- Red Magic 11 Air – vékony házból süvít a szél
- Csíptetős fülesek csatája – Sony LinkBuds Clip vs. Huawei FreeClip 2
- Mérföldkő a szilárdtest-akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Újabb óriásakku a Honortól: az X80 lehet a következő 10 000 mAh-s modell
- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
nem egyszerű ( : nekem piros-fekete lap volt az "álmom", de nincs - na jó, a gb-nek van egy b450m, de az elég bazári -, ezért megyek fekete lap felé, fehér ramokkal, piros nvme bordával

gordonfreemN
nem, ez 2x16 3200 dr e-die, a 3600-os 2x16 sr b-die - utóbi nekem nincs -
időzítés stimm
2x8-ból van 3600-osom, az pedig 2021 e-die+ ( : - kb b-die, de még az is lehet jobbat fut, majd kitesztelem ha lesz 4 dimm-es lapom alájuk - -
Alpi.
addikt
válasz
GIORGIONE76
üzenetére
Hú, mennyi új típus !

Végre lett Gaming is. Anélkül lehetetlen betörni a nyugati piacra !
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
-
Chaser
legenda
válasz
fudi2002
üzenetére
nem adott neki nagyobb vsoc feszt sem
majd mondom már neki, toljon pár képet nektek az 5xxx topikba ha ráér - na ez a része húzósabb ( : -
de az msi lap majd jön hozzám, 4x8 sr-rel mindenképp meg tudom nézni, ha el akarja adni a 2x16 régi dr-ét és az enyém még megvan, akkor azzal is ( : -
fudi2002
nagyúr
-
Chaser
legenda
válasz
Hencso
üzenetére
nem ismerem a vizeket

a srác nem játék vizet vett, itthon 90e, nem tudom a gyártót/típust, de ő gagyit nem vesz
van neki emelett drp4 is, most rendellt 1-2 nagy tornyot is - illetve talán már be is futottak -
szóval van némi tapasztalata neki is hűtők terén
és sokat témáztunk ezen a vizen, olyat akart ami jó és halk is, megtalálta ( : de nem is drp4 vagy d15 árkategóriaszerk:
az én ninja 5-ömnél 4x drágább konkrétan
de az én ninja5-öm, a drp4, de esélyesen még a d15 is kevés lett volna, hogy megrángassa az 5900x bajszát - amiből átlagostól sokkal jobbat fogott ki -
ő is tudja hogy ár/értékben nem volt nagy deal ( : de a léghűtők megcincált 12/24-t-s 5xxx-nél már kevesek tudnak lenni -
Hencso
Ármester
válasz
Chaser
üzenetére
Mondhat fasz ságot akárcsak én vagy bárki más hisz ember .
De nekem volt aio igaz enermax liqmax 2 240 nos az egy kalap kaik.... fx 8320 ibt very high teszten 72 foknál lekapcsolt a sabertooth 990fx r2.0 mert addig engedtem h melegedjen utána kikapcsol..
Ugy eladtam mint a pinty és vettem egy dark rock pro3 at.. ugyan ugy 2 tornyos mint a dh14 vagy a dh15 . Hogy a notcuta mennyivel jobb azt nem tudom nem tudtam még ki probálni. -
Chaser
legenda
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
x470 msi-ben volt a barátomnál 4x16 crucial 3600-os, b-die chipes, valahogy túlélték ( : - most 35e újan az a lap , 4000-ig tuti meghajtotta őket -
ha 4 modul kell akkor vadássz 3600-os crucialt, azok sr felépítésűek
és "vackolnod" sem kell velük, xmp-ből kitolják a 3600-ot
fehér dolgot megértem, nálam is szempont ( : - akkor is ha műszakilag nem megindokolható :d -
tehát elvileg ez kell neked, ebből két kit rgb-benfudi2002
gb aorus master? ( : persze nem 50-60e, arra váltott a srác, megcincálta már az 5900x is bajszát is benne rendesen, nem csak a ramokét![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
fudi2002
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Erre most jobban járunk mindketten, ha nem reagálok.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Jó önszivatást, az erő legyen Veled!
Azért a keresőt használhatnád: [link]
-
jokeph
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
A 3200-as ram azért karaj, mert mindegy milyen lapba teszem, az sanszosan menni fog XMP-vel 3200-on, akár egy R3 2200/2400G mellett is, nemhogy egy R5 3xxx akármivel.

R3 3300X +B350 ITX lapban pl. 2*16 GB 3200CL16-os G.Skill Aegis-t hajtok (ezt a ramot azért szeretem, mert eddig bármibe is hozta a papírformát, meg mert alap méretűek a modulok, így mindegy milyen hűtő van a CPU-n).
4*8 GB 3200CL16-os G.Skill Trident Z RGB - lásd aláírásomban szintén teszi a dolgát.

Én szintén nem reszelem a ramokat, elég amit XMP-vel ad, számomra legalábbis.X370-ben R5 3600X-el meg 4*8 GB 3600CL17-es cucc van, az is XMP-vel, a páratlan CL miatt GDM OFF.
#35277fudi2002: jó a 4 modul is, ha nem akarja az ember kitolni az egekbe, persze nem árt alá izmosabb lap.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Mit nem értesz? 2x32 ballistix ami 3800cl16ra tolsz ha akarsz és egy közepesen drága b550 (50-60e). 4 modult nem javaslom, csak fakíroknak.
-
Chaser
legenda
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
?

nem értettél félre valamit? -
-
Chaser
legenda
válasz
shakti69
üzenetére
te az atx elite-ről beszélsz, ami drágább mint a matx pro-p, és közel b550 toma árban van ( :
passz mért mókázik, nyomnék egy cirmos cleartszerk:
nagyságrendileg
b550m ds3 h 29-30e ft
b550m aorus elite 35-6e ft - nem dr mosfet vrm -
b550m aorus pro-p 43-4e ft, dr mosfet vrm, esélyesen ua. ami a te lapodon is van
erre mondtam, hogy vagy venném a fapados ds3-at, vagy a pro-p lapot, kettő közt az elite-et nem
és persze 2 dimmel a b550m s2h is nagyon jó lap 6c/12t alá, az meg 26-7e ft -
Chaser
legenda
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
feletted/alattad, mintha pont egy ugyanolyat teszteltem volna

rgb verzióval azért óvatosan - mondjuk függ attól mennyire mókolsz bios-ban -, ha már be van állítva ok, de pl szinkronra nem tudtam értelmesen rávenni a b550i aorus lappal sem
alapból brutálisan tolja max fényerőn, igazi csillámpóni hányás ( :
de az rgb verziókban van hőszenzor is pluszban, az a non-rgb verzióban nincs
egyébként nem macerás a 3600 ha találsz, sőt, ha 64gb-ot akarsz az jobb megoldás is - sr modulok, ezek a 3200-esek dr modulok, bár van egy pletyka, hogy a 2020 ősz utáni gyártás már sr b-die, de itthon olyannal nem találkoztam - -
Wiz Khalifa
veterán
Na találtam itt kint Crucial ramot. Ez jó lehet akkor a kezdetleges 3500X vagy 3600-as Ryzne procimhoz? BL2K16G32C16U4WL
3200MHz-ben gondolkodok inkább mert látom hogy a 3600MHz az macerásabb minden tekintetben. -
Chaser
legenda
ezt fudi2002 "kollegának" ajánlom, nélküle biztos nem jutok el eddig

- nem az órajel és késleltetés igazából a lényeg, hanem a soc, vddg és vddp feszültségek, és persze a ram feszültsége -
erre már rá lehet sütni, hogy elég alapos teszt és stabil eredmény
lassan el kezdem érteni mit állítgatok ramnál, de csak lassan ( :
többi időzítéssel már csak a 4x8 sr-nél akarok majd játszani
a 3600 16-19-16-16-28-56-1T az én művem, a többit a lap produkálta
b450m s2h/3800x/2x16gb crucial ballistix 3200c16
-
Chaser
legenda
válasz
üzenetére
nem vagyok benne, most épp a 20e ft-os lapban teszteltem a 3800x-et, vége előtt 10%-kal 100%-ig megoldja, vége előtt 5%-kal is de ott már necces vrm hőfokok vannak - mármint ha manual oc van, defaulton sima-liba -, a 100% oc már nem ennek a lapnak való 8c/16t-nél ( :
ez a b450m-s2h, az utódja a b550m-s2h, 4 dimm-es verziója a b550m ds3h, 6 maghoz felesleges drágább lapot venni - ha nem kell mindenféle ki/bemenet - , de a 8c/16t-t is megoldaná nyilván nem kimaxolva manual oc-val
ami két körrel jobb az aorus pro-p, eléggé lement az ára, 43-4e ft
ott viszont gondos lehet a realtek 2,5-es lan, de azon brutál vrm is van, sok usb, jobb audio, szebb design - szubjektív -
kettő közt pl aorus eliteért nem adnék pénzt, vagy a fapados olcsón, vagy akkor a pro-p dr. mosfet vrm-mel és combos hűtéssel -
Alpi.
addikt
Az viszont koránt sem biztos, hogy 2x16 -os kitben is B-die van rajtuk ! Annak azért nézz utána. Nem feltétlen gond csak nehogy az legyen, hogy B-diet szeretnél, aztán kellemetlen meglepi ér.
Sőt !! Most, hogy nézem, ez sem B-die ! Volt ebbe az RGB-s Corsair-be B-die, az is 3600C18 volt, de (!!) 18-19-19 Az volt B-die. Utána cseréltek 18-22-22 -re és az már nem azzal készült. -
Chaser
legenda
válasz
üzenetére
mármint 3200-es 2x16 crucialt vettél? attól ne félj ( :
majd lassan tolok róla egy c16 "belőtt" és "alapos" tesztet 3600-on, feszültségeket is hangolva
ilyen melóknál viszont kár bolygatni, érdemit nem hoz úgy vettem észre, alulfeszelni és hadd menjen - én is csak a móka kedvéért nézem, mégis mit tud, gyökkettesnél már egy fokkal jobb vagyok ram hangolásban :d -
3200-t valami nagyon alacsony feszültségen tudja, 1,23-26V környéke bios-ból, ilyesmi rémlikaz aegiseimben van valamilyen hynix, azokkal sem volt bajom, de azok nem is tuning ramok, "csak" teszik a dolgukat, és azok is nagyon jól alulfeszelhetőek, ott valami bios 1,19V az alja 3000 c16-on az enyémeknek
-
Alpi.
addikt
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
-
Wiz Khalifa
veterán
Na tudom hogy ez nem Ram-os topik stb...
Találtam egy tesztet (amiben sajnos csak 2x8GB) amiben azt írja egy ramon 8 rank van. [link]
Szóval akkor ez a ram 2x16GB-os verzióban gondolom modulonknt 16 rank-os. Azaz DR/modul.
Akkor 4db ilyen 16GB-os memória az R9 5900-hoz nem lenne jó?
-
Chaser
legenda
baártom is magyarázta ezt az 1gb/chip, 2gb/chip dolgot, de ha valamit nem tudok megérteni akkor nagyon nem ( : hiába néha faék egyszerű :d
a lényeg, hogy gyakorlatban akkor továbbra sem a modulok száma mérvadó, hanem a modulok száma a felépítésűkkel
zen esetében 2 xdr vagy 4x sr - amiknél első verzió esélyesen kétoldalas, második verzió pedig egy -
intel nem tudom mennyire érzékeny erre -
Alpi.
addikt
válasz
Chaser
üzenetére
"azt tudom minek a rövidítése ( :" - sejtettem, hogy nem az lesz a gond. Azért is ment a smile.

A rank az egy mem csatornán belüli külön "kezelt" csoport. 1 csati 64 bit, 1 ic 8 bites, ezért 1 rank 8 ic-t tartalmaz. (max. kevesebb lehet, több nem)
A rankoknál nincs akkora játék, mint pl. a csatornáknál. Single vs. dual, de azért van némi előnye ha több rankunk van. Pl. a refreshment ciklusnál. Ha az egyik rank épp frissítés alatt van, (így épp szolgálaton kívül áll) akkor egy másik rankot címez meg.
Az, hogy egy 16 Gb-os stick single vagy dual az ic-k számától függ. Ha 2 GB-os modulok, akkor single, ha 1 GB-osak, akkor dual rank.Azt pontosan nem vágom, hogy ez a 8x8 bites dolog mennyire fix ! Lehet, hogy vannak más channel / rank / bank leosztások is !
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Chaser
üzenetére
azt kellene helyretenned, hogy az SR/DR != SS/DS, de kozben latom Alpi mar oszlatja a homalyt.
32252: nagyjabol annyi, hogy a dual rank ket blokkra osztja a memoriat. vagy ilyesmi. hirtelen google forditozd meg

https://www.crucial.com/support/articles-faq-memory/what-is-a-memory-rank -
Chaser
legenda
azt tudom minek a rövidítése ( :
de abban a hiszemben voltam, hogy sr egyoldlas, dr kétoldalas
régről rémlik, hogy ott téyleg voltak "kombók"
tehát mit jelent az, ha egy pl 16gb-os modul sr/dr, akár egy, akár kétoldalas? mitől lesz sr vagy dr, ha nem az alapján hány oldalán vannak a chipek?
jelenlegi ddr4-ekből amivel én találkoztam, ha egyoldalas volt sr, ha kétoldalas akkor dr - persze nyilván tördeékével találkoztam a forgalomban levők közül - -
Alpi.
addikt
válasz
Chaser
üzenetére
Single rank / dual rank.

A side meg a rank sokszor szerepel úgy, mintha ugyan azt jelentené. Az esetek nagyon nagy többségében valóban egyezik is, de mégsem törvényszerű. Lehet(ne) olyan sticket gyártani, ami "single rank", de a mem ic-ket elosztanák mindkét oldalra és akkor "dual side" lenne.
Nekem van olyan Ddr1-es Winbond BH5 -ös kitem, ami ilyen. 2x256 -os, single rank, de a jobb áramellátás miatt mindkét oldalra raktak ic-ket. -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Chaser
üzenetére
A lényeg hogy én 4 modult akarok mert szeretem kimaxolni a dolgokat meg úgy jobban mutat.
Közben döntöttem hogy 64GB lesz. Hosszú távra így biztos hogy be leszek biztosítva és nem lesz meglepi.
Valamint a linkelt ram fajtát amit néztem azt akarom megvenni mert Ryzen-hez nagyon ajánlják. Egy hátránya van tuningolni nem igen lehet. De engem ez pont nem izgat így nincs gond.

Már csak azt kell megtudni hogy a 2x16GB modul páros milyen. Hogy pöpecül passzoljon minden.
-
Chaser
legenda
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
ezt mondtam, ez így nem igaz, önmagában a modul nem mérvadó, a felépítés és úgy a mennyisége a mérvadó
ha 64 gb kell vehetsz 2x32 dr modulost, de vehetsz 4x16 sr modulost is
az imc-nek ugyanakkora terhelést jelentenek
de ugyanez igaz 32gb-ra is:
vagy veszel 4x8 sr modult, vagy 2x16 dr modult, terhelés szempontjából ugyanaz a vezérlőnek
5xxx-ből jött ammesterünk, ott sem fognak mást mondani
- én is tőle tudom, ebből azért már kiestem nagyobb kihagyás után, de mázlimra elsőre 2x16 dr-t vettem ami minden szempontból jó volt -szerk:
Thrawn
forrás erre?
amik nálam jártak és dr-ek mindkét oldalukon vannak chipek, az sr-eknek pedig csak az egyik oldalukon
ott van difi, hogy egy-egy chip hány gb-os modult takar - de lehet emiatt ténylg létezik kétoldalas sr, én nem találkoztam olyannal, crucialokra biztos igaz a fentebbi sr-dr dolog - -
Chaser
legenda
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
ez nem egészen úgy működik, hogy "modul" - ram topikban nem tudom mit csinálnak, de eszerint nem a legjobban csinálják -
van sr és dr modul
sr - egyik oldalán vannak chipek
dr - mindkét oldalán vannak chipek
az imc szemszögéből 2x dr modul egyenlő 4x sr modullal
ezért mondtam, ha 2x8-at veszel abból mindenképp érdemes két kitet venni, így lesz 4db sr modulod és 32gb-od
a 2x16-osak már dr-ek - már az e-die verzió, a b-die sr -, két modullal is megvan úgymond a 4x sr felállás
4x dr modul húzós már az imc-nek, de van amelyik azt is megoldja, lap függvénye is, és időzítésekből esélyesen lentebb kell adni
a crucialok szépsége, hogy extra filléres lapban - 20e ft -, is sz@rrá tudnám őket hajtani, igazából az imc határozza meg mit tudnak - és aki klikkel bios-ban ( : - -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Chaser
üzenetére
Csak amiatt nem opció a Crucial nálam sajnos mert itt Angliában eléggé ritkák. Nagyon nehéz beszerezni a megfelelő kombót.
RAM-os topikban írták hogy a Ryzen 5 3500X/3600 mellé a 2 modulos ram jobb ötlet mint a 4 modulos mert nem terheli a ram vezérlőjét. De az újabb Ryzen-nél elvileg nincs ilyen gond oda mehet a 4 modul.
Nektek mi a véleményetek erről? Mert akkor azt csinálom hogy egyenlőre 2 modult teszek be a régebbi procihoz. Amúgy tervem szerint 3-4 hónap után váltanám le. Addig tervezem használni a régebbit.
-
Chaser
legenda
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
nem ismerem, lehet jó
amit én mutattam az biztos jó és zen imc nagyon szereti a micron e-die/b-diechipeket, sokunknak van itt is már - tegnap adtam el a 2x16 3000-est, az is lazán ment 3600 c15-ön erőlködés nélkül 3100 mellett is -szerk:
ha gaming, akkor 32gb-nak elégnek kell lennie még pár évig, az már nagyon csúnya lenne ha nem ( : sokan még mindig 16-tal tolják, esetek zömében elég az is - persze van amikor már pl micro laggot okoz -, azért 32-nél nem gondolom, hogy még belátható időn belül hasonló gondok lennének -
Chaser
legenda
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
az úgy más
ha csak gaming akkor 32gb, ha meló is akkor akár lehet 128gb is kevés
ezeket nem ismerem, micron e-die chipek nagyon hasítanak, és nyilván kaphatóak kinn is
ha nagyon urizálni akarsz, akkor 2x16-osból 3600-os ballistix, azok már micron b-die chipesek és sr modulok, abból két kit - kitt a nájtrájderben' volt ( : - világbú' is kimegy
ha kevésbé akarsz urizálni, akkor a linkelt 2x8 3600-osok, már-már b-die szintű tudással, és abból két kit
illetve 2x32-ből ez a ballistix, ez is lazán megy 3600 c16-ot, b-die chipes ez is - és ez itthon nagyon jó áron is van, személy szerint ehánytam magam az rgb-jétől, de más bajom nem volt vele - -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Chaser
üzenetére
Én nem Magyarországon vagyok így az apró stb... nem opció. Megveszem újonnan a procit nem drága.
Még semmit se vettem mert épp gép építés alatt vagyok. Ramba is meg van a kiszemelt csak azt nem tudom hogy hosszú távot tekintve (5 év után csak VGA-t szeretnék cserélni) 32GB vagy 64GB ram lenne-e a jobb döntés. Meg hogy ezt figyelembe véve akkor 3600Mhz legyen-e.
Amúgy a kiszemelt ram: 3600-at nézve 32GB-ban akkor két ilyen kitt. Ha 3200-at nézünk 32GB-ban akkor meg ez a szett.
64GB 3600MHz-ben ebből lenne két kitt. Ha meg 64GB 3200MHz akkor ez a kitt.
Én a hosszú távot tekintve a 3600MHz-re szavazok amúgy.
-
Chaser
legenda
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
aprón van sok garos 3100, olyantól is aki postáz
3600 cl18 az nem nagy karrier, lassan végzek 3600 c16 alapos teszttel, aztán jön a c15 ( : 2x16-nál
vettél már ramot, vagy csak tervben van?szerk:
ha nem vettél és 2x16, akkor ez best zen alá
esélyesen 4000 c16-ot is elkaristol még értelmes feszen
2x8-ból meg ez nagyon ütős, de ebből ildomos két kitet venni, még jobb is mint a másik crucial, pedig az is nagyon jó - de ez újabb rev, idei - -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Chaser
üzenetére
Na most megnéztem, 3100-as az de már nem igen van így 3500X vagy 3600 lesz betéve a gépbe ideiglenesen.
A ram amúgy két opciós. 3600Mhz CL18 vagy 3200MHz CL16.
Ramos topikban írták hogy a 3600MHz max annyiból jobb hogy azt le tudom vinni 3200-ra is és a jobb procival meg feltolom a gyári értékre.
-
Chaser
legenda
válasz
hokuszpk
üzenetére
alapból enged többet, ha belépek a pbo-ba akkor nem - mármint akkor 85 az alap -
azt hiszem elég tisztességes lap ez, és sok olyan tuningot látott amit 50-100e ft-os lapok tulajai sem feltétlen fognak
de majd lassan cserélem...csak a design miatt
3200g tényleg van, de az nem 3200 ( : -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
R5 3200 mellett lehet nemfog menni 3600 -at a ram, mert az "csak" Zen+ , de Zen2 ( 3100/3300/3600/etc ) mellett viszont siman jo.
-
Chaser
legenda
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
3100 az, nem?
nem lesz gond - bár 3600 c14 azért mindnek nem megy ( : - -
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy apródonként rakom most össze a Ryzen gépem. A lap, ram kombó az a "végleges" marad amit egy Ryzen 9 5900-hoz tervezek.
Viszont átmenetileg egy Ryzen 3 3200 vagy egy Ryzen 5 3600 menne bele a gépbe.
Kérdésem az lenne hogy a kinézett ram 3600Mhz, azzal nem lesz gond ha berakom mellé a 2. Genes Ryzen-t?
Köszönöm előre is.
-
Chaser
legenda
válasz
Hencso
üzenetére
kövesd, szoktam vígjátékokat nézni, nem kell még egy sorozat - már bocs, néha nettó f@szságokat mond, de ha vkinek utat mutat hát ámen, nem én leszek az
-fanti
a forza speciel "régi" is, de mikor megvettem a series s-t, ott egyből jobb volt bármelyik pc kombómnál, hiába a rosszabb grafika
3xxx 8c/16t van benne ( : most kb ezért vettem meg a 3800-ast, hogy forzával megnézzem, ott volt a gond pc-nél
én sem akarok pc játékozni, hülyesgből elég volt, pénztemető, gp-ben van sok minden, nálam warez már nincs sok éve - ha sz@r valami nem veszem meg, ez a megoldás nálam -
egyébként nekem ez van - csak nem használom -, olcsó "nagyok" közt, drp4 és d14 alig jobb ha jobb, azt is hangosabban
de 5900x-hez ezek már kevesek, d15 is ha valaki meg akarja nézni a végit' - ami nála speciel nagyon jó, lehet wr10-be is belefér -CJ4567
ott a lényeg, hogy nem az fps a lényeg ( : és még a frametime-on is túlléphetünk
bőven volt nekem fps 3100 mellett is 3070-nél, 100+, 3600-nél 140-150
de sehol nem volt az élmény a 3800x+1650 kombóhoz képest, leírhatatlanul más
anno csináltam is forza videót, azt hittem a tearing, vagy a kép ugrása a monitor miatt van mert nem synces
de ezek ott voltak a videón, akár 3100, akár 3600 volt a cpu...tehát nem a monitor sara volt
és a 8c/16t megoldotta
és van játék aminél már a 16gb rendszer ram is belimitál és anomáliákat okoz
tehát 8c/16t, 32gb ram, egy combos vga és máris kész a pc játékra :d na ezért hagytam abba
másik dolog hogy van 32gb ramom és most 8c/16t, de játszani már csak tesztekhez pc-n - az is pont addig amíg meg nem unok várni egy 3060 non-tire normális áron és nem veszek m1-et, de azért hiányozna a pc is :d -szerk:
Simi37
lehet mást értünk "törésen"
5600xt később rajzolt ki mindent, furcsa volt, egyik nv kártyánál sincs ez, még a 1650-nél sem, pedig csurig a 4gb vram
és emlékszem más is kérdezte 5700 topikban hogy ez így-e a jó? - neki 5700xt-je volt -
engem pl ez is rettenetesen zavart, és konzolnál az sem úgy van, pedig teljesen amd alapú a régi és az új is - régi konzollal nem is volt ilyen fluid', komolyan alig bírtam abbahagyni - -
Simi37
őstag
válasz
Chaser
üzenetére
Nálam a FH4 r5 3600 mellett vega64-el elég jól fut (pedig a 3070 jóval erősebb), 144hz-es freesynces fhd monitorom van és sosem látok képtörést minden beállítás kimaxolva, így jellemzően 100fps-em van, és nem a proci a szűk keresztmetszet. (Nem mintha keveselném a 100at.)
-
CJ4567
nagyúr
Most az a baj, hogy egy 2018 végi játék folyamatosabb egy 8/16-os procin, mint egy 6/12-esen? Egyszer az a baj, ha nincs előnye a sokszálas prociknak, ha meg előnye van, akkor már kódokádékokról van szó. Amúgy ha érdekel, 6/12-es procival is játszhatsz 120FPS felett, viszont el tudom képzelni, hogy 8/16-al folyamatosabb a játék.
És pont az FH4 az, ami messze áll a kódokádékról, szépen skálázódik felfelé, és lefelé is, egy aránylag jól optimalizált játékról van szó ahhoz képest, hogy milyen szépen néz ki. -
Hencso
Ármester
válasz
Chaser
üzenetére
mondtam már nem 1x ezek az aiok csak pénz kidobás. nincs bene elég folyadék... épitet víz de ugye az nem olcso meg a karbantartáse is kicsit körülményeseb...
érdemes ezt a srácot bekövetni! [RP's Lair] -
fanti
addikt
válasz
Chaser
üzenetére
Szégyen....
Mindenféle OKJ-s programozók írják a kódot...kódot? Kódokádékot!
Ezért felejtem én el a PC-t.
Minek fejlesszem ezt az örök pénznyelőt?Mondjuk én már programra sem költök. Ami kell, azt letorrentezem, de annak is a 90%-át meszelem ki próba után.
A forzával is ez volt. Felsírtam rajta, hogy mekkora egy retek... -
Chaser
legenda
válasz
hokuszpk
üzenetére
nálam akkor is 85 ( : temp szintén - vagy 80 -, ppt 140 - mondjuk amit ez alap látott már lehet belekeveredett, de nemrég volt cirmos clear is, az edc _nálam_ 85 -
nem áll meg, működik tovább, de lecsökken a teljesítmény
már végigzongoráztam amit lehetett
ezzel kb megvan az ac-pbo, de gyakorlatban sztem nem fogom használni nagyobb órajelnél -
Chaser
legenda
válasz
Hencso
üzenetére
ez 500rpm, nem 1000-1500 és egy low profil hűtő
ezzel játékoknál 5x fok, avx-nél megy csak 80 fölé, több órás konvertálásnál 7x fok, de 500rpm-en némán, nekem ez fontos
ez 22 fokos szobában van ( : nyáron majd hidegebb lesz a klíma miatt
vannak jó aoi-k, a jóbarátom' nemrég vett, 90e környéke...de az jó és halk - csak hogy megnézze az 5900x végit', oda már nem volt elég a drp4 sem, viszont a 3800x hűtője még 4,5g-ig elég - -
Hencso
Ármester
válasz
Chaser
üzenetére
nekem 64 foknál nem melegedet eddig jobban fel .... az fx 8320 at 4.7 en 1.46 os vcoréval is meg fogta 55 foknál . ez sok tényezőtől függ pl milyen jó huzatos a ház meg hogy hány fokos szobában van a gép. nyilván minél hűvösebb a szoba annál alacsonyabb hőfokot kapunk mert pl egy 22 fokos szoba hőmérsékletű levegő melegebb mint a 18 fok úgy h ez után már csak épített víz. de ahhoz nincs kedvem

-
Chaser
legenda
válasz
Hencso
üzenetére
nem ismerem
én most shadow rock lp-vel hűtöm a 3800x-et, majdnem mindenhova elég 500rpm-en 4g-n
de utána megéheznek ám ezek ( :
előbb kicsit játszottam, edc résznél szétnézhetnél a bios-ban, esélyesen belenyal a limitbe
ilyenkor azt jelzi hw info hogy 100% terhelés mindenhol, de a teljesítmény már nincs meg - kb mintha a feszültség lenne kisebb -
85-ös edc-vel nálam pl már nincs meg a 4800 pötty 4g-n, 4650 környéke, cb20 alatt minden 100%, de ha feltolom 100a-re az edc-t akkor máris ott virít a 4800+ pötty -
shakti69
tag
A 3700x kapott egy Giga Aorus Elitet maga alá, majdnem minden frankó a restartot kivéve. Ekkor lemerevedik a boot screennél és csak kikapcs-bekapcs után megy tovább. Hideg indításnál nincs gond. Van ötletetek?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
sztivo
üzenetére
ez ugye hatmagos, ami 2x3, szoval ha a 4-5-6 mag egysegesen 37 korul volna, az normalis, viszont 20 fok ala ln2 -vel esetleg szarzjeggel tudod vinni, az ott valami meresi anomalia.
mondjuk aszittem a hwmonitort mar javitottak ; eleinte igen erdekeseket mért a Zen - Zen+ procikon, szoval akar az is lehet regi verziod van. -
Chaser
legenda
nálam auton a 3800x dob 4800+ pöttyöt
ac 4g-n szintén, de jóval kevesebb fogyasztással
4,2-n már 5000 felett vagyokHencso
nem a táp lesz a szűk keresztmetszeted az biztos ( : itt a cpu és annak hűtője fog megálljt parancsolni, még a vrm és táp előtt bővenszerk:
egyszer már mondtam a 3800x és forza viszonyát
tegnap tesztelgettem a gépet, forza pont jó rá, annyira belemerültem, hogy bő egy órás teszt lett ((( :
semmi képtörés, semmi anomália, kb mintha tényleg ótókáznék'
mos tépp 75 hz, de sync nélkül, 60-on is ugyanazt hozta
és sajnos a 3600 még 4,4-en sem hozott olyan élményt 3060/70 mellett mint ez akár 3600-on a mostani 1650 mellett -
úh. aki nagyon forzázna, az szánja rá a pénzt megéri, vga-tól független -
Hencso
Ármester
válasz
Hegyirabló
üzenetére
-
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCÓ! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Használt Radiolink AT10 II távirányító készlet / 12 hónap működési jótállás
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4108, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Sose tudom meg mi lenne igazán jó.