Hirdetés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Egy picit olcsóbb lesz a Google Pixel 10a
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
VágniValó
üzenetére
+ lemmy9: nekem ezt az agyam jótékonyan kitörölte, de ja, mintha rémlene valami most hogy így leírtad
Jó hát egy ilyen szinte "kötelező kör" már-már kikerülhetetlen, de csak annyit akarok mondani hogy globálisan a sorozatra nem volt jellemző úgy, mint sok másiknál amikor a főszereplőkkel tolják a pofánkba. -
-
itroh
tag
válasz
VágniValó
üzenetére
Én tudom, csak azért írtam, hogy a Deadwood 20 éves sorozat és már akkor is lehetett volna woke-t kiabálni. Nem tettük mert nem volt divat. Attól még a jelenség nyilván zavar, ha túlzó méreteket ölt/indokolatlan.
Miközben írom a választ agyalok hogy mi lehett a woke, de a feminista is meg lett jegyezve, talán van benne valami.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
VágniValó
üzenetére
A Deadwood sorozatot mindenki látta már, gondolom ezerszer.
Nekem szerencsére annyira rossz memóriám van hogy úgy tudom újra nézni most, úgy mintha nem is láttam volna. Eszembe jutnak emlékek,foszlányok róla, beugranak jelenetek miközben nézem, de nem úgy mint másnak hogy na jön ez a jelenet és tudom hogy követi ezt az, azt amaz stb.
Szóval tök jó dolog a rosszban, hogy újra tudom most nézni és élvezni a Deadwoodot.
Elképesztően jó. Minőségi soroztat, a sztori fenomenális. Minden fontosabb szereplő nézete, szempontja kap jelenetet.
A kultúra belesűrítve, a káromló ékes szavak csak megszépítik az egyébként prózai, shakespeari stílusban előadott nyelvezetet, amit, gondolom a szinkron, ha van, sose hallottam,
vagy a feliratok leegyszerűsítik, a lényegét eltakarják.
Úgy tudom, hogy azért nem lett folytatva mert sokba került. -
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
VágniValó
üzenetére
The Task (2025)
Sose írtam róla, de ott az HBO-n a The Task...szeretni akartam de teljesen felb@szott.
Na hát ugyanezen a véleményen vagyok én is. Végigszenvedtem bár nem tudom minek. Még tekeréssel is egy nagy 0 ez. Egyszerűen nincs mit benne szeretni, pozitívként kiemelni. Kiszámítható, gagyi, lassú... rengeteg időhúzó párbeszéd és jelenet van benne, a fél évad simán kivágható lehetne és még úgy se maradna ki semmi fontos történés... utálom az ilyet. Szerencsére csak 8 részes, de akkoris, undorító az ilyen időt lopó semmimondó sorozat, mondtam már? Legalább lett volna izgalmas, vagy egy jó karakter benne, esetleg 1-2 sötéthumor vagy valami.. de semmi.
-
freeland0806
aktív tag
válasz
VágniValó
üzenetére
Nem túl nagy eresztés szerintem.. eddig 5 részt láttam. Mostmár végignézem, hátha javulni fog az összkép, de nekem a mellékszálak és a valóságtól való túlzott elrugaszkodás
nálam eléggé élvezhetetlenné teszi a sorozatot. Persze tudom, ez nem egy dokumentumfilm, nem kell, hogy 100 %ig megfeleljen a valóságnak, de ezekkel a mellékszálakkal mégiscsak mintha valami horrorfilmes dokunak akarna tűnni.például az hogy volt barátnője Gainnek egyáltalán nem igaz A Norman Batest játszó színészt, hogy meleg volt pl tök értelmetlen volt belerakni. Hosszú perceket áldoztak arra, hogy ő meleg és nem akar az lenni. De a történet szempontjából ennek mi értelme volt? -
bagyulajuve
addikt
válasz
VágniValó
üzenetére
eddig az első részt néztem meg, de nem hidaltam le tőle, hátha jobb lesz - a főbb színészi játék remekek, azt meg kell hagyni, de a történet vezetése kissé fura,
még akkor sem, ha hatással volt Ed-re (bár lehet ez is kitalált)meg ez a náci vonal is eléggé nem odaillő volt, -
NyalokAA
senior tag
válasz
VágniValó
üzenetére
6 részt megnéztünk a hétvégén . Én azt mondanám , hogy a netflix most szintet lépett. Láttam már pár beteg művész filmet és gyomorforgató horrort , de ez
. Két részenként szünetet tartottam és inkább valami vidámabb dolgot kerestem. Nagyon érdekes , hogy ami 100 éve még pszichés betegséget váltott ki és az emberi elme egyszerűen nem tudta befogadni . Arra ma már gyakorlatilag legyintünk esetleg közömbösen tovább sétálunk. Az emberi közöny mára félelmetes méreteket ölt. Nézem az Imdb 6-7 pontokat ez inkább a gore-nak szólhat. A 2. évad egy unalmas semmi ehhez képest és magasabban áll ?!
Nekem:
The Jeffrey Dahmer Story 8 pont
The Lyle and Erik Menendez Story 6 pont ( és akkor jó szívű voltam )
The Ed Gein Story 8-9 pont között egyensúlyoz és nem hinném , hogy az utolsó 2 részre sokat esne.Charlie Hunnamet a Sons of Anarchy óta csipázom és itt is ott van a szeren.
-
-
Pro Koryak
addikt
-
paatrick
őstag
válasz
VágniValó
üzenetére
Az Alien 1-ben a kapitány a múltban a Tyrell Co.-nak dolgozott ami a Szárnyas Fejvadászban a replikánsokat gyártja
ez csak pár másodperce villan fel, de amúgy a technológia amit használnak is közös. Akkoriban lehet hogy költségcsökkentésként indult újrahasznosítani a díszletet:
De később Ridley Scott nyilatkozott olyat hogy: "az alien 1 legénysége végül is hazafele tart és lehet pont oda ülnének be egy étterembe ahol Deckard is evett"Prometheus extrákban van utalás arra hogy az ökörlétet kereső Weyland mentora Tyrell lehetett.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
VágniValó
üzenetére
Hehe most én is átolvastam ezt, vicces ezeket összegyűjtve látni.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
VágniValó
üzenetére
Nem volt rossz, de sok helyen gagyinak éreztem a megjelenítést.
Több alkalommal abba akartuk hagyni a sok homoszexuális jelenet miatt, végül ezeket a részeken beletekerve, nehezen, de túllendültünk.
Összességében egy nézhető, de sok helyen kevésbé kidolgozott, mondhatni felületes történet-vezetés jellemezte.
Anthony Hopkins szinte 5 percet játszik benne, nem emiatt kell megnézni szerintem, hanem amiatt, mert ezen hibák ellenére a mostanság megjelenő kínálathoz képest még így is a jó kategóriába tartozik.
-
-
negyven2
nagyúr
válasz
VágniValó
üzenetére
"Jó pár Zorro-sorozat van készülőben, de elsőként az érkezik meg, ami a spanyol nyelvű régiókban, és pár angol nyelvűben a Prime Video-n mutatkozik be január második felében. Minden más piacon egyénileg értékesítették a sorozatot, így nálunk az RTL szerezte meg, remélhetőleg hamar kapunk premiert."
-
arcitec
addikt
válasz
VágniValó
üzenetére
Itt megtalálod mindenképp, ahogy írtam is [RTL +]
Na meg ahogy látom van akinek nem jött be, de az csak egy vélemény.
Mindenképp szórakoztató, ellenben ha valaki a realitást keresi "erősen" benne az ne nézze. de ismétlem az eredendő Zorro mennyire realisztikus?
Hát kb ez is annyira, egy kicsi csavarral...
-
AD4MINATOR
nagyúr
-
válasz
VágniValó
üzenetére
Hát elmehet mindegyik a 'csába de komolyan. Trailer-ben ott az Amazon Prime logó, imdb-n is erre nincs fent? Most kerestem rá, és nem dobja ki az Amazon.
Az hogy jelenleg 3 szolgáltatásom van túlzásnak tartom, és a SKY-t nem fogom megújítani, amint lejárt az egy év, viszlát.
-
válasz
VágniValó
üzenetére
Na erre kíváncsi leszek. A Boszorkányszög az első a Harry Hole sorozat "nagy menetelésében" - a Kísértettel bezárólag 5 zseniális regényt tett le Nesbø az asztalra. Persze a Hóember filmen láttuk, milyen könnyen és milyen nagyon el lehet b***ni egy kb. tökéletes könyv adaptációját, de a sorozatműfajból adódó bővebb keretek eleve egy csomó problémát megoldhatnak, amikkel a Hóember nem tudott megbirkózni.
Nesbø showrunnerként nagyon kétélű dolog - nyilván előny, hogy a regények mögötti agy húzogatja a szálakat, viszont ebben nincs érdemi tapasztalata, úgyhogy nagyon kell támaszkodnia a rendezőkre és az írókra.Mindenesetre érdeklődve várom, egy esélyt biztosan kap.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Le Mans Ultimate
- Robotporszívók
- Arc Raiders
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az elmúlt 30 év legjobb processzorai
- Mini PC
- További aktív témák...
- Apple iPhone 17 Pro Max 512GB / 36 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman S2 TG FSP 700W
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Jó hát egy ilyen szinte "kötelező kör" már-már kikerülhetetlen, de csak annyit akarok mondani hogy globálisan a sorozatra nem volt jellemző úgy, mint sok másiknál amikor a főszereplőkkel tolják a pofánkba.

. Két részenként szünetet tartottam és inkább valami vidámabb dolgot kerestem. Nagyon érdekes , hogy ami 100 éve még pszichés betegséget váltott ki és az emberi elme egyszerűen nem tudta befogadni . Arra ma már gyakorlatilag legyintünk esetleg közömbösen tovább sétálunk. Az emberi közöny mára félelmetes méreteket ölt. Nézem az Imdb 6-7 pontokat ez inkább a gore-nak szólhat. A 2. évad egy unalmas semmi ehhez képest és magasabban áll ?!

Janaboy