- iPhone topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- One mobilszolgáltatások
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung SmartTag2 teszt
- Nagyot mentek a Xiaomi tabletek 2024-ben
- Végre bemutatkozott a Pixel 8 és a Pixel 8 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
Reapply talán (be majd kikapcsolod) segít, de akkor valahol másutt lehet a gebasz, ez szokta okozni.
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Spec
őstag
Érdekes, hogy a multinavigátor.hu oldalon az alábbi áll:
"Elérhető most már hazénkban is. Garmin Venu 2PLUS Venu 3, Epix PRO, FENIX PRO, Tactix 7 AMOLED , Fenix 8 órák érintettek."A garmin.hu oldalon viszont az alábbi:
"A Garmin (NYSE: GRMN) ma bejelentette, hogy az EKG App mostantól elérhető a következő kompatibilis Garmin okosórákkal: Venu® 3, fēnix® 8 és Enduro 3 az ausztrál és európai uniós ügyfelek számára."Vagyis a hivatalos magyar oldal szerint lényegesen szűkebb termékkörre, igazából csak a legújabb szériákra érhető el az EKG alkalmazás. A garmin.hu Venu 2 Plus-ról, EPIX Pro-ról, Tactix-ról egyáltalán nem beszél. Eléggé ellentmondásos.
Utánanéztem az EKG alkalmazás hivatalos oldalán, és az ott lévő Magyarországra vonatkozó támogatási lista alapján az alábbi órák támogatottak:
- Enduro 3: (minimum 11.28-as szoftververzió)
- fēnix 8 (minimum 11,28-as szoftververzió)
- Venu 3 and Venu 3S (minimum 7.07-es szoftververzió)És ennyi... Ez összevág a garmin.hu kiírásával, szóval a multinavigator.hu nem tudom honnan szedte az értesülését, de az ő felsorolásuk hibás.
A többi óra egyelőre Magyarországon hivatalosan nem támogatott. Jó hír az alábbi kiírás:
"A Garmin idővel és a szükséges hatósági jóváhagyásnak megfelelően tovább szeretné
bővíteni az EKG-alkalmazást támogató termékportfólióját."
Hozzáteszem, hogy minden olyan óra amiben ELEVATE v5 érzékelő van a fentieken kívül, tudja az EKG funkciót, csak az EKG alkalmazás régió szinten le van tiltva. Ezek az alábbi órák még: Fenix 7 Pro, Epix Pro, Tactix 7 AMOLED
Ezeknél is előhozható Magyarországon az EKG alkalmazás. Egyszer kell eljátszani a VPN-es/Fake-GPS-es trükközést, utána vissza lehet állítani a régiót, és megmarad az alkalmazás használhatósága. itt van hozzá egy kis itiner, ha valaki feloldaná a funkciót az óráján.[ Szerkesztve ]
"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
arcitec
addikt
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Spec
őstag
Na, ez tök jó kis táblázat. Köszi, hogy megosztottad. Szerintem neked a tájfutáshoz ezek a paraméterek az igazán fontosak:
GPS - GNSS és Multi-band - Az igazán megbízható, pontos GPS helymeghatározás miatt.
Barometrikus magasság (szintemelkedés) - A terepszintet jól követő pontos track miatt.
Navigáció (térképes) - Nem árt ha tudja az óra, ha nincs nálad másik eszköz, pl, okostelefon, vagy dedikált GPS.
A többi funkció, meg dizájn, anyaghasználat, méret meg a te döntésed/igényed/pénztárcád függvénye csak
Azt nem tudom hogy frissül a térkép, még nem volt rá szükségem, hogy frissítsem, vagy legalábbis nem tűnt fel, hogy frissült volna. Amelyik óra támogatja, azon van eleve is előre telepített. Az szeritnem automatikusan frissül. Ha egyedileg teszel fel "barkács" térképet, azt valószínűleg manuálisan kell frissíteni/cserélni.[ Szerkesztve ]
"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Spec
őstag
A célnak az is megfelelő. A különbség a két óra között, hogy a 965-nek nagyobb felbontású AMOLED kijelzője van, a 955-nek meg kb. fele akkora felbontású MIPS. Van akit a MIPS "pixelessége" zavar, de van aki meg éppen kedveli a napfényben való jó láthatósága miatt. Ha jól tudom GPS-ben, navigációban, egyebekben ugyanaz. A 965 az újabb verzió, az talán tovább kap frissítést, ezt is érdemes figyelembe venni.
-
mazsi70
senior tag
A telefonom nálam volt . Azon volt mobil adat kapcsolat .Csak a fordulókra voltam kíváncsi ,hogy nem akar-e 60 méterrel odébb az irányomat változtatni .Egyszerű séta volt a semmi közepén .Már nagyon sokszor jártam arra és kíváncsi voltam ,hogyan birkózik meg vele .
Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
Spec
őstag
Elképzelhető, nem ismerem a Komoo-t. Én az alapértelmezett Garminos térkép funkciót vázoltam a kollégának. Nyilván lehet bővíteni a funkcionalitást feltelepített appokkal, de most nem erre irányult a kérdés.
Amúgy ha már Komoot, én kérdeznék ehhez. Az alkalmazás működik net nélkül is, teljesen offlineban is? Térkép funkciók, navigálás, minden?"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
mazsi70
senior tag
Ami nem kezel térképeket, az úgymond csak "vakon" navigál, ill. mutatja a pozíciódat térkép nélkül.
A Komoot appot használom a Venu3-on .Lehet vele PC-n útvonalakat is előre tervezni .Ekkor már tud navigálni is (és közben mutatja a térképen is),hogy mikor fordulj stb.Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
Spec
őstag
Azok a Garmin órák, amik tudják ezt a funkciót gyárilag tartalmaznak térképet is "offline" módon. Az enyém pl. egy TopoActive Európa térképet tartalmaz, ami végülis egy általános topo térkép. Meg van valami SkiView is, de azt nem próbáltam (gondolom valami sípályás map lesz, de ez engem nem érint). A térképek frissíthetőek, tudsz rá letölteni is térképet, és ezen tud navigálni is. Van fizetős és ingyenes is. Itt pl. lehet letölteni ingyenes térképeket, és a telepítés is le van írva. Asszem sima magyar turista térképet is rá lehet varázsolni valahogy, de ezt még nem próbáltam.
Itt van egy összehasonlítás a Forerunner 265 és 965 között, és itt meg tudod nézni a navigációs különbséget. Ami nem kezel térképeket, az úgymond csak "vakon" navigál, ill. mutatja a pozíciódat térkép nélkül."They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Spec
őstag
Szerintem tájfutóként elsősorban a pontos (lehetőleg multi-band) GPS, és a jó üzemidő a fontos. Erre én egy Forerunner 265-öt javasolnék. Újonnan olyan 160e körül van. Ha kell térképkezelés is az órán akkor Forerunner 965. Ez kicsit már húzósabb árban, olyan 240e körül van újonnan. Néha ki lehet őket fogni egész jó akcióban is.
[ Szerkesztve ]
-
Zaji
őstag
Sziasztok,
Kezdő tájfutóként keresek órát, ebben kérném a segítségeteket. Nem szeretnék 400 e. forintot adni egy óráért és használt is szóba jöhet.
Válaszokat előre köszönöm. -
Ijk
nagyúr
Újabban nem írja ki a venu2 plus órám az üzenetek tartalmát, csak hogy bizalmas üzenet.
Ezt hol lehet beállítani hogy kiírja ha az üzenet tartalmát?/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Uher
aktív tag
válasz
Edmond X-ray #28 üzenetére
Connectben utana szerintem lehet. Uszast meg nem ptobaltam, a sima sulyzozast mar szerkesztettem
-
Edmond X-ray
friss újonc
Sziasztok! Néhány hete vagyok Garmin óra tulajdonos, úszáshoz használom. Időnként elkalkulálja a hosszak számát, pedig igyekszem a kartempókra, fordulásra, siklásra figyelni. A kérdésem az lenne, hogy a megtett távot akár edzés alatt vagy utána lehet-e manuálisan kijavítani? Vagy engedjem el a dolgot?
-
Spec
őstag
Azóta trackeltem a kikapcsolt úton tartással is, és jelentem így teljesen korrekt, valós, és tűpontos nyomvonalat rögzített. Úgyhogy valóban ez volt a megoldás.
Egy kérdés: Nektek milyen gyorsan szinkronizál az óra a Connect appal. Nálam úgy van beállítva, hogy csak a bluetotth kapcsolatot használja a wifi nélkül. Így sokszor 10-15 sec is mire egyáltalán kapcsolódik az órához, és utána ugyanennyi legalább míg letölti az adatokat. A Huaei órámon, eza folyamat kb. instant volt, és soha le se vált a telefonról. Azt se értem a Garmin Connect miért választja le az órát egyáltalán, hogy minden alkalommal újra kell kapcsolódnia?"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Spec
őstag
Nem a pontossággal van gondom, az teljesen korrekt, szinte m pontosságú. Az Epix Pro Gen 2-ben amúgyis tudtommal az egyik legjobb GPS megoldása van a Garminnak (SATIQ Multi band GPS).
Csak látszólag a trackelt útvonal követi a térképi útvonalat, ott is ahol tudom, hogy letértem róla. Ez gondolom egy extra fícsör, és a kérdés hogy lehet ki/be kapcsolni, vagy lehet-e?"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
arcitec
addikt
Ha feltennéd képen a rögzített útvonalat többet lehetne mondani. Számíthat az is, hogy milyen műholdak vannak beállítva. Az újabb órák 7-től már állítólag pontosabbak. De a gps nem tud hajszál pontos lenni, ez a pontatlanság azért is van. Meg van adva hány méter a pontosság. Ügye ez nem katonai felhasználás. Nálam a 6X-en inkább meg levágja a kanyarokat. Ellenben ahogy tapasztalom a 1050 Edge bringás komputer már jóval pontosabb. E szerint a Fenix 8-as sorozat is jobb lehet.
U.I: Le van írva az újabb és régebbi Garmin gps vevők közti technológia különbség működésére.[ Szerkesztve ]
-
Spec
őstag
Újabb Garminos kérdésem lenne... (Hiába nem volt még Garmin órám, most ismerkedek mindennel.)
Tegnap mentem egy szabadtéri kört. Városban, járdán, parkban, séta úton futva. Sima futás aktivitásként trackeltem. Minden rendben is volt, szépen, gyorsan meg is találta a GPS jelet. Végig rendben trackelte is.
Egy bibi van csak, hogy én tudom hol vágtam le a kanyarokat, és hol vágtam át a járdák között rövidítve. A rögzített útvonalnál viszont látszólag az óra a járdákat követte, ott is ahol én tudom hogy nem ott mentem. Vagyis az óra igazította az útvonalat a járdákhoz, séta utakhoz. Ez nyilván nem nagy eltérés, talán pár 10 m összességében, de akkor is érdekelne hol lehet ezt állítani, vagy lehet-e?
Szóval az érdekelne, hogy lehet-e állítani, hogy hagyja figyelmen kívül a térképi információkat, az előre tárolt útvonal adatokat, nyomvonalakat, és kizárólag csak a GPS alapján rögzítse a megtett útvonalat. Ha kell "árkon-bokron" keresztül."They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Spec
őstag
Őőő, pedig szerintem leírtam egyértelműen. De akkor még egyszer nekifutok
Garmin Connect verzió: 5.7.1
Menü: Beállítások->Felhasználói beállítások->Egyedi lépéshossz->Gyaloglás
Egyedi lépéshossz kapcsoló átbillentése.
Nálam a megtett távot (Mért távolság) kell/lehet beírni, ami esetemben 100 m, és a lépésszámot (Összes lépés) ami meg 115. Ennyi...
Ebből számolja ki ő az egyedi lépéshosszt. Azt nem tudom beírni manuálisan, nem is szerkeszthető.[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Pedig szerintem a telefonos app-nak egyformán kell működnie. El tudtad végül is menteni. De nem válaszoltál a kardinális felvetésemre, miszerint nem mindegy, hogy pontot vagy vesszőt írunk! És, hogy a korábbiakban mit írtál be mert, hogy nem tudtad elmenteni és az egy ok amit írtam.
[ Szerkesztve ]
-
Spec
őstag
Válasz arcitec másik topikban írt üzenetére:
Nálam érdekes módon nem teljesen így működik. A Garmin Connectben nem is tudom megadni közvetlenül az egyedi lépéshosszt, hanem a mért távolságot méterben, és a lépésszámot. Ez esetemben 100 m és 115 lépés. Ebből számolja ki, hogy az egyedi lépéshossz 0.87, de ezt nem tudom szerkeszteni.
Amúgy most mintha elmentette volna. Ki be kapcsolgattam, és visszalépésnél megjelent az a mászkáló ember animáció, szerintem akkor szinkronizálta. Lehet ez volt a gond korábban, hogy nem szinkronizálta le a felhőben mentett adatokkal. Most egyelőre megmaradt. Ki fogom próbálni egy gyaloglás aktivitással, hogy van-e érdemi hatása."They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
MC Pite
veterán
A futópadon megtett távolság kalibrálása
Annak érdekében, hogy pontosabb távolságadatokat rögzíthessen a futópadon végzett futások alkalmával, legalább 2,4 km (1,5 mi.) futás után kalibrálhatja a futópadon megtett távolságot. Ha különböző futópadokat használ, manuálisan kalibrálhatja a futópadon megtett távolságokat minden futópad esetén vagy minden futás után.Indítson el egy futópados tevékenységet (Tevékenység megkezdése).
Fusson a futópadon addig, amíg az óra nem rögzít legalább 2,4 km-es (1,5 mérföldes) távolságot.
A tevékenység befejezése után nyomja meg a STOP gombot a tevékenységidőzítő leállításához.
Válasszon ki egy lehetőséget:
Amikor első alkalommal kalibrálja a futópadon megtett távolságot, válassza a Mentés lehetőséget.A készülék ekkor felszólítja a futópad kalibrálásának elvégzésére.
Az első kalibrálást követően a futópadon megtett távolság manuális kalibrálásához válassza a Kalibr.+Mentés > Igen lehetőséget.
Ellenőrizze a futópad kijelzőjén a megtett távolságot, majd adja meg az órán.
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Spec
őstag
Sziasztok!
Garmin órával (Epix Pro Gen 2) trackelek beltéri gyaloglást futópadon, és az a gondom, hogy az óra nagyon alul becsüli a ténylegesen megtett távot. Rendre 25-30%-kal kevesebbet mér, mint amit a futópad ad vissza. Ahogy néztem a lépésszám úgy ahogy stimmel, még talán kicsit túl is becsüli, úgyhogy gondolom a default beállítás szerinti lépéshossz nem jó.
Beléptem a Garmin Connect alkalmazásba és a Beállításokon belül a Felhasználói beállításoknál láttam, hogy meg lehet adni egyedi lépéshosszt. De itt hiába állítom be (már vagy 4x megcsináltam), egyrészt nem adja át az infót az órának, másrészt magától kikapcsolja az applikáció. Amikor beállítom látszólag ok, elmenti, de mikor visszalépek megint ki van kapcsolva. Mi lehet a probléma? Előre is köszi!"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Elromlott a Fenix 7X-em, a Zerge/Garmin cserelte nekem (mega respekt nekik, mert volt valami varia a szamla korul, es megtehettek volna, hogy nem segitenek), es vegul lett egy Enduro 3. Fenix 8-at is neztem, de ez az Enduro 3 elsore telitalalatnak tunik, tiszta 7X, csak konnyebb.
while (!sleep) sheep++;
-
Icewloxy
junior tag
valahol van esetleg most akció a fenix 8 51" amoled,zafir, titán-narancssárga szijas modellre? vagy valahol várható most black friday alkalmával? nagyon sok érte az 500k.... ez a modell: [link]
-
Jackie_Chan
senior tag
Hali!
A következő a problémám: Garmin Gps-re terveznék útvonalat,de 99 megállóval (futárként dolgozom ). Ezt sikerült is megcsinálnom a Garmin Base Camp-el és rá is töltöttem a filet a GPS-re viszont ott nem 1 fileként szerepel hanem 4 részre szedte szét és 1 file-ban 30 akárhány megálló van. Hogyan tudom megoldani azt,hogy egyben legyen az összes pont és NE 4 különböző útvonalat kelljen indítgatni?"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." "Két dolog határoz meg téged: A türelmed amikor nincs semmid, és a viselkedésed mikor megvan mindened."
-
Mauro812
tag
Sziasztok! A Vívoactive 5-ben van balesetérzékelés? Mert valahol azt írják, hogy van máshol meg azt, hogy nincs.
-
fent van dcrainmaker-nél az enduro 3 teszt is - [link]
Enduro 3 (2024): Garmin is now splitting the difference. Think of this more akin to a Fenix 7X Pro, but with the user interface and software features of the Fenix 8. It doesn’t have the speaker/microphone or dive features of the Fenix 8, but it has all the software features. It’s also got a redesigned solar panel to give it crazy battery life.
Nem vagyok hős, egész nap internetezek.
-
_csocso_
senior tag
Tettek bele búvár funkciókat, ami azért drágította, + egyéb funkciókat is. Persze ez réteg igény, sokunknak nem lenne rá szüksége. Amit a Garmin jelenleg tud, azt belepakolt. Az Enduro nem lenne rossz, még talán árban sem, ha csináltak volna belőle méretben kisebb verziót is. Az Enduro -ban ha igaz, akkor az új szenzorok, vannak, csak nincs búvár funkció.
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=teRMe7DA1Lk -ha vki még nem látta volna
-
_csocso_
senior tag
Megjelent a Fenix 8 is, CET 13-h volt egy előadás / bemutató , DCRainmaker tesztje is [link] fenn van, maradt a MIP kijelzős is az Amoled mellett.
https://www.youtube.com/watch?v=teRMe7DA1Lk -ha vki még nem látta volna
-
Sziasztok!
Huhh nem valami aktív a topik. Nem baj kezdem én.
Vettem egy Epix Pro Gen2-t és ehhez keresnék olyan tokot ami fém színű. Nézegettem, de nem nagyon találtam. Igazából rendeltem hozzá egy szilikon tokot, de az színes. Azért kellen, hogy úgymond elegán órát csináljak belőle, ha olyan helyre megyek. Szíjjat találtam hozzá."...Nekem nincs semmim ezen a világon,csak a tököm meg a puszta szavam...,és ezt a kettőt nem játszom el senkiért,megértetted?!..." <Tony Montana>
-
Nagy Garmin Topik
mindenféle Garmin kütyüről kérdés, kérés, válasz
Nem vagyok hős, egész nap internetezek.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest