Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-FreaK-
veterán
válasz
Nordic
üzenetére
Akartam is kérdezni, hogy ki mit hallott róla. Ennyi idő elteltével azért nem sok jóra számítok, de azért nagyot csalódnék, ha csak animációs sorozat lenne...
Itt van mind a 6 kis videó egyben: [link]szerk.: kommentek között valami bobblehead bábúkat emlegetnek, hát akkor nagyon morcos leszek, ha csak ezért csinálnak felhajtást.. elvileg március 15.én kiderül.
Mondjuk ez a bólogatás tényleg arra utal
#Firefly
-
-
Miklós315
senior tag
válasz
Nordic
üzenetére
"a készítők is ezt nyilatkozták" - ezt egyrészt elfogadom (tényként), hogy lenyilatkozták, de egyrészt precedens alapon számomra már érdektelen a készítői nyilatkozat (ld. pl.
epizód-narrálása), másrészt okkal fogalmaztam úgy, hogy "a látottak alapján" (az egész sorozatra és azon belül a konkrét szituációra is tekintettel/utalva).Benioff-ék dothraki nemzetpusztulásos A rendelkezésre álló adatok alapján:
1. Kali képessége a látottak (második évad, és ötödik évad) és saját direkt állítása (második évad) alapján egyaránt kizárólag a tudat-manipulatív illúziókeltés. Ezzel szemben Tizi nem csinált ilyet soha, neki nem képessége, de ez amúgy is lényegtelen a szituációban, mert nem használhatná. Szükségszerűen Kali teszi láthatatlanná Tizit. 2. Tizi az abyss-i csapattal van és megy vissza Hawkinsba a zárt teherautóban. Látják, hallják, Tizi átfogja-simogatja Mike karját, közvetlenül szorosan mellette ül, tehát fizikai kontaktusuk van. Kali illúzióinak következetesen a végét jelenti a fizikai kontaktus (minden releváns jelenetben vagy ez vet véget az illúziónak vagy Kali oldja fel a "varázst" (akarattal vagy pedig azért mert hatótávon kívülre kerülve képtelen tovább fenntartani azt). Ezért Tizi szükségszerűen ténylegesen a járműben van. A jármű áthajt a városi könyvtárnál lévő kapun Hawkinsba, ahol lefékez durrdefektet követően (látjuk, hogy Tizi ekkor is megfogja Mike vállát, újabb kontaktus - ha az előző nem lenne elég). A katonák azonnal rohannak az ajtóhoz kitessékelni és őrizetbe venni mindenkit. A területet működő "hangágyúkkal" (nem tudom, mik ezek a kütyük, sosem lett tisztázva, ezért hívom így ezeket) fedezi a katonaság, tehát Tizi képességei kivonva, sebessége megkurtítva (szenvedő üzemmód). Nyílik az ajtó, Mike-ot látjuk (meg Nancy fölismerhető még). Maximum két másodperc múlva láthatóvá válik Tizi is Mike mögött (leszálláshoz készülődik). Le is ugrik a katonák gyűrűjébe. Ekkor vágás: a másik autóra, és Hopperre ugrik a kamera (közeli birkózás). És ennyi: innentől már csak az Upside Down-felőli oldalon állva látszik Tizi. Hopper, Mike és Kay is szemmel keresi őt, de nem találják. Katona válasza Kay-nek: "Az előbb még itt volt." (tehát látták, de eltűnt). És ekkor látja meg Mike Tizit a kapun túl állni. 3. Tizi - ha lenne is ilyen képessége - a "hangágyúk" miatt önmagát nem tudná láthatatlanná tenni (márpedig muszáj lenne neki, mivel kétséget kizáróan átjött a kapun Hawkinsba, és meg kell szöknie a letartóztatás elől). Ebben tehát Kali segíti őt - neki viszont eredetileg a messze lévő laborban kellett volna meghalnia a lát(tat)ott sztori szerint. Vagyis itt van egy tényleges csavar, ami Kali-t illeti. Ő pedig végig harciasan a közös halál mellett ágált, aztán mégis visszakozott (pl. fegyver leengedésnél, mikor Hopper győzködi Tizit a tartály mellett), szóval minek öletné meg mégis Tizit, amikor az le is léphet? Kali-nak - tudjuk - van egy hatótávja, ezért a könyvtár-kapuhoz megfelelő közelségben kell lennie. A felrobbant laborból - ha egyáltalán túlélné a C4-et és az egzotikus anyag zúzását - nem tudhatná, mikor van szükség (egyáltalán szükséges-e) illúzió-manipulációt végeznie, mivel neki nincs a Tiziéhez fogható tudatmegosztó képessége, Tizi pedig kizökkenne az általa fenntartott kapcsolatból a "hangágyúk" miatt. Tizi álló alakja a kapu Upside Down felőli oldalán ismét láthatóvá válik: vagy ekkorra már annyi Kali-nak és nem tudja tovább rejteni (meg persze minek is, de ez túl szerencsés időzítés is lenne), vagy a terv része, hogy elhitetik mindenkivel, hogy odaát van. Tizi tehát meg tud szökni az alagúton keresztül (a "hangágyúk" hatókörén kívülre, és egy a Hopper által vázolt, de viszont nem Mike-kal leélt jövő felé távozva - a búcsút követően. 4. A Duffer-tesók - bár mondhatnak, amit akarnak - végig gyávák voltak főbb karaktereket kiírni, pedig sokszor halálos szituációkba vezették a hőseiket. Szerintem megúszósak voltak most is 8ld. ez a Mike általi felfedezés/mese), és legfeljebb utólag, a visszajelzések alapján közölnek ezt-azt, mert miért ne... Jó, azért ezen nem fogunk összeveszni, de én erre jutottam.
-
Ryder62
őstag
válasz
Nordic
üzenetére
Cailee Spaeny kiköpött Ellie, de feltételezem szexuálisan nem zavarodott vagy legalább tudja a saját nemét ezért nem kellett.
Brutális félre castingolás történt anno a woke oltárán.
Jó, most képzeljétek el a második season első epizódját Pedro Pascallal mint Joel és Cailee Spaeny-el mint Ellie.
Egy-egy jelenet kb úgy nézett volna ki mintha a játékból lépett elő. De nope, helyette itt van dudaorrú budget Ellie.
Lajmund:
Az a beszólas tényleg kellett, mikor másztak be az ablakon, hogy "bízzuk inkább a férfiakra?". Szánalmas ez a girl power puffogtatás, hogy pusztulna már ki ez a felfogás a filmekből, mert már rohadt unalmas. -
_drk
addikt
válasz
Nordic
üzenetére
Igen, de utána volt 10 elég kérdéses minőségű évad és ennek ellenére ott van rengeteg listán.
Én a 10.nél abba is hagytam, tavaly pótoltam be, illetve néztem meg a fontosabb részeket onnantól, hogy merre ment és mi lett a vége. Nem igazán tetszett már.
A vicces, hogy ezzel egy időben elkezdte nézni asszony az első évadot és valami eszméletlen kontraszt volt minősegben az első évad javára. Tervbe is van egy újranézés. -
válasz
Nordic
üzenetére
Hát, legalábbis ilyesmi. Nem igazán van olyan, hogy tipikus aspergeres személyiség, inkább csak van egy csokor jellemző vonás, amikből egy-egy emberben nem mind van jelen. Saga kicsit idealizált ebből a szempontból, de nincs ezzel semmi gond.
Egyénként én is nagyon bírom, és szívesen is dolgoznék vele - simán bevállalnám az összes problémát, amit magával hoz, cserébe a totális elkötelezettségéért és az éleslátásáért
-
válasz
Nordic
üzenetére
Breaking Bad-t a legyet kergetünk a laborban résznél kaszáltam. Nálam volt mikor totál ráfüggtem, mert olyan érdekfeszítő volt a történés, utána meg leült az egész és csak szenvedtem. Mai napig nem fejeztem be.
Janaboy: most lehet várni amíg kijön a köv rész, tűkön ülök
-
Tasunkó
őstag
válasz
Nordic
üzenetére
Ja tényleg a Hell on Wheels-ben is olyan haszontalan volt, de ott főszereplő színészi képtelensége árnyékot vetett rá, mert az annyit tudott reagálni különböző helyzetekre, hogy könyékig beletúrt a hajába. Ráadásul a Silo környezetében valahogy fura volt ez a sértődött afroamerikai Karen akcentusa.
Ja és a leszbi copfos nyanya okoskodó savanyú képe. A Mátrix2 Zionból jöttek ezek a komolykodó világfájdalmas karakterek.Nagyon elégedett voltam, amikor a végén az asszonyt választotta be az AI, hát az ura akkora gyökér is volt, hogy tényleg nagy ballépés lett volna. -
-
Ijk
nagyúr
-
paatrick
őstag
válasz
Nordic
üzenetére
"de azért valami csak kiderülhetett volna, hogy ne csak fingreszelés menjen a 10 rész alatt.
"Szerintem meg kb minden kiderült az utolsó rész végére, így a harmadik évad nekem nem tűnik érdekesnek, főleg mert időközben volt egy Fallout sorozat is, ami ugyanúgy vitte a múlt-jelen szálat párhuzamosan ahogy eddig sejthetően a 3. évad is fogja.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Nordic
üzenetére
Sajnos tipikus mai sorozat betegség. Csak azért nézed hogy összerakd a kirakót, mert egyébként teljesen érdektelenek a karakterek és motivációik. És jön az időhúzós módszer, talányokban mondják el, jön valaki aki "megzavarja" a beszélgetést, nem mondja el, elvágják a jelenetet...
Egyedül Solo volt számomra érdekes. -
válasz
Nordic
üzenetére
Most fejeztem be. Írja hogy returning series, megfelelő feltételek mellett lehet szó második évadról.
A valóságtól eléggé elrugaszkodott mindegyik rész, lehetett volna kicsit élethűbb.Pl. nyílt lábszárcsonttörésből pikkpakk felépülés, egyszemélyes vendetta 6 másik ember ellen úgy hogy bevallása szerint soha nem alszik, partner szintén bosszúvágyból 6 embert lelő míg azok ludas matyit olvasnak. stb.
De azért tetszett, bőven volt látvány.Vége jelenetben az indiánra festett lány lelövése, majd öngyilkosság, -
Komplikato
veterán
válasz
Nordic
üzenetére
Jó, de egy intellektuális krimiből kidobták a gondolkodós részek többségét, hogy ne untassa a nézőket. Ezt nyilván van aki pozitívumként éli meg, én meg nem. Az a fajta tudományos gondolkodás, amivel az emberiség képes bármilyen problémát megoldani, ha kellő energiát fektet bele, az teljesen ki lett herélve a Netflix verzióból. Az eredeti műnek meg az a gerince.
-
válasz
Nordic
üzenetére
Pedig Anthony Mackie egy oké színész, mégis valami borzalmas az Altered Carbon második évadában, szóval itt rendező is tett azért, hogy igazán rossz legyen. Ezért nem tudtam nézni. Steve Carellt én kifejezetten szeretem, de Ben Stillert pont annyira nem, Kevin Hart meg azt se tudom ki...

-
-
válasz
Nordic
üzenetére
Amúgy vannak nagyon jó összehasonlítások az eredeti filmtrilógiával, hogy mi a baj az új sorozattal, aki esetleg nem értené:
Why The Rings Of Power SUCKS - A Scene Comparison
Why The Rings Of Power SUCKS Part 2 - A Scene Comparison
Why The Rings Of Power SUCKS Part 3 - A Scene ComparisonEz nem fika, hanem konkrét jelenetek összehasonlítása, egy random senki kommentálásával, aki nagyon jól megragadja a lényeget.
A ROP az állatorvosi lova annak, hogyan kell pofánkakkantani egy franchise-t. És nem, nem azért mert woke. Hanem azért mert egy vödör kakkanat, lásd fenti videók, mint ízelítő.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Nordic
üzenetére
A Blur Studios (Love, Death & Robots )egyik alapítója Tim Miller volt az ürge. Brutálisan várom, de ezek is csak 5-10 perces techdemó trailerek lesznek sajnos mint LDR esetében. Ami nem baj, azokat is szeretem mai napig, csak jöhetne valami hosszabb cucc is hasonló Blur minőségben. Ettől függetlenül várom a sorozatot nagyon.

-
-
-
negyven2
nagyúr
válasz
Nordic
üzenetére
Igazából, az ő neve csak azért van feltüntetve mint co-creator mert, ő a 3 közül a legismertebb mainstream médiában. De a sorozatért főleg Jemaine Clement felelt. Ő pl. a Flight of the Conchords-t csinálta, illetve a What We Do In The Shadows sorozatot (illetve az eredeti filmnek is ő volt a társszerzője).
-
Yodamest
veterán
válasz
Nordic
üzenetére
Itt a legutóbbiban nagyon szép volt a helyszín, nálam az már fél siker. A csaj is abszolút autentikus volt, egy percig nem éreztem azt, amit páran próbálnak belemagyarázni, hogy ez is csak girl power. A táplálékláncon végighaladás is jó ötlet volt, elfért volna kicsit jobban kibontva, néztem volna még több ilyen állat vs predi harcot, de így is jó volt. Jöhet a 2. rész, jah most jut eszembe tényleg valahogy úgy ért véget, hogy érkezett egy űrhajó.
-
Yodamest
veterán
válasz
Nordic
üzenetére
Ugyan ez az összes agyatlan Halálos iramban és társai X. epizód is, mindig kasszát robbant, aztán ott a mafab 40%-os visszajelzés, meg a kár volt az időért kommentek... Vannak franchisek, amiket nem tudnak az emberek levetkőzni, bármi van profitot fognak termelni. A legtöbb űrös játék is ilyen, ha egy játékban bolygókra lehet elrepülni űrhajóval vagy a jövőben játszódik és lézerpisztolyok vannak benne, tuti siker lesz anyagilag, az emberek valamiért ezt nagyon szeretik.
Én inkább több őskori, természetben játszódó filmet néznék, pl. a legutóbbi predátor mozi a Préda egy nagyon kellemesmeglepetés volt ilyen téren. Ott az az indiános szetting számomra nagyon megnyerő volt, természet, állatok, survival of the fittest stb. végre nem valami lsd parádé nagyváros... persze sokan meg szidták emiatt...
-
-
-
válasz
Nordic
üzenetére
Jobban örülnék, ha kínai sorozatot folytatnák... sikerült megnézni végre mind a 30 részt, közben olvasom a könyveket, a Netflix verzió alapból különbözik sok mindenben.
Tudomásom szerint a kínaiak afféle univerzumot (SW, Dune, stb.) akartak kreálni, de sajnos feladták a tervüket (mintha meghalt volna az ötletgazda vagy a pénz fogyott el, nem emlékszem pontosan, bocsánat). -
S e t h
nagyúr
válasz
Nordic
üzenetére
A Dűne és A 3 test probléma olyan élményt nyújtott, hogy azóta olvasom a könyveket és amíg Herbert ciklusát csak rágom, ami Villeneuve zsenialitását dicséri, addig a 3 test könyvek( ugyan még csak az elsőnél tartok) jobbak, mint a netflix kreálmánya, amit muszáj volt nyugatosítaniuk.
Ez alapján amit írtál még inkább fogom hányni a keresztet ha végeztem a trilógiával.Egyébként ritka nálam, de most képtelen vagyok kivárni a következő évadig lévő időt, muszáj olvasnom, tudnom a végkifejletet.

-
stellaz
veterán
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
Nordic
üzenetére
Becsapós de valójában nem "Blackthorne" a főszereplő, (hanem Toranaga) ezért érthető ha néha háttérbe szorul, de abban igazad van abban hogy ő általa való japán bemutatása áll legközelebb a nézőhöz és teszi "emészthetővé".
A sorozatnak nehéz dolga van, mert egy zárt országot kell bemutatnia a zárt ország lakóinak kultúráján keresztül egy modern nyugati nézőnek. Ennek egyik fő ága Mariko (nem Marika
) aki pedig persze, hogy vívódik 2 közt, szerintem te is hasonlóan viselkednél.seppuku
A mostani is egy érdekes és komplex kultúra, de az akkori még durvább nyugati szemmel, ezért érthető ha bizonyos jelenetek lassúak vagy kevésbé logikusak -
-
válasz
Nordic
üzenetére
Nem az esetek valótlanok szerintem se, hanem az ilyen berontok a műtőbe maszk minden nélkül és átveszem az irányítást jelenetek. Szerintem láttam pár ilyen jutub videót én is ahol valódi dokik mentek át House jeleneteken.
Egyszer volt, hogy nagyon régen (amikor még TV-ben futott) egy jelenséget/jelenetet megkérdőjeleztem. Az pedig a szájon át kulázás volt...sajnos maga anyám mondta, hogy a dolog létezik mert amikor nagyfater már elfekvőn kórházban volt, az egyik "szobatársával" megtörtént, pont akkor amikor anyám bent volt. Pislogtam párat a sztori hallattán.
-
válasz
Nordic
üzenetére
Olvastam angolul, majd magyarul is (nagyon gyorsan megjelent). Nagy kedvencem volt Chnadler karaktere is, de Perry is a valós életben. Nagyon sajnáltam a vele történteket, de már az is kész csoda, hogy életben maradt ezek után. Sajnos gyanús egy szívinfarktusra a kádban, aztán lehet, hogy még meg is fulladt. Én is 54 vagyok, gyászolom.
R.I.P. Oriic képénél nincs jobb erre.
-
-
Aventador91
őstag
válasz
Nordic
üzenetére
anno zseniális soundtrackek voltak a star wars filmekben. az "új" trilógia(anakin -> vader) zenéi is nagyon jók és egyediek, olyan star warsosak. azóta egyik sw filmben sem volt a szokásos darth vader themen kívül semmi..
örülök hogy nem ma készült az előzmény trilógia. lenne egy meleg fekete vaderünk

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Microsoft Surface Laptop Studio 2in1 / i5-11300H 16GB RAM Érintőkijelző
- Laptop dokkoló bazár - Lenovo - HP - DELL dokkolók
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Bazzeg a csávó eddig elég bika kondiban volt.
Janaboy