Hirdetés
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Három operációs rendszert kínál a NexPhone
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tasunkó
őstag
válasz
dokee78
üzenetére
A Dark. Még nem fejeztem be az első sorozatot, és nem biztos hogy értem, de akkor meg figyelmetlen voltam és megnézem mégegyszer, mert érthetően mesél. De lényegét tekintve ez az ötlet szenzációs, ott van a világ legjobbjai között. Társul ehhez a minőségi kivitelezés, képi világ,a színészek, minden részlet kiváló. A zenéket el sem tudom képzelni honnan szedi aki készítette, de rohadt jó érzéke van hozzá, pont telibetalálja mi kell a képekhez vagy a jelentekhez. A legjobb értelemben vett misztikus stílusa van, hogy kellően hétköznapi, nem hatásvadász, mégis van hangulata , és nem kell hozzá misztikus thriller rajongónak lenni, bár lehethogy később meredekebb lesz, de asszem addigra már megvesz kilóra.
-
Tasunkó
őstag
válasz
sherlock82
üzenetére
Még így is világelső sztem. Most kezdtem a Dark-ot, és átkapcsoltam németről angolra, mert azt jobb feliratokkal nézni ha értem is valamennyire. Gyorsan vissza is kapcsoltam, mert ismerem ezt a hongkongi akciófilmekből. A szájmozgás leszarva, a külső zajok teljesen eltompítva, az előadás is mint egy dokumentumfilm.
-
Tasunkó
őstag
A liter vér az stilisztikai elem, nem néphülyítés. Mint John Woo-nál a mexikói felállás, meg a galambok, vagy a hongkongi akciófilmekben literszámra fröcsenő, spriccelő vér, ez mind stíluselem amiket átvett Tarantino például a Kill Bill-ben. Meg humorforrás, tehát amikor a 10. kísérletnél is meg kellett mutatni hogy beteríti az agyvelő az ablakot, az inkább szarkazmus volt. Ez inkább disztópia és szatíra szempontból van építve, mint valós sci-fi. A logikája ami a technikai részt illeti, a cyberpunk eszközöknek ágyaz meg, amit mindenki látni szeretne. Meg a mérhetetlen cinizmus, ami kijózanít egy fényes tudományos fantasztikus jövőképektől.
Ez a cinikus disztópia sokkal valóságosabb, mint a Star Trek szerű idealizált világ, aminek a mai valóságban semmi jelét nem látjuk, de az egyiket azért szeretik mert technikai résszel foglalkozik, a Falloutot meg azért mert a társadalmi részével.
A Fallout játék is egyedülállóan merész kifigurázása volt a 60-as évek amerikai álmának, a porszívóügynök értékrendnek, vagy mi lehet jobb szimbólum a kaszinókapitalizmusra, mint a New Vegas. -
Tasunkó
őstag
Sosem fogom elhinni hogy a His & Hers-t nem AI írta. E
Az időhúzás is elég eredeti, olyan mintha videóklipp lenne, de néha a szereplőket olyan helyszínekre genarálták és olyan cselekvésre, aminek nem volt semmi értelme 3 perces távlatban, mint az AI szöveg hogy hosszabb időn át érződik hogy nem emlékszik mivel kezdte el a mondókáját. Egyébként nem volt buta vagy nézhetetlen csak értelmetlen.kkora szélhámosságot csak az AI generálta shortsokban láttam még. -
Tasunkó
őstag
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Ez igaz, Angelina Jolie jobban hasonlított volna a játékbeli karakterre, még nagyobb csöcsökkel.
-
Tasunkó
őstag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Az Ozark alapján rendezőnek jó lehet, mert ott a mellékszereplők tündököltek, és ő sem akadályozta őket azzal hogy szerepeltetni akarta volna magát. Meg ott passzolt hozzá az a kispolgári figura, de az is elképzelhető hogy ő nem is olyanra akarta, csak aztán az lett.
-
Tasunkó
őstag
válasz
stellaz
üzenetére
Unalmas, és mindenki a trendi lakberendező szakács látszatkarakterét hozza, ami hiteltelen. Jude Law tudja jól előadni a figurát, csak ő érdekes benne. Jason Batman nagyon jól haverkodhat, mert színészi teljesítményéhez képest túlfoglalkoztatott. A kispolgári fazonjával folyamatosan kikukucskál, a bohém rocksztár szerep úgy áll neki mint egy sebtében összerakott télapóálarc. Csodálom akik egy jelenetben vannak vele, hogy azokat nem zökkentette ki a figurájukból, a komikus határát súrolja a megjelenése.
-
Tasunkó
őstag
válasz
negyven2
üzenetére
Ez a kép úgy néz ki mint a bukás előfutára. Sokkal inkább hordozná a siker ígéretét, ha az aliexpresses hátgerincfixáló helyett ott elöl egy nagy dekoltázs lenne, és a hatalmas mellei szinte kidőlnének rajta. Akkora különbség, mint amikor a Mátrix 2-ben Trinity találkozott Monica Beluccival.
-
Tasunkó
őstag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
A 2x-es sebesség amúgy sem ment meg semmit, csak áramot. Rhea Seehorn annyira rossz volt hogy Oscart kapott a Pluribusért, szóval kommersz siker is. Úgy néz ki jó fejőstehénnek látják Gilligant, így a következő évadba is öntik a pénzt.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Nagyobb baj, hogy megint bekapta a daráló, most a Task-ot, pedig napokig elláthatott volna. Az első rész volt olyan bevezetős, de utána végig ha nem is konstans izgalmas, de minden rész túl feszült volt ahhoz, hogy képes legyek beosztani. Ez olyan kézben tartott Glock-os sztori, házkutatás, szűk helyek. Meglehetősen autentikus életútja van a szereplőknek, néhol túl nyomasztónak tűnt, de végülis jól összerakták. Valami kis szikra hiányzik belőle csak hogy megadjam neki a 9-et amivel a Valhallába belép, de a 8,5 alá nem tud menni, nagyon jó volt, kösz a tippet.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Egyrészt tökmindegy, mert 1 cégben elég gyakori hogy valaki 6 éves szintjén viselkedik, az is rendre előfordul hogy a földhöz veri magát, az meg olyan 3-4 évesekre jellemző. Másrészt is tökmindegy, mert a külső énjének a magánéleti problémáit viszont tárgyalja a sorozat, így az hogy mennyire pontosan találtam el a konkrétumokat, újfent sem lényeges.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Severance: Aha, akkor csak én kapcsoltam össze, már látom, mert volt egy ilyen jelenet
Seth Milchick came to Jim's home to talk to his father. While they went into a closet to do that, Milchick ordered Jim to count to 1000 and stay out of the closet. When Jim came into the closet anyway, Milchick pulled him off Dylan and reminded him of their deal. Then he told someone on a radio to end it, restoring Dylan to his outie self, and released Jim, who ran into his father's arms.[1] Jim's mother prepared to leave for the night and told his father that it was their turn to make cookies for Jim's class, so he had to cut them and put them in the oven.[2] Erre emlékeztem, de azt a részt akkor lehet csak én gondoltam hozzá
Mivelhogy Dylan és Milchick a valóságban ismerik egymást, méghozzá valami egyeszség vagy kapcsolat van köztük. Ráadásul Jim, a gyereke is ismeri, mert úgy fejezte ki magát Milchick hogy megmondtuk hogy számolj 1000-ig, kommunikált a gyerekkel. Ebből hogy Dylannak csak ez a gyereke afro, és a jelentből következtettem erre, de tényleg később ez nem volt megtámogatva. -
Tasunkó
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Úgy emlékeztem az 1. sorozatban
amikor hazament Dylan, akkor rajtakapta Milchiket, vagy nem ment haza, de bevillanása volt ilyen emlékről amikor rajtakapta. És volt 1 kifejezetten afro gyereke is, márpedig a felesége svédnek is elment, Dylan meg kifejezetten latinó volt. -
Tasunkó
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
A valóságban ezt a vállalati környezet hozza magával, a vállalat céljaiból fakad. Mást ne mondjak az ember és gép közötti különbségek minimalizálására törekvés. Általában ha az ember úgy reagál mint egy gép, az nem fura, ellenben ha emberi reakciói vannak, az a vállalatoknál szélsőséges. Ez alapján ha normálisak lennének és nem agymosottak, az irreális, mesebeli lenne. Túlnyomó többségben persze a filmekben mesebeli munkahelyi közegek vannak.
A dagi amilyen helyzetben volt, tehát a feleségét a Milchick dugta, és gyereke is volt tőle, de szerette a gyerekeit, ezért kompromisszumból az asszonnyal maradt, és ebben a kényszerpályában egy reális reakció volt hogy a személyisége gyerekessé regresszált. Volt némi különbség azért, otthon gyerekesebb volt, a céggel meg szembeszállt. -
Tasunkó
őstag
válasz
stellaz
üzenetére
A Severance első sorozat az nagyon jó. A munkahelyi közeg kár hogy elég hamar kulminálódik, azt a feszkót ami az eljén ment 2 évadig bírtam volna nézni. Az a jó benne hogy pont olyan agyhalottak mint melóban, de nem kell köztük lennem, így élvezetes a kínlódás. Olyan mint a Monty Phyton vagy az Office kínos jelenetei, vagy bekapcsolni a nótatévét amikor elkapcsolhatok, üdítő hogy nem kell azt hallgatnom és izgalmas egyszerre hogy mennyien ilyet hallgatnak és még mindig nincs apokalipszis. Ezek a fehér folyosók az agyhalott életidegen vállalati kultúrát jelentik, eszembe sem jutott hogy ez sci-fi. Amúgy csak annyira sci-fi, mint Philip K. Dick, csak egy ötletet használ ki a ma bemutatására. A karakterekkel nagyon megfogták ezt az élethosszig tartó munkaviszonyok okozta civilizációs kiégést, a reakcióikban, a gondolkodásukban, a tempóban, minden olyan örökkévalóságos.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Janaboy
üzenetére
Nálam az 1-es sorozat nem ütött ekkorát, bár nagyon jó volt hogy végre felfogtak egy játékot lényegileg, de ezen kívül döcögős volt a sztorivonal. Itt meg már kezd beindulni, minden rész egyre jobban tart már egy sztori ívet, az arcok hatalmasak benne, és a játék közben pont ezeket gondoltam hogy lényegi elemek lehetnének egy filmben, brilliáns megvalósítás. Bár a New Vegas annyira jó alap volt egy filmre, de a Last Of Us-on látni hogyha a szájukba adják, azt is el tudják cseszni. A Fallout az első eset hogy nem Gameboy Donkey Kong-ot látnak egy számítógépes játékban. Remélem 10 évados lesz a Fallout, itt annyi törzs van meg felekezet, jó nagy kavart lehet csinálni.
Olyan jó érzékkel játszanak a színészek is, hatalmas arcok, annyira vették a lapot hogy ez nagyon reményteli csapat a jövőre nézve. És azon ahogy a csávó próbált kijönni az ajtón abban a szuperpáncélban, látni hogy nagy humorérzékük vanEz is hogy Clint Eastwoodot hozza Walton Goggins, ezt pontosan így kellett. , mert ha csak 2x nem sikerült volna akkor még csak átlagos, de hogy 3x lefejelte az ajtót, hátaz kész
-
Tasunkó
őstag
válasz
Atomgeszi
üzenetére
. Én is Von der Leyennek hívtam, de nem mertem ide beírni, mondom olyan oroszpártinak hangzikNálam is ugyanez jött le, meg ez a kézremegést akkor mutatták volna az élőfelvételen, de Tizinek csak Mike mesélésében remegett a keze
Egyetlen fura jel, a karkötőt hogy visszaadta Tizi. Ha tudja hogy meg fog halni, akkor nem biztos hogy visszaadja, mármint annak hogy ebben temess el, vagy legyen egy plusz emléked ha úgyis tele a ház. Persze ez meg a szabad döntés jele volt, de lehetett úgy érteni, (mert az öngyilkosságot lehetőségnek még csak Sheridannál láttam, ez mondhatni egyezményes a filmek világában)hogy volt egy terve amiben többé nem találkoznak, de ez sem perdöntő mert a terv kudarcba is fulladhatott, és valószínűleg meg kellett volna menteni a fekete csajt mindehhez, annál a pontnál amikor nem tudták megmenteni a lelövéstől érezhető volt hogy innen nem lesz visszaút. -
Tasunkó
őstag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Stranger Things az ilyen felnőtt és gyerek mese keverve
így a felnőttek tudják hogy meghalt Tizi, Max pszihopata lesz, Jonathan drogos stb., a gyerekek számára meg Tizi túlélte, és a többiek sorsa az lesz amit Mike jósolt nekik. -
Tasunkó
őstag
válasz
Grave_444
üzenetére
Még az a jelenet volt az egyik legelviselhetőbb lelkizés, ugyan a maga sablonos családi ebédnél éneklő amerikai családos módján.
a végétől eltekintve egy perc lelkizés nem volt, ami nem üres sablonszöveg lett volna.Eltörpült a Wynona anya fia lelkizéséhez képest, vagy Dustin is rém idegesítő volt, de
Meg akkorra lehetett tudni, hogy végrevégre vége ennek a szálnak, mert az egész évad addig a pontig masszívan a comingout erejéről szólt. Felváltotta a klasszikus filmekből a szerelem mindent legyőzt, itt a féfi-férfi iránti szerelme hozza el a világbékét, a nő nő iránti szerelme csak koszorúslányként tudja megtámogatni. A kevert nemű szerelmi vonalak inkább csak egy letűnt kor hagyatékakéntA part1 4. rész fináléjában egyértelműen a comingout erejével aratott egy rangadó döntetlent Vecnával. De mégsem lett zavaró, mert sok volt a cselekmény és azokat rendre megállították egyéb, de szintúgy üres lelkizős hablatyok, és ember legyen a talpán aki ki tudja válogatni melyik volt a fölöslegesebb.semmire nem voltak hatással.
Na és még ki kell emelni hogy kitűnően játszott. Ha számításba vesszük a rengeteg sablonos érzelmet, amiből valamit eszkábálnia kellett, akkor jól összetákolta ,nem volt zavaró.Will -
Tasunkó
őstag
válasz
paatrick
üzenetére
Igen az elején még cuki volt, bár az a túl sovány tipus, de még elment jó nőnek simán. Olyan lehet aki nem bír felszedni kilókat meg tepert is a szerepre, vagy csak a stáb sem a lányokat szereti, így nem volt aki szóljon. Hollywoodban újabban rákattantak erre a hatalmas szemek, szögletes állkapocs kombinációra mint a Fallout-os csaj, aztán néha nem jól öregszik.
Kicsit átrendezte a Jonathanos jeleneteket, mert neki még akkor kellett volna elvenni Nancy-t amikor még cuki volt. -
Tasunkó
őstag
Végre rájöttem honnan ismerős a Stranger Things-ből
. A lengyelpiacon régen lehetett kapni Rambó-pólót ahol szakasztott így nézett ki Stallone. Meg a pohár vége felé Frodó is befigyel.Nancy Sweeper -
Tasunkó
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
A legtöbb embernél ügyesebben reagál Carol, intelligens és szemfüles. Amiket felsorolsz hátrányokat az inkább előny, vagy a karakter kidolgozottságát jelenti. Például az elején sokkal szélsőségesebben reagál
Ezek a részletek az átélhetőséget segítik, hogy minél átlagosabb legyen a szereplő, persze egy filmhez képest, mert ha teljesen átlagos, akkor az orrát túrná egy sztriptízbárban.mint a későbbi részekben, a végére látszik ahogy simul ki a szinusza, az sem véletlen. -
Tasunkó
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Nem igazán egyedi, szerintem Gilligan egy klasszikus mozi rendező. A stílusa inkább érthető mint különc vagy rendhagyó. A témaválasztás nagyon jól reagál a korszellemre, kíváncsi is voltam mivel fog visszajönni a sorozatkészítésbe. Carol azért olyan kellemetlen, mert a tipikus amerikai álom kihúzott sorszámának a tulajdonságait kapta. Dekoratív, jól szituált, kellemesen és stílusosan berendezett ingatlan, írónő, a fogyasztói társadalom dísze. Persze bizonyos keretek közt lehet kellemetlennek venni, mert egyébként meg csak átlagosan kellemetlen, nincs arra kihegyezve, szóval érthetőek is lehetnek a reakciói.
-
Tasunkó
őstag
Nem rajongok azért a stílusért amit a Severance csinál, hogy újabb rejtélyekkel mossa el a régi által felvetett kérdéseket, mert nem tudja mindenre kiterjedően kitalálni a magyarázatot, emiatt nem tudni hogy egy új fordulat tényleg lényeges lesz, vagy csak egy blöff. Gilligan nem ilyen, amit megmutat azt elmagyarázza, nem számítok befejezetlen blöff mellékszálakra, szimplán ennyi rész alatt ide tudott eljutni. Pluribusban volt konklúzió,
hogy nem baszakodnak tovább azon hogy mit akarnak az ufók, hanem felveszik a harcot-atombomba. Carol amúgy is kilépett a komfortzónájából ezzel a megértősdivel, jó partnert kapott a dél-amerikaival a beszólós stílusához, hihetetlen találkozás volt. -
Tasunkó
őstag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
A Breaking Bad-ről eszembe nem jutott volna hogy lassú. Minden sorozat évadokon át mesél el valamit, ennek része hogy elosztja valahogy. Nem tudnék a BB- ből kivágni egyetlen jelenetet sem. Látni véltêl valamit ami nem volt ott, mert mert nemhogy perceket , de évadokat is kapott pluszban a Saullal. Ugyanez lehet a Pluribusnál, de ez annyiban speciális hogy úgy vettem észre van akiket nem érdekelnek lételméleti és társadalmiszociális témák, és emiatt nem értik. Annyira adja magát hogy nem a víz tehet róla hogy nehéz valamiféle szempontokat találni ellenvéleményre, mert engem meg alapból érdekel amiről szól, így nehéz elképzelni milyen lehet ha nem.
-
Tasunkó
őstag
Tényleg ez a Stangerthings 5.
így szétplasztikázta a lepénylesőjét, ez volt a legnagyobb devizája pedig. Más filmjeiben is rohadt jól gesztikulált a mimikájával a csaj, és annak része volt az orr felsőajka hogy úgy dobálta az arckifejezéseit, mint valami Pixar animációs film, most meg ez kicsit olyan meghökkenés mint amikor Mickey Rourke visszatért traktorgumi ábrázattal.Tizi -
Tasunkó
őstag
válasz
paatrick
üzenetére
Igen, emiatt írtam mert ahogy S04
reinkarnálódott Eddie-be az előző Dustin életét is elvesztette, ezért nem lehet a csaj. Az újból még csak 1 részt láttam, azt sem végig annyira idegesít hogy mindenről beszélnek csak Max-ről nem, aki meg úgy végződött a 4. hogy ripityára törte a Tekla. -
Tasunkó
őstag
-
Tasunkó
őstag
válasz
Narxis
üzenetére
Van egy olyan gyanúm
Van ezekben valami színpadiasság ami átjön a filmből is,hogy ha visszakérné sem adnák vissza, mert azzal nem tesznek kárt benne. Amúgy ez a Rhea Seehorn ilyen karakter is lehet, a Saulban is elég kiismerhetetlen, felemás figurát játszott, nem lehetett rajta eligazodni.csak még nem derült ki miért. lehet a saját ötleteit is beleviszi a párbeszédekbe, azért olyan valóságosak.Az utolsó részben feltűnt, de közben is, hogy -
Tasunkó
őstag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Kiváló észrevétel Gillian-től hogy az eddigi utópiasztorik jellemzően 1 csattanóra voltak kihegyezve, és pont ez a lassú kibontás hiányzott. Rhea Seehorn természetesen jól játsza a szerepet amit neki szántak.
-
Tasunkó
őstag
Az jutott eszembe a Pluribusról hogy a mai elit és bővítményei számára az átlagember is lényegében
Nekik csak szólni kell, és minden előteremtődik mosolyogva, pláne az ő szintjükön akikkel találkozni tudnak azoktól csak ilyen homogén bólogatást kapnak.meg van fertőződve ezzel az ufóvírussal. fontosnak tartotta hogy a megszokott civilizációs céljainak megfelelően affele motiválja őket hogy megfelelően hideg legyen a folyadék. Meggondolatlanság lehet, de valahogy inkább kötnék kompromisszumokat hogy elengedjek a lényegesnek látszó érdekeimbőlKíváncsi vagyok hová fog vezetni, az nagy volt amikor a dél-amerikai fickó megkapta a kórházi számlát, hirtelen az elvei teljesítésülését nem lett olyan körülményes a háttérbe szorítani. Meg a Carol néha szimbolizálja az USA világirányító terveit is, ahogy rendíthetetlenül kitart az értékvélasztása mellett, mindegy hogy emiatt milyen előreláthatatlan fejleménybe rongyol bele, lényegében először lő, utána kérdez. Alaposan nem merültem bele átgondolni, de első blikkre amiket Carol fontosnak tart, azok elég nagy marhaságok. Talán erre utal amikor a kaparós sorsjegyet vette le a kúton, meg amikor langyos üdítőt kapott, és , nem tudom hová fog fejlődni, de Vince Gillianról nem tudom elképzelni hogy kifejezetten abba az irányba tartson amivel a kaszinókapitalizmusnak gyártana indoklást, meg amúgy is egy zseni mert politikamentesen tud ezekről a dolgokról beszélni.és ufóvá válnék szívesebben -
Tasunkó
őstag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
A proli szenvedést jobban szeretem nézni. Valamiért ha gazdag a szereplő és jó is akkor ez két tulajdonság egyben, instant leveskockává változtatja. Adok egy esélyt ennek a Tasknak.
-
Tasunkó
őstag
A Pluribusnak elgondolkodtató felütései vannak a társadalomra nézve, szórakoztató analógiákat lehet találni, vicces, mozi szintű fényképezéssel, minden percét élvezem. Szórakoztató az egész, végképp nem unalmas, de ha ilyeket keresel hogy ütős, izgalmas, akkor azt nem biztos hogy meg fogod benne találni. Az elején talán ütősnek tűnhetett számodra az ötlet, de nem volt szándékában akkor sem ütni, amit leírtál azok nem értelmezhető kifejezések ezzel a sorozattal kapcsolatban, talán a Money Heist tipusú sztorikkal kapcsolatban inkább helyénvalóak ezek az elvárások.
-
Tasunkó
őstag
válasz
cattus
üzenetére
A milói vénusz mióta nem szép? Jellemzően szép embereket ábrázoltak, de nem kizárólagosan, mert a téma olykor nem tette lehetővé. Persze vannak egyéni preferenciák, minthogy a meleg divattervezőknek a fiús kinézetű nők jönnek be, így nem biztos hogy ami látszik az tükrözi is az adott kor szépségideálját.
-
Tasunkó
őstag
válasz
freeland0806
üzenetére
Hypeolva azt nem tudom, de mégcsak az sem igaz hogy sokan nézik. Múltkor szembejött youtube-on 20 év toplistája gyorsan lepörgetve és a nézettségi listán a Yellowstone kúszott fel, de elhanyagolható mértékben. Se nem sokáig és nem is túl magasra, a többi Sheridan meg egyáltalán. Inkább úgy saccolnám az okozza a stúdiók vonzalmát, hogy egy olyan befutó amivel tuti nem vesztenek, mégha nyerni se fognak túl nagyot.
-
Tasunkó
őstag
A Slow Horses 4. évadában a férfiakat már egyedül
képviselte. Azon kívül szerepeltek benne okos nők, erős nők, ügyes nők, mindez különböző rasszokban, és gyerekek. Néha villantottak csöcsöt a férfi szereplők is néhány snittnyi rátermettség formájában. El tudtam viselni nem vált a dolog kellemetlenné, betudtam annak hogy nőket szerepeltetni azokban a pozíciókban nehéz és izzadságszagú feladat a forgatókönyvíró számára, és így tudott megbírkózni vele. Viszont tagadhatatlan gyöngén viszik a sorozat dinamikáját, mert ilyen mértékben már olyak mint a szellemek, már a 4.-ben kellett volna ennyi nő közé egy inkompetens nő is aki azért van az MI6-ben mert nő. Csak azok a pillanatok vigasztalnak amikorGary Oldman lefingja őket.Gary Oldman -
Tasunkó
őstag
A Malice-val kapcsolatban még eszembe jutott, semmiképp se olvassa el az index cikket aki meg akarja nézni. Aki írta, ordas módon elspoilerezte
Rosszul emlékezhetett hogy megmutattak valamit az elején valamit, amit egyébként nem. De egyébként is rosszul értelmezte amit látott, talán több hiba bele sem fért volna az ismertetőbe. -
Tasunkó
őstag
Manhunt (2024) A dollárbankjegyes csóka Lincoln gyilkosa utáni hajtóvadászat egy sorozatban, ahol kiderül hogy lehet komótosan is hajtóvadászni. Tehát szó van a rabszolgafelszabadításról, csipet minisztiériumi adokkapok a polgárháború befejezése körüli időkből, természetesen az afroamerikaiak szabadsága a célja sok jóembernek, és sok jó afroamerikainak. Ugyanakkor ez nem pátoszos, zavaró módon, hanem flottul illeszkedik. Az izgalmat tekintve a nem aludtam el rajta szintet tudta átlépni, színvonalában pedig a félben sem hagytam, és el sem felejtettem hogy nézem jellemzi a legjobban. Asszem a hangulata miatt marasztalja a nézőt, elég korabeli, a figurák többsége elég jól meglevenedik, egyedül Lincoln figurája tud kirántani, mert úgy néz ki mint egy izgága szociológus elsőszemeszteres egyetemista ragasztott szakállal, és elég pojácás is a lénye meg az angol szinkronja, de a történtek előrehaladtával a színész megszokja a szakállat. Nyilván nem Spoiler hogy le fogják lőni, de időben ugrálnak emiatt az sem spoiler hogy még felbukkan. Talán ami újdonság hogy kicsit beleshetünk a déli északi perpatvar hátterébe ezekben az időkben, ha leleplező nem is lesz, de a maga szűkmarkú módján szolgál érdekességekkel. 6,5-7/10
Malice(2025) Egy pénzes csókáról aki családapa. Duchovny-ként már túl van egy zűrös X aktákon, és aztán afféle szerény thrillerbe forduló történetben jön megy. Mindezt olyan színvonalon, hogy kifejezetten leszólni nem tudnám, rengeteg sorozatnál ez már jobb, tehát nem ostoba, jók a szereplők, felvételek, úgy van elmesélve hogy fenntartja az érdeklődést, ugyanakkor emlékezetes nem igazán marad. 6/10
-
Tasunkó
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Sam Splinternek karcsúbbnak kell lenni az árnyékánál, különben észreveszik.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Feltételezem az amerikai plebejusoknak értelmezhető dömper VS nyergesvontató, Mozart VS Salieri párharcra fektetik fel. Ez annál bosszantóbb hogy Salieri a Forman filmben csak mint a középszerűség megszemélyesítéseként volt jelen, történelmileg is így helyes, mivel korának egy jelentéktelen zeneszerzője volt, így a történet lényege az ellenfelekként ábrázolásában teljesen az értelmét veszti, mert a középszerűség végtelen mennyiségű Salierit ki tud termelni, így rögtön a helyébe állnak ha legyőzi, sőt egyszerre sok Salierival kellett megküzdenie Mozartnak is.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Nem is tudtam hogy a Fargo creátora csinálta az Alien-t. Írói szinten a Fargo sem volt nagy durranás, sőt irgalmatlan zöldségekkel mentette ki magát. A Legion-t meg nem is mondom , bár nekem bejött a koncepciója, sokkal inkább mintha superhőssztori lett volna, de aztán abban sem nagyon terhelte magát mint író. Ha csak a hasára üt, az sem sokkal különbözött volna.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Narxis
üzenetére
Nekem a Leftovers nem tűnik spirituálisnak. Inkább az a benyomásom lett, hogy a gyászon élősködik meg tragédiákon. Elkezdtem nézni de 6 rész után elengedtem, pedig jó minden, jó a megvalósítás, szereplők, kíváncsivá tett, csak ez az ehm dagonyázás a gyászban pörköltalap kissé megfeküdte az emésztésem. Kb. mintha a napi sajtó által kéretlenül kiközvetített tragédiát elszenvedőinek a barátok köztje lenne.
-
Tasunkó
őstag
válasz
paatrick
üzenetére
Most fejeztem be, a vége igazán jó lett. Aki szereti a szamurájos japán filmeket, annak be fog jönni. A Last Samurai Standing, gyakorlatilag egy szamurájos kalandfilmet hoz a jobbik fajtából.
Az ázsiaiak nyilván teljesen rákattantak a squid gamere, de a battle royale hagyományaik is megvannak hozzá. Ugyanakkor itt a másik kedvenc témájuk is előjön, a szamurájok fölöslegessé válása a kor meg a lőpor haladásával, így kevésbé invazív módon van felhasználva a squid gameság, az első két rész után szinte észrevétlen. Van fölös drámázás ahogy lenni szokott, de nem nyivákolnak túl sokat, viszont a Squid Game-el ellentétben a drámának semmi reflexiója a valóságra, vagy érvénye sincs, ez csak kalandfilm. Jó harcok, epikus harcosok, sosem lehet tudni a kimenetelét a párbajnak és igazán nívós és eredeti koreográfiával.
Mondjuk elvesztetten a fonalat a történtekkel kapcsolatban. Összecseréltem néhány szereplőt, így pontosan nem tudom mik történtek a háttérben, mert kétszer egymás után ugyanazt a szereplőt láttam két helyen, de kikövetkeztettem hogy nem lehetett ugyanaz, csak nagy vonalakban értem, de ez elégséges. -
Tasunkó
őstag
válasz
flash-
üzenetére
Nálam is úgy volt, hogy 1-2 résznél még majdhogynem abba is hagytam, annyira hétköznapinak látszódott. Aztán következő részek egyre inkább érdekeltek, de egy darabig nem is az izgalom a legnagyobb értéke, hanem hogy elég intellektuális, jók a párbeszédek, érdekessebbé válik. Aztán izgalmassá is, de nem tudom az 1. sorozat melyik pontjától, a 2. sorozat az szinte egybennézős. Ennek az egyetlen baja hogy nem lett több évada, pedig a munka oroszlánrészét már kidolgozták, ebből az alapból még 2-t már könnyű lett volna. De lezárták, szóval az rendben van.
-
Tasunkó
őstag
válasz
paatrick
üzenetére
1 részt láttam ebből a Last Szamurai -ból. Nincs benne ázsiai nyavalygás, normálisan halad. A Squid Gamenak is tűrhető háttaret adtak, nem mondom hogy hihető, de elvan. Takeshi Kitano Zatoichijében voltak ilyen kardvágások, nagyon finoman , könnyedén szinte kecsesen szabdalják egymást, abszolút kielégítő eredménnyel. És a klasszikus sem marad el, hogy a főhős egy ideig úgy verekszik hogy ki sem húzza a katanát a tokból, ez elmaradhatatlan. Jók a szereplők, praktikus gonoszok, nincsen mesésen túltolva, jó a kamera, nagyon pörgős felvételek, tetszik.
-
Tasunkó
őstag
Egyre gyakrabban találkozok olyan CGI-al, mintha számítógépes játék lenne. Most épp a Twisted Metalban ment úgy az autó a sivatagban mintha valami Ubisoft Open World játék ingame videó lenne. Érdekes látvány, nem idegesít feltétlenül, de kicsit összezavar.
-
Tasunkó
őstag
válasz
HoTaZo
üzenetére
Ezek önmagukban kategóriák, így nehéz. A Better Call Saul, a BB kiváló spinoffja. Az Ozark a legjobban hasonlít a Breaking Bad-hez, ugyan súlytalanabb, de szórakoztató. True Detective, az első évad kultikus. Mr. Robot hasonlóan fajsúlyos, eltérő de mégis hasonló kvalitású, van benne társadalmi-szociális, az első évadot kicsit szokni kell de megéri.
-
Tasunkó
őstag
válasz
ViZo72
üzenetére
Az Alice az nem nagy durranás, csak időelcseszésnek jó, kikapcsolódásnak elmegy, de amúgy egy tipikus japán eszetlenség. A Squid Game-hez hasoló, a The 8 Show, csak a SG mélysége nélkül. Próbálkozik ugyan, de felszínes konzekvenciákat von le, viszont igencsak pörgős, szórakoztató, elég gyagya is néha
. -
Tasunkó
őstag
A Loudest Voice a Fox News csatorna szülőfigurájáról szóló elétrajzi békakirály portré. Russel Crowe végig izgalmassá teszi a figurát, mert a színész szimpatikus arcvonásai különös disszonanciát visznek az általa alakított Roger Ailes-be, aki a filmbéli cselekmények alapján egy pazarul megrajzolt geciputtony, és ezt a disszonanciát okolom azért hogy viszonylag kíváncsian végignéztem. Nagyon kevés információval szolgál egyébként, egy avítt és meghaladott formátum ahogy aprólékosan felfesti főgonoszként ezt az egy figurát. Bár nem nézi hülyének a nézőt, és nem dagonyázik a Roger Ailes pocskondiázásában, meglehetősen információszegény ami a Fox csatorna felépítését illeti. Igazán izgalmas lett volna betekinteni, hogyha nem lenne mindenki NPC, hogyan alakult ki ilyen közeg, és hogy zajlottak közelről és alaposan felfedve a benne lévők kompromisszumkötései akik hallgatólagosan jóvahagyták ezt, mert bár a fejétől szokott bűzleni a hal, de egyetlen embert pengellérre állítani az ma már meghaladott, elég megemlíteni a Succession-t, ami úgy mesélt ennél sokkal alaposabban a médiaiparról, hogy közben egy könnyed családtörténetnek láttatta, vagy a Kártyavár, ahol az infernális Kevin Spacey mellett, sok mellékszereplő is megmutathatta politikai tudományát. Azt már nem is mondom hogy a konkurens, például CNN csatornáról egy szó sem esik, mintha a világ jóságába tiport volna bele ez a sorozat állítólagos Roger Ailes-e, aki itt mindenért elviszi a balhét. Mesének egész jó végülis, várni nem várom a következő évadot, de ha elkészülne asszem rászánnám az időt hogy oldják meg a hülyítést a CNN közösségén belül.
-
Tasunkó
őstag
válasz
ViZo72
üzenetére
A kinézet is probléma, amit tetéznek a nevek. Egyetlen koreai szereplő nevére sem emlékszem, de úgy beszélnek róluk a filmben mintha ismernem kéne őket. Dobálják halomra a neveket ész nélkül, csak a kontextus alapján tudom ha főbb szereplő, hogy kiről beszélnek. De ugyanez a dili a japánoknál is, az Alice in Borderlands-ban volt egy csomó név, de tényleg válogatás nélkül mondták, rádásul hullottak is mint a legyek, és csak az Alice-t tudtam kicsoda, de hogy ne legyen egyszerű az meg férfi. Így nagyjából soha nem tudom kiről beszélnek ha nincs a jelenetben. Hála az égnek a Three Bodyban mondták gyakran hogy Dong nyomozó, hozzátették hogy nyomozó, valamit kéne a szinkronba hogy hajas Cseng, bajuszos Jang, fodrász Yijua. Motoros dzsekist azt ne mondják, mert abból túl sok van, meg szomorú arcú, és hisztérikusat se ugyanezen okokból.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Soulfly842
üzenetére
Szerintem meg jó alap a Squid Game, mert nagyonis koreai minden tekintetben, ugyanakkor kevesebb az üresjárat, könnyen érthető, a nyugatihoz szokott embernek sokkal befogadhatóbb és a szimbólumok is nagyon találóak hogy szórakoztató módon essenek le. Már ha valakinek ez is túl ázsiai, akkor a többi méginkább az lesz. Még olyan ami kevésbé ázsiai, az a Three Body Problem a Tencent-es így hirtelen. Az ázsiai filmeket néha ki kell bírni, hogy az ember megértse miért is kellett így elmondani. A ripacskodás az fárasztó, de nem olyan tragikus mint a nyugati ripacskodás, az ázsiai filmeknél látszik hogy nem szándékos, hogy autentikus mintha tanácstalanok lennének, pláne ha nevetnek valamin azt ki kell bírni nincs mese, mert általában a poén az hogy lóg a tészta a szájából.
-
Tasunkó
őstag
válasz
totron
üzenetére
A nosztalgiafaktor nélkül képzeld el, mert a fiatal korosztály nem ismeri ennek az előzményeit, és ha majd megnézik az E.T.-t, akkor abban olyan dolgok lesznek, mint a Stranger Thingsben, szóval megfordul az eredet, így amolyan összegzés, családi horror, tuti fejőstehén. Attól hogy a legtöbb zene elmúlik, mert szar, a jó zene nem lesz mulandó, tehát nem a nosztalgia miatt, hanem önmagában meg tudja hajtani a jeleneteket, és annál könnyebb eladni a kevésbé sikerült forgatókönyvet. Akik ismerik ezeket, persze nosztalgiának érzékelik, de sok minden egyszerűen csak ötletes, amire eddig nem jöttek rá mások.
-
Tasunkó
őstag
válasz
fecaga21
üzenetére
Nem volt tapasztalatlan, elég sok jelenetet szenteltek a mellékszálának, Trónok Harca Spoiler
a színésznő meg csak jónősködött, a stáb meg azzal volt elfoglalva, hogy női szolidaritás, meg emancipáció, meg aléltek voltak a gyönyörtől hogy ez mennyie antipatriarchiális.ahogy a dimenziók közt ugrált, szóval addigra már 1000 éves volt a Brian, vagy valami ilyesmi, látta a jövőt, belelátott a fejekbe, szóval elég nagy kápó lett. Danerysnek megbolondulásának megalapozhattak volna, bár kapta az élettől rendesen, de a forgatókönyv sem szentelt ennek figyelmet, meg addigra mindenkit megkúrt a falon innen, jó nőnek már csakHavas John maradt,Sansa a testvére, és tekintve a családi hagyományaikat, jobbnak látta ha nem kísérti a sorsot. -
Tasunkó
őstag
Stephen King amikor nem tudja befejezni a történetet amit elkezdett, akkor pouk a főgonosz. Nem csinál belőle nagy ügyet mint a Trónok Harcás csávó.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Grave_444
üzenetére
Az It-ből csak a címe rövid. A könyv is túl hosszú volt, meg az összes film is. Stephen Kingnek 20 perc után nem jutott eszébe hogyan tovább, és csak írt, írt. Az az egy nagyot üt, hogy a bohóc, mármint a hétköznapi, az valami hihetetlen szürreális figura, és képtelenség elhelyezni a hétköznapokban. Állandóan felveti a kérdést hogy ki Az a szembejövő őrült lakos az utcán, aki igényli őket. Azokról kéne egyszer filmet csinálni, akik imádják a bohócokat, azt megnézném.
-
Tasunkó
őstag
10 Pontos Tipp volt a Murdaugh Death in The Family, valami nagyon jó, kár hogy nincs kint az egész évad. Patricia Arquette akkorát megy benne, hogy a karaktere viselkedését nézőként is kényelmetlen elviselni néha. Előtte nem sokkal néztem a méltán zseniális Succession-t, és akinek az után maradt egy kis űr, akkor ezzel jól be tudja foltozni, bár annak a könnyedsége nélkül és inkább drámai a sorozat, olykor elég mélyen kapar. A többiek sem maradnak el, végigpingpongozzák a nézőt a karaktereik megítélésével, akik bármelyik helybéli vállalkozónak elmennének, persze a befolyását egy államra kiterjesztő családról van szó. Nem tudom mi lesz a végéig, de a 4 részből már látszik hogy túlságosan értik a dolgukat ahhoz hogy ez elromoljon. Vannak keresztapás megvilágítások, a környezet felvételei gyakran szinte posztapokaliptikusan néptelenek, borúsak, mintha megjósolná az emberiség jövőjét, ha nem tér le erről a csapásról, amin a filmben taposnak. Alig várom a következő részeket, talán 2. évad is be van lengetve. Ez minden, ami a Yellowstone-ból kimaradt és semmi ami benne lenne.
-
Tasunkó
őstag
válasz
freeland0806
üzenetére
És akkor még nem láttál lehet igazi B kategóriát. Most nézek egy olyat hogy Wayward, magam sem tudom miért. Azt hittem ez egy 30 éves legalább, mert úgy néz ki mintha az AI rakta volna össze 80-as évekbeli B kategóriás thrillerekből. Annyira ágyúval lövik a verebet, hogy itt a biztonság kedvéért mindenki leszbikus. Az egyik jelenetben a bolti eladó mondja a szereplőnek hogy a városukban nagyon jól fogja érezni magát, és a jelenet célja olyan volt hogy így a szereplő is, és a néző is találgathatott hogy mire gondol, és nekem rögtön az ugrott be hogy itt lehethogy minden lakó meleg. Meleg Megye
És amilyen ügyetlen csak a B kategória tud lenni, annyira együgyűn szervírozzák bele a leszbikusokat, hogy már kíváncsi vagyok mi lesz ebből, de tán a Power Of The Ring volt utoljára ennyire fura valami. Vannak benne jó nők, de a főszereplő az nőből operált férfi, általában minél melegebb, annál okosabb valaki a sorozatban, ami spoiler lehet, bár még nem fejeztem be. -
Tasunkó
őstag
válasz
paatrick
üzenetére
Pláne annak a fényében hogy ezek a királynő körül rendeződött evolúcióknak itt a Földön látjuk a maximálisan elérhető eredményeit, szemben a miénkkel. Bármilyen tetszőleges jobbágy fog egy flakon kemotoxot, és a fejlett civilizációt fütyörészve likvidálja királynőstől. Ennek a tudatában nehéz megbékélni a galaktikus sikertörténetükkel.
-
Tasunkó
őstag
válasz
KISDUCK
üzenetére
Ahhoz még nekem sem volt bátorságom, pedig Lars von Tier nagy kedvencem, általában elég szépen betalál, de túl ütősek a filmjei, a Kingdomhoz is egy évad után, még nem szántam rá magam hogy visszatérjek. A The House That Jack Built-ről meg az hírlik, hogy az kifejezetten kemény és gyomorforgató.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
A 2. évad Monsteren szakadtam, az kurva nagy volt a milliomoscsemeték, azok máig eszembe jutnak, agyeldobás a köbön. És nem volt túltolva hogy humorizálták volna, egyszerűen a történtek, kívülről nézve viccesek.
Ezeket a sorozatgyilkosokat egyébként felmagasztalják a zsenialitásba, a plebejus vérszomjának kielégítésére, de a leggyakrabban az emberi hülyeség gigászi magasságokba katapultálása lehet a háttérben hogy nem kapják el őket, karonfogva a rendőrségek korrupt és gyászos működésével. Néha bizonyára vannak nagyon alaposak közöttük persze, de az előbb felsorolt jokerlapok azért őket is segítik.Mondjuk nem voltak tipikus sorozatgyilkosok. -
Tasunkó
őstag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Az a Knight Rider-féle stílus, amikor minden rész csak egy poén mélységű. Engem már az is zavar, ha évadonként kicsit elválik a sztorivonal, hogy lezáródik egy szálcsokor és új tankönyvekkel szeptember elsejétől másik iskolatáska, új problémák az új évadban, de azon még túlteszem magam.
Egyébként gyakran beköszön ez a stílus, olyan módon, mint pl. a Last of Us első évada is minden részben eléggé elkülönültek a kalandok és a mellékszerepelők megoldódtak, meghaltak vagy örökre eltűntek, így gyakorlatilag ezt valósították meg. Gyakorlatban lehet rá alapozni hogy a felejthető produkciók márkajelzése ez a minden rész más sztori. A főszereplőnek sem tesz jót, mert lényegében egy konzervnyitóvá válik, aki minden részben ugyanazt csinálja. David Hasselhoff például minden rész végén átdobott valakit a hátán, ezzel ártalmatlanná téve. -
Tasunkó
őstag
Az Alien olyan gyorsan el szokott tűnni a szellőzőcsatornában, hogy 2x-es sebességen abból nem látni semmit.
-
Tasunkó
őstag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Ez a Timothy Oliphant
mekkora egy örök B kategóriás név, mint a Lorenzo Lamas, vagy a Don the Dragon Wilson. Ezek visszatérők lehetnek a Mátrixba, de azzal a kikötéssel hogy nem léphetnek feljebb a B kategóriás filmgyártásnál. Mondjuk az Oliphanttal már le sem kellett volna földelni a prodzsektet, mert a Timothyval már bebiztosította korlátait. -
Tasunkó
őstag
válasz
Yodamest
üzenetére
Lehet jó attól hogy nem nézem meg. A maffiózós filmek nagyjából ugyanaz körül forognak, nagyon behatárolható műfaj.
A BB egy tipikus 10-es film. Szög egyszerű filmen mit kéne díjjazni magas pontszámmal?Izgalmas cselekmény, remek vágás, felvételek, ehhez elég jegyet venni a hullámvasútra. Ha mindezt hozza magas szinten, és értékelhető párbeszédekkel, akkor 7, esetleg 8. Nem a sok értelmezési sík a lényeg, elég lehet ha tágabb összefüggésekre világít rá amit nehéz megírni, megcsinálni, azért kap különleges pontszámot. A játékoknál ez működik, hogy a 6 az már jó, a sorozatoknál ezt elbarmolták és torlódtak a nyolcasok. A Zero pedig jó volt, ott volt abban más is, annak a srácnak a síkja egész jó létértelmezést is néha megpendített, az a 8-at eléri, de nem is volt szigorúan vett maffia sztori, kicsit zsánerátmenetek is tartalmazott, ötletes volt, friss. -
Tasunkó
őstag
válasz
Yodamest
üzenetére
Akkor a Gomorrahnak már majdnem 10-nél kéne lennie. 10-est csak a Breaking Bad kaphat. 9-et ami elér, ott már gyakrabban beszélnek a film átvitt értelmezéséről, mint a film cselekményéről, de intellektuális mondanivaló már 8 pontért illene hogy legyen, úgyhogy azt a 8-tól 10-ig terjedő sorozatokat kisöpörném az imdb-n az alsó polcokra. Maffiás sztoriknak nem jellemző hogy szokott különösebb mondanivalója lenni, emiatt azok max.8-ak, így is megmarad 7 a Peaky Blindersnek. Taszítóan pozőrködnek benne a megvilágított textíliákban, semmi nincs benne a maffia sztorik nyersességéből, a bűnözés mocskából, amivel össze szokták gereblyézni a bűnözös történetek a 7-et 8-at, és ha ezt elengedte azért levonás jár. Járnak viszont hozzá nagynénik és nagyapák, akik ezt még képesek befogadni megbotránkozás nélkül, szóval nem fog szomorkodni azzal a 6-7 ponttal amire vitte.
A Gomorrah-ot tervezem egyszer, csak nincs ezekhez gyomrom, most láttam nemrég a Zero Zero-t, nem szeretek ilyen maffia pofákat nézni. Mondjuk van egy olyanja hogy nem kell izgulni a főhősért, mert minden lövés jó embert talál el, de kicsit azért izgul az ember, hogy mikor fogják kinyírni olyan hűdedurván, amit nem szerettem volna látni. -
Tasunkó
őstag
válasz
Yodamest
üzenetére
Ez így megfelel egy 6 max. 7 pontos filmnek, amihez kell alkalmazkodni, de 8, pláne meg 8,7 pontosnak(hiszen az már majdnem 9, ami meg már csak kiváltságosoknak jár) meggyőzőnek kell lennie hogy átdózerolja a nézőn az érdekeit, a nézőpontját, vagy a világot amit alkotott.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Yodamest
üzenetére
Igen a Peaky az maga a stílus. Gyúrt valami stílusra, és amikor a kamera elkezdte legelni Cillian Murphy-t, az az első képkockától untatott, szóval így a jelenetek nagy részét nem tudtam értékelni. Egyébként lassan történtek a dolgok benne, amellett hogy unszimpatikus volt az összes szereplő és simán lelőttem volna őket válogatás nélkül, ha beletesznek a filmbe. De mindamellett voltak azért szórakoztató részek is benne, el tudom képzelni hogy egyszer kivárom míg az következő sorozatokban is eljutnak a szórakoztató pontokig, miközben Cillian Murphy komolynál komolyabb arcképcsarnokát figyelgetem.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Yodamest
üzenetére
A Constellation nálam azért a reális 7 pontot tán még felül is teljesítette, és el tudom fogadni ha valaki szerint elérte a 8-at. 8.7 a Peaky Blinders, amit 1 évadig bírtam, de oda tudom adni neki a 7-et max. bár álságos, mert folytatni nem fogom. A Homecoming nagy kedvencem, az viszont nagyon jó kis thriller a Mr. Robot rendezőjétől, és ebben a leosztásban 7,5 pont, simán 8.5, míg a WD: The Ones Who Live, az szenvedős és 7,7 pont helyett olyan jóindulatú 6, de az ilyesmit fél és 1,5 részig bírom. Damnation-t fedeztem fel ami 7,7 pont ami kis túlzással megadható neki, viszont ezen a skálán ez már inkább reális 5 pontnak számít, aminél sokkal jobb. Nehezen tudok mondani rossz filmet ami 9 pontos, mert azokat nem nézem meg, tán a Last of Us 8,5 volt egy jóindulatú 6 pontos az első sorozat, tényleg jóindulatú, mert a másodikra már nem voltam kíváncsi.
Az a problémám hogy a 8-10 közötti tartomány gyakorlatilag használhatatlan, a 7-es meg kiszámíthatatlan, abban sok rossz van, mert ugye ott a 6,9-es Rings of Power ami sima trash 3,5-4,5 pontos, de néhol meg kiválók, és egész jók is vannak. Így aztán aki fogja a pontokat és veszi mondjuk 8,5-10 ig abban lesz jó is rossz is, teljesen értelmetlen. aki megnézne olyat ami nem nyűgöz le, de nem is bánt meg, az a 7 ből nem tud válogatni, mert oda már trasheket is kevertek közé, meg nagyon unalmasakat is. -
Tasunkó
őstag
válasz
dethroner
üzenetére
Dik és csak 6,7 ponton áll, amikor a Constellation tök jó kis thriller és az imdb szerinti pontozás amikor a jó sorozat nem is tudom 8,6 pontnál kezdődik, ez igencsak alulértékelt. Valami algoritmussal konszolidálhatnák a pontokat mert a többség nem néz 8 alatti sorozatot, pedig a 7 pontosakban is találni akár jobbakat is mint a 9-ben.
-
Tasunkó
őstag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Elkövették azt a hibát, hogy túlságosan támaszkodtak Tom Hardy-ra. Adja magát a dolog, mert nagyon jól hozza, és az arca, a hangja is nagyon hihető keménycsávó, és elkényelmesedett körülötte a stáb.
Nameg a legvége az felért egy sóhajjal hogy jöjjenek már kérem a feliratok, hogy ne rontsa el az emlékeket. Az első részt Guy Ritchie rendezte, és az lökte be a hangulatot néhány részig abból táplálkoztak.A végére már kicsit sok volt belőle, nem beszélve arról hogy godmode-ba került az utolsó részekben, amivel összességében minden újabb résszel kevésbé komolyanvehetővé vált a film, jó hogy épp vége lett. -
Tasunkó
őstag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Bepróbálom, úgyis geci-gazdagok hiányban vagyok, most hogy lement a 4 évad Succession, ami fenomenális volt, a 4. évad meg különösen karcolt.
-
Tasunkó
őstag
válasz
negyven2
üzenetére
A Parks and Recreation és satöbbi mellékküldetései azok kiherélt Office-ok. Asszem a Greg Daniels stílusa ez a félreértett Office. Az Office-ben volt egy bicskanyitogató arcbamászó vállalhatatlan főnök, és egy rakás hétköznapi módon kellemetlen alkalmazott. Előrebefosva hogy ez valakit irritálni fog, már az amerikai Office-nek is fokozatosan kasztrálták az élét, aztán ezt a műanyagcukorkát vitték tovább. Nem reflektál az alkalmazotti viszonyra, társadalmi helyzetre, abból állnak a viccei, hogy a szereplők egyénileg bohókásak, és jobbára fantasztikus figurák, mint egy rajzfilmben. Kb. ott csesződött el menthetetlenül, amikor az amerikai sorozatban Dwight olyan fantasztikus túlélő, rambó, és földműves, és hasonló tulajdonságokat kezdett felvenni. Onnantól átmentek ezekbe a fantasztikus szereplőkbe, amiből áll mondjuk a Marsra Magyar, meg az összes ilyen a világon, csak épp az Officeból annyit megértettek hogy reálisan ható kamerát használnak, mintha valóságsó lenne. De amúgy nem rossz, olyan Modern Family light, csak az Office-t ezek már nem tudják ebből az agyonmódorosított alapanyagból előállítani.
-
Tasunkó
őstag
válasz
paatrick
üzenetére
Ez lett volna a Rised by wolves, csak félbekaszálták. Ott tök jól fejtegették a különböző AI szinten operáló androidokat és nem volt sújtva az Alien hátulütőivel. Merthogy az Alien lényegében egy szárazföldi cápabogár. Nálam itt ugrik a baki az egész koncepcióba, hogy ez szép és jó hogy ilyen hatalmas intelligencia, de ez egy oroszlán ami kényelmesen fekszik a plafonon bármeddig és olyan hajlékony hogy kitakarítja a lefolyót, akkor vagy az történik meg hogy eszközhasználat és leesik a plafonról, vagy tökéletes gyilkológép, de akkor meg az értelme lesz erősen korlátozott. Valószínű hogy olyan üzleti döntés született, hogy a RBW témáját jobban pénzzé lehet tenni az Alienben.
-
Tasunkó
őstag
Earth Abides jó kis világvége mese volt. A merengős képsorozatok ellenére sem fordul vontatottba. Ami viszont egy hatalmas ökörség, és nem is tudom hogy ezt valami boomer írta, vagy időutazó irodisták, hogy van ilyen alapgondolata, hogy könyvekből meg lehet tanulni azt a sok gyakorlati dolgot. Ezt utoljára a youtube előtti időkben volt képes elhinni valaki, szóval ha így tanulnak akkor végük. Előbb utóbb kinyírják magukat, mert a könyvek 90 százaléka használhatatlan, a többi meg olyan 20%-ban érthető és értelmes. Értettem mit akartak vele, de ez ma már meghaladott. Az ilyen elméleti gyakorlatszerzés olyan hosszadalmas, hogy mire elkészül, meghalnak a hiányától, és olyan flusztráló hogy abba korrekt módon beleőrülnek. Benne kellett volna hagyni a youtube-t, hogy valami szerverek még 1-2 évig működnek, de gyakorlati kérdésekben dilettáns volt a csapat, mert a klasszikus amcsi barkácsolás mélységéig mentek bele a dolgokba, hogy kézi fűrésszel egy hasábot vágnak félbe, szóval nem is nagy csoda hogy ezt találták ki.
Egyébként hozta az egyvelegét annak, ahová eljutottak az ilyen túlélőfilmek, az érdekes részletek kérdéseiben sem mutatott újat, viszont jól sikerült az annak is köszönhető hogy 6 résznél nem hagyták tovább beszélni, mert ha több teret kap ott már a paródia is befigyel , az olyan volt mint a Kék Lagúnában amikor a csávó megépítette a Kókuszcicinek a pálmafákból kötözött emletes haciendát.. Amikor a kissrác megépítette a napelemes repülőt, amit hegeszteni is kellett, továbbá olyan formált szárnymerevítés elemekkel -
Tasunkó
őstag
Ezt a Raised by Wolves-t annyira lehúzták itt a topikban, pedig hatalmas. Ridley Scott nyugodtan rendezhette volna, nem csak producerkedni, mert ilyen sztorilehetőséget az utóbbi 20 évben biztos nem kapott. Nekem mindigis egy szigorúan technikás rendezőnek tűnt, silány művészi érzékkel, de így már egyértelmű hogy nincs szeme a jó lehetőségre. És a Gladiátor 2 miatt, ezt otthagyta, hát Tony Scott hülyére röhögi magát a másvilágon. Teljesen más mint az Alien, ebben van potenciál egy emberi eredettörténetre, nem egy nagyra nőtt hangya kalandos életét próbálja magyarázgatni.
-
Tasunkó
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Érdekes, hogy mennyire sunyisan van a Moblandban feltüntetve Guy Ritchie. Az 1.részt ő is rendezte, az alapján teljesen az ő sorozatának mondtam volna, és az összesnél creatorként működött. Talán annyiban más, hogy a humora kevésbé van jelen, legalábbis az első részben amit láttam.
-
Tasunkó
őstag
válasz
bobalazs
üzenetére
Akkor az a pók akit néha mutogattak, az a 3. sorozatra előkészítés volt? Én meg arra gondoltam, nem tudtak már kitalálni folytatást. Akkor nagy dinkák hogy ezt kaszálták, mert a sorozat az hosszútávon is tudja hozni a bevételt, én is csak most találtam meg, és ezt könnyű volt lecsekkolni hogy kiemelkedő minőség, még csak nem is vitatható.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Karakterdrámára nagyobb fókusz van a TD-ben, és a rendszert jobban vizsgálja, vagy a társadalomkritika erősebben jelen van. De a Mindhunter is azért jó, mert tárgyalja a rendszert is, karakterdráma is van benne, de máshogy vannak a csúszkák mint a TD-ben, és nyomozósabb sorozat. De egyébként mindkettő hangsúlyt fektet hogy megalapozza a hátterük a rendszer szintjén, és egyénileg is, és magyarázattal szolgál arra, hogy mégis miért működhetnek ilyen jól, együtt, egyénileg, és hogy kerülhettek aktív szerepbe a rendszerben. Sőt a háttérben felbukkanó arcok is hitelesek, meg a mellékszereplők is persze.
-
Tasunkó
őstag
Az első sorozatcsalódásom élem meg azzal, hogy lehetett a Mindhunter-ből csak 2 évadot legyártani. Ebből 9-et is megnéznék. Aki a True Detective első sorozatára keres, némiképp különböző, de mégis kiváló reagálást, annak ez kötelező. Nagyon jó volt, tényleg 9/10. Most megint keresgélhetek ilyen színvonalat. Mindeközben sem a sorozatgyilkosos, sem a nyomozós filmeket különösebben nem szeretem, de ez nagyon tudja hogy kell ilyen témához nyúlni.
-
Tasunkó
őstag
válasz
envagyok
üzenetére
Ahogy kezdődik az egy az egyben az E.T.-ből van átemelve. Aztán leginkább Stephen King, Állj ki mellettem, Az, Tűzgyújtó, Kukorica Gyermekei bár ezek Stephen Kingnél is összefolynak. A Super 8 is játékban van, de leginkább az Az dominál szerintem, persze Rémálom az Elm utcában, össze van ollózva rendesen.
-
Tasunkó
őstag
-
Tasunkó
őstag
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Elég sokáig igen értelmes párbeszédeket folytattak, emiatt jól telt az idő, de Daryl különlegessége hogy neki egyedül olyan szöveget írtak az egész sorozatban, hogy a figura összes mondanivalója, hogy -ejahhhh...és nyögés. Daryl vagy nyilazzon vagy verekedjen, mert egyébként üres blöfföket puffogtatott, és a marconaságát hangsúlyozandó, ezeket még nehezen is szülte meg.
-
Tasunkó
őstag
válasz
OPiiPO
üzenetére
Az Alapítványnál igen, a könyv az egy végletesen átgondolt és filozofáló mű, de Dűne az az Alapítványhoz képest könnyen megfilmesíthető, és a sorozatot nem láttam, de a filmben az tényleg sikerült, szinte kimászott a könyvből. A LOTR az etalon, de a Dűne is ott van a toppon. Nagy a hype körülötte hogy mekkora világa van, de éppúgy mint a Tolkien versei, ami nem a lényeghez tartozik, az szóra sem érdemes agymenés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Gamer PC - i5 13400f, RTX 3080ti és 16gb RAM + GARANCIA
- Corsair MP600 PRO XT 2TB Heatsink NVMe PCIe Gen. 4
- Samsung 27" 2K 2560x1440 monitor S27A850D PLS panel, kis hibákkal, DP porton kell használni!
- NEC 27" 2K 2560x1440 IPS monitor pici hibával PIVOT mód, HDMI, DP port
- Epson WorkForce Pro WF-C579RDWF (C11CG77401) A4-es, színes üzleti tintasugaras MFP nyomtató eladó
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO 2,5" SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Meta Quest 2 Virtuális valóság szemüveg! 128GB
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

És amilyen ügyetlen csak a B kategória tud lenni, annyira együgyűn szervírozzák bele a leszbikusokat, hogy már kíváncsi vagyok mi lesz ebből, de tán a Power Of The Ring volt utoljára ennyire fura valami. Vannak benne jó nők, de a főszereplő az nőből operált férfi, általában minél melegebb, annál okosabb valaki a sorozatban, ami spoiler lehet, bár még nem fejeztem be.