- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Yettel topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lvnt
őstag
válasz
basaharc502 #80089 üzenetére
Szerintem pont az a lényeg, hogy a Disney még véletlenül sem szeretne minden áron megszólítani minden fant, mert az üzleti terv így adta ki jobban
Ne felejtsük el, hogy az első film több, mint 47 évvel ezelőtt jelent meg. Az ő céljuk nem feltétlenül az, hogy lenyomják a fiatalabb korosztály torkán ezeket a mai szemmel már talán nehezebben emészthető filmeket, hanem hogy ezek az új sorozatok, filmek más korcsoportokat húzzanak be, akik kereskedelmileg talán még értékesebbek is számukra.
Hiba lenne ebben a kérdésben kizárólag a saját korosztályunk szemszögéből kiindulni, mert akkor persze, hogy azt gondoljuk, hogy ki ne ismerné a SW-t. -
Tasunkó
őstag
válasz
basaharc502 #80089 üzenetére
Az unokahúgaimon átdózeroltam a 3 régi Star Wars-t, mert van benne hercegnő, de az új 3-at már nem tudtam, hiába propagáltam Jar-Jar-t hogy mennyire humoros fickó. Szerintem homályosan emlékeznek ré, így pont jó lesz nekik ez, pláne hogy gyerekek vannak benne,(bár a Stranger Things óta tudom, hogy ez se mindenre garancia).
-
Janaboy
Topikgazda
válasz
basaharc502 #79232 üzenetére
Tényleg az, befejeztem.
Van benne szerintem fordulat, izgalom stb.
A flashback jelenetek annyira nem tetszettek, de a része, mit tehetünk
Szerintem érdemes végignézni. -
Ragnar_
addikt
válasz
basaharc502 #79027 üzenetére
Nem.
szóval az elvárásaimnak továbbra is megfelel.Egyértelműen benne volt a paktliban hogy nem feltétlenül lesz megfejtés, vagy akár bármennyire jelentős szál. Ez egy alpvetően wtf sorozat -
Janaboy
Topikgazda
válasz
basaharc502 #78821 üzenetére
Akkor nézned kellett volna tovább és kiderül hogy miért tette.
-
KROK640
nagyúr
válasz
basaharc502 #78012 üzenetére
Ennek örülök, de félek is kicsit, mert nekem már kicsit a NB is lefelé volt az eredetihez képest
-
mephi666
nagyúr
válasz
...nem rémlik, de tuti halálos lövést kapott a végén? nem lehet kimagyarázni? ...mondjuk egyértelműen elcseszték, ahogy kikapcsolt az addig felépített "hideg profi fej" és indokolatlanul gyilkolt olyat, aki meg se érdemelte...
-
paatrick
őstag
válasz
-
Tasunkó
őstag
válasz
basaharc502 #77966 üzenetére
Nagyrészt így alakult, de akkoris 6-8 évad, ami mérvadó, és kevés sorozat tud ilyet elmondani, a legtöbb az első évad felénél kuka. Abszolút etalon szerintem, nem is váltott le azóta sem ami társadalmi meg lételmételeti szinten kihívta volna. Jó kis modellezése volt ez a társadalomnak, pláne Negannál szinte szájbarágós a korunkra kapcsolódó párhuzam, ez is lett a veszte hogy akkora labdát dobott, amit nem voltak már képesek leütni, mert Negan utánit egy olyan civilizációnak kellett volna leváltania, ami hatékonyabb Negannál, hogy ne legyen visszaesés a temóban, de mivel Negan modellezte le a céges működést, ezért próbálkoztak a Gaia-földanya-Angela Merkell-főnökasszonnyal, ami elméletileg le tudta volna váltani, de az egész úgy tűnt mintha mellékszál forgatókönyvírókon akarták volna bespórolni és így aztán bele is buktak.
-
válasz
basaharc502 #77802 üzenetére
A filmet pont pár hónapja néztem újra, a sorozatot anno 3. évad közben elengedtem. A színész miatt viszont az 5. évad kap egy esélyt, ha felkerül valahova, ahova pont előfiezetek
Nyilván ha gyengusz, akkor az 5. évadot se nézem végig. Good Omens 2. évada (sajnos) tökéletes példa arra, hogy hiába van 3 top színész a képernyőn egyszerre, a sehova nem haladó forgatókönyvet és a woke hulladékot nem tudják ellensúlyozni.
Szerk.: [link]
-
Narxis
nagyúr
válasz
basaharc502 #77028 üzenetére
Youtube-on sok ilyen komment volt meg videó, hogy fú de jó sori nézd meg ha még nem nézted meg.
Pedig csak rákerestem a 3. évad trailerére, hogy van-e már. Mondjuk azért tvtime-on S2-es epizódoknál már láttam jó pár negatív kommentet.
-
paatrick
őstag
válasz
basaharc502 #77028 üzenetére
Sose hallottam róla
-
Samus
addikt
válasz
basaharc502 #76506 üzenetére
Nem értem ezt a nagy From ellenességet.Pedig a téma szakértője, maga Stephen King is elismerően nyilatkzott a sorozatról. Engem rögtön megvett kilóra, csak minden részben a frászt hozza rám, hogy csak kérdéseket kapunk, a két évad alatt alig lett megválaszolva valami, pedig dolgok aztán történtek bőven.
Na mindegy. Nem vagyunk egyformák. Én például a Westworld első részét nem bírtam végignézni, pedig kétszer is elkezdtem.
A Silo-val viszont végeztem, és tényleg elég csavarosra sikerült a vége, de persze szokás szerint nem sok konkrétum derült ki a második etapban (6. résztől). Kezdem azt érezni, hogy a könyadaptációknál jobban járok, ha megszerzem a könyvet is, és folytatom a sztorit, mert mire kijön a következő évad, elfelejtem mi történt addig (ha meg elég lenne az "eddig történtek", akkor minek megnézni az első évadot
)
-
stellaz
veterán
válasz
basaharc502 #76531 üzenetére
Hát ja, de nagyon sok fiatal is
-
stellaz
veterán
válasz
basaharc502 #76528 üzenetére
"Kémiai felügyelet"
Elég aggasztó egyébként, hogy ilyen sarlatánok adnak tanácsot illegális, ellenőrzitlen forrásból származó gyógyszerek alkalmazására.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Az első évadot megnéztem és tetszett. Wayward Pines feelingje van kicsit, ami az egyik kedvencem volt. Kár hogy nincs fenn a második évad. Idén rengeteg dögunalmas csigalassú tempójú sehova se jutó thrillert láttam, pontosabban próbáltam nézni pár részen keresztűl. Ez adrenalin bomba azokhoz képest, képletesen szólva.
-
mephi666
nagyúr
válasz
...az pedig faluhelyen, hétvégi hajnalokon a legizgalmasabb program, miközben szól a "hilti feat. black&decker - how the grass grows" aláfestő zene
-
Yodamest
veterán
válasz
basaharc502 #76356 üzenetére
Tyű már azt hittem cserebogár vagyok, pont így éreztem én is. Pedig bizakodva kezdtem neki a Darknak és a hangulat be is rántott. Viszont a sok önismétlés, ezerszer elmantrázott nagy igazságok a 3. évadra igencsak fárasztóvá váltak. Persze iszonyat mindfuck a story, de van az a pont amikor ez már a visszájára fordul. Dark rajongókkal vagyok körülvéve és nem is értettem, miért nem érzi ezt más…
-
CharlieDrop
veterán
válasz
basaharc502 #74597 üzenetére
Srácok, az megvan, hogy a Reacher nem egy tipikus sorozat?
Sokkal inkább regények sorozatban való bemutatása?Persze, ha a könyvek nem ezekről szólnak, akkor elnézést, de TC két filmje alapján többet nem is lehet várni a Reacher sztoriktól.
-
S e t h
nagyúr
válasz
basaharc502 #74586 üzenetére
X éve leszereltek, de ez az erőltetett copy that folyamatosan, plusz nincs jelenet, hogy ne erőltetnék Reacher testméreteinek taglalását.
Robert Patrickre meg annyira zs kategóriás gonosz szerepet aggattak, hogy ezt simán lehozta volna Eric Roberts is.
-
mephi666
nagyúr
válasz
basaharc502 #74586 üzenetére
...Alan Ritchson kap még a 3. évad előtt egy kis tesztót és azt az évadot kizárólag nagylátószögű objektívvel fogják felvenni, hogy ráférjen a képre
-
la_cc
addikt
válasz
basaharc502 #74577 üzenetére
Ez volt kb. az első évadban is.
-
mephi666
nagyúr
válasz
basaharc502 #74577 üzenetére
pár dolog nekem is rendesen felhúzta a szemöldököm:
- jól felviszünk majd titeket, hogy onnan aztán kidobáljunk, mert csak így lehet elintézni a dolgokat
- Reacher-nek mindig igaza van... ha azt mondja, hogy Swan nem lehet áruló, akkor biztos nem áruló
- Langstont kidobják, kollektíve kivégzik a dealert, lelövik a helikoptert 2 emberrel együtt, semmi gond... minden meg van nekik bocsátva... menjenek isten hírévelui: ja én vártam volna, hogy erőltetnek egy nagy csavart, hogy valamelyik társ végig áruló volt ...szerencsére ezt nem lépték már meg...
...ami szokatlan volt: Reacher fehér férfi, csaja fehér nő, az ex-csajozógép (de már mintacsaládapa) társ fehér férfi... és csak egy félvér nő került a csapatba
ritka felállás a mai világban
-
S e t h
nagyúr
válasz
basaharc502 #74562 üzenetére
Az első évadot a két főszereplővel próbálták eladni másodvonalba űzve a tartalmat, én ott el is engedtem, mert átverve éreztem magam a sorozat övező hype cunami miatt.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
basaharc502 #74556 üzenetére
Az intro kérdésében egyetértünk. De szerintem kb. mindenki hasonlóan van ezzel. Nem is értem, hogyan jutottak végül erre a megoldásra. Mondjuk nekem főleg zenében csalódás, képileg rendben van. Csak ugye eddig mindig valami egyedi, és nem utolsó sorban passzoló dalt használtak (amik utána váltak klasszikussá), itt meg betolnak egy rogyásig játszott Billie Eilish nótát, ami egy cseppet sem illik ehhez az alaszkai, fagyos, sötét, misztikus, világvége hangulathoz.
Spoiler-es részhez: Pedig én elég sokszor találkoztam hasonlóval.
Nincs ezzel gond szerintem.Nevezheted megérzésnek, vagy isteni sugallatnak is. Nyilván látványosabb és befogadhatóbb így, hogy meg is személyesítik, és nekünk is megmutatják, miért és hogyan "látja" az anya a halott fiát. -
Pro Koryak
addikt
válasz
basaharc502 #74556 üzenetére
Én az 1. évad közben is vakartam a fejem ...
a többit meg inkább kihagytam.
Azt hittem én balga, Mindhunter szintű lesz, de nagyon nem.
Ez a 4. meg valóban lassan, már-már érdektelenül indul.
Többet kapunk a semmit hozzá nem tevő magánéletből, mint a nyomozásból. Így kell fa..án nyújtani egy sorozatot. -
S e t h
nagyúr
válasz
basaharc502 #74075 üzenetére
Az első évadban még próbálták Bruce Banneresre venni a figurát, volt egy tagbaszakadt csöves, aki akkora nyomozó, mint Sherlock, de ha valakit ez nem győz meg, akkor előjön Hulk.
A második évadban viszont eltűnt Sherlock, Hulk átvette az uralmat és szét akar törni mindent, lehet sok volt az anyag.
[link]Robert Patrick teljesítményét értékelendő le kéne ásni a zs kategória pöcegödör aljára, de a többi szereplő is szívhatta a fogát amikor megkapta a szövegkönyvet, aminek jó részét Reacher méreteinek taglalása tesz ki.
-
Janaboy
Topikgazda
válasz
basaharc502 #72921 üzenetére
Brutal kezdés az biztos..
-
pècsimunkás
addikt
válasz
basaharc502 #72089 üzenetére
Jahhh
Èn is előfizetek kettőt. A Direct One - t, ès az Amazon Prime -ot. Elèg is egyelőre, ès nincs 20 euró a kettő.
Nincs is tervben egyelőre semmilyen torrent, mert van egy rakat sorozat, film, ami leköti a szabad filmnézési időmet.
Ennyit ki is bírok, de, 30-40 eurót (természetesen kibírnám azt is), már nem fizetnèk havonta, hanem akkor inkább vennèk egy újabb 2 terrás vinyót.
-
NyalokAA
aktív tag
válasz
basaharc502 #71505 üzenetére
Mint a Manifestben. Ott az volt a sorozat jelszava “It’s All Connected” ezt itt is jól átvették
From1. évadban kb a teleportáló fánál húztam fel a szemöldököm , de itt mikor elkezdték egymásra dobálni a sablonokat csak pislogtam .. zenedoboz , balerina , kabócák , idősíkok közötti ugrálás , furcsa parazitás vírus ? minden sablonból markoltak egy kicsit , de sehova nem jutottak vele. A szerencsétlen megölt zombi felboncolásán is 1 egész részt veszekedtek . 3. évadban a kezem merném tenni rá , hogy valamelyik "fő" szereplőt meg fogja szállni valami és 3-4 részen keresztül mindenki meg lesz tévesztve. Talizmánokról a fehér ruhás fiúról vagy a csapzott gyerekekről továbbra se tudunk 1 szót se 2 évad alatt , de a 20 centis kés szúrás meg az asztallal átszúrt comb 10 percnyi játékidő és meggyógyul..na befejeztem még évekre vagyunk a 3. évadtól , de rég bosszantott fel ennyire sorozat Végére azért biztos visszatérek , ha ebből egy koherens egész lesz a 3. évad zárására a kalapomat leteszem
-
NyalokAA
aktív tag
válasz
basaharc502 #71481 üzenetére
From S1-2
Sorozatjunkien ajánlgatták nagyon ezt a sorozatot + jó volt a trailer
Kb 1 hét alatt néztem meg a 2 évadot , de sok részt muszáj volt tekergetni. Nem mondom , hogy a 3. évadot nem fogom megnézni viszont ez a részenként 35 perc beszélgetés , 3 perc mi történt eddig , 2 perc intro + 5 perc lényegi történés tragikus
Az 1. évadban pont elég rejtélyt dobtak be amit a 2. évadban kifejthettek volna , helyette még összehordtak 1000 féle dolgot és érdemben semmi nem lett megmagyarázva. A 2. évad végén lévő "cliffhanger" semmilyen szinten nem volt kielégítő és 1000 kérdés maradt válasz nélkül vagy merült a feledés homályába ..max annyit tudtunk meg , hogy ki lehet jutni a helyről ?!
Utoljára a Manifest volt nekem hasonló arcon csapás ott is az 1. évad még jól indult aztán jött a lejtmenet történet és minőség terén is . A sorozat vége pedig... hátBobby Ewing és a zuhanyzó esete -
Louro
őstag
válasz
basaharc502 #71479 üzenetére
Első évad valóban elindult valamerre és a másodikba több irányt elindítottak. De ettől még lehet jó. Nekem a Stranger Things 2. évadát idézi. Ott is az első jó volt. Utána jött egy borzasztó, utána viszont javult a helyzet. Én még nem írtam le.
A kommunikáció kapcsán több sorozatban is megvan ugyanez, hogy senki nem meri megosztani a tapasztalatait. Senki nem akar hülyébbnek tűnni. Szerintem ennyi a magyarázat ennek kapcsán.
-
válasz
basaharc502 #70914 üzenetére
Amit leírsz, az igaz lehet a mainstreamre, de van egy csomó kevésbé high profile tartalom, ami sokkal élvezetesebb.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
basaharc502 #70856 üzenetére
Az első rész jó és érdekes, ám szinte gondoltam hogy értelmesen ezt nem lehet majd levezetni, mert elrugaszkodott a valóságtól.
-
Frod
addikt
válasz
basaharc502 #70856 üzenetére
Majd ha már lement az évad, addig minek kínozzam magam hetente egy résszel?
-
mephi666
nagyúr
válasz
basaharc502 #68906 üzenetére
...engem a New Bloodban Dexter értelmetlen gyilkossága borított ki, mert ezzel totálisan szembementek mindennel, amit az utolsó évad utolsó 10percéig felépítettek...
...komolyan kukázni kellene az egész NB-t, mintha csak Dexter rémálma lett volna és újragondolni/újraforgatni
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
basaharc502 #65110 üzenetére
kb zarjak le a szalakat.
C137 Mortyt lehetett sejteni, hogy o lehetett a "rickest Rick" eredeti Mortyja (S1E10, Close Rick-counters of the Rick Kind implikalja). C137 viszont S1E6 (Rick Potion #9) alatt Cronenbergesedett. Jerry az S2E2 alatt lett elcserelve (Mortynight Run), eredeti dimenzioja kerdeses, mig Summer es Beth maradt az uj dimenziobol. Space Beth az S9E9 (The ABCs of Beth) legvegen keletkezik, a ket Beth kozul az egyik klon. C137 Rick eloszor S3E1 (Rickshank Rickdemption) reszben lesz bemutatva.
szerintem jo lett egyebkent, kb ez kellett a lore kitakaritasahoz. evadonkent 1-2 ilyen resz kell
-
la_cc
addikt
válasz
basaharc502 #64466 üzenetére
Mégis mitől lenne a legjobb?
Mit tetszett neked annyira benne?
Volt benne egy jó barna csaj, érdekes a story, de a színészi játék, számomra, legjobb esetben is gyenge/közepes, leszámítva a sorozatgyilkost. -
remi67
tag
válasz
Így aztán a Dexter lett az egyetlen olyan sorozat, amit 2X is teljesen lezártak és mindkétszer elqrták. Nagyon.
Nekem ebből a 9. évadból
nagyon hiányzott Yvonne Strahovski akit olyan kurtán-furcsán "írtak ki", viszont berakták a baltával faragott mosolyú hugit, aki SZVSZ az eredeti sorozatnak is az egyik leggyengébb láncszeme volt. -
la_cc
addikt
válasz
Azért volt ebben a lezáró évadban is craft, csak kellett rá várni 4 részt... -
la_cc
addikt
válasz
basaharc502 #64460 üzenetére
Igen, a gyerek is gyengus volt, végig csak picsogott, mint Dexter huga az előző évadokban, de igazából az egész sorozatban csak a Dexter volt (számomra) karekteres, kb. az összes többi színész csak random npc-nek tünt. Talán a szőke picsa, Hannah, tetszett még, de hát nekem azok mindig tetszenek... Este még gondolkoztam ezen, ha már azzal akarták a végét, hogy a gyerek lőjje le, kicsit összecsapottnak tünt az egész. "Megoldted az edzőt? Ok, én nem ilyen vagyok, lelőlek fater..." Kicsit komplexebb megoldást kellett volna ide, illetve Dex is (szvsz) nagyon könnyen "feladta", lehetett volna még craft / csavar a story-ban...
-
la_cc
addikt
válasz
basaharc502 #63859 üzenetére
Már elég rég néztem a Deuce-t, de
asszem ő nem volt strici benne... -
la_cc
addikt
válasz
basaharc502 #63832 üzenetére
Kár, hogy James Franco kétes nő ügyei miatt kaszálva lett egy jó sori...
-
junkhead
aktív tag
válasz
basaharc502 #63832 üzenetére
Jól indul de második évad már fárasztott, minden ugyanaz reloaded.
-
k-adi
nagyúr
válasz
basaharc502 #62528 üzenetére
"lényegében techdemókat kapunk valamilyen se eleje, se vége történetbe ágyazva"
igen, ez erről szól -
bobalazs
nagyúr
válasz
basaharc502 #62528 üzenetére
Azért jó kis horror sztorikat raktak össze összességében. Azokat a 10-15 perces sztorikat simán bármikor megnézi az ember.
Tetszett a zombis rész, aranyos volt. -
bagyulajuve
addikt
válasz
basaharc502 #61824 üzenetére
mondjuk a 6-8 már nekem annyira nem volt bejövős, és a tetőpont a Trinity évad volt
-
pècsimunkás
addikt
válasz
basaharc502 #61804 üzenetére
Jó ez a Dexter
!
Most állok neki a 7.résznek. Lehet 8 rész is meg lesz -
Mik76
senior tag
válasz
En spec pont ki nem allhattam a Karate Kid-et. Meg az atlag karate filmek kozul is kiemelkedoen bargyu volt.
A Cobra Kai pont azert tetszik baromira mert ironiaval atitatva viccet csinal a filmbol. -
pècsimunkás
addikt
válasz
Nem keresek rá
.
Itt olvastam, hogy sokan szeretik, meg megnéztem a port.hu átlagát, ennyi.
Tetszik eddig..
Ha ennek vége, jön a Sopranos, majd pár újabb sorozat. -
KISDUCK
addikt
válasz
A martfűi rémet láttad? A filmet kibővítették és csináltak belőle egy 4 részes mini sorozatot, elég jó és netflixen is fent van.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
basaharc502 #61802 üzenetére
Az első rész után, tetszik.
Én a Cobra Kai után voltam úgy, hogy ezután most mi lesz...
Egy igazi 10/10!
És nem csak szerintem.
Ha nem láttad, nézd meg -
nitro16
senior tag
válasz
basaharc502 #61586 üzenetére
Vannak pörgösebb évadok/részek is benne. Viszont az adott évadba is vannak olyan dialógusok és ahogy írtad díszletek/színészek/komor hangulat stb nagyon sokat hozzá ad az egészhez. Szerintem a maga témájában nagyon jó sorozat.
-
k-adi
nagyúr
válasz
basaharc502 #60513 üzenetére
igen, de most a készítők helyében mit mondanál?
1. bocsi, nincs ebben ennyi, inkább offoljuk a deal-t?
2. inkább hozzáírunk még 1-2 töltelék részt és szétvagdossuk 10 részre1. esetén 0 money
2. esetén még ha bukta is, 1 évadnyi money azért csak meglesz + nem biztos hogy garantált a bukta, látod hogy supergirlből is mennyi évad van, meg flashből és az összes többi CW-s szarból és ez csak 1 példa a sok közül. -
k-adi
nagyúr
válasz
basaharc502 #60503 üzenetére
Ketté bontva reagálnék erre..
"Ha ki tudják tölteni a 60 perces játékidőt úgy, hogy rá sem nézek, hogy hol tart, még mennyi van hátra, akkor semmi gond ezzel a hosszúsággal sem."
Igen, ha ki tudják, de ez ritka, sokszor nem sikerül + láthatóan sokszor még 45 perces részeket se, ezt panaszoltad te is.
"A felvetés arra irányult, hogy minek 45 vagy 60 perces rész, ha annak fele kivágható üresjárat, nem tesz semmit hozzá a történethez, karakterekhez csak eluntatja a nézőt, ellaposítja a sorozatot."
Szerintem itt már kicsit köze LEHET a jogi szerződéshez is amit a csatornával kötnek, azaz bekérnek 1 évadot* 10 résszel**, akkor "úgy kell összevágni" az epizódokat hogy kijöjjön a 10 rész* évad szám pénzügyi tervezés miatt kell nekik
** epizódszám pedig műsoridő tervezés miatt kell nekik -
nubreed
veterán
válasz
basaharc502 #60505 üzenetére
Hát én pont ezért szelektálok elég erősen. De néha sajnos így is mellényúlok.
-
k-adi
nagyúr
válasz
basaharc502 #60497 üzenetére
Valószínűleg azért nyújtják el 8-10 részre 40percekkel 6x1 óra helyett, mert az emberek figyelme lankad és 1 óra sok. Filmek esetén is a 2-3 órás filmek hosszúak, de sorozatnál "rendszeresen" kéne ennyit figyelni és az emberek többségének sok.
Nyilván nem véletlen, hogy a sitcom-ok 25-30percesek, a sima sorozatok 40-45 percesek..
Tapasztalataim alapján inkább a nagy költségvetésű sorozatoknál figyelhető meg az 50-60perces epizód, de az se garancia a sikerre, látsd pl GoT ahol 8 évad is kevés volt kibontani a storyt (és a finálét még így is sikerült elqrni, pedig 1 órás részekkel bőven volt játékidő)
(biztos van erre kutatás, majd valaki belinkeli)
-
nubreed
veterán
válasz
Pl. pont ezért tökéletes sorozat a Peaky Blinders. Évandonként csak 6 rész, kb. 1 órásak, de az milyen 6 rész... Soha nem ül le, nem laposodik el, mindennek van értelme és halad előre a sorozat. Kevés ilyen van, ami ennyire megüti ezt a színvonalat, ez a 10/10 -es.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Pontosan így van!
-
k-adi
nagyúr
válasz
basaharc502 #59483 üzenetére
Gomorra: La serie
season 5 finaleAhogy írtad is, ezt így kellett lezárni. Tökéletes vég volt ennek a sorozatnak. Kemény világot mutat be a sorozat, kevés csajos-dráma van, helyette annál több vér és brutalitás. Genny-nek jó színészt találtak, Ciro is megfelelő volt.
-
la_cc
addikt
válasz
basaharc502 #59588 üzenetére
Ez egy jó szívvel is erős közepes sori, amit a "Witcher hype" visz el a hátán. Szvsz teljesen felesleges a hó minőségét firtatni, mert nem lényeges elem.
Ettől független persze elég gagyi, de hát ez van, még mindig sokkal jobb volt, mint az S1.
-
k-adi
nagyúr
válasz
basaharc502 #59483 üzenetére
hol nézted? már hetek óta keresek linket hozzá...
tudnál privátban küldeni linket? köszi
-
ROBREGGAE
tag
válasz
basaharc502 #59372 üzenetére
A végére jó nagy marhaság lett, viszont az új évad, a New Blood nekem eddig bejön.
Pont emiatt kezdtem el én is még nyáron darálni, mert a Lost mellett talán a másik legnagyobb hiányosságom a Dexter volt.
Nálam abszolút az első és a negyedik évad volt a legjobb a nyolcból.
-
Mik76
senior tag
válasz
Az igazan nagy csavar majd ugy az otodik szezon korul jon amikor a forgatokonyvet elkezdtek tizevesek irni..
-
nubreed
veterán
válasz
Elég sok lesz benne, nagyon jó sorozat.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
basaharc502 #57322 üzenetére
Abban igazad van, hogy eleinte jobb volt. Otthon voltam 2 hetet, tízen x. évad volt a tévében, megnéztem pár részt, de a régiek valóban jobbak voltak.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
basaharc502 #57315 üzenetére
Én például tök bírom az Ősi idegeneket
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
basaharc502 #57319 üzenetére
"ami egyébként ugyan olyan megdöbbentő, mintha lenne"
Szerintem annyira azért nem megdöbbentő ha csak ésszel - tudományos szemszögből persze - végignézzük hogyan jutottunk el idáig, a mostani ismereteinkkel és mennyi milliárd év kellett mindenhez.
-
rétisün
veterán
válasz
"Hihetetlen, hogy az is megélt vagy 15 évadot...vagy talán még mindig tart."
tart bizony......
múltkor kiváncsiból belenéztem egy epizódba,
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Az a baj az egésszel, hogy bármennyi dokut megnézel a témában, nem leszel vele előrébb. Senkinek nincs semmi konkrétabb infója, csak spekulálás mind.
-
MegalodonS
őstag
válasz
basaharc502 #57223 üzenetére
En ajanlom a Google Chromecast with Google TV -t es a videa.hu es persze megy a youtube, minden tudsz kasztolni a telefonrol
chromecast-ra tudsz telepiteni netflix,plex,prime,disney+,appokat!! Az elejen draganak tunik,de nagyon megeri ha leosztod egy eves viszonylatba
-
blg
senior tag
válasz
trakt.tv -t próbáld ki
-
Maxxy10
addikt
válasz
Esetleg Tv Time app. Év szerinti keresés sajnos nincs de az ajánlásokból kitudsz indulni majd.
-
fant0mi
őstag
válasz
basaharc502 #52046 üzenetére
Lemerult a fulhallgatom, maradt a Papel 2. evad vegebol fel ora. Esz az ideg mikor erek mar haza.
Tenyleg van nehany olyan jelenet, ami"na nemar baszki, ilyen nincs. Ilyen szerencseje nem lehet."
De van. Mondjuk ezt el is mondja magarol a professzor. -
Aventador91
őstag
válasz
basaharc502 #52046 üzenetére
nem fogják bukni de majd nézed és látod -
válasz
basaharc502 #52040 üzenetére
Dark befejező évadot spec unalmasnak nem mondanám, csak jött a szokásos pofon. Ugyanis
De le lett zárva a sztori tisztes iparos munkával, szóval tetszett.szépen felkészít 2 teljes évad arra, hogy 200 IQ-val kövess és elemezz ki mindent, és szerteszét boncolgass dolgokat meg ötletelj, majd közlik veled, hogy ó hát ezt a problémát mégse ezen az emeleten oldjuk meg, hanem egy olyanon, amiről még nem hallottál. Régi trükk, csak pont ettől a sorozattól nem ezt vártam. 1.-2. évad: 10/10
3. évad: 10/8Egy percet se bántam meg, csak...kijátszva érzem magam.
-
kmarci25
veterán
válasz
basaharc502 #52040 üzenetére
Money Heist, vagy inkább a La casa de Papel
eredetileg 1 évad, a Netflix vágta ketté, mikor megvette, és rendelte be a folytatást. Nyilatkozták is a készítők, hogy ha tudják előre, hogy lesz/lehet folytatás, akkor
Egyébként tényleg érdekelne, hogy szerinted merre viszik, mert úgy gondolom, hogy a 2. évad végén nehéz kitalálni.Berlin életben marad. -
Laraxior
titán
válasz
basaharc502 #51760 üzenetére
Én a második évad negyedik részénél járok, de már most érzem, hogy lassabban halad a dolog. A sztori jó, szereplők is, de tényleg olyan, hogy megnézel egy részt, aztán utána még emészteni kell, hogy tiszta volt-e vagy sem...
...és meg kell mondjam, hogy kezd homályosulni a dolog...mindenkiből van 2-3-4... elég nehéz a neveket az arcokkal párosítani, mire megszokja az ember, arra hopp, jön még egy idősík... még 5-6-8 plusz emberrel. -
volandy
senior tag
válasz
Több alkalommal
mutatják a 3. évadban, hogy ki kinek a férje, felesége, gyereke. Sőt, mutatnak családi fotókat ha esetleg valaki a nevekkel áll hadilábon! Nekem nagyon bejött. Az első évad alatt többször kellett visszanézzek egy-egy korábbi részt. Kijött a második évad, nem néztem mert írták, hogy jön hamar a harmadik így megvártam.Tavaly nyáron itt ajánlotta valaki, ahogy lett magyar felirat elekezdtem nézni hogy á német időutazós úgy sem lesz jó, de a 3. rész után megfogott, elkezdtem ujra, de már akkor figyelve.
Elkezdtem nézni a második évadot, de 3-4. rész után abbahagytam és ujra megnéztem az első évadot. Nekem nagyon tetszett!
Szerintem a három évadot egymás után kell nézni.
Nem darálva.Spoiler formázás pótolva. - vond
[ Módosította: vond ]
-
.LnB
titán
válasz
Parancsolj, az interaktív "térkép", de spoileres lehet: [link]
(#51762) nitro16
Plusz, sokszor játszanak a világok tükörképével. Pl Martha arcán a seb egyszer bal- egyszer a jobb oldalán van, attól függ, hogy melyik világban van. A házak belső elrendezése is: [kép] Plusz, a képaránnyal is van trükközve, de az spoileres azt inkább nem írom le még spoiler tag mögé se. -
nitro16
senior tag
válasz
Utolsó 2-3 részbe lesz majd sokszor számláló ami mutattja most éppen, hova ugranak.
-
ssgk
aktív tag
válasz
Egyetértek, bár németül néztem (angol felirat) és semmit se tudok németül....
Első két évadot visszanéztem angolul, de 3. nak nem tudom neki mererk e állni.Más:
Castle Rock Csak szerintem egy nagyon jó sorozat ahol a két évad nem igen illik össze ?
Persze vannak dolgok amik visszatérnek stb, ahogyan kéne de az első végén azért nem kicsi a kavarás...
Szeretem az elgondolkodtató sorozatokat meg ami nem láma módon rág a szádba mindent de azért ez sok így -
BITBOYS
addikt
válasz
basaharc502 #36696 üzenetére
Már van infó: THE TERROR Teaser Trailer NEW (2017) Drama TV Series HD
Már fel is jegyeztem magamnak -
törölt tag
válasz
basaharc502 #27570 üzenetére
Az 1. és a 6. részt Carter írta, az a kettő kapcsolódik csak egymáshoz.
-
spammer
veterán
válasz
basaharc502 #27570 üzenetére
Még a 4. részre sem bírtam rávenni magam. Megvárom a véleményeket a fináléról, ha amiatt majd megéri, akkor végignézem, ha nem, akkor Kasza Tibi. Azért az teljesítmény, hogy 6 részben sem tudtak egy rendes sztorit összerakni. Bár a finálé is cliffhanger lesz, az újabb berendelésre játszanak, de ha ilyen lenne a folytatás, akkor inkább köszi, de nem.
-
törölt tag
válasz
basaharc502 #27185 üzenetére
Szerintem nem a hamvaiból építkezik. Volt egy 20 perces összeállítás a készítésről.
Anno 9/11 után állították le a sorozatot. Gondolom ez senkinek nem esett jól, most kaptak egy lehetőséget a folytatásra. A lényeget megkaptuk az első részben, abban a gyorsan ledarált 2-3 perces monológban, a többi már csak körítés.
Szóval nem újraépítkezik a sorozat, hanem ott folytatja, ahol abbahagyta, csak pont az eltelt idő miatt most sietni kell.
Ha lesz következő évad, az már biztosan sokkal modernebb és jobban összeszedett lesz. Remélhetőleg. De azért erre a pár részre sem panaszkodnék, kivéve a hangkeverést. -
Apollyon
Korrektor
válasz
basaharc502 #27176 üzenetére
Az a helyzet, hogy ez a szint is amit eddig hozott már nagyon jó ahhoz képest, hogy manapság milyen felélesztéseket, meg rebootokat szoktak kapni egyes filmek és sorozatok, pláne úgy, hogy a régi szereplők vannak benne akik megöregedtek.
A régi sorozat gáz részei szerintem inkább a vallásos részek voltak, amiknek úgy semmi köze semmihez. A poénosok nem rémlenek hogy rosszak lettek volna.
Ezt az új poénrészt meg jól kell felfogni. Mert akármit is csinálnak, pontosan ugyanazt a feelinget, ugyanazt a szintet már soha nem fogják tudni visszahozni ami régen volt. Szerintem ezt ők is tudják és nem is akarják, a 10x03 is ezt mutatta.
Szerintem ez a 6 rész egyelőre csak egy mérce, hogy mennyien nézik ülnek le elé, és a nézettség dönti majd el hogy lesz-e folytatás, akár Mulder és Scully nélkül is.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- T15 Gen1 15.6" FHD IPS i7-10610U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Next level racing wheel stand 2.0
- Panasonic Lumix GX80 - makulátlan állapotban, sok extrával
- Eladó ASUS ROG FUSION II 500 + ASUS ROG THRONE QI Kitűnő Állapotban!
- ÚJ Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k (2025) - Gyári garanciával, számlával, ingyen szállítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Motorola G72 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Lenovo IdeaPad S10-2 netbook jó akkumulátorral eladó
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest