Hirdetés
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Egy hét múlva érkezik a Realme Neo8
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Öt számjegyű akkukapacitást ígér a Realme
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobalazs
nagyúr
válasz
sherlock82
üzenetére
Sokan látták. Használd a keresőt.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
sherlock82
üzenetére
Valóban k. jó, sokan itt a Tulsa Cring-re esküdnek, annál sokkal jobb, szerintem.
-
lemmy9
őstag
válasz
sherlock82
üzenetére
Valaki biztos.
-
sherlock82
senior tag
Egy ismerősöm ma reggel ajánlotta nekem a Kingstown polgármestere c sorozatot, olyan jókat mondott h kénytelen leszek neki állni !
Látta már esetleg valaki ? -
radi8tor
MODERÁTOR
Landman
Szuper sorozat ez is Taylor Sheridan kezei közül.
-
-
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Cross 1-2 rész.
Elég kesze-kusza, kicsit kibogozhatatlan a sztori, de nézem tovább, mert érdekel.
Akár jó is kisüthet belőle. -
gyuromoj
veterán
From S03E09
Nesze semmi fogd meg jól...
-
Laraxior
titán
Hú, ez a Newsroom bazi jó, le is daráltam az első évadot
-
Enton
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
-
bobalazs
nagyúr
válasz
szőröscica
üzenetére
-
szőröscica
addikt
Sziasztok!
A felesegemnek keresek valami konnyed, vidam sorozatot. Az Emily in Parist imadja, szoval ha valami hasonlo, divattal kapcsolatost tudtok ajanlani, az tok jo lenne.
koszi,
Balazs -
minek?:S
őstag
Arcane
Aki játszik a lollal, annak nem teljesen váratlan az, amit az Arcane-ben "művel" a Riot. Az utóbbi évek videói youtubera, illetve zenei téren is tett már le minőséget a vb zenékkel és a 3 Pentakill albummal. Régóta köztudott, hogy a játék maga, az valahol a legvégén kullog a fontossági listán. Szerintem nem mondok nagyot, ha azt mondom, hogy az első évad is közel minden várakozást felülmúlt. Akkor azt mondtam, hogy "csak ne legyen rosszabb a második évad az elsőnél". Hát.. nem fogok belemenni szakmai elemzésbe, de szerintem bőven hozza azt a színvonalat, sőt.. Zseni ez a sorozat. -
S e t h
nagyúr
Az Arcane eddig legfelső polcos.
Akik ezt készítették az értenék a szakmájukhoz és talán szeretik is, döbbenetes a képi világ, vágások, zene, sztori, karakterek. Nem tudom miképpen lehet ezt lezárni 3 epizódon belül, hogy minden karakterrel tudjanak foglalkozni, de talán mindegy is, meghatározó élmény. -
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Lement eddig két epizód, s nekem tetszik.
Nem hibátlan, de manapság mi az.... . De, ez az én hülyeségem.Ami nekem kissé lehúzza, hogy rögtön tudni, ki a főgané -
Janaboy
Topikgazda
Uh ez az Arcane nagyon tetszik.
Pedig ez is csak a szokásos elnyomásról, hatalmi harcokról, szabadságért küzdésről szól.
Nagyon tetszik a megvalósítás. -
mephi666
nagyúr
válasz
paatrick
üzenetére
nem bírtam 0:00-3:00 közt aludni, így élőben néztem az elejétől... meg is lepődtem, hogy a dallas cowboys cheerleader csajai meg a ringlányok jó messzire kerültek a netflix standardtól
...aztán jött az első mérkőzés, amikor valami simabőrű indián bunyózott egy homlokig tetovált figurával: annyira nem voltak egy szinten, hogy az indián ott parádézott és a 3. menet környékén a hátat fordító, sarokba menekülő ellenfelet elkezdte meghágni hátulról
...na mondom: köszönöm netflix, megérkeztünk
...érdemes kikeresni azt a mérkőzést... annyira nulla volt a sportértéke, hogy amikor kb 25 éve félegyházán elmentünk valami boxversenyre (ahol a '92ben olimpiai bronzérmes Mizsei is öklözött egy barátságosat) ...annak a szintje a madison square garden-én mozgott ehhez képest 
...mindenesetre talán volt annyi haszna az estének, hogy ezt a méltánytalanul elfeledett sportot visszahozta a köztudatba
nálam a box Joe Calzaghe visszavonulásával elveszett, mert utána nem találtam olyan figurát, aki szimpatikus lett volna... -
paatrick
őstag
válasz
dellfanboy
üzenetére
A netflix biztos nem jól jön ki belőle látva a külföldi visszajelzéseket a videóminőségről
Tysonék meg vígan számolgatják a milliókat.
-
Laraxior
titán
-
mephi666
nagyúr
válasz
paatrick
üzenetére
ja, de a Serrano előmeccs sportértéke a plafonon volt ehhez a netflixes forgatókönyvhöz képest
...habár ott meg az volt inkább bunda, hogy nem hozták ki győztesnek...ui: titkon amúgy reménykedtem, hogy Tyson kattan egyet, mint Brad Pitt a blöffben és 1 ütéssel megfekteti a gyereket
van ott erő, de a sorozatban bemutatott felkészülés sokkal komolyabb volt, mint ez a színház... én tartom, hogy ha elengedi magában a vadállatot, a 2. menetig se húzza az ellenfél... túlságosan benőtt a feje lágya az elmúlt évtizedekben
...arról meg ne beszéljünk, hogy a netflix ezzel akarta bevonzani a nézőket aztán teljesen összef*sta magátui2: ja, érdemes megnézni, hogy milyen formában vannak hozzá képest a régi nagy ellenfelei, akiket mutogattak a nézők közt...
a régi nehézsúlyú világbajnokokat kb Snoop Dogg-al össze lehetne keverni... ő azért 58 évesen nem panaszkodhat: nem kis teljesítmény volt így összekapni magát (JP kezd azon az irritáló szinten mozogni, mint anno Kokó: ő is amikor megkapta az első komolyabb ellenfelét, majdnem kitaknyolt a ringből... előtte pedig ott bohóckodott és majomkodott, kb lenézve az aktuális ellenfelet... JP-nál is majd akkor derül ki, milyen boxoló, ha rendes tétmeccsen kap egy profi címvédőt... nem leharcolt mma-sokat, vagy 58 éves veteránokat... a megírt forgatókönyvről meg akkor ne is beszéljünk) -
paatrick
őstag
válasz
mephi666
üzenetére
Na nézted a bohóckodást?
Nem sok jót sejtet hogy a külföldi oldalak is kb így vélekednek:
Az évszázad kamuja volt a Paul–Tyson-színjáték, nem az évszázad bokszmeccseErre kár volt felépíteni egy egész kampányt meg minisorozatot.
-
Laraxior
titán
Má' pörög is, köszi
-
Laraxior
titán
Newsroom, vagy a Blacklist?
Melyik a jobb? A minap találtam őket, egyiket se láttam, és mindkettő erős értékeléssel van
Melyikkel kezdjek
-
Ragnar_
addikt
Részemről egy erős 8.5. Egy valamit hiányoltam, szerintem
egy fél perces Pattinsonos Bruce Wayne cameo valahová a végére elfért volna. Mondjuk Batman jel volt. -
Janaboy
Topikgazda
Silo 2x01
Alapvetően nem sok minden történt de nekem tetszett az első rész.
Bár amúgy sem egy pörgős sorozat. -
válasz
radi8tor
üzenetére
Filmekből kb az Álom.net meg Kis Vuk az 1/10. Előbbit pl nem valódi színészek játsszák, utóbbiban meg pl minősíthetelen a 3D animáció. Szóval ha a S.E.R.E.G. pl egy extra irreális katonai propaganda, amihez képest pl a Battleship / Csatahajó egy mestermű, akkor lehet 1/10.
-
KISDUCK
addikt
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Én majd belekukkantok talán, de azért ez nekem sok jót nem jelez:
"A honvédség parancsnoka körlevélben írta elő a katonáknak, ne kritizálják a S.E.R.E.G. című sorozatot" -
Nemtudom volt e már róla szó, most fejeztük be a Disclaimer című sorozatot /AppleTV+/, szerintem nagyon jó kis darab lett. Cate Blanchett és Sacha Baron Cohen a két főszereplő, de szerintem az idős urat alakító -számomra ismeretlen- Kevin Kline vitte a pálmát.
Alap sztori, hogy a Cate Blanchett-t által alakított Catherine Ravenscroft felfedez egy könyvet, ami róla szól, illetve egy olyan eseményről amit szeretett volna titokban tartani. Megismerkedik egy fiatal sráccal, mikor kettesben nyaral a fiával, ebből szerelmi légyott lesz, majd a srác megfullad miközben Catherine gyermekét menti meg a viharos tengerből. Ami nekem külön nagyon bejött a sorozatban, hogy bizonyos helyzetekben a szereplők gondolatai alá vannak narrátor által mondva, ezáltal kicsit olyan, mintha könyvet olvasna az ember /a sorozat amúgy regény alapján készült/ radi8tor: itthon mindenbe belefolyik a politika, lásd pl, hogy orosz meg bangladeshi oldalról jöttek a 10-es szavazatok a sorozatra..
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Igen ez a kérdés bennem is felmerült, hogy trendi lepontozni vagy meg is érdemli? Mennyire hiteles? A felszerelés ami van a sorozatban reális vagy a valóságban a felét sem kapják, használják a katonáink? stb. Ezek a kérdések érdekesebbek. Maga a történet nyilván valami pátoszos patrióta megmentő lesz, előre borítékolható amcsi rambó story
-
Tasunkó
őstag
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Eljátszani azt az amerikait, akinek az amerikai filmek az amerikaikat láttatni szeretnék, itthon, ez az a koncepció, ami halálra van ítélve. Az indiaiaik amerikai akciófilmjei sokkal bátrabban operálnak, ők mernének beletenni mulatóst nagymértékben, lovasíjászatot, huszáregységeket, lángoson légdeszkázást, nagyon érdemes lenne tanulni onnan gyarmatot, ahol régóta művelik. Kembasz, ez mekkora név, ezzel az eggyel már nehéz komoly képpel nézni a filmet.
-
stoon
addikt
válasz
HUTCHDB
üzenetére
azért valljuk be , hogy a "magyarok" inkább a vígjátékokban jobbak/erősebbek
-
HUTCHDB
nagyúr
De látta valaki közületek ezt a sereg-et, vagy csak mások véleményére hagyatkoztok?
Ezt soha nem értettem, 1.3 az IMDB-n, ráadásul olvastam róla, hogy állami pénzből készült, és azonnal pfúj.
Abszolute nem mondom, hogy nézzetek meg, mert mindenki azzal tölti az idejét, amivel akarja, de látatlanban fikázni valamit …
Én csak az első részt láttam, de ettől sokkal rosszabb sorozatok vannak fent neves streaming szolgáltatóknál.
Véleményem szerint simán nézhető volt az első rész, mint ahogy valamelyik nap írtam is.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Tasunkó
üzenetére
A legszebb az egészben:
"Bangladesből, Oroszországból és Szíriából is érkeztek kedvező, nyolcas, kilences, tízes pontszámok a produkcióra."Lehet, azt hitték vígjáték/bohózat + nem értettek belőle semmit, a magyar ugye eléggé nehéz nyelv ...

#79533 radi8tor
vagy csak látják az emberek, hogy nemes egyszerűséggel szégyen.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
1.3 a 10ből asztaq. Itt az ukrán háború, és ekkor Olajbogyófilmet, már az ötlet is Darwin különdíjjas.
-
mephi666
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
...a főszereplő már a barátok közt-ben is olyat alakított, hogy kb folyamatosan röhögtünk rajta

-
Pro Koryak
addikt
válasz
radi8tor
üzenetére
Sajnos a sorozathoz tartozik itthon, elérték a tudjuk kik!

Akkor itt van lelkesítőnek, mennyire igényes munka lett:
S.E.R.E.G. -
radi8tor
MODERÁTOR
Politizálás a politika topikban engedélyezett.
-
pkaresz
őstag
Infó.
A Sakál napja-sorozat premierje november 7-én lesz az Egyesült Államokban a Peacockon, és az Egyesült Királyságban a Sky-on, Magyarországon december 6-tól lesz elérhető, kizárólag a SkyShowtime kínálatában. -
AD4MINATOR
nagyúr
Gundam: Rekviem a bosszúért
Kidô senshi Gandamu: Fukushû no Requiem (2024)Nekem totál ismeretlen az egész Gundam meta, univerzum, stb. így 0 előítélettel ültem le elé és kaptam egy közepes, B kategóriás Titanfall sorozatot. Az animáció nem a legújabb az látszik, jó 5 éves lemaradásban van, de cserébe 6 részen keresztül megy a harc, az évad során végig püfölik egymást a robotok szinte megállás nélkül. A történet elmegy, a karakterekért nem igazán lehet izgulni, mert nem egészen lehet tudni, ki áll a "jó" oldalon így háttérismeret nélkül a
Zeon
vagy azEEF
, ezért olyan mintha egy sima TDM multiplayer meccsbe csöppenne a néző a 2 csapat közé. Az évad végére persze kiderül pár dolog a karakterekről (vagyishát inkább az egyetlen főszereplőről) és a nagyobb háborúnak háttere is picit megvillan. Mondjuk az kicsit kabaré a végén, hogy Romániából de mindegy.Afrikába teleportál a főhős simán -
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Mennyiségileg amúgy is kevesebb angol film van. Kultúra alatt itt most olyan konkrétumokra kell gondolni, hogy pl humor. A usákoknak általánosságban elég infantilis humora van. Vagy pl az usák prüdéria, egy angol sorozatban többet mernek csinálni.
Jó példa a fenti két dologra pl a Misfits (2009-2013), pedig ez nem is az én műfajom, mégis tudtam élvezni. Vagy a zseniális kategóriában a Fleabag (2016-2019).
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
lezso6
üzenetére
Lehet jobban a "
sajátunknak
" érezzük hasonló vagy ismerősebb kultúra kapcsán, de ettől függetlenül pl. hozzám közelebb áll a napos Kalifornia, mint az esős London
hiába van a "közelebb
" és "európaibb
"... de ugyanígy vagyok a többi, spanyol, olasz, német, stb. filmekkel is. Ezek szerint akkor én ellenpélda vagyok ilyen téren, sokkal több amerikai vagy ázsiai (ami aztán végképp kulturálisan másik véglet) kedvencem van, mint európai -
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Nyilván angolból is van egy csomó hulladék. Inkább arra gondolok, hogy amit szeretünk, azt sokszor azért, mert európai, sokkal jobban értjük és átjön, mert közel van hozzánk kulturálisan. Legalábbis én így vagyok vele.
Ha nem nézzük a minőséget, akkor úgy nyilván hülyeség, hisz pl a magyar filmnek kéne legjobbnak lennie, csak hát...

-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
lezso6
üzenetére
Angol filmeket, sorozatokat pedig szeretjük, mert európaiak és jóval közelebb áll hozzánk, mint az usák
Közelebb max földrajzilag
annyi BBC sorozattal próbálkoztam már és a többségük azért gyengeszerk.: mondjuk lehet hozzátesz az is ehhez, hogy USA filmeken nevelkedik a többség átlag néző, így a brit "más", minőségben gyengébb érzést kelt (főleg amikor nincs felirat és valami skót, ír karakter van aki beszélni se tud
) - persze vannak kellemes meglepetések is -
HUTCHDB
nagyúr
A sakál napja. S01E01
Fúúú, ez nagyon jól indul!
Talán az idei legjobb sorozata... nagyon igényes első rész volt! -
radi8tor
MODERÁTOR
Yellowstone S05E09
Jó rész volt.
Azért megnéztem előtte 8. rész végét hol is hagytuk abba.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Bekopoghatsz a szomszéd virágboltba.
-
negyven2
nagyúr
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
És készül még egy spin-off is TBBT unvierzuma:
'Big Bang's Kevin Sussman, Brian Posehn, Lauren Lapkus In Max Spinoff -
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
Még nem, de én megnéznék pár részt belőle... viszont "nincs TV2-m", máshol elérhető neten ez a S.E.R.E.G. című csoda?
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
S e t h
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
Nem, pedig már előre kifizettem.
-
wolf88
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Megvárom,hogy egyben elérhető legyen. Ez hétvégére úgyis meg lesz és akkor majd beiktatom valamikor.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
Az első részt tegnap előtt este néztem meg a TV2 -n a premierkor.
Meglepődtem, hogy nem is olyan rossz.
Voltak benne láthatóan "magyarosan olcsó" megoldások, de így is pozitívan csalódtam.
A második rész is érdekel, szerintem ha nem lesz nagy baki, meg fogom nézni az egész sorozatot. -
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Hol indult? A Prime-on nem találom. Köszi előre is.
-
mephi666
nagyúr
válasz
paatrick
üzenetére
...hát nem tudom, Tyson-ból ha kijön a beast, őt szerintem 58 évesen se állítanák meg sokan
Mayweather-t nem sokat láttam, de ő szerintem tudta/tudja magát kontrollálni... Tyson-nál ha megszólalt a gong, elszabadult általában, mint egy bika... csak a következő gong állította le, vagy az ha már dőlt az ellenfél... csomó meccsét újranéztem, de igen sokat pillanatok alatt lezárt... ő kb erre a sportra született és az a durva, hogy a saját plafonját még így sem érte el, amiért egy időben nagyon link életmódot kezdett folytatni... 58 éves, oké, de pofont még most se kérnék tőle fejvédőben se 
ui: mindenesetre a sportág népszerűsítésére jó lehet ez a showmeccs, az meg nem baj soha
-
stoon
addikt
-
S.E.R.E.G. című csodának valaki nekikezdett már?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- World of Tanks - MMO
- Arch Linux
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Eredeti játékok OFF topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Az idei év nagy kérdése: bele lehet férni 8 GB VRAM-ba?
- Metal topik
- További aktív témák...
- Eladó kártyafüggetlen Google Pixel 8a 128 GB okostelefon, fekete (Obsidian) színben
- Playstation 5 lemezes 825GB CFI-1216A, újra fém pasztázva, 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- LG UltraWide 34WQ75X-B Ívelt Monitor! 34" 3440x1440 / 4K / 99% sRGB!
- LG 32MR50C-B VA Monitor! 1920x1080 / 100Hz / 5ms / FreeSync
- LG 32UR500-B VA Monitor! 3840x2160 / 4ms / 60Hz / FreeSync
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Byintek Love U14 Projektor
- 512 GB-os PCIe 4.0-as M2 SSD-k garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Látta már esetleg valaki ?

nálam a box
ennyi elég is volt.