Hirdetés
- Yettel topik
- Beszáll a Vivo a Pro Max csatába
- Garmin topik
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Mobil flották
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tasunkó
őstag
válasz
HoTaZo
üzenetére
Nem tudom a boncolgatást, nekem nézés közben jött le az egész. A BB egy igencsak átfogó társadalom és rendszerkritikát mutat be, és nagyon szórakoztató milyen virtuozitással terjeszti elő az összefüggéseit, gyakran jobban élveztem mint a történéseket.
A BC Saul ugyanez, ott tudtam előre hogy Talán azért mehet át neki, mert nem értik hogy mit komponált épp össze.egy sírba fogja dobni a felső 10 000-et a drogbáróval.
Walter helytelen dolgokat tett, de ha bármilyen tetszőleges járókelőt az utcáról a helyébe raknák, és ugyanazokban a helyzetetekben kéne döntenie, nem nehéz kitalálni hogy sokkal evil-ebb karakterek lennének.
Ponyvaregényen nincs mit észrevenni, Tarantino kifejezetten hangoztatja is hogy kerüli a mondanivaló lehetőségét, max. kulturális utalásokat tesz. Csak az Aljas 8as-ban jutott eszébe valamicske, biztos öregszik vagy a prodjucer kérte. -
Tasunkó
őstag
válasz
HoTaZo
üzenetére
Ez nem tetszés nem-tetszés kérdése. A történtek pragmatikus értelmezésében gyakorlatilag csak az ellenkezőjére találni bizonyítékot, vagyis hogy Walter White ,csak az egyszerűség kedvéért meg hogy ez nem aktuális sorozat, ráadásul teli van szürke karakterekkel, így nem akartam alaposabban felidézni, csak egy egy szempontot dobtam be. És van a sorozatban
isSchwarz
. -
Tasunkó
őstag
válasz
HoTaZo
üzenetére
A Heisenberg csak trükk volt, amivel egy szorult helyzetben vágta ki magát, és bűnözőknek adta elő.
Walter semmi jelét nem adta pszihopátiának, sőt a személyiségváltozásával mind gyakrabban félre tudta tenni az egóját.Hank halála a vége felé volt és igencsak megviselte, ami elkerülhető lett vona ha Hank csak a tizedét félreteszi a hatalmas egóját és hallgat Walterre.
Amikor nárcisztikus, meg egyéb jellemdefektekkel magyarázzák a viselkedését valahogy mindenki szem elől téveszti amivel kezdődik a film. A halál tapintható közelsége igencsak más fénybe helyezi a dolgokat. Ott nincs értelme az olyan kifejezésnek, hogy tököt növeszteni, mert akinek van egy kis esze ahhoz hogy felfogja mi is van, az nem ugyanúgy fog már reagálni. -
Tasunkó
őstag
válasz
HoTaZo
üzenetére
Lehet a felsoroltaid közül valamelyiket kipróbálom. A Broen az tetszett.
Skyler esetében viszont túlzás szembenézésnek nevezni, mert eredményében lényegtelen volt hogyan reagált.Ez csak így derült ki hogy balfék, a néző számára, mert Walter küldött rá embereket, egyébként a filmből az derült ki, hogy abból a szituból Skylernek nem lett volna menekvés.
Walter nem bizonyos helyzetekben vívódott, hanem általában. Egy pszihopata, már egy hétköznapi átlagos is, egy pillanatig nem vívódik mert nem tudja mi az, max. habozik amikor kalkulál. Úgy látom a társadalom felkínálta neki az elején a lehetőséget hogy megdögölthet ahogy sikerül neki, ő meg hozott egy döntést hogy baszik meghalni. Ez igencsak megnehezíti a sorozat alatt a bármilyen ítélethozatalt.
A Drót úgy indul hogy lúzereket raknak össze nyomozni, mert ettől a felállástól remélik hogy nem jönnek rá semmire. Gyakorlatilag mindegyik szálról az derült ki hogy már arra az eshetőségre is kitalálták az átverést, ha rendbe akarnák szedni, legyen az a rendőrség, a szakszervezetek, a politika, meg úgy bármi. Ez nem tűnt heppiendnek.Majd amikor mégis összejön, előléptetik a főnököt, mert attól remélik hogy elrontja a csapatot a hiánya. -
Tasunkó
őstag
válasz
HoTaZo
üzenetére
Börtönös, és bíróságos sorozatokat mellőzöm, így ezek lehet pszihopaták voltak, nem láttam.
Ha nem is konkrétan, de képletesen biztosan a szomszédja vagyok. Walter White pszihopataságát nem forgatták le, ellenben elég sok időt szenteltek a vívódásának, szerencsétlenkedéseinek, dilemmáinak. Ha azt akarta volna bemutatni a rendező hogy WW pszihopata, akkor bemutatta volna. Csak a bárány üzemmódból az alkalmazkodásba váltott a túlélésért. El kellett hogy kerülje a figyelmedet hogy Skyler főnöke, aki megbecsült tagja volt a társadalomnak Pont arról szól ez, hogy megszűnt a társadalom, mert a bolyban tartózkodás az egyént halálra ítéli. A Drót elég jól levezeti minden irányba, hogy már bármilyen reakció ami jobb irányba tudná terelni a dolgokat, mattot kapott.600 000-et sikkasztott, majd a kifizetést elköltötte, szóval Walter olvasatában 1 millát legalább dílerkedett, és rá akarta kenni Skylerre, pedig az példás bárány volt, úgy csinált mindent ahogy az elvárt. -
Tasunkó
őstag
válasz
HoTaZo
üzenetére
Anno a The Wire-ig így gondokodtam ezekről a filmekről, de az a sorozat bizonyította be hogy ezek csak sima átlagemberek, tehát nincs semmi külön kategóriájuk, nem kell semmit teljesíteni hogy például anyagi vagy lelkileg lepukkant adottságokkal kezdik a meccset, amiből nem tudnak kivakarózni. Persze lehet vitatkozni, hogy a Task-ban egy olyan helyzet állt elő a zsaruval, ami nem esik meg mindenkivel, amit rá lehet fogni arra is hogy csak jó szemléltetőeszközzé vált így, de a Breaking Bad-ben meg pont semmi különös nem történt, erre külön ügyeltek is, és Walter White közelebb állt a jól szituálthoz, mint a lepukkanthoz.
-
Tasunkó
őstag
válasz
myckey
üzenetére
Nem szerettem ezt a kifejezést, de mára a kispolgár vagy átlagemberre túl gyakran használják a prolit ahhoz hogy degradálónak gondoljam. Meg a nem-proli az általában eléggé öndegradáló közeg már ahhoz, hogy a proli degradáló kifejezés tudjon maradni. De biztos lehetne jobb szavat találni, de ez az abszurdum engem szórakoztat.
Bemutatja azt is a Wire hogy az átlagember biztonságos közege már nem létezik, nincs kit prolinak nevezni. -
Tasunkó
őstag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Nagyon nem a csavarokról szólt. Amúgy eléggé durva mechanikájú sorozat, alapvetően társadalmiszociális fókusza van, modellt kínál a rendszer működésének magyarázatára, ezen belül jó párbeszédeket , vagy életutakat mutat be, és időnként darálósra vált egy-egy szereplőnek a szála.
Csak Sheridannal összevetve a Wire egy proli -sorozat, megpróbálkozik a rendszerre és a valóságra magyarázattal szolgálni, helyenként zseniális egyszerűséggel sikerül is neki, míg Sheridan egy kifejezetten álvalóságot, kőkemény mesevilágot próbál eladni valóságképnek. Az egyik elfed, a másik feltár. A Wire így bárkinek bejöhet, Sheridan meg csak a rajongóinak. -
Tasunkó
őstag
válasz
HoTaZo
üzenetére
Sheridan távolabb nem is állhatna a prolitól. A felső 1 százalék eredetmondáját próbálja a redskinek számára befogadhatóvá költeni. Pl. ezek a nagynak megénekelt karaktereinek jellemző vonása, hogy szimbiózisban éltek az indiánokkal. Az egy dolog hogy nem feltétlenül kell az életszagúságra törekedni minden sorozatnak, de ezekben középpontba tolakszik a Disney szintű mesefaktor. A cukormázas betű hiányzik csak.
Ha a Drót referenciáját vesszük alapul, akkor leginkább a homlokegyenest az ellenkezője a Major, Landman meg úgy a Sheridan-összes. Persze úgy hogy a Drót sehová nem kíván helyezkedni, ellenben Sheridant nehéz lenne kimosdatni a propagandistából. -
Tasunkó
őstag
válasz
Cs1csó
üzenetére
Nálam a major ott tett be hogy jellemzően és talán kizárólag is, ha egy ember intézkedik egy városban, és neki van kapcsolati hálója az erőszakszervezetekkel, a polgármesterekkel, az a valóságban infernálisan korrupt, aljadék módon működik. Az tartja össze az ilyen jóembereket hogy lopnak. És itt a szellemiség hogy építeni szeretné A Várost. Legalább Sztálinvárost akarná építeni, hogy valahogy el tudjam helyezni, mert ez így önmagában ledobja a láncot. Nameg a klisék, gyakorlatilag mintha algoritmust küldött volna rá a B kategóriára.
-
Tasunkó
őstag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Nem tudom, ez az
időmanipulálás nekem nem jött át. Az Alexa tud következtetni a viselkedésükből a jövőre, vagyis ez nem tudja a jövőt, hanem az ember és a természet determinisztikus oldalát számítja ki sikerrel. Inkább olyan csavarra számítok hogy szimulációban vannak, esetleg ők már nem is élnek rég ebben a formában ahogy látjuk őket, és ahogy ők látják magukat. Valahogy túl valószerűtlen ez a bodyguard megtalálja a családját és összehozza egy világégés után. Meg az atomreaktorra sem lett magyarázat, hogy miért ment tönkre végülis, és a kintiek meg sorra járták az atomreaktorokat leállítani, de ez épp nem elhagyatott atomreaktor volt hanem pikpakk pöpec. -
Tasunkó
őstag
A Raised by Wolves jóval magasröptűbb, meglepő hogy az Alienből ezt ki lehetett hozni, mert amúgy az egész Alien egy halálra ítélt koncepció. A Walking Dead-ben ismétlődő motívum volt, hogy létrehoznak egy zárt kolóniát ami az utópiától a szektáig terjedt. Ezek egyébként kitettek egy évadot is. A legjobb ebből Negan kolóniája volt mert jó kis parafrázis korunk vállalati működésére.
Azokhoz képest ez a laposabb, egyszer volt hol nem volt éldegéltek a hobbitok jellegű. Ezt nem rónám fel neki, mert lehet ilyen ha máshol van a hangsúly.
Nekem alapjában véve tetszik, de ez pont az a típus amiért nem lehet rajongani, de mondjuk jó néznivaló. -
Tasunkó
őstag
A Paradise-t jónak említeni...Abszolút műhelymunka. Alapjában véve egy Walking Dead szituáció újbóli lepárlása. Végülis jó, mert abszolút nézhető, semmit nem rontottak el benne, ami kiemeli a legtöbb sorozatból. De egyébként nagyon instant leves por, csak abban emelném ki hogy meg lehet nézni hogyan ne rontsunk el egy sorozatot, de hogyan legyen tényleg jó, arra nem jó példa. Talán most valami alakul, de szerintem sótlan lesz ami kiderül.
-
Tasunkó
őstag
A Wheel Of Time az olyan jellegű mint a Dark, hogy nagyon alaposan van minden részlet egybepasszintva, vagy inkább olyan könnyed műfaj mint a Hegylakó?
-
Tasunkó
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Az Utódlás az kiváló, csak arra rá kell érezni. Eleinte halandzsának tűnik, de sokat segítenek a színészek, nagyon érdekessé teszi mennyire hihető karaktereket hoznak. Lényegében az összes főszereplő kultikussá vált benne. Igencsak súlyos látlelet, de ezt egy könnyed köntösben mutatja, amiben nem biztos hogy mindenki olyan jól eligazodik mint mondjuk a House of Cards-ban. Mestermunka, sokat kell várni még hogy hasonló szintet hozzanak.
-
Tasunkó
őstag
Nicole Kidman a Big Little Lies-ban már Daniel Day-Lewis-i magasságokat hoz. Sosem gondoltam hogy rossz színésznő lenne, leginkább szép, de amit itt hoz az bámulatos. Annyi arcrezdülés, mimikát, néha már zavarban vagyok hogy meg sem érdemli a jelenet, de mondjuk igen, mert ezzel meg feljebb polcolja a sorozatot. A Dopesick-ből jut eszembe Michael Keaton, aki valami ilyesmi volt.
-
Tasunkó
őstag
Ez a Paradise egész jó Walking Dead klón. Persze zombik nélkül.
-
Tasunkó
őstag
válasz
bobalazs
üzenetére
Megy a hülyeség nagyban. Ez a pontozásnak a félreértelmezése ez a bandázás. Az a foci, vagy a box, vagy nemtom, de a pontozás az win-win. A 9 pontosaknak már kihagyhatatlannak kéne lennie. Mondjuk az igaz, hogyha nem lett volna Breaking Bad, akkor nehéz lett volna 10 pontosat választani, a Drót talán, de az meg nem annyira szórakoztatóipari, bár nagyon izgalmas, de inkább sors, mint történetközpontú. Még a Trónok Harca olyan király élmény összességében, hogy sokatmondó is, meg kiemelkedő a megvalósítás is...Persze jó lenne ha kapna a BB egy párt magának, ami nem a BCall Saul, a jó sorozatok mindig jöhetnek. A Mr. Robot egy más kidolgozásban, de jó volt az úgy, csak ott sok volt a narráció, az nem tesz jót a filmnek, nem lehet már ugyanúgy értékelni ha szétnarrálja a főszereplő. A Knight OTSK mégha jó is, a félórás részekkel megszűnt az esélye a 10 pontre, legalább 40 perc legyen egy rész, de inkább 50-55, ha több az nem baj, de fél évaddal benevezni, hát.
-
Tasunkó
őstag
válasz
paatrick
üzenetére
A frakciók megjelenése alapjában véve jó ötlet is meg elmaradhatatlan is. Lehet bele vinni olyan hűbéruras kavarásokat, mint a Trónok Harcában voltak. Ami benne van az mind kell. A Légió az király húzás volt a Vegasban, végülis ezek ilyen diktatúra, tech civilizáció, az NRC az brothers in arms,stb. ezek válaszok arra hogyha visszalőjük magunkat a törzsi szintre, akkor milyen hatalmi berendezkedések állhatnak fel a romokon. Jobb mint a Mad Maxban a krómevők vagy mi a túró volt, egész igényes elképzelés. Meg a Macaulay Culkin...
jó hatással van a retinámra, hogy talán így kitörli a nyomot amit a Reszkessetek Betörőkkel beleégetett. -
Tasunkó
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Az 1-2-t nem ismerem, csak a Fallout Tactics-t, a régiből. Abból nehéz lenne történetet csinálni, a New Vegas-ban jobban leesett mit akarnak elmondani a szatírával, mint előtte. De az meg igaz hogy a sorozatot jobban elvicceskedik, a játékban a szereplők története, vagy a quest-ek háttere inkább drámai volt mint itt a Ghoul-é. Összegezve meg egyébként ahogy az átlag NPC viselkedett az elég kretén volt, emberként elképzelve őket kicsit hasonlóan festettek volna mint a filmben a háttérszereplők.
-
Tasunkó
őstag
A Falloutból nekem azért annyi hiányérzetem van, hogy már megint csak az lett hogy majd a következő sorozattól beindul. Bár melegedett a dolog az első évad végéhez képest, szifont a 2. évadnál kellett volna lenni a központi szálak közt egynek legalább, ami annyira beránt, mint az igazán jó sorozatoknak van. Nagyon szétszóródik, sosem lehet várni előre, következtetni hogy mi lesz a szereplőkkel, mert kb. dunsztom nincs arról hogy a következő részben mi várja őket.
Nem kifejezett kritikám, mert elég jól tudják mit csinálnak, a szatíra, a színészek, a szöveg nagyon jók, meg jó felépítésűek a visszaemlékezések is.Talán a szatírával nem lehet összegereblyézni az igazán izgalmas komolyanvehetőséget, és a szatíráról meg nem szívesen mondanák le. Ez így messze jobb mint a Twisted Metalnál, ahol annyira könnyedre vették hogy amikor néztem jó volt, de hasonlóan jó lett ha nem nézem, így nem találtam indokot elindítani. A Falloutnál mindig várom a következő részt, meg az első sorozat lett játékból, ami önállóan a filmiparban gond nélkül kivívja a tiszteletet, nem kell hozzá a játék, vagy rajongói klubb.És remélem többször nem épít a szerencsés, jól időzített találkozásokra, mert a maximumra tolták. -
Tasunkó
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Igen, abszolút más szintek. Úgy értettem hogy tömegesen azért váratlan hogy a legjobbat tették első helyre. A BB- nálam is 10-es, hasonlóan csak a Wire meg a BCSaul alakul. Aztán vannak még kivételesen jók, amiket ki nem hagynék, de azok már hangyányit máshol vannak. A hype szerint sem lehet eligazodni, mert a Keresztapa 2-nek is nagy hypeja van, mégsem vonja senki kétségbe a pozícióját.
Pro Koryak Nem kell semminek megváltozni, mindenki azt csinál amit akar, de ez összességében így ebben a formában érték, hogy sok mindent tartalmaz és sok mindenre meg lehet következtetni belőle.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
A Breaking Bad-et sokan értik, és aki érti az mindenképpen magasan értékeli. Nem szabadott volna ennyi pontot kapnia, ha az átlagember logikáját nézem, bár elég emlékezetesen ütős poénjai is voltak. Ugyanakkor meg ez a Sixtusi kápolna freskói jelenség is, hogy az is mindenkinek tetszik, annak is aki nem fektetett energiát a megértésébe. Az is egy túlhájpolt festmény(-ek), végülis.
A Stranger Things az ügyes, kiemelkedik ezek közül. Mainstream nagyon de olyan találó, jópofa. A Tulsa kategória az film formában olyan 5,5 pontot szokott kapni régen. A többit nem ismerem, de a Cobra Kai-nak az alapja is elég gyönge ötlet. A Star Wars az meg olyan mint a Nagy Feró, hogy ő a Star Wars, ennyi. -
Tasunkó
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Évekkel ezelőtt láttam. A BB-nek nemhogy egy "világmegváltó" mondanivalót sikerült, de többet is. Ettől már ritka, de azért vannak még ilyenek, meg aki nem markol ilyen sokat, az is tud jól sikerülni.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Igen, azt kevésnek gondolod, ez része az értelmezési problémádnak. Breaking Bad
Most képzeld el, hogy a bármelyik maffia beleköp a Samsung vagy a Shell üzleteibe, milyen gyors véget érne.A haverjai abból gazdagodtak meg, és alapítottak egy hatalmas céget, amit ő kitalált miután kigólyózták aprópénzért, és emiatt tanárnak kényszerült állni. Kb. ez lett volna a lényege, hogyha a kapitalizmus úgy működne, ahogy állítólag a természet, hogy a legjobbat választja ki, akkor Walter király lett volna, hiszen be is bizonyította hogy király lett, egy sokkal keményebb játékban, ahol a rossz üzletért halál jár. Ezért mondott neki Mike Ehrmanthraut a halálakor olyasmit hogy rossz helyen van. Mike ennyit értett meg belőle, ami kétségkívül igaz volt, de csak a néző értette mi a valóság.
Egyébként ezt a filmet sokan félreértették, már akik a médiában is elemzik, hírességek. De úgy is működik. Például az Ozymandias cím az egyik résznél, ugyanaz mint általában, hogy a cím gyakran nem teljesen arra vonatkozik amire gondolnánk, így nem spoilerezi el a lényeget, ugyanakkor mégis van kapcsolat. Pont ezért zseniális, mert úgy is szórakoztató, izgalmas stb., hogy nem érti valaki az összes rétegét, vagy akár a lényegét. Ezt csak a legnagyobbak tudják. Ezért is jött össze neki, hogy sok pénzt hozott, 9,5 pont az imdb-n. -
Tasunkó
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Átfutottam a megelőző hozzászóllásodban azt a kifejezést, hogy lapos kis tanár volt. Így érthető. Az évadok lépésenként építették fel, Breaking Bad
nem csapkodott túl vadul a húrokba, a mondanivalója meg így lett könnyen érthető, és végeredményben a számomra is igényes tálalást kapott.hogy kivételes tehetség volt, mondhatni zseni, de nem vetted észre. Engem ez kissé aggasztott is hogy veszélyes játék, mert godmode-t hoz létre, de ha te nem vetted észre, bizonyítja hogy Ez örök klasszikus, amibe mindig páran be fognak csatlakozni, szerencsés együttálás hogy pénzt is hoz a konyhára, ami biztatja a producereket hogy érdemes néha igényesebb dologra is áldozni, mert tudja hoznija bevéjteltt.A feleségének igaza is volt meg nem is, kábé annyira elveszett volt a történet értelmezésében mint te, és az volt a durva hogy nem is volt igazán más lehetősége. Néha egy pillanatig talán értette, az veszett jól el volt játszva, de aztán mégsem.
Egyébként a Yellowstone-ban észrevettem hogy Sheridan innen is lopkodott. Egy mondatot biztosan átemelt Kevin Costner szájába. Sheridannak olykor megtetszenek dolgok, és kiszólnak a szereplői, nevelni oktatni a redneckeket a nagyvilág dolgairól. -
Tasunkó
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Mert ott nem azon volt a lényeg, hanem a befejezésen amire ezzel eljutott,
Ez nagyon fontos mondanivaló. Ennyire érthetően és kikezdhetetlenül levezetve egyetlen filmnek nem sikerült, amióta van film.hogy nem akart semmi mást, csak azt csinálni amihez a legjobban értett, és amire a tehetség és képeség adatott meg neki.És az örök csapás, Jesse, meg azért sok szál oda vezetett hogy így kellett összeállni a jelenetnek. -
Tasunkó
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Gyerekkoromban olvastam. Talán kicsit traumatizált, vagy inkább meglepett, de nem hittem el, csak azt nem értettem hogy ez valami horror, vagy valami furcsa írója van. Később persze rájöttem hogy nem horror csak a szürke hétköznapok, egy munkahelyen mondjuk, vagy bárhol ahol összejön több ember. Rendkívül hasznos információ. Arra nem gondoltam hogy könyvben más, képekben azért sokkolóbb lehet. Ma már annyira beépült, például a City of God, vagy az Apokalipszis Most, Walking Dead, elég gyakran lehet vele találkozni, de a BBC csinálja az némileg biztató.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Pitterix
üzenetére
Az a legérdekesebb benne hogy elég átlagos, pont annyi szimpatikus húzása van, mint nem szimpatikus. Carol művelt, intelligens, nagyon jó beszólásai vannak, van humorérzéke, és jól énekel. Izgalmas szereplő. Nem mindenki a szimpatikus szereplőkbe fektet, mert így jól el tud mesélni olyat, amit túl jóemberrel nem lehet. A Kártyavárban egyetlen szimpatikus szereplő nem volt. Breaking Bad-ben sem volt túl szimpatikus Walter, de nálam Jesse meg végképp. A Saulban kicsit elsúlyozta hogy Jimmy idővel túl szimpatikusra sikeredett, ott úgy tűnt mintha írás közben megszerette volna a karaktert.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Itt látom először értelmét annak a stílusnak hogy a beszélgetésekben a kijelentések közt szüneteket tartanak. Ez engem minden más filmben elaltat. A Siloban is ezt alkalmazták vagy a Westworld-ben, de a Siloban a permanens hatásszüneteket olyan információkkal szakították meg, hogy pl. ma is van a cipőmben fűző. A Dark-nál viszont minden kiejtett mondat több és mégtöbb információ, amit fel kell dolgozni, és ott nagyon kell hogy adjanak egy kis időt, és még így is valószínűleg egy részüket nem fog sikerülni. Pörgetve annyi értelme van, mint alagútban kinézni az ablakon.
Én is sokat pörgettem benne, de mindig visszafele. -
Tasunkó
őstag
válasz
j0k3r!
üzenetére
Ahha.
. Na, akkor lehethogy én néztem be.A végén a szövegben azt mondja hogy minél többet gyakorlod, annál könnyebben megy, aztán mesél az esetről a gyerekkel, akkor emiatt kötöttem össze, de akkor lehet tényleg nem. Meg valamiért úgy emlékeztem 2 éves volt akkor már, de akkor lehet a 2 év onnan rémlett hogy 2 éve történhetett -
Tasunkó
őstag
válasz
j0k3r!
üzenetére
Számomra megemészthetetlen falatnak bizonyult hogy His Hers
a nagymami kinyírja a 2 éves, még csak nem is hogy falhoz vágta a csecsemőt, hanem egy szinte beszélni tudó unokáját, a lánya szeretetéért. Szeretetéhes volt. Ilyen 8 milliárd ember között nincsen. És egy korrekt háztartást vezetett, ennek egy drogokkal piával szétcseszett agyú, valami infernális személynek kellett volna lenni ehhez, akit mindenki messziről kerül. A tetejébe megszervez 3 tökéletes gyilkosságot, rátereli a gyanút arra, aki maga is megszervezett gyerekkorában egy tökéletes gyilkosságot. Még csak nem is volt bőr a képükön, de öntudatlan forgatókönyv volt, tehát nem voltak képben hogy valójában mit írtak meg. Valami agyhalotta szar az egész.
Lehetett sejteni, mert a ritmusa is fura volt. Minden rész egy süketelés volt, semmi nem történt, el lehetett nyugodtan szundítani és a végén mindig valami. Amikor már 4. szer tiszta ugyanazt lejátszották igencsak gyanakodtam. -
Tasunkó
őstag
válasz
dokee78
üzenetére
A Dark. Még nem fejeztem be az első sorozatot, és nem biztos hogy értem, de akkor meg figyelmetlen voltam és megnézem mégegyszer, mert érthetően mesél. De lényegét tekintve ez az ötlet szenzációs, ott van a világ legjobbjai között. Társul ehhez a minőségi kivitelezés, képi világ,a színészek, minden részlet kiváló. A zenéket el sem tudom képzelni honnan szedi aki készítette, de rohadt jó érzéke van hozzá, pont telibetalálja mi kell a képekhez vagy a jelentekhez. A legjobb értelemben vett misztikus stílusa van, hogy kellően hétköznapi, nem hatásvadász, mégis van hangulata , és nem kell hozzá misztikus thriller rajongónak lenni, bár lehethogy később meredekebb lesz, de asszem addigra már megvesz kilóra.
-
Tasunkó
őstag
válasz
sherlock82
üzenetére
Még így is világelső sztem. Most kezdtem a Dark-ot, és átkapcsoltam németről angolra, mert azt jobb feliratokkal nézni ha értem is valamennyire. Gyorsan vissza is kapcsoltam, mert ismerem ezt a hongkongi akciófilmekből. A szájmozgás leszarva, a külső zajok teljesen eltompítva, az előadás is mint egy dokumentumfilm.
-
Tasunkó
őstag
A liter vér az stilisztikai elem, nem néphülyítés. Mint John Woo-nál a mexikói felállás, meg a galambok, vagy a hongkongi akciófilmekben literszámra fröcsenő, spriccelő vér, ez mind stíluselem amiket átvett Tarantino például a Kill Bill-ben. Meg humorforrás, tehát amikor a 10. kísérletnél is meg kellett mutatni hogy beteríti az agyvelő az ablakot, az inkább szarkazmus volt. Ez inkább disztópia és szatíra szempontból van építve, mint valós sci-fi. A logikája ami a technikai részt illeti, a cyberpunk eszközöknek ágyaz meg, amit mindenki látni szeretne. Meg a mérhetetlen cinizmus, ami kijózanít egy fényes tudományos fantasztikus jövőképektől.
Ez a cinikus disztópia sokkal valóságosabb, mint a Star Trek szerű idealizált világ, aminek a mai valóságban semmi jelét nem látjuk, de az egyiket azért szeretik mert technikai résszel foglalkozik, a Falloutot meg azért mert a társadalmi részével.
A Fallout játék is egyedülállóan merész kifigurázása volt a 60-as évek amerikai álmának, a porszívóügynök értékrendnek, vagy mi lehet jobb szimbólum a kaszinókapitalizmusra, mint a New Vegas. -
Tasunkó
őstag
Sosem fogom elhinni hogy a His & Hers-t nem AI írta. E
Az időhúzás is elég eredeti, olyan mintha videóklipp lenne, de néha a szereplőket olyan helyszínekre genarálták és olyan cselekvésre, aminek nem volt semmi értelme 3 perces távlatban, mint az AI szöveg hogy hosszabb időn át érződik hogy nem emlékszik mivel kezdte el a mondókáját. Egyébként nem volt buta vagy nézhetetlen csak értelmetlen.kkora szélhámosságot csak az AI generálta shortsokban láttam még. -
Tasunkó
őstag
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Ez igaz, Angelina Jolie jobban hasonlított volna a játékbeli karakterre, még nagyobb csöcsökkel.
-
Tasunkó
őstag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Az Ozark alapján rendezőnek jó lehet, mert ott a mellékszereplők tündököltek, és ő sem akadályozta őket azzal hogy szerepeltetni akarta volna magát. Meg ott passzolt hozzá az a kispolgári figura, de az is elképzelhető hogy ő nem is olyanra akarta, csak aztán az lett.
-
Tasunkó
őstag
válasz
stellaz
üzenetére
Unalmas, és mindenki a trendi lakberendező szakács látszatkarakterét hozza, ami hiteltelen. Jude Law tudja jól előadni a figurát, csak ő érdekes benne. Jason Batman nagyon jól haverkodhat, mert színészi teljesítményéhez képest túlfoglalkoztatott. A kispolgári fazonjával folyamatosan kikukucskál, a bohém rocksztár szerep úgy áll neki mint egy sebtében összerakott télapóálarc. Csodálom akik egy jelenetben vannak vele, hogy azokat nem zökkentette ki a figurájukból, a komikus határát súrolja a megjelenése.
-
Tasunkó
őstag
válasz
negyven2
üzenetére
Ez a kép úgy néz ki mint a bukás előfutára. Sokkal inkább hordozná a siker ígéretét, ha az aliexpresses hátgerincfixáló helyett ott elöl egy nagy dekoltázs lenne, és a hatalmas mellei szinte kidőlnének rajta. Akkora különbség, mint amikor a Mátrix 2-ben Trinity találkozott Monica Beluccival.
-
Tasunkó
őstag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
A 2x-es sebesség amúgy sem ment meg semmit, csak áramot. Rhea Seehorn annyira rossz volt hogy Oscart kapott a Pluribusért, szóval kommersz siker is. Úgy néz ki jó fejőstehénnek látják Gilligant, így a következő évadba is öntik a pénzt.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Nagyobb baj, hogy megint bekapta a daráló, most a Task-ot, pedig napokig elláthatott volna. Az első rész volt olyan bevezetős, de utána végig ha nem is konstans izgalmas, de minden rész túl feszült volt ahhoz, hogy képes legyek beosztani. Ez olyan kézben tartott Glock-os sztori, házkutatás, szűk helyek. Meglehetősen autentikus életútja van a szereplőknek, néhol túl nyomasztónak tűnt, de végülis jól összerakták. Valami kis szikra hiányzik belőle csak hogy megadjam neki a 9-et amivel a Valhallába belép, de a 8,5 alá nem tud menni, nagyon jó volt, kösz a tippet.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Egyrészt tökmindegy, mert 1 cégben elég gyakori hogy valaki 6 éves szintjén viselkedik, az is rendre előfordul hogy a földhöz veri magát, az meg olyan 3-4 évesekre jellemző. Másrészt is tökmindegy, mert a külső énjének a magánéleti problémáit viszont tárgyalja a sorozat, így az hogy mennyire pontosan találtam el a konkrétumokat, újfent sem lényeges.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Severance: Aha, akkor csak én kapcsoltam össze, már látom, mert volt egy ilyen jelenet
Seth Milchick came to Jim's home to talk to his father. While they went into a closet to do that, Milchick ordered Jim to count to 1000 and stay out of the closet. When Jim came into the closet anyway, Milchick pulled him off Dylan and reminded him of their deal. Then he told someone on a radio to end it, restoring Dylan to his outie self, and released Jim, who ran into his father's arms.[1] Jim's mother prepared to leave for the night and told his father that it was their turn to make cookies for Jim's class, so he had to cut them and put them in the oven.[2] Erre emlékeztem, de azt a részt akkor lehet csak én gondoltam hozzá
Mivelhogy Dylan és Milchick a valóságban ismerik egymást, méghozzá valami egyeszség vagy kapcsolat van köztük. Ráadásul Jim, a gyereke is ismeri, mert úgy fejezte ki magát Milchick hogy megmondtuk hogy számolj 1000-ig, kommunikált a gyerekkel. Ebből hogy Dylannak csak ez a gyereke afro, és a jelentből következtettem erre, de tényleg később ez nem volt megtámogatva. -
Tasunkó
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Úgy emlékeztem az 1. sorozatban
amikor hazament Dylan, akkor rajtakapta Milchiket, vagy nem ment haza, de bevillanása volt ilyen emlékről amikor rajtakapta. És volt 1 kifejezetten afro gyereke is, márpedig a felesége svédnek is elment, Dylan meg kifejezetten latinó volt. -
Tasunkó
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
A valóságban ezt a vállalati környezet hozza magával, a vállalat céljaiból fakad. Mást ne mondjak az ember és gép közötti különbségek minimalizálására törekvés. Általában ha az ember úgy reagál mint egy gép, az nem fura, ellenben ha emberi reakciói vannak, az a vállalatoknál szélsőséges. Ez alapján ha normálisak lennének és nem agymosottak, az irreális, mesebeli lenne. Túlnyomó többségben persze a filmekben mesebeli munkahelyi közegek vannak.
A dagi amilyen helyzetben volt, tehát a feleségét a Milchick dugta, és gyereke is volt tőle, de szerette a gyerekeit, ezért kompromisszumból az asszonnyal maradt, és ebben a kényszerpályában egy reális reakció volt hogy a személyisége gyerekessé regresszált. Volt némi különbség azért, otthon gyerekesebb volt, a céggel meg szembeszállt. -
Tasunkó
őstag
válasz
stellaz
üzenetére
A Severance első sorozat az nagyon jó. A munkahelyi közeg kár hogy elég hamar kulminálódik, azt a feszkót ami az eljén ment 2 évadig bírtam volna nézni. Az a jó benne hogy pont olyan agyhalottak mint melóban, de nem kell köztük lennem, így élvezetes a kínlódás. Olyan mint a Monty Phyton vagy az Office kínos jelenetei, vagy bekapcsolni a nótatévét amikor elkapcsolhatok, üdítő hogy nem kell azt hallgatnom és izgalmas egyszerre hogy mennyien ilyet hallgatnak és még mindig nincs apokalipszis. Ezek a fehér folyosók az agyhalott életidegen vállalati kultúrát jelentik, eszembe sem jutott hogy ez sci-fi. Amúgy csak annyira sci-fi, mint Philip K. Dick, csak egy ötletet használ ki a ma bemutatására. A karakterekkel nagyon megfogták ezt az élethosszig tartó munkaviszonyok okozta civilizációs kiégést, a reakcióikban, a gondolkodásukban, a tempóban, minden olyan örökkévalóságos.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Janaboy
üzenetére
Nálam az 1-es sorozat nem ütött ekkorát, bár nagyon jó volt hogy végre felfogtak egy játékot lényegileg, de ezen kívül döcögős volt a sztorivonal. Itt meg már kezd beindulni, minden rész egyre jobban tart már egy sztori ívet, az arcok hatalmasak benne, és a játék közben pont ezeket gondoltam hogy lényegi elemek lehetnének egy filmben, brilliáns megvalósítás. Bár a New Vegas annyira jó alap volt egy filmre, de a Last Of Us-on látni hogyha a szájukba adják, azt is el tudják cseszni. A Fallout az első eset hogy nem Gameboy Donkey Kong-ot látnak egy számítógépes játékban. Remélem 10 évados lesz a Fallout, itt annyi törzs van meg felekezet, jó nagy kavart lehet csinálni.
Olyan jó érzékkel játszanak a színészek is, hatalmas arcok, annyira vették a lapot hogy ez nagyon reményteli csapat a jövőre nézve. És azon ahogy a csávó próbált kijönni az ajtón abban a szuperpáncélban, látni hogy nagy humorérzékük vanEz is hogy Clint Eastwoodot hozza Walton Goggins, ezt pontosan így kellett. , mert ha csak 2x nem sikerült volna akkor még csak átlagos, de hogy 3x lefejelte az ajtót, hátaz kész
-
Tasunkó
őstag
válasz
Atomgeszi
üzenetére
. Én is Von der Leyennek hívtam, de nem mertem ide beírni, mondom olyan oroszpártinak hangzikNálam is ugyanez jött le, meg ez a kézremegést akkor mutatták volna az élőfelvételen, de Tizinek csak Mike mesélésében remegett a keze
Egyetlen fura jel, a karkötőt hogy visszaadta Tizi. Ha tudja hogy meg fog halni, akkor nem biztos hogy visszaadja, mármint annak hogy ebben temess el, vagy legyen egy plusz emléked ha úgyis tele a ház. Persze ez meg a szabad döntés jele volt, de lehetett úgy érteni, (mert az öngyilkosságot lehetőségnek még csak Sheridannál láttam, ez mondhatni egyezményes a filmek világában)hogy volt egy terve amiben többé nem találkoznak, de ez sem perdöntő mert a terv kudarcba is fulladhatott, és valószínűleg meg kellett volna menteni a fekete csajt mindehhez, annál a pontnál amikor nem tudták megmenteni a lelövéstől érezhető volt hogy innen nem lesz visszaút. -
Tasunkó
őstag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Stranger Things az ilyen felnőtt és gyerek mese keverve
így a felnőttek tudják hogy meghalt Tizi, Max pszihopata lesz, Jonathan drogos stb., a gyerekek számára meg Tizi túlélte, és a többiek sorsa az lesz amit Mike jósolt nekik. -
Tasunkó
őstag
válasz
Grave_444
üzenetére
Még az a jelenet volt az egyik legelviselhetőbb lelkizés, ugyan a maga sablonos családi ebédnél éneklő amerikai családos módján.
a végétől eltekintve egy perc lelkizés nem volt, ami nem üres sablonszöveg lett volna.Eltörpült a Wynona anya fia lelkizéséhez képest, vagy Dustin is rém idegesítő volt, de
Meg akkorra lehetett tudni, hogy végrevégre vége ennek a szálnak, mert az egész évad addig a pontig masszívan a comingout erejéről szólt. Felváltotta a klasszikus filmekből a szerelem mindent legyőzt, itt a féfi-férfi iránti szerelme hozza el a világbékét, a nő nő iránti szerelme csak koszorúslányként tudja megtámogatni. A kevert nemű szerelmi vonalak inkább csak egy letűnt kor hagyatékakéntA part1 4. rész fináléjában egyértelműen a comingout erejével aratott egy rangadó döntetlent Vecnával. De mégsem lett zavaró, mert sok volt a cselekmény és azokat rendre megállították egyéb, de szintúgy üres lelkizős hablatyok, és ember legyen a talpán aki ki tudja válogatni melyik volt a fölöslegesebb.semmire nem voltak hatással.
Na és még ki kell emelni hogy kitűnően játszott. Ha számításba vesszük a rengeteg sablonos érzelmet, amiből valamit eszkábálnia kellett, akkor jól összetákolta ,nem volt zavaró.Will -
Tasunkó
őstag
válasz
paatrick
üzenetére
Igen az elején még cuki volt, bár az a túl sovány tipus, de még elment jó nőnek simán. Olyan lehet aki nem bír felszedni kilókat meg tepert is a szerepre, vagy csak a stáb sem a lányokat szereti, így nem volt aki szóljon. Hollywoodban újabban rákattantak erre a hatalmas szemek, szögletes állkapocs kombinációra mint a Fallout-os csaj, aztán néha nem jól öregszik.
Kicsit átrendezte a Jonathanos jeleneteket, mert neki még akkor kellett volna elvenni Nancy-t amikor még cuki volt. -
Tasunkó
őstag
Végre rájöttem honnan ismerős a Stranger Things-ből
. A lengyelpiacon régen lehetett kapni Rambó-pólót ahol szakasztott így nézett ki Stallone. Meg a pohár vége felé Frodó is befigyel.Nancy Sweeper -
Tasunkó
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
A legtöbb embernél ügyesebben reagál Carol, intelligens és szemfüles. Amiket felsorolsz hátrányokat az inkább előny, vagy a karakter kidolgozottságát jelenti. Például az elején sokkal szélsőségesebben reagál
Ezek a részletek az átélhetőséget segítik, hogy minél átlagosabb legyen a szereplő, persze egy filmhez képest, mert ha teljesen átlagos, akkor az orrát túrná egy sztriptízbárban.mint a későbbi részekben, a végére látszik ahogy simul ki a szinusza, az sem véletlen. -
Tasunkó
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Nem igazán egyedi, szerintem Gilligan egy klasszikus mozi rendező. A stílusa inkább érthető mint különc vagy rendhagyó. A témaválasztás nagyon jól reagál a korszellemre, kíváncsi is voltam mivel fog visszajönni a sorozatkészítésbe. Carol azért olyan kellemetlen, mert a tipikus amerikai álom kihúzott sorszámának a tulajdonságait kapta. Dekoratív, jól szituált, kellemesen és stílusosan berendezett ingatlan, írónő, a fogyasztói társadalom dísze. Persze bizonyos keretek közt lehet kellemetlennek venni, mert egyébként meg csak átlagosan kellemetlen, nincs arra kihegyezve, szóval érthetőek is lehetnek a reakciói.
-
Tasunkó
őstag
Nem rajongok azért a stílusért amit a Severance csinál, hogy újabb rejtélyekkel mossa el a régi által felvetett kérdéseket, mert nem tudja mindenre kiterjedően kitalálni a magyarázatot, emiatt nem tudni hogy egy új fordulat tényleg lényeges lesz, vagy csak egy blöff. Gilligan nem ilyen, amit megmutat azt elmagyarázza, nem számítok befejezetlen blöff mellékszálakra, szimplán ennyi rész alatt ide tudott eljutni. Pluribusban volt konklúzió,
hogy nem baszakodnak tovább azon hogy mit akarnak az ufók, hanem felveszik a harcot-atombomba. Carol amúgy is kilépett a komfortzónájából ezzel a megértősdivel, jó partnert kapott a dél-amerikaival a beszólós stílusához, hihetetlen találkozás volt. -
Tasunkó
őstag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
A Breaking Bad-ről eszembe nem jutott volna hogy lassú. Minden sorozat évadokon át mesél el valamit, ennek része hogy elosztja valahogy. Nem tudnék a BB- ből kivágni egyetlen jelenetet sem. Látni véltêl valamit ami nem volt ott, mert mert nemhogy perceket , de évadokat is kapott pluszban a Saullal. Ugyanez lehet a Pluribusnál, de ez annyiban speciális hogy úgy vettem észre van akiket nem érdekelnek lételméleti és társadalmiszociális témák, és emiatt nem értik. Annyira adja magát hogy nem a víz tehet róla hogy nehéz valamiféle szempontokat találni ellenvéleményre, mert engem meg alapból érdekel amiről szól, így nehéz elképzelni milyen lehet ha nem.
-
Tasunkó
őstag
Tényleg ez a Stangerthings 5.
így szétplasztikázta a lepénylesőjét, ez volt a legnagyobb devizája pedig. Más filmjeiben is rohadt jól gesztikulált a mimikájával a csaj, és annak része volt az orr felsőajka hogy úgy dobálta az arckifejezéseit, mint valami Pixar animációs film, most meg ez kicsit olyan meghökkenés mint amikor Mickey Rourke visszatért traktorgumi ábrázattal.Tizi -
Tasunkó
őstag
válasz
paatrick
üzenetére
Igen, emiatt írtam mert ahogy S04
reinkarnálódott Eddie-be az előző Dustin életét is elvesztette, ezért nem lehet a csaj. Az újból még csak 1 részt láttam, azt sem végig annyira idegesít hogy mindenről beszélnek csak Max-ről nem, aki meg úgy végződött a 4. hogy ripityára törte a Tekla. -
Tasunkó
őstag
-
Tasunkó
őstag
válasz
Narxis
üzenetére
Van egy olyan gyanúm
Van ezekben valami színpadiasság ami átjön a filmből is,hogy ha visszakérné sem adnák vissza, mert azzal nem tesznek kárt benne. Amúgy ez a Rhea Seehorn ilyen karakter is lehet, a Saulban is elég kiismerhetetlen, felemás figurát játszott, nem lehetett rajta eligazodni.csak még nem derült ki miért. lehet a saját ötleteit is beleviszi a párbeszédekbe, azért olyan valóságosak.Az utolsó részben feltűnt, de közben is, hogy -
Tasunkó
őstag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Kiváló észrevétel Gillian-től hogy az eddigi utópiasztorik jellemzően 1 csattanóra voltak kihegyezve, és pont ez a lassú kibontás hiányzott. Rhea Seehorn természetesen jól játsza a szerepet amit neki szántak.
-
Tasunkó
őstag
Az jutott eszembe a Pluribusról hogy a mai elit és bővítményei számára az átlagember is lényegében
Nekik csak szólni kell, és minden előteremtődik mosolyogva, pláne az ő szintjükön akikkel találkozni tudnak azoktól csak ilyen homogén bólogatást kapnak.meg van fertőződve ezzel az ufóvírussal. fontosnak tartotta hogy a megszokott civilizációs céljainak megfelelően affele motiválja őket hogy megfelelően hideg legyen a folyadék. Meggondolatlanság lehet, de valahogy inkább kötnék kompromisszumokat hogy elengedjek a lényegesnek látszó érdekeimbőlKíváncsi vagyok hová fog vezetni, az nagy volt amikor a dél-amerikai fickó megkapta a kórházi számlát, hirtelen az elvei teljesítésülését nem lett olyan körülményes a háttérbe szorítani. Meg a Carol néha szimbolizálja az USA világirányító terveit is, ahogy rendíthetetlenül kitart az értékvélasztása mellett, mindegy hogy emiatt milyen előreláthatatlan fejleménybe rongyol bele, lényegében először lő, utána kérdez. Alaposan nem merültem bele átgondolni, de első blikkre amiket Carol fontosnak tart, azok elég nagy marhaságok. Talán erre utal amikor a kaparós sorsjegyet vette le a kúton, meg amikor langyos üdítőt kapott, és , nem tudom hová fog fejlődni, de Vince Gillianról nem tudom elképzelni hogy kifejezetten abba az irányba tartson amivel a kaszinókapitalizmusnak gyártana indoklást, meg amúgy is egy zseni mert politikamentesen tud ezekről a dolgokról beszélni.és ufóvá válnék szívesebben -
Tasunkó
őstag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
A proli szenvedést jobban szeretem nézni. Valamiért ha gazdag a szereplő és jó is akkor ez két tulajdonság egyben, instant leveskockává változtatja. Adok egy esélyt ennek a Tasknak.
-
Tasunkó
őstag
A Pluribusnak elgondolkodtató felütései vannak a társadalomra nézve, szórakoztató analógiákat lehet találni, vicces, mozi szintű fényképezéssel, minden percét élvezem. Szórakoztató az egész, végképp nem unalmas, de ha ilyeket keresel hogy ütős, izgalmas, akkor azt nem biztos hogy meg fogod benne találni. Az elején talán ütősnek tűnhetett számodra az ötlet, de nem volt szándékában akkor sem ütni, amit leírtál azok nem értelmezhető kifejezések ezzel a sorozattal kapcsolatban, talán a Money Heist tipusú sztorikkal kapcsolatban inkább helyénvalóak ezek az elvárások.
-
Tasunkó
őstag
válasz
cattus
üzenetére
A milói vénusz mióta nem szép? Jellemzően szép embereket ábrázoltak, de nem kizárólagosan, mert a téma olykor nem tette lehetővé. Persze vannak egyéni preferenciák, minthogy a meleg divattervezőknek a fiús kinézetű nők jönnek be, így nem biztos hogy ami látszik az tükrözi is az adott kor szépségideálját.
-
Tasunkó
őstag
válasz
freeland0806
üzenetére
Hypeolva azt nem tudom, de mégcsak az sem igaz hogy sokan nézik. Múltkor szembejött youtube-on 20 év toplistája gyorsan lepörgetve és a nézettségi listán a Yellowstone kúszott fel, de elhanyagolható mértékben. Se nem sokáig és nem is túl magasra, a többi Sheridan meg egyáltalán. Inkább úgy saccolnám az okozza a stúdiók vonzalmát, hogy egy olyan befutó amivel tuti nem vesztenek, mégha nyerni se fognak túl nagyot.
-
Tasunkó
őstag
A Slow Horses 4. évadában a férfiakat már egyedül
képviselte. Azon kívül szerepeltek benne okos nők, erős nők, ügyes nők, mindez különböző rasszokban, és gyerekek. Néha villantottak csöcsöt a férfi szereplők is néhány snittnyi rátermettség formájában. El tudtam viselni nem vált a dolog kellemetlenné, betudtam annak hogy nőket szerepeltetni azokban a pozíciókban nehéz és izzadságszagú feladat a forgatókönyvíró számára, és így tudott megbírkózni vele. Viszont tagadhatatlan gyöngén viszik a sorozat dinamikáját, mert ilyen mértékben már olyak mint a szellemek, már a 4.-ben kellett volna ennyi nő közé egy inkompetens nő is aki azért van az MI6-ben mert nő. Csak azok a pillanatok vigasztalnak amikorGary Oldman lefingja őket.Gary Oldman -
Tasunkó
őstag
A Malice-val kapcsolatban még eszembe jutott, semmiképp se olvassa el az index cikket aki meg akarja nézni. Aki írta, ordas módon elspoilerezte
Rosszul emlékezhetett hogy megmutattak valamit az elején valamit, amit egyébként nem. De egyébként is rosszul értelmezte amit látott, talán több hiba bele sem fért volna az ismertetőbe. -
Tasunkó
őstag
Manhunt (2024) A dollárbankjegyes csóka Lincoln gyilkosa utáni hajtóvadászat egy sorozatban, ahol kiderül hogy lehet komótosan is hajtóvadászni. Tehát szó van a rabszolgafelszabadításról, csipet minisztiériumi adokkapok a polgárháború befejezése körüli időkből, természetesen az afroamerikaiak szabadsága a célja sok jóembernek, és sok jó afroamerikainak. Ugyanakkor ez nem pátoszos, zavaró módon, hanem flottul illeszkedik. Az izgalmat tekintve a nem aludtam el rajta szintet tudta átlépni, színvonalában pedig a félben sem hagytam, és el sem felejtettem hogy nézem jellemzi a legjobban. Asszem a hangulata miatt marasztalja a nézőt, elég korabeli, a figurák többsége elég jól meglevenedik, egyedül Lincoln figurája tud kirántani, mert úgy néz ki mint egy izgága szociológus elsőszemeszteres egyetemista ragasztott szakállal, és elég pojácás is a lénye meg az angol szinkronja, de a történtek előrehaladtával a színész megszokja a szakállat. Nyilván nem Spoiler hogy le fogják lőni, de időben ugrálnak emiatt az sem spoiler hogy még felbukkan. Talán ami újdonság hogy kicsit beleshetünk a déli északi perpatvar hátterébe ezekben az időkben, ha leleplező nem is lesz, de a maga szűkmarkú módján szolgál érdekességekkel. 6,5-7/10
Malice(2025) Egy pénzes csókáról aki családapa. Duchovny-ként már túl van egy zűrös X aktákon, és aztán afféle szerény thrillerbe forduló történetben jön megy. Mindezt olyan színvonalon, hogy kifejezetten leszólni nem tudnám, rengeteg sorozatnál ez már jobb, tehát nem ostoba, jók a szereplők, felvételek, úgy van elmesélve hogy fenntartja az érdeklődést, ugyanakkor emlékezetes nem igazán marad. 6/10
-
Tasunkó
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Sam Splinternek karcsúbbnak kell lenni az árnyékánál, különben észreveszik.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Feltételezem az amerikai plebejusoknak értelmezhető dömper VS nyergesvontató, Mozart VS Salieri párharcra fektetik fel. Ez annál bosszantóbb hogy Salieri a Forman filmben csak mint a középszerűség megszemélyesítéseként volt jelen, történelmileg is így helyes, mivel korának egy jelentéktelen zeneszerzője volt, így a történet lényege az ellenfelekként ábrázolásában teljesen az értelmét veszti, mert a középszerűség végtelen mennyiségű Salierit ki tud termelni, így rögtön a helyébe állnak ha legyőzi, sőt egyszerre sok Salierival kellett megküzdenie Mozartnak is.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Nem is tudtam hogy a Fargo creátora csinálta az Alien-t. Írói szinten a Fargo sem volt nagy durranás, sőt irgalmatlan zöldségekkel mentette ki magát. A Legion-t meg nem is mondom , bár nekem bejött a koncepciója, sokkal inkább mintha superhőssztori lett volna, de aztán abban sem nagyon terhelte magát mint író. Ha csak a hasára üt, az sem sokkal különbözött volna.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Narxis
üzenetére
Nekem a Leftovers nem tűnik spirituálisnak. Inkább az a benyomásom lett, hogy a gyászon élősködik meg tragédiákon. Elkezdtem nézni de 6 rész után elengedtem, pedig jó minden, jó a megvalósítás, szereplők, kíváncsivá tett, csak ez az ehm dagonyázás a gyászban pörköltalap kissé megfeküdte az emésztésem. Kb. mintha a napi sajtó által kéretlenül kiközvetített tragédiát elszenvedőinek a barátok köztje lenne.
-
Tasunkó
őstag
válasz
paatrick
üzenetére
Most fejeztem be, a vége igazán jó lett. Aki szereti a szamurájos japán filmeket, annak be fog jönni. A Last Samurai Standing, gyakorlatilag egy szamurájos kalandfilmet hoz a jobbik fajtából.
Az ázsiaiak nyilván teljesen rákattantak a squid gamere, de a battle royale hagyományaik is megvannak hozzá. Ugyanakkor itt a másik kedvenc témájuk is előjön, a szamurájok fölöslegessé válása a kor meg a lőpor haladásával, így kevésbé invazív módon van felhasználva a squid gameság, az első két rész után szinte észrevétlen. Van fölös drámázás ahogy lenni szokott, de nem nyivákolnak túl sokat, viszont a Squid Game-el ellentétben a drámának semmi reflexiója a valóságra, vagy érvénye sincs, ez csak kalandfilm. Jó harcok, epikus harcosok, sosem lehet tudni a kimenetelét a párbajnak és igazán nívós és eredeti koreográfiával.
Mondjuk elvesztetten a fonalat a történtekkel kapcsolatban. Összecseréltem néhány szereplőt, így pontosan nem tudom mik történtek a háttérben, mert kétszer egymás után ugyanazt a szereplőt láttam két helyen, de kikövetkeztettem hogy nem lehetett ugyanaz, csak nagy vonalakban értem, de ez elégséges. -
Tasunkó
őstag
válasz
flash-
üzenetére
Nálam is úgy volt, hogy 1-2 résznél még majdhogynem abba is hagytam, annyira hétköznapinak látszódott. Aztán következő részek egyre inkább érdekeltek, de egy darabig nem is az izgalom a legnagyobb értéke, hanem hogy elég intellektuális, jók a párbeszédek, érdekessebbé válik. Aztán izgalmassá is, de nem tudom az 1. sorozat melyik pontjától, a 2. sorozat az szinte egybennézős. Ennek az egyetlen baja hogy nem lett több évada, pedig a munka oroszlánrészét már kidolgozták, ebből az alapból még 2-t már könnyű lett volna. De lezárták, szóval az rendben van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Asustor NAS
- EA Sports WRC '23
- Belehúz a kapacitásbővítésbe a TSMC
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Milyen egeret válasszak?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen asztali médialejátszót?
- Parkside szerszám kibeszélő
- 8 millió felett jár a Clair Obscur: Expedition 33, egy év alatt ért a csúcsra
- További aktív témák...
- Komplett PC Szett i5 / R9 380 / 1TB Samsung SSD / Monitor + Perifériák
- ÚJ HP EliteBook 8 G1i Intel Core Ultra 5 14" FHD+ 2029.01.08-ig Garanciás
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3 (T14 G3) i7 / 16GB RAM / 512GB SSD / WUXGA / Win11 Pro 12 hó garancia
- Samsung S32F351FUU 32" LED Monitor
- Samsung SyncMaster S23A350H 24" LED Monitor
- Dell Latitude 5310 2-in-1,13.3",FHD,i5-10310U,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11,LTE KÁRTYA,TOUCH
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- 27%! LG 86UR76006LC (86") UHD (Active HDR, 60 Hz, Smart TV)
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 3 i5-12. gen-16GB DDR5 RAM 256GB SSD FHD+ gari. 4g modem Érintőkijelző
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.
Egész rész alatt azon agyaltam hogyan fog ez lőni, de ezt nem bírtam kitalálni.