Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Három operációs rendszert kínál a NexPhone
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rigormortiis
veterán
válasz
Tasunkó
üzenetére
Így van, én is nemrég fejeztem be, és odakerült a személyes legjobb sorozataim közé. Az utolsó rész után megnéztem pár kapcsolódó magyarázó yt videót (van egy nagyon jó timeline), és utána még inkább éreztem a wow faktort. Elképesztő rétegei és mélysége van hihetelten, hogy egy kb sehol nem jegyzett csapat hozta össze, ráadásul eredeti forgatókönyvből! Közben meg a hollywoodi trash forgatókönyvírók sírnak, hogy az ai elveszi a munkájukat és a kurva szakszervezet kötelezi a stúdiókat, hogy őket alkalmazzák

Plusz az egyik, ha nem a legjobb hard scifi, amit láttam.Ám nem való mindenkinek!
-
Pro Koryak
addikt
-
Louro
őstag
válasz
Tasunkó
üzenetére
Oh, végre mást is zavart. Engem kifejezetten idegesített, hogy a mimikája teljesen eltűnt.
-
Louro
őstag
válasz
Tasunkó
üzenetére
Én arra leszek kíváncsi, hogy mennyire lesznek merészek. Már korábban bejelentették, hogy valaki meg fog halni.
Will túl gyenge húzás lenne. Eleve a langyi vonalat be sem kellett volna hozni. Így pláne nem halhat meg. Mike vagy Dustin merész választás lenne. Lucas talán Max-szel együtt kissé háttérbe szorult. El és Kali esetében tippre előbbi visszatér, utóbbi marad. Steve túl EZ-mode lenne. Ő most senkihez sem tartozik igazán. Vajon van rá fogadás?
A tippem Jim lenne. Azért, hogy megmentse El-t és a "tiniket". De ha ezt lépik meg, az akkora népharagot eredményezne, mint amit kapott a Netflix a Squid game kapcsán, ahol fűt-fát ígértek és hát langyi vége lett. -
válasz
Tasunkó
üzenetére
Az első pár rész alapján baromi ötletesnek és újszerűnek gondoltam, aztán a negyedik résztől kezdve egyre lassabb és unalmasabb lett a tempó és a történetvezetés. Konkrétan a hetedik részig bírtam ezt elviselni, és az a rész volt nálam a totális mélypont, szó szerint az égvilágon semmi nem történt benne. Úgyhogy inkább elengedtem.
-
Yodamest
veterán
válasz
Tasunkó
üzenetére
Pluribus kapcsán Tasunkó kommentjére rácsatlakoznék: 8. részt megnézve, kiváló sorozat, én is minden percét élvezem. Tipikusan az a cucc, ahogyan Tasunkó is rávilágított, ahol nem az akció a lényeg... Akinek az 1. rész tetszett majd "lejtmenetet" érez, annak ez nem a sorozata, mert ő az 1. rész úgymond akciódússágát hiányolja, de ennek nem ez a lényege.
Azok a részek ahol "nem történik semmi", is remek részek, mert elmélyíti az érzéseket, hagy időt átérezni, hogy amúgy a főhős helyében te hogyan éreznéd magad. Olyankor is történik sok minden, csak más síkon hat a film, nem mindig a konkrét tényszerű történések viszik a cselekményt előre, van, hogy egy belső megélés, valamire ráeszmélés szükséges, de ennek időt kell hagyni, különben nem fog hatni a folytatás. Ha utána tovább nézi az, akinek lassú volt az 5. rész környéke, érteni fogja, hogy erre miért volt szükség, mindennek értelme van, ez nem időhúzás célzatú dolog.
Ez tényleg az a sori, amit leülök és együltő helyemben bármeddig tudnám nézni. Nézzük most ezt a Mark Ruffalo-s Task című nyomozós cuccot is és miközben egy teljesen korrekt sorozat ez is, közel sem vált ki belőlem olyan szintű érdeklődést, kíváncsiságot, darálási vágyat mint a Pluribus.
-
freeland0806
aktív tag
válasz
Tasunkó
üzenetére
Nekem úgy rémlik, hogy volt egy nagy Yellowstone láz, amikor mindenki arról cikkezett az IGN-től kezdve. Dehát remek színészekkel dolgozott együtt Sheridan, nyilván nagy volt a hírverés körülötte. A Landmant is felkapták egy időben. Habár annak a témája engem abszolút nem mozgat, gondolom pont annyira izgalmas, mint amennyire a címe sugallja. Nem hiszem, hogy nekem való. A Major of Kingstownban még bízom úgy ahogy, bár azt is kezdik már túl nyújtani.
-
-
válasz
Tasunkó
üzenetére
Ezen gondolkodtam én is, de az eredeti Amadeus hiába készült 1984-ben, mégis időtlen, nem érződik rajta a kora, mert Milos Forman egy zseni. Ez nem egy rétegfilm, nem kell hozzá szeretni a komoly zenét sem, eleve már az atmoszféra vagy akár Mozart nevetése is el tud varázsolni. Szóval aki nem látta, azt most azonnal takarodjon megnézni.

-
válasz
Tasunkó
üzenetére
Pont a gyász és a fájdalom különböző módon történő feldolgozása volt a sorozat sava-borsa.
Ebből aztán lettek különböző sztorik, rengeteg több értelmű jelenet volt benne amin el lehetett gondolkodni. Még a befejezése is ezt sugallta,Hogy dolgozod fel mikor azt se tudod, hogy hova lettek emberek? , kicsit Lost-os de nekem azzal se volt akkora problémám mint másoknak, tény, hogy megértettem a csalódást de én nem éreztem annak, legalábbis annyira biztos nem, szóval azért látni a Leftovers-en, hogy Damon Lindelof a Lost-on dolgozott de sokkal inkább elment a spiritualitás irányába a több értelműség miatt. Én így értelmeztem és azóta se láttam ilyen sorozatot ami egyszerre felkavaró és megnyugtató. Talán ezért olyan sok a két véglet a véleményekben, vagy nagyon nem tetszik vagy nagyon tetszik annak aki legalább 1 részt megnézett belőle.vagy elhiszed vagy nem Biztos ami biztos spoiler-be tettem de ezek, főleg az első szerintem nem az.
-
HoTaZo
addikt
-
ViZo72
tag
válasz
Tasunkó
üzenetére
Az ázsiai filmeket néha ki kell bírni, hogy az ember megértse miért is kellett így elmondani. A ripacskodás az fárasztó...
Teljesen egyetértek, pont ez volt az érzésem pár ázsiai sorozat után.
Első alkalommal majdnem feladtam, emiatt "nyávogásos, kiabálásos, hiszti" miatt (talán pont a Squid game első részeiben?), de kitartottam, mert kíváncsi voltam.
Megértettem és elfogadtam, hogy ez a kultúra része és (valószínűleg) nem színészi túljátszás.
Nekem jól esik egy kis változatosság a megszokott amerikai stílus mellett.
Néha lassú az előrehaladás, néha hosszúak a sorozatok (16-20 rész).
(A kínai Three Body Problem is szörnyen lassú tud lenni de nagyon örülök, hogy megnéztem, tetszett. Néha rá kell szánni az időt a történetre meg a megnézésére is...)#Soulfly842
Nekem tetszett a Glory is (bár kicsit elhúzták a 16 résszel), Our Unwritten Seoul (ehhez is kellett némi türelem az elején), The Frog (nem túl jó a pontszáma, én sem mindig értettem, hogy éppen mi történik, de érdekes volt, a főszereplő színésznő nagyon tetszett, ahogy olvastam utólag, nagyon jól akarta csinálni).Vannak persze gyengébbek meg melléfogások is, mint pl.: When The Starts Gossips. Én szerettem, mert szeretni akartam, főleg mert a 2 főszereplő szimpatikus volt, ráadásul űrhajós téma. Akár nagyon jó is lehetett volna, de inkább már-már paródia lett belőle, pedig állítólag rengeteg időt és pénzt beletoltak főleg az űrállomásos jelenetek miatt.
Amit Te javasoltál abba még nem mertem belekezdeni. Egyesek nagyon jónak mondják, mások nagyon lassú, vontatottnak , unalmasnak. De egyszer talán sorra kerül nálam is...
Szóval szerintem aki kicsit nyitottabb, nyugodtan bepróbálhat 1-2 koreai sorozatot, még az is lehet, hogy megkedveli...
-
fecaga21
senior tag
válasz
Tasunkó
üzenetére
Denerys megkergülésére szerintem
Misandei lefejezése adta a legnagyobb okot,ugye ki is mondta utolsó szóként “Dracharis” ,és hogy Cersei alábecsülte,hogy királyvár ártatlan lakóit használta pajzsként,hogy úgysem meri leigázni őket miatta. Az lehet,hogy Bran tapasztalt ilyen téren,megis a sorozatban megtapasztalhattuk,hogy a legkegyetlenebb,barbár vezetők a legerősebbek,mindegy,ezt már úgysem tapasztaljuk meg,de az tökéletes,ahogy a borítók is mutatják,hogy a vastrón üres,a hajsza amiért megy az egész sorozat végül senkié. Befejezesnek azért megnéztem volna legalább egy olyan jelenetet ahol elkapják Cerseit és Daneryshez viszik,esetleg egy végső jelenet Thyrionnal. A legszebb szerintem az lett volna ha a csatában az összes nagy név meghal,ne legyen igaza senkinek,és a sztori végleg lezárul, na de ez már nem a mi gondunk,amennyire felhúzták az utolsó részig a kedélyeket,pont olysn lagymatag,altató lett az utolsó rész.tényleg mondhatni kb a sorozat közepe a legjobb,sok szálon fut a sztori sok szereplővel,egészen a 7.-ik jó amikor már egybe ér a sztori. Mindegy,sejtettem,hogy snnyira nem lesz rám hatással,mint a Breaking Bad,vagy a spin offja a Better Csll Saul,de egynek nem volt rossz -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Tasunkó
üzenetére
Ha rám gondoltál, mint az, aki a sorozatot ajánlotta a Murdaugh Death in The Family-t, akkor köszönöm!
Ide tartózónak érzem azt, hogy pár mondatot írjak ehhez a (mostmár) AD4MINATOR
fórumtárs és
VágniValó kommentjéhez.Nekem ugyanúgy tetszett a Task (A megbízás) sorozat, mint a felvetődött Murdaugh Death in The Family.
Semmi szenvedés érzetem nem volt.
Bár nem tagadom, volt itt-ott, ahol nem igazán pörgött, de attól számomra mégjobban "átjött" az egésznek a hangulata.
Én úgy gondolom, hogy az ellaposodó részek pontosan a dramaturg miatt kerülhettek bele, legalábbis bennem azok is kellettek a kellő mélységű átérzéshez, amelyek csak később ütöttek be nálam.
Teljesen bele tudtam élni magam a sztoriba, tetszett a rendőri, a "gengszter" és a családi szál is.
Én jó szívvel tudom ajánlani, aki egy kis akcióval dúsított, kellő mélységű drámát akar nézni.Szóval a Task sorozat értékelése részemről: 10/7,5
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Tasunkó
üzenetére
Mondjuk én a Star Wars sorozatokban bírtam, meg a Justified újrázása sem sikerült rosszul. Na meg ott volt a Söderbergh féle sorozata is, az sem volt vészes.
Viszont tényleg inkább sorozatokban tolja, a Volt egyszer egy Hollywoodon kívül színvonalasabb filmje nem nagyon jut eszembe. -
Yodamest
veterán
válasz
Tasunkó
üzenetére
Huhuhuj na várjál sok az információ. Most egyszer azt mondod, hogy hiányolod a maffia filmek mocskossságát a Peakyből, aztán a végén azt írod, hogy nem bírod amikor felkoncolják a hőhőst. Ez elég ellentétes állítás.
Mi az, hogy 10-et csak a Breaking kaphat? Vannak még ugyanolyan jó sorozatok. Meg ez nem bontható le így, hogy ha nincs még 3 különböző értelmezési síkja, akkor az már csak 8-as lehet max. Egy szög egyszerű film is lehet max pontos, ez nem ettől függ, hogy mennyire összetett vagy bonyolult a cselekménye. A Zero Zero-t kb 4. részig néztük, mert arról is jókat írtak (talán 8.1-es áll), de áh közelében sincs egy igazán legendás sorozatnak mint a Gomorrah, Breaking, Banshee, Trónok harca, 1883 és a többi.
"Mondjuk van egy olyanja hogy nem kell izgulni a főhősért, mert minden lövés jó embert talál el"
Erre így külön: Gomorrah!!!! Ott újra fogod értelmezni ezt a mondatot, előre bocsátom, senkit se szeress meg.
-
Yodamest
veterán
válasz
Tasunkó
üzenetére
De tényleg jó amúgy, meg a pontszámot azért nem kell annyira tizedre pontosan komolyan venni. Ott a Gomorrah, most néztem 8.6 ponton van, de sokkal jobb szerintem, mint a Peaky, ami meg 8.7. Mind a kettő megérdemelten annyi amennyi, de a Gomorrah szerintem mégis egy kategóriával jobb volt.
Mondjuk ezért szeretek inkább egy saját 5-ös skálán értékelni, mert ezekbe a tized pontokba belemenni, meg eleve ebbe a nagyon absztrakt 10-es skálába, elég zűrzavaros tud lenni, kezelhetetlen. 5-ös skálán sokkal egyszerűbb, mert ott tudom azt mondani, hogy a Gomorrah pl. 5/5 a Peaky meg 4/5 és ez így jól át is adja, hogy mit gondolok velük kapcsolatban. Ennél jobban kár cifrázni.
-
Yodamest
veterán
válasz
Tasunkó
üzenetére
Lassan indul az tény, én is féltem tőle még az első pár résznél, hogy atya ég mikor lesz ez igazán jó. Aztán beindul és nagyon jók az évadok végig, nekem a 3. volt a csúcspont. (lóversenyes)
Az épp aktuális hangulat is sokat számít, én már egy ideje kutatom az emberi pszichét és rájöttem már pár ilyen filmnézetős fortélyra az idők során. A mood nagyon sokat számít, ettől vagy függetlenítenie kell tudnia magát a filmnézőnek (profizmus) vagy ha nem tudja, akkor éreznie, hogy mikor van olyan hangulatban, hogy képes befogadni az adott zsánert/színész arcát stb. Továbbá már egyre inkább csínján bánok a filmajánlókkal is, mert a leendő nézőnek soha nem fog annyira tetszeni egy mások által ajánlott film, mintha azt ő maga találta volna, saját maga felfedezéséből nézné meg. A nézési minőség sem mindegy, milyen minőségben, hol, mennyire odafigyelve stb. ezek mind összeadódnak és kiadnak egy kerek egész élményt.
-
Yodamest
veterán
válasz
Tasunkó
üzenetére
Ezekből csak a Peakyt láttam, az nekem tényleg a pontszámoknak megfelelő élmény is volt, szerintem nem láttál eleget belőle vagy szimplán nem a te stílusod. Én nagyon ritkán vagyok így dolgokkal, utóbbi évekből a Dűne filmek voltak olyanok, hogy azóta is keresem rá a megadatlan választ, hogy mi a fenéért állnak azok 8 pont felett, rettenet rosszak voltak. Az egy hiba a mátrixban.
-
Yodamest
veterán
válasz
Tasunkó
üzenetére
"Dik és csak 6,7 ponton áll, amikor a Constellation tök jó kis thriller és az imdb szerinti pontozás amikor a jó sorozat nem is tudom 8,6 pontnál kezdődik, ez igencsak alulértékelt."
Nem alulértékelt, ott van ahol lennie kell. Egy rettenetesen elnyújtott, rétestészta, nesze semmi fogd meg jól sorozat volt, mindig vártam, hogy történjen már valami, derüljön már ki valami és semmi. Nagyon nem szeretem az ilyet, ezért nem is nézek már ilyen "misztikus" sorozatokat, mert mind ugyan ez, mivel maga a készítő sem tudja még sok esetben előre, hogy hogyan is akarja megoldani/feloldani a misztikum részét."Valami algoritmussal konszolidálhatnák a pontokat mert a többség nem néz 8 alatti sorozatot, pedig a 7 pontosakban is találni akár jobbakat is mint a 9-ben."
Erre példa? Mert én amit eddig láttam 8.3 körüli/feletti sorozatokat, mind kiváló volt és egyikre sem mondanám, hogy jaj hát lejjebb a helye. Ugyanígy, amikor belefutottam ilyen 6.5-7.3 sorozatokba, mert érdekelt a témája, mindig rá kellett jönnöm, hogy hát igen ez nem az a szint. -
dethroner
veterán
válasz
Tasunkó
üzenetére
Soha nem érdekeltek az ilyen tömeges nézői értékelések. Megfigyeltem, hogy gyakran ami a többségnek nagyon bejön, az nekem kevésbé, és fordítva. Pl nagyon kevés kivételtől eltekintve nem néztem egyetlen percet se Star Wars, meg szuperhősös filmből, sorozatból. Ritka kivétel a Nolan féle 3 Batman film és a Farkas trilógia. Ezek még tetszettek, de a többi hasonló, meg a sajnos számlálatlanul készülő érdektelen sorozattal és filmmel nem tudok mit kezdeni.
-
-
Pro Koryak
addikt
-
OgreImre
senior tag
válasz
Tasunkó
üzenetére
Én úgy olvastam, hogy lesz következő évad '26-ban, de nem találom a linket
Lehet csak haluztam.
Nagyon bejött a sorozat, a főszereplők közötti kémia - főleg a két férfi között - nagyon jó volt, tényleg mint a True Detective első évada.Az a kézfogás mozdulat ahogy special agent Bill Tench csinálta az verhetetlen.
A kor hangulatát is kiválóan átadták, mondjuk az feltűnt, hogy minden autó csillogott, egyik sem volt koszos
-
negyven2
nagyúr
válasz
Tasunkó
üzenetére
Konkrétan a sorozat egyik készítője "Creator" az ugyan-úgy Greg Daniels aki a US 'The Office'-t is megcsinálta! És elég sok korábbi, Office-os író is részt vesz benne! Az a valaki meg, akivel Ricky Gervais együtt készítette az eredeti Office-t, azt úgy hívják, hogy Stephen Merchant.
Amúgy Greg Daniels csinálta Parks and Recreation-t is (Michael Schur-al együtt). Illetve ő csinálta a Netflix-es Space Force-t, és a Prime Video-s Upload-ot is!
-
_drk
addikt
válasz
Tasunkó
üzenetére
Én soha nem értettem ezt az Alien lázt. Predatornál legalább van egy idegen civilizáció amiről lehet sztorizgatni.
De az Alien egy egyszerű szörny, amiből egy egyszerű szörny filmet lehet csinálni. Tényleg ezzel scifi vonallal lehet fűszerezni, nekem pl a Romulus azzal lett eladva.
Esetleg egy ilyen talált kamerás Alien isolation cuccot még eltudnék képzelni. -
paatrick
őstag
válasz
Tasunkó
üzenetére
Én az Alien vs Predatort bírom
mondjuk vannak benne olyan fárasztó beszélgetések hogy rossz hallgatni, de a menekülés, harc az jó. A 2. rész viszont übergagyi.Ez az Alien sorozat szerintem olyan lesz mint a Prometheus, legalábbis az eddigi trailerek ezt sejtetik. Kevés igazi alien, cserébe minden másféle szörny, biokutatás ilyesmi.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
Tasunkó
üzenetére
Teljesen logikus lehetett volna a lezárás, ha hagynak neki időt és nem 1 évadban csapják össze. +2 évad(10 évad lett volna az összes) simán meg lehetett volna alapozni a lezárásnak, illetve nem kukázni egy csomó szálat(pl a Nightking vs John Snow) csak ugye "Dumb és Dumber" sietett volna SW trilógiát rendezni, ami meg meghasalt hála a szar 8. évad fogadtatásának.
-
arcitec
addikt
válasz
Tasunkó
üzenetére
Az 1. és 3. a legjobb. A 2. ezt is meg lehet nézni, csak épp tele van túlzásokkal nem kicsit, ezért nem sok a valósághű benne. A 3. már erősen a realitások talaján van és abszolút érdekes nézhető. Meg kell nézni(javasolt) és elsősorban utána mindenki döntse el neki tetszett-e.
-
válasz
Tasunkó
üzenetére
Ez a sorozat alapvetően kínosan lassú lett a 3. évadra. Komolyan azaz érzésem, hogy megírtak minden karakternek 4 sorban egy sztorit, amit megszellőztetnek az elején majd mostmár a 6. vagy hanyadik részt néztük amiben történt egészen pontosan a semmi... mintha húzni kéne az időt.
Az 1923 ehhez képest feszített tempójú. Nem baj, így legalább ez lett a szobabiciklis sorozatom, csak kár hogy ide süllyedt :/
-
totron
addikt
válasz
Tasunkó
üzenetére
Melyik filmben van szívük, mikről írsz? Az emberek primitív szempontrendszerek szerint idealizálnak: magabiztosság a semmire is, pénzt birtoklása. Hálás feladat tehát, egyben közhely is, ha valaki hozzá nyúl a témához. Elképzelhető, hogy senki sem ért semmit, a néző azért nem árt, ha kivétel ez alól. A gazdagok belefásultak a jólétbe, semminek nincs súlya, minden elérhető, uncsi a biztonság. Az ellenoldal meg kergeti ugyanezt, miközben a nagy délibábban a hátrányok elhanyagolhatónak tűnnek. Az osztályrészül jutott szolgai létbe félig belenyugodva, de sosem kifelejtve a pénz képviselőihez való dörgölőzést.
Az egzotikus nyaralásba tekertség segíti a rendezést az egyensúlyozásban: borzongtat is, de végkicsengését tekintve a vágyódás az, ami megmarad a nézőben, nem az osztálykülönbség. Vágyódás és borzongás egybevágólag van jelen, ha nem tudom elérni, hát van mire fújni, könnyebb belehelyezkedni a vágyódásba vagyis visszaugrani a kiindulópontra. Így forog a világ.Az öngyilkosos vonal elgondolkodtat, van-e értelme a családot ilyen szinten pumpolni, ha ilyen árak beüthetnek, mint amit főhősünk is kénytelen megfizetni valószínűleg végül börtön. -
-
negyven2
nagyúr
válasz
Tasunkó
üzenetére
Az alábbi írás, csak a sorozatból megtudott dolgokból való gondolatmenetet tartalmaz, a könyvekből nem hozok be szinte semmit. Amúgy a könyvhöz képest vannak azért jócskán eltérések, de alapvetően azért szépen követi annak az ívét. lényegében most ott vagyunk, ahol az első könyv véget ért. Illetve a könyvekhez képest itt is vannak nemi szerepcserék is!
Az 50+1 Silo (könyvekben 49+1 van), egy helyen van! Ezt láthattuk a Season 1 évadzárójában. A gáz amit kiengednek, az valóban mérgező, de ugyan-úgy a kinti levegő is az! Konkrétan a mostani évadzáróban beszéltek erről, hogy tudtak kimenni a 17-es Silo lakói, mert Solo szülei, megakadályozták a Silo megmérgezését.
Csak ugye a kinti levegő is erősen mérgező... ami ha nem is azonnal, de rövid időn belül biztosan megöli azokat akik megfelelő védőfelszerelés nélkül mennek ki! Erre meg az második évad első részében volt egy utalás, aholis Solo, azt mondja, hogy amikor kimentek, az szép, csendes nap volt, de aztán a tömeg által felkavart por, és a feltámadt szél gyorsan végzet velük (ezért tudtak olyan messzire elmenni)!
A "safeguard" ugye arra való, hogy ha egy lázadás sikeres lesz, és átveszi a hatalmat a Silo-ban, akkor ezzel megakadályozzák azt, hogy az emberek kijussanak, és veszélyeztessék a többi Silo-t.
És ugye az utolsó kb. 10 perces jelenetben - ami ugye több mint 300 évvel korábban játszódott - megtudtuk, hogy Irániak, piszkos bombát robbantottak New Orleans-ban, amit nagy valószínűséggel egy globális atomháborúnak volt az kiváltó oka, ami miatt vált lakhatatlanná a felszín! Mivel az ott lévő két szereplő, benne lesz állandósként a 3. évadban, így valószínűleg elég sokat tudunk majd meg a "before time-ról"! -
paatrick
őstag
válasz
Tasunkó
üzenetére
A másik
silóban pont azt mondja Szóló az utolsó részben hogy az anyja ott dolgozott a 14. szinten ahol a gáz van. Tehát valószínű az anyja valahogy kikapcsolta a gázt és ezért tudtak egyáltalán kimenni a többiek. Ez lesz Juliette feladata is. A méreg amúgy nem lenne logikus megoldás, kimegy meghal, benn marad meghal, ezért inkább a felejtő/altató gázt mondanám. Azzal lehet resetelni az embereket és mind életben marad lenn és elfelejti hogy ki akart menni. Ez Juliette silójában most amúgy is megoldott mert Juliette visszatérve mutatta nekik a kamerába hogy ne jöjjenek ki. -
totron
addikt
-
totron
addikt
válasz
Tasunkó
üzenetére
Óvatosan uram, nagyon óvatosan, egy fórumtárs spoilerbe ágyazott spoilerrel élt a sorozat kapcsán. Vagyis nem a leadott epizódok szerinti történésekig szólt az írás, hanem azt meghaladóan - talán találgatásos fórumpletyka okán vagy kiszivárgás. Jobb lett volna önállóan rájönni arra, amit így már tudok.
-
totron
addikt
válasz
Tasunkó
üzenetére
''senkit nem érdeklő, súlytalan konfliktusok'' - kiválóan összefoglalta egy kritika a westerngyártás mozzanatait. Nyilván a társadalmilag lekorlátozott erőszakösztön hajtja a híveket, meg hogy beláthatatlanul távol van a mai, lebetonozott világunk a bemutatottól, de mindezek mellett is érthetetlen számomra, hogy mit eszik rajta aki eszi. Hiányoznak az alaptriggerek a mai nézőből: se fegyverrel való, gyakorlati tapasztalat, se ló, se földtulajdonlás vagy tényleges csavargó élet. Amorf vágyakozás egy világba, ahol elvérezne, de legenyhébb esetben sírógörcsben törne ki, ha belé cseppenne. Cserébe tele van élvezhetetlen hülyeséggel, ahogy ki is fejtetted.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Tasunkó
üzenetére
"Nekem a szöveg inkább kifejtős, és valótlan, mint szabadszájú. BBT gondolom átépíti a stílusához, nem mond el minden marhaságot amit a kezébe nyomnak..."
Egyrészt ilyen alpári módon nem szoktak kifejteni dolgokat sorozatokban, filmekben, de ahogy írtam szerintem a texasi beszédstílus alapjában ilyen (lehet). Ezt is életszerűen szeretné bemutatni a sorozat.
Azt meg végképp nem tudom elképzelni, hogy Billy Bob Thornton kénye kedve szerint csökkentet, bővített, vagy átfogalmazott szöveget mondhat el."...a szokásos kliséit elviselem már második részben is."
Nem tudom, melyek ezek a szokásos klisék?
Én nem érzélelem.
"Azt azért már nem tudom nem unni Sheridannál, hogy minden 70 éves öreg faszért egy 38 éves férfimagazin kinézetű milf rajong eszét vesztve örök szerelemmel és állandóan kancás, illetve a nyuggerek is annyit fantáziálnak, mintha most indulnának a gólyabálra."
Én ezt sem érzem túlzónak.
Sajnos, én már közelebb vagyok a 60-hoz, mint az 50-hez, és semmilyen gondom nincs sem a gondolataimmal, sem a tetteimmel...
Szóval nem kell leírni az öregeket...szerintem. -
válasz
Tasunkó
üzenetére
Jaa. Nem tartok még ott a könyvben, ahol nagyon lőnek :)
Nekem egyszerűen az addigi részek után erősen kilógott a stílusváltás, a filmszerkezet megváltoztatására (intro-outro, zenék) pedig végképp nem találok magyarázatot. De akkor ez ilyen és kész. Jó lenne, ha a további könyveket is sikerülne filmre vinni (és inkább Kínában, ha lehet).Ui.: egyébként nem az esetleges irodalmi alapmű változtatással van bajom sosem, hanem azzal, ha nem hiszem el, amit csináltak vele.
-
-
basaharc502
aktív tag
válasz
Tasunkó
üzenetére
Nem kötözködésből de ez milyen kérdés már?
Ki ne ismerné az sw-t? Ha mást nem az alapfilmeket? Ha mégis kimaradtak, akkor gondolom teljesen hidegen hagy az egész sw világ akkor pedig egy sw sorozattal, amit akárhonnan nézem meg akar szólítani minden fan-t (is) mit szeretnél kezdeni? -
válasz
Tasunkó
üzenetére
red flag
Micsoda rasszizmus!
Amúgy igen, akartam írni, hogy lehet ez valami anakronisztikus foshalom lesz, nagyon bölcsen és öntelten távolbahunyorító kisebbségi nőkkel. Lásd még: a drágaszág szorozatból Disa (a törpnő), aki mindig olyan tekintettel néz, mint aki most szarta az Isztambuli egyezmény nyitószövegét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Androidos fejegységek
- Nintendo Switch 2
- Milyen autót vegyek?
- Battlefield 6
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Aranylemezre került a Crimson Desert, márciusban jön a megjelenés
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- BestBuy topik
- iPhone topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Gamer PC - i5 13400f, RTX 3080ti és 16gb RAM + GARANCIA
- Corsair MP600 PRO XT 2TB Heatsink NVMe PCIe Gen. 4
- Samsung 27" 2K 2560x1440 monitor S27A850D PLS panel, kis hibákkal, DP porton kell használni!
- NEC 27" 2K 2560x1440 IPS monitor pici hibával PIVOT mód, HDMI, DP port
- Epson WorkForce Pro WF-C579RDWF (C11CG77401) A4-es, színes üzleti tintasugaras MFP nyomtató eladó
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Adaptive Sync - sRGB 99%
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen,MS4120
- Apple iPhone 15 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A tippem Jim lenne. Azért, hogy megmentse El-t és a "tiniket". De ha ezt lépik meg, az akkora népharagot eredményezne, mint amit kapott a Netflix a Squid game kapcsán, ahol fűt-fát ígértek és hát langyi vége lett.

Amúgy igen, akartam írni, hogy lehet ez valami anakronisztikus foshalom lesz, nagyon bölcsen és öntelten távolbahunyorító kisebbségi nőkkel. Lásd még: a drágaszág szorozatból Disa (a törpnő), aki mindig olyan tekintettel néz, mint aki most szarta az Isztambuli egyezmény nyitószövegét.
Janaboy