Hirdetés
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Secret Level S01 (2024)
Nekem tetszett, bár ezekkel a nettó pár perces szösszeneteket részeknek hívni sértés.
-
-
volandy
senior tag
A Diplomata.
Egy igazi pörgős, politikai sorozat, napjainkban zajló, valós történeti eseményekkel, magánéletének bemutatása is. A sorozat szerintem egy izmos, erős produkció, jó alakításokkal, díszletekkel, egy kiváló politikai dráma.amit olyan nézőpontból látunk, amilyen korábban még nem volt, de a sorozat elsősorban a politikai játszmákra fókuszál, de a különböző ügyeskedések mellett jelentős játékidőt kap benne a szereplők intrikákkal teli
Sajnálatos, de több alkalommal említik benne Magyarországot is, hogy ott is megszűnőben a demokrácia.
Én néznék belőle további évadokat is. -
negyven2
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Amúgy olvastad az első két évad alapjául szolgáló könyvet? Vagy legalább utána olvastál? Mert alapvetően elég jól követi le az ottani dolgokat és tényleg kb. annyit tudunk meg ott is mint itt a sorozatban (mármint ahol pont vagyunk most).
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Mondjuk a mostani évadból kiderültek dolgok arról mi megy a háttérben, de valóban elég sok a filler...
-
bobalazs
nagyúr
The Old Man Canceled By FX After 2 Seasons
Old Man kasza -
Bad Pritt
félisten
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
A Warhammer rész kicsit érdekes volt abból a szempontból, hogy gyakorlatilag lemásolták a 2018-as Astartes rövidfilmet. Az külön vicces, hogy az Astartest egyetlen ember csinálta (fun fact: ott a neve ennél a Secret Level epizódnál is), de őszintén szólva ha csak egymás után megnézem őket meg nem mondanám, melyiket készítette a világ egyik legnagyobb szórakoztatóipari cége és melyiket egyetlen animátor.
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
Janaboy
üzenetére
Secret Level (2024)
Így összességében nézve az évadot, vegyes érzéseim vannak. Míg LDR esetén tényleg voltak egyedi, érdekes történetek, itt többségében videójáték trailerek voltak "LDR" köntösbe bújtatva. Ami persze nem baj, mert látványosak voltak és a többségük nézhető, de amikor az epizód 8-12 perces összesen akkor felszisszen a néző, hogy akkor ez most techdemo vagy trailer vagy mi a szösz akarna lenni... ugyanis, legalábbis részemről azért egy 20 perces játékidő elvárt lenne, még akkor is ha brutál sok cgi munka kell egy-egy epizódhoz. Viszont azt öröm volt látni, hogy tényleg láthatóan fejlődik a cgi technológia, ami érdekes jövőképet vetít előre, mind film, mind videójáték terén.
-
Janaboy
Topikgazda
Secret level part 2 nagyon adja.
Az Exodus az új Exodus game Ryan Raynoldsal?
-
paatrick
őstag
Nem, szerintem ez a Jason Momoa a vezír és mindenki megvakult a Földön: See (2019-22)
Én kb az első évad feléig néztem, voltak benne érdekes dolgok amiket jól átgondoltak egy ilyen világhoz, de inkább éreztem egy kihagyott ziccernek az egészet. Főleg vizuálban.
-
Louro
őstag
válasz
Essejó
üzenetére
Uh, azt egyszerre néztem szerintem. AZ Eureka és Warehouse 13-at. Asszony mai napig emlegeti az "asztrolábium" szót.
De, ha scifi, akkor a Wayward pines felütése is jó. Pláne, hogy nagyon jól építkezik a történet. Folyamatosan derülnek ki dolgok a településről, szereplőkről, a szabályok miértjeiről. Csak hát elkaszálták.
A Revolution nagyon megosztó volt itt, emlékszem. Pedig hatalmas ötlet adta az alapját.
Rejtélyek városa egy szimbiótás sorozat, amiért piszkosul ideges voltam, hogy kaszát kapott.Uh, jönnek az emlékek, de nem floodolok, még, ha témába is vág. Na megyek, meglesem az eddigi ajánlásokat.
-
paatrick
őstag
Én már imdb: 8 alatt nem kezdek sorozatba
Titkok könyvtára 1-2 filmet bármikor meg tudom nézni a TV-ben, a 3. már elég gagyi, a sorozat már párszor szembejött de az is olyan gagyinak néz ki. Meg nincs is benne végig Noah Wyle, és a legfőbb indok nincs hozzá szinkron, nekem meg Noah Wyle = Alföldi Róbert és nem is akarom nélküle a'la Vészhelyzet Carter doktor
najó látom már van a 3. évadig szinkron.Talán a Sanctuary - Génrejtekből láttam pár részt mikor adták mert az meg Csillagkapu Sam Carter
de az is olyan bénácska volt.Nekem még mindig a The 100/ Visszatérők a legjobb sci-fi amit láttam az elmúlt 10 évből, azért is kéne újrázni hogy tényleg jó volt vagy csak az emlékek szépítik. Szigorúan eredeti nyelven.
-
Louro
őstag
válasz
Janaboy
üzenetére
Köszi az ajánlásokat. Van pár, amiket láttam és lehet paatricknak is jó ajánlók.
Warehouse 13 aranyos kis misztikus sorozat.
Falling skies durván jól indult. Majd kicsit átcsapott blődségbe, mert eldőlt, hogy be kell fejezni és be akarták fejezni. Végülis sikerült úgy ahogy.
Continuum is jó volt.
Helixet imádtam!!!!
Under the dome-ot újráztam. Bár rosszul öregedett.
4400 szintén. Fergetegesen jó alapötlet. Jól építkezik a sorozat.
Another life-ot meg pont a BSG-s szereplő miatt kezdtem el. Azért itt folyamatosan kezdett elgurulni a gyógyszer.Ami ide tartozhatna az az Utopia és a V (2009-es sorozat a gyíkemberekkel). Űrháború 2063 kissé retro, de jó, mert van egy íve az egésznek. Csillagutasok nekem a Walt Disney délutánról megmaradt favorit. Bár nem űrbeli, de scifi a spanyol Bárka című sorozat, amikor a szárazföld eltűnik és egy hajónyi ember marad.
Többit meglesem holnap. Köszönöm! Bár ezek inkább scifi kategóriák.
-
paatrick
őstag
(Volt valami börtönös, amikor testvérét szöktetni megy be egy pasi, aki magára tetováltat meneküléshez szükséges instrukciókat. Az sem volt rossz. Főleg a fasiszta karakter.)
A szökésÉn ha skippelem a Capricát akkor lehet a The 100 / Visszatérőket fogom újrázni scifi vonalról.
-
Louro
őstag
válasz
Redneck
üzenetére
Kiút kapcsán már csak nyújtják. Amíg plusszos, addig fogják nyújtani, majd kaszálják a sorozatot. Sose fogjuk megtudni, hogy kik ezek a gyilkos zombik. Ez a rádiókapcsolat is furcsa, hogy miképp kapcsol be néha. Vagy miképp befolyásolják az időjárást. Vicces volt, hogy míg a dombon havas volt a táj, lent egy szem hó sem volt.
80158-hoz még egy hatalmas favorit: The last ship. A military vonal is szimpatikus.
-
Louro
őstag
Kérhetek egy kis ajánlót?
Már kicsit sokat újrázok és scifiben kimerültem. Valami jó kis akciósorozatot keresnék. Ha nem jön ajánlat, akkor ezek közül merítek egyet. Ezek referenciák is
Banshee
Warrior
Into the badlands
Ozark első évadját láttam és nem volt rossz.
Dexter, bár ez nem annyira akció volt, de bejött.
(Volt valami börtönös, amikor testvérét szöktetni megy be egy pasi, aki magára tetováltat meneküléshez szükséges instrukciókat. Az sem volt rossz. Főleg a fasiszta karakter.)Western nem annyira jön be. Maffia éra sem. Hátha akad 1-2 jó ajánlás
-
Redneck
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
Nemsokára elkezdjük. Ha végre mindketten ráérünk egyszerre.
A Kiút évadzáró kommentjeit olvasgatva úgy látom, nem csak nekem lett tele a tököm ezzel a zagyvasággal. A kevesebb, néha több, szokták volt mondani...
Nem értem, az ilyen sorozatokat írókat. Miért nem akarnak a sok elnyújtott baromság helyett egy jó, igazán kerek, és ütős szériát csinálni? Ezekkel a felesleges körökkel csak nézőket vesztenek. Annak semmi értelme, hogy mindenki várja a nagy okosságot, a megoldásokat, aztán a végén csalódottan áll fel a képernyő elől.
Max annyi, hogy x idő helyett x+y időre fizetnek be a szarjukra, de szerintem jobb egy rövidebb minőségi sorozat, mint egy hosszabb, de legalább értelmetlen.A Kiút kapcsán megjegyezném, nem láttam a Lostot, és a végkifejlet ismeretében nem is akarom megnézni, de mi értelme az ilyen sehova sem tartó produkcióknak?
A Dark is sokkal jobb lehetett volna (pedig az tényleg jó cucc volt), ha kevesebb looppal és hamarabb lezárják. Vagy a Twin Peaks ha a sok zagyvaság helyett lett volna értelme.
De persze megértem, hogy manapság már ez is művészet... -
paatrick
őstag
Caprica S1E1 pilot
Kérdés: úgy emlékszem ezt anno kaszálták szóval van lezárása vagy csak lóg a levegőben? Illetve sztori vagy karakter szinten összekapcsolódik a Battlestar Galacticával? Mondjuk azoknak a pár C-k megalkotása vagy a háború?
Igazából ebből a pilotból is össze tudom rakni miről fog szólni a következő 17 rész, és ezekben az években ~2009 nem igazán volt toppon a sci-fi írás, inkább gagyi drámázásba csaptak át (Stargate Universe).
Szóval ha ez is olyan akkor nem pocsékolnék rá ennyi időt
a vallási szál már most idegesítő és nem is rémlik a BSG-ből. -
radi8tor
MODERÁTOR
Ez a Dune sorozat egyre jobb.
-
válasz
WayneGace
üzenetére
Persze nekem is tetszett, ezért (is) keveslem azt a nettó 16 percet, ilyen stílusban szívesen néznék 40-60 perces részeket.
Ami még pluszban masszívan sorozatot érdemelne az a Keanu Reeve-es Titanfall, mármint Armorod Core elnézést. Az a rész volt nálam az egyik favorit.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Yellowstone-ban milyen érdekes látni, hogy nincs Costner és beugrott helyette Sheridan egy (mellék)főszereplőnek.
-
bobalazs
nagyúr
Ezen a Yellowstone sztorin meg felnyerítettem, pedig nem volt vicces. Reddit
-
bobalazs
nagyúr
Silo Renewed for 2 More Seasons — Apple TV+ Adaptation to Conclude With Season 4
Még két évadot megrendeltek a Siloból, a 4.el fog véget érni. -
válasz
Essejó
üzenetére
Szerintem egynek jó volt, techdemó ez ahogy k-adi írta, de nálam hozta az első évad Love Death and Robots szintjét.
Bár nem tudom melyik játékot hivatott demózni, de a King Alstroem (Swarci) rész volt számomra a legszórakoztatóbb, és a leggyenguszabb a Sifu-s, de ez nyilván egyéni preferencia.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Rigormortiis
üzenetére
-
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Lesz második évad is?
-
WayneGace
őstag
Kösz mindenkinek.
-
WayneGace
őstag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
MI az az LDR?
-
Rigormortiis
veterán
Tudtok ajánlani olyan sorozatot, mint amilyen a Lioness?
-
bobalazs
nagyúr
Yellowstone-univerzum kibővül egy spin-offtal, amelynek középpontjában Kelly Reilly és Cole Hauser Beth Dutton és Rip Wheeler karakterei állnak. Csatlakozik az 1923-hoz, amely a 2. évaddal folytatódik február 23-án a Paramount+-on, valamint a közelgő spin-off The Madisonnal.
-
paatrick
őstag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Last of Us sorozat a 2. résszel véget is ért, utána elég kevés köze volt a játékhoz. Bár látva a Naughty Dog (a játék fejlesztője) jelenlegi állapotát nem is kell meglepődnünk hogy engedték.
-
Tasunkó
őstag
Most a Gallageréket nézem a Shamelessben, ott van, de az elején kifejezetten nem volt zavaró, de a 7. sorozatnál már edukációba emelkedett, hattes nemtudom műfaszbev@sárlás meg ilyenek, néha már a színész arcán is látni vélem a zavart, de a produkció minősége is csökken, ahogy a topikban előrejelzték, az 5.-től. De nézem még, kicsit olyan barátok közt helyettesítő sorozatnak, még mindig tudok rajta röhögni, csak az elején a kissé mondvacsinált jelleg amin felülemelkedtem, már egyre nagyobb kihívások elé állít.
-
Lipton
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Regen nem neztem sorozatot es belefutottam en is ebbe…
Valamennyire elsodor, de:
- indokolatlanul tultolt meleg tema
- nagyon nagyon bugyuta az egesz… a csajszi eltunik orakra/fel napokta a ferjenek absz nem tunik fel, verekedesek utan kb semmi nyom, stb
- siman setalgat jarkal barhol barmerre de nem kapjak el egyszer sem a minden hatalommal rendelkezo “ellensegek”
- mar a story is nagyon gagyi es hezagos
- a mai digitalis vilagban semmi ilyen jellegu dolgot nem hasznalnak
- a vegen jon a barat es ott vacsorazik, teljesen eletszeru
- stb stb -
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
Igen, az a rész nagyon sok sebből vérzett. Valóságban egy ekkora bejelentés előtt, főleg úgy hogy
volt is merénylet kísérlet (tehát alapból magasabb a készültség), még akkor is átnézték volna a kishajót, ha haveré (ismerős asset de akkoris) és lőtávon kívül van (ami szintén vicces megjegyzés volt, hiszen pont azelőtt nemrég volt hír, hogy 3 km távolságú merénylet volt Münchenben ugye az évad elején, így lehet nincs is annyira lőtávon kívül az a hajó), továbbá mindig ment vele egy kishajó és egy jetski is (úszómellény, stb, ha pl. akár görcsbe állna a lába, stb.) de ennél az alkalomnál csak 1 testőr volt vele. Pont azon gondolkodtam a sorozat közepétől, hogy vajon hogyan fogja megoldani
egy izolált szigeten, de a legolcsóbb és leghihetetlenebb (mozgó hajóról, távolról, még akkoris ha van gimbal.. na hogyne) megoldást választották.
Sajnos így visszagondolva, az egész utolsó rész tele van gázabbnál gázabb jelenetekkel, ami egyrészt a Jackal profizmusából vesz el, másrészt pedig a sorozat komolyságából -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Szerintem a leggázabb jelenet az
.úszós-merénylős volt. Kb semelyik biztiőr nem akadályozta meg hanem a partról nézték tétlenül
-
-
sayCet
aktív tag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Redmayne for president!
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Die Hart (2024)
season 3 finaleCsak ismételni tudom önmagam: Továbbra is hatalmas ökörség, aki bírja Kevin Hartot és a humorát az most is ellesz. A történet vicces, a megvalósítás is elmegy, összesen 1 órányi ez a mini-évad, úgyhogy kibírható simán.
-
AD4MINATOR
nagyúr
A sakál napja
The Day of the Jackal (2024)Ahogy imdb-n is írta valaki,
Redmayne nails it. Lynch is miscast.
Nem lenne rossz, de a brit szál totál gáz, meg a spanyol otthoni szenvedés is csak ront az élvezeten. A magyar helyszínek nyilván tetszettek, hősök tere, m4 metró, stb.
A történet illetve az akciójelenetek elmennek, de azért volt jó pár bullsh*t fordulat ami totál nonszensz volt (pl. a )színház biztiőre
Én azért egy picit többet vártam a sorozattól, több izgalmat, több fordulatot, de nem volt. -
HUTCHDB
nagyúr
Netflix új mini sorozat.
Egyrészt szépen filmezett, másrészt eléggé gyenge kivitelezésü, VISZONT ez a sorozat már a 17 éves kislányok szerelmi, l@szbikus életérzésére is komoly hangsúlyt fektet.
Csak nekem kontrapruduktív ez? Csak engem zavar? Lehet csak én vagyok ilyen, illetve a környezetemben lévő emberek?
Nemrég írtam a Fekete galambbal kapcsolatban is, kb. úgyenezt.
Nem lehet mást nézni, csak a stream szolgáltatók által kináltakat, de egyszerűen hétről hétre, hónapról hónapra, csak ilyenek jelennek meg.
Mire ezeket leírtam, talán rá is döbbentem, hogy ezzel nem igazán lehet mit kezdeni...
-
negyven2
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
2025 júniusában meg jön az eredeti sorozat 2021-es folytatásának a folytatása:
'Dexter: Resurrection': Michael C. Hall to Return for Sequel Series -
Redneck
nagyúr
Megnéztük tegnap az utolsó Kiút részt. Nem nézem többet ezt a sorozatot, mert értelmetlen baromság. Szerintem a készítőknek fogalmuk sincs róla, hova tart a történet. Voltak ötleteik egy random beszívós brainstormingról, és azokat megcsinálták atomgyenge színészekkel, aztán ez lett belőle.
Az első évad tetszett, volt benne potenciál, de azóta totál lejtmenet.Twin Peaks 2.
-
The Legend of Vox Machina S03
Zseni ez a sorozat.
-
V.Stryker
nagyúr
Fekete galamb (2024, Netflix)
Két részt néztem meg belőle eddig és az alapján olyan bugyutácska, de valahogy nézeti magát. Vannak benne hibák (pl. )mikor a gitártokkal megy valahová, aztán köv percben már anélkül rohangál.
Fel nem foghatom, hogy teljesen céltalanul, a sztorihoz egyáltalán nem kapcsolódó tételként, a két egymáshoz simuló férfitesteket miért kell a pofámba nyomni. K.rvára hoznék erre valami szabályt,hogy olyan mértékben lehet csak jelen ez bárhol, amilyen az aránya a társadalomba a b.ziknak. Semmi bajom velük, de ez már túl van lihegve és ettől kezd bajom lenni velük...
-
paatrick
őstag
Silo S2E5
Boldogság önti el szívem hogy amire azt gondoltam az első évad után hogy csak elfelejtik azt kész, most mégis visszatért a látótérbe
térképen az alagutak. Amúgy sokkal haladósabb ez az évad mint az előző, az is jó volt a maga nemében, de nem baj hogy egy kicsit belepörgettek.
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
Skynet258
üzenetére
anno, emlékszem amikor megláttam a tetkót a srácon, és "ne már bazz az egy térkép, hát a k*rva anyját már de menő ez"... aztán ott is az első pár évad volt a legjobb aztán ment lefelé, de becsületből megnéztem ott is mindent.
ugyanígy voltam én is
eleinte érdekes volt, aztán jött Zsebes
-
Skynet258
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
A Dexter nálam alapmű, de nem tudom kell-e nekünk egy ilyen sori ami Dexter fiatalkorát meséli el. Mármint láttunk a sima soriban is visszatekintéseket, amikor épp kellett, amikor épp meg akarták mutatni, és szerintem az elég is volt akkor és ott amennyi volt. Nem érzem, hogy a karakterhez/sztorihoz ez hozzá tudna tenni, ha meg így van akkor minek. Főleg, hogy Dexter az Michael C. Hall, a kinézete, a hangja, a habitusa... hát nem tudom. Ezzel együtt bele fogok nézni mert nem baj az, ha tévedek, csak így előre elképzelve nem tudom, hogy mit ad majd ez hozzá a Dexter "univerzumhoz".
Hasonlóan gondolkodok a fentebb látott Prison Break reboot-ról is, hát az akkor ütött anno, emlékszem amikor megláttam a tetkót a srácon, és "ne már bazz az egy térkép, hát a k*rva anyját már de menő ez"... aztán ott is az első pár évad volt a legjobb aztán ment lefelé, de becsületből megnéztem ott is mindent.
Mostanság új címek felé kezdtem elé nézelődni nem az ismert sorozatok sokadik évadját nyúzom (szemlesütve nézlek titeket a listán Winchester tesók, esküszöm egyszer végére érünk a közös útnak
) hanem előkaptam a Gangs of London-t (betegesen vonzanak ezek a sittes, bűnözős, drogos stuffok). Első évad 5. rész. Te. Jó. Ég.
Best gunfight ever, sorozatban legalábbis biztosan.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / Akku : 100%
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Ezért nem vagyok benne biztos hogy nézzem-e tovább mert gyanúsan családi dráma irányba fog mozdulni a sztori erőteljes vallásossággal.
najó látom már van a 3. évadig szinkron.

a vallási szál már most idegesítő és nem is rémlik a BSG-ből.

Best gunfight ever, sorozatban legalábbis biztosan.