Hirdetés
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- IDC: 2025-ben a Huawei megnyerte Kínát, az Apple a világot
- Titan 2 Elite néven érkezik egy újabb BlackBerry-szerű Unihertz
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Tokgyártó leplezi le újból a Galaxy S26 Ultra formáját
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Miklós315
üzenetére
(Devs) (Nem annyira válasz, inkább elmélkedés, de persze egyfajta válasz azért... )
"Irdatlan fantasy-blöff (nem sci-fi)."
Ezt azért lehet vitatni. Ha a teleportálást úgy tálalják, hogy a mágus nyitott egy portált, akkor fantasy, ha viszont Scotty felsugározza Spock-ot, akkor sci-fi. Ebben a sorozatban minden tudományos körítésben van tálalva, szóval ha valami, akkor inkább sci-fi. IMHO. A sci-fi viszont attól fantasztikus, hogy túllép az aktuális tudományos konszenzuson, akár úgy is, hogy nem tűnik reálisnak. Pl. (teleportálás): Tigris! Tigris!"teljes nonszensz (
(az extrapolációs túlzást hagyjuk...)"könyörgök, mi módon számolja ki - milyen betáplált adatból
Ezt szerintem a naprendszerrel lehet szemléltetni, ha valakinek idegen a koncepció. A bolygómozgásokdeterminisztikusak, amire szép példa, hogy ha ismerjük az égitestek pontos helyzetét, akkor pl. előre meg tudjuk mondani évszázadokra előre, hogy hol és mikor lesz napfogyatkozás. Sőt, visszafelé is számolhatunk, és így meg tudjuk mondani, hogy mikor voltak régen, történelmi időben napfogyatkozások, vagy egyéb csillagászati jelenségek (ami gyakran segít is bizonyos történelmi események pontos datálásában). A naprendszer arra is példa, hogy hogyan működik az "extrapolálás": mivel az égitestek (a bolygók pl.) befolyásolják egymás mozgását, ezért már néhány égitest mozgásából ki lehet számolni, hogy hol van a többi. Például így fedezték fel a Neptunuszt és a Plutót, már jó előre kiszámolták, hogy létezniük kell, és azt is meg tudták mondani, hogy hol kellene lenniük, és később valóban sikerült is őket megtalálni a megjelölt helyeken. (Manapság így működik az exobolygó vadászat: általában ott sem látjuk magukat a bolygókat, csak kikövetkeztetjük, hogy ott kell lenniük (pl. egy adott csillag színképének periodikus változása alapján).) A sorozat alaptézise,
hogy a világ determinisztikus, azaz ha kellő pontossággal meg tudjuk mérni egy kezdőállapotát (lásd a hatszögletű kísérleti berendezést a döglött egérrel), és elegendő számítási kapacitással rendelkezünk, akkor ki tudjuk számítani bármilyen későbbi vagy akár korábbi állapotát is. Ez jelenleg egyértelműen sci-fi, mert jelenleg biztos nem tudnánk ilyet csinálni. Laikusként kétféle problémába ütközünk: matematikaiba és fizikaiba. A matematikai rész azt takarja,
mint a három-test probléma, amit az azonos című sorozat remélhetőleg elmagyarázott.) A sorozat ezt úgy oldja meg, hogy felteszi,hogy egyrészt nyilvánvalóan nem rendelkezünk elegendő számítási kapacitással, hogy akár csak a földi időjárást le tudjuk modellezni, másrészt vannak olyan matematikai problémák, amik rosszul modellezhetőek (pl. kaotikusak, mint az időjárás, vagy hogy megépíthető egy kvázi "végtelen" kapacitású kvantumszámítógép. A kvantumszámítógépek már ma is léteznek kezdetleges formában, és azzal kecsegtetnek már most is, hogy számos korábban megoldhatatlan probléma megoldható lesz általuk. A sorozat rögtön az elején utal is erre, hogy pl. a titkosítások, mint az RSA vagy az ECC pillanatok alatt törhetők kvantumszámítógéppel. A fizikai rész nehezebb ügy,
legalábbis egy laikusnak, mint én, mert szerintem a pl. a határozatlansági reláció eleve kizárja, hogy pontosan meg tudjunk mérni bármit, hogy legyen egy kezdőállapotunk, az EPR-paradoxon meg azt mondja, hogy kvantummechanika tényleg valószínűségi alapon működik (azaz nem determinisztikus). Ezt a részt a sorozat szerintem kissé homályban hagyja (vagy nem figyeltem eléggé), de lehet, hogy a folyamatosan lebegtetett sokvilág-interpretáció, pont erre akar megoldás lenni. "Másik nagy probléma az önellentmondás..."
(Itt nem sikerült megértenem, hogy miben is állna az önellentmondás: .)a gépezet pont azt demonstrálta, hogy szimulálható a fizikai világ -
TomDeNemm
csendes tag
RoP S2 E06
szegény Celebrimbor, jól bemindenezett
-
Agatha All Along S01E01-E02
Szerintem egynek elmegy. A She-Hulk-nál jobb egy kicsit, talán a téma miatt is érdekesebb de közelében nincs egy Moon Knight-nak vagy Loki-nak. -
Laraxior
titán
Igaz még nem értem a végére, de érdekelne, hogy kiderül, hogy, hogy neznek ki valójában a nyavalyások?
(3 test probléma)
Nem olvastam a könyvet, ergo semmi infom sincs.
-
KISDUCK
addikt
válasz
negyven2
üzenetére
Hát trailer alapján nekem se tetszik, hogy őszinte legyek. Majd ha kijön belenézek kíváncsiságból, de sok reményem nincs felé. Ausztrál/új zélandi humorról most csak a What we do in the shadow és a yeahmad ugrik be. Mindkettő más féle humor, de mindegyik élvezhető, ellenben az office aus trailerével szemben, de majd meglátjuk mint tud nyújtani egy egész rész.
-
Tasunkó
őstag
válasz
negyven2
üzenetére
Török, románt persze, bizonyára még jobban is szét lehet szedni, sőt, a világ nagy része, akár a franciák is, legalább egyszer már eljátszott poénokat játszanak le újra, amolyan Árpa Atillásan bízva benne, hogy a közönségük nagy részének új lesz a dolog. Shledon figurája a Big Bang Theory-ból, ilyen értelemben jobban feldúlta a világ filmkészletét, mint Dzsingisz Kán.
Lehet hogy jó lesz, persze az benne van, hogy ami a trailerben van az nem mérvadó, csak ezeknek a rosszul értelmezett dolgoknak a megléte, meghatározó a végeredményre nézve. A bongyori csávónak, már eszembe jutott, ugyanaz a frizurája, mint Ricky Gervais-nek volt a Futottak Még-ben alakított sikeres sitcom figurájának. Az ilyesmi lehet utalás, de valószínűbb, hogy csak ad-hoc, még erre is emlékezett a faszi aki belerakta.
Amúgy az lenne az igazi, ha más népek, pont olyan naturalistán belevinnék a sajátos kicsinségeiket, de azt várhatjuk hogy mikor lesz. Ilyen értelemben Ricky Gervais inkább magyar, mint a Tóth János sorozat, de a Breaking Bad is magyarabb problémákat tárgyalt mint bármilyen hazai sorozat. Vagy a Marsra Magyarnál, ami egy távoli Office klón formátum a-kar-na lenni, az angol office sokkal magyarabb, mivel közelebb áll a valósághoz, mint a Marsra Magyar, aminek a valósága tömény fantazmagória. Nagyon nem szokott valamiért sikerülni, részben a gyarmati szerep miatt, hogy ne merüljek nagyon bele, csak itt az ausztrálok épp szem előtt vannak, a bolgárok a négy fal között kb. azt csinálnak amit akarnak, stb. -
negyven2
nagyúr
válasz
Tasunkó
üzenetére
Ez (ha van olyan) Ausztrál humorra épít, amit lehet a világ nagy része nem ért csak ők. De bár már lassan 20 éve és nem ennyire, de anno a US Office-t is temette mindenki, főleg az első évad alapján. Aztán megtalálta a hangját.
De leírom megint. Nem akarom védeni, mert ennyi alapján nekem is nagyon túltolt, nagyon idegen ez a fajta humor. De ettől még lehet hogy jó lesz. Hiába angol nyelvterületű világban játszódik ez a sorozat mint a US Office, attól még ez egy Ausztrál sorozat. És azért észre lehet venni ezeket a különbségeket. Mert pl. egy átlag Kanadai/Ausztrál/Új-Zélnandi (Angol és Írországiról nem is beszélve) sit-comnál látszanak a különbségek. De mivel a világ, és így mi is nagyrészt a USA kultúrkörben szocializálódottunk, sorozatok és filmek tekintetében is, így persze, hogy furcsa az egész.
btw. a többi Office feldolgozás miért nem kapott ennyire negatív online negativitást? Mert szerintem egy török, vagy egy román feldolgozást is simán szét lehet szedni ugyanígy. Vagy azért mert túl török/román, vagy azért mert bár török/román, de nagyon amerikai akar lenni és ekkor a legtöbbször elhasal... lásd Rém rendes család Budapesten, ahol a magát a sorozat magját nem sikerült megérteni a készítőknek, és így a plot teljesen nevetséges lett... -
Tasunkó
őstag
válasz
negyven2
üzenetére
A probléma azzal van, hogy az office uk erőssége, hogy minden szereplő az átlagos látszatát keltette, mert az nem egy különlegesen hülye iroda volt, hanem átlagos, ezért mindenki ráismert a sajátjára. Az amerikai nagyjából tartotta az ívet, de ott már a kényszeres amcsi képmutatás végett, az angolnál méginkább általánosba hajlas helyett, egy középértéknél szimpatikusabb irányt vettek, ami miatt különleges hellyé vált az az iroda,emiatt persze fantasztikussá, pont ellenkező irány mint a humor forrása a koncepcióban, de még rá lehetett cipzározni a hullazsákot.
Namost itt ez az ausztrál, amiben bongyor haja van a csávónak, meg az átlagembertől mindinkább eltérően határozza meg a szereplőit, így végülis az eredeti koncepciónak csak a lényegét nem fogták fel. Biztos jól sikerült, ami maradt, a megbotlik- hasraesik poénok. -
stoon
addikt
Tulsa 2/1
Bonyolódik a helyzet , egyenlőre ígéretesnek néz ki az évad, a hipozott hajú csávó minden filmben utálatos mint "gonosz" szereplő .... szerintem most sem fogom kedvelni
-
-
negyven2
nagyúr
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Amúgy ilyenkor úgy megnéznék egy olyan alternatív világot, ahol a kerék, és a tűzgyújtás feltalálása előtt már feltalálták volna a modernkori social media-t. Mert vajon mit szolt volna a netes nép ahhoz, hogy a hiperszuper Office UK, amerikanizálják? Bár igaz, ehhez nem kell ilyen alternatív dolog, mert sokak szerint a US Office is nézhetetlen és kizárólag az eredeti angol az igazi.
Mert most igazából amit megy ez a dislike, meg komment trollkodás, hogy az Amerikanizált angol Office-ból készül most egy Ausztrálizált változat is, ami lehet, hogy sz*r lesz, de ettől még ez főleg az Ausztráloknak szól...
De erről már volt szó, hogy valahogy az nem volt probléma, hogy ezen kívül még készült jópár adaptáció. -
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Zokogok a kommenteken!
-
negyven2
nagyúr
The Office (Australia) - Official Trailer
Október 18 | Prime Video (legalábbis Ausztráliában és Új-Zélandon) -
gboszi
senior tag
Sziasztok, meg tudja mondani valaki, hogy a Skyshowtime-on a Tulsa King 2. évad feliratos e? Mert ha igen, akkor már ma előfizetek

-
(Devs)
"lehetett volna 3 résszel rövidebb" / "Filmnek jobb lett volna, feszesebben előadva."
Én nem éreztem hosszúnak. (Nem mindig a cél a lényeg, az odavezető út is számít. IMHO. Avagy érdemes-e elolvasni a Száz év magányt, ha 8 oldalban össze van foglalva a 111 híres regényben...)
"Viszont a
szálnak volt jelentősége? Lily cselekedetét befolyásolta?"kémes Ez adta az alapkonfliktust, így került Lily a képbe. Ezt én jelentősnek érzem... A következő pár rész pedig éppen arról szól, hogy Lily miként reagál. (De lehet, hogy nem értem a kérdést.) A szál pedig visszaköszön később, amikor a
Lily-t. Az akkor elhangzó párbeszéd szerintem kimondottan fontos a későbbi történések szempontjából."hajléktalan" megmenti "
, hogy elmenjen a Devs-be?"Jamie és Kenton halála miért kéztette arra Nyilván
, hogy mi fog történni.bosszút akart állni. Vitt magával egy pisztolyt. Kenton nyilván nem izgatta, de a Devs most vette el tőle a második kedvesét úgy, hogy Katie és Forest tudták (És/vagy: már az első barátja halálakor is tudni akarta, hogy miért. És nyilván most sem érzett másként. És választ nem kaphatott máshol.) "
cselekedete? Miért?"Stewart Stewart-ék aznap befejezték a munkát. Ergo tudták, hogy rájuk többé igazából nincs szükség, így nem vonatkoztak rájuk a szabályok, és/vagy már nem volt túl nagy jelentősége. Azaz ők is megnézték, hogy mi fog történni aznap. (Ezt Stewart el is mondta Forest-nek.) Stewart minden bizonnyal látta, hogy mi történt(történik) Lyndonnal, a barátjával, és nyilván azt is látta, hogy mi fog történni a zsilipnél. Azért ácsorgott ott, hogy végignézze, mint egyfajta igazságszolgáltatást. Amikor pedig nem az történt, akkor a saját kezébe vette. Ezért mondta, hogy "meg volt írva." "Aztán bejön a
tézis."Deus/Isten Nem érzem, hogy ennek bármi köze lenne a
.valláshoz Kb. ehhez tudnám hasonlítani.(Leon Lederman írt egy könyvet az Az isteni a-tom címmel (The God Particle). )(Tömény atomfizika, amúgy. Viccesen.) (Igen, tudom, hogy két és fél éve volt.
) -
radi8tor
MODERÁTOR
-
paatrick
őstag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Elvileg igen: Fear the Walking Dead
Nem emlékszem hogy ennyire tervezték vagy a katasztrofális értékelés miatt közben kaszálták el. De a sorozat jellegéből adódik hogy igazi lezárás nem is lehet.
-
volandy
senior tag
The Thaw(Enyhülés)Dráma|. Lengyel thriller.
Egy fiatal nő holttestét fedezik fel a jeges folyóban. Egy rendőrnő nulla élettel, csak a munka, a munka, sok hasonló lehet... Aztán ahogy rájönnek, hogy az egész életük idejét elpazarolták a munkára, teljesen feleslegesen.A nyomozást az a nyomozónő vezeti, akinek a férje is nyomozó volt, de öngyilkosságot követett el. A történet jó nagyon, nem annyira pörgős, de éppen tartja a szintet, hogy ne lankadjon a figyelmünk.
A híd (Bron/Broen) óta a skandináv, vagy stílusában hasonló sorozatok nálam is előnyt élveznek. Hangulatában megkapunk mindent, ami egy jófajta északi thrillerhez kell. Téli környezet, jeges víz, sötét erdő. A nyomozónő is különc, munkamániás. Puff neki.Természetesen egyedül neveli a kislányát, de azért a papi (após) és nagyi (anyja) is szerepet kap. Már a felütés is érdekes, a férje halála ügyében is nyomoz az ügyészség - hivatalosan öngyilkosság. Ebben a hangulatban megy vissza az őrsre. A főnöke szabadságolná inkább, de a nő hajthatatlan, dolgozni akar, így egy épp befutó ismeretlen holtestes üggyel tenné parkoló pályára. Ám csakhamar kiderül, az ügy kiemelt lesz, mert a közismert főügyész lánya az áldozat. A nő meggyilkolása előtt egy kislánynak adott életet. Vajon a csecsemő életben van? Ha igen, hol és kinél lehet? Miért nem jelentkezik, aki a gyermeket elvitte? Alapvetően ennyi a történet. És ennél több nem is kell. Előkerül a főügyész egy korábbi esete is. A szereplők játékára panasz nem lehet, bár nem kiemelkedő egyik alakítás sem. A karakterek jól eltaláltak. Az első epizódjától kezdve megfogott. Aki munkamániás, az nézzen magába, milyen, ha egy embernek nincs élete, a sorozat ezt szépen megmutatja.
Az élet nem a munka, csak egy kényszerű, felesleges időrablás.
Jön a második évad!
Ja és a zene fantasztikusan eltalált és jó (nekem jó): Billie Eilis-When the party’s over.
Részemről ajánlott, nagyon ajánlott sorozat. -
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Nekem Gilgalad dala ütött be, de alapból bukom az ilyen trubadúrdalokra.
-
válasz
Bad Pritt
üzenetére
A Rings of Power zenéjét kivételesen egy valódi művész (Bear McCreary) készítette, időnként azon kapom magam, hogy maga a filmzene minősége egyáltalán nem rossz, sőt. Csak ugye egy adott zene(szám) megítélésébe nagyon erősen beleszól az is, hogy mit látsz közben, így nagyon könnyű elsiklani felette.
Próbáld meghallgatni úgy a Rings of Power OST-t, hogy nincs kép...
-
Bad Pritt
félisten
RoP S02E04 végén az a dal eléggé a semmiből jött, de legalább egymagában jobb három perc volt, mint a sorozat egésze eddig. Ritkán nézek végig sorozatepizód stáblistát, ez most jól esett.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Tasunkó
üzenetére
Nem is kell évente írni. LOTR, SW tipikusan olyan alapanyag amire nem kell évente kihozni kontentet mert nem lehet még kész történettel sem ennyi idő alatt minőséget produkálni. Először is írni kell egy történetet és nem céges brainstormingon összelegózni az egészet. Utána meg rászánni az időt a szereplőválogatásra, helyszínek feltárására, helyszíni forgatásra, kellékek, jelmezek, tervezésére, készítésére.
Természetesen ez egy naiv utópia amit felvázoltam, véget ért a nagy mozik kora, streaming van. Márpedig ugyanannyit fog tejelni előfizetésből a kompjúteren összedobott, zöld háttér előtt forgatott, lélektelen szar is ha ott van rajta a LOTR vagy SW plecsni, legalábbis nem annyival kevesebbet mint amennyit spóroltak. -
Nordic
Közösségépítő
válasz
Tasunkó
üzenetére
Nem értették meg az eredeti történetet, hanem céges víziójuk támadt arról hogyan történhetett az előzménye - mindig ez a baj. Az ilyen írókat, csatornákat nem érdekli a könyv(lásd Witcher), ők mindig "jobbat" írnak. Amikor meg nincs alapanyag, akkor meg különösen jókat, pl Acolyte(nem mintha nem lenne egy csomó sw könyv). Én meg bízom a Cavill felé wh40k-ban, hogy az talán nem lesz rossz, de a tendencia miatt felek, hogy az is az lesz.
-
Tasunkó
őstag
Jó könyvből sem sokat írnak meg évente. Nem termel ki a világ ennyi jó írót, mint amennyire a rengeteg sorozat, filmnél szükség volna. Az a különbség ami az ötlet és a vízió céges kifejezés mögött van. Nem értették meg az eredeti történetet, hanem céges víziójuk támadt arról hogyan történhetett az előzménye.
Az első sorozat végletesen pozitív médiahátszelét némiképp hiányolom. Viszont a mémgyártást meg nagyon inspirálja a sori. -
-
Emmy díjat kapott a legutóbbi True Detective? Itt járunk szánalom holivadban? Jelölést se érdemelt volna, de értem itt a reprezentáció a cél.
Mindegy, Shogun-nak gratula. Nem tökéletes, de ilyen vérszegény években abszolút kimelkedő volt.
-
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Na ez biztató, mert én eddig nem vettem fáradságot a másodikra, bár az első messze nem bosszantott fel annyira, mint a többséget. A woke foshalmon persze túl kell lépni benne, de ez általános mára

-
Janaboy
Topikgazda
Megneztem ma a The Wheel of time 2. évadát megint.
Tudom hogy sok embernek ez se tetszik.
De én pont ilyesmit várnék a Hatalom gyűrűitől, mint ami ebben van.
Itt is van hatalmi játszma, de a megjelenítése még se olyan életszerű és erős.
Nekem a RoPban pont az nem tetszik hogy már szinte olyan hatalmi harcot kell nézni, mint amit kb amúgyis élünk a mindennapok politikájában. -
Ijk
nagyúr
válasz
Tasunkó
üzenetére
Még nem kezdtem el a 2. évadot, de nem is sietek vele.
LOTR univerzum hasonló lesz mint a SW. Egy mestermű eredeti trilógia, egy gyenge de élvezhető előzmény, amit meg most kidobálnak a kontent hulladék, kizárólag pénzcsap.Soha nem fognak eredeti LOTR trilógia pros nyomába sem érni. Egész egyszerűen senki nem fog olyan mennyiségű erőforrást áldozni, így ami miatt a hobbit is elvérzett többek között a klasszikus filmes trükkök, gondosan megalkotott jelmezek, kint a szabadban felvett jelenetek helyett CGI, zöld háttér, műanyag az egész. De ott legalább még volt értelmes könyv alap és jó színészek. Howard Shore LOTR zenei alkotása is egy külön ismételhetetlen remekmű.
-
stilo18
addikt
Ma van a Tulsa King 2 évadának premierje.
Kíváncsi leszek mikor kerül fel a Skyshowtime -ra...
-
-
The Rookie 601-602:
Amennyire jól fejezték be az 5. évadot, annyira elcseszték ezt. Legalábbis eddig és az én szememben.
Lehetett volna egy tök jó folytatás, erre ez eléggé tré lett. -
TomDeNemm
csendes tag
ha láttál 5 részt a RoP-ből, és megnézed a trailert mégegyszer akkor kb. benne van minden, mi lesz még... fuhhh
-
Tasunkó
őstag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Úgy veszem hogy ez nem az a Lotr, hanem egy másik. A 2. sorozat jobb mint az első. Az elképzelés, hogy ezeknek a kardja előtt tisztelgett Aragorn, meg Boromir, annyira valószerűtlen, hogy nem tudnak összezavarni. Vidám, jó hangulatú, látványos, és nem lehet kitalálni milyen marhasággal jönnek legközelebb. Biztos lesznek a csajok a csigákkal a hajukban.
-
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Ha a hobbitot egyszer voltál képes megnézni, s azt is csak kínlódva, akkor a gyűrűs sorozatot nagyon nem ajánlom, mert PTSD lehet a vége...

-
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Ha szereted a trash-t és nem sajnálod rá az időt, akkor jó szórakozás lehet. Nem véletlen hogy ennyi trashmém készült belőle. Nekem épphogy arra volt jó a Hatalom Gyűrűi, hogy jobban szeressem a Gyűrűk Ura trilogiát. Pedig azt sem tartom mesterműnek, nem vagyok fan, pár hete néztem meg, írtam róla a filmtopikban. De hogy egy maradandó klasszikus, az biztos. A hobbit már kevésbé (szintén írtam róla), azaz Peter Jackson se garancia semmire. De a Hobbit trilógia még mindig jóval közelebb van az eredeti trilógiához, mint ez a sorozat.
-
pècsimunkás
addikt
A Gyűrűk ura trilógiát 8x láttam
.
3x a mozis verziót, 5x a bővített változatot.Asszem nem rontom el az emlèkeket a sorozattal akkor
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
lezso6
üzenetére
Mondjuk a pénzt nem sajnálom senkitől, főleg ha az Amazontól jön.
Bár az persze nekem is eszembe jutott hogy a sorozat valami pénzügyi trükközés. Legjobb az lenne, ha az Amazon eladná a jogokat, s valami normálisabb stúdió készítene egy jó előzményt, akár film formájában.amazont valóban nem kell sajnálni, van ott még bőven pénz nekik
szerintem egy ekkora bukta után inkább ne adják el a jogokat, hagyják nyugalomban az egészet inkább -
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Jelenleg most itt tartunk:

Alapvetően az a probléma, hogy már iszonyat sok pénzt beleöltek, valami 250 millió dollárba került a DRÁGAS... izé... jogok. Elvileg a szerződések is 5 évadra szólnak, szóval ezt végig kellene csinálni. Az is kérdés, hogy maguk a készítők, színészek meddig bírják, mármint hogy esetleg ráébrednek-e hogy ez vállalhatatlan. Eredetileg ugye egy Game of Thrones jellegű sorozat akart lenni a Rings of Power, tehát nagyon magasra tették a mércét, de hát úgy leverték, hogy élmény nézni.
Mondjuk a pénzt nem sajnálom senkitől, főleg ha az Amazontól jön.
Bár az persze nekem is eszembe jutott hogy a sorozat valami pénzügyi trükközés. Legjobb az lenne, ha az Amazon eladná a jogokat, s valami normálisabb stúdió készítene egy jó előzményt, akár film formájában. Marketing szempontból nagyon meg lehetne szvsz lovagolni, csak hát kinek van rá pénze? 
-
Tasunkó
őstag
válasz
lezso6
üzenetére
Elendilről még csak azt sem lehet elmondani, hogy árnyéka lenne a Lotr-ban felvázolt epikus vezérnek, mert még a POWRing világában is egy lepkefing. Persze férfi, azok egy nő árnyékában, csak mosogatásra valók.
Most ez a Szauron isAzzal szól bele a történelem kerekébe, hogy elmenekül a városból. Ezt dalnokonak kell majd megénekelni. hogy ekkora gigolo lett. A Lotr nyitójelentből nem arra gondoltam, hogy azért esik el középfölde, mert az elf buxák megdobálják a bugyijaikkal Szauront. -
Lajmund
őstag
Ez tényleg a gyürük kula. Nagyon elcseszett hogy minden igy elratyisodik. De nem baj legalább több csaj jut a rendes férfiaknak mert a nök meg egyrejobban vagányabbak és tulfütöttebbek és a ratyi matyik nagyon nem tudják ezt kielégiteni. Minden rosszban van valami jó!
Rákerestem a soy boy-ra és találtam egy videot ami tökéletesen elmondja mi a helyzet söt van benne pár uj kifejezés is a töketlen nyomikra. [link] -
Rigormortiis
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Fair, mert ez a retek kb háromszor annyiba került, mint a komplett lotr trilógia infláció ode vagy oda.
Nem volnék meglepve, ha ez az egész Amazonos Gyűrűk Ura projekt csak valami könyvelési okossághoz szükségeltetne vagy olyasmi, amit Uwe Boll csinált a német filmalappal
-
válasz
lezso6
üzenetére
Az egy hátborzongató szekvencia, akárhányszor nézem, 24 év után is. Illetve a LotR első része kb. filmtörténelem (a többi már nekem nem annyira, egyre több benne a taknyolás - de ez mellékvágány). Szóval nem fair összehasonlítás.
De a sori még szódával is csak belepörgetve megy, ez van. Végtelenül érdektelen, sok-sok pénzből. -
válasz
Tasunkó
üzenetére
Ha jól megnézed, akkor a gyűrűsben kb az összes férfikarakter bután néző soy boy. Elég csak az első 5 percet látni a Gyűrűk Urából, ahol a harcjelentben megjelenik Elrond, Isildur és Elendil is. Ott látható hogy kb kinek kellett volna lenniük.
-
Tasunkó
őstag
Bocsánat a a Gyűrű 2. sorozat 3. rész spoilerért, nekem sajnos minden ork egyforma, így nem gondoltam hogy a Sacra Famiglia bármi jelentőséggel bír, azon kívül hogy agyeldobás. Már nem emlékszem mit írtam hozzá, az utókor majd kikutatja.
Spoiler
Az 5. részben végre kiderült, hogy Valandilmiért került a történetbe, illetve hogy azért mivanmivanozik, mint aki begombázott a hazaúton, hogy teátrálisan hátbaszúrják. Meglepett kicsit, hogy ezért kellett a sorozatban elviselni, azt hittem Isildur tökpáncélját fogja utána cipelni, de jobb lett így. Elendil a nagy kedvenc, most is hozta a kötelező naiv és ostoba, csöcspáncélt viselő karaktert, ahogy távirányítással belenavigálta Valandil hátát a kardba. Rejtély, hogy lehetett belőle hadvezér. -
Mayor of Kingstown S03
Zseni volt!

Ripley
Az első részt leszenvedtem, elég is volt.
Újra nézem a sárkányos első évadát 2x sebességgel, a második évadig, azt már normálon.
Addig a gyűrűsnek is vége lesz, azzal is ezt tervezem.
-
válasz
TomDeNemm
üzenetére
Fúh, ebben a részben
borzalmas volt. Mármint nagyon rossz, abszolút kiszámítható. Az egészValandil halála harckoreográfia, ahogy a vízhez kerül majdnem megfullad, aztán mégse, végül de mégis. Mert eldobja a kardját, annyira vártam hogy hátbaszúrják.
Eközben a gagyiság közben meg ment a sirató zene, mintha valami nagy drámát láttunk volna, de én csak szégyent éreztem.
Azon agyaltam e rész közben, hogy melyik karaktert tudom szeretni, de leginkább a legidegesítőbbek jutottak eszembe, pl Disa az valami extrém Karen szegény. Pedig jó lenne egy szerethető törpnő.

Az előző rész cliffhangerének
folytatása mondjuk érdekes, csak kár hogy a végére hagyták ennek az epizódnak, négyzetre emelt cliffhangert okozva.

Én az orkoknak drukkolok!

-
TomDeNemm
csendes tag
RoP S2 E05
A megjelenő Balrog szál tetszik, én olvastam mind a 3 könyvet ,Gy.szövetsége, Két torony, Király visszatér és a Szilmarilok-at is, utóbbiban leírták, hogy igazából nem egy Balrog létezett, hanem egész seregnyi. sőt vezérük is volt Gothmog néven, nos lehet vele találkozunk ...
-
volandy
senior tag
For life/Életfogytig ügyvéd. (dráma, krimi, életrajzi sorozat).
IMDb-7,6
Igaz történet alapján.
„Bár a sorozatot Isaac Wright Jr. Élete ihlette, a történet kitalált.Egy elítélt ügyvéddé képezi magát, hogy bebizonyíthassa ártatlanságát. Kilenc évvel az után, hogy ártatlanul életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték, a negyven kétévesen, megszerzi ügyvédi diplomáját a börtönben. Miközben jogi segítséget nyújt rabtársainak, megfogadja, hogy bebizonyítja saját ártatlanságát, és leleplezi az etikátlan ügyészt, aki rács mögé küldte. A friss ügyvéd megkapja rabtársa ügyét, aki azért került börtönbe, mert a vád szerint tinédzserkorában drogot vásárolt a barátnőjének, amelyeket aztán a lány öngyilkossági kísérletre használt fel. Miközben rabügyvéd benyújtja az újratárgyalási kérelmet a bíróságon, rádöbben, hogy tárgyalótermi ellenfele nem más, mint aki börtönbe juttatta, aki mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy ez az eset ne veszélyeztesse főnöke hírnevét, aki épp a főügyészi pozícióért indult… A filmben fontos gondolatokat és értékeket talál minden néző. Feltétlenül ajánlom.Ez szerintem egy nagyon jó sorozat: börtönös, ügyvédes, tárgyalótermi eseményekkel, hiteles szereplőkkel, kismértékű - de még elviselhető - amerikai szósszal megöntve is érdekes, értékes alkotás. A történet nem fikció, valós elemeket tartalmaz, de nem dokumentumsorozat. KISDUCK-javaslom, ha még nem kezdted el, hogy nézd meg a második évadot is. Nekem nagyon tetszett az is.
bobalazs köszi az ajánlást. Nem tudod lesz 3. évad?
Olvasom, hogy 2020 decemberében Wright bejelentette, hogy demokrataként indul New York város polgármesteri posztjáért, de nem jutott túl a második fordulón vagy lehet, hogy visszalépett. Utána én már nem találtam róla semmit.
-
Lajmund
őstag
Gyűrűk vergődése 2. évad 4. rész
Ez jellemzi legjobban:
Halvány lepke fing. Avagy nesze semmi fogd meg jól. -
oriic
HÁZIGAZDA
-
radi8tor
MODERÁTOR
A gyűrike sorozat legújabb részéhez el kellett olvasnom ezt a Wikipedia oldalt a gyűrűkről: [link]
Erősen spoileres, csak az olvassa el akinek kedves az élete.
-
AD4MINATOR
nagyúr
KAOS (2024)
season 1 finaleJeff Goldblum mint paranoiás Zeus
A sorozat alapvetően jól indul és érdekes is a téma, de sajnos kifullad. Ritkán csalódok itteni ajánlásban, de ez most nagyon nem jött be. Az ugyan tetszett, hogy jó utalások voltak, érdekes volt az alvilág megvalósítása is, de elmaradt az évadzáró csattanó, amolyan langyos víz ez. Vannak jó ötletek, néhol egész jó az alakítás is, de hiányzik az erő belőle.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Hát igen, kb Oldman viszi a hátán a sorozatot már régóta.
-
Laraxior
titán
válasz
radi8tor
üzenetére
Megvárom amig kint az egesz. A mayor of kingstownt is megvartam, nem szeretem egyesevel nezni, ha esetleg tobbe bele van kezdve akkor azt se tudom hol vagyok, plane, ha mar par evad mogottem van.
A minap a Night agentet dobta fel a netflix, hamar leporgettem, tök jó volt.
-
paatrick
őstag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Jól bírod, én asszem az első résznél kukáztam is mikor
Már egyre háklisabb vagyok az emberi hülyeségre épülő sorozatokra/filmekre.megvolt a szépen felépített terv, mindenki tudta a feladatát, erre nagykegyesen elcseszik saját maguknak mert nem tartják a tervet. -
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Ahogy rájöttek a pénz szagára - de sajna a sztori kifogyott - na úgy alakult a foskovácsolás művészete. Kár a remek karakterekért, de az első nagyon jó lett. Szódàval a második is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- LG 32UR500-B VA Monitor! 3840x2160 / 4ms / 60Hz / FreeSync
- Szinte Új Razer Huntsman V2 US Bolti ár:60k INGYEN FOXPOST
- LG UltraGear 45GX90SA-B Monitor
- ZBook Fury 15 G7 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- LG UltraGear 27GR95QE-B OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3962, 100% Akkumulátor
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 Ti 16GB be quiet! Pure Base 501 850W
- Eladó Abit Radeon 128MB videokártya
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4055
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)