelelő b550 lap 35-45k. Azaz 150-160k körül.
3700x 100k boltból, hozzá lap már van 30k körül, azaz 130k. +2 mag, de 20%-al gyengébb játékra.
10700k cucc is 150-160k lenne, az is +2mag, de még mindig jobb az 5600x, arról nem is beszélve, hogy energiahatékonyabb jóval.
Ami ár-értékben jó, az a 10600k, játékra jó kis proci, hiába 6 magos, szerintem olcsóbb lehet a 3700x kombónál is.
11600k az egyetlen értelmes intel az újak közül, de drágább, mint a 3700x kombó, de 5600x közelében van dupla fogyasztással, már pcie 4.0.
Aprón érdemes vadászgatni (bár röhelyesen drágák a használt intelek
)
A socket mindegyiknél utolsó állomás, meg amúgy is jön a ddr5, de addig bármelyikkel ki lehet húzni, és mire a ddr5 mainstream lesz, már csreléled a gpu-t is. -
FingR86
őstag
-
CJ4567
nagyúr
válasz
petimbo
üzenetére
"A 3600 viszont kevés lehet mondjuk egy AC Odyssey-hez, Cyberpunkhoz, simán megeszik a 6 magot, és rosszul vannak optimalizálva. Cyberpunk alatt még az 5600X is 80%-ban terhelődött, de ez nem a proci hibája, hanem a játékgyártók szégyene. "
Azért van a processzorban 6 mag, és 12 szál, hogy ki legyen használva, nem? Attól, hogy egy játék kihasználja a 6/12-es processzorod, nem biztos, hogy a játék a rossz.
1.05-tel javítottak a Cyberpunkon AMD procikon, egy 3300X 1080p lowon 125FPS-t tud egy 3080-al, ahol a legjobban CPU limites lehetsz. Ez nem tűnik túl jónak a felette levő procikhoz képest, főleg az 5600X-hez képest, viszont a játék már medium-high grafikán is GPU intenzívebb, mint CPU, 1080p felett ez főleg igaz. Ettől függetlenül ha van rá keret, én is inkább a 3700X/10700K felé hajlanék.
-
petimbo
tag
-
-
petimbo
tag
Itt vagyok egy számomra erős videokártyával RTX 3060 Ti-vel, és a processzorom (i7 7700k)
kevés hozzá, tudtam jól, hogy kevés lesz hozzá, de mégis megvettem a kártyát decemberben.
Amúgy a processzor teszteket nézve, még mindig fogalmam sincs, milyen processzort vegyek hozzá. Maradjak az Intelnél, vagy térjek át AMD-re? Persze, alaplapot is vennem kell, mert miért ne kéne? Ha AMD mellett döntök, akkor 3600 vagy 3700X. Az 5000-es széria túl drága, nálam egyelőre szóba sem jöhet. De kell a 8 mag, őszintén? Nem értek a videóvágáshoz, képszerkesztéshez, sem a programozáshoz.
A 3600 viszont kevés lehet mondjuk egy AC Odyssey-hez, Cyberpunkhoz, simán megeszik a 6 magot, és rosszul vannak optimalizálva. Cyberpunk alatt még az 5600X is 80%-ban terhelődött, de ez nem a proci hibája, hanem a játékgyártók szégyene. Odyssey-vel sokat játszottam, imádom, most is játszanék vele, de megeszi a 4 magos Intelemet, örökké 95-100%-on verte a plafont. Ez normális amúgy? A GTX 1060-as kártyám mellett nem csinálta ezt. -
-
fudi2002
nagyúr
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Nem, ha ezt tudja akkor így kell használni.
-
hokuszpk
nagyúr
hátizé. nemtom. ez tutti hwinfo tevesztes.
az 1700 eseteben siman lekapcsolt 95 foknal az alaplap. elvileg annyit bir a proci.
ugyanaz az alaplap, es ezzel a procival nem kapcsolt le.
de az is biztos, hogy fix 3.7G / 1.275V nem volt annyi a homerseklet, 4.1G/1.3375V mellett sem erte el, ugy 94 fokon tetozott. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
gordonfreemN
üzenetére
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
gordonfreemN
üzenetére
"Mennyit hozott?"
a 2700X idejeben volt ez, AC tuning frekiben talan ha 100Mhz -t, de amugy az igazi haszna az volt, hogy stabilitast hozott, amikor megkergettem a procit.
De aztan roviduton visszatertem a Freezer 33 plushoz, és áttettem a masodlagos gepre a sziklapürét. -
Chaser
legenda
válasz
gordonfreemN
üzenetére
a brocken 3-asom durván dombos volt, meg is látszott a hűtési nem-teljesítményén
ninjából most a második van, előtte mugen 5 volt, mind szép sík talpú volt -
jokeph
nagyúr
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Régen minden jobb vót'.

Tetszik a fenti hűtő, rendeltem egyet, majd ha megjön kivallatom.
Első körben Xeon E5-1650v2-vel, ez jó lesz referenciának, könnyen hűthető, hatalmas mag, még nagyobb kupak és forrasztott.
Aztán ha lesz hangulatom, átdobom az 5600X-re.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
gordonfreemN
üzenetére
egyeb lehetoseg hijan en is ezt tettem a Be Quiet! rokkpüré talpaval...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
gordonfreemN
üzenetére
hatigen, az is problema, hogy a Zen2 -nel a die nem a kozepen ( "the centre of the IHS") van.
-
FingR86
őstag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
szóval ha lapolni akarsz, akkor vinni kell a procit is, nem csak a hűtőt
vagy veszel egy ilyen nagy múltra tekintő világhírő hűtőt
-
FingR86
őstag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
hát végül is apám mindig azt mondta, a többől lehet elvenni, de ha kevesebb akkor cumi
úgyis kinyomja a felesleget
-
gordonfreemN
addikt
válasz
FingR86
üzenetére
Na ez érdekes, de amúgy ha ráteszem a hűtőre a CPU-t (nyilván fejjel lefele van az egész) akkor eléggé visít be a fény és a CPU kevésbé konkáv mint amennyire konvex a hűtő talpra. Sokszorosan rosszabb sajnos.
Amúgy intelnél sem, én nem emeltem volna ki, hogy AMD-nél.
Főleg, hogy olyan hűtőm van, ami eredetileg intel
Köszönöm a videót
uhhh, 1:44-nél pasztát inkább többet tegyél mint kevesebbet
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
FingR86
őstag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
RP's Lair egyik silentiumPC-s hűtőjénél mintha azt mondta volna, hogy az amd-nél maga az ihs sem sík. És hogy azt a hűtőt direkt olyanra alakították ki. Ha ez igaz, akkor a síkolással sem igazán érsz el sikert.
-
hokuszpk
nagyúr
-
petimbo
tag
Az lenne a kérdésem - tesztekben figyeltem fel erre - mi az oka annak, hogy egy Ryzen 7 3700X kevésbé terhelődik egy RTX 3060 Ti mellett Cyberpunk alatt, mint mondjuk egy 10700K ugyanúgy a 3060 Ti mellett? A 3700X nem érte el az 50%-ot sem, míg a 10700k sokszor afelett pörgött.
-
petimbo
tag
Sziasztok!
Alaplap és proci cserét tervezek a közeljövőben, és I7 7700k-ról szeretnék AMD-re váltani, mert az RTX 3060 Ti teljesítménye mellett eltörpül, kínlódik. 3700x vagy 3800x-re gondoltam.
Főleg játékra kellene, és a CPU kihasználtság is fontos szempont nálam, mert az I7-esem dadog játék alatt. Szerintetek melyik a nyerő? Az 5000-es széria árban már sok nekem. -
MaddeNNNN
addikt
Sziasztok.
Egy 3700x-szel csatlakoznék egy r7 2700-ról. Tudom ez nem a leg logikusabb feljebblépés de nagyon jó áron sikerült hozzájutni és ha minden jól megy akkor 20k pénzembe lesz az upgrade.
Egyelőre az r7 2700-as tapasztalataim alapján kapott egy szolid 4.3ghz all core OC-t 1.275-ön LLC3-al.CB R20-ban 5139 pontot kapott így, nem tudom ez mennyire számít jónak. Magasabb órajelen már hibázik, de több feszt nem nagyon szeretnék egyelőre adni nek mert így több kör után már közelített a 80 fokhoz a gyári hűtővel. Jövő hónapban kap új házat és vizet.
Ment egy kört PBO+offsettel is, de úgy lényegesen alacsonyabb órajelen volt mint így a fix oc-val.
Esetleg ha van valami tanács, mit csináljak másként mint az előző generációnál azt szívesen fogadom.
-
Pakmara
őstag
válasz
Chaser
üzenetére
Nah lement egy pár kör Cb 20 is. Ilyen szempontból sokkal jobb mint a 23 mert az nem nagyon hozott különbséget 1,1125 és 1,275 között. Ezzel szemben a Cb20 eddig így néz ki:
Vcore Pont
1,11250 3676
1,35000 3800
1,25000 3799
1,16250 3826
1,15625 3818
1,15000 3798
1,13750 3812Az ingadozást nem tudom mire vélni de legalább mutat valamit.
-
gordonfreemN
addikt
Akkor valami gixer lesz.
Majd adok neki smirglivel meg sajtreszelővel, csak szedjem széjjel
-
Chaser
legenda
válasz
gordonfreemN
üzenetére
a ninjám nem volt hideg 3600-tal, sőt, mikor venti nélkül járattam smt nélkül kisebb órajeln, forró volt ( :
ha nem is a hőcső, de a lamelláknak jóval melegebbnek kell lenniük a langyosnál ha a cpu 80 fokot verdesi - nálam épp shadow rock lp van, csövek is melegek mikor 55-60 fok a cpu terhelve, nem égetnek de melegek - -
-
Chaser
legenda
válasz
Pakmara
üzenetére
mondanék cb23 eredményeket, de nekem abból semmi nincs
gordonfreemN
ez jó felvetés, win energiaséma nálam max performance mindig, az is bekavarhat
nem megfelelő kontaktot jelent az ilyen, hűtő talpát érdemes megnézni pl bankkártya élével
légnél ha a csövek csak langyosak/hőfok magas, az rendszerint rossz érintkezés miatt van - kicsi a hőátadó felület kupak és mag közt, különösen fontos hogy jól érintkezzen a hűtő és a kupak -
van egy 4 pontos rögzítésű passzív arctic bordám, az terhelve mindenhol forró, de nagyobb toronnyal jártam úgy hogy alig hűtött, hepe-hupás volt a talpa -
gordonfreemN
addikt
válasz
Chaser
üzenetére
+1, többet én se tennék hozzá, coptam vele 1 hetet.
Jah, még valami...
Néha ez a pocs win10 átteszi magát kiegyensúlyozottról energiatakarékosra = pár száz pont minusz CB20.
Chaser: esetleg olyan tapasztaltál, hogy sereg a CPU 80°C-on de a hűtő külső lamellái csak langyosak?
Többször szetdem szét és tettem össze, jól pasztázok (x a közepén pici bors méretű bogyesszel), óvatosba ráteszem a hűtőt amennyire tudom egysíkúsággal és kicsit megmozgatom ide oda a hűtőt, hogy segítsem a szétterülést. Volt már rossz pasztázásom, de az a sok paszta miatt volt, most viszont nem értem miért. Esetleg a 3600-as ilyen, hogy a die eléggé melegszik, de a kupakra már nem tudja úgy átadni a hőt?
Vagy a hűtőmnek lenne valami baja? -
Chaser
legenda
válasz
Pakmara
üzenetére
ha elmondanám hány cpu, ram, vga csere volt a gépemben ugyanazon a rendszeren ( : - de még alaplapokat is cseréltem különböző chipsettel -, meglepett mennyire flexibilis aw10, vagy mázlim volt
vagy hozza a pontot vagy nem, ha nem, akkor nincs az órajel mögötti valid teljesítmény, aminek oka van, kérdés az hogy mi
én ezt csinálnám:
4,2@1,35v, ha ott sem hozza a 3800 körüli cb20 eredményt akkor bios default - esetleg cirmos clear - , aztán újra megnézni, végső esetben win reinst
ha hozza, akkor egyértelműen a feszültséged kicsi most
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Projektor topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- PlayStation 5
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- További aktív témák...
- 199 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070 (ELKELT)
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15s Gen2 munkaállomás - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T500 4GB W
- Intel Core i5-9500 / i7-8700T / i7-8700 / i7-9700 /i5-10500T processzorok- számla, garancia
- DELL UltraSharp U2722DE 27" monitor QHD LCD IPS 27% ÁFÁs
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

ennyike
Szerencsére mikor tesztelgetek, akkor füzetben felvésem az egyes beállításokat..

)