Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Poco M3 - felújított állomás
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Jelentősen átalakulhat a Xiaomi 17 Ultra kamerarendszere
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Fele annyit ér az iPhone Air, mint amennyibe pár hete került
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tasunkó
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Feltételezem az amerikai plebejusoknak értelmezhető dömper VS nyergesvontató, Mozart VS Salieri párharcra fektetik fel. Ez annál bosszantóbb hogy Salieri a Forman filmben csak mint a középszerűség megszemélyesítéseként volt jelen, történelmileg is így helyes, mivel korának egy jelentéktelen zeneszerzője volt, így a történet lényege az ellenfelekként ábrázolásában teljesen az értelmét veszti, mert a középszerűség végtelen mennyiségű Salierit ki tud termelni, így rögtön a helyébe állnak ha legyőzi, sőt egyszerre sok Salierival kellett megküzdenie Mozartnak is.
-
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Nagyon kedvelem Thomas Jane-t, de ő teljesen más Don Draper lett volna, mint Hamm báttya.
Fun fact, ugye Mad Men és BB is AMC sorozat volt (anno gyakorlatilag egy ideig ők voltak a sorozatok királyai, mert ezekkel párhuzamosan futott a Walking Dead is) és a 2 sorozat első évadjának forgatása is szószerint egymás melletti épületekben történt. Így történhetett, hogy megszületett a lenti kép:
-
Ragnar_
addikt
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Ez is attól függ hogy mennyit hoz az adott genomból a kifejlett Xenomorf. De valahol igaz lehet, hogy ha kutyából kelt ki lehetett volna kisebb a kifejlett ha marhából akkor meg nagyobb. Engem ez különösebben nem zavart.
Nem várok nagy megfejtéseket a maradék 3 résztől. Egyelőre elvarrhatják a szálakat elfogadhatóra. Majd kiderül a záró résznél mennyire sikerült a loreban maradni. Mondjuk a Prometheus erre a negatív példa. LV426, de mégse, Space Jockey, de az csak űrruha, amúgy mindig is a teremtésről szólt az Alien, stb.. Annál rosszabb nemigen lehet.
-
totron
addikt
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Hogyan fogyasszunk "jól", okosan tartalmat. Nem biztos, hogy nincs igaza. Aki nem így működik, annak tűnhet paradoxnak. Nők között is van, aki eldönti, hogy ő most szerelmes lesz - és lőn. Illik azért megadni ami jár, a Galaktikát is mindig vártam, de óhatatlanul is voltak bennük gyenge írások, főleg egy korszakban. Zömében persze jó volt a könyvsorozat. Egyik novellát a másikhoz képest viszonyítva is, de volt, amelyik önmagában, önként vérzett el. Nem vagyok hajlandó az ilyet másnak értékelni mint ami. Tehát valóban szétkenődik az egész érzékelés véleményezés, ha minden jó, ha semmi nem tud elkülönülni. Meg aztán szűk a felhozatal, tényleg bölcsnek tűnik az eleve elrendelt szeretés.
Szép kis ellentmondás. -
Ragnar_
addikt
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Ha feltételezzük, hogy mindegyk faj Xenomorf szinten veszélyes akkor a katasztrófa valószínűsége is hatványozódik. Az Alien 4 mutatta meg mi van akkor, ha megpróbálják tanulményozni, szabályozott körülmények között tartani a Xenokat,
Szóval én baromi kíváncsi vagyok mennyire sikerül megoldani azt, hogy Xenok+4 agresszív faj ellenére 2 év múlva az Alien idejére még nem jelentős a Xenomorfok jelentéte a Földön.és ott már volt egy erre a célra kifejlesztett katonai létesítmény, (valószínűleg nem véletlenül) az űrben. [ Módosította: radi8tor ]
-
markknight
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Jó lesz ez az 1 évad / könyv, de Pitont egyszerűen nem tudom lenyelni... Titkon reménykedtem, hogy a Warner visszavonulót fúj és nyom egy recastot, de eszükben sincs.. A röhej, hogy úgy csinálnak mintha amúgy megtehetnék így a csőd széléről. Nem baj, majd koppannak még.. (hiába hiszik azt, hogy a Superman miatt most nyeregben vannak)
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Két nap alatt kipörgettem a Rogue Heroes második évadát és sziklaszilárd meggyőződésemmé vált, hogy Paddy Mayne ezen évtized legjobban összerakott karaktere bármilyen sorozatból. Az, ahogy megvan írva, ahogy a környezetével interakcióba lép, a szövegei, de leginkább Jack O'Connell elképesztően magas színvonalú színészi játéka egyszerűen tökéletes esszenciáját adják egy klasszikus fenegyerek karakternek a britek deadpan humorával fűszerezve. Ennek az embernek gyakorlatilag minden szava arany, a második évadban bármely jelenetét elő lehet venni és garantáltan maradandó élmény lesz bármi is hagyja el a száját, teljesen mindegy, hogy kinek és mit mond.
Totálisan egyetértek, valóban remek karakter - remek színész által.
-
negyven2
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Egyrészt még nem ért véget a mai nap (jött is azóta még egy hasonló "teaser":
Alien: Earth | Official Teaser - Gestation Complete | FX
Másrészt meg teszik vagy sem, de az FX, annak bevett szokása, hogy a sorozataihoz ilyen "kedvcsinálókat" add ki, mind az első normális teaser/trailer előtt és utána is. Ők elég régóta így marketingelik a tartalmaikat!
Illetve ez bár magán vélemény, de Noah Hawley FX-es sorozataiban eddig még nem csalódtam (Fargo/Legion).
-
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Öreg vagy már. Manapság nem kell semmi tartalmi dolog, senki nincs se ideje, se agya csámcsogni ezeken. Bőven elég egy érzés, hogy van valami ami naon aggya, mert emlékeztet arra a régi valamire, tudod, az az izé meg a bigyó, nagyon jó volt. Kell ennél több? Akinek mégis, az egy sznob barom. Meg különben is, miért van ilyen negatív? Menj ki a szabadba, élvezd az életet.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Azért az első évad harmadik részében nagyon túltolták. A játékban nem is láttuk a két kandúrt együtt,
az egyik ugye joel régi "cimborája" a másik meg addigra felakasztotta magát, és csak egy levélből tudjuk meg, hogy ők egy pár voltak. Ha figyelembe vesszük, mennyi minden kimaradt az első évadból többek között ezen rész miatt (ami meg nem is szerepelt a játékban)...rágjon pélót az összes, aki ezt kitalálta.
A második rész mondjuk már eleve full homo táptalaj.
-
Lajmund
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Pont hogy nem a szokásos jaj melegek a lényeg az irásoban de ugy látom téged valamiért ez triggerel hanem az hogy megy ez a jaj de kemény nök vagyunk közben 10 kilot nem birnak ránézésre felemelni meg ugy néz a férfias 19 éves lány mint egy 50 éves kovboj csak itt röhejjes ez az erölködös ebben a felállásban. Borzalmas! Lehet pisziskedni de az egész világnak magyarázd el hogy ezzel semmi baj nincs. Szar el kell fogadni.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Nem èrtem egyebkènt ezt a Harry Potter sorozatot.
Ott vannak a filmek. Az is egy sorozat, ès látványos, jól sikerült filmek.Pontosabban èrtem: egy rakat pènzt fog termelni èveken át a kèszítőknek.
Majd ha elkèszül az utolsó èvad is, akkor majd egyben megnèzem.
Jól meg is fogok öregedni addigra... -
Nordic
Közösségépítő
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Az a legrosszabb az egészben, hogy Ramsey külseje az elsődleges probléma, hanem hogy jó színész. A GoT-ban kapott egy hisztis tini szerepet, ami jól állt neki, de itt nem ezt kellene megformálni, hanem egy igencsak komplett karaktert amihez kevés, ezáltal semmi nem lesz hihető. Képtelenség, hogy pl a játékban lévő nagy drámai pillanatot(szerintem mindenki tudja mire gondolok), hitelesen el tudja majd játszani. És ráadásul az Alien: romolus főszereplője is állítólag volt válogatáson annak idején, de nem kellett...

Biztos túl hasonló lett volna külsőre, azért nem felelt meg
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Nálunk is éppen jól jön. A legkisebb lányom fizette az utóbbi időben, mint kiderült március 16-ig van rendezve 2.500-as áron, de nekem is pont ma dobta fel a facebook, hogy ha én megújítom korábbi előfizetésemt, akkor 699 forint/hó, 4 hónapig.
Ez egy jó ajánlat szerintem. -
válasz
Bad Pritt
üzenetére
De ennek semmi köze ahhoz amit írtam.
Én arról beszélek, hogy a rendező az, aki végső soron dönt, hogy az adott jelenetet a víziónak megfelelően játszották-e el a színészek vagy sem. A rendező mondja a végén hogy "cut", majd hogy kész vagy újravegyék-e. Ha nem így van, akkor valójában nem is ő a rendező.
Az meg teljesen irreleváns, hogy a színész hogyan készül fel. -
-
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Szexoktatás
Sex Education (2019-2023)
season 1-2-3-4 finalea Netflix már-már karikatúra szinten tolja. A Sex Education utolsó két évad vagy a House of Usher például olyan szinten nevetségesek, hogy nem tudom elhinni, ezt valaki komolyan gondolta.
Valamelyest én is így gondolom, itt van példának ez is. Jól indul, érdekes is a téma, és van humor is. Aztán kifacsarják az egészet, 3. évad se volt az igazi már, a 4. évad pedig egyenesen kész vicc már. Az elején jó cast volt Asa Butterfield aki Otis-t alakítja, de aztán ahogy telik az idő lebutítják és legyengül. Ncuti Gatwa aki Eric-et alakítja végig szórakoztató marad, bár azért kell hozzá elég sok tolerancia, Emma Mackey aki Meave-t alakítja az egyetlen színész(nő), aki tényleg színészkedik is és a karaktere is érdekes marad végig. Adam karaktere akit Connor Swindells alakít, is időközben elhal, Aimee (Aimee Lou Wood) és Ruby (Mimi Keene) is jellegtelen marad végig ahogyan Michael (Alistair Petrie) karakter is csak szenved balról jobbra.
Hogy mi volt a célja ezzel a sorozattal a Netflixnek azt nem egészen tudom, de az első 2 évad egész jó figyelemfelhívó, tanító jellegű üzenet is lehetne akár a szexualitás kapcsán. Ahogyan a címe is mutatná: oktatás - vicces köntösben. Aztán átmegy bohózatba az egész, az utolsó évad már kabaré szinten.
-
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
a Front Man
red flagbeépülése is vicces lett, de a kedvencem, hogy Gi-hun nem is gyanakodott rá, pedig ott van a nevében a A
ez kimagyarázható.neve még nem feltétlen jelenti azt, főleg 3 év elteltével. Simán lehet, hogy "gyakori név" náluk az, stb... azt a plothole-t vajon betömik-e,
hogy a kamu tengerészgyalogos gyerek meg a transzi ott voltak a lázadók közt, egyértelműen be is tudják őket azonosítani és ki kéne végezzék mindkettőt most a teremben Nem kell őket
kivégezni, mert "visszamentek a pihenőszobájukba". A lázadók akik "csak" megadták magukat, a pihenőszobán, azaz játéktéren "kívül" tartózkodtak. A plothole itt Seong Gi-hun karakter lesz, hiszen ő úgy fog életben maradni, hogy elvileg nem szabadna - nyilván neki "ez a büntetése", a játék folytatása. -
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Néha mintha felcsillant volna a fény Gi-hun szemében, hogy a 001 nem az,akinek mondja magát. volt egy-két olyan elmerengő nézése rá, aztán, mintha dobták is volna
Ami rohadt mód idegesített, hogy Gi-hun haverja nem volt képes elmondani a gyilkosságot a szobában. Nekem az sem tiszta, hogy rendőr létére hogyhogy nem gyanakszik a hajó kapitányára Jun-ho és még sorolhatnám. De a kislány legalább cuki volt. -
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Bad Pritt
üzenetére
De mit kötekszel, gyerekek és kész.
(hja meg woke meg újrahasznosított, megunalmas, meg egyéb na...nehogy véletlenül is jót írjunk egy simán jó filmről...)#79977 Bad Pritt
Lassan úgy érzem, hogy manapság kötelező belekötni mindenbe IS, meg azt szajkózni hogy régenmindejóóóbvót... Valaki abba is belekötött, hogy miért női főszereplője volt a filmnek.
-
-
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Hát, azért linkeltem, mert nem akarom teleszemetelni a témával a topikot, lehet olvasgatni, rengeteg a példa. Ez olyan dolog, hogy nincs rá rövid, pontos definíció, viszont ha látjuk, akkor ott van, könnyebb róla beszélni.
Tudományos igénnyel objektíve nem fogod igazolni, hogy mi a giccs, hiszen (művészet)filozófiai kérdés, lásd még pl
mi a boldogság?
vagy hogy a 2020-as évek nagy kérdését vessem fel:What is a woman?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Az említett három filmje tényleg jó.

Jé, a Tulsa King is Sheridan? Ezt de nem igazán tűnt fel, vagy elfelejtettem.
Az is egy jó valami, több mint 6/10, de egyszerűen nem tud belépni a 8/10-as kategóriába sehol. Hm, korábban írtam a másik topikban, hogy a 3/10 maga Roland Emmerich, s most belegondolva nálam a 7/10 mellé Taylor Sheridan kell legyen a megfelelő illusztráció. 
-
Frod
addikt
válasz
Bad Pritt
üzenetére
"Csettintésre a semmiből jönnek ötletek, megoldások, magyarázatok, sokaknak érthetetlen, összefüggéstelen látomásaik vannak, másoknak meg konkrétan szájba rágják a sztorit"
"Nincs egy organikus folyamata a rejtély felgöngyölítésének, aminek a néző is részese lehetne"
Tűpontos.
Egyértelműen fullba tolja a kretént az írószoba, ezek a megoldások lehet 15 éve még whao-faktort értek volna, mai szemmel, nemcsak, hogy lazy writing, hanem valami annál is hitványabb végeredmény. (Pl az fináléban momentumok)a "hé ezek nem a hangjegyek?", meg a "hirtelen csak úgy tudom a dalt és kész"
Amit meg megmagyaráztak arra nem tudom volt-e szükség (nekem ), a bedobok új dolgokon (az valahol elvett a lényekből, hogy most már darabra tudjuk mennyi van, míg korábban volt egy para faktor abban, hogy konkrétan bármilyenek lehetnek ) pedig nem tudok izgulni, hanem inkább a "na jól, menjetek a..." hatást váltja ki.timetravel, random final boss
Mintha a chatgpt-től kérdeznék, hogy milyen menő twisteket lehetne még belepakolni, hogy nagyon trending legyen a cucc.
"Viszont még ezekkel a hibáival együtt is pozitív élmény volt"
Itt én sajnos nem értek egyet, amióta gyerek van kb a töredékét alig nézzük bárminek, ennél kevésbé a néző idejét tisztelni nem lehet, mint amennyire a From teszi. A következő szezonnál majd elolvasom a részek kivonatát wiki-n, már ha még érdekelni fog egyáltalán.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- IKEA
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Path of Exile (ARPG)
- ASUS routerek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1i - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- PocketBook Touch Lux 5 (PB628) /hibás/
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 238 Ciklus - 88% akku - MAGYAR
- PlayStation 5 SLIM DIGITAL 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

köszönöm
Szép kis ellentmondás.
de addigra (
Alkalmatlan szerintem is ez a csaj Ellie szerepére, de ez persze nem azt jelenti, hogy ronda lenne.. Egyszerűen csak rohadtul nem Ellie.

Janaboy