Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Minimális változásokat hozhat a Google Pixel 10a
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bad Pritt
félisten
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Kimagyarázható lett volna, de nem fordítottak rá figyelmet.
Gi-hun rátett három évet a megtalálásukra, aztán mikor visszakerül nem gyanakszik, hogy a hasonló nevű 001 megint beépített lehet? Te nem húznád fel minimum a szemöldököd, ha egyik évben egy kamu nevű Kiss Dániel lenne az első számú, majd egy Kiss Péter? A másik szintén izzadságszagú,
akkor kellett volna visszamenniük, mikor a bemondó kérte, nem később. Azért az elég vicces lesz számomra, ha a transzit életben hagyják ezzel a magyarázattal, mikor ő ölte meg valszeg a legtöbb szervezőt. -
V.Stryker
nagyúr
Az új Lioness évad csak számomra lett idegesítő? Valahogy Joe állandó kirohanásai olyan indokolatlannak tűnnek vagy nem is tudom. Valahogy nem áll össze az egész. Két rész után már nincs is motivációm tovább nézni.
Bár lehet csak nekem furcsa, mert rendvédelemben dolgozom. Ott meg felfele nem igazán ugatsz. Pláne nem ilyen stílusban. -
Yellowstone S05
Engem megvett kilóra a sorozat, nagyon élem ezt a cowboy életérzést.
Ugyanakkor el is fáradt kicsit a végére. -
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
a Front Man
red flagbeépülése is vicces lett, de a kedvencem, hogy Gi-hun nem is gyanakodott rá, pedig ott van a nevében a A
ez kimagyarázható.neve még nem feltétlen jelenti azt, főleg 3 év elteltével. Simán lehet, hogy "gyakori név" náluk az, stb... azt a plothole-t vajon betömik-e,
hogy a kamu tengerészgyalogos gyerek meg a transzi ott voltak a lázadók közt, egyértelműen be is tudják őket azonosítani és ki kéne végezzék mindkettőt most a teremben Nem kell őket
kivégezni, mert "visszamentek a pihenőszobájukba". A lázadók akik "csak" megadták magukat, a pihenőszobán, azaz játéktéren "kívül" tartózkodtak. A plothole itt Seong Gi-hun karakter lesz, hiszen ő úgy fog életben maradni, hogy elvileg nem szabadna - nyilván neki "ez a büntetése", a játék folytatása. -
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Örülök, hogy tetszett!
A homo dolog, feltételezem nem a csajokra/nőkre érted csak a pasikra. Hát nem tudom, én szuperszenzitív vagyok ha érzékenyítésről meg bármi woke-ról van szó mégse éreztem Dominatius vonalát soknak. Ő meleg és ez 1-2 jelenetre kihatott, ami ha a fő szálon nem is csavart semmit, de Dominatus karakterét láthattuk hogy bánik
ágyasával. Ha meg Cala lányára érted, nos...az a csaj nagyon szép szerintem, és a barátnője is csinos szóval...én örültem a jelenetüknekhűtlen
-
AD4MINATOR
nagyúr
Mi lenne, ha...?
What If...? (2024)
season 3 finaleBármennyire is próbálom kedvelni, már kezd megfáradni. Persze érdekesek az alternatív történetek, de már nem igazán köt le, érdektelenné vált. Abban reménykedtem, hogy ez az utolsó évad, de lesz még...
-
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Néha mintha felcsillant volna a fény Gi-hun szemében, hogy a 001 nem az,akinek mondja magát. volt egy-két olyan elmerengő nézése rá, aztán, mintha dobták is volna
Ami rohadt mód idegesített, hogy Gi-hun haverja nem volt képes elmondani a gyilkosságot a szobában. Nekem az sem tiszta, hogy rendőr létére hogyhogy nem gyanakszik a hajó kapitányára Jun-ho és még sorolhatnám. De a kislány legalább cuki volt. -
paatrick
őstag
válasz
Janaboy
üzenetére
Ez a lényeg, amíg nincs konkrétum lehet ötletelni magunkban. A 7. rész alapján kb
20-30 évvel lehettek a mi mostani világunk előtt amikor történt valami ha történt, és azóta eltelt 352-400 év. Lehetett ez atomháború, fertőzés, méreg, ezek tűnnek a legkézenfekvőbbnek. De nekem eszembe jutott a Napkitörés is vagy hogy nem is a Földön vannak hanem másik bolygón. -
Ellia
addikt
Dragon Prince-nek lehet tudni, hogy lesz kovetkezo evada? Az biztos, hogy a keszitok most csibaljak az uj Avatar sorozatot, de rengeteg szalat nyitva hagytak egy folytatasnak idougrassal.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
Major Lion
üzenetére
Tényleg, fel is tűnt, hogy a Yellowstone végére kipattintotta magát, de akkor ez a Lioness miatt volt...
-
Major Lion
senior tag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Engem jobban zavart hogy a Sheridan haverja ide is betolta a pofajat, dagadt olajmunkaskent jol mutat a Landman-ben, de ilyen korban meg testtel nem kene mar kommandozni, Sheridannek se, de az legalabb kigyurta magat es nem log a hasa.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
VágniValó
üzenetére
Nem volt rossz, de sok helyen gagyinak éreztem a megjelenítést.
Több alkalommal abba akartuk hagyni a sok homoszexuális jelenet miatt, végül ezeket a részeken beletekerve, nehezen, de túllendültünk.
Összességében egy nézhető, de sok helyen kevésbé kidolgozott, mondhatni felületes történet-vezetés jellemezte.
Anthony Hopkins szinte 5 percet játszik benne, nem emiatt kell megnézni szerintem, hanem amiatt, mert ezen hibák ellenére a mostanság megjelenő kínálathoz képest még így is a jó kategóriába tartozik.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Pitterix
üzenetére
Squid Game 2: hát voltak érdekességek az biztos,
toborzó csávó teljesen felesleges elborulása és öngyilkossága, az az egész nyomozás olyan kurtán-furcsán zajlott, a Front Man beépülése is vicces lett, de a kedvencem, hogy Gi-hun nem is gyanakodott rá, pedig ott van a nevében a red flag: az első évadban Oh Il-nam volt a beépült ember 001-ként és ezt pontosan tudta, most meg Oh Young-il a 001-es. Még arra se vette a fáradságot, hogy normális nevet válasszon, de Gi-hun úgy fest nem a legélesebb kés a fiókban. 
Következő évadra én is kíváncsi leszek azért, van sok plotline, amit nem tudom, hogy fognak folytatni ( ), illetve azt a plothole-t vajon betömik-e,pl. a beteg kislányé, akire szintén elszórtunk 20 percet legalább hogy a kamu tengerészgyalogos gyerek meg a transzi ott voltak a lázadók közt, egyértelműen be is tudják őket azonosítani és ki kéne végezzék mindkettőt most a teremben. -
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Cruz persze megint bebuzult. Zoe otthoni vergődése már kifejezetten zavaró volt.
ja, mindkettő csak időhúzásra volt jó.....
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Nekem kifejezetten tetszett a Lioness második évada.
Van igazság abban, hogy egyes harcijelenetek lehettek volna jobbak, de még így is a sorozat minőségiben igenis a legjobbak közé tartozik...szerintem. -
Rigormortiis
veterán
Befejeztem a Lioness S02-t. Látszik a nagyobb költségvetés, de semmit nem tett hozzá. Az utolsó részben az a harc szörnyen ótvar volt, inkább ne mutattak volna semmit. Cruz persze megint bebuzult. Zoe otthoni vergődése már kifejezetten zavaró volt. Jól indult, és egy nézést megért, de nem tetszik az irány.
A Yellowjackets első évada is pipa. Nagyobb volt a füstje, mint a lángja. A bíztató kezdet után egy teljesen középszerű valami lett belőle.
-
paatrick
őstag
válasz
Janaboy
üzenetére
Igen, megtudtuk hogy
a mindent tudók se tudják hogy mi van kint és miért. Nincs róla adat. Innentől nem lehet azt mondani hogy a nézővel basznak ki mert amúgy tudják csak nem mondják el. Minden értelmet nyer, miért nem mennek ki, miért takarítanak stb.
Egyébként sose értettem az ezzel való kötözködést, az összes ilyen "misztikus"/időugrós sorozat úgy működik hogy annyit tudsz meg amennyit a szereplők. Másrészt egyes nézők még így se bírták összerakni az első évad végére hogy mi történik
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Jaja ez a bajom nekem is vele. A sorozat 3/4-e filler rész kb.
De mondhatják, hogy ezzel próbálja mutatni a rendező, hogy milyen lassú ott az élet. -
-
paatrick
őstag
Silo S2E7
Vicces hogy pont múlt héten írta valaki hogy miért nem mondanak már valamit mi van kinn, miért olyan stb ebben a részben meg meg is jött rá a válasz
Amúgy reggelig tudnám nézni, és mindig az jut eszembe hogy milyen jó játékot lehetne ebből csinálni, pedig nem is szoktam játszani
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Janaboy
üzenetére
Felétől lehetett érezni, hogy egy filler évad lesz, ment a lelkizés ezerrel és ugyanazokat a köröket futották a karakterek részeken át. Ez a 7 epizód belefért volna 4-be és még 4-ben befejezhették volna normálisan, az utolsó rész meg no komment, átment akciógagyiba, amihez látványosan egyáltalán nem értettek.
Kíváncsi leszek a harmadik évadnak lesz-e több értelme, mert az újdonság varázsa elmúlt és kéne mutatniuk valamit a bagatell erőszakon túl. -
-
AD4MINATOR
nagyúr
A kínai negyed
Interior Chinatown (2024)Az évad elején van egy vicces éttermi jelenet, amiből kivágott félperces videó nagy sikert ment az ilyen youtube shorts, stb. platformokon, én is ott láttam és kedvet kaptam. Aztán a nyomozás miatt maradtam... de így a végére érve, megmondom őszintén nem egészen értem mit is láttam. Persze nehéz is behatárolni, hiszen a vígjáték-szatíra-dráma-nyomozós vonalon mozogva nem olyan egyszerű ez. A poénok nagyon jók, de inkább elejtett helyzetkomikumok inkább, mint "rendes" poénok, a paródiás részekre is eléggé oda kell figyelni, hogy leessen a nézőnek. Számomra vegyes érzésű ez a sorozat, volt benne ami tetszett, volt ami nem, így az egész évad után nem tudom ajánlanám-e, annak ellenére, hogy most épp 7 pont felett áll imdb-n, tehát nem rossz csak valószínűleg én nem értettem meg teljesen.. vagy csak fáradt voltam hozzá
-
Bad Pritt
félisten
Squid Game 2 ahogy várható volt árnyéka az első évadnak, pedig őszintén az is csak felszínesen volt érdekes, ráadásul olyan cliffhangerrel vágták el, amit még a Lost is szégyellne.
-
Janaboy
Topikgazda
Silo aktuális része milyen kis pörgősen indult.
Uh nagyon izgi.
Nagyon tetszik ez a sorozat. -
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Direkt terápia
Shrinking (2023)
season 2 finaleCsak ismételni tudom önmagam. Ez a sorozat még mindig jó. A második évad is tele van poénokkal miközben komoly témákról is szó esik, az egyensúly általában megvan, kevés kilengés van. A cast továbbra is ügyes, bár 1-1 szereplő (pl. Sean-t alakító Luke Tennie) mintha kezdene megfáradni, ettől függetlenül Jason Segel és Harrison Ford remek szokatlan párost alakít és Michael Urie továbbra is brillírozik a karakterében. Szóval ebből gondolom egyértelmű: várom már a 3. és egyben utolsó évadot.
-
lemmy9
őstag
Fekete galamb.
Meleg mint a sparhelt. Full buzulós.
-
-
Those about to die
Remélem hogy az illetőnek aki felelős a trailerhez választott rap zenéért, idén valahogy mindkét csuklóját sikerült eltörnie.
Felüdülés volt megnézni ezt a sorozatot 2024-es fejjel. Egy erős 7-es, de lent majd ehhez képest felülpontozom. Róma városában játszódó fogadó 'irodás', gladiátoros, hajtókocsis és politikai dráma. Sok késeléssel, hajtókocsi balesettel, leszakadó végtagokkal, fedetlen női keblekkel (de még mennyivel) és nyomokban Sir Anthony Hopkinst is tartalmaz (és milyen jó jelenetei voltak).Minden cast nagyon jó, egyedül talán a Titus-t játszó színész volt kicsit átlagos. Iwan Rheon a sorozat félkész Al Swearengen-je csak Róma nem olyan koszos, mint Deadwood, és gonoszságának enyhülése is sokkal hamarabb bekövetkezik, mint Al-é
Csípem az Iwan srácot, jó színész. A CGI-tól szerintem sokan sziszegni fognak, de a történetírás, a dialógusok, az izgalmi faktor, a szex és a gyilok kárpótol érte szerintem. Egyértelmű, hogy a show készítői óriási vízióval mentek a studió elé, ők viszont hiába anyagilag annak csak a felét támogatták a készítők úgy döntöttek: "akkor is leforgatjuk azt a jelenetet!" A fehér oroszlán CGI például eszméletlen gáz volt.Szerencsére vannak benne:
- Buja jelenetek ahogy az Rómától az elvárható (párszor beleharaptam az alsó ajkamba)
- Szép nők, nulla body positive laposorrú gömb alakú fekete vagy fehér nő
- Valódi, jól megírt, motivációval rendelkező karakterek, akik többnyire racionálisak, néhol impulzívak
-Karakterfejlődés
-HUMOR, ami engem is meglepett
- Egy jól kigondolt világ/milliő ami részről-részre hatásosabb
- ZÉRÓ WOKE meg politikai üzenet
- Mocskos beszédSajnos vannak benne:
- A jó dramaturgia ellenére, néha kiszámítható történések
- Érezhető büdzsé hiány
- Egyik részről a másikra elmúló sebek
- Nagy ambíciók okozta sorozatkezdési gyerekbetegségekMégis eszembe jutott egy dolog..A House of the Dragon 2. évad...semmire nem emlékszem belőle, max 2 karakter nevére, ehhez képest a Those about to die? A mellékszereplők sorsára is tisztán emlékszem és több, mint a felének a nevére, komolyan mondom!
10/8 szándékos felülpontozás egy 7-es sorozatra.
-
válasz
Tasunkó
üzenetére
Jaa. Nem tartok még ott a könyvben, ahol nagyon lőnek :)
Nekem egyszerűen az addigi részek után erősen kilógott a stílusváltás, a filmszerkezet megváltoztatására (intro-outro, zenék) pedig végképp nem találok magyarázatot. De akkor ez ilyen és kész. Jó lenne, ha a további könyveket is sikerülne filmre vinni (és inkább Kínában, ha lehet).Ui.: egyébként nem az esetleges irodalmi alapmű változtatással van bajom sosem, hanem azzal, ha nem hiszem el, amit csináltak vele.
-
Tasunkó
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Az hogy sor került szaporább tempójú cselekményre, akcióra, az a történetből egyenesen következett. A sorozat forgatása is a technikai háttér, nem csak a műszaki rész. Miért kellett volna stábot cserélni hozzá, bármilyen drámába belefér akciójelenet, vagy olvastad a könyvet és abban nem volt?
-
Komplikato
veterán
válasz
Nordic
üzenetére
Jó, de egy intellektuális krimiből kidobták a gondolkodós részek többségét, hogy ne untassa a nézőket. Ezt nyilván van aki pozitívumként éli meg, én meg nem. Az a fajta tudományos gondolkodás, amivel az emberiség képes bármilyen problémát megoldani, ha kellő energiát fektet bele, az teljesen ki lett herélve a Netflix verzióból. Az eredeti műnek meg az a gerince.
-
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
sh4d0w
üzenetére
Nem vagyunk egyformák, nekem pl a netflixes 3body problem tetszett. Nekem pont azt nyújtotta amit vártam. Ugyanezt nem biztos, hogy 30 részen keresztül megnézném. És igen, nem ismerem a könyvet, szóval az se érdekel mennyi változtatás volt. Engem szórakoztatott, nekem ez a lényeg. Ja és az Alapítvány is tetszett.
-
-
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Első évad nagyon tetszett, azt hittem új kedvencet találtam. A 2. évad egy femináci woke vomitálás lett, nem sokon múlott hogy nem vágtam a távkapcsolót a képernyőhöz. 3. vagy talán 4. rész közben rage quit-eltem.
Csak gratulálni tudok a készítőknek! -
Rigormortiis
veterán
Yellowjackets: Pár rész ment még csak le, de ez nagyon kemény! Kicsit hasonló formulára épít, mint a Lost, ami egyáltalán nem baj. Mondjuk engem jobban érdekelne a múltbeli szál, mint a jelenkori, de sajnos ez utóbbit erőltetik inkább.
-
-
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A Netflix már dolgozott a saját sorozatán, amikor bejelentésre került a kínai változat. Vszleg a producerek kihordtak lábon egy szívrohamot
-
-
Tasunkó
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nagyon technikai a megközelítésed. Ilyen erővel a maszkmester miatt volt a Gyűrűk Urában Nazgúl, mert ha hagyják az eredeti stábot, akkor kertészeti film lett volna.
-
Csak picit dobom fel a témát; most láttam a háromtest problémát - three-body problem - (nyilván az eredeti kínait, ezek után a netflixes nagyon-nagyon harmatos hülyeségtenger), illetve olvasom a könyveket (érdekes - az író sokszor nagyon ügyesen viszi a sztorit, más dolga nem nagyon van ugye, ez nem egy Karamazov testvérek szintű olvasmány, helyenként meg annyira amatőr, mint egy gimnáziumi novellaíró pályázat elődöntőse) és azt tudom, hogy a showrunner meghalt valamikor a készítés alatt. De mikor? Csordogál szépen a történet lassacskán, nagyon fain, vagyis megdöbbentően jó, igazából 9/10 simán megvan és valahol a 20. környékén/után beindul, majd teljesen megváltozik - lecserélődik az intro-outro, a színegyensúly átalakul, az eddigi buddhista nyugalomból egy B akció film kerekedik, majd az utolsó epizód legalább részben visszatér az eredeti vonalvezetéshez. Mi a jó fene ez? Lecserélték a készítőket, kreatív stábot, operatőrt, rendezőt? Hirtelen beugrott valami pénztenger és el kellett szórni? De egy futó felvétel alatt?
Amúgy szigorúan filmes szempontból ennyire koherens és konzekvens alkotás igazi ritkaság. Egyszerűen csodálatos kameramunka, casting és díszletek. Hab a tortán, hogy kb. minden jelenet aranymetszésbe ágyazott, képileg legalábbis. Netflixtől komoly önbizalomra vall, hogy hozzá mertek nyúlni (na az van nekik, nyilván) és szerintem ciki is a végeredmény, de nem annyira, mint lehetne. Aki nem ismeri az eredetit (a sorit, nem a könyveket), valszeg jól fog szórakozni. Én csak feszengtem.
-
paatrick
őstag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Valószínű igen, Netflix egyben adja ki az évadokat, talán a Stranger Things legutóbbi évada volt megbontva de az is csak pár napra.
Amúgy is logikus lenne nekik év végére egy Netflix gigahype hogy megint mindenki ezt nézte.
-
paatrick
őstag
Na feleim, holnap Squid Game S2, én majd csak hétvégén tudom nézni szóval ne spoilerezzétek szét 1 nap alatt
-
AD4MINATOR
nagyúr
Dűne: Prófécia
Dune: Prophecy (2024)
season 1 finaleHát ez... sz@r volt. Nincs mit szépíteni ezen. Olyan érzése van a nézőnek ennél, mint amikor a boomer genZ szlenggel telítve mondandóját társalog, hogy menőnek tűnjön de inkább lesz nevetséges.
Szóval a könyveket nem olvastam, csak a(z új) filmeket láttam (2) de még mindig nem értem, hogy miért menő ez a Dűne? Mit kéne benne látni, ami olyan érdekes vagy más nem csinálta meg jobban? Mert ha űr story, ott a Star Wars, ha királydráma ott a Trónok Harca, stb... de ez, mit tud?
A filmekből az maradt meg, hogy az első rész plakátján Zendaya volt mindenhol, de végül a konkrét szóban forgó színésznő nettó 5 percet ha szerepelt a végén. A második részből meg annyi, hogy a szénné hypeolt Timothé tinédzser gyerek
síel a sivatagban
, majd meglovagol egyfantasy sivatagi-férget 2 kampóval
, miközben kék szemmel igézi a nézőt és lóg ki az orrából a madzag Fremen style.Nos, mit ad ehhez ez a sorozat? Na, hát ez jó kérdés. Ugyan lement mind a 6 rész, a teljes évad mégis félkésznek érződik, sokszor olyan mintha kivágtak volna jeleneteket. Jó sokat.
Szóval vannak ezek afekete ruhába öltözött jedi apácák
, akik valamiért mindenkinél okosabbak és taktikusabbak (bár az nem derül ki miért)... és akik DNS-hackel próbálják uralni a galaxist és nyomni a magas politikai játszmát (ez a része még talán érdekes is lehetne). Aztán van köztük dráma, valaki utál valakit és oda-vissza, stb megy a rinya anővérek
közt... totál lényegtelen a belharcbéli cicaharcok a néző számára - a gond az, hogy a sorozat rájuk épít.Egy sorozat vége után jogos lehet a kérdés, hogy mit adott a nézőnek? Ez, nem sokat.
-
gyuromoj
veterán
-
Rigormortiis
veterán
válasz
abrtom87
üzenetére
Én végignéztem, kivéve a 11. évadot. Szerintem leginkább ízlés dolga, hogy kinek, melyik jön be leginkább, de a másodikat se hagyjátok ki, meg akkor az elsőt sem. A negyediket nem kedveltem, és talán a nyolcadikat (a választósat). Ha a harmadik tetszett, annak lesz folytatása is
Igazából csípem az egészet, rég óta vissza-vissza térek hozzá. Ha egyet ki kéne emelnem, akkor az ötödik lenne(a Lady Gagás) de a legutóbbi, 12. is átjött.
Alapvetően ha nem horrorként tekintesz rá, akkor működik.
-
volandy
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Hát igen kb.: pont olyan!
ÁÁÁÁÁÁÁÁáááááááááááá!
...demegnéztem...... -
abrtom87
tag
American Horror Storyt nézi valaki? Feleségem akar tartani így ünnepekkor egy maratont, de sose láttunk egy részt sem. 132 van összesen, ez rohadt sok. Kb 6 évadot néznénk meg, a 11-12-t nem mert magyarul akarja nézni. Melyikeket érdemes megnézni? A 3. hallottam hogy nagyon jó, nekem a bemutató alapján a 10. is tetszik.
-
Janaboy
Topikgazda
Dune utso rész
Miért változott az alakvalto a hercegnőnek, ha utána átváltozott katonának?
Vagy túl korán buktak le? -
Lajmund
őstag
válasz
Phoen|x
üzenetére
+1 Nekem is!
Tényleg sokkal több is lehetne a sztoriba de az emberek többségének túl tömény lenne és ebbe a formábán még éppen fogyaszthato. Munkatársam pl az elsö 20 perc után kinyomta amikor volt a torokfájás pengével történö gyogyitása. Egy csaj ismerösöm a második rész végén hagyta abba amikor a lány megismerkedett a felmenöivel.
Az nekem is para volt. Na ha még fokoznák ezt és még megtekernék a sztorit jól rendesen az emberek nagy része nem hogy elszörnyedne de még be is sokalna az egésztöl. -
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Tegnap este elkezdtem, és magam se akarom elhinni, de ez kajak jó!
Igen az első rész kb 20 percig nagyon kapkodós csapodár, mert nagyon sok szálat kell elindítani, de utána egész érdekes lesz.A 2. rész tempója már az, amit (sztem normál) ember elvár. A 3. részre pedig elkezdett megvenni a sorozat, hát mi történik velem??? Nincs erőltetetett woke, stb. Helyén vannak kezelve az ilyen témák, mint a klasszikus Róma sorozatban, ami 2024-es fejjel egyszerűen felfoghatatlan. Remélem a 4. rész csak tovább viszi az elmúlt másfél rész színvonalát, mert feltűnő CGI ide-vagy oda, de a Those about to die egyelőre egy nagyon kellemes csalódás.

-
Bad Pritt
félisten
Ez a Dune: Prophecy sorozat odavert rendesen, komoly achievement ennyire hatékonyan váltogatni a remek és érdekes, illetve a végtelenül ostoboid, vállalhatatlan jeleneteket. Nyilván lore hűséget nem szabad keresni benne, abból a szempontból teljesen kuka, önálló sorozatként megáll ugyan a lábán, de kegyetlenül összefüggéstelen és érezhetően szénné lett vagdosva, érzésre még két részt elbírt volna a sztori, hogy kicsit jobban kifejtsék néhány olyan karakter hátterét és motivációit, akik az évad végére fontos szerepet töltöttek be. Ami mellett nem tudok elmenni és amit én őszintén nagy negatívumként láttam, hogy megtettek főszereplőnek egy olyan karaktert, aki úgy gonosz, hogy közben nem morally grey, nem kifejezetten érdekes és nincsenek hangzatos monológjai, mint a GoT emblematikus karaktereinek.
Mert bizony Valya Harkonnen gonosz, de ami még nagyobb baj, hogy ellenszenves is, a legelső pillanattól a legutolsóig, értékelhető megváltó tényező nélkül: nagyravágyó, akit kicsinyes bosszú éltet látszólag minden alap nélkül és hat óra alatt egyszerűen nem mutattak róla semmit, ami kicsit is szimpatikussá vagy érdekessé tenné. Az ebből fakadó másik probléma, hogy az értékes játékidő jelentős részét vele töltjük el és így nem marad idő fontosabb szálakra, rengeteg történés off screen zajlik le és csak az eredményt látjuk. Ehhez kapcsolódik, hogy nagyköltségvetésű sorozatnál ritka az olyan kontinuitási hiba, ami itt átment ki tudja hány emberen, mire felkerült a streaming felületre: a negyedik részben egy beszélgetés során olyan ranggal beszélnek egy harmadik karakterről, amely rangot csak a következő részben kap meg.
A történet is so-so, sok konfliktust olyan kurtán furcsán elvágnak, másokat a semmiből előszednek, sokszor óriási ugrásokban lépked előre a sztori, máskor ugyanazt elmondják újra és újra és újra, hogy a nézői fejébe véssék, ki kit szeret vagy utál és miért. A nők természetesen talpraesettek és erősek, a férfiak vagy néznek ki a fejükből bután vagy ők Travis Fimmel és bohóckodnak a kamera előtt, kettő közt átmenet nincs igazán. Emberünk amúgy szenzációs, láthatóan ez a színészkedés csak egy mellékes dolog számára a farmja meg a söre mellett, de valahogy mégis meggyőzi a legnagyobb fejeseket, hogy rá van szükségük a dollárszázmilliós produkcióikban, majd ugyanazt csinálja tíz éve mindenben, amiben szerepel. Nem tudom nem szeretni, mert van egy erőteljes karizmája és néha meg-megvillan, de hihetetlen vicces, hogy Ragnar Lothbrok ugyanúgy működik mindenhol, legyen az viking harcos, őrült kultista vagy rejtélyes katona.
Amit nem tudtam kiverni a fejemből a legelső pillanattól kezdve, mert még rá is erősített a sorozat, az ugyanaz az érzés, mint a Rings of Power esetén: adott egy biblikus méretű, évszázadokon átívelő konfliktus, jelen esetben ember és gép között, tele érdekes karakterekkel, csatákkal, árulással és nehéz döntéssel... majd inkább feldolgozzák az azt követő időszakot, ami minden volt, csak érdekes nem. Ezt is lehetett volna úgy csavarni, hogy valami tanmese kerekedjen belőle, de a fentebbi Valya probléma miatt teljesen elsikkadt minden más kérdés, amit a sorozat tessék-lássék módon feltett. Talán a második évadban jobban elmélyülnek olyan erkölcsi dilemmákban, amire most még csak utalgattak, mert tagadhatatlanul lenne miből táplálkozni.
Amibe viszont nem igazán tudok belekötni az a production value és a színészek (egy-két kivételtől eltekintve): rohadt jól néz ki a sorozat, egyszerre idézi meg Denis filmjeit és marad egyedi, bár talán kicsit túlságosan is hasonlít rájuk, olyan érzésem volt, mintha a gépirtó hadjárat és a sorozat között eltelt évszázadban többet fejlődött volna az emberiség, mint a sorozat és a film között eltelt tízezer évben. A színészek közül a hölgyeket érdemes kiemelni, Emily Watson, Olivia Williams és Jodhi May csuklóból hozzák a szerepüket, a fiatalok sem voltak rosszak, csak kicsit egydimenziós mind, láthatóan nem volt cél komplex karaktereket írni, mindannyian a megszokott archetípusokból táplálkoztak.
Egy sorozat évad befejezése után mindig azon szoktam gondolkozni, hogy kinek ajánlanám és most elég nehéz helyzetben vagyok: Dűne fanoknak egyértelmű nem a válasz, tele van baromsággal, lore szempontból értékelhetetlen és felülír rengeteg alapvetést Herbert írásaiból. Sci-fi sorozatként egyértelmű hátrányból indul, bár sok benne a sci-fi elem, de ezek inkább csak hátteret adnak a feudális huzavonához. Királydrámák, high fantasyk kedvelőinek esetleg jó döntés lehet, GoT korai évadokat ugyan nem éri el, de a Rings of Powert, Witchert, hasonszőrű banalitásokat csuklóból megpofozza még ilyen összecsapott állapotában is. Mindenki más jobban teszi, ha inkább újranézi a filmeket. -
laracroft
senior tag
Ez a Bodyguard nem volt azért rossz, na. Végig feszült volt, tetszett.
-
bobalazs
nagyúr
Aziza Barnes, a Snowfall és a Teenage Bounty Hunter írója 32 éves korában öngyilkos lett
-
Pro Koryak
addikt
válasz
negyven2
üzenetére
Baszki elment majdnem 20 rész és semmi érdemi/érdekes infó a külvilágról: pl. miért ilyen, mi történt, mikor, kik, mi miatt..stb. egyáltalán hol vannak?
Aztán ott vannak az alagutak, hová vezetnek, miért vannak lezárva, miért nem tárják fel őket...stb
Kergetőznek a silóban, ez megy 2 évadon keresztül. Nekem ez nem érdekes!#80203 volandy
Banyek ezt elkezdtem tegnap, de a fsz pasi mint a Goofy kutya megelevenedve...
nembííírom. -
lemmy9
őstag
A fiam már látta heti pár részes szeletekben nézve az animációs Avatár:Aang legendáját. A Netflixes sori vállalható 8 évesen?
-
Tasunkó
őstag
válasz
Kergeboci
üzenetére
Általában a vezetőkre kenik, ez ugyanaz a kényelmes technika, mint a 2. világháborúnál Hitler. Nyilván az ilyeneknek vannak szövetségeseik a csapaton belül, akár öntudatlanul is, illetve az áldozatok esetén felmerül hogy egy ilyen szekta létezését a társadalom, de főleg a jogrend hogy nézhette tétlenül már a kezdeteknél, és az is rendkívül kellemetlen, hogy mennyire hasonlíthat a manipulációs technikájuk a kereskedelmi tevékenységhez, vagy munkahelyi kollektívához. Egyébként is az a jó polgár, vagy dícséretes fogyasztó, akit bármikor be lehet rántani egy szektához, ennek ellene menni nem gazdasági közérdek.
-
válasz
lezso6
üzenetére
Nem tér ki az egyénekre. Csak a vezetőkre. Nagy vonalakban foglalkozik csak a követőkkel, a fókusz a taktikán van, amivel megfogják őket.
Pedig vannak itt túlélők, elég kemény helyekről, de a szektának, az általunk teljesen elképzelhetetlen napi rutinján kívül, semmi más plusz infóval nem szolgálnak. Semmit nem tudunk meg az egyénekről, hogy kit hogyan és miért fogott meg ez az egész.Lehet ez csak nekem hiányzik, de nekem nagyon.
-
-
How to Become a Cult Leader
Hogyan váljunk szektavezérréDoksi film, a témája a nevéből kitalálható. Rengetek archív felvétellel dolgozik, a tipikus interjúkon felül, stilizált animációk segítségével mutatja be a történteket
Nem tudom, én vagyok e túlságosan is demagóg, vagy a sorozat veszi túlságosan is félvállról ezt az egészet (szerintem a hangvitele és a bevágott videók, animációk karikatúra jellege inkább ez utóbbi felé billenti a mérleget), de megértés vagy érdeklődés helyett, csak annyit tudott kiváltani belőlem (amit amúgy eddig is tudtam), hogy elképzelhetetlen mértékű az emberi faj tagjainak ostobasága. Nehéz elhinni, hogy ennyire hihetetlenül vak legyen valaki.
A cél az akart lenni, hogy bemutassa azt elképzelhetetlen utat, amivel ennyire ki lehet mosni az emberek agyát. Be is mutatja, csak a fent említettetek fényében, valahogy hiteltelennek hat. A módszer lépései felsorolva vannak, csak az nem jön át, hogy ez hogyan és miért működhet bárkinél is. Még akkor is, ha bizonyos elemei túlságosan is ismerősek, és eredményük rendszeresen visszaköszönnek a saját társadalmunkból, közvetlen közelünkből is. Bár talán ebben (is), a korábbi diktátoros évad/társ sorozat, még erősebb volt.
-
Miklós315
senior tag
Secret Level
Technikailag nagyon ott van, jól néz ki, de a legtöbb tök érdektelen/unalmas, üres "techdemo" (leginkább "kit érdekel harci akció").
Három epizód tetszett, ezekben volt humor, ötlet, valami "tanulságféle" tartalom, érdekes karakter, szóval szórakoztatóak:
S1.E3 New World: The Once and Future King
S1.E9 The Outer Worlds: The Company We Keep
S1.E14 Honor of Kings: The Way of All Things -
Bad Pritt
félisten
válasz
-FreaK-
üzenetére
Most kezdtem el, lepörgött három rész és kíváncsi lennék, hogy akik mondjuk csak a két Denis filmet ismerik azok mennyire vakarják a fejüket.
Megvan az összes könyv, olvastam is mindet, köztük a sorozat alapjául szolgáló Sisterhoodot is, de még én is hátrahőköltem az első rész végefelé és felcsaptam a wikit egy dialóg közben. Ilyen biblikus mennyiségű lore dumpot, mint amit ebbe a sorozatba beleírtak néha egész elmés, máskor roppant kínos expozíció formájában szerintem még soha nem tapasztaltam képernyőn. Nem mondom, hogy rossz, de nem is csodálkozom az IMDb ~7 körüli átlagon, tényleg mellbevágó, ahogy csak mondják és mondják az újabb neveket és helyeket és összefüggéseket, amiket komplex módon értelmeznie is kéne a nézőnek. -
-FreaK-
veterán
Dune Prophecy S02 berendelve. Great! [link]
-
volandy
senior tag
válasz
Pitterix
üzenetére
Köszi!
Nekem tetszett!1992.(spanyol thriller sorozat,2024).
a gyilkosságok mindig ugyanazt a sémát követik.”„Miután férje egy furcsa robbanásban meghalt a feleség válaszokat kezd keresni, és ebben csak egy biztonsági őr, volt zsaru és alkoholista segít neki. Miközben
Hatszor 45 rejtélyes és brutális perc az új spanyol sorozatgyilkolós thrillerben. A titokzatos sorozatgyilkos története az 1992-es sevillai Expo eseményen kezdődik, és Curro, egy tarkacsőrű madár – az Expo kabalája A főszereplő privát nyomozópáros jól követi az eseményeket, mindig egy lépéssel a rendőrség előtt járnak. Az 1992 több mint egy thriller. A bűnügyi része talán nem olyan feszes, de az akciórészek izgalmasan vannak előkészítve,– kíséri áldozatait a túlvilágra. Motivációja a világkiállítással kapcsolatos fontos vezetők lángszóró általi könyörtelen likvidálása és szörnyű haláltusájuk. Legalább négy epizód szükséges, hogy értelmet kapjon a kegyetlen mészárlás, és ha már kellően beleéltük magunkat a pörgő eseményekbe, bizonyos értelemben szimpátiát is érezhetünk a kíméletlen tettessel, akiről annyit tudni, hogy titokzatos, sebhelyes és latexben fürdik. Nem horror sorozat, dea tempó felgyorsul, a lángszóró remek tűzeffektjei igen látványosak. azért brutális látvány, a vérengzésre érzékenyek kerüljék. Műfajkedvelőknek a sorozat nem rossz választás. Egész jó thriller, néhány kifejezetten kemény és kreatív gyilkolós jelenettel.a többszörös tűzgyilkosság -
negyven2
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Vagyis számodra jobb lett volna ha egyben jön ki az évad... mert ugye mi is annyit tudunk éppen aktuálisan amit a szereplők. Igen vannak akik többet tudnak, de nem mondják el... és igazából ahogy láthatjuk, néha ők se tudnak mindent...
-
AD4MINATOR
nagyúr
Sweetbitter
season 1-2 finaleA Fallout meg a Sweetpea után megkedveltem Ella Purnell-t, úgyhogy megnéztem ezt is tőle, bár a sorozatban inkább Caitlin FitzGerald remekelt. A történet érdekes is lehetne, az első évad még az is, a második már felesleges húzás, nem is csoda hogy kaszálták 2 évad után. Az első évadban lévő újdonságok, és azokra való ráismerése a karakternek érdekes, és van miért drukkolni, de a következő évadban már nem tudja a lendületet tartani a sorozat és felesleges szerelmi-háromszög drámával igyekszik, ami inkább visszafelé sül el.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Gamer PC bontódik
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Zalman T4 Plus DeepCool 400W
- Garanciális JBL Reflect Aero Bluetooth fülhalgató
- iKing.Hu-Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black 12/256 GB-karcmentes Garancia 2028. 08. 23-ig
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Csípem az Iwan srácot, jó színész. A CGI-tól szerintem sokan sziszegni fognak, de a történetírás, a dialógusok, az izgalmi faktor, a szex és a gyilok kárpótol érte szerintem. Egyértelmű, hogy a show készítői óriási vízióval mentek a studió elé, ők viszont hiába anyagilag annak csak a felét támogatták a készítők úgy döntöttek: "akkor is leforgatjuk azt a jelenetet!" A fehér oroszlán CGI például eszméletlen gáz volt.
nembííírom.