- Red Magic 11 Air – vékony házból süvít a szél
- Csíptetős fülesek csatája – Sony LinkBuds Clip vs. Huawei FreeClip 2
- Mérföldkő a szilárdtest-akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Újabb óriásakku a Honortól: az X80 lehet a következő 10 000 mAh-s modell
- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
7abuu
csendes tag
Nem szar az. Nekem egy z170 chipsetes lappal is sikerült OC-zni.
Lehet User Error (bocsi)

Amúgy teljesen feleslegesnek tartom az OC-t, főleg úgy hogy nem birok a seggemmel azt folyton cserélem a dolgaim. Kár lenne bármit is szétcseszni emiatt.
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Egy MSI B450 Tomahawk MAX alaplapom van, ami támogatja a Resizable Bar funkciót a legújabb BIOS-szal, amit már telepítettem. A processzorom egy Ryzen 9 3900x. A videókártyám egy Gainward RTX 3070 Phoenix. A videókártya honlapjáról leöltöttem a megfelelő BIOS-t és telepítettem. Az UEFI-ben engedélyeztem a ReSize Bar-t, majd mikor megnéztem GPU-Z-ben és az nVidia Control Panel-ben, mindkét helyen "enabled"-et mutatott. Gyors futtattam egy Time Spy-t és 200 ponttal kevesebbet kaptam, játékoknál talán mintha stabilabb lenne az FPS, de nincs játékom, beépített benchmarkkal, hogy leteszteljem. Minedn alkatrésze a gépemnek megfelelő a ReSize Bar használatához, vagy csak simán hagyjam kikapcsolva?
-
Televan74
nagyúr
Asrock B550M Steel Legend szar? Meg a EVGA GS650W -es táp?

Egyszerűen neked mákod van, nekem meg nem. De én már nem is erőlködőm az OC -n. Stabil gyári értékek, ha majd hiányzik az a +10fps, akkor esetleg cserélek 3600 -ra.
-
-
zsid
senior tag
Nálam hónapok óta megy 3600CL16-on és nem vettem észre, hogy instabil lenne.
-
7abuu
csendes tag
Akkor a pénz beszél.
Amelyik olcsóbb azt vedd. Ennyi
-
CJ4567
nagyúr
Ryzen 3xxx-hez mi a "jobb" RAM sebesség/időzítés kombináció, főként játékhoz? 3600 CL14, vagy 3800 CL16? Mert ugye 3800 CL16-nál gyorsabb az IF, amit szeret a platform, viszont 3600 CL14-nél az elméleti késleltetés alacsonyabb.
-
-
Bib
addikt
válasz
***ANDRÁS***
üzenetére
fPrimary Video Adapter [PEG] (optional)
Selects a graphics device as the primary boot device. This item appears when the
installed CPU has iGPU.
[IGD] Integrated Graphics Display.
[PEG] PCI-Express Graphics DevicefInternal GOP Configuration
Manages the onboard Graphics Output Protocol (GOP). Press Enter to enter
the sub-menu. This sub-menu will appear when Windows 10 WHQL Support is
enabled.f Boot Mode Select [LEGACY+UEFI]
Sets the system boot mode from legacy or UEFI architecture depending on OS
installation requirement. This item will become un-selectable and will be configured
automatically by BIOS when Windows 10 WHQL Support is enabled.
[UEFI] Enables UEFI BIOS boot mode support only.
[LEGACY+UEFI] Enables both Legacy BIOS boot mode and UEFI BIOS boot
modeEzek a manualodban vannak, ezeket kell megnézni
-
Biga123
addikt
válasz
***ANDRÁS***
üzenetére
Ha DPn kimegy a kép szvsz akkor hdmin is kifog.
De mint írtam a CSM a titok. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
***ANDRÁS***
üzenetére
videozsugan hany kimenet van ? mittomen ha hdmi -n nem mukodik, akkor meg tudod nezni displayporton mi a stajsz ?
*#36574 na megint elobb irtam aztan olvastam tovabb

-
Bib
addikt
válasz
***ANDRÁS***
üzenetére
Hát csak azt lehet hogy vga legyen e az első detektált eszköz, mivel a 3700x-ben nincs vga ezért azt a vga fogja eldönteni. A CSM vagy Uefi telepítés szólhat még bele szerintem. Örülök hogy bejött a monitor csere tippem és részben megoldódott a hiba.
-
***ANDRÁS***
aktív tag
volt hosszan bios default. Bios frissités is 100%ig ment hibátlanul és újraindult magától.
Közben kiderült, mi volt a baja. Legújabb bios frissités után a DisplayPort-ra küldi a jelet indításkor és a bios-ban, ezért mutat HDMI világos fekete képernyőt, majd windows induláskor jön be a kép. Ráraktam öcsém gépét az AOC monitoromra, ami displayportos és hibátlanul ment minden, bios, gépindítás. Semmi próbléma. Beállítottam neki a memóriát, profil2 és a ház ventiket, minden más alapon. Újraindítás, minden megy.
Kérdés, mielőtt visszarakja HDMI-s TV-jére a gépét, bios-ban hol lehet beállítani, hogy ne displayporton, hanem hdmi-n küldje a jelet a biosba lépéskor, illetve induláskor?
-
Biga123
addikt
válasz
***ANDRÁS***
üzenetére
Milyen kábellel van rajta a monitor?
Mert szokott egy kompatibilitási opció a boot szekcióan okozni ilyet, nekem spec csak dvi on volt bios kép amíg ezt nem kapcsoltam be . Szerintem ez lehet a gond. De ehez ugye be kell jutnod a biosba
dsub vagy dvi os moncsi nincs a közelben? Nekem asrockom van, szal nem releváns , msi laposok biztos segítenek. Tuti abban is van ilyen opció. Lehet a bios frissítés kiütötte. -
Bib
addikt
válasz
***ANDRÁS***
üzenetére
Újraindításkor post képernyő sincsen? Bios defaultnál cmos-ra gondolsz amit csináltál?
Ctrl+F5-el lehet újraindításkor az usb pendrive-ról bios updatet indítani. Van másik billentyű és vagy monitor rádugni próbára? -
***ANDRÁS***
aktív tag
Sziasztok!
Beleütköztem egy AMD x470 lap bios próblémába. Inteles vagyok 20 éve, nem nagyon értek hozzá. Lényeg, öcsém cserélte az Ryzen 1600x processzorát 3700x-re. Előtte csinált biosfrissitést a régi procival. MSI x470 gaming pro alaplapja van. Elsőnek a 7B79v1A Release Date 2019-07-17 bios-t tette fel. Ezzel rendesen újraindult a gép frisistés után és visszalépett a biosba. Akart csinálni mégegy biosfrissitést, a legújabbat szerette volna feltenni, az 7B79v1F Release Date 2020-06-16. Biosban rányomott az mflashra és újraindult a biosfrissitéshez a gép. Ekkor nem jött be semmi kép. Bios se. Gép ment, semmi csipogás. Megnéztem én is, ugyanezt csinálta. Alaplapon nyomtam hosszan egy bios defaultot. Most elindult, nem csipog, bios se jön be, de a windows10 betöltődött és rendben ment minden. Superposition benchmarkot bekapcsoltam, az is ment hibátlanul. Arra gondoltam, hogy talán az új bios már nem kezeli az első szériás Ryzen procit.
Megvolt a procicsere, de továbbra is a fenti próbléma áll fenn. A windows10 betöltödik, a rendszer hibátlanul műkődik így első ránázásre. Újraindítom, be akarok menni a biosba és a tv-n semmi kép se jön be. Áll magában a rendszer, nem tudok belépni a bios-ba.
Valaki belefutott már ebbe a hibába, próblémába? Visszategyem az első bios-t? és ha igen, hogyan? vagy esetleg más megoldás???
-
Chaser
legenda
b550m mortar/wifi is bőőőőven kiszolgálja azt a cpu-t, még erősebbektől sem jön zavarba
lehet venni tomát is, de teljesen felesleges 5800x-hez
vrm-je a mortarnak szerényebb - hűtés viszont elég combos - , de felszereltségben elég jó, és vicces, a wifis egy árban van a non-wifivel, vagy még olcsóbb is, ax200 modullal - az magában 10k+ szólóban -, 40e körül dobálják most ezt a lapot
de sok jó lap van, kérdés mire van szükségedMagoold
jók azok a lapok, de azok jók lazán 5900x/5950x alá is - nem mintha a mortarok leégnének tőlük
- -
Televan74
nagyúr
A MSI B450 Tomahawk Max is jó ha nem fontos még a PCIexp 4.0 és a többi plusz. Ha jó az MSI ajánlani tudom a B550 Tomahawkot, ha sok USB port kell akkor a Gigabyte Aorus Pro -t ajánlanám, bár az 10.000Ft több mint a tomahawk.
Bár én ezt most megoldottam, ha az Alzától visszakapom a B550 tomahawkot, akkor két ilyen lesz rákötve.
-
oldY
csendes tag
Üdv!
Kérdésem....egy Ryzen 5 3600X-ről ---> Ryzen 7 5800X-re... ehhez a procihoz milyen alaplap ajánlott illetve ajánlanátok? Válaszotokat előre is köszönöm...
-
Chaser
legenda
válasz
Dragon3000
üzenetére
ismerős
ramokra visszatérve
megnéztem korábbi lappal a ugyanezeket a lapokat defaulton, nem egyezik 100%-ban a két lap beállítása, szóval nyilván köze van a lap-bios kombónak is mit használ fel az xmp profilból
cpu mindkét esetben 3800xérdekes ez az msi lap is idle ugyanazt a ppt-t dobja mint az x470 gaming plus max, 23w körül 4g ac setup mellett
többi gb lapnál ez leginkább 33-35w két modullal is, itt meg négy modul van ahogy az x470-nél is -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Chaser
üzenetére
Én sem, nálam egy nagyon jó tuningolható 3600 váltotta, mert több játékban is 2560x1080-as felbontás mellett kevés volt a 2700 a 2080 super mellé, nem járt 100% körül a vga és nagy fps beeséseim is voltak, az oc is csak valamennyit javított, amik 3600 mellett megszűntek.
-
Chaser
legenda
válasz
hokuszpk
üzenetére
nekem? bár qvl listet most sem néztem
( :
most feljebb léptem lapban, msi b550m mortar wifi - sztem nagyon jó ár/érték arányú, és ha később úgy adódik nem félnék 5950-et sem belevágni
pöccre indult a gép, mint mindig
rajta maradt win az ssd-n, azt elfelejtettem, még jó hogy nem vitték el mikor meghirdettem :d
no még alvás előtt azért játszok a cpu-val kicsit, mit dobott a lottó
ramok lehet csak jövő héten, kevés időm van - 3600@c16 1t egyből ment xmp-vel 4x 3600 crucial e-die sr modullal...c14 a cél -Dragon3000
tudom vannak jobbak, enyém annyit tudott
2700-et már nem esélyes hogy veszek, szép volt, jó volt
de a 3xxx azért nem kicsivel jobb, következő lépcső majd vmelyik 5xxx egyszer
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Chaser
üzenetére
szvsz a bios ezeket nagyreszt az xmp profilbol nyalja fel, de ha az nem arra van, hogy megmondja az alaplapnak, hogy kb. mik a helyes idozitesek, akkor lecci vezesd le, hogy minek talaltak ki ?
kolleganak meg nem 3600 nemmegy, hanem a 3000 amit azert még az én 2700 -as procim is tud, pedig amugy eleg lightos proci
-
Chaser
legenda
-
hokuszpk
nagyúr
-
Chaser
legenda
válasz
Robi_73
üzenetére
2700-em volt, 2x16 3000-es dr aegissel, nálam pöccre ment xmp-vel 3000-et - később is minden cpu-val -
mondjuk nekem furcsa ez a 2x8 dr, azt hittem azokból csak sr van
most hogy mondjátok emlékeztet ram beállítási gondra a jelnség, de ha ott a gond akkor 2133-ra lövi a ramot a lap, nem néhányszor bootol és tolja 3000-en
és ahogy mondta ez csak akkor van, ha leveszi a gépet a 230v-ról, egyébként nem, szóval nem hiszem hogy ram gond - bár it-ben minden lehethokuszpk
az éppen lehet defaulton 2t is
lap-bios/imc sakkozza ki mit lőjenek neki
ahogy én nézem ez egy teljesen default beállítás -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Barcelona95
üzenetére
valoszinuleg valamiert nem birja valamelyik modul, Cmd2T -nek ha a jolemlexem 1T -n kellene lennie ugyanugy, mint az elottemlevo Aegis 3200 -nal.
GDM auton van vagy direkt letiltottad ? -
Robi_73
őstag
válasz
Barcelona95
üzenetére
Szerintem a memóriád sebességét kéne visszavenni a processzor által hivatalosan támogatott sebességre (2933MHz), vagy minimálisan az alá.
A gondot szerintem a DR (Dual Rank) memóriáid okozzák, esetleg próbálj ki egy régebbi, még az 5xxx processzorokat nem támogató biost is. Én is mikor váltottam 16GB-os SR memóriákról 32GB-os DR memóriákra megkellet szenvedtem a stabil beállításokért. Már úgy voltam vele, hogy visszaküldöm az új memóriákat. Előtte stabilan mentek a korábbi memóriáim (Crucial Ballistix Sport LT 3200) 3600 MHz-en 1.3V-on, 16/19/16/16/32 1T időzítésekkel. Az új Crucial Ballistix 32GB-os memóriák pedig sehogy sem tudtak bootolni a gyári sebességen, gyári időzítéseken, gyári fesszel sem. Az alaplap mindig újraindult és 2133MHz-en indította a ramokat. Végső elkeseredésemben belőttem a memóriákat 3000MHz-re. és azóta minden tökéletes.
A legújabb 5xxx procikat támogató biosok egyikével sem tudtam névleges órajeleken futtatni egyik memóriát sem, mindig 2133MHz-re módosította az alaplap a beállításokat. A legutolsó 5xxx-es procikat nem támogató biost feltéve ez a probléma is megoldódott.
-
rumkola
nagyúr
válasz
Barcelona95
üzenetére
Nekem rossz ram beállításoknál volt ilyenem pár éve, nem normális a dolog.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Barcelona95
üzenetére
egy Zentimigs screenshotot nyomj ide, ezt altalaban akkor jatssza, ha a memoriabeallitasok nemjok, esetleg ramfesz nincs fixalva 1.2V -re a biosban ?
-
Biga123
addikt
válasz
Barcelona95
üzenetére
Nekem is csinált ilyet , de akkor a ram beállításaim nem voltak jók.
Meg kell nézni h a bios beállításokhoz képest eltér e bármi a futó gépen memória tekintetében, mert pl az is lehet h 1T re van állítva , de hidegindításnál belehal és visszalöki rebootkor 2T re . -
F e Z o
veterán
válasz
Barcelona95
üzenetére
Ramok a 2-4-es slotban vannak?
-
Joachim21
őstag
válasz
Barcelona95
üzenetére
Igazából ahogy írtam is, ez normális jelenség hideg indításnál.Linkeltem az ASUS fúrumot.
-
Chaser
legenda
számottevően nem, esetleg ha a fő időzítést is lentebb tudnád venni, de világot az sem vált meg
Barcelona95
ez inkább 2xxx topik ha már alaplaposból ide küldtek
alaplapi elemet megnézném, ha a probléma továbbra is fennáll akkor marad a kizárásos módszer
első körben másik alaplappal nézném meg a gépet és/vagy másik táppal - én a tápra tippelek így látatlanban, valamelyik kondi/kondik bajosak lehetnek, ha nem kap külső feszt nyilván nem tudja tartani azt amin. értéket ami kell a stabil üzemhez -
persze csak tippszerk:
ha vmelyik lap nem kezeli a 2x8 3000-es aegiseket azt megette volna a fene
egyébként ha gondja lenne esélyesen le is rántaná 2133-ra, és nyilván nem működne a gép több "próbálkozás" után, de itt működik - és csak kakor van anomália ha leveszi a 230v-ról a gépet -
ettől független egy próbát megér, de nem sok esélyét látom annak hogy a rammal van gond -
F e Z o
veterán
válasz
Barcelona95
üzenetére
Lehet a ram nincs benne a támogatási listában. Vedd vissza a sebességét 2133MHz-re, s próbáld meg úgy indítani a gépet.
-
Joachim21
őstag
válasz
Barcelona95
üzenetére
Nekem a régi Maximus csinálta ezt, de az csak egy előzetes feszültség teszt volt, megnézte, hogy tuning beállításokkal is minden rendben van-e, és indult utána. Nem hibajelenség volt anno, hanem egyszerűen volt egy előzetes teszt indításnál.
-
Barcelona95
tag
Sziasztok!
Az "azonnali alaplapos kérdések" topicból irányítottak hozzátok.
Asus ROG Strix X470-F Gaming
AMD Ryzen 7 2700X
2x8 GB G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB
Gainward RTX 2060 6GB
Seasonic M12II-520
Corsair Force GT 120 GB
Western Digital WD2003FZEX
Western Digital WD1003FZEX
Az alaplapot, a processzort és a RAM-okat 1 hete cseréltem, első indításnál minden rendben volt még.
Indítás után 2-3 mp-ig megy, utána leáll, majd magától újraindul és utána rendesen megy, betölt a rendszer és terhelés alatt sem problémázik. Csakis feszmentesítés után indítva jön elő. BIOS-t frissítettem, de ugyanúgy maradt a hibajelenség.
A RAM-ok 3000 MHz-en mennek CL16-os késleltetéssel.
Valakinek van ötlete, hogy mi okozhatja a problémát? -
Chaser
legenda
válasz
rumkola
üzenetére
mihez volt kevés az 5800x?
nagy dilemma volt az nekem, korábban ritka sz@r ár/érték arányú volt
most javult a helyzet, de a 3900x is birizgált
ha értelmesebb boltot veszünk alapul 20e ft van a két cpu közt
de 3900x mellé jár a prisme is, amit 5e ft-ért gyorsan el lehet pattintani - ha nem sürge többért is - , tehát 15e-rel drágább igazából a 3900x
de mégis +4 mag, ami ezesetben +50% magot is jelent, és ahogy néztem melós dolgokban sokat tud az jelenteni, játékban meg nyilván jobb tud lenni az 5800x - viszont fogyasztásban is ott tud lenni a 3900x/5900x nyakán...az 5900x meg már alig drágább mint a 3900x :d -
arra jutottam most letojom, inkább egy jóárasított 3800x, 5xxx-ből meg jöjjön a rev2 upgradelt cache mérettel, elvileg mind melóban, mind játékban sokat hoz majd
addig legalább ráérek kitalálni merre tovább ( : -
Chaser
legenda
kaptam egy szüzet, illetve vettem...bejáratott már megvolt korábban
drukkoljatok meglegyen az 5ghz@1v de anál_is stabilabban ( :
ha minden jól megy akkor még napokban meg is tudom csiklandozni..ha nem megy jól akkor nem :d
s/n-t direkt takartam ki, nehogy valaki megmondja milyen stepping meg nem milyen, engem az nem érdekel, meg sem néztem
5xxx mókát meghagyom későbbre, nehogy már úgy váltsak 5xxx-re hogy nem volt még szűz 3800x-em ( : -
rumkola
nagyúr
Üdv! Ha valakinek lenne kedve egy procicseréhez, 5800X-et 3900X-re cserélek. Privizz.
-
Yany
addikt
MSI tulajok, Ace X570-hez megjött a legújabb BIOS, lehet, hogy a többihez is.
-
Chaser
legenda
ki mit szeret elfogadhatónak gondolni, kb
1,4-1,45v, sok ram már eleve 1,35v felett ha magasabb órajelű/alacsonyabb késleltetésű
de függ ugye attól is, hány nm-es chipekből épül fel a ram, és ki gyártotta a chipet
van amelyik jobban tolerálja a nagyobb feszültséget, van amelyik kevésbé
hűtés sem mindegy a ramon, légáram sem, stb3733 cl15 több ok miatt nem mehet:
lehet tényleg túl kicsi a ramnak a feszültség hozzá
de az is lehet a imc ott már nyiknyiköl' ilyen időzítésen
vagy egyáltalán már nem tudja azt az órajel/időzítés párost a ram feszültségtől függetlenül -
sike!
tag
"ha 3733mhz a ramod, akkor az if is 1:1-ben annyin menjen - és minden ram órajelen azonos frekin, szinkronban"
Jelenleg pont így üzemel, CL16/1T, gyári feszültség mellett. Subtimings-okat nem piszkáltam.
Kár, hogy nem lehet MHz-enként állítani. 3800/1900MHz CL16 vagy 3733/1866 CL15 esetén elhasal az egész.
-
Alpi.
addikt
-
Chaser
legenda
az azért van, hogy a laikus szívrohamot kapjon
az amd leszerződött a gyógyszergyártókkal, részesedést kapnak ( :
1-2 mag kap átmenetileg akkora feszültséget, alacsonyabb terhelésnél, ennyi történik
de ugye pl egy cpuz azt figja neked mutatni, hogy 1,4x volt meg x ghz
én is beleszaladtam anno, sztem mindenki a topikban
az amd agresszíven boostol, ezért is van nálam ac setup, majd én tudom ( :szerk:
ugyanezt látod bios-ban is, mikor először láttam megállt bennem az ütő :d
ram kombó pedig felhasználás, adott játék függvénye
mindkettő hozhat amásiknál jobb eredményt
magasabb ram csak akkor legyen, ha az if is tudja követni, értsd így:
ha 3733mhz a ramod, akkor az if is 1:1-ben annyin menjen - és minden ram órajelen azonos frekin, szinkronban - -
sike!
tag
A PBO auto-n van, azonban rengeteg mód közül lehet választani: auto/disabled/enhanced mode 1-4/eco-mode 45W/advanced. Ezzel egyelőre nem igazán foglalkoztam, utána kell még olvasnom.
Memória: UCLK - MEMCLK módot beállítottam 1:1-re, FCLK-t 1800MHz-re, illetve a tCL-t 18T-ről 16-ra állítottam, a Command Rate auto-n 1T. A DRAM Voltage BIOS-ban 1.372V.. WTF ez normális?
Érdekesség: olvastam, hogy a Patriot DDR4 memória-szett (nekem: 2x8GB Patriot Viper Steel 3733MHz; PVS416G373C7K) nem ajánlott Ryzen-hez, illetve, hogy Nanya chip-ekkel szerelt. CPU-Z szerint ez Hynix.
Kérdés: magasabb UCLK-MEMCLK magasabb latency-vel vagy alacsonyabb UCLK-MEMCLK alacsonyabb latency-vel a jobb általánosságban?
-
-
törölt tag
-
Chaser
legenda
válasz
CJ4567
üzenetére
ezek azok a szituk, amikor vagy azért sikerülnek mert nem az utat nézem, hanem a tájat ( : és nálam ez többször van, mint mikor az utat nézem
vagy azért mert direkt tesztelem
de mindkét esetben nekem kiábrándító, ha nem úgy reagálja le a hw ahogy kell
de ez igaz egy gyors manővernél is
teljesen más a játékmenet, tényleg a vajsima' definiálja jól
és egész biztos hogy a 3800x hozta el a "megváltást" forzánál, akkor is alacsony órajelen járattam
kell neki 4 mag legalább egy chipben, ennyi történik -
CJ4567
nagyúr
válasz
Chaser
üzenetére
Saját tapasztalat alapján a Forza nagyon szereti a szoros időzítéseket, sokat tud hozni CPU limites helyzetben a minimumon, és az átlagon is.
Én ha 200-al fába megyek, akkor nem az árnyékot nézem, hanem próbálok az útra visszakerülni, és közben gondolkodom azon, hogy miért kerültem a fába.
-
Chaser
legenda
válasz
jokeph
üzenetére
sztem nem csak az 1-200mhz plusz órajel miatt tud jobb lenni a 3300x-ed a 3600x-ed ellenében, hanem mert 1x4 magos felépítésű
minden mag hozzáfér a teljes gyorsítótárhoz, és gyorsabban kommunikálnak egymással
és ami játék erre érzékeny, ott már nem hoz olyan jó eredményt a 3600, ami "papíron" várható
és ezek a játékok meghálálják a 3700/3800x-et, akkor is ha nem használnak ki csak 4-6 magot pl
mikor bekerült a 3800x és futtattam pár játékot, na meg a forzát, nézem fogyasztási eredményeket, akkor már tudtam ha megint pc 8 mag alá - és 2x4 mag felosztás alá - nem megyek, akkor sem ha havi kétszer kapcsolom be a gépet ( :morgyi
igen, ez volt a rákfenéje a zeneknek gaming terén, ott pont számítanak ezek -
Chaser
legenda
válasz
jokeph
üzenetére
csináltam "benti" videót forzával, és az anomáliák ott voltak a videón
tehát nem a monitor okozta esetlegesen "kimenő" képként, arra sem lehet rásütni
ugye nálam snassz 60hz-es 1440p monitor volt, freesync nélkül, minden cpu-t és vga-t azzal néztem, az új genes xboxxokat is, de ugyanez volt a későbbi 75hz-es synces monitorral is
onnan sejtem hogy a rendszerrel semmi gond, mert atomstabil volt kb mind
ráadásul pont forzánál szokták mondani mennyi nyűgjük van, nekem soha semmi nem volt
arra emlékszem valaki 8gb-tal akarta nézni, de random kilépett, 16gb megoldotta
és nem warez ( : azoknál szokott még több gond lenni
mivel ezt szerettem, raktam is bele időt , 50-100 óra biztos benne van
de jön az új forza, így megint gép kellhet :d
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sorozatok
- Hobby elektronika
- Mini PC
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Crimson Desert - Középpontban a harcrendszer és a karakterfejlődés
- Projektor topic
- További aktív témák...
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4322
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! 64GB Patriot Viper 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- iPhone Air 256GB BONTATLAN (1év Gyártói Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest