Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcitec
addikt
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Khümm ezekből már annyi leledzik, hogy Dunát lehetne velük rekeszteni ....

Példul : A csernobili katasztrófa , Csernobil - Egy utópia lángokban 1-4 2023 Ez utóbbi egy nagyon jó elkészített doku sorozat.
Ez sem volt kutya, ez mint filmsorozat: Csernobil 1-5 2019
De várjuk a mostaniról a véleményeket .....
U.I: Most nézem ez amit írtok : A NatGeón jelenleg futó Csernobil: Egy katasztrófa krónikája (Chernobyl: The Lost Tapes) egy 2022-ben bemutatott dokumentumfilm. -
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
A zsúfolt szoba
The Crowded Room (2023)Totál egyetértek amit írtál, így sokat nem tennék hozzá.
Kétkedve álltam neki, mert nem hittem volna, hogy Tom Holland le tud hozni komplex karaktert, de sikerült neki. Igaz, a sorozat első 4-5 epizódja nem az igazi, csapongónak hathat akár, de a fordulat után sok minden értelmet nyer utólag és onnantól kezdve duplán rájátszik a témára a sorozat, ami a színész jól át is ad.
Amanda Seyfried szintén egy jó cast volt, mint másik lead, jó ötlet volt főszerepbe hozni Tom mellé... de aki igazán meglepett, többször is, az Emmy Rossum volt. Sajnos még mindig nem jutottam el odáig, hogy megnézzem a Shameless-t, amiben szerepel, de úgy tudom ott is jól alakított.A történetről nehéz írni spoiler nélkül, sőt alig lehet, a könyv (The Minds of Billy Milligan) ami az alapját adja, szintén elspoilerezi a csavart, így ha valakit érdekel a sorozat, előtte ne guglizzon rá a könyvre.
-
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Az első könyv elég rövid (nyomdatechnikailag felpumpálva is alig 300 oldal), ráadásul Rowling nem is ír nagyon nagy információ-töménységgel - szóval ott a 2.5 órás filmbe nagy vonalakban belefért minden. A sorozat 8x55-60 perc lesz, még ha a sok körítést levesszük, akkor is lesz benne cca. 400 perc nettó játékidő - ahhoz nagyon kevés a HP és a Bölcsek Köve tartalma, nem csoda, hogy fel kellett dúsítani egy kicsit.
Amúgy a sorozatról nekem sem egy falat kenyér jut eszembe, meg hát a Maggie Smith + Alan Rickman páros kb. pótolhatatlan - de a későbbi könyveknél lehet, hogy lesz értelme, az utolsó két könyv több, mint dupla olyan hosszú, mint az első.
-
NeoPampalini
senior tag
-
-
-
.LnB
titán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Dune: Prophecy
Tudom, hogy nem mai sorozat már. De volt egy filmes újranézésünk a napokban, aztán eszembe jutott, hogy van ez a sorozat. Akkor más "lendületből" megnéztem. De megbántam. Nagyon. Azok mellett, hogy egyetértek az általad leírtakkal, még tennék rá egy lapáttal. Mert sok helyen a sorozat kinézete se volt jó szerintem. Nekem az nem tetszett, hogy hol fantasy kinézetű volt, hol sci-fi. A rend otthona is szerintem nagyon lehangoló volt. Sokkal grandiózusabb helyszínre számítottam, mint néhány kőfolyosó.
Azt olvastam egyébként, hogy a készítése alatt komoly produkciós gondok voltak, kiszálltak fontos alkotók, csúszott minden, és hasonlók. Na ez szerintem meg is látszik az egészen. Vannak jobb részei, de számomra nagy csalódás lett. Tuti nem kap esélyt majd a 2. évad.
Tudom, hogy nem állja meg a helyét a megállapításom, mert a sztori nem mozgat annyi nagy házat. De nekem állandóan az az érzésem volt, hogy ez a sorozat GoT (első két évad) akar lenni. Csak ahhoz iszonyat gyengén van megírva minden. Főleg az intrikák.
-
-
Tasunkó
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Az 1-2-t nem ismerem, csak a Fallout Tactics-t, a régiből. Abból nehéz lenne történetet csinálni, a New Vegas-ban jobban leesett mit akarnak elmondani a szatírával, mint előtte. De az meg igaz hogy a sorozatot jobban elvicceskedik, a játékban a szereplők története, vagy a quest-ek háttere inkább drámai volt mint itt a Ghoul-é. Összegezve meg egyébként ahogy az átlag NPC viselkedett az elég kretén volt, emberként elképzelve őket kicsit hasonlóan festettek volna mint a filmben a háttérszereplők.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Igen, abszolút más szintek. Úgy értettem hogy tömegesen azért váratlan hogy a legjobbat tették első helyre. A BB- nálam is 10-es, hasonlóan csak a Wire meg a BCSaul alakul. Aztán vannak még kivételesen jók, amiket ki nem hagynék, de azok már hangyányit máshol vannak. A hype szerint sem lehet eligazodni, mert a Keresztapa 2-nek is nagy hypeja van, mégsem vonja senki kétségbe a pozícióját.
Pro Koryak Nem kell semminek megváltozni, mindenki azt csinál amit akar, de ez összességében így ebben a formában érték, hogy sok mindent tartalmaz és sok mindenre meg lehet következtetni belőle.
-
Pitterix
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Gondoltam erre, de akkor nem ivott volna, ha igazán gyereket akarna. Szerintem. .Vagy azért ivott, hogy ne legyen gyerek, ezért a poloska a bárszekrényben Tasunkó: az évad végéig nem tudtam eldönteni, hogy szimpatikus, vagy sem. Hol erre billent a mérleg, hol arra. Ő az a karakter, akinél sosenem tudhatod, hogy a következő percben mire hogy fog reagálni. Totál káosz a hölgy.
-
markknight
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Sajnos engem olyan szinten hidegen hagy, hogy az valami rémisztő. Gondolom olyasmi eresztés lesz mint a tavalyi Asajj Ventresses sorozat, ami állt vagy 6 részből, aztán ilyen 8-12 percesek voltak.. Nem igaz, hogy nem tudnak kitalálni új dolgokat. Roppant unalmas már ez a karakter, alapból hagyni kellett volna holtan, ha már arra nem volt ész, hogy ne öljék meg olyan hamar. Amúgy meg már lassan ott járunk, hogy 3 éves klónháborúk 20 évig tartott, annyi minden van belesűrítve.
-
-
-
Tasunkó
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Nagyobb baj, hogy megint bekapta a daráló, most a Task-ot, pedig napokig elláthatott volna. Az első rész volt olyan bevezetős, de utána végig ha nem is konstans izgalmas, de minden rész túl feszült volt ahhoz, hogy képes legyek beosztani. Ez olyan kézben tartott Glock-os sztori, házkutatás, szűk helyek. Meglehetősen autentikus életútja van a szereplőknek, néhol túl nyomasztónak tűnt, de végülis jól összerakták. Valami kis szikra hiányzik belőle csak hogy megadjam neki a 9-et amivel a Valhallába belép, de a 8,5 alá nem tud menni, nagyon jó volt, kösz a tippet.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Severance: Aha, akkor csak én kapcsoltam össze, már látom, mert volt egy ilyen jelenet
Seth Milchick came to Jim's home to talk to his father. While they went into a closet to do that, Milchick ordered Jim to count to 1000 and stay out of the closet. When Jim came into the closet anyway, Milchick pulled him off Dylan and reminded him of their deal. Then he told someone on a radio to end it, restoring Dylan to his outie self, and released Jim, who ran into his father's arms.[1] Jim's mother prepared to leave for the night and told his father that it was their turn to make cookies for Jim's class, so he had to cut them and put them in the oven.[2] Erre emlékeztem, de azt a részt akkor lehet csak én gondoltam hozzá
Mivelhogy Dylan és Milchick a valóságban ismerik egymást, méghozzá valami egyeszség vagy kapcsolat van köztük. Ráadásul Jim, a gyereke is ismeri, mert úgy fejezte ki magát Milchick hogy megmondtuk hogy számolj 1000-ig, kommunikált a gyerekkel. Ebből hogy Dylannak csak ez a gyereke afro, és a jelentből következtettem erre, de tényleg később ez nem volt megtámogatva. -
Tasunkó
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Úgy emlékeztem az 1. sorozatban
amikor hazament Dylan, akkor rajtakapta Milchiket, vagy nem ment haza, de bevillanása volt ilyen emlékről amikor rajtakapta. És volt 1 kifejezetten afro gyereke is, márpedig a felesége svédnek is elment, Dylan meg kifejezetten latinó volt. -
j0k3r!
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Nekem tetszett a Pluribus, egy 7.5/10-et adok rá simán. Tempóban tényleg lassabb, de szerintem kell is ahhoz, hogy jobban bele tudjunk helyezkedni a szituációba a főszereplőn keresztül, legyen súlya a
, meg úgy az eseményeknek általában. Sokat rontott volna rajta, ha gyors vágásokkal 5 percben darálják le, ami például most egy fél, vagy akár egész rész történése. Nekem amagánynak rész például baromira bejött, mind képileg, mind zeneileg, pedig biztosan azt is össze lehetett volna vágni 5 mp-ben, csak nem adta volna át a lényeget.bevásárlóközpont árupakolásos Az a baj, hogy amióta egyre több rövid tartalmat fogyaszt a világ (TikTok, YouTube Shorts, 280 karakteres tweet, stb.), azóta kimutathatóan csökkent az emberek figyelemtartománya (angolul: attention span, remélem jó a magyar fordítás) és emiatt gyorsan elunják magukat. Azt gondolom, hogy ez már az elhülyülés egy formája, én szándékosan próbálok ez ellen tenni (hosszabb tartalmak fogyasztása, illetve könyvek olvasása). Ha így haladunk, akkor lehet, hogy 5-10 év múlva 10-ből 9 ember nem fog tudni egy A4-es oldalnyi szöveget végigolvasni anélkül, hogy közben háromszor ránézne a telefonjára, vagy csak meg kellene állnia, mert fókuszt vesztett két mondat között. Édesanyám pedagógus és elég durva sztorikat mesél a mai általános iskolás alsósokról, nagyon komoly "népbetegség" a figyelemzavar
-
ripla
addikt
-
ripla
addikt
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Hát igen, mert nem csak a globális elhülyülés zajlik, hanem a globális igénytelenséggel is kéz a kézben jár. Az A.I. jelenléte is csak ezt erősíti, mert kiírt mindent aminek a kritikus gondolkodáshoz van köze.
Ez most egy ilyen hullámvölgy, ahol épp lefelé zuhan az emberiség, majd ha elértük a mélypontot, akkor megint eljöhet egy nyugodtabb időszak. Vagy lehet hogy az emberiségben ennyi volt, és csak rosszabb lesz, mert csak egy totális összeomlással lehet újraindítani mindent. Hamarosan úgyis kiderül.
-
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Hogy teljes képet kapjak mielőtt kritizálom. Hátha beindul a felénél, hány ilyen sorozat van. Nyilván ha "sok" epizódos lenne, dobtam volna már az elején. Alapvetően érdekes a koncepció, a történet, hajtott a kíváncsiság mit tudunk meg "róluk" de sajnos csalódás ért, mert a játékidővel nem arányos.
Nem összekeverendő: vannak lassú jó sorozatok. Ez nem az.
-
-
-
Tasunkó
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Feltételezem az amerikai plebejusoknak értelmezhető dömper VS nyergesvontató, Mozart VS Salieri párharcra fektetik fel. Ez annál bosszantóbb hogy Salieri a Forman filmben csak mint a középszerűség megszemélyesítéseként volt jelen, történelmileg is így helyes, mivel korának egy jelentéktelen zeneszerzője volt, így a történet lényege az ellenfelekként ábrázolásában teljesen az értelmét veszti, mert a középszerűség végtelen mennyiségű Salierit ki tud termelni, így rögtön a helyébe állnak ha legyőzi, sőt egyszerre sok Salierival kellett megküzdenie Mozartnak is.
-
-
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Nagyon kedvelem Thomas Jane-t, de ő teljesen más Don Draper lett volna, mint Hamm báttya.
Fun fact, ugye Mad Men és BB is AMC sorozat volt (anno gyakorlatilag egy ideig ők voltak a sorozatok királyai, mert ezekkel párhuzamosan futott a Walking Dead is) és a 2 sorozat első évadjának forgatása is szószerint egymás melletti épületekben történt. Így történhetett, hogy megszületett a lenti kép:
-
Ragnar_
addikt
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Ez is attól függ hogy mennyit hoz az adott genomból a kifejlett Xenomorf. De valahol igaz lehet, hogy ha kutyából kelt ki lehetett volna kisebb a kifejlett ha marhából akkor meg nagyobb. Engem ez különösebben nem zavart.
Nem várok nagy megfejtéseket a maradék 3 résztől. Egyelőre elvarrhatják a szálakat elfogadhatóra. Majd kiderül a záró résznél mennyire sikerült a loreban maradni. Mondjuk a Prometheus erre a negatív példa. LV426, de mégse, Space Jockey, de az csak űrruha, amúgy mindig is a teremtésről szólt az Alien, stb.. Annál rosszabb nemigen lehet.
-
totron
addikt
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Hogyan fogyasszunk "jól", okosan tartalmat. Nem biztos, hogy nincs igaza. Aki nem így működik, annak tűnhet paradoxnak. Nők között is van, aki eldönti, hogy ő most szerelmes lesz - és lőn. Illik azért megadni ami jár, a Galaktikát is mindig vártam, de óhatatlanul is voltak bennük gyenge írások, főleg egy korszakban. Zömében persze jó volt a könyvsorozat. Egyik novellát a másikhoz képest viszonyítva is, de volt, amelyik önmagában, önként vérzett el. Nem vagyok hajlandó az ilyet másnak értékelni mint ami. Tehát valóban szétkenődik az egész érzékelés véleményezés, ha minden jó, ha semmi nem tud elkülönülni. Meg aztán szűk a felhozatal, tényleg bölcsnek tűnik az eleve elrendelt szeretés.
Szép kis ellentmondás. -
-
Ragnar_
addikt
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Ha feltételezzük, hogy mindegyk faj Xenomorf szinten veszélyes akkor a katasztrófa valószínűsége is hatványozódik. Az Alien 4 mutatta meg mi van akkor, ha megpróbálják tanulményozni, szabályozott körülmények között tartani a Xenokat,
Szóval én baromi kíváncsi vagyok mennyire sikerül megoldani azt, hogy Xenok+4 agresszív faj ellenére 2 év múlva az Alien idejére még nem jelentős a Xenomorfok jelentéte a Földön.és ott már volt egy erre a célra kifejlesztett katonai létesítmény, (valószínűleg nem véletlenül) az űrben. [ Módosította: radi8tor ]
-
markknight
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Jó lesz ez az 1 évad / könyv, de Pitont egyszerűen nem tudom lenyelni... Titkon reménykedtem, hogy a Warner visszavonulót fúj és nyom egy recastot, de eszükben sincs.. A röhej, hogy úgy csinálnak mintha amúgy megtehetnék így a csőd széléről. Nem baj, majd koppannak még.. (hiába hiszik azt, hogy a Superman miatt most nyeregben vannak)
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Két nap alatt kipörgettem a Rogue Heroes második évadát és sziklaszilárd meggyőződésemmé vált, hogy Paddy Mayne ezen évtized legjobban összerakott karaktere bármilyen sorozatból. Az, ahogy megvan írva, ahogy a környezetével interakcióba lép, a szövegei, de leginkább Jack O'Connell elképesztően magas színvonalú színészi játéka egyszerűen tökéletes esszenciáját adják egy klasszikus fenegyerek karakternek a britek deadpan humorával fűszerezve. Ennek az embernek gyakorlatilag minden szava arany, a második évadban bármely jelenetét elő lehet venni és garantáltan maradandó élmény lesz bármi is hagyja el a száját, teljesen mindegy, hogy kinek és mit mond.
Totálisan egyetértek, valóban remek karakter - remek színész által.
-
negyven2
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Egyrészt még nem ért véget a mai nap (jött is azóta még egy hasonló "teaser":
Alien: Earth | Official Teaser - Gestation Complete | FX
Másrészt meg teszik vagy sem, de az FX, annak bevett szokása, hogy a sorozataihoz ilyen "kedvcsinálókat" add ki, mind az első normális teaser/trailer előtt és utána is. Ők elég régóta így marketingelik a tartalmaikat!
Illetve ez bár magán vélemény, de Noah Hawley FX-es sorozataiban eddig még nem csalódtam (Fargo/Legion).
-
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Öreg vagy már. Manapság nem kell semmi tartalmi dolog, senki nincs se ideje, se agya csámcsogni ezeken. Bőven elég egy érzés, hogy van valami ami naon aggya, mert emlékeztet arra a régi valamire, tudod, az az izé meg a bigyó, nagyon jó volt. Kell ennél több? Akinek mégis, az egy sznob barom. Meg különben is, miért van ilyen negatív? Menj ki a szabadba, élvezd az életet.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Azért az első évad harmadik részében nagyon túltolták. A játékban nem is láttuk a két kandúrt együtt,
az egyik ugye joel régi "cimborája" a másik meg addigra felakasztotta magát, és csak egy levélből tudjuk meg, hogy ők egy pár voltak. Ha figyelembe vesszük, mennyi minden kimaradt az első évadból többek között ezen rész miatt (ami meg nem is szerepelt a játékban)...rágjon pélót az összes, aki ezt kitalálta.
A második rész mondjuk már eleve full homo táptalaj.
-
Lajmund
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Pont hogy nem a szokásos jaj melegek a lényeg az irásoban de ugy látom téged valamiért ez triggerel hanem az hogy megy ez a jaj de kemény nök vagyunk közben 10 kilot nem birnak ránézésre felemelni meg ugy néz a férfias 19 éves lány mint egy 50 éves kovboj csak itt röhejjes ez az erölködös ebben a felállásban. Borzalmas! Lehet pisziskedni de az egész világnak magyarázd el hogy ezzel semmi baj nincs. Szar el kell fogadni.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Nem èrtem egyebkènt ezt a Harry Potter sorozatot.
Ott vannak a filmek. Az is egy sorozat, ès látványos, jól sikerült filmek.Pontosabban èrtem: egy rakat pènzt fog termelni èveken át a kèszítőknek.
Majd ha elkèszül az utolsó èvad is, akkor majd egyben megnèzem.
Jól meg is fogok öregedni addigra... -
Nordic
Közösségépítő
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Az a legrosszabb az egészben, hogy Ramsey külseje az elsődleges probléma, hanem hogy jó színész. A GoT-ban kapott egy hisztis tini szerepet, ami jól állt neki, de itt nem ezt kellene megformálni, hanem egy igencsak komplett karaktert amihez kevés, ezáltal semmi nem lesz hihető. Képtelenség, hogy pl a játékban lévő nagy drámai pillanatot(szerintem mindenki tudja mire gondolok), hitelesen el tudja majd játszani. És ráadásul az Alien: romolus főszereplője is állítólag volt válogatáson annak idején, de nem kellett...

Biztos túl hasonló lett volna külsőre, azért nem felelt meg
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4594
- BESZÁMÍTÁS! Lian Li Galahad II 360ARGB white bontattlan vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 64GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- szinteÚJ Dell Pro 14 Ultra 7 255U 16GB DDR5 512GB AI PC FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

mekkora hatalmas mondanivalója van.

de addigra (
Alkalmatlan szerintem is ez a csaj Ellie szerepére, de ez persze nem azt jelenti, hogy ronda lenne.. Egyszerűen csak rohadtul nem Ellie.

Janaboy