Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
AD4MINATOR
nagyúr
-
.LnB
titán
válasz
-FreaK-
üzenetére
Jól van, hagyom. Hála az égnek azt látom, hogy mindenki más is hagyja, és mióta az HBO elkaszálta, nem is találtak mást aki folytatná. Köszönöm az összes ilyen stúdiónak, hogy megmentették a nézőket a további kínoktól.
Mondjuk már azon meglepődtem, hogy volt második évad. -
-
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
-FreaK-
üzenetére
Extrapolációk
Extrapolations (2023)Meglepő, hogy senki nem írt róla, pedig elég érdekes témát dolgoz fel: klímakatasztrófa és annak hatásai majdnem 2071-ig.
A történet 2030 után indul nem sokkal, és minden epizód ugrik 5-10 éveket így különálló epizódok de mégis összefüggenek valamilyen szinten. Meglepően sok híresebb színész is feltűnik a sorozatban, pl., Matthew Rhys, Kit Harington, Edward Norton, Meryl Streep, David Schwimmer, Tobey Maguire, Forest WhitakerAz első 2 epizóddal jól indít a sorozat, a 3. és 5. katasztrofális, (de közte a 4. izgalmas) de utána a 6. résztől megint magára talál a sorozat egy érdekes történet fordulattal, a 7. epizódban pedig egy nagyon erős vacsora-drámát láthatunk (mondjuk ez nem meglepő, ebben az epizódban van Tobey Maguire, és Forest Whitaker) és végül egy érdekes dilemmával, tárgyalással zárul a 8. rész, körbeérve a történettel a sorozat.
Alapvetően depressziós a téma, és lehet már a fülünkön jön ki a klímaválság okozta gondok, de egy újféle szemszögből közelítették meg a készítők így adtam neki egy esélyt és egész jó volt. Nem lehet egyben darálni a sorozatot, mert úgy teljesen más élmény lesz, túl sok, túl tömör, itt minden epizódnak ülnie kell pár napot szerintem, hogy igazán hatása legyen, mert minden epizódnak megvan a saját kis mini-története és morális kérdései amin lehet gondolkozni... de a nap végén úgyis ugyanarra fog jutni mindenki: előbb-utóbb elfogy a levegőnk, felforr a föld és mégha tudjuk, akkor se teszünk ellene annyit amennyit kéne.
-
negyven2
nagyúr
válasz
-FreaK-
üzenetére
Eddig mindig szerdán, hajnali 2-kor jött az új rész. Kedden még nem. Mármint jött ki kedden is rész, de az azért lehet mert a legtöbb külföldi oldal az USA/NA, keleti parti idejű megjelenést publikál. Ami ugye kedd este 8 órát jelent.
Ezt már egy ideje igy csinálják néhány streaming megjelenésekel, hogy ne keleti/nyugati parti idő szerint 0 órakor teszik elérhetővé, hanem a hagyományos, TV-s csúcsidőben.
-
-
-
-
tPedro_
őstag
válasz
-FreaK-
üzenetére
Én a The Tourist-ban láttam.
-
-FreaK-
veterán
válasz
-FreaK-
üzenetére
Csak tegnap esett le, hogy honnan volt olyan nagyon ismerős Mr. Drummond..
Trapped-ből
-
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
-FreaK-
üzenetére
Tök jó utalások voltak benne korábbi dolgokra, meg megvan a misztikum, de az kb az egész évad 20%-a. Az összes többi időhúzásnak tűnt, mire bármi kézzelfogható kiderülne, hopp vágás egy full érdektelen sztorira.

radi8tor: Könyvben lehet izgalmasabb(és valószínűleg pörgősebb is), de ez az évad nekem nagyon semmi volt.
Ijk: pontosan így láttam én is. Solo érdekes volt, de a végére pl. az a maradék 3-4 karakter nem tudom minek kellett oda, még a nevükre se emlékszem. Az a Sims-et játszó színész meg továbbra is mélypont, az a csávó semmit se tud eljátszani, a Hell on Wheels-ben is szörnyű volt. Kicsit olyan mint rendes filmben Anthony Mackie(zéró színészi képesség).
-
Bad Pritt
félisten
válasz
-FreaK-
üzenetére
Most kezdtem el, lepörgött három rész és kíváncsi lennék, hogy akik mondjuk csak a két Denis filmet ismerik azok mennyire vakarják a fejüket.
Megvan az összes könyv, olvastam is mindet, köztük a sorozat alapjául szolgáló Sisterhoodot is, de még én is hátrahőköltem az első rész végefelé és felcsaptam a wikit egy dialóg közben. Ilyen biblikus mennyiségű lore dumpot, mint amit ebbe a sorozatba beleírtak néha egész elmés, máskor roppant kínos expozíció formájában szerintem még soha nem tapasztaltam képernyőn. Nem mondom, hogy rossz, de nem is csodálkozom az IMDb ~7 körüli átlagon, tényleg mellbevágó, ahogy csak mondják és mondják az újabb neveket és helyeket és összefüggéseket, amiket komplex módon értelmeznie is kéne a nézőnek. -
Tasunkó
őstag
válasz
-FreaK-
üzenetére
Igen, az előzetes is rettenetes volt. Lehet ezeknél már az játszik, ami a compjúterjátékoknál. Hogyha film címe alapján nevezik el, mint például Heindrich Potter, akkor a hasonlóképpen elnevezett játékot is összecsapják, mert az automatikus megvételből elég nagy hasznuk lesz.
-
-
-
válasz
-FreaK-
üzenetére
Ófakk.
Imádom a woke-ot. Egyrészt a LC univerzumban kábé zéró szerepe volt a szexualitásnak (ha eltekintünk a Larárarecskázósóhajtozó
kiskamaszok millióitól), a külső évtizedek óta mégis meghatározó. Ezt nem lehet csak úgy pofán rúgni, illetve kikérem magamnak. Másrészt ne rakják tele azonos nemű szerelemmel, mert lásd első pont. Amúgy mindenzt hajlandó vagyok elnézni simán, ha jó a szajré. Szerencsére lemondtam az összes rrabló, igénytelen, nyavajás sztrímert már. #Csakavirágbolt,
az is csak akkor, ha tényleg érdemes. -
-
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
-FreaK-
üzenetére
Nem hiszem, mert a kínzó
kötözés módszert nem hozták nyilvánosságra, azt a módszert az aktákból csak az ügyészek tudják "lemásolni" vagy az első eredeti gyilkos - de ő börtönben van és az eddigi epizódok alapján Jake már tesztelte korábbi részben, hogy "nem adta tovább az infót másnak" -
basaharc502
aktív tag
válasz
-FreaK-
üzenetére
Szerintem is nagyon jó sorozat, pedig az első két részen elég nehezen rágtam át magam én is...utána viszont nemcsak beindul, hanem kifehezetten izgalmassá és érdekesé válik. Mindezt úgy, hogy a szó pozitív értelmében nem akarják túlbonyolítani, nincs tele értelemtlen, a semmibe vezető, meg nem magyarázott szálakkal, párbeszédekkel stb és mindeközben érthető marad.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
-FreaK-
üzenetére
Akkor viszont a spoileres az innen koppintotta, mert Presumed Innocent-nek volt egy régebbi előzménye.
-
Janaboy
Topikgazda
-
paatrick
őstag
válasz
-FreaK-
üzenetére
Pont azt a fizikai problémát megoldották hogy
a 3 test kiszámíthatatlansága miatt nem tudnak fejlődni, de onnantól hogy el tudják hagyni a bolygót a probléma maga megoldódott kvázi megkerülték. Űrhajón élve stabil pályára tudnak állni akár a saját napjaik körül is, vagy tudnak módosítani a röppályán. Az űr maga meg végtelen határokat nyit meg előttük, mert míg a bolygón korlátozott az erőforrás, az űrben ez végtelen. A sophonokkal pár nap/hét alatt feltérképezhették volna a saját naprendszerüket. Pl mi itt a Földön meggebedünk hogy aranyat találjuk azt simán lehet hogy a Holdon vagy a Marson ott van 8000 kiló egyben, csak mi nem tudunk még oda elmenni érte. Szóval nekem ez itt nem áll össze, sztori szempontjából ez akkor lenne érthető ha náluk
vagy csak simán menekülniük kellene valami elől a'la Battlestar Galactica.valami gigafeketelyuk lenne, vagy csillagok ütköznének elpusztítva mindent ott, -
BitRider
senior tag
válasz
-FreaK-
üzenetére
Constellation esetén facepalm-oztam végig. Nemár. Azt hittem én is, hogy sci-fi-re "ülök be", nem ilyen ezerszer látott sablon-horror bigyóba. Amúgy igényes, akad néhol jó jelenet, meg kellemesek a színészek (kivéve persze a gyerek), de nem igazán kívánom folytatni az 5. rész után.
-
válasz
-FreaK-
üzenetére
Valóban, és a vélemények róla valami megdöbbentő módon összecsengenek - mindenki azt mondja, hogy messzire el kell kerülni

Viszont ennek kapcsán találtam egy nagyon elborult fanprojektet - Three-body problem in Minecraft

Itt van a 2. évad (ott kezdődik, ahol a Sötét erdő), és hát azt kell mondjam, MC ide vagy oda, ez bizony jól el van találva
#75808 Atomgeszi: pont az a fő erénye a sorozatnak (legalábbis az 1. évadnak), hogy ezt az egész lgbtstb. vonalat erőlködésmentesen, kvótaszag nélkül, szerethetően tudja prezentálni. Jók a karakterek, többnyire jó a humor, szóval sztem megérdemelt a sikere. A többi évadok az ilyenkor megszokott módon nem felfelé mozognak minőségben, de sztem egyik sem vállalhatatlan, még ha vannak is bennük hótgyenge szakaszok helyenként.
-
válasz
-FreaK-
üzenetére
Hát ez nekem most ki fog maradni, nincs megint 6-8 órám arra, amit szerintem egyszer már majdnem tökéletesen megcsináltak. Meg a kritikák sem lelkesítenek, főleg nem a pozitívabbik: Ez az adaptáció megköveteli, hogy a sztori nagyobb részeit újragondolják az alapoktól... Dafuq???
#75647 abridabri: Kína != tiktok, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy ott erőből meg lehet csinálni egy ilyen dolgot, amire van jószándékú állami bólogatás, nem kell, hogy döntse a profitrekordokat.
-
negyven2
nagyúr
válasz
-FreaK-
üzenetére
Pontosan azért nem tudtál róla mert nem lesz. A szokásos netes, fake poszter és trailer mint minden esetben itt is nagyon elterjedt, de attól még fake. Illetve volt még egy olyan "hivatalos" eset is ahol maga Anya Taylor-Joy rakta ki a hírt. De ott valójában annyi történt, hogy feltörték az adott social media account-ját.
Vagyis nem, nem lesz második évada!
-
Tasunkó
őstag
válasz
-FreaK-
üzenetére
Az US Office, egy kedvesebb főnökkel van, legalábbis később szimpatikusabb lesz, de ez nem az első sorozatok alatt történik meg. Az eredeti angol Ricky Gervais-féle, az annyira kínos, meg valóságos is hogy az már fizikailag kellemetlen, nekem az US-ben csak az volt a jobb, hogy hoszabb. Volt egy teljesen hasonló főnököm, és emiatt lenyűgözött, hogy milyen részletesen vissza tudja adni és milyen mélyen érti ezeknek a nárcisztikus genyóknak a működését. Tényleg szinte dokumentumfilm, nem is komédia. Rémisztő ebben élni, kívülről nézni viszont nekem haláli jó volt
Egy kicsit a kínhoz eddződni kell az biztos, de úgy rászoktatott hogy néha szoktam 5 percre emiatt a Nóta TV-re is kapcsolni. Nem ugyanaz de olyasmi. Ezek a humor parnasszusai már, csak szenvedéssel lehet eljutni a megértésig, efölött már csak az űr van egyelőre. -
negyven2
nagyúr
válasz
-FreaK-
üzenetére
A Community esetében (már ha Netflix-en nézitek és nem
), azt érdemes tudni, hogy ez a sorozat is áldozatul esete a nagy 2020-as Black Face elleni kampánynak. A második évad 14. epizódját, az 'Advanced Dungeons & Dragons', eltávolították, mert az egyik főbb karakter black face-t csinál. Ez a karakter amúgy Ken Jeong (Señor Chang), és azért van feketére festve az arca (és a kezei), mert ő éppen egy dark elf karaktert alakít egy D&D játszmában.letöltve Amúgy a sorozat creator-e az a Dan Harmon, akinek pl. a Rick and Morty-t is köszönhetjük (és akit a harmadik évad után kirúgtak, majd a negyedik után visszavettek). A sorozatból 35 részt rendezett összesen Joe és Anthony Russo, 3 részt pedig Justin Lin, aki pl. a sorozat legjobb részeként nyilvántartott 'Modern Warfare'-t is rendezte (S1E23).
De ez Donald Glover karrierjét is eléggé beindította és közvetve egy sorozatbeli jelente miatt pedig Miles Morales karaktere is sokat köszönhet neki (S2E01 legeleje).
Viszont ami kicsit sajnálatos, hogy a 6. évad végén már csak négyen maradtak az eredeti Study Grup-ból,
Chevy Chase a negyedik évad után kiszállt (illetve annak forgatása alatt), Donald Glover az 5. évad 5. részéig szerepel, míg Yvette Nicole Brown (Shirley), a 5. évad után hagyta ott a sorozatott, de 6. évadban (ami már 30 perc körüli részekkel operált, mivel az utolsó pillanatban megmentette a sorozatott a Yahoo) van azért egy -két cameo szerepe.
A film forgatása meg most nyáron indult volna el, de az írósztrájk miatt csak jövőre lesz belőle valami.
#sixseasonandamovie
-
negyven2
nagyúr
válasz
-FreaK-
üzenetére
Akkor én is ajánlanék párat a fentieken túl:
- Abbot Elementary - Abbot általános Iskola (Disney+)
- What We Do in the Shadows - Hétköznapi Vámírok (HBO Max/Disney+)
- Hacks - Hacks – A pénz beszél (HBO Max)
- Only Murders In The Building - Gyilkos a Házban (Disney+)
- Russian Doll - Végtelen matrjoska (Netflix)
- Poker Face (ez majd csak szeptemberben jön a SkyShowtime-ra)
- Mythic Quest (Apple TV+)
- It's Always Sunny In Philadelphia - Felhőtlen Philadelphia (Disney+)
-
Enton
addikt
válasz
-FreaK-
üzenetére
Esetleg még:
The Odd Couple - a szinkront ne erőltessétek inkább felirattal ha egy mód van rá.
parks and rec
death to me
Community
the good place
Love
barry
2 broke girls
dollface -
-
Ellia
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- alza vélemények - tapasztalatok
- Windows 10
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Cyberpunk 2077
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen routert?
- Medence topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- LG UltraGear 32GS94UX-B OLED Monitor! 3840x2160 / 480Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- Panasonic LUMIX G 25mm f/1.7 ASPH objektív
- 209 - Lenovo Yoga Pro 7 (14APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, no GPU
- Xiaomi Mi 10T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Pro 14" M1 32GB RAM 1 TB 27%-os áfás számla (0449AB)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mondjuk már azon meglepődtem, hogy volt második évad.

Főleg, hogy a második évadban már nem is lesz benne.

Janaboy