- A világ aktív okostelefonjainak negyede iPhone, ötöde Galaxy
- Beletenyerelnek a memóriaárak a mobileladásokba
- Milyen okostelefont vegyek?
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Reklámok kikapcsolása Xiaomi, Redmi és Poco telefonokon
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
oriic
HÁZIGAZDA
Alien: Earth | Official Teaser | Sydney Chandler, Alex Lawther, Timothy Olyphant | FX
Details on Noah Hawley’s ‘ALIEN: EARTH’ series:
• Follows a group who make a fateful discovery when exploring a crashed space vessel
• Set 30 years before the first ‘Alien’ film
• Starring Sydney Chandler, Timothy Olyphant & Alex Lawther
Ötletem sincs hogy akarják összekötni a filmekkel, főleg úgy hogy korábban utalás sem volt arra hogy lett volna lezuhant hajó vagy Xenok a Földön (AVP-t most offoljuk
). Szóval megtippelem szezon végé: egy méretes nuke elpusztít mindent IS, így nem lesz bizonyíték semmire 
-
válasz
bobalazs
üzenetére
&(#78493) Laraxior
Bocs, de ez épp nem fog egyértelmű lenni a Prime Video topikból se...
Amazon Primera regisztráltam
Ennek része sok más szolgáltatás mellett a Prime video, de lehet kizárólag csak a Prime Video-ra előfizetni**. Erre gondoltam imént.
(például hiába van amazon.de accountom és ott Amazon Prime*-om, az nulla magyar tartalmat ad, így elő kellett fizetnem külön a Prime Video-ra is)*8,90 euro
**890 ft -
radi8tor
MODERÁTOR
Plz, ne a sorozatos topikban beszéljétek ezt meg. Van Amazon Prime-nak saját topikja: [link]
-
-
spiky03
veterán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Jó, hogy írtad
én csak simán a kukába dobtam azt hittem megint olyan jött, hogy mik kerültek fel.
Fasza, pedig eddig ez volt a leggazdaságosabb streaming és a leginformarivabb felületű.Dilemma, hogy mi legyen mert ezt eddig egyedül fizettem, itt nem tarsultunk a haverokkal 
-
Laraxior
titán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Nálunk 6.99ről indult pár éve, aztán szépen feltornázták 8.99EURra.
Nem mintha földhöz vágna, de tavaly behozták, hogy a reklámmentesítésért további 2.99EUR-t kell fizetni. Hóóógyisne.
Volt a nyáron Prime-Day, feldobta az aktiválja a 30 napos próbaverziót. Rányomtam, megrendeltem ami kellett olcsóért, utána le is mondtam
Már keveset is vásárolok, meg csak a Reacher ami Primeos, de amúgyis minden az nCore fent van
A Youtubeot is kidobtam a francba, pedig azt forintban kéri 1790ről 2490-re. Elv.
Cserébe regeltem Netflixet, az 4.99EUR, dob be pár reklámot igaz, de elég jó a választék. Ha egy centtel is megemelik akkor attól is búcsút intünk
Néha szoktam látni neten, hogy megosztják az előfizetési listájukat az emberek. Még hozzájön egy kis dizni, gamepass, deezer, spotify meg franc tudja mik, a végén már 3 számjegyű az összeg. Euróban
A telefonjára meg sajnál egy 5 eurós üvegfóliát.
nCorera nem sajnálom az évi 30 dollárt. Ott azt kapom ami engem pontosan érdekel.
Bocs az offé' -
Bad Pritt
félisten
Most jött e-mail, Prime havidíj 899-ről 1900 forintra ugrik, hát akkor ez egy könnyes búcsú lesz. Rings of Powert természetesen még végignézem, világért se hagynám ki az év vígjátéksorozatát.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
NeoPampalini
senior tag
Most került nálunk képbe a spanyol 30 coins című sorozat, egyelőre az első évadot néztük végig.
Annyira nem vagyunk oda a horror műfajért, de mivel itt nem tolták túl indokolatlanul, pont elég volt.

Kár, hogy az első részt a következő hétben még csak megközelíteni sem tudták.

Ettől függetlenül néha annyira jó valami európait nézni a sok amcsi sablon helyett, egészen máshogy készülnek itt a dolgok.

-
válasz
Phoen|x
üzenetére
RoP vs LotR youtube playlist (22 videó!)
Kommentár nélküli összehasonlítások, magukért beszélnek.
-
Tasunkó
őstag
-
Janaboy
Topikgazda
Most nézem a Tv Time appot és a 2014 Könyvtárosok sorozotnak jön 5. évada!? Wtf!?
Hát már mikor vége lett.. -
Nordic
Közösségépítő
válasz
HellGreg
üzenetére
Hát sok jót nem lehet várni, ha maguk a készítők is utálják a sorozat alapjául szolgáló könyveket mint a Witcher esetében, ezért kitalálják, hogy majd ők jobbat írnak, aminek az a vége, hogy a főszereplő kevesebbet szerepel a sorozatban, mint mindenki más.
A HoD meg ott bukik, hogy nincs elég alapanyag. Egy könyvből nehéz 4 évados sorozatot csinálni, ezért is lett a 2. évad egy majdnem komplett filler évad.
-
válasz
HellGreg
üzenetére
A HotD az szerintem még simán jó, csak nem egy GoT. Más. Ha gyenge is a második évad, akkor is csak relatíve, köze nincs ilyen RoP jellegű kakkanatokhoz. A HotD legfeljebb egy lassú unalmas valami, míg a RoP esetén borzalmas színészi játék vegyítva irtózatos gagyiságokkal (lásd fenti videók).
-
Rigormortiis
veterán
Eufória második évad:
Oké, most elég sok gondolat kavarog bennem. Először is az, hogy mi a fészkes fenéért nem néztem meg ezt eddig? Persze tudom a választ: rohadtul nem érdekelnek a drogos tinik lelki fszságai, ez már régen mögöttem van
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ugyanakkor dráma és karakter szinten is remekül működik a sorozat, és ez nagyon meglepett. De nem is ezért fogom szinte azonnal újranézni, nem...
Az egy dolog, hogy pályám elején tanultam filmkészítést is (aztán nem ebben helyezkedtem el), de már az első évadot méltató hozzászólásomban is említettem a vágást, fényképezést, és en bloc az operatőri munkát.
Ami a második évadra egy új szintre emelkedett. Bő egy éve volt egy eszmecserénk a filmes topikban a Baby Driver kapcsán, emlékeim szerint. Voltak, akik lehúzták, mint "akciófilm", és ilyen téren valóban nem egy nagy megfejtés, ugyanakkor technikailag, ha valaki tanult vágást...na az is az "aztakurva" kategória. Ahogy zenére...ütemre vannak komponálva a menekülési jelenetek, na abban annyi meló volt, mint öt másik filmben együttvéve. Én pedig ezt is nézem, látom. Plusz csípem Ancel Elgortot, ezért is kedveltem a Tokyo Vice-t is

Visszatérve az Eufóriára: ez kb az operatőri munka csimborasszója. Nekem a második évad közepén esett le, hogy eddig a sorozat nagy része sötétben játszódott. Miért? A fények, színek miatt! Az egész tini érzelmi töltetet nagy részt a sorozat alatt a fényekkel, színekkel fejezik ki (és a folyamatosan mozgó kamerával, na és a hosszú vágásokkal) ! Persze már régen tanultam ilyeneket, ezért rá is kerestem youtubeon, és nem lepődtem meg, hogy rengeteg videó foglalkozik a sorozatban alkalmazott technikákkal...
...és Rév Marcellel, mint operatőrrel. Kérdés: két évadnyi, tecnikailag 10/11es Eufória után hogy a viharba nem kapott még lehetőséget egy igazi hollywoodi blockbusterben???
Billie Eilish is az Eufória miatt választotta őt a kampányához...
Tehát akinek eddig kimaradt ez a sorozat azért, mert nem érdekelte a sztori, az is adjon egy esélyt neki! Lehetőleg minimum egy 4k-s, esetleg oled megjelenítőn! Komolyan!
Mert technikailag most ez a csúcs, amit operatőri szinten kaphatunk, és ezt honfitársunknak, Rév Marcellnek köszönhetjük, aki nem csak azért szimpatikus személyiség, mert az East Coast hip-hopot csipázza

-
HellGreg
őstag
válasz
lezso6
üzenetére
Szerintem ugyanez a gond a Witcherrel is. Nulla hangulat. A játékot imádtam, de a sorozatot egy rész után abbahagytam. A RoP-t csak azért nézem még, mert nem tudom, miért
. Nincs más.
Nem értem, mi zajlik a sorozatgyártásban. A Sárkányok házát is legyilkolták, habár abban legalább maradt nyomokban némi GoT. De nem sok. A karakterek szürkék és jellegtelenek, a sztori unalmas, kiöltek belőle majdnem mindent, amitől a GoT első pár évada jó volt. -
oriic
HÁZIGAZDA
Dehogy, fan/AI cucc:
"I thought I had included a comment where I said how I had an idea and worked with Ai to see what happened. I thought the artwork it made and the story line arcs were kinda fun. This ain’t real, but it’s fucking cool, and probably in gross violation of some copyright laws, but I didn’t want to get into the ethics and morals of Ai generated art, to share and idea."
-
stoon
addikt
-
válasz
Nordic
üzenetére
Amúgy vannak nagyon jó összehasonlítások az eredeti filmtrilógiával, hogy mi a baj az új sorozattal, aki esetleg nem értené:
Why The Rings Of Power SUCKS - A Scene Comparison
Why The Rings Of Power SUCKS Part 2 - A Scene Comparison
Why The Rings Of Power SUCKS Part 3 - A Scene ComparisonEz nem fika, hanem konkrét jelenetek összehasonlítása, egy random senki kommentálásával, aki nagyon jól megragadja a lényeget.
A ROP az állatorvosi lova annak, hogyan kell pofánkakkantani egy franchise-t. És nem, nem azért mert woke. Hanem azért mert egy vödör kakkanat, lásd fenti videók, mint ízelítő.
-
Tasunkó
őstag
válasz
WayneGace
üzenetére
Jobbára szőkékre emlékeztem, de ez a kép amúgysem éri, Liv Tyler a valóságban is elf. Jó, ne legyenek szőkék, de valamit tudjanak már akkor, mint Jacksonnál. Így másfél rész után az orkok lettek az elfek, több lépést előrekalkulának, a főnökeik pengén néznek ki, vannak képességeik, az elfek meg ez a jajjmár parlament, állandóan megvonják egymástól a szót, kizárják egymást, és nagyon valami new yorki ügyvédes sorozat mellékszereplőinek néznek ki.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
lezso6
üzenetére
Pontosan így látom én is. Az első évaddal se a diverzitás volt az elsődleges gond, hanem hogy bugyuta, egybites az egész(sztori/párbeszédek), tele logikátlan baromságokkal. Az egyedüli + nálam Elrond meg a törp barátsága, meg a köztük zajlódó történések, de annyira az se jó, hogy egyáltalán belenézzek a 2. évadba.
-
-
HellGreg
őstag
válasz
Tasunkó
üzenetére
Celebrimbornak tipikusabb hobbitfeje már nem is lehetne. Már csak ezért sem tudom komolyan venni. Minden bizonnyal ki akartak lépni a tündérmese-jellegből, ezért lett ilyen lélektelen a sorozat. Csak hát az egész sztori egy tündérmese, ezért az egész egy hamvába holt ötlet volt. Igy lett egy nagy semmi. Jobban jártunk volna, ha leszerződtetik Peter Jacksont, hogy csináljon egy filmtrilógiát a történetből.
-
-
eeXaa
addikt
Most fejeztem be a ROP 3. Epizódját, és azt kell mondjam, zseniális.... perfekt előzmény a hobbitnak és a gyűrűk urának..... még azt is megkockáztatom hogy jobb mint a Peter Jackson filmek.
-
-
HellGreg
őstag
válasz
KISDUCK
üzenetére
És te jártál jobban, mert olyan mérhetetlenül rossz a sorozat, hogy minden perce kiábrándító és fájdalmas. A karakterek jelentéktelen nullák, hangulata nincs, dögunalmas, a tündék nem tudom mik de biztosan nem tündék.. Ebből az a tanulság, hogy a pénz önmagában nem elég. Bármiben le merem fogadni, hogy a készítők nem olvasták és nem látták a LoTR-t, semmilyen kötődésük nincs ahhoz a világhoz. A Sárkányok háza legalább egy minimális hangulatot átörökített a Trónok harcából, ez viszont az elődeiből semmit. Csodálkozom hogy egyáltalán 6.9-et kapott az IMDB-n.
-
lorcsi
veterán
Ujra szoktatok nezni a narcos-t ?
fodraszos jelenet ?
[link]
legjobb
-
trialboj
őstag
válasz
abridabri
üzenetére
Óriási köszönet érte. Nagyon tetszett az - [The Endgame]. Néha pár percre majdnem olyan jó volt mint a prison break.
De most óriási a baj, mert véget ért, és nincs mit nézni.
Jelenleg melyek a top sorozatok, amelyek nagyon mennek, és tényleg jók is? Breaking Bad féle legendary sorozatok már nincsenek egyáltalán?
-
Tasunkó
őstag
válasz
negyven2
üzenetére
Tolkien azt válaszolta az együgyű kérdésre hogy volt az orkoknak feleségük, mert nem tudott mit mondani. Azt hallottam egy mesevilág kvintesszencia is a Gyűrűk Ura, több nép motívumai megtalálhatók benne, például a banyapók az elég oroszos, szerintem Gondor jórészt. De Frodó is klasszikus nap hős, aki nyáron elindult, őszre érkezett Völgyzugolyba, télre
és a tavasz hozta el aMordorba, majd újra nyárongyőzelmet Mordor kapujánál, követve a nap éves ciklusát. Inkább a tradicionális síkon mozog a lényege, minthogy volt-e az orkgyerekeknek homokozója, de az lenne igazán meredek ha a kor szellemében a törpök elkezdenéknek talicskázni.koronázták Aragornt, -
oriic
HÁZIGAZDA
Terminator: Zero
Szerintem ez jó volt. Bár volt benne bőven akció meg vérengzés, talán a legjobb jelenetek mégis valahogy azok voltak amik némi filozofálgatást próbáltak belecsempészni az ember kontra gép témába.
Malcolm az elejétől furcsa volt, de nem jött be a tippem, hogy köze lehet esetleg a Dyson családhoz valahogy (így tudhatott a Terminatorokról meg az Ítéletnapról), azonban így is jó történetet találtak ki neki. Kérdés hogy innen hogyan tovább. Újabb idővonalon vagyunk, most már bejött egy harmadik frakció is az ember-Skyenet párosa mellé is. Tetszett ez a 8 rész (Ami kicsit furcsa volt, hogy a korábbi Terminator filmekre nem igazán volt semmi utalás, csak annyi hogy a Skynet már régóta küld vissza gépeket és mindig van egy megváltó is. Legalább Johnt megemlíthették volna, de ez legyen a legkevesebb. ), le is ment egyben az egész.főleg hogy az Ítéletnapot nem állították meg 
-
negyven2
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
És miért baj, ha a második évad eddigi 3 órájából egy kb 30 mp-es részt, ha nem is konkrétan erre szántak, de utaltak erre a dologra. Vagyis vannak női Orkok is (ezt maga Tolkien is kvázi megerősítette), és lehetnek Ork csecsemők is. Vagyis hagyományos úton (vagy utón is) szaporodnak. Ami igazából Morgoth bukása után egy logikus magyarázat arra, hogy miért nem tűntek el teljesen, miért vannak még mindig Orkok.
De meg egyszer. Ez az egész vita egy olyan 30 mp-es (nagyon maximum 1-2 perces jelenet alapján zajlik most).
Vagyis igazából nem értem, hogy miért baj az ha behoznak ilyen lényegtelen dolgokat is, ami eddig nem volt megmagyarázva. Vagy itt tényleg az a gond, hogy akkor csak az szerepeljen benne amit maga Tolkien konkrétan leírt, és amit nem fejtett ki részletesen, vagy egyáltalán (de beleilleszthető), az egyáltalán ne szerepeljen benne mert nem illik a LotR világába... szerinted? -
WayneGace
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Ennyi erővel felhozhatnánk azokat a dolgokat is, amit Tolkien nem írt, Jackson meg berakott a filmbe. Fölösleges leragadni Tolkiennál. A LoTR univerzum bővül.
Az orkokat elintézni annyival, hogy vannak és gonoszak faék egyszerűségű. Ha már csinálnak egy sorozatot, akkor jó dolog, hogy szánnak rájuk műsoridőt és kifejtik, hogy kik is ők, mit akarnak. -
WayneGace
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Szándékosan ferdítesz. Vannak az orkok, akik óriási fenyegetés minden létező jóra. Ok. Miért? Miért olyan gonoszak, hogyan élnek, mi a motivációjuk? Az, hogy ez néhány másodpercben bemutatásra kerül vagy van egy ork, aki az egyik csata után nem menne a másikba meghalni az ellen az egyetlen lény ellen, akitől igazán félnek. Azt lehet kezelni úgy is, mint írtam, hogy baromság meg úgy is, hogy árnyalja a képet. Nem feketék, hanem szürkék, mint minden más.
-
-
Bad Pritt
félisten
válasz
WayneGace
üzenetére
Szóval mostantól minden, nagyobb tömegeket bemutató filmnek és sorozatnak időt kell majd szentelnie arra, hogy a tömeg ruházkodását, élelmezését, felszerelését bemutassa, mert enélkül hiteltelen az, hogy ők nagyobb tömegben léteznek? Csak mert ez nem csak a Gyűrűk urában, de úgy nagyjából semmiben nincs meg.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
negyven2
üzenetére
Bocs, de én ezt a témát nem tudom komolyan venni. Vicces volt a sorozatban, hisz egy vígjáték, de amint elkezdi az ember magyarázni inkább kínos lesz. Ez nem D&D, itt az orkok szerepe kimerült abban, hogy milliószámra gyártott ágyútöltelékek voltak Morgoth alatt. Nyilván a modern közönségnek nem lehet eladni egy classic Jó és Gonosz harcát, amiről amúgy szólnia kéne a sztorinak, helyette jön ez a bullshit, hogy árnyaljuk a karaktereket feleslegesen és közelítsük őket a morális középvonal felé, hogy együtt lehessen velük érezni.
-
-
negyven2
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
És majd fogyóeszközök is lesznek, de most nem egészen azok (hogy egy fokkal komolyabb spoiler is legyen):
(talán komolyabb spoiler ez már):Ha békepártiság alatt azt értjük, hogy még az mezei is felteszik azt a kérdést, hogy bár most nyertek egy csatát, de azért az a ellenfél aki ellen most indulnának az elvileg maga Sauron lenne, akkor elhiszem, hogy felmerül bennük, az a kérdés, hogy gondoljuk át ezt alaposabban (vagyis támadjunk, de ne fejvesztve, azonnal induljunk a csatába)... főleg úgy, hogy azzal kezdődik a második évad, hogy azzal kezdődik a második évad, hogy látjuk a másodkor hajnalán a Sauron elleni összeesküvést sikerességét (vagyis elvileg megölik... és eddig ebben a hitben is voltak). -
Tasunkó
őstag
válasz
Lajmund
üzenetére
Gondoltam arra hogy Tolkien nagyon tartott a feleségétől és elválni sem akart vagy mert, emiatt az évek alatt elnyomott démonait a gyűrűben látta anyagi formát ölteni. A Lotr-ban az volt a lényegük hogy az 1 gyűrű hatalma alá kerültek, ez gondolom az lehetett amikor Tolkien felesége a tollfosztásbóln a domináns alfa nőstény által feloktatotódva jött vissza, az egy alfa uralma alá kerülve. De hogy konkrétan hogy funkcionált a filmben azt nem tudom. Megelégedtem ezzel hogy a hatalom szimbolikája, mint Orbán Trump kötődés, vagy Von der Leyen Fegyőr, hogy látom hogy van és elég, de igazából tudni sem akarom hogy jött ez fel a napfénybe.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
negyven2
üzenetére
Poén volt. De tök jó, hogy nem egészen békepártiak, majd kifejted szépen, hogy békepártiak.
Itt annyi a lényeg, hogy lassan 90 éve és nagyjából egymillió sornyi lore alapján fogyóeszközként vannak kezelve, és senki le se szarta az okrcsaládok és orkgyerekek sorsát, mert nem léteztek, de most az Amazon feltalálta a spanyolviaszt. Nagyon kíváncsi vagyok, milyen ínyencségek lesznek még itt. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Lajmund
őstag
Most ezek a gyűrűk miből vannak és miért làtnak làtomásokat tőle a használok? Nem voltam annyira gyűrűk ura fan nem vágom bocs ha valakinek fàj a kérdés és egyértelmű.
Izléstelen képet töröltem.
[ Módosította: radi8tor ]
-
negyven2
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Nem egészen békepártiak, csak az IGN cikk hülyén fogalmaz (csak annyira spoiler amennyit a fentiből olvashattál).
Csupán arról van szó, hogy a feltételezhetően "családos" Ork, megkérdezi Adar-tól, hogy miért most azonnal kell egy másik csatába menniük, amikor végre lett egy hazájuk (Mordor). Hiszen eddig azt mondta nekik Adar, hogy ezért a földért küzdöttek, mert ezentúl itt fognak élni.
Vagyis béke szerető Orokok nincsenek benne, csak olyanok akik "kvázi racionálisan próbálnak gondolkodni". És vulkán által is megnyert csata után nem kéne egyből belekezdeni egy olyanba, ahol már hátrányba lehetnek. Ugyanis az már nem Mordor földjén történne (ez nincs kimondva, de ez következik belőle). Illetve ami IGN-es cikkben is van itt egy népként vannak kezelve (akarják kezelni őket), nem pedig fogyóeszközként, mint a trilógia idején. -
válasz
WayneGace
üzenetére
És? Nem rémlik hogy benne lenne a topic szabályzatban, hogy adott sorozatról csak az írhat aki megnézte. Nem pontoztam semmilyen oldalon, nem írtam #értékelést hogy 0/10, leírtam hogy nem vagyok hajlandó megnézni, mert amit láttam és olvastam róla az alapján nem tetszik és nem érdekel annyira hogy megnézzem. Azt hiszem hogy ez még egy sorozatos topicban is elfogadható.
-
WayneGace
őstag
válasz
Janaboy
üzenetére
Ez is olyan, hogy ha akarom így látom, ha akarom úgy.
Adott témáról negatívan: ez egy baromság. Pozitívan, hogy végre árnyalva vannak az orkok is.
Mit tudtunk a trilógiából róluk? A gonosz uralma alatt a gonosz orkok gonoszságokat művelnek.
Ha már kritizálni akarják őket, akkor miért nem arról értekeznek, hogy a sorozatban meg a trilógiában is mi a fenét esznek? Kies, hamuval borított, vulkanikus területen, ahol a növényzet sem él meg mégis mivel táplálkoznak? Hogy van erejük mindig csatába menetelni, harcolni, stb..?
Szóval megmaradhatunk annál is, hogy ők a gonoszok és kész, csak az sem jó írány szerintem.#78430KISDUCK
Szóval eljutottunk a sorozat topicban oda, hogy nem nézzük meg a sorozatot, hanem memek, trailerek és 9gag bejegyzés alapján alkotunk vélemyént. OK.
-
Letoltam a Netflixes Terminátor animációs sorit... nekem tetszett. Egész elfogadható sztorit is tudtak kreálni hozzá/köré.

Szerintem aki nem szőrnyűlködik a franchise alkotásaitól, annak megér egy próbát, mindenképp ajánlom.

-
-
válasz
Janaboy
üzenetére
Hát sajnos az a cikk se hiánypotló. Csak megy az elmélet gyártás
. Ahhoz képest hogy mennyi pénzt locsolt az amazon ebbe a sorozatba elég sok mindent rontanak el ahogy olasok a sorozatról.hogy minden lény csinálta vagy csinálhatta fűvel fával meg így lettek az uruk-hai-ok -
Janaboy
Topikgazda
-
Most futottam bele ebbe 9gag-en, gondolom a rings of power 2. évadából lehet. Ezek tényleg meglépték hogy
? Arról olvastam már korábban hogy alacsony a színvonal, de az azért ez meglepett.az orcok családos emberek akik nem akarnak háborúba menni 
-
Andris...
aktív tag
Ennek a műsornak keresem bármilyen fizikai vagy digitális kiadását. Videómegosztó oldalakon fellelhető egy-egy rész vagy részlet, de összességében alig valami található erről a műsorról az interneten. Engem a teljes sorozat érdekelne.
Wikipédia: "Az Uborka egy népszerű bábkabaré műsor volt, ami elsősorban politikusokat mutatott be és parodizált, emberméretű gumibábokkal, később a bulvármédiából ismert személyeket is. A szereplőknek népszerű humoristák és színészek adták a hangjukat. A műsor 1991 és 2001 között futott a Magyar Televízió műsorán. Eredeti sugárzás 1991. december 31. – 2002. május 3."
Írtam a Magyar Televízió Archívumának is, a válasz kifejezetten érdekes:
"Kiszolgálási szabályaink szerint magánszemélyeknek csak személyes érintettség esetén adunk át anyagot ami azt jelenti, hogy Ön (esetleg szülei, gyermeke) szereplője, vagy alkotója volt a kért felvételnek. Várom szíves visszajelzését, hogy ennek megfelelően indíthassam a további folyamatokat."Esetleg nincs itt valaki, akinek egy rokona volt a szereplő/alkotó?

-
Rings of Power S02E01
Szerintem nagyon rendben van, vizualitás 10/10, nagyon tetszett az a dal is a végefelé. Hangulatot nekem hozza, kicsit pátoszos ami miatt kevésbé akciódús de nem is kell minden részben csatázni. Néha szinte úgy éreztem mintha Középföldén lennék. -
Pro Koryak
addikt
-
ben11
őstag
KAOS
Pár rész után ez eddig zseni! Jeff Goldblum mint paranoiás Zeus hibátlan. -
Rigormortiis
veterán
Végére értem az Eufória első évadának.
Némelyik rész eléggé letaglózott, nálam teljesen átjött, amit mondani akar, nem is tudtam napi egy résznél többet megnézni, emésztenem kellett a látottakat/hallottakat.
Zseniális mű. Iszonyat jó a casting, sikerült olyan feltörekvő fiatalokat találni, akik hitelesen hozzák a karakterüket. Történet az nagyon nincs, viszont annál érdekesebbek a figurák, és ahogy interaktálnak egymással és az őket érő eseményekkel.
De ami a legjobb talán, azok a tecnikai dolgok. A képminőség alapján nem mondanám meg, hogy nem mozifilmet nézek, iszonyat gyönyörű színekkel dolgoznak, plusz a hang, zene, vágás és operatőri munka...kb oscar-jelölt filmeket idéz, tényleg le a kalappal!
A hetedik rész végénél konkrétan kifutottam a hajam alól, amikor egy trip során azt mutatták a villódzó és váltakozó színű fényben, ahogy a film szereplői fekszenek egymás mellett. De kb minden részre jutott pár zseniális technikai húzás!
Abszolút pozitív élmény volt a letaglozó téma ellenére is, teljes joggal kezd popkultúrális hivatkozási alap lenni!
-
stoon
addikt
válasz
FollowTheORI
üzenetére
holnap én is elkezdem nézni kíváncsi vagyak.... majd meglátjuk

-
Nem volt ez rossz indítás a Gyűrűknek, sokkal összeszedettebb, és jobb szerintem, mint az első évad.

-
radi8tor
MODERÁTOR
Nagy a csend, biztos mindenki a Gyűrű sorozatot nézi

Első rész eleje lendületesen indult, aztán vesztett az erejéből és ahogyan várni lehetett a 3. rész vége izgin végződött.
3 rész lehetett volna 2 részben leadva, ha nem emlegették volna fel minden rész elején az előző évadot.
-
Ijk
nagyúr
Constellation
Úgy látszik most a korát éljük, szinte már unalmas kezd lenni a téma, pont előtte néztem amultiverzumok , teljesen véletlenül. Abban nem találtam ennyi lyukat, logiaki bukfencet, itt viszont sokkal jobban tetszett a misztikussága miatt, talán legérdekesebb megvalósítás amit eddig láttam. De túlságosan elnyújtották, értem hogy kell a töltelék a drámai hatás miatt de túl sok. Amikor végre jönne egy információ hogy kirakd a képet, akkor mindig félbemarad az időhúzás jegyében, sokszor volt ez bosszantó.Dark Matter-t
Sajnálom hogy nem lesz 2. évad, már ha azzal kerekedne ki az egész, tehát már meg volt írva és nem végtelenig nyújtása történt volna. Számomra rengeteg plot-hole és kérdés maradt, ebből csak néhány:-Miért triggerelte a hidegatom labor indítása a halott kozmonauta odateleportálását és így az ütközést? A másik dimenzióban egyáltalán mi váltotta ki? -Miért volt képes kommunikálni egy halott kozmonauta, amikor nyilvánvalóan nem csak a lány képzeletvilága alkotta? -Hogy nyitották ki egymásnak a reteszeket? Amikor bemutatták mindkét világot egyikük sem maradt fent és segített, mindkét másik alakjuk pedig már halott volt. -A készülék egyfajta erősítő lehet a dimenziók között, mégis a megsemmisítésének nem igazán látom bármilyen hatását, lányok simán tudtak magnózni utána is. -A kislány tudata miért került ebbe a többdimenziós létbe amikor ő nem járt az űrben, de még a készülékkel sem került kapcsolatba? -A végén a néger koma amikor ébred az intenzíve akkor a másik dimenzióban meghalt tudata került át belé? Hogyan, miért? -Miért csak bizonyos űrhajósok tudata cserélődött ki, ill. érzékelték egyáltalán? -A végén a kb. fél fejű hulla feltámad az meg wtf? Talán ez volt a leginkább kizökkentő a sci-fi-ből át a horrorba.
Ha nincs benne az időhúzás, helyette magyarázatot adnak többek között a felsorolt kérdésekre bármilyen módon akkor egy tök jó sci-fi lehetne, ha pedig szimpla misztikus thriller akkor meg hiányzik a csavar a végére. -
.LnB
titán
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Az. És látod, arra a jelenetre nem is nagyon fogsz emlékezni majd később.
Nagy szerencse, hogy ilyen kerek ez a két évad sztorija. Így még ha fáj is a sorozat kaszája, legalább könnyebb elviselni. HBO-nak kell a pénz a sokadik fos GOT spinoff-ra, az ilyen üde, minőségi sorozatok helyett.
-
.LnB
titán
válasz
Tasunkó
üzenetére
Jó csak az adventisták között sem mindenki velejéig romlott. És érdekes módon a könyv annyira nem is részletezi
sokkal részletesebben írja le. A tábornok is kliséhalmaz persze. Egyébként a könyvben is ilyen.a feldarabolásokat. A hajó szétesését #78405gbors
Értem. Lassan majd megtudom én is. Csak amikor belefutottam ebbe a neten, hogy a Netflix-es sorozatban így van, rögtön rosszra gondoltam.
-
Rigormortiis
veterán
Zseniális volt a Tokyo Vice második évada!
-
paatrick
őstag
Nekem nem rémlik hogy ki lett volna mondva a Netflixesben hogy az az. Mivel csak a VR játékban jelent meg mindig, ezért én simán azt hittem hogy az csak egy programozott MI, a játék/ismertető része. Amúgy magáról annyit mondott hogy:
ezt az emberi alakot veszi fel mert ez kényelmes az emberi agynak, de az idegenek nem emberek és lehet attól megijednének. -
-
Tasunkó
őstag
Annál a pontnál a fókusz azon volt,
Bevitt egy ordas klisét az amcsi tábornokkal, aki mellesleg szivarozott, hát hogyan máshogy hiszen Schwarzi is mindig szivarozik,hogy sikerül-e a nanoszálas trükk, és kb. megkönnyebbülve néztem végig ahogy felszeletelik az embereket, a végén kicsit aggódtam hogy az utolsó nem lesz elég jól felszeletve. Ha a legjobb emberek lettek volna, akkor is amire készültek az a Föld megsemmisítése, így nem igazán kellett őket démonizálni. ez is a sztereotípiába illik, mert az amerikaiak ilyen filmeket néznek a kínaiak szerint.és az ultrabrutális gonosztevővel a hajón, amolyan Punisher sztori 10 percben, ami nem volt túl szerencsés, de -
.LnB
titán
válasz
radi8tor
üzenetére
[link] Jézus...

Ami viszont jobban van megoldva a sorozatban szerintem, mint a könyvben az az, ahogy
elmesélik a Trisolaros-on történteket, a válasz megérkezése után. Ahogy a protont kibontják...stb. Mert a könyvben az van, hogy ezeket megüzenik a Trisolaris-ról. Aminek én nem látom semmi értelmét. Miért üzennék ezt meg? Főleg ennyire részletesen. A sorozatban viszont a játékban nézik meg Wang-ék.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Opel topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Sorozatok
- A világ aktív okostelefonjainak negyede iPhone, ötöde Galaxy
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bestbuy játékok
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- Használt iPhone 16 felvásárlás gyors, korrekt, biztonságos
- 238 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD I HDMI I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

). Szóval megtippelem szezon végé: egy méretes nuke elpusztít mindent IS, így nem lesz bizonyíték semmire 
(például hiába van
én csak simán a kukába dobtam azt hittem megint olyan jött, hogy mik kerültek fel.
A telefonjára meg sajnál egy 5 eurós üvegfóliát.