Hirdetés
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Motorola G86 - majdnem Edge
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Garmin Venu 4 - a nagy ugrás
- Március 17-én jön a Poco X8 Pro és a Pro Max is
- Mobil flották
- Picit késett, de befutott a Vivo V70 FE is
- Poszteren a OnePlus 15T, zöld és barna színben jön a kompakt mobil
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
belaazallat
addikt
Üdv!
Gyártói garancia érvénysítéshez nem tud valaki "kölcsönadni" egy számlát egy 3500X prociról?
-
belaazallat
addikt
válasz
Nuada herceg
üzenetére
Üdv!
"Az msconfig.exe fájlt elindítva a rendszerindítás menüpont alatt a speciális beállítást választva a processzorok számánál, ha megadjuk a meglévő magok számát, akkor a Win indulásnál használja őket." Ez véletlen nincs befixálva 6-ra a delikvensnél?
-
belaazallat
addikt
válasz
belaazallat
üzenetére
Ezeken a beállításokon bebootol, de 3-4 kör után hibázik.
-
belaazallat
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Be se bootol. VDDP lett állítva 1,1-re A két VDDG 1.0-ra, Vdimm 1,4-re.
-
belaazallat
addikt
válasz
belaazallat
üzenetére
megtaláltam
-
belaazallat
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Köszi! Kiindulási alapnak jó lesz!
szerk:
CLDO VDDP értéket nem találom a biosban, az melyik lesz? -
belaazallat
addikt
Üdv!
memória beállításokban kellene egy kis segítség!
Adott 4x8GB Crucial Ballistix 3200MHz ram. A ramok páronként tudják ezt a beállítást:
De a 4 modult sehogy sem tudom stabilizálni.
Itt minden ram beállítás már auto-n van, de így sem stabil.Konfig 3500X @4GHz 1,2625V-on. MSI B550 tomahawk,
Köszi!
-
belaazallat
addikt
válasz
petakpa1
üzenetére
Szia! Böngészőben a hardveres gyorsítás ki van kapcsolva? Nekem egy nagyon régi játék(Company of Heroes) csinálta azt, hogy átvezető videóknál különböző hibákkal elszállt, miután kikapcsoltam a hardveres gyorsítást elmúlt.
Azoknak Ballistixeknek menniük kéne jobb időzítéssel is. Ha megoldódtak a problémáid, akkor meg kéne babrálni őket.
-
belaazallat
addikt
válasz
fckdup01
üzenetére
általában 4,2 GHz-t szoktak javasolni 1,25 V-on a procinak, de ugye minden proci más és más, ezért nem biztos, hogy tudni fogja, ha szerencséd van, jobb is lehet, ha nem, akkor csak magasabb feszültséggel fogja tudni.
Határok keresésében segíthet neked a CTR nevű program, teszteket futtat, hogy mit bír kb a proci, kiindulási alapnak jó, amit lehet majd finom hangolni.Ha sikerült beállítani a procit, memóriával is lehet játszani, de az kicsit bonyolultabb dolog lesz.
-
belaazallat
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Értem, köszi!
-
belaazallat
addikt
válasz
aginor
üzenetére
értem, én még nem találkoztam ilyen jelenséggel, de ettől függetlenül létezhet. Ez a vidkari már 4. alaplapba van bent, nem volt egyikkel se probléma, korábban több hardverem volt, és mindig cserélgettem az alkatrészeket. Sokszor találkoztam érdekes hibákkal, de ezzel nem. pedig nem véletlen született az aláírásomban szereplő mondat is. " Ha valami el tud romlani, ... "
-
belaazallat
addikt
válasz
Richard1996
üzenetére
Ezzel inkább a VGA topicjában kéne érdeklődni. Hiába működött másként a vga az előző konfigban, az alaplap nem befolyásolja a vga ventivezérlését, azt a videókártya biosa, vagy a drivere végzi. Mivel win betöltése után jó, a driver rendben van. Szerintem biost nem buheráltad, így azt mondanám, vagy koszosodik a vga, vagy haldoklik a venti. De ez csak tipp. Vga topicjában több infót kaphatsz.
-
belaazallat
addikt
-
belaazallat
addikt
válasz
Mayweather
üzenetére
Szia!
A TM5-öt adminisztrátor módban kell futtatni. -
belaazallat
addikt
Ha jól tévedek, volt valaki a topicban, aki írta hogy problémája volt a hűtővel, nem volt sík az alja.
Nekem a CM 690-ben, 2db venti van, egy elöl, egy hátul. Tetőn lévő szellőzést lezártam, így jobb a szellőzés, 10 fokott esett a proci hőmérséklet.R20-at futtatva 60fokig ment fel. Manuál oc, fix 1,2675V @4GHz. Nálad mindenképp melegebbnek kell lennie, a magasabb órajel és több szál miatt.
-
belaazallat
addikt
Sok a fölös rizsa, kevés az érdemi rész.
CTR nevű progi sokat segíthet megmondani, kb hol a vége a procinak, megmondja a max órajelet, feszültséget, szépen beállítod biosba- majd finom hangolod, ha akarod.
Természetesen tesztelni kell, prime és/vagy egyéb teszt programokkal.
Memóriát érdemes finom hangolni. Sokat segíthet ebben a Dram Calculator for Rysen. TM5 progival tesztelni.
-
belaazallat
addikt
válasz
belaazallat
üzenetére
-
belaazallat
addikt
Nálam nem volt BSOD. Kerestem valamit a hiba naplóba és ezt találtam, majd visszatekerve látom, hogy mióta újratelepítettem a rendszert az SSD-re azóta van meg a hiba. Tehát tuning miatt csinálja, amint a memót visszaraktam XMP-re, nem csinálta. Szóval nem a proci.
-
belaazallat
addikt
válasz
belaazallat
üzenetére
-
belaazallat
addikt
Üdv!
Segítségeteket szeretném kérni! 3500X @4GHz, 2x8GB Crucial Ballistix.
Ha a ramot nem xmp-n használom windows néha hibával indul. Csak az esemény naplóban látszik, gép nem indul újra, nem fagy, nem kékhalálozik. Több óra TM5 usmus stabil, több óra (4-5) Prime95 külön proci, külön ram, külön a Blend teszt, és másssal is teszteltem, de azoknál se dob hibát. Volt, hogy egyszerre ment a prime és a TM5.
Mi lehet a probléma?
-
belaazallat
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Nekem mindig érdekes problémáim vannak a hardverekkel, lásd aláírás!

-
belaazallat
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Ugyan ez volt nálam az 50 es biosszal.
-
belaazallat
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
-
belaazallat
addikt
válasz
FingR86
üzenetére
3 biost próbáltam, eddig mindegyiknél csinálta, a legfrissebbel is.
#35118Dragon3000
Nem tudom, a lap, vagy a memőriáim kényesek-e, de van néhány beállítás, amit nagyon nem csipáznak, ha véletlen beállítom, akkor ventik felpörögnek, de fekete marad a monitor, gép nem indul újra. -
belaazallat
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Nálam, rossz memória beállítások után, ha nem bootolt, akkor B550 Tomahawk nem resetelte magát.
-
belaazallat
addikt
válasz
Chaser
üzenetére
Nem csodát vártam tőle, csak egy kicsivel jobb eredményt(hűtő).
Csak addig használtam a gyárit, míg meg nem érkezett a Broken3, sajna a CM Hyper Z600-at, nem lehetett felaplikálni AM4-re, pedig az a hűtő a forrófejű FX 8350-et 4,5GHz-n is 60fokon tartotta tesztek alatt, igaz ventivel megtámogatva.Nem lassúnak érzem, hanem lassabbnak, mint 3733-on CL15-ön. Mint írtam, az automatikusan induló programok később töltődnek be.
#35098Sontir Fel
Enyémek gyárilag 16-18-18-36-os időzítésűek, de így használom őket: -
belaazallat
addikt
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Ez nem frekvencia, inkább időzítés kérdése. Ha tudsz olyan időzítést beállítani a ramodnak 3600MHz-n, hogy jobb legyen mint a régi 3200MHz-es adott időzítéssel, akkor lehet észrevehető különbség.
Nálam ez 3733MHz-n van meg CL 15-tel, 3800 MHz CL16 lassúnak érződik. Bejelentkezéskor, az automata indításban szereplő programok később indulnak el. 3600MHz-hez meg nem tudok olyan alacsony időzítéseket, hogy annyit gyorsuljon. 3200 CL14 megint lassabb."ha az ember ésszel hajtja meg a cpu-t a gyári wraith stealth bőven elég 3100/3500x-hez, ugyanannyit esznek, 4g-n még értelmes feszen akár némán megoldja - azt leszámítva, hogy a motornak van egy alap búgó hangja -"
Viszont, amit adnak hozzá gyárit, az nagyon gagyi, kicsi a borda, nekem sikerült Prime 95 alatt 99fokot elérni vele.
-
belaazallat
addikt
válasz
Chaser
üzenetére
3600-at szerettem volna, de mikor elhalálozott az fx konfig alaplapja, nem volt más a nagykerben csak 3600X és a 3500X horror áron, csak 3500X-et tudtam akkor megfizetni. Kényszer vásárlás volt. 3960MHz a boost 1,36 V-on. Most 1,2625-ön megy AC 4GHz-t. Ezt is lehet tuningnak mondani, nem nagy, de valami. Ezt adta a lottó.
szerk, off
-
belaazallat
addikt
válasz
Chaser
üzenetére
Engem soha nem fenyegetett az a veszély, hogy " gyárilag csúnyán meghajtott procit vegyek". Mindig bele volt kalkulálva a tuning. Igaz én "csak" játékra használtam mindig. 386-os időkben kezdtem ismerkedni a gépekkel, de csak P egyes időben jutottam el a vásárlásig. 366-os Celeron 2-esem is már tuningoltam. Mindig azokat a procikat kerestem, amikben volt potenciál, E 5200 től, E 8200 kettőig, majd Q9550(ebbe nagyon belenyúltam, 2,83 GHz helyett meg volt a 4GHz feszemelés nélkül.) Majd az FX 8350, végül most a 3500X, mert pont rosszkor kellett vennem procit. Minden egyes proci egy szilícium lottó, van amelyiken többet lehet nyerni, van amelyiket kevesebbet. Munka felhasználás más, ott mások a követelmények.
-
belaazallat
addikt
válasz
belaazallat
üzenetére
2 óránál lelőttem a tesztet, ProcOdt-t visszaállítottam, 43 Ohm-ra, teszt 3/4 órája fut. Memória kapott +0,01V-ot, az eredményezte a stabilitást.
-
belaazallat
addikt
-
belaazallat
addikt
Üdv!
MSI B550 Tomahawk, legújabb bios-szal, nem hajlandó a régi beállításokon menni a memória. (mielőtt valaki kitalálná, hogy az előzővel se volt stabil: 8 óra memtest, 4+ óra prime95 ram teszt, 4+ óra prime95 Blend teszt, bő óra tm5 1usmus konfiggal)
Most 20 perc után elhasal prime95 memória teszt alatt.Korábban feltöltött képeim szerint vannak beállítva:
Itt utólag módosítva lett VDDG, csökkentve lett.Tegnap este óta nem tudom stabilizálni az memóriát. kezdek kiakadni. Bárkinek valami építőjellegű ötlete?
-
belaazallat
addikt
válasz
atillaahun
üzenetére
HWinfo a legfrisebb?
CPU Z, aida64 mit mutat?
-
belaazallat
addikt
válasz
belaazallat
üzenetére
Ha hamarabb megismerem a ctr progit nem megy rá két napom a beállítgatásra, csak ezért ajánlanám.
-
belaazallat
addikt
válasz
Chaser
üzenetére
Szerintem futtasson egy CTR-t kezdetnek. Nekem is ajánlgattak alacsony fesz értékeket, mondván tuti viszi. Hát nem. Az enyém nem egy jó példány ilyen szempontból. 1,2625V kell a 4GHz-hez.
#34511atillaahun
Jobban szereti ha egyforma a két frekvencia. -
belaazallat
addikt
válasz
luci@85
üzenetére
írd le, mi a probléma, hátha nem csak lap specifikus!
Szerk:
Másik topicba már látom. Minden proci más és más. Nálam All core oc 4000MHz hez 1,2625V volt kellett. Próbáld meg 1,3 V-tal majd ennek függvényében, ha stabil lefele, ha nem akkor felfele. PBO-t kapcsold ki. Esetleg a CTR 2.0 progi tud segíteni órajel és fesz gyorsabb megtalálásához, de ehhez a memóriának is stabil beállításon kell futnia.
-
belaazallat
addikt
válasz
hokuszpk
üzenetére
Ezt próbáltam én is átadni egy korábbi hozzászólásban, de biztos nem írtam elég érthetően.
#34393pbalazs09 és #34392atillaahun
itt leírtam: #34376belaazallat
-
belaazallat
addikt
válasz
belaazallat
üzenetére
-
belaazallat
addikt
válasz
pbalazs09
üzenetére
Szia!
Most, mi hogy van állítva a biosban?
Két lehetőség van a nagyobb órajel elérésére:
1. : Gépre bízod, PBO enable, automatikusan változtatja az órajelet és a feszültséget, akár nagyon magas értékekre is.
2. : Kiteszteled, fix feszültségen, milyen órajelet tud a proci, azt állítod be. Ekkor azon a fix órajelen és feszültségen dolgozik a proci. Ha szerencséd van, alacsonyabb feszültség értékkel magasabb órajelet is elérhetsz PBO disable beállítással. -
belaazallat
addikt
válasz
fudi2002
üzenetére
Sajna nem fentről indultam lefele, hanem lentről felfele. Tudom, hülyeségnek ára van.
535nél bootolt, de akkor már gear down mode enable volt., most elvileg minden visszaállt, tesztelem, ha jó bepróbálkozok 540-nel, majd ha jó 535-tel.
Sajna nem fentről indultam lefele, hanem lentről felfele. Tudom, hülyeségnek ára van.
-
belaazallat
addikt
válasz
fudi2002
üzenetére
Oké, hogy vannak időzítéshez sablonok, de feszültség értékeket én nem látok.
Mi nem értünk hozzá fele annyira sem, mint te. Lehet, hogy neked egy csomó dolog evidens, de nekünk nem, ezért használom én is a kalkulátort, mert az mindent szájbarágósan megmutat. Lehet, hogy hagy még benne a kalkulátor, de nem is akarunk rekordokat hajkurászni.
Ha van időd, energiád szívesen veszünk minden építő jellegű kritikát, szerintem a kolléga is nyitott rá.
Ezen mit lehetne még finomítani? usmussal és anta777 extreme teszttel is hibátlan.
-
belaazallat
addikt
Ja így már értem, miért tud néhány ember "pillanatok alatt" belőni egy konfigot.
Nálam 8 órán át megy a memtest, minden egyes változtatás után. Majd ha belőttem, procinál P95 large fft 8 órát, majd tuti ami fix 8 óra blend.
A ti módszeretekkel tényleg gyorsabb.Más:
Van lehetőség arra, hogy bios upgrade után ne kelljen újra manuálisan beállítani mindent, a régi bios mentést az MSI tomahawk nem ismeri fel.
-
belaazallat
addikt
válasz
atillaahun
üzenetére
Szia!
Ezt próbáld ki: [link]
-
belaazallat
addikt
válasz
GIORGIONE76
üzenetére
B550 Tomahawk-hoz még csak béta van kint, azt inkább nem tesztelném
-
belaazallat
addikt
válasz
Chaser
üzenetére
intelen láttam ilyen kis kerek alacsony hűtőt, még abban sem vagyok biztos, hogy rézmagos volt. Sajna a CM Hyper Z600-ra nem adtak ki AM4-es lefogatót, így azt nem lehet használni, pedig az még az fx-et is lehűtötte nyáron is. De ezzel a Broken 3-mal meg vagyok elégedve.
Szerk: itt látszódik a hűtő aránya
aprós dealer áraknál nagyon minimális a különbség, 2-3000Ft.
-
belaazallat
addikt
válasz
luci@85
üzenetére
Ááá, gyári hűtő 1 óra Prime 95 után 100fokot nyaldosta. Erre olyan vacak gyári hűtő van, hogy csak na, nem az, ami a 3600-on és társain.
Ezek a hőfokok egy broken 3 hűtővel és 3-4 óra prime 95 progi alatt értendőek. Játékok alatt nem érik el ezen hőfokot.Na igen, van ahol még a 3000Ft-ot sem éri el a különbség. Ez nekem egy igen keserű pirula, mert mostanában terveztem venni a konfigot, de az élet közbe szolt.
-
belaazallat
addikt
válasz
luci@85
üzenetére
Nálam se hoz sok FPS-t, de nálam már mindenhol VGA limit van.
Ha a lap kezelte a feszültséget és az órajeleket, akkor 3960MHz volt a csúcs, 1,43V-tal. Prime alatt 80fokig melegedett, Fix 4000Mhz-n, 1,2625V-tal 74fok a max. 6fokot nyertem. Játékok alatt többet.
#33912Chaser
Most mennyi a különbség a 3500X és a 3600 között, amikor én vettem február elején akkor ~20000Ft volt a különbség
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Battlefield 6
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Mikrotik routerek
- BestBuy topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)- AKCIÓ
- AKCIÓ! CSAK KIBONTOTT Honor 200 Lite 8GB 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Apple iPad Pro 13 M4 256GB Wi-Fi használt, szép állapot 98% akku (113 ciklus)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Remélem sokáig marad!

Köszi!