Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baltazár123
őstag
válasz
tasiadam
üzenetére
A WG-t ez nem érdekli. Ők már jó ideje csak statisztikai alapú ballanszolást csinálnak. Ha egy tankkal sokan játszanak akkor a zópé és meg kell reszelni lefele valami véletlenszerűen kiválasztott paraméterét. Ha meg a kutya se játszik valamelyikkel, akkor a) túlbuffolják és utána nerf b) valami teljesen felesleges paraméterét buffolják c) legritkább eset, hogy értelmes buffot adnak a tanknak.
Egyébként meg a defender meg a hasonló tankokt azért vannak, hogy vegyék a népek, mivel már jó ideje szinte csak tankot tudnak eladni és csinálnak pénzért vagy még inkább ládából megvehető ideiglenesen op tankokat. Aztán mindig jön egy még erősebb tank.
Addig örülj, amíg egy bz176 nem szed ki egy lövésből, mert az még ráadásul jobban tudd hull down-t is játszani

Egyébként a kérdésed pontosítanod kéne, mert a kv1 tier5 tank és már vagy 10 éve nem megy tier8 ellen. Melyik tankra gondolsz pontosan? Most én át nem túrom ezért az összes tankot, de mintha valamelyik 6-os vagy 7-es meden is lenne 57mm-es.
-
dante3
addikt
válasz
tasiadam
üzenetére
Ez egy faramuci helyzet, de ha te ülsz a Defenderben, milyen jó ha márkolásról is beszélünk... Ismerősen szar dolog, én ilyenkor próbálok úgy helyezkedni, hogy az enemy hasonló tier ellen tudjak lövöldözni. Sajnos nem mindig lehetséges. Sok ilyen v. hasonló faxság van az MM miatt. Sokszor, ha td-el megyek be nincs spotterünk, ha spotterel megyek, akkor vagyunk 4-en lightok, főleg mióta bejöttek a géppuskások...

-
tasiadam
veterán
válasz
kisharsany
üzenetére
a mikre? kommunikációban 90% kuka. rájuk? bármi nyelven szólalsz meg, nem beszélnek sem németül, sem angolul, se nem értik a pingeket.
-
tasiadam
veterán
válasz
kisharsany
üzenetére
nem fogja kimarkolni magát a garázsban
-
tasiadam
veterán
még mindig nem értem, hogy a WG szerint mi a rákot kéne csinálnom defender ellen egy 57mm-es KV1-el. de halál komolyan. szerintük ez rendben van, hogy klasszisokkal jbob tankok ellen megy az ember?
-
Taragas
aktív tag
[link]
Nem tom volt e már téma, de itt egy összefoglaló videó, mi várható a fekete Piacon. Egyedül az MBT-B nincs a felsorolásában a srácnak, tudtommal az is készre került a normál kliensben. Engem a francia TD, meg az orosz Med érdekel. Talán a tizes cseh TD(Ha kötvényért lesz az nekem most kuka, mert nincs). Illetve ha free xpért lenne egy fv td megint....
Arròl két éve csúnyán lemaradtam (20kxpvel).
-
jr1994
addikt
Tapasztalt valaki rajtam kívül elcseszett dobozhangot a játékban? Most az utolsó 3-4 csatámban, olyan mintha az elejétől a végéig be lennék stunnolva, vagy fizikailag víz alatt lennék. Baromira kizökkentett
hang modot egyedül éppen az arty stun sound removert használom, mert amúgy az is irritál, így különösen jól esett most hogy egész csatákon keresztül ilyen
onslaughtban kezdte, de mentem zárásnak egy randomot és ugyanez. -
Lion81
tag
válasz
gainwardgs
üzenetére
Szia!
Nekem sikerült rájönni tasiadam fórumtárs rávezetésével (amiért nagy taps
neki ) a megoldásra ami annyira bagatell volt a részemről, hogy már fáj leírnom is
.
Réges-régen az energiasémán beállítottam az energiatakarékos funkciót és csak át kellett állítani kiegyensúlyozottra és már pörgött is az az fps úgy ahogy kell és nem esik be 150 alá!
Még egyszer köszönöm minden hozzászólónak a segítőkészségét
Isten tartsa meg jó szokásotokat. -
Papooo
senior tag
-
csaabz
őstag
Rövid vélemény a Chopper heavy tankról.
Igaz, hogy rég nem játszottam a játékkal és nagyjából erre a frissítésre tértem vissza, de ez valami horror. Lassú, de legalább minden átüti szemből AP-vel is.
Az ágyúról annyit, hogy ez a dupla lövés lehetősége inkább csak egy feature, mint aktívan használható tulajdonság. Nagyon közel kell lenni az ellenhez és még úgy is pattanhat az egyik. Aztán meg jön a 15 mp töltés.
Ha nem használom a dupla lövést, akkor marad a komolytalan 230-as sebzés, egy átlagos páncélátütés és egy, az átlagosnál hosszabb újratöltés.
Semmi kiemelkedő tulajdonsága nincs ennek a tanknak. Ha szemtől szemben állok egy jó DPM-el rendelkező tier 6-os tankkal, akkor csak remélhetem, hogy én jövök ki jól a találkozásból.
Blueprinttel kifejlesztettem a tier 8-as utódját, de nem remélek tőle sokat...
-
jano_77
nagyúr
Srácok!
M-V-Y esetében tudom, hogy volt buff. A nagy löveg sokkal jobb lett mint régen illetve a kisebbtől annyival jobb, hogy megéri kifejleszteni rá?
Kicsi löveggel roham-ban ezt tudja - na jó nem minden csatában, de 4K azért összejön.

Csak azt bánom, hogy nem az 5 kill-es roham küldinél sikerült ezt megcsinálni.
-
tasiadam
veterán
első 3 gunmarkos tankom lenne

erre jön egy 3 grillés meccs, mind a 3 goldot fossa, és élvesd a 5 secenként érkező 200 damaget. ez is loose, és vissza 1%-ot -
Derron
senior tag
válasz
Taragas
üzenetére
Nem mindig csinálja, de emlékeim szerint megjavulni még nem javult meg csata közben.
Kicsit idegesítő mikor gyenge pontot szeretnél ellőni.Elkezdtem kihúzni az ágat, mert a karácsonyi event alatt elég sok 5x XP küldetést kaptam.
Kicsit fusztrál is, hogy nem tudok a kedvenc tankjaimmal menni, mert azokra már nem kell XP így csak a levesbe mennének.
-
Derron
senior tag
Sziasztok,
Az új britt heavy tankoknál más is találkozott azzal a hibával, hogy löveg váltás után eltűnik a szűkülést jelző zöld kör? A fordított V megmarad, de nem látom mikor vagyok teljesen beszűkülve. Dupla ágyús lövés esetén előjön 2 oldalt a 2 csík, de mikor vissza váltok egylövetű módra, nem jön vissza a kör, csak a V marad.
Nem használok MOD-ot, az nem okozhatja.
-
tboj
aktív tag
Ez amiatt van, mert a tank lövege és ezáltal a célkereszt is mindig az egérrel irányított jelölő irányába próbál mutatni. Amikor közel van hozzád egy magas tereptárgy (épület, szikla, hegy, stb.), akkor a példádat nézve kizoomolt állapotban ilyenkor annak egy magasabb részére fog mutatni a jelölőd, ezért a játék oda fogja húzni a célkeresztet is (persze ameddig a tank lövegkitéríthetősége engedi). Így amikor innen azonnal mesterlövésznézetbe váltasz, akkor a nézet a célkereszted irányába fog mutatni, ami épp az előtted lévő cucc magasban lévő pontját nézi. Ugyanez történik cooi11 példájánál is, csak éppen visszafelé: mesterlövésznézetben ő a talajhoz közeli szintet nézi, így a löveg és a célkereszt is arra irányul, de amint hirtelen kizoomol, az egérrel irányított jelölője már az előtte lévő tereptárgy magasabb részére fog mutatni és a löveg/célkereszt oda fog mozogni.
Ezt úgy lehet megkerülni, ha a nézetváltás előtt blokkolod a löveg mozgását (alapértelmezetten jobb egérgomb lenyomva tartásával), így az továbbra is oda fog mutatni, ahová nézetváltás előtt.
-
jano_77
nagyúr
Kínai 9-es heavyre (BZ-68) volnék kíváncsi, hogy mennyire játszható?
Most néztem, hogy meg van a 8-as, 9-es és a 10-es is, nem értem miért?
Ha azt mondjátok, hogy felejtő, ne is feccőljek bele időt és energiát, akkor eladom a 8assal együtt, nem kell feleslegesen álljanak a garázsban. Csak áll bennük a kredit.
-
tasiadam
veterán
válasz
Lion81
üzenetére
Ooo, nalam megy 20 masik dolog. Epp weboldalt csinaltam, ami meg ramba cachel, es ment a chrome, emiatt a 16gb hasznalat. 16 is eleg a wotnak. Szebb napokon 25-30 gigat eszik meg a gepem

Az 5800x az egyebkent kb forma forma jatekban a 11700-al, ugyhogy az nalad is kene porogjon.Szerk: ha fol le ugral, akkor melege van a joszagnak, vagy a kartyad hulyul es nem tud mit kezdeni az adattal, es a CPU nem tolti meg
Az FPS limitet ugy kell beloni, hogy a mo itorod frissitesi tudasa +10FPS. Igy ha leesik picit, akkor se megy a max ala. De en a 144-es monitorom lehuztam 120-ra, es a kartyan 130as limit van. Meg van egy profilom, ami a kartyat megfentebb huzza, megkisebb fogyasztassal, kb 30-40w-al eszik kevesebbet, anelkul, hogy buknek teljesitmenyt.
Amugy kompromisszumos ez az FPS limit. A lenyeg az, ha annyi fps-es van, amennyi a monitor frissitese, akkor mindig a legfrissebb kepkockakat fogod latni. Ha tobb az fps, akkor jobb az input lag-od, hamarabb reagal, de nem a legfrissebb infokat latod. En nem vagyok profi FPS jatekos, egyeduli FPS ahol jatszom, ott a maximum MMR-ben vagyok, szoval nincs feljebb, es azt elertem 60hz-s monitorral is.
Szoval te dontesed. Ha a kartyat kimellni akarod, huzd le a monitort 120 vagy 144-re, tegyel be egy 130 vagy 150fps limitet es nem fog foloslegesen 100%-on porogni -
Lion81
tag
válasz
tasiadam
üzenetére
Megnéztem a videódat és neked majdnem 16GB ramot használ (a 32Gb-ből) a játék úgy, hogy a procid szinte végig 4850Mhz-n fütyül!
Így már értem hogy maxon hogy mehetet fel 200+ fsp-re a wot viszont nálam nem használ a ramból csak 7-9GB-ig és a procim föl le ugrál a min-max között (799-4900-ig kb).
Be - vagy ki van esetleg kapcsolva nálad valami a win-ben?
Az FSP limit az jó valamire?Be vagy ki legyen kapcsolva inkább?
Beállítom amit mondtál és monitorozom. -
tasiadam
veterán
válasz
Lion81
üzenetére
MSI afterburnerrel monitorozd a gepet, ahogy a videomban is van. CPU usage, temp, watt, frequency. GPU usage, temp, voltage, frequency, memory es memory frequency.
Ramnal meg eleg az usage es frqeuencyEs tegyel be meg frametimet is, graph-al. Igy amikor beesik, latod, melyik ertek megy le. Na az lesz a ludas, es johet a tovabbi lepes
-
Lion81
tag
válasz
tasiadam
üzenetére
Kikapcsoltam az fps limitet az Nvidia vezérlőpultban mindkét helyen-újraindít és egy kicsit fluidabb lett a game, de még mindig bezuhangat 40 alá (mondjuk én az Ajánlásra kapcsoltam a beállításoknál és nekem UIltrára rakta QHD-n). Maxon is kipróbálom majd.
Lehet PUG kolléga instrukcióit is kipróbálom egyesével. -
-
jano_77
nagyúr
Mindenki letudta már a Rohamos kvalifikációt?
Egyszerűen egyedül nem sok értelme van erőltetni úgy látom. 2 meccs, mindkettőben első lettem 4 ill 5K dmg, de bukó
-
tasiadam
veterán
mielött valaki kérdezi, miért a 57es gunnal használom a kv1-et:

Sokkal jobb DPS és pen, mint a másik kettővel -
tasiadam
veterán
-
tasiadam
veterán
Töltök fel 1 videót, 3060, 5800x és 32gb ram mellett, hd kliens és maximum beállítások, de soha nem esik le annyira az fps, mint nektek. Direkt ki is kapcsoltam az FPS lockot. Nemsoká linkelem
-
Lion81
tag
válasz
vJokka
üzenetére
Fent van már régóta és-
#256631 Pug: nem futok ki a keretből direkt figyeltem, hogy 3,9-4,1 GB vramot használ akkor is amikor 150fps-sel fut és akkor is amikor beesik 40 alá.
Azért azt nehéz elhinni hogy ilyen gépen ez megeshet!
Mégis milyen vas kéne akkor alá, hogy min. 60 fps-nél ne essen be jobban, ha egy 4070 TI-on is fennáll ez a probléma mint ahogy gainwardgs kolléga is írta? -
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Ha mesterlövész módol váltok sima nézetre miért néz az ég felé az ágycső? -
h1mpi
félisten
válasz
xAttilax
üzenetére
Ez van a topik figyelmeztetésében: Ahogy az ilyenkor, egy topicszintű figyelmeztetés után lenni szokott, aki a nyitást követően is ott folytatja, ahol abbahagyta, azt szigorúbban "pontozzuk": konkrétan most ez esetben, ebben a topicban egységesen, mindenért három hét PH-mentes gondolkodási jár, majd végleges kitiltás.
-
Hauptmann
veterán
Személyes ajánlatként feldobta a Jagdtiger 8,8-at. Érdemes megvenni, vagy fos?
-
Zadia
őstag
Ez a mostani Battle Pass nekem arra jó,hogy gyerek koromban láttam utoljára ezért most megnéztem a Rambo filmet.
-
válasz
Lion81
üzenetére
Tipp meg, hogy kifut a jatek QHD-ben a 8GB VRAM-bol.
- visszaveszed a felbontast FHD-ra, ha ezzel megszunik az ilyen FPS drop, akkor az VRAM kifutas lesz (vagy a magasabb felbontason pl leveszed a textura reszletesseget HD-rol SD-re)
Ha ez helyzet akkor lehet azzal probalkozni, hogy visszarakod a magasabb felbontasra, de a tobbi gtaf beallitast lehuzod minimumra es elkezded tesztelgetni, hogy melyek azok a graf beallitasok, amiket felhuzhatsz maxra, meg mielott kifutnal a VRAM-bol.
-
-
h1mpi
félisten
Nekem nagyon bejön ez a roham mód. Teljesen fun és kikapcsol, lehet gyakorolni a tankokat (pl. B-C.25t) és a napi/heti küldiket is megcsinálom. Nem kell rágörcsölni ennyi a titok

-
gainwardgs
veterán
válasz
Lion81
üzenetére
Ilyen nálam is jóval erősebb gépen, 13600k+4070ti ugyancsak qhd 240hz
Fps limitálva 165-re, ugyanúgy pl. Felspotolódik egy tank, beesik fps. Én már mindent próbáltam, rendszert is újra raktam miatta, maradt a probléma, én meguntam, betudom játék engine hibának vagy passz, más minden kitűnően fut.
Meg nem tudom melyik frissítés óta, késve töltenek be a textúrák kb mikor nagyon közel vagy hozzá, marha idegesítő, ilyenre sem emlékszem hogy ilyen lett volna régen
Szerver is elég botrányos, ping ilyen 20-40ms között viszont néha folyamatosan bevillan a kis piros kör, bár ehhez szerintem a net szolgáltatásnak nagyobb köze van, t-mobile
ahogy olvastam eléggé hadilábon áll ezzel a játékkal ping szempontjából -
vJokka
aktív tag
Köszi mindenkinek, átadom a gratulációkat a csapatnak, mert mindenféle álszerénység nélkül, ez inkább rajtuk múlt, könnyű dolgom volt. Nagy pacsi a T95-nek, hogy padlógázzal pusholt. Miatta indultam meg, mert egyébként fostam, hogy a jobb camo miatt előbb spotol az AMX engem, de így kockáztattam.
-
Lion81
tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írom a kérdésemet.FullHd-ról Qhd-ra váltottam és raktam alá egy RTX 3070 OC 8GB vga-t.
A cpu egy I7-11700F és 16 GB DDR4-3200Mhz CL16 memória támogatja dualban.Az alaplap egy Gigabyte B560M Aorus Pro AX és 1TB M.2 (Kingston Fury) ssd-n van a játék.
Namármost a játékban minden maxra van rakva és 165hz a monitor (Dell G2724D) miatt amit nagyjábol ki is hajt, de ami zavaró, hogy a kezdésnél és a játék közben, ha összeverődünk már 4-en 5-en akkor durván beesik akár 40fps alá is ami elég zavaró tud lenni!
A meccsek alatt átlag 140-150fps meg van az esetek 80%-ában de ezek a beesések nagyon zavaróak főleg, hogy szerintem erős gép van a játék alatt.Hiába raktam vissza FullHd-re és minden beállításból visszavettem eggyet akkor is ugyan ezt csinálja.
Mások tapasztaltak már ilyet?
A legfrissebb driver és bios van alatta win11x64 Pro-n. -
-
vJokka
aktív tag
válasz
cherubion08
üzenetére
Köszi! Én is szeretek spotterkedni, csak sokszor türelmetlen vagyok. Tegnap is volt egy majdnem tuti csatám Prohon, akkor Mantit sikerült kijátszanom, csak utána elcsesztem és kiszedtek és csak 7,4k spotig jutottam.
-
-
vJokka
aktív tag
Új spot rekordom:
Nem volt túl izgalmas csata. Szerencsére az AMX-et sikerült spotolni, és ki is szedték a csapattársak. Klasszik "bushwanking"
Replay -
sith7
félisten
Mi történt ?
Plata miért szürke ? -
Plata
félisten
Ma új dolgot tanultam,Blyskawica 7v7 kutyagumit sem ér.
CS-63-ról három lövése lepattant sebzés nélkül.
Az elsőnél igazából azt hittem kampó,de lepattant,másodiknál már röhögtem mint a fakutya,harmadikra meg direkt kimentem,a negyedik meg nem talált.
Szembe álltam vele,CS-63 beütötte szemből ő engem nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 17 Pro Max 256GB Deep Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akksi
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- iPhone 17 Pro Max 256GB 100% (3év Garancia) - GARANCIÁBAN CSERÉLT KÉSZÜLÉK - ÚJ!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Arròl két éve csúnyán lemaradtam (20kxpvel).
hang modot egyedül éppen az arty stun sound removert használom, mert amúgy az is irritál, így különösen jól esett most hogy egész csatákon keresztül ilyen
neki ) a megoldásra ami annyira bagatell volt a részemről, hogy már fáj leírnom is
.

az fps ugrálast remélem sikerült pedig senki nem volt a képben csak én és a sziklafal

2 td meg egy tüzér. Gyorsan nyertünk.