- Egy óra, két rendszer
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mobil flották
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
válasz
belaazallat #39674 üzenetére
Csak a serialt ne nézzék.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
belaazallat #39548 üzenetére
Asusokhoz is, stb.
Biztonsági patcht tartalmaz, nem kötelező ezzel foglalkozni. Rakja fel aki akarja. -
Nuada herceg
őstag
válasz
belaazallat #39446 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a választ!
Továbbítottam az infót! -
Gyuri27
félisten
válasz
belaazallat #39446 üzenetére
Biztosan be van. Mert ha az nincs piszkálva akkor alapból látja az összes magot és szálat.
-
belaazallat
addikt
válasz
belaazallat #39437 üzenetére
Ezeken a beállításokon bebootol, de 3-4 kör után hibázik.
-
Lacpac
őstag
válasz
belaazallat #39435 üzenetére
GDM on-al sem indul?
-
Lacpac
őstag
válasz
belaazallat #39429 üzenetére
Szia!
3800-on, GDM off-ért nem indultam harcba, nem volt rá időm, de ez így teljesen stabil volt:
Esetleg ezek az időzítések 3600-on GDM off-al?
Most cseréltem cpu-t, még csak a 3200 lett GDM off-ra téve, lehet nem kellene 1,4V neki, de nem volt még érkezésem vele játszani.
Ez a gyári időzítés, de a GDM off-hoz le kellett vennem a SOC és CLDO VDDP-t.
Nagyobb feszen nem volt stabil:Így 3600-on is elindul az enyém (csak a TRCDRD-t kell 19-re emelnem), de szórja a hibákat. De majd a végére járok... vagy nem :-)
-
belaazallat
addikt
válasz
belaazallat #39431 üzenetére
megtaláltam
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
belaazallat #39429 üzenetére
Nekem zen3 van és típus alapján más ballistix, de hátha.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
belaazallat #39341 üzenetére
na de az csak egy MSI lap
nekem ugytunik a flashbackkel rendelkezo MSI lapok megeszik, sot a biosban levo updatenek az is mind1, hogy fat32 vagy ntfs. -
wolfman
veterán
válasz
belaazallat #39027 üzenetére
Köszönöm az ötleteket.
Ahogyan ítam is, bár nem részleteztem, de minden hardverkomponenst cseréltünk cimborákkal pár órára és mindegyik cseréje után is megmaradt a jelenség. Ha memória teszt közben összeszarja magát a rendszer, akkor is csak vezérlő vagy alaplap hiba lehet, mert memória modulokat, VGA-t (1080ti, HD7580, most 3080 van benne) CPU-t is cseréltem már benne (most Ryzen 3600 van, de 2700 is volt próbálva).Amit még nem próbáltam, az hogy lehúzom a SATA portokról a HDD-ket vagy a rendszert másik SSD-vel próbálom ki (jelenleg egy M.2-es Samu 970 EVO-van benne, másik M.2.-vel vagy SATA SSD-vel is próbát megér).
#39028 jokeph: Blizz app nem lehet, mert mit mondottam, minden erőigényesebb játék is kiakad, talán még a BF1 ami nagyon ritkán, de már az Ori játékok is, Mass Effect is, Forza Horizon 4-is, haver játszott nálam a Warthunderrel, ez mocsoksokszor leállt, meg játszott az Empire at Warral, ez talán 2x állt meg., stb. Mindegyik ugyan úgy egyszerűen leáll egyik pillanatról a másikra. Ellenben nemrég kitoltam a Day of the Tentacle Remastert, Enclave-t, meg a SW - Dark Forces javított változatát, ezek hibátlanok. Lehet mondjuk, hogy a WiFi-t meg a LAN-t is letiltom legközelebb, hátha ott akad valami.
Háttérprogramok a FanExpret az asus gyárija, több verziót is kipróbáltam. LGhub, a Logi progija, WinDefender, de Avast mellett is ez volt. Torrent vagy Messenger app szokott lenni, de ezek nélkül is megvan a leállás.
A rendszert próbáltuk már AIDA CPU, GPU stresszteszt progikkal, Benchekkel, ezekkel semmi baja nincs, lefut mind.
-
petakpa1
őstag
válasz
belaazallat #39007 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek, akkor megnyugodtan, hogy nincs szénné feszelve szegény kis 6 magos.
Arra emlékszem, hogy amikor belőttem a fenti beállítást próbálkoztam 4,3 GHz-el is, de ahhoz durván sokkal több feszt kért, így megelégedtem 4,2 GHz-el 1,22 V mellett. Ez is bóven több, mint a gyári max 4,1 GHz-es boost lenne. Lassan majd lesz cserélve 5800X3D-re majd
.
-
fckdup01
tag
válasz
belaazallat #38306 üzenetére
Köszi!
Egyelőre stabilnak tűnik így hőmérséklet próblémák nélkül.
Van bármi built-in opció amit érdemes kikapcsolni, ami teljesítmény visszafogását okozná? -
fckdup01
tag
válasz
belaazallat #38304 üzenetére
Szia!
B350M Mortar, valószínű nemsokára le lesz cserélve egy B550 Tomahawk-ra.
RAM 2x16 3600 Mhz G.Skill Ripjaws 16-19-19-39 időzítéssel
Táp pedig egy Seasonic Focus GX-550 -
Dragon3000
nagyúr
válasz
belaazallat #38263 üzenetére
A neten talált eredmények alapján a 3500x-nek alapon 2650 körül kellene teljesítenie, a 4 mag 8 szál meg nem lesz olyan erős multi-core tesztben elvégre az smt max +30%-ot hoz. Nekem 3600-am van all core oc mellett ennyit ért el: [kép]
-
Alpi.
addikt
válasz
belaazallat #38263 üzenetére
2561 szvsz akkor nem olyan rossz 4 magtól.
Arra emlékeztem, hogy a 3800X-em olyan 5K körül húzott, fele annyi maggal fele annyit tolt a 3300X, sztem ok.
80 fok fölött ment szegénykém, nem boost-ol már akkora kedvvel ott.morgyi : "szvsz a legszebb stock cooler evör." - Nekem is nagyon tetszik ! Nem vagyok egy vér-RGB-s, de ezt ízlésesnek találom. Még ilyen oldschool cuccokra is felpattintottam !
-
aginor
veterán
válasz
belaazallat #38135 üzenetére
Láttam én már elég sok mindent, beragadó biost, beállíthatatlan paramétereket, random újraindulásokat, indításkor csak esetenként felélesztett monitort, és még sorolhatnám. Már nehezen lepődök meg, de azért néha sikerül.
-
aginor
veterán
válasz
belaazallat #38100 üzenetére
"az alaplap nem befolyásolja a vga ventivezérlését" - ezzel vitatkozom. Volt nálam olyan Gigabyte 1660 videokártya, aminek a venti vezérlése az én lapomban nem működött, ellenben három másikban rendben tette a dolgát. Tehát egyes esetekben előfordulhat, hogy az alaplap-vga páros nem pont úgy működik, ahogyan annak kellene.
-
Richard1996
csendes tag
válasz
belaazallat #38100 üzenetére
Nem buheráltam semmit vele, amióta megvan keveset is volt terhelve,1 hónapot a dobozában pihent várta a mostani buildet, kb fél éve adtam el a 2600x-es buildet abban ilyet nem csinált, de ki fogom próbálni másik gépben is , ha ott nem csinálja, akkor viszont nem értem miért csinálja a mostaninál.
-
törölt tag
válasz
belaazallat #37742 üzenetére
akkor pudingeves.
-
törölt tag
válasz
belaazallat #37738 üzenetére
nalam egy 3950x megy egy asrock b550itx lapban. a hutes kielegito, lehet van ertelme nalam is az uj agesanak? mindig jol jon +100MHz
-
HSM
félisten
válasz
belaazallat #37482 üzenetére
Itt azt találgatták, hogy valószínűleg nem lesz olcsó, de azért várhatóan az 5900X alá kéne érkezzen tavasszal.... [link]
-
Chaser
legenda
válasz
belaazallat #37429 üzenetére
jaja, azt is, és tesztelési metódusokat is - és főleg azt, ha le is fut a sw, az még nem jelenti azt hogy minden oké -
ajánlottabb ramokat is, sok mindent
de én lusta vagyok ilyenekhez ( :
akartam most amúgy hobbi gépet, de hagyjuk, ilyen pénzeket én nem adok amikért most mennék a 3xxx-es ryzenek, pedig folytatnám a 4x8 3600-os crucial csiklandozását -
Mayweather
tag
válasz
belaazallat #36963 üzenetére
Igen közben rájöttem hogy oda ki is van írva az adminisztrátor mód
Azóta már lefuttattam többször is kb 40 percen át és nem volt hiba.
-
sike!
tag
válasz
belaazallat #36606 üzenetére
Ilyen a talpa, szvsz nem tökéletes, a heat-pipe-ok közötti réseket tekintve. A tetején, a CPU-hűtés felett is van egy venti, nem is gondoltam volna, hogy rontja a hűtés hatékonyságát.
Magoold & hokuszpk: a memória -ha nem is finomhangolása- része kész, a CPU-ra feküdtem rá: Köszönöm az info-kat, hamarosan jelentkezem, nézelődök, olvasok és tesztelek ezerrel!
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
belaazallat #36606 üzenetére
"Ha jól tévedek, volt valaki a topicban, aki írta hogy problémája volt a hűtővel, nem volt sík az alja."
nalam a Be Quiet! Pure Rock peldanyok kozul 3 -bol ketto talpa pupos volt, meg ha jolemlexem a Dark Rockkal is volt ilyen problema.
-
sike!
tag
válasz
belaazallat #36603 üzenetére
-
gbela
senior tag
válasz
belaazallat #36279 üzenetére
Prime illetve TM5. Játszottam mar a gdm off gondolataval de eleg eselytelen...de lehet ramegyek.
-
válasz
belaazallat #36093 üzenetére
csak jég ne esen mert akkor egyből el élvezek
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
belaazallat #36090 üzenetére
"Win hiba ma még nem jelentkezett."
mert front van !
-
N_A_S
veterán
válasz
belaazallat #36090 üzenetére
-
belaazallat
addikt
válasz
belaazallat #36084 üzenetére
-
fudi2002
nagyúr
válasz
belaazallat #36081 üzenetére
Próbaképp soc 1.1v vddp 0.9 vddg 1.0 aztán majd visszafaragni később.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
belaazallat #36077 üzenetére
Soc fesz kevés.
-
N_A_S
veterán
válasz
belaazallat #36077 üzenetére
2-3 napja nálam ugyanez. Napi 2 BSOD... :\ A kritikus hiba azonosítója és kategóriája is ugyanaz..
Most felraktam az F61-es BIOS-t, és teszek fel egy új rendszert.
fudi2002
Eddig hónapokig elég volt neki...
-
belaazallat
addikt
válasz
belaazallat #36076 üzenetére
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
belaazallat #35133 üzenetére
Akkor majd az okosabbak megválaszolják, lehet köze van hozzá a cpu imc-jének illetve a memóriának is.... Mondjuk már az furcsa nálad, hogy RttNom, RttWr, RttPark értékek manuális állítás hatására már nem bootol.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
belaazallat #35131 üzenetére
A trfc-nél volt, hogy nem tetszett neki a beállítás, egyszerűen leresetelte magát és ment tovább, az RttNom, RttWr, RttPark értékeket is manuálisan állítottam be, nem volt még vele gondja. Eddig az a.30 és az a.50 biossal néztem, látom nálad a legfrissebb van fent, nem tudom, hogy ez mennyire befolyásolja a dolgot.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
belaazallat #35120 üzenetére
Esetleg írd meg milyen beállítások és megnézem, hogy nálam hogy viselkedik
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
belaazallat #35116 üzenetére
Memória oc miatt eddig egyszer se kellett resetelnem, pedig 3200-as ramokat hajtok 3800-on és még az időzítésekkel is játszottam, így elhiheted elég sokszor nem tetszett az alaplapnak a beállítás. Egyszer kellett resetelnem, amikor az if-et állítottam 1900 fölé.
-
FingR86
őstag
válasz
belaazallat #35116 üzenetére
ezt esetleg javíthatják bios frissítés formájában ?
pl lehet h egy régebbi bios-al nem csinálta meg
de egy újabbal meg már tudja -
Chaser
legenda
válasz
belaazallat #35101 üzenetére
az én brockenem defektes volt, ahhoz nem érdemes viszonyítani, egyből elérte a 90-et
ugyanakkor a brocken 3 nem 1-2e ft, még jó hogy jobban teljesít mint az 1-2e ft-os gyári hűtő...- még akkor is ha azt feltételezzük hogy teljesen hibátlan a gyári talpa -
ez kb olyan, hogy a 12 magos cpu hamarabb véged mint egy 2 magos multiban, hát, nem túl meglepő, talán azért kerül többszörösébe -
Chaser
legenda
válasz
belaazallat #35099 üzenetére
az én brocken 3-asom épp annyit hozott mint a gyári hűtő, csak halkabban ( : - defektes volt a talpa - szóval gyáriaknál is simán lehet szórás
a prisme ami jönni fog szintén nem volt nagyon faca' gyárilag, de a gazdija megcsiszolta a talpát - hőcsövek nagyon nem síkban voltak - és most már egy körrel jobb
a hőcső nélkülieknél érkedes mért nem sikerül mindig síkba "rakni" a talpat, de valahogy meg tudják oldani ezek szerint -
Sontir Fel
őstag
válasz
belaazallat #35096 üzenetére
-
kopi72
aktív tag
válasz
belaazallat #35061 üzenetére
Volt 386 SX-ed is, vagy rogton DX_el kezdtel?
-
Chaser
legenda
válasz
belaazallat #35061 üzenetére
a 3500x-szel olyat vettél, és kb minden zennel olyat veszel, ahogy intelnél is minden k verzióval
aminél manual tuninggal max 10-12%-ot tudsz rátenni vért izzadva az utolsó %-okért, az már gyárilag ki van hajtva, ezt okozza az intel-amd harc - annyira se intel se amd nem meri kihajtani több okból sem -
tied all core 3,9g-re boostol kb rábobtál pl +400mhz-et, az %-osan 10
mikor rádobtál egy 1,6ghz-es e2140-re még 1,6ghz-et, az %-osan 100, 5200-re is szépen lehetett dobni, de sok kvad_ra is anno, más világ volt, pedig azokat is árulhatták volna eleve 3ghz-esként kis válogatás után, de egyszerűen nem volt rá szükség
ahogy ma már a tuningra sem, megteszik a gyártók maguktól, max finomhangolásnak hívnám jobbik esetben és megerőszakolásnak - rosszabbik esetben - ami ma tuning név alatt fut
- anno a 300a-s celeroncsok két kattintás után 450-en mentek, az 50%, hiába csak 150mhz -
anno a 3200-esemmel wr10-be mehettem volna, pont annyira érdekelt akkor is
de mehettem volna, filléres "felszereléssel" is, ha akarok - ramokból is valami extra csóri' crucial value volt ami durvát ment, hűtőt meg bolháról kukáztam össze öccáz' ft-ért, a tag azt se tudta mi az, na nálam azok jelentették a tuning időket -
a ninja5 itt van a hátam mögött, maga nemében brutális, de már csak nézegetni szeretem néha, max még megzargatom vele a 3800x-et, mert az lp ahhoz kevés lesz, aztán megy vissza a dobozába, de legalább megtudom megoldja-e néám a 3800-et megzargatva, vagy ahhoz már kevés, ilyenekért érdekel a "tuning"
de mint mondtam kinek mi, nincs azzal gond -
Chaser
legenda
válasz
belaazallat #35055 üzenetére
másrészről ha nem csak játék van hanem meló is - vagy csak az -, akkor gyorsan rájössz tuningnak semmi értelme, annak van értelme ha az alapból is leveszel egy kicsit, mert ezek gyárilag már megvannak hajtva csúnyán, ahogy az intelek is non-k 6c/12t felett
pl 3100-nál ez volt:
3,6-on x fogyasztás
4g-n x+20% fogyasztás, 10%-kal több kraft - ezt kb defaulton tudja -
4,3-on x+50% fogyasztás, 20%-kal több kraft
4,4-et már meg se néztem, ott lehet 70% plusz fogyasztás, +23% kraftért cserébe
kb erre tippelek a 3800x-nél is
legutolsó előtti verzió már hozza magával hogy nem elég akár pár ezer ft-os hűtő mint az első és második esetben - na nem 3100-nál, de afelett -, ugyanígy lapból is kellhet sokkal drágább
a villanyszámla pedig ha az etióp gyerekek is fizetik de több, ahogy a hőtermelés is
ha valaki csak gamerkedik és kihajtja a sz@rt is a cpu-ból mert 144hz überalles' az még érthető, de ahova nem elég 3600-nál mondjuk 4,2g, ott 4,5g sem fogja megváltani a világot, és lehetne sorolni - minimum fps-eken sem dob látványosat, pláne ha a ram is lassabb mellette -
10700k-nál szoktam derülni, alapon boostol 4,7 körülre játékban, ahogy a non-k is kb annyira, de +3-400mhz-ért képesek rohadt drága hűtőket és alaplapokat venni azért az 5-5,1g-ért amit ki lehet csikarni a 10700k-ból, mert ha 4,7g-n kevés volt akkor 5,1-en vért izzadva és villanyórát leolvasztva biztos elég lesz...nyilván
tehát az a kicsi igen drága összességében a legtöbb esetben 6c/12t-től felfelé
mivel nálam hobbi így nem sajnálom gyorsabb ramra, bivaly hűtőre a pénzt, de nem azért veszem mert a vasakat széthajtva is akarom használni, nem látom értelmét, ha belefér max 10-12 literbe a gép hogy közben néma is maradjon és default közelében teljesítsen minimális fogyasztással, annak már látom
persze kinek mi
anno a fűrészlapra mondta az oktatónk ne csak a végével fűrészeljünk, az egész ki van fizetve ( : -
hokuszpk
nagyúr
válasz
belaazallat #35055 üzenetére
minden egyes MegaHertzet ! de nekem a 3800XT igy alapon valoszinuleg gyorsabb, mint AC tunigggal lenne
vazz mar parszor irtam, az AC tekert 3700X utan is megvolt a "huvazze" flow-erzes, dehogy rontom el holmi tuninggal.*mondjuk egyre jobban izgat az 5xxx, ha ez ilyen gyors, akkor az ????
-
belaazallat
addikt
válasz
belaazallat #35045 üzenetére
2 óránál lelőttem a tesztet, ProcOdt-t visszaállítottam, 43 Ohm-ra, teszt 3/4 órája fut. Memória kapott +0,01V-ot, az eredményezte a stabilitást.
-
Chaser
legenda
válasz
belaazallat #35040 üzenetére
oké, mindent én se látok ( :
hokuszpk
azt tudtam hogy a chipset egy része még régi gyártástech, de azt nem hogy melyik
ez megmagyarázza a "bátrakat", de nem akarom erőltetni 1,1v felett a soc-ot akkor sem ha bírjaN_A_S
stabilitást biztos nem befolyásolta, de feleslegesen sok ez alapján az enyém, lentebb veszem és megnézem úgy mit gurít a rendszer2x16 dr-eknél megnéztem, 66-67ns késleltetést hazudott maxxmem 3600-on a 3100 mellett, ezeknél a 2x8 sr-eknél viszont konstans 70 felett van, 73-74, ez az sr felépítés miatt lenne?
3800x és e-die ee verzióban ( : ramnak bios 1,23v körül lehet az alja 3600 c16-on
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
belaazallat #35042 üzenetére
"Soc llc-t hol lehet állítani?"
>> DigitAll Power <<
-
fudi2002
nagyúr
válasz
belaazallat #35042 üzenetére
"Véletlen két dolgot állítottam, már fáradt vagyok, tegnap este óta tolom, meg a gyerek is itt nyüzsgött mellettem."
Nálunk 2, átérzem -
hokuszpk
nagyúr
válasz
belaazallat #35027 üzenetére
soc llc is ugyanaz, mint regen ? illetve en a vddp -t szeretem emelgetni, adjal neki egy lehelletnyivel nagyobbat.
-
Chaser
legenda
válasz
belaazallat #35034 üzenetére
vddp/vddg fesz nem kevés?
nálam 3600-nál már vddp 1000mv, vddg 1050mv lap részéről, 3600-hoz lehet túlzás, de 3733-hoz néznék egy picivel magasabbat mint jelenleg a te beállításaid
ha ez sem hoz érdemit akkor lazíts mint én is, ha úgy megy akkor egyértelműen ott a hiba, 15-20-20-20-40-80 pl, és onnan lefelé, vagy kezdetnek 16 a sor elejére -
fudi2002
nagyúr
válasz
cad 120-20-20-24
N_A_S:
Micron Edie esetén az elmélet:
SINGLERANK
ProcODT 32
RTTnom disabled
RTTwr off
RTTpark RZQ / 5 or 48 Ohm
CADs 24-24-24-24DUALRANK
ProcODT 32
RTTnom disabled
RTTwr RZQ / 3 or 80 Ohm
RTTpark RZQ / 1 or 240 Ohm
CADs 24-24-24-24
Tehát single ranknál normál az off ott. -
N_A_S
veterán
válasz
Proc ODT 48-al mit csinál? RTTWR az hogyhogy OFF, vagy az itt normális ( fudi
)
-
Chaser
legenda
válasz
belaazallat #35030 üzenetére
hw info 64-gyel nézd meg az értékeket
bios 1,1v soc timings-nál 1,0875v, hwi-ben 1090-1104 mv
ram bios 1,26v - átlőttem 3600 c16-ra -, timings-nál 1,26v, hwi 1284-1308mv
bár sw-es mérés nem mérés, de ez sokkal reálisabb mint a zen timings konstans kijelzései -
Chaser
legenda
válasz
belaazallat #35030 üzenetére
azt sztem legtöbb lapnál úgy jelzi ki a timings, nálam is annyi, amiket eddig láttam másoktól szintén
memórinál pedig azt mutatja ami a bios-ban van beálljtva, droppot én soha nem látam nála kijelezni, az én lapom vramot speciel felül droppolja, úh. mindig figyelembe is veszem mikor bios-ban állítom -
fudi2002
nagyúr
válasz
belaazallat #35027 üzenetére
Cad 24-24-24-24 és procodt 48 esetleg 50+ próba.
Vsoc-ot 1.1-re tedd vissza a próbálkozás idejére. -
atillaahun
veterán
válasz
belaazallat #34537 üzenetére
Valószínűleg fogyatékos vagyok, de se a CPU-Z-ben, se az aida64-ben nem találtam meg az FCLK-t az elmúlt 1 órában.
Hol van?HWinfo64 a legújabb 7.00.
-
atillaahun
veterán
válasz
belaazallat #34512 üzenetére
BIOS-ban 1.867 MHz az FCLK és 3.733 MHz a DRAM. Létezik az hogy a HWinfo64 szarul olvassa ki? Vagy a BIOS ne tudná jól beállítani ezt a kerekített 1.867-et?
-
Chaser
legenda
válasz
belaazallat #34516 üzenetére
mondtam hogy mondtam ( :
luci@85
legyen kerek 4g és 1,35v ha már szóba jött
_ha_ ez megy akkor legyen 1,3v és onnantól 50mv-okkal lefelé
ha nagy spieler vagy kezdhetsz 1,35v-tal és 4,3g-vel is
ha esetleg nem bootol a gép és akkor cmos reset - lapod manuáljában megtalálod, gép áramtalanít, tápkábel lehúz, kb 10 másodpercre csavarhúzóval rövidrezárni a jumpereket, ennyi -
de lehet jobban jársz a ctr-rel ha semmi gyakorlatod nincs -
hokuszpk
nagyúr
válasz
"Jobban szereti ha egyforma a két frekvencia."
jobban, de gondolom az a problema, hogy se 1:1 se 1:2 -re nem jön ki a matek
-
belaazallat
addikt
válasz
Ha hamarabb megismerem a ctr progit nem megy rá két napom a beállítgatásra, csak ezért ajánlanám.
-
luci@85
tag
válasz
belaazallat #34504 üzenetére
Nekem alap 1.35v ad az asus auto tune meg a bios optimal setting is és a 3,6 gh et emeli 3,95gh -re!
Szerintem a 1.35 sok azon szeretnék faragni lefelé.
Tul sokat fűt a r3 1200 - hoz képest , 60 fok főlé nem nagyon ment de sokallom picit. ( ac mx4 el pasztázva). -
dreko
aktív tag
válasz
belaazallat #34401 üzenetére
Nem figyeltem nyilván, ha lenne egy hasonló útmutató az R5 3600hoz, nekiesnék még egyszer.
G Skill TridentZ F4-3200C16-8GTZB
3200as ramok vannak. -
dreko
aktív tag
válasz
belaazallat #34391 üzenetére
Beállítottam a képek alapján az r5 3600-as proci 45-ös szorzót kapott, bebootolt, eredménye cinebench 10102 pont. Hol lehet a vége?
köszönöm szépen a segítséget -
pbalazs09
csendes tag
válasz
Ahogy atillaahun mondja. Nekem offset voltage van beállítva mégsem szabályoz vissza idleben.
-
atillaahun
veterán
válasz
De ő pont az ellenkezőjét kérdezi, hogy Offset-re állította, nem Override-ra és úgy sem szabályoz le, pedig kéne neki. Gondolom.
-
belaazallat
addikt
válasz
belaazallat #34387 üzenetére
-
pbalazs09
csendes tag
válasz
belaazallat #34376 üzenetére
Kiteszteltem fix feszültségen. Majd amikor megvolt minden, akkor állítottam offset voltage-t. Jól is működik, csak idleben nem droppol a voltage. Viszont pár játék elindïtásakor, nem mindnél, valamiért a bios beállításaim alapra állnak és a feszültség is az egekbe szökik.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
belaazallat #34125 üzenetére
Micronnál az a jó, ha bootol akkor stabil. Tehát addig csökkented míg bootol. Amúgy feszre nem skálázódik, hiába növeled itt a feszt, akkor is annyi lesz a vége, az adott frekvencián. 3800nál 540-550 példányfüggően, asszem 3700mhzen nekem 530ig lement, 3666on 525volt az alja. Késleltetést megdobja, érdemes kicentizni.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
belaazallat #34123 üzenetére
Kicsit sem enged? 540-530 stb
-
fudi2002
nagyúr
válasz
belaazallat #34117 üzenetére
Trfc 525 körülig mehet le, míg tud bootolni.
Twr 12 próba.
Trrdl 4 próba.
Utóbbi 2nél lehet megugrik a feszigény -
fudi2002
nagyúr
válasz
belaazallat #34115 üzenetére
Oda van írva mellé
Amúgy én úgy szoktam, hogy megküldöm 1.45val aztán faragom lefele míg lehet.
Az értékek kbra jók, nagyot azon nem fogsz faragni, de a vvdg botrányosan magas, pláne ehhez a frekihez. Ennyire rossz a procid vagy elfeledted visszavenni? 1v alá kéne menjen. -
fudi2002
nagyúr
válasz
belaazallat #34097 üzenetére
Legújabb, de zen3 miatt. Zen2n nem tudom hogy muzsikál.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
belaazallat #34082 üzenetére
Nem admin módban futtatod, ki is írja.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
belaazallat #34080 üzenetére
Neki is ilyen volt, csak valamiért nem terhelte meg a teljes szabad memóriamennyiséget. Ha minden kafán műxik, akkor jobb fent az ablakban a szabad memóriára kb 600-800mbyteot írjon, a többit le kell foglalja a teszt.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
belaazallat #34072 üzenetére
amikor eloszor elinditod, akkor letrehozza a bin/MT.cfg allomanyt, abban a "Cycles=" sort kell modositani.
B verzio, hogy egy elore elkeszitett konfigot adsz neki, overclock.net -en lehet ilyeneket talalni. -
fudi2002
nagyúr
válasz
belaazallat #34072 üzenetére
1usmus conf letölt, loaddal betölt, újraindít.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
belaazallat #34062 üzenetére
a memtest86 -rol leszoktunk, mert neha 24 ora alatt sem dobja ki a hibat, amit a tm5 30-50 kor alatt megkopkod. Es a praxisomban eddig mindig a tm5 -nek volt igaza.
-
atillaahun
veterán
válasz
belaazallat #33999 üzenetére
Köszi szépen, de nem nyert. :/
90% hogy valami BIOS-us cucc lesz, mivel kb. 1 héttel ezelőttig rendben volt, amíg nem kezdtem el turkálni benne. Indításkor a BIOS-ba belépve sem ismeri már fel a gép az USB stick-et. OC profile-okat lehet ugye kimenteni USB-re és ha belemegyek, már azt mutatja hogy nincs csatlakoztatva eszköz.
Tuti kikapcsoltam valami nyomorult power state-s beállítást, amit nem kellett volna.
(MSI B450 Tomahawk Max lap, legújabb BIOS) -
jokeph
nagyúr
válasz
belaazallat #33997 üzenetére
Na ne már... W10, 21. század ?
Behalok.....
Érdekes, hogy a repair videóban Intel-es gép van, a kollegáé mag AMD-s, eszerint a közös pont a W10, ill. annak valami hülyesége lehet. -
GIORGIONE76
őstag
válasz
belaazallat #33970 üzenetére
Bocsi azt nem írtam, igazad van!
De nekem még új a lap, egyből a legrissebre tettem
Most egy anomáliám amúgy lett, de mivel nincs előzményes tapasztalat ezért csak sejtésem van, ha gen4re van téve a pcie1 akkor villódzik a képernyő mintha 20mp-ként bontaná a kapcsolatot, a kezelőben is eltünedezik a kártya majd visszajön, asszem a resize bar is be volt állítva..
De utána nézek vhol hogy összefügg- e a biosszal.. -
Pakmara
őstag
válasz
belaazallat #33943 üzenetére
Hát akkor ez tényleg ennyi.
Pedig 2020 júliusi gyártás...
-
Pakmara
őstag
válasz
belaazallat #33941 üzenetére
Szvsz ha bios-ból csináltad és tényleg ennyit bír akkor sok plusz infót nem fog adni. Letöltöd, nyomsz egy bech-et és teszt után kalkulál neked egy all core oc javaslatot mhz/fesz.
-
Pakmara
őstag
válasz
belaazallat #33939 üzenetére
Ebben is van szórás nyilván. Nem tudom egyébként mennyi igazság tartalma van, de itt is ment fórumon, hogy a maláj a tuti
. CTR mit dobott rá? Nekem 2046 PGT, és 1,036 VID a teszt alapján. Élesben még nem próbáltam, uh ez csak olyan irányadó adat számomra.
-
Pakmara
őstag
válasz
belaazallat #33937 üzenetére
Pedig maláj a kód alapján, azok szoktak a jobbak lenni.
-
luci@85
tag
válasz
belaazallat #33924 üzenetére
Értem, tehát játék alatt normál hőfokon tartja a broken 3 a 3500x et. Pluss kettő mag a 3100-hoz képest nem termel jelentős plussz hőt. Még egy pont , hogý ne a 3100 legýen.
50k körül van most 2 az aprón használtan a 3500x de mèg várok kicsit. Nem utolsó sorban azért mert felrakom az 1200 -est 20k körül ha elkelt akkor már célegyenesben vagyok. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
belaazallat #33926 üzenetére
A 3600-hoz ugyanilyen vackot adtak, a 3600x-hez már jobb jár.
-
Chaser
legenda
válasz
belaazallat #33926 üzenetére
ismerem ezt, van rézmagos is, talán 2700-hez kaptam, meg ugye a nagy réz "kattintós" hőcsöves rgb, de azt kevéshez adják
semminél több, használni lehet vele
nagy előnye ezeknek a négy pontos rögzítés, volt már pár hűtőm, de az a leghatékonyabb és a legtöbbről ez hiányzik
amit fentebb linkeltem b450 itx képet azon ilyen négy pontos rögzítésű arctic passzív borda van az egyik képen, hihetetlen jól muzsikál
és nem kell azon tanakodni mért csak langyos a hőcsövek alja, forró az egész ( : -
Chaser
legenda
válasz
belaazallat #33924 üzenetére
a kis wraith stealth az tényleg kicsi ( : sztem ugyanazt adták a tiédhez mint a 3100-hoz
valós árakat mondtam kb, több helyen csak ár van, valós termék az nincsahol tényleg van 3100/3500x ott kb 8e ft a különbség ahol kapni is lehet őket ténylegesen
amikor meghirdettem a 3100-amat jött az okos hogy boltban olcsóbb újonnan!!44!!!!, akkor már rég nem lehetett kapni sehol, úgy meg nehéz egy gépet használni ha fiktív benne a cpu ( : inkább eladtam a jó 3600-omat és a kicsit tartottam meg, de nem bánom
aprós/dealer árakat nem tudom -
Chaser
legenda
válasz
belaazallat #33920 üzenetére
fentebb írtam, pár ezer ft, 8e kb, annyi különbséggel értelmetlen 3500x-et venni
ezért is mondtam mikor te vetted más volt, az oké
most viszont most van ( :
3100-akat egyáltalán kapni sem lehetett január felétől kb, mikor február elején/közepén visszajöttek 54-5e volt a legolcsóbb, most se sokkal olcsóbbakluci@85
a tied még 14nm, nagyobb hőátadó felülettel
a 3xxx 7nm, kis hőátadó felülettel
de könnyű hűteni a 3100/3500x-et, fogyasztásuk is kb ugyanannyi, nem csak a teljesítményük, azzal nem lesz gondod -
luci@85
tag
válasz
belaazallat #33920 üzenetére
Ezek a hőmérsékletek gyári hütő mellett adódtak nállad ?
Nekem tt torony hűtőm van azzal 4ghz en alulról karcolta az 50 c fokot de jellemzöbb a 40 c fok terhelés mellett , mondjuk igen jól szellőzik a ház. Elől egy 20cm venti , hátul egy 14 es dolgozik benne. -
luci@85
tag
válasz
belaazallat #33916 üzenetére
Nekem a lap állítja a core feszültséget az mhz hoz igazítva és álltalába jól ! Ha optimalra állítom akkor belövi 3500 allcora-ra . Vagy beállìtom a szorzót fixre de 40x-es stabil max. Az amd szerint a max magfeszültség 1.4 volt,nos nekem 4ghz-en 1.3 körül ad az alaplap.
De 500 mhz pluss alig hoz valamit fps-ben így maradtam a kissebb órajelnél. -
luci@85
tag
válasz
belaazallat #33911 üzenetére
Főleg játékra kelllene a többlet teljesítmény, nfs heat alatt elvérzik fhd-ban a proci . Most fps számot nem tudok mondani mert nem volt élvezhető és letöröltem.
Érezhetően lenne még fps vga-ban de az 1200-as nem hajtja ki a rx 570 esemet. Sok ýoutube tesztben láttam , hogy nem csak nálam van így de annak idején amikor váltottam am4 -re jó kiinduló pontnak tűnt , ha most lépek a közeljövőben akkor nem bukok semmit és remélhetőleg 2-3 évig nem lenne gondom a gépre. Vga oldalról ilyen árak mellett nincs esélyem cserére. -
fudi2002
nagyúr
válasz
belaazallat #33829 üzenetére
Huh, akkor finoman fogalmaztál
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
belaazallat #33823 üzenetére
Nekem igaz 3600 van, de 1,25V-on megvan az all core 4,5GHz, rosszabb példányoknál 1,3V-tal megszokott lenni a 4,25-4,3GHz.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
belaazallat #33823 üzenetére
Viszont ha már bedobtad a képet, 4ghzhez tényleg 1.3vot kér? Sztem nézz rá erre, kevesebb fesszel kellene sztem mennie vagy magasabb frekivel ezen feszen.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
belaazallat #33821 üzenetére
Zen2nél a 4100-4200at sikerült anno a 3900xel. Nehézkes játék. Kis negatív offsettől megnő az allcore órajel, de ahogy mész le feszben az egyszálas előnyt dobod el. Mondjuk a 6magosodnál nem lesz nagy érvágás, próbát megér. Esetleg pbo limit motherboard vagy magas limitek, de ott feszt is kap majd, többet is mint kéne.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy ruhás topik
- Mini PC
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Warhammer 40.000
- Egy óra, két rendszer
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Milyen széket vegyek?
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest