Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- IDC: 2025-ben a Huawei megnyerte Kínát, az Apple a világot
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.Stryker
nagyúr
Így 5 rész alapján a Sárkányok háza szerintem ritka sz.r. Ezt is csak a hipe tartja életben. Sajnos pár cgi sárkány itt kevés lesz.
-
válasz
arcitec
üzenetére
Most lenne időm ebédszünet alatt egy részt megnézem itthonról.
Megtaláltam Amazonon, a keresőnek nem elég a "Zorro" a "la masquara de Zorro" felajánlásra kell entert nyomni, akkor és csakis akkor felajánlja a sorozatot többek között...De...itt nincs vége ugyanis bármelyik részre bökök azt írja "Ez a videó jelenleg nem érhető el"
Hát OK!
-
Ellia
addikt
-
arcitec
addikt
válasz
VágniValó
üzenetére
Itt megtalálod mindenképp, ahogy írtam is [RTL +]
Na meg ahogy látom van akinek nem jött be, de az csak egy vélemény.
Mindenképp szórakoztató, ellenben ha valaki a realitást keresi "erősen" benne az ne nézze. de ismétlem az eredendő Zorro mennyire realisztikus?
Hát kb ez is annyira, egy kicsi csavarral...
-
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Szószerint rákerestem, hogy Zorro és nem dobta ki
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
paatrick
üzenetére
Évek óta mondogatják hogy készül egy új széria, de valahogy mégsem akar lenni belőle semmi:
Mondjuk addig jó, amíg nem egy Stargate Origins szintű rettenetet akarnak megint összehozni.#78186 Grave_444
SG-1 az eredeti ős-sorozat, az Atlantis, meg a Universe azok spin-offok, ugyanabban a világban játszódó mellék-szériák. (Meg volt az Origins, amivel megkavartak dolgokat, de számomra az inkább nem létezik)
-
paatrick
őstag
"Nem támadásként írom ezt félre ne érts, én is szívesen dumálnék mondjuk Csillagkapu dolgokról"
Mikor lesz már új csillagkapu?
Star Trek sorozatok jönnek sorban, ez meg tetszhalott 10+ éve. Valami értelmes stúdió felvásárolhatná a jogait.TV-ben adják most az Atlantiszt, hát nem öregedett túl jól
az alapsorozat jobban bírta a strapát. -
AD4MINATOR
nagyúr
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
Citadel (2023)
Én sem értettem miért olyan nagy szám ez. Ugyan pár részes csak az évad, konkrétan 6 de ennyi bőven elég is volt. Jól indul de hamar ellaposodik sajnos és a csavarok ugyan jönnek részenként de valahogy mégse az igaziak, sokszor kiszámíthatók is.
Hiába jó (lenne) a cast, valahogy nehezen tud szintet lépni a közepesről.Ezzel a véleménnyel egyetértek:
While I did like Stanley Tucci giving some personality to his tech expert character Bernard Orlick by adding some punch to his lines, most of the cast aren't really given all that much to work with and as a result Richard Madden and Priyanka Chopra Jonas just feel like placeholders in roles that could've been played by anyone and it'd hardly make a difference who you chose to play them.
Ami talán érdekes lehet, a 2. évad (Diana) még idén
-
Janaboy
Topikgazda
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Azt én se, de azt se szeretném ha úgy hoznak vissza hogy ezt a mondernkori csipogást rátennék.
-
válasz
VágniValó
üzenetére
Hát elmehet mindegyik a 'csába de komolyan. Trailer-ben ott az Amazon Prime logó, imdb-n is erre nincs fent? Most kerestem rá, és nem dobja ki az Amazon.
Az hogy jelenleg 3 szolgáltatásom van túlzásnak tartom, és a SKY-t nem fogom megújítani, amint lejárt az egy év, viszlát.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
fecaga21
üzenetére
Hónapok óta nézem a hozzászólásaidat, amik többsége a BCS meg a BB körül forognak. Látom és örülök hogy ennyire rajongója vagy a szériának, de szerintem nem véletlenül nem kapsz választ a sorozatos kérdéseidre, mert valszeg itt nincs akkora rajongó aki ezekre válaszolna. A topik általános sorozatos, pörögnek a hozzászólások a viszonylag friss cuccokról, nem vagyok biztos benne, hogy az évek óta véget ért szériákhoz ilyen részletesen bárki is hozzá tudna szólni.
Nem támadásként írom ezt félre ne érts, én is szívesen dumálnék mondjuk Csillagkapu dolgokról (mert kb én azokat imádtam annyira mint te a Breaking Bad franchise-t), de annak nincs értelme ha pár hetente/havonta visszatérsz a témához és nem kapsz választ a kérdéseidre. (amikre én nagyon szívesen válaszolnék, de egyik szériát sem láttam
) -
fecaga21
senior tag
Vannak itt Better Call Saul, Breaking Bad fanok?Better Call Saulba nem minden tiszta Gus Fring és Laló Salamanca történetei között, de feleslegesen nem írom ki ha senki se válaszol
-
Alapvetően nem rajongok az időutazós Sci-Fi alkotásokért, bár itt nem teljesen mondok igazat, a Periféria című sorozat magával ragadott, az Amazon mehet a sunyiba a kasza miatt (időmanipuláció nélkül viszont a kedvenc műfajom), nemrég rákaptam az alternatív valóságos sorozatokra, kezdődött a For All Mankind-al (imádtam), utána az Ember a Fellegvárban követte. Utóbbi nem volt rossz, de sokáig nem értettem, a negyedik évad felé kezdett elborulni a bili, a végét pedig abszolút nem értettem.
Már nem emlékszem pontosan hol, de belefutottam a The Lazarus Project című sorozatba, lassan pedig a végére érek. Röviden: Ez egy remekmű. Nem gondoltam volna, hogy ennyire tetszik ez az időmanipulálósdi, és ugyan tele van logikai hibákkal, nem zavar ez sem. A történet feszes, beindul, nem ül le, magával ragad. Szinkron nincs, nálunk premier sem volt, és valószínű nem is lesz. Sci-Fi kedvelőknek mindenképp ajánlom.
Közben pedig várom a From 3. évadát és a Silo folytatását.
-
Terápia S02 (2014)
A remek első évad után rögtön a 2. szezon első részének a legelején világossá tették az alkotók, hogy nem csak egy szimpla "more of the same" folytatásban gondolkodnak, hanem szeretnék überelni a korábbiakat. Nyitásként rögtön gyökeresen más irányú, de korántsem meglepő folytatásba lendül az első szezon egyik elvarratlan szála; hétfői páciensként pedig felbukkan egy zűrökbe bonyolódott politikus, Máté Gábor alakításában. Aztán szépen sorban jönnek az új ügyek keddtől csütörtökig, míg pénteken az első szezonban látottnak megfelelően maga András lesz a páciens...
Míg az S02E01 az egyik legjobb szezonnyitó epizód, amit valaha láttam, a folytatás sajnos nem ér fel erre a szintre. A keddi és a csütörtöki eset jó, de messze nem olyan érdekes, mint az első évad esetei, szerdán pedig számomra kissé orvtámadás jelleggel . A pozitív oldalon az áll, hogy András története ezúttal jóval gazdagabb, több lehetőséget ad Mácsai Pálnak, hogy a "paraszt" aspektus mellett András valódi emberi problémáit is megjelenítse; Máté Gábor egyre mélyebbre ásó politikusa pedig az első perctől az utolsóig szenzációs (és csak egészen ritkán csusszan át egy kicsit bombasztikusba).újra felbukkan Petra és Tamás, akikből nekem egy évad is bőven elég volt
Ami viszont zavart, az a sorozat "hangvétele". Az első széria kapcsán nem is tűnt fel, milyen kompetensen kerülték el az alkotók azt a műintellektuális szenvelgést, amibe a magyar művészfilmes világ előszeretettel lép bele - az első 30 epizódban ez csak helyenként bukkant fel, viszont az utolsó 5-öt gyakorlatilag dominálta, némi rossz szájÍzt hagyva maga után. Ehhez valószínűleg szorosan kapcsolódik, hogy a rendezést sem éreztem annyira feszesnek - az Enyedi-Gigor duó kiegészült Nagypál Orsival, aki kompetens munkát végez, de a két eredeti rendezőhöz nem ér fel; emellett Enyediék is produkáltak 1-2 ballépést, főleg a 33-as epizód ragadt meg a hatásvadász beállítások miatt.
Minden hibájával együtt, a Terápia 2. évada még mindig kitűnő szórakozást nyújt, csak hát az első évad és a nagyon ambíciózus kezdés után az ember még többet várt. Egy 8/10-et még így is meg tudok neki ajánlani.#értékelés
-
arcitec
addikt
Ez jó kis sorozat, valóban fordulatos, kliséktől mentes(picike csak), kivételesen igaz amit az index ír: [Zorro 2024] [RTL +]
-
Tasunkó
őstag
válasz
lezso6
üzenetére
A szórakoztató alatt azt értem, hogy leköt, hogy nem unatkozok, mert
a sorozatok jó részét kitöltik a párbeszédek, és gyakran annyira töltelékdumákat használnak, hogy nem tud érdekelni amit mondanak, és akkor végig várom, hogy fejezzék már be. Máskor meg alig várom, hogy megszólaljanak az adott helyzetben, mert már kitapasztaltam hogy érdemes odafigyelni. Szerintem ez nem mainstream függő, itt a nagy meló ezt megírni, rendezni stb., és arra koncentrálnak hogy összeálljon, és az hogy ki fogja megérteni az mellékes. A művészfilmek között van gyakran olyan, hogy nem lehet érteni, de olyankor ki is szokott derülni hogy azért mert szarok. Persze azokat már nem nézi a mainstream, még a jókat sem nézi, mert nézi a szemetet, ami meg azért jó mert olcsó, és nem kell érte semmit tennie, a képébe tolják. -
Janaboy
Topikgazda
válasz
Narxis
üzenetére
Igen, azok nekem sem tetszettek annyira.
Lila-5ös utazás nem adott semmit, még az se volt egyértelmű hogy pontosan miért akarták megmenteni az eredeti Bent.
A vége is olyan súlytalan lett
Én legalább arra számítottam, hogymind ott lesznek külön-külön életben.
Sajnálatos hogy ezzel kell beérni. -
válasz
gyuromoj
üzenetére
Na nemár. Azért nem kis felháborodás van a
Lila-Five románc és az egész sorozatot nullázó lezárás miatt. Nekem más problémám is volt és szerintem nem ez lehetett az eredeti lezárás bár tényleg érdekelne az író vagy írók magyarázata mert nem lennék meglepve ha eredetileg 8-10 rész volt betervezve csak a Netflix arra nem adott pénzt. Maradt a 6 rész és gyorsan le kellett zárni az egészet csak kicsit
szvsz.Dallas-osra sikerült
-
válasz
Tasunkó
üzenetére
Szvsz a párbeszéd nem attól lesz jó, hogy szórakoztató, habár nyilván néhány poén jól jöhet.
Inkább arra gondolok, hogy ne ilyen sablon klisékkel (
kölyök, meg tudod csinálni!
), töltelék semmitmondásokkal vagy pátoszos ömlengéssel (most történelmet írunk!
) legyen tele a szöveg.Meg az is borzalmas, amikor irreális, pl az időtényezőt nem veszik figyelembe. Pl a haldokló végig tudja mondani a monológot, ami annyira gagyi, hogy már a paródiája is nagyon elterjedt. Vagy hogy a gonosz mond valami monológot, ami alatt simán ki lehetne nyírni. Na meg amikor sietni kell valami miatt hamargyorsan, de rengeteg idő marad a semmiről dumálni.
De a legfontosabb az, hogy a karakterrel legyen összeegyeztethető, reális; ne nézzen hülyének, azaz ne legyen kellemetlenül szájbarágós, stb. Csak persze itt nehéz dolga van az szövegírónak, mert az átlagember nem fogja tudni érteni és követni, ha egy kicsit összetettebb a sztori. De pl a mainstreamben Tarantino azért elég jól megoldja ezeket, bár ez jellemzően azért van, mert nála nem sok intelligens karakter van.

-
Tasunkó
őstag
válasz
lezso6
üzenetére
A párbeszédeket emelném ki magam is. Azt ha jól megírják, elmondják, folyamatosan szórakoztat, és akkor tehetséges író vagy csapat áll a project mögött, visz magával mindent mint a lavina, akkor jó a cselekmény, jók a színészek. Persze ez nem 100%, mert Noah Hawley aki a Fargo-t jegyzi, tipikusan olyan aki szeret ezzel visszaélni és a a gyönge mondanivalókat is olykor jó párbeszédekben adja elő, de azért minimum egy jó képi világgal párosul, tehát nagyrészt a párbeszéd az hozni szokja a meccset.
-
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Valószínűleg ebben különbözünk. A jó karakterek számomra is nagyon fontosak, ez a minimum ami kell, de sokminden más is lényeges. Legfőképpen a cselekmény, párbeszédek.
Egy sorozat épp erre tud a legjobban építeni, hogy megszereted a karaktereket, de teljesen függetlenül attól, hogy jók-e vagy sem, pláne függetlenül a sztoritól. Mert ha eleget nézed, akkor hozzájuk szoksz, megszereted őket; gyakorlatilag egy paraszociális kapcsolat alakul ki. Innentől kezdve csak egy nagyon minimális szintet kell tartani, hogy a néző ne unjon rá, mert a karakterekhez való kapcsolat nézeti a sorozatot. Ennek szélsőséges esete a szappanopera illetve teleregény, lásd Szomszédok, Barátok közt. Én se véletlenül szappanoperázok sok sorozatnál.

TLDR: a sorozatok droghoz hasonlóak, ahol a szereplők csoportja a hatóanyag.
-
S e t h
nagyúr
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Az elmúlt évek legnagyobb csalódása számomra, talán önmagam előtt is, mert nem voltam képes kaszálni.
A Star Trek univerzum paródiája, st fanként még rágondolni is émelygést okoz. -
Grave_444
nagyúr
válasz
KISDUCK
üzenetére
Végére értem.
Összességében nekem nagyon tetszett, az első fele erősebb, a végére már kicsit elveszik a misztikum. Lezárva tényleg nincs, de végül is vehetjük befejezésnek, a nézőre van bízva.Larkin szerintem úgy éli túl, hogy elviszi egy lény és "újjászületik", a többiek csak remélhetik olyan lesz, mint Mariel. -
Rigormortiis
veterán
válasz
lezso6
üzenetére
Egy sorozathoz kell "érezni" is, kapocs kell a szereplők és nézők között, ott nehezebb is megtalálni a valóban nekünk tetszőket, hiszen többségében csak az idő elbaszására jók, mint a fb, intsta, tiktok pörgetés. Pár évente beüt egy-egy véletlenül, ami aztán hivatkozási alap is lesz sokáig (GoT), de többségében már egy évad végére elfelejtem, mi volt az elején.
Legtöbbször a sztori nem is számít, hiszen az igazán jó ötleteket mozifilmes formában viszik vászonra. Viszont kötődünk a jó karakterekhez, ezért vártuk hétről hétre az új GoT, Maffiózók vagy Yellowstone részeket de még a TWD is kizárólag ezért működött, mert kötődtünk egyik-másik karakterhez.
Ezért (is) imádom példáult az American Horror Story-t. Objektíven nézve a minőség időnként meginog, de számomra jó érzés többségében ugyanazokat a színészeket más-és-más karakter bőrébe bújva látni. Plusz vannak valóban zseniális évadok, és szuper, hogy a horror összes bugyrában megmártóznak. De ez csak egy példa.
Star Trek:
A régi, klasszikus filmeket/sorozatokat ki nem állhattam, szörnyen gagyinak tűntek, egyedül a Kapcsolatfelvétel fogott meg valamiért, azt azóta már többször is láttam. Az újvonalas JJ Abrams féle filmek viszont ott vannak a kedvenc scifijeim, hovatovább filmjeim között, rengetegszer újráztam őket, és ennek következtében az újvonalas sorozatoknak is nagyobb figyelmet szenteltem. A Discoveryt meg anno még netflixen fél szemmel néztem az exemnél, de mivel a Pickard és a SNW is jó benyomást keltettek, gondoltam ez is kap még egy esélyt. -
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Abszolút egyetértek sok mindenben, főleg az IMDB pontszámos részével. Nálam valahogy így van:
8.0 és felette: meg kell nézni
7.5+: nagy eséllyel jó
7.0+: akár még jó is lehet
6.5+: nézzük meg, hátha
6.0+: talán még jó
6.0 alatt: inkább hagyjukDe ez filmeknél. Sorozatnál én is utánanézek még, mert nem csak 2-3 órányi időt vesz el, hanem sokszorosan többet, szóval alaposan meg kell gondolni, én csak a tényleg nagyon jó sorozatokat vagyok hajlandó nézni, limonádét csak nagyon ritkán. És a sorozatok jellemzően túlértékeltek a filmekhez képest. Ezeket összesítve kb 1-1.5 pontot hozzá kell adni a fentihez:
9.0-9.5 és felette: meg kell nézni
8.5-9.0+: nagy eséllyel nézhető
8.0-8.5+: akár még nézhető is lehet
7.5-8.0+: nézzük meg, hátha
7.0-7.5+: talán még nézhető
7.0-7.5 alatt: inkább hagyjukMég mindig az IMDB-re lehet legjobban adni, habár egy ideje azért vannak tényleg túlértékelések, mert nagyon nehéz a 10-es skála használata. Lásd még:
De a lényeg: a fentiek alapján nekem az Star Trek Discovery-be bele se kellett volna kezdenem, mert valahol 7.x körül nyitott. Ám mégis, mert nemrég láttam az Enterprise-t, ami hiába készült gyakorlatilag gagyi B movie-ként, a világot megszeretette velem. A Star Trek filmeket meg sokan utálják, de szerintem tök rendben voltak, gagyi akciófilmként legalábbis. Ezeknek egy jó kombinációját vártam, vagy hogy legalább valami kellemes limonádé lesz, de sajnos egyik sem.

-
Rigormortiis
veterán
válasz
lezso6
üzenetére
"Minden idők leggyűlöltebb történelmi filmdrámája" Bevallom, erre rá kellett keresnem
Annyi a trükk, hogy csak olyan filmre/sorozatra szánok időt, aminek előtte kicsit utánaolvasok, és eleve bele sem kezdek olyanba, amiről tudom, hogy jó eséllyel kapufa lesz.
Plusz sokan érzelmi alapon osztályoznak, ami természetesen nem tiltott, csak a kollektívának semmi haszna belőle.
És lehet fröcsögni az imdb miatt, de az esetek 99 százalékában lehet adni rá. Egyetlen hibája, hogy 1-től 5ig be kene szüntetni az értékelést, úgysem használja senki.
-
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Szerintem neked még a Jud Süß is nagyon tetszene.
-
CptAdamica
veterán
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Kissé fura volt, de így már érthető, köszi!
-
Rigormortiis
veterán
válasz
CptAdamica
üzenetére
Soha nem voltak tűzállóak, a könyvekben sem esett erre való utalás. Dany is csak akkor, fogjuk a vérmágiára, ami előtte zajlott, de szerintem csak írói lustaság volt nem megmagyarázni ezt a dolgot. De még ha azok lennének is, a sárkánytűz más tészta. Gondoljunk csak az első évad szuicid jelenetére.
[ Módosította: radi8tor ]
-
CptAdamica
veterán
Sárkányok Háza, (2. évad 5. résznél járok) vagy inkább Trónok Harca lore kérdés:
- Aegon hogy a csudába égett úgy össze, nem úgy volt, hogy a Targaryenek tűzállóak? -
gyuromoj
veterán
-
gyuromoj
veterán
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Na végre egy ember aki nem anyázza a Discovery-t.

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Jaja mindegyik jó, de sokkal jobb egybe nézni a teljes évadot. Hetekre lebontva azért néha fájdalmas volt a várakozás.
-
Rigormortiis
veterán
Újrakezdtem a Star Trek Discoveryt. Az első évad végénél járok, kifejezetten tetszik. Az is jó, hogy nem egy problémára van felfűzve a sztori, az évad végére lesz nagyobb bajuk is a klingon fenyegetésnél
Igazából mindhárom újkori ST sori remek, a SNW és a Pickard is piszok jó.
-
gyuromoj
veterán
The Umbrella Academy S04
6 részes lett mindössze a záró évad. Ehhez mérten a humort lejjebb tekerték és inkább komolyabbra vették az egészet. Szerintem szép kerek lett az egész sorozat, vége pedig telitalálat. -
Janaboy
Topikgazda
Most olvasom, hogy micsoda szivárgás volt a Netflixnel.
Arcane második évada pl. -
-
Lajmund
őstag
Most fejeztem be a maffiózókat. A vége olyan mintha készülne valami aztán sötèt kép és ennyi.
Nagyon tetszett! Van valami teória hogy mi a helyzet? Vagy élnek boldogan amíg meg nem hallnak?
Amúgy hatalmas sorozat az egész alkotàs. Úgy éreztem minden a helyén a törtènet a szereplők kerek volt az egész. Mèg ha van valami ötlet ami hasonló kaliberű nagyot ment sorozat szívesen veszem.
-
V.Stryker
nagyúr
Poldark (2015–2019)
Teljesen jó kosztümös kaland sorozat, némi romantikával. Nem tocsog a vérben, mégis izgalmas, fordulatos. Részenként 5-10 perc nyáladzásos romantika előfordulhat, de túl lehet élni. A feleségem egyszer megkérdezte, hogy miért nézek szappanoperát....
Amúgy szerintem egyáltalán nem az, max a csöpögős részek miatt. Kifejezetten tetszett, hogy az 4-5 évad lett szvsz a legizgalmasabb és a befejezés is nem várt fordulatokat hozott.
Ha valaki marvelles sorozatokra reszeli a répát, akkor ez nem nekivaló. Leginkább 30 feletti (na jó, 35
) kollégáknak és kollegináknak ajánlom.
Ha tudtok hasonlót, szivesen veszem az ajánlást. -
bobalazs
nagyúr
Mayor Of Kingstown 3. évadnak vége van, ha esetleg valaki erre várt.
Nem volt kiszámítható a végepizód, maradt azért a kövtkező évadra (ha lesz) potenciális anyag, van még mit kibontani. -
V.Stryker
nagyúr
A sárkányok házának első évadárol tudtok ajanlani valami jo magyar összefoglalót? Nézném a masodikat, de már azt se tudom ki kivel van.
-
Lajmund
őstag
Reggelihez és ebédhez a maffiózókat nézem. Utolsó rész jön és jó lenne valami utànpotlàs. Nem feltétlenül ebben a stílusban de olyan kéne amin nagyot ment és fent van a hbo max-on vagy a nyetflixen ha nem túl pc. Valakinek valami ötlet? Règebbi is jöhet. Maffiózókat is most néztem eddig kimaradt. Tetszett kellemes életszerű limonàdé.
-
Ragnar_
addikt
válasz
paatrick
üzenetére
Ja nem véletlenül első a Breaking Bad Imdb-n, sőt a Chernobil is vitán felül egy baromi jó sorozat. A Fargo 44. helyen, nálam az is első 10-ben lenne. 3 évad alapján.
És nekem pont nem volt semmi bajom az Acolyteal sem, egynek elment. Nem kvótákat, hanem karaktereket látok, és nem veri ki a biztosítékot az sem ha újítani próbálnak.. A gyűrűk Ura sorozat az valahogy szerintem is mellé ment. Nem mondom, hogy nem voltak jó pillanatai, de a mozifilmek minőségét nem tudta hozni, de a látvány mondjuk szerintem vitán felül hibátlan volt. Megnéztem, és szerintem a második évadot is meg fogom. Sőt szerintem a Witchert is.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Grave_444
üzenetére
Aha, a kislány feltűnően jó benne, gondoltam is hogy ez lesz majd az új Padmé, látom már 20 éves. De mindenki a helyén van nagyon, már ahhoz képest hogy sok gyerek is van benne. Nem is magamnak tűztem műsorra, az unokahugaimnak. Teli is volt gyerekkel, mondom jó lesz, aztán a második résznél már elkezdtem gyanakodni, pláne hogy féltek a filmtől, akkor derült ki hogy összekevertem a Lost In Space-el. Azóta megörököltem, le is ment az első sorozat, nézeti magát.
-
Tasunkó
őstag
Nézem ezt a Stranger Thingset, de egész jó. A Winona Ryder milyen jól öregedett, azt hittem egy szatyor lesz, aztán meg jó kis milf, még diáklánynak is beöltözhetne.
-
AD4MINATOR
nagyúr
Igen, ez amúgy egy érdekes téma, hogy valójában pszichológia szempontjából a motiváció és indíték, cselekvés nem igazán passzol a karakterekhez. Ahogy írtad is,
hogy annak ellenére hogy Rusty valamilyen szinten az is volt, a gyilkosságot feltételeztem hirtelen felindulásból de a megkötözést kizártam nála, és pont a fordítottja lett igaz
A megkötözés miatt feltételezhető volt, hogyRusty benne van vagy a felesége (hazavitte az aktát/beszélt róla és onnan tudja az infót) de akkora csavart akartak, hogy rákenték a lányra
-
Atomgeszi
nagyúr
Nyilván nem, de, ha valakinek évekig, évtizedekig ugyanaz a hangja, bevált, hozzá jár, miért kell változtatni? Nyilván haláleset más kérdés, bár már erről is vitatkoznak, hogy az AI megoldja...
Gus Fring egy vékony fickó, Breaking Bad és Better Call Saulban is ugyanaz a hangja volt. Erre most a the boysban egy abszolút nem hozzáillő hangot kapott.
Biztos benne van a szokás kérdése is, de Ice Cube és Gesztesi Károly is remek párosítás volt(isten nyugosztalja)
-
dokee78
félisten
Ez a Breaking Bad eddig kimaradt.
Most rá szántam magam.A film az a sorozat előtt vagy után van időrendben?
-
paatrick
őstag
válasz
Ragnar_
üzenetére
Breaking Bad az első.
RT-n már egy ideje tolják az ideológiai agymosást meg cenzúráznak, legutóbb pont az Acolyte-nál. Az is vicces ha beleolvasol kik lehetnek top kritikusok, szóval nekem jóideje felejtős az oldal.
Imdb-n is volt cenzúrázási ügy a Gyűrűk ura sorozattal kapcsolatban, de láthatóan a nép győzött, mert most 6,9-en áll
ami egyenértékű egy trágya sorozattal, és a beszámolók is eléggé efelé húznak. Szerencsére én már azt el se kezdtem, nem is fogom.Az időnk sokkal értékesebb annál hogy "futottak még" sorozatokra pocsékoljunk 10-20 órákat.
És akkor még az ázsai-koreai-japán sorozatokat meg animéket be se vettem a körbe. Csak az meg kevés embernek alternatíva az amerikai sorozatokkal, pedig sokkal jobb sztorik jönnek ki belőle. -
Ragnar_
addikt
válasz
paatrick
üzenetére
"Rotten Tomatoest töröld ki mindenhonnan, már rég elvesztette a hitelességét értékelés szempontjából."
Igazság szerint ez ízlésfügő, ha nekem a RT pontszámok pont tükrözik egy sorozat minőségét akkor simán jó onnan tájékozódni.
"Trónok Harca 9,2-vel a 13. legjobb sorozat az imdb-n, a Sárkányok háza az első 250-ben sincs benne."
Ami például egyértelműen vitán felül minden idők egyik legjobb sorozatának tartok az a Breaking Bad. Ott nincs mit magyarázni, talán egyetlen filler epizód volt benne, de gyakorlatilag hibátlan. A Better Call Saul ugyanúgy nüansznyival gyengébb nekem, de még mindig bőven nézhető, sőt ajánlott. És mit mutat a Rotten ? BB 95/97, BCS 98/96. Szóval nekem megbízható a Rotten is és az Imdb is, mert nagyjából a közizlés közelében vagyok filmeknél, nyilván vannak eltérések (Predator2 Alien3 nekem minimum 70-80 pontos filmek Rottenen meg 40 és 30.) de többnyire nem nagyságrendiek.
-
Atomgeszi
nagyúr
Az Időbevándorlók első évada nem készült szinkronosan?
-
Ijk
nagyúr
Presumed Innocent
Meglehetősen tetszett ez a mini széria, legszívesebben lepörgettem volna egyben. Jake Gyllenhaal szerintem telitalálat volt a szerepre, de Tommy Moltot játszó színész is, ők emelkedteki leginkább számomra. Azért voltak hibái, a főkarakter személyiségét próbáltam végig megfejteni, egyik pillanatban megfontolt 150 IQ, másikban meg mint egy óvodás.
Másik hogy mint kiderült azon az éjszakán épp ott járt a nő kölyke videózni, ott volt Rusty kétszer is, arra tekert leskelődni a fia, és a lányának is pont a legmeredekebb estén jutott eszébe lecsekkolni a nőt, szóval ez így elég meredek.
Plusz pont hogy nem voltak egydimenziós karakterek, a két főügyész igazi szarháziként indított, valamilyen szinten azok is maradtak, de Guardiának sikerült a racionális oldalát megmutatni, Moltonak pedig a szánni valót.A széria közepe felé már megállapítottam, hogy egyetlen épeszű, stabil karakter van, az a lánya, ezért is volt számomra nagy fordulat a vége, bár biztos sokan kitalálták közben. Másik ami érdekessé tette számomra a morális kérdés. Ha megnézzük a gyilkosságot akkor egy pszichopata állatot keresnénk és annak ellenére hogy Rusty valamilyen szinten az is volt, a gyilkosságot feltételeztem hirtelen felindulásból de a megkötözést kizártam nála, és pont a fordítottja lett igaz. Brutális gyilkosság de mégsem lehet egyik résztvevőjét sem teljes szívből elítélni, emiatt lett kiemelkedő számomra. -
válasz
paatrick
üzenetére
Igen az volt a mondás, hogy egyeztettek de szvsz biztos nem ezt a fo§ véget találta ki Martin. Pont, hogy még nem volt igazán vége, de a sorozat miatt lesz, ami lesz alapon összedobtákbezt a felületes cuccot.
Azt is tényleg el tudom képzelni, hogy már az öreg is annyira belekavarodott a saját szövögetésébe, hogy már az életében nem lesz befejezve(igaz ettől tartottam 10 éve is), max ha eltávozik valami vendégírók által.
-
Ragnar_
addikt
válasz
WayneGace
üzenetére
"Szerintem nem volt gond az utolsó résszel. Jó felvezetést kapott a következő évad, minden mozgásba lendült. Ehhez nem volt rossz egy ilyen rész. Lényegében az egész évad erről szólt és most az utolsó részben meg oda is értek, hogy tényleg elkezdődött."
Pontosan. Teátrálisan úgy is mondhatnák, hogy a bábuk ismét elfoglalták helyeiket a sakktáblán egy újabb etaphoz az előzőekhez képest megváltozott erőviszonyokkal.
Nekem tetszett Daemon jövőbelátása a holtak seregével. Az egész GoT egy nagyon erős háttérszála egy folyamatos fenyegetés volt végig a holtak serege és a NK ami aztán vitán felül elég méltatlanul lett lezárva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Trollok komolyan
- Animal Crossing: New Horizons
- Windows 11
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Az idei év nagy kérdése: bele lehet férni 8 GB VRAM-ba?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Eladó RTX 5070, Intel Core i7, 32Gb Ram gamer / workstation PC
- LG 65EU961H 4K OLED 65" TV! 3840x2160
- Eladó Konfig I5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD 512GB HDD RTX3070 8GB! VER 2.0
- Eladó SK Hynix PC801 2TB M.2 2280 NVMe PCIe Gen4x4 SSD (HFS002TEJ9X125N)
- Eladó kártyafüggetlen Google Pixel 8a 128 GB okostelefon, fekete (Obsidian) színben
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Gamer PC - Számítógép! Csere- Beszámítás! R7 5700 / Suprim RTX 3080/ 32GB DDR4 / 500GB SSD
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Eladó Pegatron R7 240 4GB videokártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Mondjuk addig jó, amíg nem egy Stargate Origins szintű rettenetet akarnak megint összehozni.
az alapsorozat jobban bírta a strapát.

)

ami egyenértékű egy trágya sorozattal, és a beszámolók is eléggé efelé húznak. Szerencsére én már azt el se kezdtem, nem is fogom.