Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Fele annyit ér az iPhone Air, mint amennyibe pár hete került
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Poco M3 - felújított állomás
- iPhone topik
- Jelentősen átalakulhat a Xiaomi 17 Ultra kamerarendszere
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
paatrick
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Hát élhetsz abban a hiszemben hogy a 80-as években nem voltak melegek, gondolom Freddie Mercury is a strandon kapta el az aidset

Statisztikai alapon lehet még többnek is kéne benne lennie mint 2. -
paatrick
őstag
válasz
freeland0806
üzenetére
De az pont a kornak megfelelően van bemutatva. Kb társadalmi stigmát jelentett, ezért mindenki titkolni próbálta.
-
paatrick
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Mi benne a woke?
-
paatrick
őstag
válasz
janos666
üzenetére
Ugyanolyan mint a Harry Potter, ahogy nőnek fel a szereplők úgy lesznek komolyabbak a problémák és történetszálak. Így az első évad még "gyerekesebb" de horror rész már ott is van a háttérben.
Erősen épít a 80-as évek nosztalgiára is, szerintem az első évadot érdemes megnézni, 8 rész, abból már el tudod dönteni hogy tetszik-e a világ vagy nem.Gyerekeknek egyértelműen nem ajánlanám a felkavaró horror vizualitás miatt.
-
paatrick
őstag
Stranger Things S5E1-4
Na a fene tudja, elég lagymatagon indult az első rész és végig ez járt a fejemben:

Már nagyon kinőttek a szereplők ebből a korosztályból

Az utána jövő részek kicsit izgalmasabbak, de ez még inkább a 4. évad rétestészta részeit idézi nekem. 1-1óra 10-20 perces részek, de sok nem történik.
Egy újranézés lehet nem ártott volna előtte mert amúgy már fogalmam sincs mi kínjavan Vecnának 
Látom imdb-n a fanok már nyáladzanak, 9,8-as 4. rész persze-persze......
-
paatrick
őstag
Igazából ez az egy hype sorozata maradt a Netflixnek, így érthető hogy a lehető legtöbbet akarják kipréselni belőle még utoljára.
Jövőre meg jön az erős fejvakarás hogy mégis mivel fognak nézőt bevonzani. Stranger Thingsnek vége, Squid Gamenek vége, Witcher lefőtt.
A riválisok jelentősen jobban állnak. -
paatrick
őstag
Csak beírom hogy a Stranger Things első 4 része nézhető. Pulyka mellé Ámerikában mindenki ezt nézi

-
paatrick
őstag
válasz
Janaboy
üzenetére
Hát ezt majd egy könyvolvasó elmondja ha szerencsénk van és van itt olyan
9 könyv van, ebből a 6 évad kb 6 könyvet dolgozott fel, sorozatban 100% nem lesz folytatása.
Hétvégén lehet elolvasom wikipédián a maradék 3 könyv összefoglalását, de a 7. már úgy kezdődik hogy 28 évvel telt el a 6. könyv vége óta... -
paatrick
őstag
Én se olvastam a könyvet, szóval akkor neked a sorozatból kiderült hogy:
mi a protomolekula? ki készítette? hova lett? kik a másik lények? hogy készítették a minikaput? mi a bolygócucc amit leállítottak rakétával? milyen élőlények vannak az új bolygón ami feltámasztja a halottakat? mi lett a feltámadt halott kisgyerekkel? mi kering az új bolygó felett? mi lett a Marssal, mi lett a Földdel, mi lett az övezettel stb stb.
Mert nekem ezek totál homály a sorozat alapján. -
paatrick
őstag
-
paatrick
őstag
válasz
paatrick
üzenetére
Szamurájok harca: Az utolsó túlélők / Last samurai standing
Elkezdtem, 2 rész után abbahagyom
annyi ugyanilyet láttam már (csata-flashback-csata-flashback...) hogy úgy érzem csak elvesztegetnék még 4 órát a többi részre és mindenhol azt írják le sincs zárva mert majd valamikor jön 2. évad. Kösznem 
Amúgy egyértelmű a squid game és sok anime klisé áthallása, csak hát ez a sztori pont nem működik egy olyan korban amikor nincs fejlettség/informatika

-
paatrick
őstag
válasz
arcitec
üzenetére
"Szóval nincs igazad hidd el."
Igaza van hidd el
szinkronnak azért nincs köze a felirathoz mert szinkronnál végig lipsyncelni kell, nem csak felmondani a szöveget.
Aki életében fordított már feliratot egyből felismeri mi a baj az AI fordításokkal, aki meg nem az elvan azzal hogy "nagyrészt megértettem miről hablatyolnak" tehát jó.Ettől függetlenül profi fordítók is tudnak szart kiadni a kezük közül, mert vagy szarnak bele vagy popkulturálisan analfabéták, de a pénzt azt felveszik. Pl Kings of Leon-t lefordítani Oroszlánkirályra...
-
paatrick
őstag
A szamurájos csihipuhit senki nem nézte még? Keresem de semmi.
Szamurájok harca: Az utolsó túlélők / Last samurai standing -
paatrick
őstag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Na akkor japán vonalról bedobok pár kedvencet:
1. Kekkon dekinai otoko(2006) - vígjáték, romantikus, csináltak neki 13 évvel később második évadot de nem kell vele foglalkozni, simán jó az első évad magában.
2. Hirugao (2014) - romantikus de nagyon nem vígjáték, csináltak hozzá "lezáró" filmet amit én betiltanék, csak a sorozatot kell nézni magában, nehéz megfogni miért de örökre emlékezni fogok rá
3. Hanzawa Naoki (2013) - nyomozós, bankár, bosszú, ennek is csináltak második évadot 7 évvel később, de ebből is elég az első évad magában.Egy újabb amit többen láttak:
4. Sógun (2024) - történelmi, szamurájos, angol-japán keverve---
+1 must see japán oscar-díjas film: Okuribito (2008) -
paatrick
őstag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Milyen típusúakat szerettek? Feliratban csak magyar vagy angol is?
-
paatrick
őstag
Nézzetek inkább japán sorozatokat, abban nincs ez az arcoskodás mint a koreaiban
persze ott is tudni kell a társadalmi szabályokat pár helyzet megértéshez ami máshogy működik mint nálunk. -
paatrick
őstag
válasz
Janaboy
üzenetére
Én anno úgy néztem hogy 2 részt naponta, aztán 4, aztán a végére 9 és nahát éjjel 3 van? Akkor még befér a lezáró rész

Tény hogy lassabb folyású de nézeti magát és pl sokkal több tetőpont van benne mint a Térségben, aminél csak néztem hogy WTF ez a rész miért is 9 pontos imdb-n

Na ennyit beszélünk róla, be is tervezek jövőre egy Battlestar Galactica rewatchot.
-
paatrick
őstag
válasz
Kergeboci
üzenetére
Újranézésnél már teljesen más, mert tudod mit kell figyelni
szerintem ez a film közben némíts meg ugorj át 2 percet tökre megtöri az egészet. Megnézed őket a sorozat után és még akár jöhet "ahaaa" élmény is belőle, mert összeáll ki mit mikor. A sorozat ahogy leírtam Mini+1-2.évad+Resistance+3-4.évad simán követhető és a filmek nélkül is értelmezhető. -
paatrick
őstag
válasz
Lajmund
üzenetére
Na akkor még mielőtt belekezdesz hogy el ne rontsd a sorrendet, mert elég szerteágazó a cucc:
1. Miniseries - bevezető "film" közvetlen a sorozat előtt, 2 rész
2. BSG 1-2. évad
3. The Resistance - pár perces minirészek
4. BSG 3-4. évadA többi filmet (Razor, Face of enemy, The Plan) csak a sorozat után nézném, mert bár közben játszódnak de spoilereznek is előre, és ebben a sorozatban nagyon nagy hangsúly van a misztikumon és hogy ne tudj meg előre dolgokat.
Van még 2 előzménysorozat, Caprica és Blood and Chrome, ezek viszont kihagyhatók.
-
paatrick
őstag
válasz
Lajmund
üzenetére
Csillagkapu sokkal epizodikusabb, minden évadban halad valamennyit a háttérsztori is de inkább 1 rész 1 bolygó a meghatározó. Ha hasonló sztori orientált sorozatot keresel és még nem láttad a Battlestar Galacticát akkor azt kezd el, fényévekkel jobb mint a térség...
-
paatrick
őstag
válasz
Soulfly842
üzenetére
Döbbenetes mennyi felesleges pénze lett a Netflixnek az évek alatt

-
paatrick
őstag
Witcher 4. évad az új pofozógép
-
paatrick
őstag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Nem játszottam vele így nem tudom megítélni, jó értékeléseket írnak róla igen. De a társadalmi hatásokat nem szabad figyelmem kívül hagyni, ott volt pár éve a Palworld ami szintén rekord eladásokat hozott, pedig nem is volt jó játék, de csillióan csak azért megvették hogy fityiszt mutassanak a Nintendonak.
-
paatrick
őstag
válasz
NyalokAA
üzenetére
A játék eladási számokat saját kontextusukban kell értelmezni. Rowling miatt az agyhalottak cancelelni akarták az egészet. Aztán kiderült hogy az addig mindenhol hangoztatott "modern audience" nem is létezik, és a játékosok csak azért is megvették hogy felidegesítsék a woke hordát. Be is jött és a játék kb a woke, cancel culture elleni küzdelem szimbóluma lett.
Azóta meg látjuk mi történt
-
paatrick
őstag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Harry Potter szerintem pofára esés lesz. Egyrészt a filmszériával sincs semmi baj, másrészt gyerekszereplőkre alapozni egy sorozatot elég lutri. Gyorsan nőnek, változnak, bírják-e a futószalagmunkát, mert itt tényleg folyamatosan kell nyomni vagy 6 évig.
-
paatrick
őstag
válasz
fecaga21
üzenetére
Mert az utolsó évadra már mindenki tudta hogy az az utolsó lesz és 1000+1 teóriát gyártottak hogy kell végződnie, aztán mikor nem az ő teóriájuk jött be hanem egy faék egyszerű de az eddigieknek semmiben se ellentmondó akkor mindenki kiverte a hisztit.
Az egyetlen baja az utolsó évadnak hogy nem 10 részesre csinálták így elsietetten történnek benne a dolgok.
-
paatrick
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Ilyen befejezetlen sorozatokba már bele se akarok kezdeni. Az Expanse-ről azt hittem van vége, mivel az volt írva hogy előre tudták hogy az utolsó záró évadot készítik... meg azért 6 évadba már bele tud férni egy kerek sztori.
A látványnál valami nálad ment félre mert kifejezetten jól nézett ki, talán a Marsnál volt gagyi, de az űrhajók meg a harcok szépek voltak. És a fizika is a helyén volt.
A lényeg, még mindig semmi se ér a Battlestar Galactica nyomába történet felépítés szintjén.
-
paatrick
őstag
The Expanse S1-6
Aki ajánlja ezt a sorozatot annak egy nagy barackot kiutalok a fejére
Hát mi volt ez?
1,5 évadig volt jó, onnantól meg 40 óra időpocsékolás. Semmi nem derült ki, tök feleslegesen vártam a végét.
Még röhejesebb hogy visszaolvastam és kiderült milyen kalamajkák voltak körülötte, meg előre tudták hogy a 6. évaddal vége lesz és ezt sikerült megalkotni "lezárásnak". -
paatrick
őstag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Sose voltál még kutyacsibészelésen ugye... az alien egy kutya szintjén van. Nem a kvantumfizika alapjait füttyögték el neki, csak annyit hogy marad/támad/gyere. Szóval még mindig ott tartunk hogy túl sokat próbálsz belelátni.
A lóról meg ha járnál faluhelyen akkor tudnád hogy a saturészeg embereket a kocsmából arra a vezényszóra hogy "öeájó mennnyük hazzza" simán egyedül hazanavigálja amíg emberünk alszik a lovaskocsi platóján.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A legtöbb "beszélő" állat kommunikációján meg alapból nincs mit megfejteni. Alacsonyabb agyi szinten vannak megragadva, szóval annyi a beszédük hogy "veszély/kaja/szex".
Az ennél is butábbak mint a rovarok, hangyák meg feromonokkal kommunikálnak. Ez már rég meg van fejtve, lásd feromoncsapda.Az alien univerzumban eddig csak 2 értelmes lény létezett. Mi meg a predatorok. Ezzel a sorozattal csatlakozott a "szem" harmadiknak. Az alien sosem volt egy szinten még az emberrel se.
-
paatrick
őstag
Na ha már ennyire benne vagyunk a Barátok köztben meg sorozat topik, én biztos néztem vagy 10 évig (tini évektől kezdve, nem is volt más választásom mert 1 db TV-nk volt, anyám meg ezt nézte
), de az utolsó pár év már nem volt meg. Mikor bejelentették hogy az utolsó rész jön akkor viszont odaültem hogy megnézzem. Ésss máig emlékszem a csalódottságomra, én vártam volna a végén valami 5+ perces "tiszteletadást" ahol minden régi szereplőről az első évektől kezdve bevágnak 5 másodpercet mosolyogva közben valami szívhez szóló monológ a háttérben. Ehelyett volt kb 1 perc összevágás az utolsó 3 (? felét nem is ismertem) év szereplőiről felváltva azzal hogy Zsolt menekül meg mondja a monológját. Szerintem méltatlan lezárása lett. 
-
paatrick
őstag
bobalazsnak annyira elvette az eszét Tilda hogy 4 posztot se volt hajlandó visszapörgetni.
Ezt meg a Mikulás hozta: Tilda szexi csábítására mindig emlékezni fogunk!
-
paatrick
őstag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Kutyát láttál-e már életedben?
Lovat? Még csak közös nyelvet se kell beszéljünk vele hogy irányítsuk... -
paatrick
őstag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Továbbra se értem miért akadtok fenn annyian a füttyögésen.
Az alienek egy sima matriarchális társadalomban léteznek és nincs visszapofázás "anyunak". Alien 2-ben is látjuk már ezt, elég egy fejbiccentés és csicskába vannak rakva a dolgozók: [link]Túl sokat próbáltok belelátni az alien fajba.
-
paatrick
őstag
válasz
Janaboy
üzenetére
Tudod mi volt a fura? Mikor gyerekként néztem a TV-ben ahogy Carter őrnagy ott lebeg az űrben a giga oráj csillagkapu mellett és jönnek át a hajók. Rész vége. Következő héten a folytatás meg úgy kezdődött hogy Csillagkapu: Atlantisz
Universe-ről lehet találni infókat hogy lett volna a 3. évad. Hát jobb hogy nem lett. Szerintem az egész ott ment félre hogy behozták a "Földre kövezek" hülyeséget. Sima túlélő-felfedező sorozatnak kellett volna lennie
-
paatrick
őstag
válasz
Janaboy
üzenetére
1. évad 10. részében talán áttértünk alternatív valóságra (?) ami nem a TOS-hoz vezet. Rémlik ott valami ilyen kavarás.
Ha viszont nem akkor ennek a sorozatnak így nincs értelme mert sok dologban ellentmond a TOS-nak. Főleg Pike-Spock-Kirk vonalon.A 3 új film viszont logikusan hozta le hogy alakul alternatív valóság abból ami a TOS után történt, és indul újra az egész.
-
paatrick
őstag
Star Trek Strange New Worlds S3E10
Még valamennyire érdekes is lehetett volna ha nem megint össze
lopko...khmösszeinspirálódott ötleteket kéne nézni újra és újra. Mert hogy ez megint erősen hajaz a Csillagkapu befejező részére (S10E20).A szinkronba hozás meg simán Neon Genesis Evangelion utánérzés
tudom-tudom minek van ilyen jó memóriám.---
Star Trek Strange New Worlds S3
Anno azt mondtam a 2. évadra hogy durva lejtmenet, hát ez a 3. a stagnálás jeleit mutatta csak. Persze lehet elértünk az aljára, de mindig lehet még gagyibbat csinálni. Ebből az évadból hiányzott bármiféle ötlet, újdonság, kreatív dolog, szerintem a készítők is úgy voltak vele hogy nesze fanservice azt örüljél.
Az egész sorozatban egy dolgot lehet megdicsérni az pedig a látvány, na nem a CGI mert sokszor már az is okádék volt (9. rész) hanem a belső terek kialakítása, fényelése és a ruhák.Ezennel elengedtem a sorozatot, nem érdekel a további évadok sorsa, ez így nettó időpocsékolás.
-
paatrick
őstag
válasz
Ragnar_
üzenetére
Gondolom a nosztalgia beszél belőled, mert az összes Alien film egy kaptafa, egyikben sincs semmi világmegváltó, menekülni kell azt kész. Az első tele van kínosan lassú beszélgetésekkel, a másodikban ugyanúgy az emberi hülyeség viszi tovább a sztorit mint ebben a sorozatban. A Romulus meg tele van logikai hülyeségekkel és emberi balfaszkodással.
-
paatrick
őstag
válasz
Yodamest
üzenetére
Sajnos már megjelentek az anomáliák az imdb rendszerben is, szóval lassan búcsút inthetünk a 8+ az már biztos jó sorozat felfogásnak:
Last of us: 8,5
Star Trek SNW: 8,3Hétvégén megnézem a Végső lista - sötét farkast ami most 7,8 de ide a bökőt hogy fényévekkel jobb lesz mint a fenti kettő. Az alapsorozat is csak 7,9 pedig kvázi nem lehetett belekötni...
-
paatrick
őstag
Alien Earth E8
Hát így a végére azt mondhatom ez a sorozat nem tudott felnőni (hahaha) egy értelmes sci-fi szintjére pedig a lehetőség megvolt benne végig. Hozza az Alien franchise színvonalát, bár ott meg nem túl magasan van a léc.
2. évadtól ha lesz még ennyi újítást se várok majd, mert szerintem a filozófiai vonalat el is engedték mostanra. -
paatrick
őstag
Nem tudom van-e még lastofusos negatív kvótám de ezt nem tudom kihagyni:

-
paatrick
őstag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Gondoltam, mert magyarban nem emelted volna ki Evie Templetont
nagyon nem találta el a szinkronszínészünk.
Azon mondjuk meglepődtem hogy csak 17 éves, a többiek már mind 24+ játszanak "tiniket". -
paatrick
őstag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Eredeti nyelven nézted?
-
paatrick
őstag
Star Trek Strange New Worlds S3E9
Különös új világok = felesleges újraforgatások. Mert ez a rész is csak egy átirat az eredeti sorozatból, összemixelve a
mel. Amúgy azt hiszem szövegkönyvileg ez volt az egész sorozat legostobább része, az amit a hajón leműveltek kritikán aluli.Kedves Ellenségem Nézem a jó oldalát, már csak 1 rész van hátra
-
paatrick
őstag
válasz
WayneGace
üzenetére
Ha saját ember van a tűzvonalban akkor nem szoktak csak úgy lövöldözni a katonák, itt egyedül a legelsőnek volt valós esélye az lő is. Amúgy csak 6 ember volt. Illetve mellkasig érő növények.
De én elhiszem hogy a Jurassic Parkban ti a magas fűben is győznétek a velociraptor ellen miközben csávókám hangosan ordítja a háttérben: "ne menjetek a magas fűbe"

-
paatrick
őstag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Hiába, mert van egy szál ami úgy tudom csak a 3. könyvben van megírva, de mivel időrendben itt történik a sorozatba belerakták. Mondjuk sztori szempontból nem nagy spoiler.
-
paatrick
őstag
válasz
bobalazs
üzenetére
Tőlem lehet mert a 4. évadot már nem fogom nézni
amúgy mindig ez a bábos kép jön fel az imdb-n ha rákeresek, azt hittem ebben az évadban lesz még. De mindegyik évadba beraktak valami "kreatív" részt, az elsőben volt a színházasdi, a másodikban az éneklős, ebben a harmadikban meg a 20. századi nyomozgatós. Ahelyett hogy tényleg strange new worlds-ökbe látogatnánk..... -
paatrick
őstag
Star Trek Strange New Worlds S3E8
Igazi parasztvakítás volt ezzel a résszel promózni az egész évadot ~1 évvel ezelőtt. Annyira megúszósra veszik ebben az évadban a történeteket hogy ebbe a részbe már nincs is.
sugározz le, munka kész, sugározz fel - fél perc volt a belengetett "küldetés"
Marad a barátok közt feeling, de nyugodtan rásüthetném most már hogy egy "tini" Star Treket csináltak a 66-os sorozatból, mert már nem is cameok vannak hanem konkrétan összeállt a régi csapat fiatalítva. -
paatrick
őstag
válasz
aujjobba
üzenetére
Prometheusban
nincs még tojás, csak a fekete lé a vázákban. A katonát meg megöli a végén a gigafacehugger és kikel belőle egy kamu alien, ami majd végtelenig szaladgálhat a kihalt bolygón
tehát az a katona biztos nem ült vissza az irányítóülésbe amit megtalálnak az Alien 1-ben. -
paatrick
őstag
válasz
Ragnar_
üzenetére
A Predatorban lenne még lehetőség a bővítésre mivel egy értelmes faj, képes az űrutazásra, ezzel szemben az Alien viszont bárhova lerakod a saját kihalása felé halad ezerrel
Kb mint a 25-ös univerzum kísérlet leirata a 60-as évekből.Ebből a szempontból szerintem jól bővítették az alien "univerzumot" a prometheus+coventant kettőssel. Az alien nem más mint egy nyomi vírus és ennyi. Létének semmi értelme azon kívül hogy "megalkottam mert megtehetem".
De a predatorhoz látványosan nem mernek hozzányúlni azon túl hogy vadászik.
-
paatrick
őstag
válasz
j0k3r!
üzenetére
Alien univerzum? Az mi
az összes film arról szól hogy az alien kinyírja a népet és ennyi. Ugyanez történne ha a szafari túrán elkezdenének puska nélkül szaladgálni az emberek. Jönnének az oroszlánok meg a hiénák aztán rip.
Amúgy pont a 2. film szól arról hogy a sima alienek csak beidomított szolgák és a királynő bármikor csicskába rakja őket. Ebben a sorozatbanez lett Wendy a "királynő" vagy anyafigura. -
paatrick
őstag
Alien Earth E7
Na az előző résszel ellentétben itt nagyon nem találták el az arányokat. Túl rövid a rész, kapkod ide-oda így aztán se a normális akcióra se a filozófiai részre nincs igazán idő.
Innentől meg borítékolható hogy
cliffhanger lezárás lesz és várakozás egy esetleges 2. évadra. Amit nem látok jó ötletnek mert nem tudnám megmondani hogy még 8 részt mivel lehet kitölteni abból ahogy most áll a helyzet. 
Továbbra is tartom hogy a zélien nem kellett volna ebbe a sorozatba akkor sokkal jobb lenne

-
paatrick
őstag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
"Tipikus példája annak amikor túl greedy-k lettek. Volt varázsa. Eltűnt."
Előző évadból csak annyi rémlik hogy vagy 1 óra 1-20 perces részek voltak és kb 6 részben alig történt valami
biztos nem fogom újranézni a záróévad előtt. 
De úgy látom akkor majd óvatosan kell olvasnom decemberben a topikot ha ennyien nézitek sorban.
-
paatrick
őstag
válasz
KISDUCK
üzenetére
Valakit amúgy lázba hoz még a Stranger Things?
Több ismerősöm már a Wednesday-re is azt mondta hogy simán kivárja míg megvan az egész 2. évad és egyben letudja. Ugyanezt a verdiktet hallom tőlük a ST-re is mikor mondtam nekik hogy 3 részre lesz bontva, majd januárban jó lesz azt kész
-
paatrick
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Szóval megcáfoltam a hülyeséget amit írtál erre kitalálsz egy másikat. Nem sok értelmét látom innentől a "vitának".
Amúgy nem 6 embert küldtekaz első és második részben is látszik több olyan osztag mint a bátyusé. A mentők meg nyilván folyamatosan szállítják a sérülteket a kórházba és nem az orvosi sátorba rakják a 80 emeletnyi sérültet. A sorozat leglogikusabb részébe próbálsz belekötni, miközben annyi más hülyeség volt már benne.
Egyébként nézz meg egy pár aktuális kijevi videót. Ott minden nap rakétázzák a várost a kedves oroszok még sincs káosz.
-
paatrick
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Mondom ti nézitek a sorozatot de egyszerűen nem értitek mi van. Hol írtam hogy megtiltotta bárki hogy kimenjenek?
Hozzáköltitek a saját hülyeségeteket. Kedvetekért leszedtem újra az első két részt:
1. rész:35:18 - "Ismeritek a dörgést, megkeressük a túlélőket, kimentjük a sérülteket, lezárjuk a helyet! Igenis!"
Én ezen a képen 2 speciális alakulatos járművet, 5 tűzoltót és 2 mentőt látok percekkel a becsapódás után. Megérkezik bátyus csapata: 36:41 - "Orvosi sátor jobb oldalt, ha megsérültek menjenek oda, több felcser is érkezik" Ezután az első részben már csak bátyus csapatát látjuk akinek a feladata mint írtam bejelölni a kimentendő embereket és haladni tovább. 2. rész:
Megérkezik a gyerek különítmény
Háttérben orvosi sátor, mentők, tűzoltók, sehol egy ember tehát a helyszín biztosítva, sérültek, nézelődők elterelve.
Parancsnoki sátor felállítva, fegyveres biztosítás, háttérben tűzoltók mentők dolgoznak. 17:50 - "Száz emeletes a torony, ebből 80 a föld felett van 20 alatta. Nincs rádiókapcsolat, kárfelmérés folyamatban. Aggódom a gázvezetékek és a tűz miatt. A hajó üzemanyagforrása is aggaszt, instabil lehet. Plusz ott vannak a lőszerek. A sugárzásról meg inkább ne is beszéljünk. Erősítést ígértek nekünk a városból 3 órával ezelőtt, de csak maguk heten jöttek. Kirsh: Ez egy különleges egység, maga az alapító küldött. Parancsnok: Mi a parancsuk? Kirsh: Az nem a maga dolga."
Visszaemlékezhetnétek mi történt Csernobilban vagy Fukusimában. Mi van ha tartják a protokollt és mi van ha nem. -
paatrick
őstag
válasz
woodworm
üzenetére
Persze minden sorozatnak megvan a hangzatos csodatalálmánya, csak ezeket vagy fejlettebb fajok építették és az ember szereplők csak használják, vagy kitalált periódusos rendszeren kívüli anyag hajtja, vagy inkább el se mondják "csak megy".
Ez a mi valóságunkban nem nagy segítség
Ahhoz képest mennyit fejlődött a földi technológia azóta hogy elmentünk a Holdra, az űrtechnológia szinte ugyanott tart. Rakéta fel, parittya manőver és ennyi. -
paatrick
őstag
válasz
woodworm
üzenetére
Ebből a szempontból az összes űrös sorozat hibás, ha a ma ismert fizikai szabályokat vesszük. A valóságban túl nagy távolságok vannak ahhoz hogy időben is ugyanazon a síkon maradjunk.
Egyébként remélem berendelnek egy Alien: Maginot sorozatot, mert megnézném hogy szedték össze ezeket a lényeket és akkor a horroros alien fanok is kapnának valamit, bár alien pont nem lenne benne
. Nyilván hülyék voltak a szereplők a hajón, de voltak annyira egyediek hogy egy sorozatot ráhúzzanak. -
paatrick
őstag
válasz
arcitec
üzenetére
#alienspoiler 6. részig:
- a 6. részben megtudjuk hogy keményen bünteti az ötök tanácsa a szabályszegést, és illegális a Földre hozni bármilyen idegen cuccot
- az 5. részben megtudjuk hogy csodagyerek már tud az idegen életformákról a hajón, ha nem is miatta zuhan le, de benne van a szabotázsban
- 1. rész hajó lezuhan csodagyerek városára
- mivel illegális a Földre hozni idegeneket ezért csak minimális ember tudhat róla akik nem mondhatják el mit láttak
- bátyó csapata mint megtudjuk előretolt felderítő aki csak megy, bejelöli e mentési helyeket, és ha jól emlékszem azt a parancsot kapják hogy az épületet kutassák át. Tehát a hajóba ne menjenek. Bátyó csapata a lépcsőn így is belefut az alienbe ami kiszabadult.
- a hajóba a gyerekeket küldik Kirshsel, ők kontroll alatt vannak nem fognak beszélni mit láttak
- bátyó megsérül, látta az alient, így nem kerülhet közkórházba
- 3-4. részben megtudjuk hogy bátyó csapatát azonnal áthelyezték a szigetre "őrködni", na vajon miért? mert látták az alient és ne beszéljenek rólaEz nem logikus?
-
paatrick
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Komolyan olvasva ezt a topikot egyre inkább az igazolódik be bennem hogy ti nézitek ezt az Alien sorozatot de mintha nem értenétek vagy direkt nem akarjátok érteni amit láttok

"Az is k. vicces már az 1. részben,
Wattafakkk?lezuhan egy lakótelep méretű "űrjármű", és 6 embert küldenek ki felderíteni. Körülötte is csak pár ember lézeng tök közömbösen, mintha a piacra mennének.
"Ez konkrétan a sorozat leglogikusabban levezetett része és ebbe kötsz bele?

-
paatrick
őstag
Szerintem nektek vagy nincs gyereketek vagy már elfelejtettétek ti miket csináltatok. Mi 13 évesen osztálykiránduláson kimásztunk a 2 emeletes ház tetejére, majd át a tetőn a másik oldalra mert úgy lehetett belesni a lányok szobáiba.
Szerintetek az osztályfőnök tudta hogy éjjel 6 méter magasan a 45 fokos palatetőn mászkálunk?
Reálisan nézve ha csak megcsúszunk és legurulunk minimum nyomorékok leszünk vagy meghalunk. Vagy 3x törtük be az iskola ablakát focilabdával és hasonló sztorik
Ezek az Alienes gyerekek láthatóan ki vannak éhezve a "szülői" dicséretre ezért próbálnak menőzni és maguktól cselekedni.
-
paatrick
őstag
válasz
NyalokAA
üzenetére
Az androidokon kívül senki nem megy be a laborba, csak kívülről nézik. Pont a tojás miatt, mert az embert észlelve beindul. Én arra gondoltam hogy a belső kamerákhoz se fér hozzá senki, de ezt cáfolták mikor a kirúgott csávó mögött látszik a földön fekvő android, meg végül Kirsh is rá tudott csatlakozni távolról. Az meg hogy bemegy etetni a szokásos Alien baromság
a párbeszédek voltak igazán fontosak ebben a részben. Kirsh vs cyborg, Pán Péter felolvasások, Wendy vs doktornő, kutató vs főnök. Meg azt is megtudtuk hogy a Romulus és az Alien 4 miért ott játszódik ahol. -
-
paatrick
őstag
Alien Earth E6
Tyű ezt újra kell nézni, mert tipikusan az a rész ahol mondatok vagy mondatrészek is meghatározó utalást adnak szóval ne fáradtan kezdjetek bele. Eddigi legjobb gondolkodós rész az Alien világ szokásos hülyeségével

Viszont lassan bejelenthetnék a 2. évadot mert 2 rész alatt nem tudom hogy lehet itt lezárni hacsak
nem dobnak egy atomot a szigetre. -
paatrick
őstag
válasz
Ragnar_
üzenetére
Alien 1-ben az
Az Alien 3-banalien pont leszarja hogy el tudsz-e menekülni, és mint fentebb írták inkább vadász-zsákmány kapcsolatot ábrázol ahol élvezi hogy egyesével mehet mindenkire. meg simán lefutják akkor is ha ott van tőlük fél méterre. Amúgy ha ennyire képben vagytok biztos láttátok a trivikákat, extrákat:
Alien vs Lambert deleted scene
Ez a rész van egy az egyben .átvéve az 5. részben ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
paatrick
őstag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Végig fikázzátok a sorozatot, most az 5. résszel kaptatok egy copy-paste alien filmet amit végig hiányoltatok és már 6x láttuk de még ebben is kötekedtek
erre reflektáltam.A sorozat alienen kívüli része tp sci-fi, kár volt belerakni az alient.
-
paatrick
őstag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Az első és második film vége is ugyanilyen gagyiság van. Az elsőben
A másodikbanAlien elbújik a kompban valamiért? és csak akkor jön elő amikor már Ripley szépen beöltözött előkészült kinyírni stb. alias plot armor a királynő elleni harc egy vicc. Egy lomha géppel simán pariban van a fürge alien ellen, a farkával csapkod de pont nem éri el soha Ripleyt ahogy a 2. szája se, mikor meg közel húzza magához hogy bedobja az aknába akkor valamiért már elfelejti használni a farkát
a legvégén meg kinyílik a zsilip alien belekapaszkodik Ripley lábába ahelyett hogy ő is a lépcsőbe kapaszkodna, természetesen a farkát és a többi lábát se használja csak azt az 1 kezét amivel Ripleyt fogja.Szóval az alienek vagy okosak vagy agyhalottak ahogy épp a történet diktálja. Ez az alien univerzum sajátja, mint ahogy az is hogy az emberek 90%-a szerencsétlen és folyamatos parancsmegtagadásban/szabályszegésben él.
Hidd el én is szomorú vagyok hogy Hollywoodtól ennyi telik. Várnék már egy olyan filmet ahol a szereplők 99%-a képzett, tudja mit akar csinálni, mit kell csinálni, és még így is veszélyben lehetne.
-
paatrick
őstag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Az összes Alien film tele van ilyen jelenetekkel, akkor is szekunder szégyenérzetetek volt?
Amúgy az 5. részben a mozgás pont az Alien 1-ből merít.
-
paatrick
őstag
Tökre abban voltam hogy ma már van Alien de majd holnap. Addig is, más se tud elvonatkoztatni bátyus előző szerepétől a Black Mirrorból? Egyszerűen ha meglátom a szereplőt egyből az a rész jut eszembe (S3E3 - Shut up and dance)
- legalább vágtak volna neki új frizurát vagy hátra lenne fésülve... de így kopp ugyanaz.
-
paatrick
őstag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
A szőke/ősz szintetikus
mindent kiolvasott az adattárból mikor a hajón voltak. Majd az 5. részben megtudjuk hogy mi történt de valószínű mindenről van feljegyzés vagy videó, tehát tudták hogy a tojásból hogy alakul ki a xeno. Az mondjuk érdekes hogy mindig azt mondják 5 fajt gyűjtöttek
de mi még csak 4-et láttunk. Lehet valami veszedelmet még tartogatnak cliffhangernek. -
paatrick
őstag
válasz
KISDUCK
üzenetére
Cyborghoz még:
A beépített lánghegesztő a leglogikusabb fejlesztés amit mondani lehet az ipari világban. Kolóniák építése, űrutazás, gyakorlatilag az ipar elengedhetetlen kelléke a hegesztés. Ebbe van értelme pénzt rakni. De amint egy szintetikust ugyanannyiba kerül készíteni mint egy embert átalakítani, onnantól nincs értelme a cyborgnak. A szintetikus is tud hegeszteni, végtelen teherbírású, nem lélegzik tehát bárhol használható és parancsokat teljesít. Az hiszem az Alien 2-ben mondják hogy már előírás minden hajóra egy szintetikus.
Amúgy ezért hülyeség Elon Musk táncolgató meg bártender robot demója. Ez lesz kb a legutolsó terület ahol ezeket a robotokat használják. Az ipar a legfontosabb, nem az hogy mari néninek felvágja az uborkát a konyhában. A japán kormány valószínű már most is végtelen pénzt kifizetne ha lenne egy olyan robot ami besétál Fukusimába és felméri a terepet, ne adj isten ki is javítja amit kell. -
paatrick
őstag
válasz
KISDUCK
üzenetére
A szuperhős landolás azért kellett
mert jól néz ki és nyilván nem érte volna el ugyanazt a hatást ha Wendy fekve kinyom 500 kilót az edzőteremben, az nem látványos és nem emlékszel ennyire rá. Látod te vagy a legjobb példa, nálad is simán beakadt hogy miért ilyen erősek. De ezzel tudják jól rákötni a 4. részben történteket hogy a vörös hajú csaj ha bedilizik akkor baromi veszélyes lesz pont a "szupererő" miatt. Kellenek az ilyen eltúlzott dolgok hogy az emberek könnyebben visszaidézzék. -
paatrick
őstag
Amúgy én sajnálom hogy az "Alien" égisze alatt jött ki ez a sorozat, mert a cyborg/synth/hibrid vonal önmagában megérné ebben a formában a fejtegetést (simán tarthat a mi világunk is efelé). Így viszont mindenki csak azt várja mikor szabadul már el valami és legyen menekülés megint.
Ugyanazt érzem mint anno a Dr Strange filmnél, ott is tök érdekes volt az ezoterikus felütés aztán visszasüllyedt sima akciófilmbe
de még úgy is az egyik legjobb Marvel film lett számomra. -
paatrick
őstag
válasz
KISDUCK
üzenetére
Komolyan azt érzem te csak kötekedni akarsz
leírtam hogy mi van a cyborgokkal meg mi van a szupererős szintetikusokkal de ezt valamiért nem veszed figyelembe.
Akkor még egyszer:
Felhívom a figyelmet az utolsó mondatra. Ott van a megoldás mindenre.A cyborgok már elvesztették a fejlődési lehetőséget ha 65 év alatt nem terjedtek el. A szupererős hibridek meg se fognak jelenni globálisan, erről szól a 4. rész. Tehát maradnak a sima szintetikusok "emberi erővel" akik követik az emberi utasítást és nem jelentenek fenyegetést az emberre. -
paatrick
őstag
válasz
KISDUCK
üzenetére
4. részben elmondják hogy a legidősebb gyerek is csak
12 éves volt. A többiek mind fiatalabbak. Én pont egy hónapja találkoztam a 12 éves lány családtagommal és teljesen így viselkedett mint a sorozatban. Simán lehetett vele komolyabban is beszélni utána meg átcsapott gyermeki rajongásba a K-Pop Demon Hunters filmért mert már megnézte 4x és ez most a kedvence és mesélt róla vagy 30 percig.
Szóval lehet a te fejedben van egy kép gyerekekről ami nem valós. -
paatrick
őstag
válasz
KISDUCK
üzenetére
Ezzel a képpel indul az Alien sorozat ELSŐ RÉSZÉNEK ELSŐ MÁSODPERCE:

Szóval akkor gondolkozok helyettetek is:A cyborg 65 éve indult el a Földről, tehát 65 éve is tudtak már cyborgot csinálni ennek ellenére nem terjedt el, elvesztette a fejlesztési csatát a szintetikusokkal szemben. Nem nehéz levonni a következtetést hogy ezért nincs a további alien univerzumban. Túl erős és kontrollálhatatlan mivel ez csak egy ember feljavítva. Ha megbolondul akkor egy feljavított gyilkológép. Miért nem támadja meg a xeno a cyborgot? Eddigi tudásunk annyi hogy a xeno az élőlényekre megy, nem tudjuk cyborgból mennyit cseréltek ki, lehet neki is már műtüdője van meg ki tudja még mit cseréltek benne, ezért szarja le a xeno. "Miszter szájborg persze hogy a laborban ahol minden mocsok kiszökött, odakötözi a 2 katonát" - Eddigiek alapján a cyborg nem akar embert ölni, de kb leszarja ha más miatt halnak meg, az elején se engedi be a társát az űrhajón. A gyerekek nem gagyik hanem gyerekek. Menj le a játszótérre és hallgasd meg mit csinálnak. Amúgy is teljesen reálisan vannak ábrázolva, ha megfigyeled a lányok komolyabbak mint a fiúk mint ahogy a valóságban is a lányok hamarabb komolyodnak. "Szuperhős landolás" - azt tudjuk hogy ők most a legfejlettebb testet kapták, igen erősebbek és itt a 4. rész a példa hogy miért nem fognak ezek se elterjedni a jövőben. A vörös lányka helyből leszakíthatná a doktornő fejét. Be is szart rendesen. Tehát marad a korlátozott erejű szintetikus mert az biztonságos az emberre nézve. "Azt végképp nem értem, hogy miért pont egy szanitéc leharcolt tüdeje kell xeno inkubátornak." - mert kéznél van?
a bátyót úgyis meg kellett menteni hiszen ő a katalizátor Wendy fejlődésében. Innentől már egyenes az út, ha kivették a tüdőt de még össze lehet fércelni mint ahogy látszik is az üvegbúrában hogy össze van varrogatva akkor már fel is használják. Vagy mit kellett volna? Random bedobni egy embert hagy pusztuljon? Az eddigiekből az látszik hogy a Prodigy egy olyan cég ahol nincsenek ilyen visszaélések meg susmusok mint a többi alien filmben a Weyland-Yutani cégnél. -
paatrick
őstag
válasz
Ragnar_
üzenetére
"Számomra egy valmi lett még biztosabb, hogy az Alien3 óta nem készült igazán minőségi Alien produktum"
Megkérdezném hogy amúgy mit várnátok?

Van 7 db ugyanolyan alienes film, ebből már világos hogy az embereknek semmi esélye a xeno ellen. Ott a prometheus ahol meg mindenki azon sírt hogy "nincs is benne élien brühühü"Mégis mi kellett volna ebben a sorozatban legyen hogy minőségi és jó legyen?
-
paatrick
őstag
Alien Föld E4
Ez a legérdekesebb sorozat a Westworld 1. évadja óta, kár hogy Alien köntösbe kellett csomagolni hogy megjelenhessen. -
paatrick
őstag
válasz
Ryder62
üzenetére
Eddig imdb alapján a 6. rész a legjobb az évadban most előtte adjam fel?
Meg a mindenki félig vulkán részre (8. rész) is kíváncsi vagyok még. Viszont a 9. rész címe "Terrarium" remélem nem megint egy újraforgatása lesz a TOS emberi állatkertes részének... [ Módosította: radi8tor ]
-
paatrick
őstag
Star Trek Strange New Worlds S3E3
Rendkívül eredeti... ja nem. Legalább próbálnának valamit kitalálni, de ehelyett itt vicceskednek hogyzombi vagy nem zombi hahaha. Star Trek Strange New Worlds S3E4
Felét át kellett pörgetnem annyira alja volt.Star Trek Strange New Worlds S3E5
És megjöttünk, eltelt az évad fele, itt az első értékelhető rész. Ez se nagy szám de legalább már Strange New Worlds és nem Barátok közt.---
Azért mostanra így is megérett a gondolat bennem hogy az évad végén kukázom a sorozatot. Nem hiszem hogy bármit tudnak villantani ami miatt maradnék látva a 2. évadot meg ezt az 5 részt. Egyedül a látvány kifogástalan minden más futottak még kategória.
Igazából sokszor eszembe jut közben az Orville, hogy egy paródia sorozatnak indult izé mennyivel jobb részekkel operált mint egy ilyen nagy költségvetésű nagy múltú licencelt star trek.
[ Módosította: Dr Bubo ]
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Hát mi volt ez?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

"