- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pro Koryak
addikt
válasz
volandy #80898 üzenetére
Mivel bírod a koreait:
Little Women
A szokásos keserédes sors, a szokásos aranyos, szerethető karakterek + egy kis rejtély. -
Pro Koryak
addikt
válasz
volandy #80777 üzenetére
The Lørenskog Disappearance
Megtörtént eseményt mutat be, mesél el 3 nézőpontból.
Megoldást ne várj, mert nincs lezárva az ügy, eddig nem derült ki mi történt valójában.
Lehet lassú, unalmas lesz, nincs nagy csinnadratta, de én szeretem a valós eseményeken alapuló sorozatokat, filmeket egyszerűen, minden felhajtás nélkül bemutatva. Ez pont ilyen. Az Åremorden mesénél szerintem jobb, érdekesebb. -
Pro Koryak
addikt
válasz
volandy #80771 üzenetére
"most született meg a gyereke"
Ja, éppen emiatt már csesztetik egymást...
Tényleg nem tudom ebben a sorozatban mit láttok, amitől jóHa skandináv, akkor inkább a Deadwind, Chestnut Man, ez még fent van NF-en, és nem 3 rész alatt csapják össze + tényleg nem tudod ki a tettes és miért.
-
-
Pitterix
őstag
válasz
volandy #80451 üzenetére
Nagyon jó sorozat volt.
Ez olyan hatással volt rám, hogy a mai napig eszembe jut.
Én 2. évadról nem tudok.
Amit most nézek, abban megemlítik, hogy Dél-Koreára mennyire jellemző az ilyen erőszak.
Gyeongiroun Somun-A démonvadászat mestersége, bár ez fantasy is.[ Módosította: radi8tor ]
-
KISDUCK
addikt
válasz
volandy #80453 üzenetére
Uncertainty surrounds the possibility of The Glory Season 2 due to allegations against the director.
The potential absence of Lee Do-hyun, who plays a crucial character, due to military service further complicates the chance of a second season.
The finale of Season 1
.sets the stage for a compelling continuation of the story, focusing on Dong-eun and Yeo-jeong's joint pursuit of justice within the prison walls A 2. évad még nincs megerősítve. Ez még tavalyi hír. forrás
-
Tasunkó
őstag
válasz
volandy #80451 üzenetére
Köszi
Már láttam. Más koreai sorozatok is dolgoztak az ügyön, de ennél már képbe került, hogyha választani kéne a 2 korea közül, lehet hogy az északiba mennék inkább
. Persze asszem mégse, de nem lennék biztos a dolgomban mint régen. Ők szerintem észre sem veszik, de még a jók is pszihopataként működnek, csak olyan pszihopaták akik kizárólag és fanatikusan jó dolgokat tesznek. Persze van egy olyan koreai mese üzenete, hogy aki céltudatos és küzd annak esélye lesz szembeszállni az igazságáért, de elszólás szintjén látszik az elesett társadalmi réteg, néha akaratlan, néha meg tudatos ábrázolásákor, hogy ez csak egy Batman kaliberű szuperhős narratíva, amit ha nem akarnak pofátlan nagyot hazudni, akkor tényleg szükséges a kriptonit, meg a pókcsípés egy kiegyelítettség esélyét megengedő küzdelemhez. A 8-at ha alulról is de megadnám neki, mert nyugatiasabban folyt, mégha kicsit komótosan is, annyira nem érződött hogy ázsiai, és izgalmas tudott lenni.
-
Pitterix
őstag
válasz
volandy #79608 üzenetére
Az átlagnál feljebb helyezném a sorozatot. Vannak hibái, mint már említettem, de nem azok a nagyon idegesítőek.
Nekem nagyon bejön, ahogy nyomoz Cross.Ahogy emlékszik kis részletekre, összerakja fejben, átgondolja. Azért kicsit fura volt, hogy későn jön rá így is pár dologra. Nancy nénire én is kissé későn kezdtem el gyanakodni, úgyhogy ezt megértem. Ezt a rasszista dolgot kissé másként látom. Igen, nyomják a színes bőrűeket, de nem jött át, hol van az, hogy a fehér a rossz.
Az benne van érezhetően, hogy nem minden néger bűnöző. S, ezt is próbálják tudatosítani talán.....Főleg, hogy a rendőr néni kissé gúnyosan mondja, hogy a szivárvány összes színe jelen van. S, mit ad Isten, egyből ráközelítenek a meleg keleti származású rendőrre. -
Soulfly842
addikt
válasz
volandy #79416 üzenetére
Halálos fogás (Deadliest Catch ). A legtöbb Discovery, TLC, stb sorozat fent van a Maxon.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
volandy #79100 üzenetére
Hja, fasza, amikor az emberek magánélete nyilvánosságra kerül, ki mikor kivel kit csalt meg, több minden szólhatna az online élet veszélyességeiről . Mai világban kb mindenki online ismerkedik. Tarthatnának ismeretterjesztő órákat már iskolákban is erről, mert ész nélkül oszt meg nyomul mindenki online.
-
KISDUCK
addikt
válasz
volandy #78532 üzenetére
Amit írok az spoileres lesz:
Hat ide tartozó személy vagy 3 pár van a sorozatban és mivel nem az lmbtq a fő témája ezért szerintem ez ekkora mértékben nem ide való. Az első a börtön igazgatónő és felesége, majd egy titkos szerető páros egy cellábból és az egyik karakter még árja is míg a másik ázsiai, majd kiderül az egyik nagyon fontos karakterről az évad végén hogy ő is meleg. Ha leszorították volna 1 ilyen kapcsolatra akkor azt mondom hogy oké, 2 már necces és a cellatársas szerintem szarul is volt kivitelezve a 3. meg indokolatlan volt. Szerencsére nem volt lásztofász jellegű nézhetetlen erotika, sem csók emlékeim szerint.
Maga sorozat témája nagyon érdekes. Ha véleményt kell alkotnom az első évadról, akkor azt mondom hogy tetszett. -
-
ViZo72
tag
válasz
volandy #76205 üzenetére
Köszi a véleményt, így már jobban bele merek kezdeni.
"Beletekergettem" egy kicsit eddig is de olyan fura volt, nem jött át a stílus, hogy ezt én szeretném nézni.
A The Glory-t néztem korábban az tetszett. Aztán volt még valami másik koreai (már címe sem rémlik) az inkább csak olyan közepes, felejthető élmény volt, remélem ez annál többet nyújt majd Nekem is. -
negyven2
veterán
válasz
volandy #74517 üzenetére
Bár hivatalos bejelentés még nem történt, de tavaly márciusban már lehet találni megbízható forrásokat, hogy lesz 5. évad.
Az Apple TV+ (elvileg) berendelte a For All Mankind 5. évadját. (Erre még hivatalosan nem került sor, de az S5 megjelent a Entertainment Identifier Registry-ben, ami korábban megbízható infóforrás volt.)
-
Frod
addikt
válasz
volandy #74517 üzenetére
Egyelőre nincs hivatalos hír, de fél perc Google kereséssel ezt te is megtalálod.
-
válasz
volandy #74031 üzenetére
Köszi, teljesen felcsigáztál! Most még van 2 és fél rész hátra a The english-ből, így még lehet ha ma este rákezdek erre is
Fasza amugy a sorozat, de nem elég nyers, nekem túl mesterséges és patyolat tiszta, mintha csak a díszlet és ruhák emlékeztetnének a stílusra és a környezetre.¯\_(ツ)_/¯
Amúgy nézeti magát... -
válasz
volandy #73382 üzenetére
https://subtitlefix.com/index.php
Ezzel kb mindent online meg tudsz csinálni, ami baj lehet a feliratokkal, tehát:
- sub és srt formátum között konverzió
- kettévágni, összefűzni
- gyorsítani, lassítani (felirat FPS)
- késleltetni, siettetniGagyin néz ki az oldal, de működik.
-
makoss
veterán
válasz
volandy #73305 üzenetére
Az a rész nekem sem tetszett de nem sokat van
#73307 radi8tor Érdekes, hogy
csak a jövőben tér magához, a többi idősávban már halottan érkezik #73308 Janaboy A nem túl távoli jövőben minden lehetséges
Ha azt nézzük 1993-ban ez a 2023-as év is igen érdekes lenne!
Internet, mobiltelefon, önjáró autó, stb
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
volandy #73305 üzenetére
Nem tudom, amint megláttam áttekertem.
Viszont volt egy kérdés a fejemben tegnap mikor megnéztem. De már elfelejtettem.
Ja igen!
Miért
halt meg általában az időutazó szemen lőtt pasi, ha másik alkalommal (legalább 2x) nem halt meg? Azért, mert nem kapott orvosi ellátást földön fekve? -
válasz
volandy #73082 üzenetére
Vortex / Örvénylés (2023)
Köszi az ajánlást, tényleg nagyon jó... ill. jól kezdődik. Az első epizód remek, mind a lélektani aspektusokat, mind a közeljövőt (2025-ben vagyunk), mind az remekül rajzolja fel. Sajnos a 2. résztől kezdve az"időlyukat" vonulatban hibát hibára halmoznak az írók, és hogy emiatt ne csússzon teljesen szét a történet és aidőutazós , szerencsétlen karakterekkel rendszeresen orbitális hülyeségeket csináltatnak. Amikor meg éppen nem kell toldozni-foltozni, akkor kitűnő karakterizációt kapunk, nagyon jól összerakott motivációk mentén, kiváló morális dilemmákkal. A krimi-vonal is egészen jól tartja magát sokáig, azkauzalitás kitűnően össze van rakva, sajnos aelső csavar sokkal kevésbé, ott megint érződött ugyanaz a töketlenség, mint azmásodik csavar kapcsán. Aztán a befejezés szerintemidőutazósdi lett, még a hihetőség határán, de éppencsak. Ettől függetlenül atúl optimista zárójelenet tetszettkissé érzelgős
Ebben a sorozatban simán benne volt egy 9 pont - sajnos a sok irritáló hiba szinte minden epizódot élvezhetőségét lehúzta. Még így is megszavazok neki egy 7-est, szóval mindenképp érdemes megnézni - csak hát, ahogy már sok sorozatra írtam, ebben jóval több volt...#értékelés
-
válasz
volandy #73114 üzenetére
Newsroom S01 és Kominsky Method S01-S02 biztosan előtte van. Dark 2. szezon is sanszosan.
Emellett van pár, ami hasonló, és a "melyik jobb" függ az aktuális hangulatomtól, meg még ki tudja mitől - csak hogy egy extrémnek tűnő példát mondjak, télen nézve vszleg azt mondanám, a Trapped első két évada jobb, nyáron meg inkább az 1883 nyerne.
Aztán ott van a két top-kategóriás könyvadaptáció, a Good Omens (első szezon) és a Three-Body, azok is kb. ez a kategória. Szóval felső polc, de nem mindenek felett. -
mephi666
nagyúr
válasz
volandy #72890 üzenetére
én a végén a monológot úgy vettem ki, hogy
igazából keresi az igazi önmagát és ezt boncolgatja... annyi irányba meg kellett felelnie, hogy elnyomott magában mindent... most pedig felszabadult, megírta végre a könyvet, amit régóta tervezett és úgy érzi, hogy övé a világ...
kicsit kiszámítható volt azért nekem a sorozat: gondoltam, hogy a piros esőkabátnak még szerepe lesz és nem hagyja ott a ziccert, hogy a férj fejéhez vágja, hogy "igazából őt akarta lelökni a szikláról"egyedül a leszbi vonalat éreztem totál feleslegesnek meg az ilyen szintű "kicsinyes bosszút" ...az meg nem fért volna be, hogy a fickót is megöli: az már gyanús lett volna, hogy rövid időn belül 3 halott a nő körül...
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
volandy #72103 üzenetére
Ajánlásod alapján kezdtem bele, nagyon nem bántam meg!
Furcsa környzetben játszódó triller-krimi, angol módra.
Nekem tetszett, érdekes, látványos, részben CSI-s, enyhe Bárányok hallgatnak beütéssel.
A sok mai divatos, de ugyanakkor nulla sorozat után felüdülés volt megnézni.#Értékelés:
10/8 -
válasz
volandy #72830 üzenetére
Sorjonen (Peremvidék), ez első évad szerintem remek volt^^ A későbbiekben is tetszett a fura szerkezet, hogy van ügy ami 2 rész alatt megoldódik, van ami sok rész alatt, mert üdítő újítás egy nyomozós sorozatban, egyszerűen csak nálam kifulladt a sztori és félbehagytam valahol a (spoiler jön)
kicsit ergya lett.saját házukban túszejtős több részes dolognál, -
KISDUCK
addikt
válasz
volandy #72606 üzenetére
Ja, állat lenne minden műfajnak külön topik és amikor az ember benéz akkor meg:
Amúgy is uborka szezon van már jó sok éve, normális tartalmat nehéz találni, néha előbukkan egy-egy gyöngyszem. Most hálivúdban megy a sztrájk, minden tolódik, amúgy se kár értük egy-két folytatást leszámítva, bár így még kevesebb sorozatról lehet beszélni a topikban.
bónusz: filmes topikba dobj fel egy tenetes kérdést -
WayneGace
őstag
válasz
volandy #72605 üzenetére
A szerintem nézhető kategória nem egy velős ajánlás. Egyébként nyilván arról alakulhat ki párbeszéd, amit többen is láttak, néznek. Lehet ajánlani több jó sorozatot, koreaiak például tudnak újat mutatni. Viszont, ha a topic látogatók közül talán 2-3-an nézik nem is azonos időben, akkor nem vaszínű, hogy ki fog alakulni róla részről részre történő beszélgetés.
-
válasz
volandy #72515 üzenetére
Ha többen írjátok...nemrég majdnem rácuppantam, de a kép alapján hanyagoltam is... Valahogy ez az 1bélhugi gyakorta van ilyen mindenkitleverek szerepben meg egész szigorúan is tud nézni, de annyira komolytalan teljes menetfelszereléssel 42 kilós csonticsajokat kommandózni látni.
OK, hogy nem lehet minden ilyen szerepbe Gina Karajnő-t berakni, de valahogy hihetőbb, hogy tényleg le tud győzni gonoszokat is.
Itt azért nem kell fogni az embernek a fejit, amikor üt valakit...
-
válasz
volandy #72264 üzenetére
Tudtommal nem terveztek, pedig nekem is tetszett. Úgy néz ki, hogy ránk bízták a befejezést....fejben.....
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
volandy #71054 üzenetére
Olivia Colman és David Tennant nagyon vitték a pálmát. Én innen ismertem meg Jodie Whittakert is, az ő szereplése is nagyon tetszett, csak aztán a Doctor Who-ban megváltozott a képem róla ami kaszához vezetett, bár valószínűleg nem az ő hibája, hanem inkább az íróké...
-
válasz
volandy #50429 üzenetére
Nemrég fejeztem be a The Valhalla Murders - t.
Szeretnék kérdezni vele kapcsolatban, nekem valami nem állt össze a végén.
Aki nem látta, ne olvasson bele a spoilerbe!
Az államügyésszel végül mi történt? A híradóban azt mondják, nem került elő a holtteste. Ezek szerint megléphetett. Viszont akkor így nem teljesen lett lezárva az ügy. -
remi67
tag
válasz
volandy #65081 üzenetére
Az "eredeti" Bosch sztem is jobb mint a "spinoff", de nincs ordító különbség, tűrhető a Legacy is.
A Shetland úgy 3 évadig volt igazán jó, azóta inkább lefelé megy, folyamatos önismétlések, növekvő mennyiségű píszí, stb.
Azért lehet még ezt az évadot megnézem, majd ha kimegy végig és be lehet darálni,kíváncsi vagyok milyen formában írták ki Douglas Henshall-t (meg persze a karakterét) aztán valószínűleg dobni kell, az új főszereplő vélhetően ultrapíszí lesz, amennyire tudom még nem publikáltak nevet. -
Yodamest
veterán
válasz
volandy #63804 üzenetére
Á hideg is kirázott ezektől az idézetektől, csodálatos tényleg, hallom ahogy olvasom a színésznő hangján fú... először láttam, de tuti nem utoljára, sorozatot még nem néztem újra, de ennek az lesz a sorsa.
Nah ebből felocsudva, hát kb amiket írtam a Banshee, Cobra Kai, illetve még akkor mondanám szintén minisorozatként a Vezércselt, az is igencsak megindító volt. Ezekre mondanám, hogy nálam tökéletesek, de ezenfelül volt sok jó, pl. japán vonalon az Alice in borderland is egy igazi meglepetés volt, nyilván a most is futó The Boys is remek, Peaky Blinders első 3 évada is nagyon tetszett, utána már nekem elindult a lejtmenet, új évadot pedig már lehet meg sem nézem. Squid game is végig lekötött jó volt, Ozark is kb mint a Peaky, egy ideig nagyon tetszett, de aztán már ott is elindult a lejtmenet, az új évad pedig ugyanúgy ott is felejtős lesz. Ted Lasso és a The morning show is nagyon jó volt.
Majd ránézek amiket írtál azokra is, ha az 1883 neked is ennyire bejött akkor csak nem ajánlhatsz rosszat.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3018
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest