Hirdetés
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Farkassacred
őstag
válasz
VágniValó
üzenetére
Nekem semmi bajom nem volt a sráccal. De mi tökéletesek vagyunk..
Eleve alig van nézhető sorozat ebben a műfajban, én már annak örülök ha a sárkányok házánál kicsit jobbat kapunk.
A Rings of Power második évada se tetszett már. Konkrétan ha nem veszem alapul ezeket a Trónok harca szálakat kihalt kategória. -
-
OgreImre
senior tag
válasz
VágniValó
üzenetére
Nekem a napokban dobta fel a youtube Dequitem csatornáját, gondolom azért mert sok GoT tartalmat kezdtem nézni és még az "Az utolsó párbaj" című filmmel kapcsolatban is kerestem. A csatornán bemutatott küzdelmek valószínűleg közelebb állnak a valósághoz mint a hollywoodi koreográfiák.
-
stoon
addikt
válasz
VágniValó
üzenetére
szerintem azért kibújtak ,a sisakos jelenetekkel, az abszolute favoritból, nem rossz de a jó nem ilyen, 5 részből van 1 amiben történik is valami ez azért nem egy vásziszdász még. tetszeni tetszik de mos kb az alulpontozásom kezdik felfele húzni ......de ettől mégy nem lessz 10pontos
, valószínűleg most lessz pár levezető rész amit kb az első 4 el eggyüt ki lehetne hagyni a sorozatból..... persze túloztam kicsit ,de aki nem követi az tudja mire számítson, mert az eddigi 5 ből 1 rész ami ér valamit, a kosztümözés jó, a színészi játékra még várni kell, ez csak a bemelegítő volt , de ne legyen igazam már hűtik az elkövetkező részekkel az évadot..... 
-
-
Rigormortiis
veterán
-
arcitec
addikt
válasz
VágniValó
üzenetére
Kellett írnom mellé a dokumentum filmet is, mert látom félreértetted. Mint film nem tetszett, ennél jobban nem tudom, hogy ki kellene kifejteni, mert azt is leírtam miért nem többek közt, de a színészi játék sem volt számomra hiteles, inkább mentek a környezeti és tárgyi hitelességre és úgy is maradtak. Bőven elég lett volna max egy 2 órás film
- mint lásd Rush - és talán még élvezhető is lett volna és ismétlem itt nem az F1 -hez képest hiteles vagy nem hitelességről van szó, hanem mint filmről, langyos, unalmas hiteltelen szereplői megformálással stb ...
-
-
Cs1csó
titán
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
VágniValó
üzenetére
+ lemmy9: nekem ezt az agyam jótékonyan kitörölte, de ja, mintha rémlene valami most hogy így leírtad
Jó hát egy ilyen szinte "kötelező kör" már-már kikerülhetetlen, de csak annyit akarok mondani hogy globálisan a sorozatra nem volt jellemző úgy, mint sok másiknál amikor a főszereplőkkel tolják a pofánkba. -
-
itroh
tag
válasz
VágniValó
üzenetére
Én tudom, csak azért írtam, hogy a Deadwood 20 éves sorozat és már akkor is lehetett volna woke-t kiabálni. Nem tettük mert nem volt divat. Attól még a jelenség nyilván zavar, ha túlzó méreteket ölt/indokolatlan.
Miközben írom a választ agyalok hogy mi lehett a woke, de a feminista is meg lett jegyezve, talán van benne valami.
-
válasz
VágniValó
üzenetére
A Deadwood sorozatot mindenki látta már, gondolom ezerszer.
Nekem szerencsére annyira rossz memóriám van hogy úgy tudom újra nézni most, úgy mintha nem is láttam volna. Eszembe jutnak emlékek,foszlányok róla, beugranak jelenetek miközben nézem, de nem úgy mint másnak hogy na jön ez a jelenet és tudom hogy követi ezt az, azt amaz stb.
Szóval tök jó dolog a rosszban, hogy újra tudom most nézni és élvezni a Deadwoodot.
Elképesztően jó. Minőségi soroztat, a sztori fenomenális. Minden fontosabb szereplő nézete, szempontja kap jelenetet.
A kultúra belesűrítve, a káromló ékes szavak csak megszépítik az egyébként prózai, shakespeari stílusban előadott nyelvezetet, amit, gondolom a szinkron, ha van, sose hallottam,
vagy a feliratok leegyszerűsítik, a lényegét eltakarják.
Úgy tudom, hogy azért nem lett folytatva mert sokba került. -
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
VágniValó
üzenetére
The Task (2025)
Sose írtam róla, de ott az HBO-n a The Task...szeretni akartam de teljesen felb@szott.
Na hát ugyanezen a véleményen vagyok én is. Végigszenvedtem bár nem tudom minek. Még tekeréssel is egy nagy 0 ez. Egyszerűen nincs mit benne szeretni, pozitívként kiemelni. Kiszámítható, gagyi, lassú... rengeteg időhúzó párbeszéd és jelenet van benne, a fél évad simán kivágható lehetne és még úgy se maradna ki semmi fontos történés... utálom az ilyet. Szerencsére csak 8 részes, de akkoris, undorító az ilyen időt lopó semmimondó sorozat, mondtam már? Legalább lett volna izgalmas, vagy egy jó karakter benne, esetleg 1-2 sötéthumor vagy valami.. de semmi.
-
freeland0806
aktív tag
válasz
VágniValó
üzenetére
Nem túl nagy eresztés szerintem.. eddig 5 részt láttam. Mostmár végignézem, hátha javulni fog az összkép, de nekem a mellékszálak és a valóságtól való túlzott elrugaszkodás
nálam eléggé élvezhetetlenné teszi a sorozatot. Persze tudom, ez nem egy dokumentumfilm, nem kell, hogy 100 %ig megfeleljen a valóságnak, de ezekkel a mellékszálakkal mégiscsak mintha valami horrorfilmes dokunak akarna tűnni.például az hogy volt barátnője Gainnek egyáltalán nem igaz A Norman Batest játszó színészt, hogy meleg volt pl tök értelmetlen volt belerakni. Hosszú perceket áldoztak arra, hogy ő meleg és nem akar az lenni. De a történet szempontjából ennek mi értelme volt? -
bagyulajuve
addikt
válasz
VágniValó
üzenetére
eddig az első részt néztem meg, de nem hidaltam le tőle, hátha jobb lesz - a főbb színészi játék remekek, azt meg kell hagyni, de a történet vezetése kissé fura,
még akkor sem, ha hatással volt Ed-re (bár lehet ez is kitalált)meg ez a náci vonal is eléggé nem odaillő volt, -
NyalokAA
senior tag
válasz
VágniValó
üzenetére
6 részt megnéztünk a hétvégén . Én azt mondanám , hogy a netflix most szintet lépett. Láttam már pár beteg művész filmet és gyomorforgató horrort , de ez
. Két részenként szünetet tartottam és inkább valami vidámabb dolgot kerestem. Nagyon érdekes , hogy ami 100 éve még pszichés betegséget váltott ki és az emberi elme egyszerűen nem tudta befogadni . Arra ma már gyakorlatilag legyintünk esetleg közömbösen tovább sétálunk. Az emberi közöny mára félelmetes méreteket ölt. Nézem az Imdb 6-7 pontokat ez inkább a gore-nak szólhat. A 2. évad egy unalmas semmi ehhez képest és magasabban áll ?!
Nekem:
The Jeffrey Dahmer Story 8 pont
The Lyle and Erik Menendez Story 6 pont ( és akkor jó szívű voltam )
The Ed Gein Story 8-9 pont között egyensúlyoz és nem hinném , hogy az utolsó 2 részre sokat esne.Charlie Hunnamet a Sons of Anarchy óta csipázom és itt is ott van a szeren.
-
-
Pro Koryak
addikt
-
-
-
paatrick
őstag
válasz
VágniValó
üzenetére
Az Alien 1-ben a kapitány a múltban a Tyrell Co.-nak dolgozott ami a Szárnyas Fejvadászban a replikánsokat gyártja
ez csak pár másodperce villan fel, de amúgy a technológia amit használnak is közös. Akkoriban lehet hogy költségcsökkentésként indult újrahasznosítani a díszletet:
De később Ridley Scott nyilatkozott olyat hogy: "az alien 1 legénysége végül is hazafele tart és lehet pont oda ülnének be egy étterembe ahol Deckard is evett"Prometheus extrákban van utalás arra hogy az ökörlétet kereső Weyland mentora Tyrell lehetett.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
VágniValó
üzenetére
Hehe most én is átolvastam ezt, vicces ezeket összegyűjtve látni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- alza vélemények - tapasztalatok
- Yettel topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Windows 10
- Egyre meghatározóbb az internetes életben a Reddit
- További aktív témák...
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Semmi nem történt benne, egyszerűen jó volt nézni.
. Két részenként szünetet tartottam és inkább valami vidámabb dolgot kerestem. Nagyon érdekes , hogy ami 100 éve még pszichés betegséget váltott ki és az emberi elme egyszerűen nem tudta befogadni . Arra ma már gyakorlatilag legyintünk esetleg közömbösen tovább sétálunk. Az emberi közöny mára félelmetes méreteket ölt. Nézem az Imdb 6-7 pontokat ez inkább a gore-nak szólhat. A 2. évad egy unalmas semmi ehhez képest és magasabban áll ?!

Janaboy