Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 17 - alap
- Meglepően lassú az iOS 26 terjedése
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- IDC: 2025-ben a Huawei megnyerte Kínát, az Apple a világot
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rigormortiis
veterán
A White Lotus harmadik évada is lepörgött. Mit mondhatnék? Klasszikusan magas színvonalú szerzői HBO sorozat. Tényleg semmit nem vártam tőle, de baromira meglepett. Számomra a második season az etalon, a cast és a helyszín telitalálat. Ha csak a szinopszist olvassa az ember, abban nincs semmi eget rengető, igazából majdhogynem csipp-csupp emberi drámák zajlanak egy luxushotel egy hetében. Ugyanakkor annyira mesterien vannak az összetevők adagolva!
A harmadik évad fénypontja egyértelműen Walter Goggins. Ez az évad egy kicsit komolyabban is veszi magát, és nekem ez annyira nem tetszett. A végén meg majdnem azt éreztem, mint a TWD Negan-es évadzáróján, de aztán...nem spoilerezem el.
Tényleg bárki adhat neki egy esélyt, úgy vagyok vele, mint az Eufóriával: leírás alapján baromira nem érdekelt, aztán elkezdtem és nem bírtam lejönni róla.
Ajánlott nagy és jó minőségű megjelenítőn, 4k-ban nézni. Megb.ssza az ember szemét
-
Rigormortiis
veterán
Hát néztem volna tovább a Pitt 2. évadát. Jó ismét ezt a csapatot látni!
-
Rigormortiis
veterán
Nemsokára végére érek a Fehér Lótusz harmadik évadának. Álmomban nem gondoltam volna, hogy ennyire beránt. Ugazából semmi extra, számomra ez egy chill sorozat, amit csak simán jó nézni. Valami elképesztően jól néz ki és a színek! Plusz pár jó színész, kellemes, egyedi zene és többségében csipcsup, emberi drámák.
Nem gondoltam volna, de működik!
A második évad tetszett a legjobban.
-
Rigormortiis
veterán
Lement a Fehér Lótusz első évada. Kifejezetten kellemes volt nézni, gyönyörűen van fényképezve, remek alakításokkal, és van valami baromi egyedi hangulata. De egy dolgot nem értek: miért vígjátékként címkézi magát? Ez egy kőkemény dráma.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
Nagyon remélem, hogy nem távolodnak el a formulától, és maradnak egy in-house real time "reality" kórházas sori, ne menjnek világot megmenteni...
-
Rigormortiis
veterán
válasz
dokee78
üzenetére
Én kb egy éve ugrottam ismét neki a Pitt-en felbuzdulva és bevallom még mindig ugyanannyira tetszett, mint régen a tv-ben
Kb a 8-ik évadig jutottam, aztán leszedte a hbo
Millió részlet belém égett, és amikor Carter és Lucy...még most is libabőrös lesz a hátam ha eszembe jut az a rész. A maga nemében mestermű.
A Pitt-et pedig kb mindenki imádja, akivel beszéltem, nagyon betaláltak vele.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Anno én sem jutottam túl az első részen, bár ilyen a hype. Vannak sokkal jobb sorozatai a Netflixnek, amik sokkal kevésbé reprezentáltak.
-
Rigormortiis
veterán
Végére értem a Dark-nak, álljon hát itt egy rövid kis értékelés és kedvcsináló.
Mivel kb két hónap alatt jutottam el az elejétől a végéig, nagyjából egyben meg van a fejemben a sztori, ahogy a készítők is szánták. Igen, ez is azon ritka sorozatok egyike, amit már az elején teljesen megírtak, pontosan 3 évadra és 24 epizódra tervezve azt, így nem esett abba a hibába, mint a hasonló sorozatok nagy része, amiket a népszerűség miatt tovább húznak, aztán kapunk egy semmilyen lezárást (üdv Lost). És számomra nem is volt darálható, mert a legtöbb részt emésztgettem magamban, a megnézésük után gondolkoztam, mi-miért történt, ez is hatalmas plusz pont.
Ez a sorozat részről-részre épül a kis puzzle-elemeiből, és igazából egy kielégítő lezárást is kapunk bár bevallom, pár youtube videót megnéztem azóta, hogy tisztuljanak a dolgok. Ez olyan alkotás, ami elvárja, hogy a néző 100 százalékban rá figyeljen, de maradéktalanul meg is hálálja. Nem való mindenkinek, de ha csak fél szemmel nézzük (mint kb a sorozatok 80 százalékát, legalábbis én), akkor hamar el fogunk veszni.
Mondhatni német precizitással és tudatossággal van összerakva az egész. Technikai oldalról remek audiovizuális élményt ad (a harmadik évad ráadásul szintet lépett fényképezés terén), az intro az egyik legjobb, amit valaha láttam és baromi tudatos az is, igazából csak a szereplők felszínességébe tudok belekötni.
Ez egy kőkemény hard scifi-dráma, ami leginkább a szabad akarat-determinizmus kettősséget vizsgálja az időutazás és paralell univerzumok oldaláról tekintve. Csak nem olyan ostoba és hatásvadász módon, mint mondjuk a Marvel csinálta (bár ezzel együtt imádom, amit felépítettek a végtelen háborúig).
Nehéz spoilerek nélkül beszélni a történetről, úgyhogy nem is mennék bele a konkrét sztoriba, de tele van az egész wtf pillanatokkal, amik kezdeti félelmem ellenére nem hatásvadászok. Az első évad után azt gondoltam, hogy majd biztos öncélúan agyon lesz bonyolítva, de nem így lett. A 24 rész egy kerek egész, gyakorlatilag lezárt sztorit mutat be, sebészi pontossággal adagolva a kirakós részeit.
Aki ezt a bejegyzést elolvassa az joggal érezheti, hogy lelkes vagyok a az anyaggal kapcsolatban. Így van. Nagyon rég nem volt rám ekkora hatással sem sorozat sem pedig film. Zseniális a maga nemében. De nem való mindenkinek.
Kicsit sajnálom, hogy a karakterek leginkább felszínesen vannak megírva, de igazából nálam nem sokat vont le az értékéből. Ezzel együtt volt néhány karakter-ending, ahol a torkomba ugrott a szívem.
Számomra hihetetlen, hogy ezt az egészet, két, nemzetközi szinten nem túl magasan jegyzett alkotó hozta össze, eredeti tervből (nem adaptáció), közben meg a foshalmazt nyakunkba szabadító hollywoodi írók lázadnak az mi használat ellen
És igen, tele van a sorozat szimbolikus utalásokkal is. Nem csak ezekért, hanem a még teljesebb élményért is lehet újranézem így, hogy már tudom, mikor-mire figyeljek, de nagyrészt első nézésre is teljesen átélhető ez a tévés-mozis szinten egyedülálló utazás.
Ha számszerűsítenem kéne, akkor egy erős 9est adnék a 10-ből. A mínusz pont kizárólag a néhol sekélyes karaktereknek szól, ezzel együtt számomra az utóbbi évek egyik legmeghatározóbb és értékesebb sorozata lett.
Az intro zene pedig instant ugrott fel a legtöbb playlistemre.
-
Rigormortiis
veterán
Lement a Dark második évada is sőt, már a befejező etap néhány epizódja is lepörgött. Zseniális! Igaz, most még egyet csavartak a koncepción, és egy pillanatra nem lehet elnézni a képernyőről, de ez így is van jól.
-
Rigormortiis
veterán
Dark első évad:
Huhh. Zseniális. Imádom. El is kezdtem nézni egy "mi a fszom történik itt" videót, mert úgy érzem, hogy sokkal több van itt, mint amit elsőre felfogtam, de ott is azt mondták, hogy először nézzük meg a másik két évadot is.
A sztori, hangulat, fényképezés, operatőri munka és a zene...anyaég pár dal fel is ugrott a kedvencek közé.
Borzasztó komplex a narratívája és gyakorlatilag egy pillanatra nem nézek el a tv-től, ritka az ilyen. De van egy olyan érzésem, hogy némiképp szándékosan és öncélúa van túlbonyolítva, bár ilyet még nem merek kijelenteni.
Szóval most már a második évad pörőg. Jó választás a hígfos Witcher 4 után

-
Rigormortiis
veterán
Itt is lement a Witcher 4. Évad.
Valóban, Geralt volt a legkisebb probléma. Nálam már az kiverte a biztosítékot, hogy Cirit bebuzították. Pedig sem a könyvekben, sem a játékban nem volt az. Na mindegy...ezeket a patkányokat sem tudtam hova tenni...mármint rendesen megkönnyebbültem a végén, mert annyira irritáló és semmitmondó kompánia volt. Ezt a bonhartot még néztem volna, korrekt volt a színész is. Amúgy szörnyű, érdektelen évad volt mosogatás, házimunka mellé tökéletes kb. Egyedül a mocsaras 20 perc, ami valamiért megmaradt bennem, mint pozitívum. -
Rigormortiis
veterán
válasz
NyalokAA
üzenetére
Engem sem érdekel ez a woke fszság, de arra emlékszem, higy anno fiatal felnőttként olvastam a harry potter könyveket, és teljesen elvarázsoltak. És nem csak engem, sokat tett az akkori korosztályok olvasási kedvének meghozatalában.
Ez meg kb a "fejlett" emberiség szégyene, hogy ezt az írót cancelezni akarják csak azért, mert a biológia pártján áll és ezt ki is meri mondani.
-
Rigormortiis
veterán
Az Usher-ház bukása:
Pont semmit nem vártam tőle, de baromi jó volt. Már az első részeknél feltűnt, hogy az epizódok címe egy-egy Poe novella vagy történet címe is és még tematikájában is van hozzájuk köze. Komolyan, baromira betalált az egész, pedig sem a Hill, sem a Bly udvarházért nem voltam oda.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
Janaboy
üzenetére
Nálam örök kedvenc sz sg1 és az atlantis és noha baromi régen nem néztem újra őket, pl az atlantis lezárása kb belém égett, ahogy az utolsó előtti részben (ó Johnny Cash számok...már akkor is imádtam) szétküldik Atlantisz pozícióját aztán durr. Nem véletlen egyébként, elég hirtelen kapott kaszát a sorozat, gyorsan le akarta zárni a Syfy, sajnos.
Meg az sg1 jó néhányunknak bevésődött szerintem szombat délutánonként a tv2n
De ott is tetszett, ahogy az utolsó évadokban elszakadtak a goauldoktól és jött az ori. És Morena Baccarin ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Sajnálom, hogy mára kb kiveszett ez a minden részben máshol kalandozunk sorozatfelépítés úgy, hogy közben van egy többnyire halovány, csak ritkán kiélesedő átívelő szál. Azt gondoltam, hogy a strange new worlds ilyen lesz, de nem.
-
Rigormortiis
veterán
Sandman S01
Újranéztem, mielőtt belekezdtem az új évadba. Még mindig tetszik, bár az első fele erősebb, mint a vége, csak hogy a 11. epizód kellemesen összezavarjon, de az is jó volt. Magasan a kedvencem az évad közepén a Halál-os epizód, remekül meg van írva, és baromira megfog úgy hangulatában, mint mondanivalójában.
-
Rigormortiis
veterán
3 test probléma:
Tegnap fejeztem be az első kötet olvasását, rá is vetettem magam a sorozatra. Engem nem bántanak túlzottan a változtatások, bár vannak sablon Netflix panelek, amiknek nyoma nem volt a könyv hasábjain
Nem bánom a sokszínű cast-ot, egyetlen bajom a könyvvel, hogy a végére sem bírtam megjegyezni a szereplők nevét.Szerintem amennyire lehet, látványos és érthető a sorozat, de pár jelenetet eleve kb lehetetlen volt vászonra vinni (pl amikor az emberi számítógép működését részletezte az író...számomra kb a könyv csúcspontja volt).
A színészek jók, rengeteg GoT szereplő tiszteletét teszi (nem véletlenül).
Amiért csak az 5. részig néztem, az a tény, hogy már eddig is spoilereztek a második-harmadik könyvből, de innentől elhagyjuk az első kötetet a sztori folytatását pedig könyvélmény formájában szeretném először tapasztalni
Sok dolgot megváltoztattak, de nem nagyon bánom, szerintem élvezhető sorozat. -
Rigormortiis
veterán
Alien Föld: Nem volt rossz, de jobban tetszett volna a klasszikus xeno nélkül. Ez itt amolyan gagyi temus élien hatást keltett. A többi lény jobban adta, és az android téma boncolgatása is jól állt neki. Simán vevő lennék egy ehhez hasonló, alienek nélküli szárnyas fejvadász sorozatra
Az 5. rész kiemelkedett.
Lehetett volna sokkal jobb, de rosszabb is.
-
Rigormortiis
veterán
Különös új világok: Utolértem magam, de mindek. Az egész harmadik évad egy full agybaj. Ez nem csak szar, de egyenesen bántóan kretén. Ötletem nincs, miért gondolták jó ötletnek elvinni egy ilyen irányba...
Ellenben belekezdtem az Úriemberekbe. Na ez viszont adja
-
Rigormortiis
veterán
Nekiálltam a Háromtest Problémának (Netflix). Egyenlőre csak a második résznél tartok, de nagyon tetszik, közben a könyvnek már a felénél, de mivel a sorozat még jobban ugrál, mint a könyv, inkább várok vele, nehogy komolyabb spoilerbe fussak véletlenül.
Semmi gond nincs vele mondom ezt úgy, hogy a könyvélmény is nagyon friss. Kicsit sajnálom, hogy a jelenkori szálat áttették Angliába, de igazából nem bánom, mert a könyvben sem tudom megjegyezni a kínai nevek miatt, hogy ki-kicsoda.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Rendesen vártam, hogy abban a jelenetben az Alien elcsúszik egy vértócsán. Kétszer
-
Rigormortiis
veterán
Valóban az évad legkiemelkedőbb része volt az új, ötödik epizód. Mondjuk hihetetlen noob ez az alien, a csaj hogy lesprintelte már
Pluszban tetszett, hogy egy szereplőt szépen árnyaltak (azt, akiről eddig azt gondoltam, hogy a történtek felelőse).
Kíváncsi vagyok a maradék pár részre, összességében nekem egyre jobban tetszik (mínusz a maskarába bújtatott alien ember, annyira komolytalan és esetlen a mozgása).
-
Rigormortiis
veterán
Végére értem a Discovery 5. évadának. Hát na. Nem váltja meg a világot, de legalább szépen befejezték. A 4. évadra nagyon elgyengült, de aztán összekapta magát.
Viszont a SNW harmadik etapja nagyon nem tetszik eddig.
-
Rigormortiis
veterán
Jobb belátásom ellenére folytattam a Discoveryt. A negyedik évad utolsó pár része elérte, hogy nézzem tovább és az ötödik évad is látványosan-érdekesen indul. Kíváncsi vagyok, hogyan zárják le.
-
Rigormortiis
veterán
A lesújtó kezdeti véleményem ellenére az új Alien Earth rész kezd tetszeni. De legkevésbé sem az Alien-vonal miatt (ellenben a corporate kavarás bejön).
Plusz a csaj nagyon ügyesen
becsicskította a dögöt a kampóval 
[ Módosította: radi8tor ]
-
Rigormortiis
veterán
Alien Earth első két rész:
A kritika valóban felsz.pta a Disney-t, messze van ez attól, amit jónak hívunk. Nézhető. Egynek elmegy. A filmek után baromira zavarnak a gagyi sorozatos megoldások. Az alien inkább röhejes itt, mint rettegni való annyira átjön, hogy egy ember rohangászik maszkban.
Az egyik magyar "szaksajtó" is azzal éltette, hogy az első részben újraforgatták a nyolcadik utast. Igen, az epizód első öt percében. Az mondjuk tetszett is.
Én abban bíztam, hogy jobb betekintést kapunk a cégek uralta világba, mint a Romulus első húsz percében. De nem, itt ez nem jön át, plusz a történések nagy része egy romos épületben játszódik, ahol kergetőznek a gagyi harisnyás idegenekkel.
Azt pedig pláne nem értem, miért a youbg adult vonalat kellett itt (is) erőltetni. Nehezen tartom elképzelhetőnek, hogy az Alien frencsájz rajongóinak többsége ne a 30-40 pluszos populációból kerülnének ki. Ez mondjuk a Romulusban sem tetszett.
Szóval nézhető a dolog, de egyáltalán nem nagy eresztés.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
markknight
üzenetére
Na mert a kétbites "rajongók" fröcsögése sokkal mérvadóbb
Azért ha a kritikus sajtó ennyire magasra pozicionál valamit, van rá esély, hogy korrekt végeredményt kapunk.
-
Rigormortiis
veterán
Én is újrázom az SNW-t az új évad kapcsán, csak hogy képben legyek. A második évad közepénél járok és ez még mindig nagyon jó. Ha csak ezt a szintet tartják a fent maradó évadok, már akkor elégedett leszek.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
genndy
üzenetére
Sokat beletettem mindkét újkori gow játékba, de nekem mégKratosról is Tilk jut eszembe. Jaffa viccek

Nincs még egy sorozat, aminek a befejezését annyira sajnáltam, mint az sg-1 (bár az Atlantiszt is megszerettem a végére).
-
Rigormortiis
veterán
A leállás alatt végigment (újra) négy évadnyi Boys. Imádtam, de észrevehető a minőségi szakadék az első kettő évad után. Ugyanakkor azóta is Billy Joelt hallgatok
-
Rigormortiis
veterán
Á, meg is van a Harmadik Műszakos Vészhelyzet crossover
Azt a sorozatot is mennyire imádtam, de kb szőrén szálán eltűnt 
De jó volt Boscoékat látni
-
Rigormortiis
veterán
válasz
markknight
üzenetére
Ha addig nem jutsz el, akkor mindenképp nézd meg a 6. évad 13. részét!
-
Rigormortiis
veterán
Most olvastam, hogy hó végén leszedi a HBO a Vészhelyzetet
A 8. évad közepén tartok, addig tuti nem végzek vele. -
Rigormortiis
veterán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Azért az első évad harmadik részében nagyon túltolták. A játékban nem is láttuk a két kandúrt együtt,
az egyik ugye joel régi "cimborája" a másik meg addigra felakasztotta magát, és csak egy levélből tudjuk meg, hogy ők egy pár voltak. Ha figyelembe vesszük, mennyi minden kimaradt az első évadból többek között ezen rész miatt (ami meg nem is szerepelt a játékban)...rágjon pélót az összes, aki ezt kitalálta.
A második rész mondjuk már eleve full homo táptalaj.
-
Rigormortiis
veterán
Nagyon szerethető karaktereket kaptunk benne. Az egyetlen, aki kiverte a biztosítékot, a végén ő is milyen jó fej volt

Szerencsére mindenhol mocsok népszerű, készül a második évad és nem bánnám, ha jogok terén megegyeznének a Crichton örökösökkel és akkor legalább lehetnének benne cameók
-
Rigormortiis
veterán
Nagyon jó a Pit első évada! Nálam eddig az év sorozata. Vannak hibái, de nagyon lekötött.
-
Rigormortiis
veterán
A Pit új része azért kemény volt.
Aki érzékeny az explicit orvosi jelenetekre, ne nézze.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Legutóbb pont a Zaklatást olvastam ki, és elvileg van abból is film, amit nem láttam, ugyanakkor ma különösen aktuális lenne (inverz metoo).
-
Rigormortiis
veterán
válasz
totron
üzenetére
Mit lehet itt elspoilerezni? Most néztem meg az új két részt, de ugyanúgy semmit sem tudni, hogy mi az a "szellem", mint az első rész óta. Ahol kb fel is vetettét a klasszikus életben maradtak formulát (ami nem spoiler).
Semmiről nem szól, ugyanakkora szar lesz a vége, mint a Lost-nak.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Meg mondjuk Eddie Redmayne ellenfeléül betehettek volna egy igazi színészt.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
Lemaradás, most kezdtem csak
-
Rigormortiis
veterán
Az az opening valami fergeteges
Meg az egész sorozat nagyon szórakoztató.El bírom képzelni, mekkora fun lehetett a forgatás
Pont nemrég kezdtem el a Joker 2-t (végig még nem néztem, mert szar), és eszembe jutott, hogy ha már mindenképp el akartak távolodni az első rész megoldásaitól, akkor a zenés-éneklős betéteket elvihették volna ilyen Peacemaker intrós irányba. Rosszabb film nem lett volna tőle...
-
Rigormortiis
veterán
Mekkora egy fszság már ez a Peacemaker
De nagyon tetszik! -
Rigormortiis
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Nekem többé-kevésbé tetszett, volt egy kis Drót utánérzése.
-
Rigormortiis
veterán
Nekem nagyon tetszik ez az új Pittsburghi Vészhelyzet
Várom a harmadik részt!Olyan, mint a régi ER, csak itt nincs üresjárat, real time megy egy műszak.
-
Rigormortiis
veterán
Végigszaladt a Yellowjackets második évada is. A jelenkori szál teljesen off, bár jó volt Frodót látni, egyértelműen csak az időhúzást szolgálja. Senki nem szimpatikus, cserébe idegesítő az egész kavarás. A múltbeli rész érdekes is lehetne, ám azért nagy megfejtés ott sincs. Az összes hasonló sztoriban felüti a fejét a kannibalizmus, na durr, ugyanakkor a pilotban szereplő bevágásoknak még nyoma sincs, ergo hazudott, akkora nagy misztikum nincs ebben az egészben. Igazából senkit sem lehet egy kicsit sem kedvelni.
Egyetlen pozitívum azért van: a zenék! Papa Roach, N.W.A. aztán a Nirvanától a Something in the Way, csak hogy az utolsó rész Echoe and the Bunnymennel záródjon (de előtte ugyanennek a számnak az átdolgozása...Donnie Darko óta imádom). Szóval a zenék csillagos ötös!
Ezt leszámítva sokkal nagyobb a sorozat füstje, mint lángja, különösebben nem is ajánlom senkinek.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
V.Stryker
üzenetére
Nekem is felszaladt a szemöldököm, hogy egy cia-s tiszt utasítja és becsicskítja a tengerészgyalogos parancsnokokat. Pláne abban a hisztis picsa stílusban, amikor belekényszerítette a pilóta csajt a programjába.
Nem tudom, ott hogyan mennek az alá- fölérendegi viszonyok, de minimum érdekes. Fogadjuk el, hogy ez egy sorozat.
Joe valóban szörnyen idegesítő lett erre az évadra. Nem akarok gonoszkodni, de mintha folyamatosan meglett volna neki
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Rigormortiis
veterán
válasz
Major Lion
üzenetére
Tényleg, fel is tűnt, hogy a Yellowstone végére kipattintotta magát, de akkor ez a Lioness miatt volt...
-
Rigormortiis
veterán
Befejeztem a Lioness S02-t. Látszik a nagyobb költségvetés, de semmit nem tett hozzá. Az utolsó részben az a harc szörnyen ótvar volt, inkább ne mutattak volna semmit. Cruz persze megint bebuzult. Zoe otthoni vergődése már kifejezetten zavaró volt. Jól indult, és egy nézést megért, de nem tetszik az irány.
A Yellowjackets első évada is pipa. Nagyobb volt a füstje, mint a lángja. A bíztató kezdet után egy teljesen középszerű valami lett belőle.
-
Rigormortiis
veterán
Yellowjackets: Pár rész ment még csak le, de ez nagyon kemény! Kicsit hasonló formulára épít, mint a Lost, ami egyáltalán nem baj. Mondjuk engem jobban érdekelne a múltbeli szál, mint a jelenkori, de sajnos ez utóbbit erőltetik inkább.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
abrtom87
üzenetére
Én végignéztem, kivéve a 11. évadot. Szerintem leginkább ízlés dolga, hogy kinek, melyik jön be leginkább, de a másodikat se hagyjátok ki, meg akkor az elsőt sem. A negyediket nem kedveltem, és talán a nyolcadikat (a választósat). Ha a harmadik tetszett, annak lesz folytatása is
Igazából csípem az egészet, rég óta vissza-vissza térek hozzá. Ha egyet ki kéne emelnem, akkor az ötödik lenne(a Lady Gagás) de a legutóbbi, 12. is átjött.
Alapvetően ha nem horrorként tekintesz rá, akkor működik.
-
Rigormortiis
veterán
Tudtok ajánlani olyan sorozatot, mint amilyen a Lioness?
-
Rigormortiis
veterán
Nem is emlékszem, hogy mikor csavarodtam ennyire rá egy sorozatra, de a Lioness remek! Egy nap alatt 6 rész lement.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
S e t h
üzenetére
Alapvetően a másik kettő szórakoztatott, ez pedig nem, ebben mindenképp felülmúlták.
Kifejezetten alátett az élménynek, amikor pl egy részen át feszültek a folyón valón átkelésen, aztán maga az átkelés 2 perc volt és ilyen kis pitty-putty. De azért a banditás-indiános konfrontáció sem volt túl mély élmény. Még a tornádó volt az, ami tetszett.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
lezso6
üzenetére
Most attól, hogy sokan szeretik még nem biztos, hogy akkora megfejtés. Nem állítottam, hogy szar, de az a 9 körüli imdb szám és az általános ováció számomra erősen megkérdőjelezhető. És valóban kifejezetten filléres show volt (kb egy legelőn foroghatott az egész, plusz város, pár házzal, az akciójelenetek...folyón átkelés, rablótamadás, indián támadás nagyjából fősulis vizsgafilm szinten voltak) nemhogy a Yellowstone, de még az 1923 is felülmúlta szinte mindenben. Egyedül a fényképezés és operatőri munka volt rendben, de ilyen szinten kb el is várható.
Ennyi erővel te is felszínesen nézted a Hatalom Gyűrűi 2-t, mert gyakorlatilag mindenben fejlődött az elsőhöz képest, amit nyilván nehéz belátni, ha alapból prekoncepcióval ülsz le elé.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
OgreImre
üzenetére
Bennem annyi maradt meg, hogy piszok unalmas. A folyóátkelésre is egy részen át készültek, aztán milyen kis satnya folyón történő áthajtás volt. Na a harcok sem voltak komolyabbak. Meg az egész ilyen nagyon low budget megoldás volt. Az 1923 minden téren minimum egy polccal magasabban van.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
Tasunkó
üzenetére
Nemrég ment le nálunk az 1883. Dögunalom volt az egész. Friss az élmény, de kb annyi maradt meg, hogy a folyón átkeltek, banditák, indiánok na és a vége. Persze, szépen van fényképezve, és van egy hangulata, de itt a fórumon messze túl van értékelve (ahogy pl a Hatalom Gyűrűi 2 pedig alul), az 1923 nekem jobban tetszett, bár ez a western nem az én világom, a fene tudja, miért csípem annyira a Yellowstone-t.
-
Rigormortiis
veterán
Végére értem a Shogunnak. Nem volt nehéz, mert az utolsó négy részt egyszerre daráltam le, ilyet nagyon ritkán csinálok, de behúzott. Remélem, lesz folytatás!
-
Rigormortiis
veterán
Elkezdtem a Shogun-t (az újat). Nagyon erősnek tűnik, és meglehetősen explicit is.
-
Rigormortiis
veterán
Végignéztem az Akolitust. Ne kérdezzétek, miért...
Ekkora egy foshalmazt de komolyan! Ez volt a legtöbb, amit a Skywalker érától függetlenül ki tudtak hozni?
-
Rigormortiis
veterán
Mindvégig Agartha:
A legnagyobb erénye, hogy nem nyomtam ki az első rész után, mint a legtöbb marvel/sw sorozatot. Ami a legeslegjobb volt benne, az két dolog: az outro, ami egy intro: ezt mindig végig néztem, piszok jó vágás, animáció, zene...a másik pedig Aubrey Plaza: ha ő játssza Agarthat, akkor sokkal jobban néztem volna
Ezeket leszámítva egy sima, középszar fantasy, ami csak azért értékelődik fel, mert elég nagy a posvány mostanában ilyen téren, plusz mindenki hulladékot várt, és ez azért nem az.
Simán nézhető.
Ja és a zenék. Fasza zenék vannak benne
-
Rigormortiis
veterán
Tetszik, hogy az AHSies harmadik évada átment néhány rész erejéig Black Mirrorba. Persze vannak jobb és közepesebb epizódok, de összességében nagyon jó lett! Újra is nézem az első két évad emlékezetesebb epizódjait....
-
Rigormortiis
veterán
A Mindvégig Agatha van olyan jó, mint a VandaVízió? Nekem gyakorlatilag az egyetlen Marvel sorozat volt, ami tetszett.
-
Rigormortiis
veterán
AHS 12. Évad:
Nekem tetszett, azért 5.0ás imdb értékelés nagyon el van csúszva. Simán belefér a 7-8 pontos sorozatos posványba.
-
Rigormortiis
veterán
Nem bírom átrágni magam a ST Discovery negyedik évadán. Amennyire tetszett az első két évad, annyira csökkent a lelkesedésem a harmadik alatt (pedig a sztoriban volt potenciál), ez a negyedik viszont már egy full tini buzulás. Kár érte.
-
Rigormortiis
veterán
Halo s02:
Először is: az összes halo címet végigjátszottam, még a windows phoneos mobilra készülteket is. Kiváltképp a 3-odst-reach hagyott bennem mély nyomot, ez utóbbi az egyik, ha nem a legjobb egyjátékos fps kampányt tudja magáénak NÁLAM.
Ez a sorozat csak ihletődik a játékból, neveket, helyszíneket használ, de ezen túl tudok lépni, ahogy a könyvadaptációk esetén is.
Összességében teljesen okés sorozatot láttam, és habár messze nem hibáktól mentes, ennél sokkal gyengébb címek futnak, a kaszát azért nem érdemelte meg.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Fair, mert ez a retek kb háromszor annyiba került, mint a komplett lotr trilógia infláció ode vagy oda.
Nem volnék meglepve, ha ez az egész Amazonos Gyűrűk Ura projekt csak valami könyvelési okossághoz szükségeltetne vagy olyasmi, amit Uwe Boll csinált a német filmalappal
-
Rigormortiis
veterán
Star Trek Discovery 3. Évad:
Alapvetően egy nagyon kényelmes helyzetből indult az évad, és sztori szintjén ezzel pont semmit sem kezdtek. Ezer felé lehetett volna kolbászolni, erre egy apró lokális csihi-puhira futtatták ki az egészet. Egyedül a két terran-os rész tetszett (meg talán az első kettő), de alapvetően ez már nem jött annyira be. Talán a végén, a Kaminar-os, Dilítium-robbanásos mellékszál is, de összességében ez már messze nem volt olyan jó, mint az első kettő.
-
Rigormortiis
veterán
Halo S2: Az első rész alapján úgy tűnik, mintha egy kategóriával több költségvetést kaptak volna. Egyenlőre tetszik.
-
Rigormortiis
veterán
Még régebben elkezdtem nézni a Kiút c. sorozatot. Emlékszem rá, mert nagyon ígéretesen indult, aztán az első évad közepén már szinte nem is emlékeztünk a kiindulási problémára, egy sima n+1. kisvárosi drámává silányult. Van értelme tovább nézni, fog haladni a rejtélyes szál vagy ugyanaz a gané figyelemhajhász indítás volt, mint a Leftovers-ban, ahol két évad után sem került szóba többet az indítás? Ha sorozatnál éreztem, hogy átb.szott, na az az volt. Egy utolsó szar érdektelen tizenkettőegytucat dráma lett csak.... Ennél még Shyamalan is jobban meg tudja magyarázni a saját rejtélyeit...
Na a lényeg, hogy a Kiút csak egy sima kis dráma marad vagy a kezdeti lendület is vissza fog-e térni?
-
Rigormortiis
veterán
Star Trek Discovery második évad:
Habár a két évad közé nálam az elmúlt hónapban beékelődött a Tokyo Vice és az Euphoria, csak folytattam és milyen jól tettem
Igazából egy másodpercnyi üresjárat sincs, folyamatosan történik valami és nálam ez az időutazós szál is betalált. A dupla évadzáró részek pedig a Csillagkaput idézik nálam, ez is plusz pont. A legénység nagy része szimpatikus nekem, ezt csípem a SNW-ben is. Sorozathoz képest a látvány/hang is okés. Fut egyáltalán mostanában bármi más scifi sorozat?
Mindenesetre folytatom tovább, kíváncsi vagyok, milyen irányba viszik ezt a történetet...
-
Rigormortiis
veterán
Eufória második évad:
Oké, most elég sok gondolat kavarog bennem. Először is az, hogy mi a fészkes fenéért nem néztem meg ezt eddig? Persze tudom a választ: rohadtul nem érdekelnek a drogos tinik lelki fszságai, ez már régen mögöttem van
Ugyanakkor dráma és karakter szinten is remekül működik a sorozat, és ez nagyon meglepett. De nem is ezért fogom szinte azonnal újranézni, nem...
Az egy dolog, hogy pályám elején tanultam filmkészítést is (aztán nem ebben helyezkedtem el), de már az első évadot méltató hozzászólásomban is említettem a vágást, fényképezést, és en bloc az operatőri munkát.
Ami a második évadra egy új szintre emelkedett. Bő egy éve volt egy eszmecserénk a filmes topikban a Baby Driver kapcsán, emlékeim szerint. Voltak, akik lehúzták, mint "akciófilm", és ilyen téren valóban nem egy nagy megfejtés, ugyanakkor technikailag, ha valaki tanult vágást...na az is az "aztakurva" kategória. Ahogy zenére...ütemre vannak komponálva a menekülési jelenetek, na abban annyi meló volt, mint öt másik filmben együttvéve. Én pedig ezt is nézem, látom. Plusz csípem Ancel Elgortot, ezért is kedveltem a Tokyo Vice-t is

Visszatérve az Eufóriára: ez kb az operatőri munka csimborasszója. Nekem a második évad közepén esett le, hogy eddig a sorozat nagy része sötétben játszódott. Miért? A fények, színek miatt! Az egész tini érzelmi töltetet nagy részt a sorozat alatt a fényekkel, színekkel fejezik ki (és a folyamatosan mozgó kamerával, na és a hosszú vágásokkal) ! Persze már régen tanultam ilyeneket, ezért rá is kerestem youtubeon, és nem lepődtem meg, hogy rengeteg videó foglalkozik a sorozatban alkalmazott technikákkal...
...és Rév Marcellel, mint operatőrrel. Kérdés: két évadnyi, tecnikailag 10/11es Eufória után hogy a viharba nem kapott még lehetőséget egy igazi hollywoodi blockbusterben???
Billie Eilish is az Eufória miatt választotta őt a kampányához...
Tehát akinek eddig kimaradt ez a sorozat azért, mert nem érdekelte a sztori, az is adjon egy esélyt neki! Lehetőleg minimum egy 4k-s, esetleg oled megjelenítőn! Komolyan!
Mert technikailag most ez a csúcs, amit operatőri szinten kaphatunk, és ezt honfitársunknak, Rév Marcellnek köszönhetjük, aki nem csak azért szimpatikus személyiség, mert az East Coast hip-hopot csipázza

-
Rigormortiis
veterán
Végére értem az Eufória első évadának.
Némelyik rész eléggé letaglózott, nálam teljesen átjött, amit mondani akar, nem is tudtam napi egy résznél többet megnézni, emésztenem kellett a látottakat/hallottakat.
Zseniális mű. Iszonyat jó a casting, sikerült olyan feltörekvő fiatalokat találni, akik hitelesen hozzák a karakterüket. Történet az nagyon nincs, viszont annál érdekesebbek a figurák, és ahogy interaktálnak egymással és az őket érő eseményekkel.
De ami a legjobb talán, azok a tecnikai dolgok. A képminőség alapján nem mondanám meg, hogy nem mozifilmet nézek, iszonyat gyönyörű színekkel dolgoznak, plusz a hang, zene, vágás és operatőri munka...kb oscar-jelölt filmeket idéz, tényleg le a kalappal!
A hetedik rész végénél konkrétan kifutottam a hajam alól, amikor egy trip során azt mutatták a villódzó és váltakozó színű fényben, ahogy a film szereplői fekszenek egymás mellett. De kb minden részre jutott pár zseniális technikai húzás!
Abszolút pozitív élmény volt a letaglozó téma ellenére is, teljes joggal kezd popkultúrális hivatkozási alap lenni!
-
Rigormortiis
veterán
Zseniális volt a Tokyo Vice második évada!
-
Rigormortiis
veterán
Szerintem is remek sorozat és sajnálom, hogy elkaszálták, viszont nem csak totál indokolatlan volt, hanem mocskosul ki is nyújtották.
Egyébként van arról konkrét állásfoglalás, hogy ezeknek mi hasznuk van? Filmek esetén értem, a kvóta rendszer miatt kell az oscarhoz, de sorozatoknál?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- One mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- Apple iPhone 17 - alap
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Xiaomi 15 (12GB/256GB - Zöld, 2028.09.05-ig garanciás, újszerű) + ajándék Nillkin Super Frosted tok
- DJI NEO Fly More Combo drón 3 akkumulátorral +Care Refresh +táska
- Lenovo IdeaPad B50-80, 15,6" HD, i3-5005 CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( ol
- HP EliteBook 840 G3, 14" HD, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 128GB M.2 SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( o
- HP EliteBook 840 G2, 14" HD, i5-5300U CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( olvas
- GYÖNYÖRŰ iPhone X 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3586
- Dell Precision 7560 - Intel Core i9-11950H RTX A4000 32GB 1TB SSD FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 15 G2 - i5-1135G7 I 16GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Gyakorlatilag ezt a sorozatot vártam a legjobban.