- Red Magic 11 Air – vékony házból süvít a szél
- Csíptetős fülesek csatája – Sony LinkBuds Clip vs. Huawei FreeClip 2
- Mérföldkő a szilárdtest-akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Újabb óriásakku a Honortól: az X80 lehet a következő 10 000 mAh-s modell
- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Biga123
addikt
válasz
Fruityloops
üzenetére
elvileg igen de az IF et vidd vele , legyen szinkronban, ergo azt rakd 1600 ra .
és futtass egy TM5 öt ha stabil akkor megvagy . -
Speed®
titán
válasz
Fruityloops
üzenetére
A RAMok a 2/4 slotban vannak?
Ott fog menni a 3200MHz csak. -
Fruityloops
tag
válasz
palfitom
üzenetére
Na megvettem a Crucial 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Ballistix Black-et az alza-ban, a másikra meg jóváírást indítottam el ügyfélszolgálaton.
Nos beleraktam a gépbe, és olyan kérdésem van hogy 2666-on akarja futtatni, na már most két lehetőségem van, ugye XMP profile 1-2 a harmadik meg, hogy manuálisan belövőm 3200-ra a memóriát. Át tettem XMP profile 2-re mert arra ír 3200-öt, bekapcsoltam ON gombbal a grafikai felületen, elmentettem de ugyanúgy 2666 maradt, az XMP profile 1 meg eleve 2666, úgyhogy arra nem mentem. Szóval XMP profile 2 a 3200 Mhz, bekapcsoltam de maradt 2666-on, ezek után fogtam és manuálisan auto-ról feltettem a ramokat 3200-ra, és most így megy 3200 Mhz-en, jó így akkor..? -
Dragon3000
nagyúr
válasz
rumkola
üzenetére
Ha csak a memóriát nézzük 2666MHz és 3200MHz viszonylatban, nagyon sok játéknál 1060/rx580 esetében 1080p-n is 5-10% plusz fps-t jelent, közben meg árban vagy nincs különbség vagy max 2e-rel kerül többe a gyorsabb memória, ami szerintem bőven megéri. Ehhez még oc sem kell, mert a legtöbb esetben az xmp profillal menni szokott a 3200MHz, az oc csak azért volt megemlítve az elején, hogy kis oc-val hozza az 1600AF a 2600 teljesítményét.
-
palfitom
félisten
válasz
Fruityloops
üzenetére
Na, ez már haladás!
-
badb
tag
Sziasztok.
G.Skill Aegis 2x8GB 3200 memoriam van ha veszek hozza egy ilyen szettet hasznaltan fog menni normalisan? gepem a leirasban -
fanti
addikt
válasz
Fruityloops
üzenetére
-
Fruityloops
tag
Rendben. Akkor holnap elmegyek és veszek egy RAM memória Crucial 16GB KIT DDR4 3200MHz-es ramot (tudom a 3600-ast ajánlottátok de az 30 ezer már sok nekem ami a ráfizetést illet..), a mostani Kingston FURY 16GB KIT DDR4 2666MHz CL16 Beast Black-et meg visszaviszem az alza-s blokkal, amit állítólag (megérdeklődtem), 24 órán belül elbírálják, de addíg meg kell rendelnem amire cserélni szeretném azaz levásárolni, és így fognak majd szólni, hogy mikor mehetek levásárolni erre, amit megrendeltem. Így lesz.
Köszönöm nektek!
-
Chaser
legenda
válasz
Fruityloops
üzenetére
azzal egyetértek rumkolával, hogy valószínűleg ez nem a te sportod lesz, mármint a tuning
egyébként egymástól függetlenül lehet emelni a ram és cpu órajelét ryzennél
ramot viszont mindenképp cserélném, alig többért ott a 3200-es ballistix, 30e-ért meg a 3600-os - cserélni nem fogják, a jelenlegit leállással vissza kell vinni és venni mást az említettekből -
előbb-utóbb úgyis cserélsz majd cpu-t, a 3600-ossal nem kell bűvészkedned majd semmit, xmp on és menni fog 3xxx mellett pöccre 3600-on, és ahogy sejlik te ennél többet nem is nagyon tudnál állítani - amivel nincs gond -
viszont ez 3xxx topik, te cpu-d a 2xxx-be való - engem nem zavar, de modiknak lehet nem fog tetszeni a sok off - -
jeni
félisten
válasz
Fruityloops
üzenetére
kérdésekre a válasz:
1. 1600AF
2. Ez lehet azon kivül alaplap függő is.
Ehhez ismerned kell az XMP használatát is és ezen túlmenően a manuális beállítást.
a 3800-3900 kicsit soknak tűnik az esetedben.Ez csak a profiknak,hozzáértőknek fog sikerülni.
Ehhez van külön segítség programmal kikeresve.
Thaiphoon Burner [link]
DRAM Calculator for Ryzen [link]
Érdemes előbb áttanulmányozni.ja és nyugodtan menj az Alzába a netes Crucial 3200Mhz rendeléssel másikra cseréltesd ki a jobbikra, mert annak a folyamata most ingyen van!
ha ezt veszed akkor ezzel nem kell bíbelődni mert alapból XMP profilra egyből meg lesz a 3600Mhz,
ez még világít ha jobban tetszene az RGB kivitelben.
utána ezt már nem teheted meg sőt lehet nem lesz kínálatban sem.
a csere feltehetőleg ha kp-ban fizeted ki lehet esélyed arra,hogy 30 percen belül jóvá írják,már ezt most a nagy forgalomra tekintettel,az passz.
inkább utólag megkapod a pénzt ezért rendeld a neked tetsző Crucialt (nem kötelező) ,
nem fogják a fejedet leharapni. -
kecsawi
senior tag
válasz
Fruityloops
üzenetére
Már a régebbi alaplapok is tudták a 1600 alatt a 3200-as ramokat kezelni, csak az elején voltak kompatibilitási problémák bizonyos alaplapok, és ramok között az első ryzeneknél főleg. Finomhangolással sokat lehet javítani a rendszer használatában, érdemes mindent beállítani stabilan.
-
rumkola
nagyúr
válasz
Fruityloops
üzenetére
Max 5% tuningról beszélnek a nagy szakértők neked. Cserébe menj ide menj oda, állj el tőle, biost basztasd stb. azt lehet nem is lesz stabil.
A kommentjeidből látszik, hogy te csak használni akarod a géped normálisan.
Szerintem engedd el, és élvezd a cuccot. Mindig mindennél van jobb, ilyen alapon eljutsz oda, hogy cserélgethetsz folyamatosan. -
Fruityloops
tag
Én nagyon köszönöm mindenkinek a sok választ, és útba igazítást, és segítséget, nem győzök hálálkodni, sokat segítettetek, és igen, igazatok van, itt kellett volna kezdenem, kérdeznem, és vásárolni olcsobban ph-n procit stb. ...
Két kérdés akkor a válaszotokkal kapcsolatban ha megengeditek:
1. Most akkor az 1600AF már tudja memóriavezérlés ügyileg tényleg a 3200-at? (Mert az 1600-os nem tudta még, és én azt hittem sima 1600-am van, és az a 2666-ost támogatja csak, mert akkor megyek igen, és kicseréltetem valahogy az alza-ba olyan ramra amit itt írtatok).
2. Írtátok a procit tudom húzni, vegyem fel akkor az órajelét 3800-3900-ra..? De ha feljebb veszem, akkor a memória érték is megy felfelé nem? Vagy tudják ezek az alaplapok már az asszinkront, hogy külön emelem a memóriát és procit?
Köszönöm előre is! -
fanti
addikt
válasz
Fruityloops
üzenetére
Alzáéknál van 14 napos indoklás nélküli elállás...
Ha visszaküldöd, vagy viszed a memóriát, visszaadják az árát pár napon belül.Amúgy meg az említett Crucial Ballistix memória az tényleg nagyon bestbuy.
Mindenki csak jót akar, amikor azt tanácsoljuk, hogy cseréld ki a memóriát valahogy.Proci már más tészta, de előtte tényleg bekérdezhettél volna ide hozzánk, mert a PH használt cuccai közt 55 körül kapsz garis 2700X-et, vagy 60-ért 3600-as Ryzen 5-öst szintén garival...
-
törölt tag
válasz
Fruityloops
üzenetére
Jó volt az az R5 1600AF. A "karácsonyi fergetegben" még éppen elfogadható az ára is. Egyébként meg nem. (max. 45k a reális)
Ramról:
"Meg azt írták itt ott, hogy még lassíthat is a konfigon, ha nem tudja azt a sebességű ramot kezelni a proci, " --- Na ezeket a nagyeszűeket én megkínálnám kezeltszarcsimbókosvégű csákánynyéllel orcába. Kb. 5-10% ram sávszélességet buktál, többet nem.- szerk.: 3200/cl16-os Aegis ramokat vidáman pörgeti. (adatlapom)
Lapod milyen? Mert egy jó középkategóriás B450-es lapban simán mehet 3,8GHz-et allcore OC-val, mint az enyém.
Használd és élvezd.
Boldog karácsonyt! -
palfitom
félisten
válasz
Fruityloops
üzenetére
Hogy tanulj a hibádból, és máskor vásárlás előtt tájékozódj. Puszta jó szándék!
-
jeni
félisten
válasz
Fruityloops
üzenetére
3200-t viszi a proci ,a gyereknél 1600AF AsRock B450 alaplappal Kingston Predator 3200-s-
mivel most vetted érdemes azonos áron jobb-ra cserélni.
itt segíteni akarnak ,hogy egy azon áron jobbat vehess -
Biga123
addikt
válasz
Fruityloops
üzenetére
Ezzel is beljebb vagy és nem sokkal több.
[link]
Röhögve húzható 3800 ig is akár megfelelő proci mellett.Anno az én 2600 am 2 modullal vitte szépen a 3200MHz et . 4 -modullal nem.
Pedig azok szottyadt patriot viper blackout ok voltak. -
Chaser
legenda
válasz
Fruityloops
üzenetére
akkor az volt a reális ára
alapon nyilván az 1600 értékeit hozza, tehát olyan gyors
a memóriát én visszavinném mindenképp, 3600-os ballistixet kapsz most 30e ft-ért - lényegtelen hogy kevés a cpu hozzá, majd egyszer úgyis cserélsz - -
Fruityloops
tag
válasz
Mizol29
üzenetére
Én netem néztem meg, hogy mennyit támogat a proci, ddr4-2666-ot támogat az 1600-as, először 3200-ast akartam én is venni amúgy.
Meg azt írták itt ott, hogy még lassíthat is a konfigon, ha nem tudja azt a sebességű ramot kezelni a proci, ezért is nem mertem nagyobbat. :-( -
Mizol29
senior tag
válasz
Fruityloops
üzenetére
Simán vitte volna memória terén a 3200-at is.
-
palfitom
félisten
válasz
Fruityloops
üzenetére
Értem, mindkettő hiba volt.
-
Fruityloops
tag
válasz
palfitom
üzenetére
53 ezer forint csak a proci volt, de máshol jóval drágább ahogy írtam.
A memória: Kingston FURY 16GB KIT DDR4 2666MHz 24.000 forint volt.
Azért nem vettem 3200-ast, mert a proci nem támogatja, csak a 2666-ost.
+ Legközelebb természetesen megkérdezlek titeket, köszönöm tényleg a segítséget! -
Chaser
legenda
válasz
Fruityloops
üzenetére
igen az, elvileg már nem is nagyon van sima 1600 forgalomban
gyakorlatilag egy 2600 kisebb órajelekkel/boosttal - pár pöccintéssel meg jobb is mint a legtöbb 2600 pöccintések után -
32e-ért vettem alzánál 2020 tavaszán -
palfitom
félisten
válasz
Fruityloops
üzenetére
53.000-ért 1600AF-et és 2666 MHz-es ramokat venni is nagy baklövés volt!
Vásárlás előtt kérdezhettél volna... -
jeni
félisten
válasz
Fruityloops
üzenetére
az a 2600 butitott verziója amúgy 32000Ft áron én is az Alza boltban vettem meg.
-
ETOM
addikt
válasz
Fruityloops
üzenetére
Igen. Mondjuk durva, hogy felmentek az árak! Anno sokkal olcsóbb volt ez is.
-
Fruityloops
tag
válasz
hokuszpk
üzenetére
https://www.alza.hu/amd-ryzen-5-1600-12nm-d5677267.htm
Ezt vettem nagyon nagyon jó áron, alza-ba a legolcsóbb máshol 60-62 ezernél kezdődik, itt csak 53 ezer volt. Lényeg, hogy ott a weblapon ott van az a kód amit írtál az AF-es:
Termékszám: YD1600BBAFBOX
Akkor egy jó kis 1600AF-em van?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Fruityloops
üzenetére
jokerdes, sose volt 4590 procim. szoval passz.
de ha dobozos, akkor a dobozt nezd meg, ha ezt a stringet latod valahol : YD1600BBAFBOX , akkor nyertel, az egy 2600 -as, es lokjed neki az allcore oc -t, mert alulfeszelve is tud 3.8-3.9 -et a gyari max. 3.6 helyett. -
hokuszpk
nagyúr
ott tudod picit hangolni a pbo -t, bar elsokorben inkabb a helyes minuszos offset eltalalasara menj ra, ha tul sok, akkor stabil marad, de elkezd teljesitmenyt veszteni.
a boost overridet mondjuk en egybol fel szoktam loni 200 -ra, annal tobbet a legtobb lap nem is enged. ( pontosabban a pc-mate butitott biosa enged 350 -et is, de az en 3800XT-m valahol 200 es 250 kozott tetozik, 250 -nel meg egy picit ra tud tenni, de a 300 -nal mar nincs az a meres, amiben plusz pontot dobna, freki is nagyjabol megall 4850 korul. )Scalart lehet meg erdemes piszkalni, default 1x, ha noveled, akkor tovabb tarthatja a boostot. ( emlekeim szerint anno 4x fole nemnagyon mentunk itt a topicban. )
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Fruityloops
üzenetére
Pontosítva az 1600 és a 2600 több mindenben eltér, de a második generáció után jött pl 1600AF, ami 2600 kicsit kisebb órajelekkel, ha ilyent vettél, akkor kb 2600-ad van, max egy kis oc és meg is van.
-
Fruityloops
tag
válasz
rumkola
üzenetére
Köszönöm a videót! Hát hatalmas a különbség a kettő közt igen, de akkor ahogy írod, az egy 2600-as komolyan..?
Csak mert külön is lehet kapni 2600-ast meg 1600-ast, vagy már nem lehet?Update: most néztem nem nagyon látok 2600-ast árukeresőn stb.
Most tényleg akkor az 1600 az egy 2600 kb. ? Azért ez nem semmi..

Annyi, hogy kicsit alacsonyabb minimálisan az 1600 órajele (árukereső adatlapja összehasonlítás, minden más ugyanaz tényleg
).
Meg hát az is fura, hogy 2018-as a ryzen 2600 de már nem lehet kapni, az 1600-as meg 2017-es és lehet még kapni.
-
rumkola
nagyúr
válasz
Fruityloops
üzenetére
Ha boltban vetted akkor igazábol 2600-ost kaptál, csak a neve maradt 1600.
-
Fruityloops
tag
Sziasztok! Csak egy laikus kérdés, hogy nem csináltam e hülyeséget.
Volt egy 5 éves I5-4590-es proci, DDR3-1600-as ram 8 gb-osom, most 5 év után gondoltam karácsonyra meglepem magam egy új konfiggal (csa alaplap ram és procit kell cserélni a többi megvolt), és vettem egy Ryzen 5-1600-at, DDR4-2666 mhz-es 16 gb ramot mellé.
Na összeraktam a gépet telepítettem minden, gyorsabbnak tűnik kicsit, de lehet csak még mert új a windows és gyorsabb minden, mégha be is laktam már.
Szóval több tesztet néztem azelőtt i5-4590 vs ryzen 5-1600 vagy amit találtam róla, és elvileg gyorsabb, valóságban is talán, mert több mag több szál, de ez nem jelent semmit, viszont nyílván eltelt idő a 4590-en óta jópár év...szóval megérte erre leváltanom..? Több pénzem nem volt, hogy második genes 2600-at vegyek pl. de amúgy is ott van kb. gyorsaságba az első genes 1600 is, dícsérik sokan neten.Szóval tényleg gyorsabb? (Vagy csak új win miatt látom ezt, meg hát a ddr4-es ramok nyílván gyorsabbak az is látszik lehet).
Köszi a válaszokat! -
Atla
senior tag
válasz
hokuszpk
üzenetére
Felraktam a Legujjabb Biost. AMD AM4 AGESA Combo V2 PI 1.2.0.3 Patch C
Tényleg nem vészesen butított,viszont megjelentek uj opociók.
Most semmit nem állítottam,csak offset -100, a VID értékeknél ott van a maximum 1.5V ,de ha ezek szerint az svitfn2-t kell nézni,ott 1.406V a maximum.
4300-ig boostol a 3800x,Dark rock 4-el hűtöm.
[Ezekkel] az opciókkal érdemes kezdeni valamit? A kép csak illusztráció,most auton van minden nálam. -
beef
őstag
A ZEN2-es prociknál van valami limit az M.2 NVME sebességére vonatkozóan?
Amiért kerdezem:
Adott egy R5-3600, MSI B550 Bazooka, M2_1 slotban (amit a CPU vezérel) Crucial P2, M2_2 - Crucial P1.
A lassabb (P1) SSD van a chipset vezérlésen, ott az olvasás 1800MB/s, a P2 viszont csak 500MB/s-et produkál. Elvileg B550-nél nincs M2/SATA ütközési probléma tudtommal.
Tény, hogy nem tud PCI-E 4.0x4-et a proci miatt, de a PCI-E 3.0x4-et tudnai kellene. -
hokuszpk
nagyúr
a butitott felulet ne zavarjon meg, a bios ( legalabbis nalam az MSI Pc-Mate biosa ) pont ugyanannyit tud, csak nem annyira latvanyos, meg nincs eger, ilyesmi.
az ujabb biosokat felteheted, ahogy nezem egyikhez sincs irva, hogy a Matisse melle nem ajanlott, a Summit ( 1xxx ) es a Pinnacle ( 2xxx ) van ilyen iranyban emlegetve.a kettes kerdesre nincs egyertelmu valasz, ha kifogtal egy jo kockat, akkor jobban jarsz ha egy picit finomhangolod a PBO -t, es akkor egyszalas es a tobbszalas teljesitmeny is rendben lesz; haviszont valami gyengebbet dobott a sziliciumlotto vagy a fogyasztasra is gyursz, akkor egy jol eltalalt AC tuning a nyero.
A PBO beallitasokat az "AMD overclocking" menuben talaltad ?
az ac 1.373 szerintem sok 7/24 -re. ( ellentetben az 1-2 ezredmasodpercre 1.5V kozelebe juto PBOval. Mondjuk ott az is kerdes, hogy a VID volt ennyi ? mert az kb. semmitnemjelent, haviszont az svi2-tfn, na az valos. ) -
Atla
senior tag
Sziasztok! Beléptem a klubba 3800x-el. 2600-at cseréltem.
Két kérdés.
1. Asrock B450 lapomon a 3.40-es Bios van, [itt] lehet látni,feltegyem-e az újabbakat,vagy hagyjam? Az ez utáni Biosok butitottabb verziók mivel ugye köztüdott ,hogy nem fért rá a lap memóriájára a sok adat.2. Mivel X-es processzorral nem volt dolgom,kérdezem,hogy inkább használjam PBO-val,vagy manuális allcore tuninggal? A lapom sajnos csak két lépcsőnyi negativ offsetet enged, -50,és -100,de mindkettővel láttam 1.5V-ot pillanatra HwInfóban,ami szerintem sok. És sajnos a PBO
beállításaim is korlátoltak. KI,be Auto,és egy 2x szorzó ez nem tudom mi. Ennyi,tehát semmi TDP limit,és hasonlók.Akitől vettem Allcore 4.3-on használta 1.373V-al.
-
Hencso
Ármester
Hát nem tudom meg e éri nagyon oc z ni...
igaz énis tudom hüteni de inkább egy 5800x re csücsenék rá ... csak hát most relative nézegetem teszteket 3700x vs 5600x nél és kb itt ott 5fps el gyorsabb a 6 magos amit ha úgy veszek nem éri meg összevissza csereberélni ... föleg nem úgy h egy asus rog strix 1070ti nyomatom BF5 ben és 60fps el ...
[link] -
Bib
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Egyértelmű ha ilyen jó chip van akkor érdemes az all core oc. Szerencsés vagy, ha kollégának is megy így akkor ez a megoldás. Azért a 6 magot könnyebb all .oc-zni.
-
Alpi.
addikt
válasz
jokeph
üzenetére
[Ide van írva minden !
]
Ha esetleg nem lenne meg valakinek a story ! Nade' mostmár' nem offolom tovább a topicot a kínjaimmal !
-
Dragon3000
nagyúr
Nekem 3600-am van pbo-val 4,3-ig ment el játékok esetében és 70-75 fok között járt, all core oc-val 1,25V mellett 4,5GHz-en stabil volt minden teszttel, magasabb feszültség esetében sem volt jobb pontszámom, így játékok alatt is jobban teljesített és csak 60-65 fokos volt.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
ha megnezed, ahol az van, hogy "tdie" meg "core temperature", 60 fok korul tetozott.
nagyon ritka, hogy a pbo terheles alatt egyszerre toljon meg 4.4G / 1.5V 5 magot, ranezel az effective clockra,, es kiderul, hogy telleg nem.
pl. ott a kepen a "current" oszlopban 5 magon van 4.325 core clock, 3460 az alja, ehhez kepest az effective 108... -
Alpi.
addikt
válasz
üzenetére
Ja, pont ez a lényege... Generációk nőttek fel furmarkon.

Még a 8000-es Nv-kkel is furmarkoztunk, amikkel minden működéssel eltöltött perc ajándék volt.
És mi van a hírekben ? Az összes tech oldal, tech junkie miről beszél ? Az Amazon amatőr hibájáról... Hogy nem raktak a menübe limitert...
Ez egy igazi vér-menü lett, na !
Ja, végülis kellett hozzá hozzá ez a gonosz menü is, de lehet, hogy van még más, akár még érdekesebb komponens is..... Vicc, ahogy hanyatlik a pcs világ vagy legalábbis bizonyos részei. Már sokszor azon fel tudnék nevetni, mikor tech-site vagy tech-channel -ként hivatkoznak egy-egy ilyen "copy - paste" , clickbait médiumra.. Anno én meg azt hittem, hogy a tudomány, a technika szorosan kell, hogy kapcsolódjon a valósághoz, de már nem gondolok ilyen maradi, idejétmúlt dolgokat ! 
Minek keresni az igazságot, mikor le is gyárthatjuk ! Az se baj, ha nem igaz...
-
Bib
addikt
Nekem az a véleményem, hogy jó hűtés és jól szellőző ház esetén a pbo mindenre is elég. Fiamnak is 3600 van, az is úgy boostol mint az álom.Az én 3700x-emen is sok mindent kipróbáltam és mindig visszatértem az alap pbo-hoz.Az előbb játék alatt ezt monitoroztam :
Az új Bf az más tészta, oda szerintem akár hová húzhatod a procit, de talán több magra váltás vagy majd talán a 3d cache segítene. -
Alpi.
addikt
válasz
üzenetére
Ezek szerint akkor Te is látod azt a kis rést, amit én !
Nem csak a Bf ilyen, sajnos messze nem így van, de most ez került szóba, arra reagáltam !
Sajnos van bőven olyan game, aminek a működése hagy némi kívánnivalót maga után. Azzal viszont, hogy jelenleg simán a hardver van a szoftverek előtt, ez hatványozottan erősödni fog attól tartok !
Nem azt mondom, hogy induljon lázadás, de azért néha néha nem ártana megemlíteni, hogy látjuk ám, tudjuk, hogy ki volt !
Viszont így, hogy még egy fél mondatnyi említést sem találni ezekről sehol még csak felvetés szinten sem, addig nem is fognak ezen erőlködni az tuti. Miközben az Amazon hihetetlen bakija, hogy nem rakott fps limitert a menübe meg megölt egy pár 3090-est !!

Ezen azóta is kifejezetten jókat derülök !
Rendesen stresszelek már ha egy új játék menüjébe kell lépni ! Nehogy nekem itt megölje az egyetlen kis vga-mat ! 
Színház az egész világ !
-
Alpi.
addikt
válasz
üzenetére
Az optimalizált, mert akár 1000 fpst is tud már a jelen hardvereivel ! Én választanám azt, hogy addig ne haljak meg, amíg BF-ben nem csinálnak 1000 fpst.
Asszem' legalábbis.
Nem tudom, mi a gond. Lehet a netkód is, de valami látványosan limitre fut. Ami érdekes, hogy erősebb hardverrel javul. Emiatt gondolnám azt, hogy nem vagy nem kizárólag a netkód, de passz. Annyira nem ismerem meg nem is vágom ezeket csak az itt-ott felbukkanó videokban látom, hogy kicsit fura.
-
Alpi.
addikt
válasz
üzenetére
Jó, de az a BF engine ótvarsága miatt ilyen. Már a régebb a BF5-nél (vagy hol) is pont ilyen volt. Nem használt rendesen semmit, így bármeddig raktál alá erősebb hardvare-t, javultak az fpsek. Mind cpu, mind vga terén. Aztán egy fél évtized után lett olyan cucc, amin már képes volt viszonylag értelmesen (annak tűnően, de nyílván ettől még nem lett semmivel sem jobb) működni. Egy olyan helyzetre amikor sem a cpu sem a gpu nincs igazán kihajtva, leterhelve, mert az engine "limites" hardveres megoldást keresni vagy találni idővel nekem kicsit olyan felemás izű...
Persze azt is értem, hogy aki meg szereti a játékot, annak patt helyzet csak lehet érdemes lenne picit elégedetlenkedni a kiadónál is emiatt, hátha tudnak még ennél is jobbat köv. alaklommal.
-
Chaser
legenda
cpu feszültséget és szorzót kell állítani, nem olyan űrtechnika
pbo pedig off
az érdekes ha cpu és vga is 100%-on megy
cpu részéről valahol a max 50-70% kihasználtság az ideális, onnantól már okoz gondokat, de ha 100%-on megy kétlem hogy a vga is 100%-on menne
gondolom ez a game zabálja a vasat, azon meg pár száz mhz plusz nem sokat segít -
TXT
őstag
válasz
Chaser
üzenetére
Koszonom, de epp azert kerdeztem, hogy mit es hova allitsak, mert egyreszt kismillio allitasi lehetoseg van a BIOS-ban es lovesem nincs, melyiket allitsam hozza, masreszt nem tudom, van e erdemi jelentossege jatekok alatt, ha huzva van.
(gondolom lenne)Ez egy Ryzen 3600 SUT2050, ami allitolag jol huzhato a tobbihez kepest. Ezert is erdekelne, hogy mit tud. Persze csak ha van ertelme a tulhajtasanak.
Jelenleg egy GTX 1070Ti tarsasagaban uzemel (amig nem normalizalodnak valamelyest a 3xxx RTX arai) es az Afterburner szerint pl a Battlefiled 2042 alatt a proci a gyari beallitasaival 100%-on porog ugyanugy, ahogy a VGA is, pedig az tul van hajtva (+200 es +400 MHz-cel).
Ezert is gondolom, hogy jelenleg CPU limit lehet, ha nem tevedek. Vagy?
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
jilian
üzenetére
Itt a fórumtárs konkretumokra volt kíváncsi, pl hogy mire használod, milyen hardver van mellette (felbontas, vga, ram). nyilván mindenkinek az az elvarasa hogy jobb legyen, kérdés hogy megéri e váltani és ezért kellene információ a kommersz válasz helyett
Dehat ha te ennyire komolyan veszed akkor mi miért vegyük komolyan? -
Alpi.
addikt
Jaja. Sztem sem lesz végleges, mert nem lehet.
Ha végignézzük az Agesa verziókat, elég egyértelmű, hogy dolgoznak azon, hogy legyen megfelelő támogatottság minden helyzetre... b450-re beta, x370-re semmi.. A320-ra mondjuk van kint zen3 támogatással bios... persze beta ! XD
Vagy super beta inkább.
De az uccsó, 1.2.0.5 Agesa még zen+ supporttal is bír !!
Kérdés, milyen esetekben engedélyezi Anyu a használatát...
Nem lepődnék meg ha a kövi "chipset" gen. ezzel az "alap" bios-szal kerülne a polcokra.
-
F e Z o
veterán
válasz
jilian
üzenetére
Nevetés az megy.....Most mennyi a procikihasználtságod, hogy kevésnek érzed?
Amennyivel jobb lesz, annyival drágább, lásd mostani bolti árak az egy évvel ezelőttihez képest. 90k egy 3600-os proci a boltban...
Jobbat akarsz, dobj egy 100-ast a mostanira, s lesz egy 12 magos 5900X-ed. -
HSM
félisten
-
pruzsi
őstag
Üdv!
5600X-et hogy érdemes beállítani a biosba pl most tök üres járatban 4ghz megy, bőven elég lenne ha csak játékok közben húzná magát fentebb bár nem tudom mennyivel jelent többet nem is találtam rá opciót hogy csak alap órajelen működjön(msi b550 tomahawk) biosban ,csak a memória xmp profile-t azt bezzeg aluljáratta 2133mhz amikor 3000mhz-s
-
jilian
addikt
Mik az igények?
Hát , hogy jobb legyen a jelenleginél....
Mikor jönnek az új procik? Tényleg "annyival" jobb lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- AKCIÓ! Dell Latitude 3530 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- iKing.Hu - Apple iPhone 16e 128GB White használt újszerű 100% akku 83 ciklus garanciás 2026.10.26-ig
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
- 198 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070 (FOGLALVA)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

Boldog karácsonyt!
).
Ez egy igazi vér-menü lett, na !