Hirdetés
- Geekbench-en bukkant fel a OnePlus Nord 6: Snapdragon 8s Gen 4 és Android 16
- Tekintélyes kamerasziget kerül az Oppo Find X9 Ultra hátuljára
- Kézikonzol móddal támad a Realme legújabb gamer mobilja
- Bődületes méretű akkuval már az MWC-n megjön a Magic V6
- Elképzelhetetlen sebességre kapcsol Jeff Bezos űrinternete
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Geekbench-en bukkant fel a OnePlus Nord 6: Snapdragon 8s Gen 4 és Android 16
- iPhone topik
- Három operációs rendszert kínál a NexPhone
- OnePlus: Settle Down, nem megyünk sehova
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Tekintélyes kamerasziget kerül az Oppo Find X9 Ultra hátuljára
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
Erre a Der tag-ra én is adok egy like-ot!
Érdekes egy sorozat egy bankrablásról... -
HUTCHDB
nagyúr
A Der Palast-ot azért nem szabad egy lapon említeni a Der Dag-gal!
Az elszakított életek egy szinte szappanopera szintű “valami” már bocsánat, (Nena-val, Kraftwerk-kel) míg a másik egy lelki, traumatikus, komoly thriller sorozat.Ha már tetszett a Der Palast, akkor nézd meg inkább a Volt egyszer két Németország-ot. Kategóriákkal jobb!
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Tasunkó
üzenetére
Ha rám gondoltál, mint az, aki a sorozatot ajánlotta a Murdaugh Death in The Family-t, akkor köszönöm!
Ide tartózónak érzem azt, hogy pár mondatot írjak ehhez a (mostmár) AD4MINATOR
fórumtárs és
VágniValó kommentjéhez.Nekem ugyanúgy tetszett a Task (A megbízás) sorozat, mint a felvetődött Murdaugh Death in The Family.
Semmi szenvedés érzetem nem volt.
Bár nem tagadom, volt itt-ott, ahol nem igazán pörgött, de attól számomra mégjobban "átjött" az egésznek a hangulata.
Én úgy gondolom, hogy az ellaposodó részek pontosan a dramaturg miatt kerülhettek bele, legalábbis bennem azok is kellettek a kellő mélységű átérzéshez, amelyek csak később ütöttek be nálam.
Teljesen bele tudtam élni magam a sztoriba, tetszett a rendőri, a "gengszter" és a családi szál is.
Én jó szívvel tudom ajánlani, aki egy kis akcióval dúsított, kellő mélységű drámát akar nézni.Szóval a Task sorozat értékelése részemről: 10/7,5
-
HUTCHDB
nagyúr
Murdaugh halál a családban
A Disney+ kínálatában elérhető dráma sorozat.
2 részt néztem meg eddig.
Pazar!
Aki szereti az amerikai kisvárosi történeteket, a hús-vér, emberi kapcsolatok, átélhető érzéseit feldolgozó sorozatokat, annak ajánlom. -
HUTCHDB
nagyúr
A. Disney-n elérhető, igaz történt alapján készült francia krimi sorozat.
A manapság elérhető stílusú sorozatoktól eltérő, hagyományos krimi, francia jegyeket hordozva.
A 90’-es, 2000-es években játszódó “sorozatgyilkosos” sztori.
Nekem tetszett, lekötött, végig izgalmas volt.bár a végén a beismerő vallomás szinte hihetetlen módon született, de ennek ellenére 10-ből nálam 7-es értékelést kap, szerintem érdemes megnézni!
-
HUTCHDB
nagyúr
The Americans (1-6 évad)
Ezt a sorozatot most néztem végig harmadjára.
Voltak olyan részek, részletek amelyeket már elfelejtettem, és mivel nincs igazából semmi amit én tudnék nézni az újdonságok közül, gondoltam ismét végigtolom.Most sem csalódtam!
Annyira más volt röpke 10 évvel ezelőtt is egy sorozat kidolgozottsága mondanivalója, mélysége, mint a mostaniak, hogy azt alig lehet leírva szemléltetni.
Nem mondom, hogy nincsenek benne elnagyolt, vagy éppen kicsit néha bugyutának tűnő jelenetek, de ezekkel a hibákkal együtt is pazar!Nekem fétisem a 80-as évek, ami ebben a sorozatban annyira, de annyira ki van dolgozva, hogy eszméletlen.
Minden tetszett a megjelenítésben!
Nagyon klasszul visszaadta azoknak az időknek a hangulatát, és azt, a mai szemmel nehezen érthető normalitást, ami azt a korszakot társadalom-szerkezetileg, családi idil, vagy éppen együttélési íratlan szabályok szempontjából jellemezte.És itt nem a film
részére értem ezt, mert az is más szempontból volt más, mint manapság.kémkedési Szóval, aki nem látta, annak ajánlom.
Ajánlom azoknak, akik családi drámát, vagy light-os thrillert, vagy éppen a 80’-as évek retro érzését keresik.Jön az Izraeli kém és a Homeland is ismét, mert nekem ezek a sorozatok jelentették az etalont.
-
HUTCHDB
nagyúr
Nem tudtok valami sorozatot ajánlani...?

Jó, kicsit konkrétabban:
Thriller, klasszikus krimi jellegű sorozat, ami új?
Netflix, Prime, Sky, Disney, Apple kínálatát ismerem, ott semmi érdemi nincs.
Ui.: Koreai alkotásokat nem szeretem.
-
HUTCHDB
nagyúr
Reacher 3 évad.
Kövezzetek meg, de nekem ez is teljesen nézhető volt.
Hiba van, itt-ott bugyuta, átlátszó, kiszámítható, de ennek ellenére kikapcsolt, szórakoztatott, és a kivitelezés, megjelenítés is bejött.
Kb. ugyanaz, mint a többi évad, de amilyen nézhetetlen kínálat van (számomra) még így a fenti konklúziót vontam le. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Jah, igen:
[link]
-
HUTCHDB
nagyúr
A The Agency-t (Az ügynökséget) nézi valaki?
Én az első részt néztem meg, és nekem bejön!
Ebből lehet egy teljesen normális kémsorozat. Különböző, változatos helyken játszódik, szerintem igényes kivitelezéssel. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Nálunk is éppen jól jön. A legkisebb lányom fizette az utóbbi időben, mint kiderült március 16-ig van rendezve 2.500-as áron, de nekem is pont ma dobta fel a facebook, hogy ha én megújítom korábbi előfizetésemt, akkor 699 forint/hó, 4 hónapig.
Ez egy jó ajánlat szerintem. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Én.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Semmi gond, mondj, ajánlj jobbat…
En azt mondom (úgy hogy továbbra sem néztem meg a következő 2 részt) hogy egy teljesen nézhető krimi.
Semmi kiszámíthatóság, semmi sablon nincs benne, ami nekem már eleve előny.
Raadasul a felhozatalhoz képest igenis megállja a helyét… nálam. -
HUTCHDB
nagyúr
Gyilkosságok Åre vidékén (Åremorden)
Netflixen elérhető Svéd minisorozat 5 epizód.
Én 3-at néztem meg, ami lezárt etapot tartalmaz, nem tudom mi lesz a hátralévő kettőben…
A három rész nekem tetszett, klasszikusnak mondató krimi, itt-ott izgalmas, teljesen “élet szagú”.
Bőven nézhető kategória, így aki teheti vágjon bele.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Disney + on érhető el, egy tartalmát illetően részben elképzelt világban játszódó, de egyébként egy "elnöki" gyilkossághoz (is) kötödő krimi/dráma sorozat.
Eddig nagyon teszik, 4. rész érhető el, a sok hulladék sorozat után meglehetősen elnyerte a szimpátiámat.Ajánlom!
-
HUTCHDB
nagyúr
lPRIME TARGET
Jelenleg 2 rész érhető el, de nagyon kecsegtető, nekem nagyon tetszik!
Ajánlom! -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
HUTCHDB
üzenetére
A megjelenéskor jeleztem, hogy fent van a Netflix-en, és érdemes megnézni, kvázi ajánlottam.
Még az akkori posztom után végig is néztük, és nekünk 10/8,5 eredménnyel az utóbbi idők egyik legjobb sorozata lett.Olvastam itt többek hozzászólását, valóság elrugaszkodásáról, lövések mikéntjéről, sőt olyat is, hogy "különösen nem volt értelme" ...
Szerintem ez a sorozat ettől jóval mélyebb, ugyanakkor számtalan kategóriákkal gagyibb, és jóval hajmeresztőbb valótlanabb sztorikkal tele sorozatokat/filmeket meg istenítenek.
Már a western filmek elkészültének, vetítéseinek kezdeti idején is sokszor felvetődött, hogy jobb színben akarják feltüntetni a korábbi történéseket, az akkori állapotokat, az erkölcstelenségeket, a civilizáció-mentesség jelenlétét.
Mint ennek a sorozatnak a címe is mutatja (vagy utalhat rá) olyan helyzetet próbál bemutatni, amely valószínűleg közelebb áll a valósághoz, és nyilván nem egy átfogó, mindent is bemutató sztorin, hanem egy adott területen, vagy egy cselekményi szál történésein keresztül.Nulla gender, nulla b@zulás, nulla woke. (Bár a
azért megkapták a magukét..., bár hozzáteszem a valójában is élő kormányzó személy, állítólag valóban a sorozat szerinti karakter volt. )mormonok Szerintem a beharangozó, "előítélet" hasonlóan, mint a Horizon-nál a sorozat megnézését követően a leülepedés után kijózanítóan hat, az egyes brutalitásban történő megjelenítésben semmi túlzót, semmi oda nem illőt nem találtam, a légkör, a hangulat, a környezet számomra teljesen átélhető, még annak ellenére is, hogy keveredik a (néha nekem sem elfogadható) női, kisgyereki naivitás, a mindent megoldó főhősi jellem.
Bennen végül az csapódott le, hogy ebben a világban (ebben az időben) nincs olyan ember, aki tiszta lenne, pontosabban ne lenne bűnös valamiben.
Mindenhol tetten értem az abnormalitást, emberi élet értéktelenségét, fanatizmus, és a mai USA-t is jellemző szekta jellemet.Kicsit hullámoztak a gondolataim a sorozatban a karakterek bemutatása során is, hiszen szerintem nagyon jól hozta a szerepet a főszereplő "pároson" kívül Kim Coates és Shea Whigham is, de az először idegesítőnek tűnő Dane Dehan által játszott karaker jelleme is a végére kiforrva, igen jól kibontva jelenült meg.
El nem hallgatva, valóban hordoz kliséket (vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy ezt már mintha láttam volna máshol) a sorozat, de ennek ellenére nekem baromira tetszett, és hiányérzet alakult ki bennem a vége után.
Ez nem jelenti azt, hogy ezt mindenki szeretni fogja, vagy tetszeni fog a nagy többségnek, de megjegyezném, hogy teljesen hasonlóan, mint a Horizon-nál, ahol pl. a kezdeti 5-ös körüli értékelés az IMDB-n már közeliti a 7-et, ennél az American Primeval esetén is az éppen (ha jól emlékszem) 6.5-ről már 8.2-re erősödött a nemzetközi filmes értékelő oldalon, ami azt jelenti számomra, hogy nem csak nekem "jött be", hanem egyre többek érzik úgy, hogy mind a Horizon, mind ez is, egy jól sikerült alkotás. -
HUTCHDB
nagyúr
Az első részen vagyon túl, meglehetősen tetszik!
Ajánlom mindenkinek! -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Nem tudom miért kezdtél bele?

4.7 az IMDB-n.
Nem nagyon bízom az oldalban, pontosabban vannak olyanok, amelyekkel kapcsolatban más a véleményem, de irányt mutathat. Sorozatoknál a 4,7-nél az a tejesen nézhetetlen kategória… bár a 671 db értékelés nem túl sok. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Tasunkó
üzenetére
"Nekem a szöveg inkább kifejtős, és valótlan, mint szabadszájú. BBT gondolom átépíti a stílusához, nem mond el minden marhaságot amit a kezébe nyomnak..."
Egyrészt ilyen alpári módon nem szoktak kifejteni dolgokat sorozatokban, filmekben, de ahogy írtam szerintem a texasi beszédstílus alapjában ilyen (lehet). Ezt is életszerűen szeretné bemutatni a sorozat.
Azt meg végképp nem tudom elképzelni, hogy Billy Bob Thornton kénye kedve szerint csökkentet, bővített, vagy átfogalmazott szöveget mondhat el."...a szokásos kliséit elviselem már második részben is."
Nem tudom, melyek ezek a szokásos klisék?
Én nem érzélelem.
"Azt azért már nem tudom nem unni Sheridannál, hogy minden 70 éves öreg faszért egy 38 éves férfimagazin kinézetű milf rajong eszét vesztve örök szerelemmel és állandóan kancás, illetve a nyuggerek is annyit fantáziálnak, mintha most indulnának a gólyabálra."
Én ezt sem érzem túlzónak.
Sajnos, én már közelebb vagyok a 60-hoz, mint az 50-hez, és semmilyen gondom nincs sem a gondolataimmal, sem a tetteimmel...
Szóval nem kell leírni az öregeket...szerintem. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
arcitec
üzenetére
Lehet csak nálam, vagy keveseknél jön át.
Nekem röviden a következők miatt:
Teljesen életszagú az egész!
Kontrasztok a társadalom különböző rétegeiben, beleszőve minden ottani problémakört. (bűnözés, kábítószer, munkalehetőség, spanyol ajkú lakosság problémái, szokásai, ugyanakkor a fellengzős, nagyvilági életstílus, stb…)
Jah, és van egy elég komoly monológ, kifejtés (megközelítés) a zöldítéssel, karbonlábnyommal kapcsolatban is! -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
arcitec
üzenetére
Nekem meg baromira tetszik a Landman!
Minden percét elvezem/elveztem.
A szabadszájú Texas -i stílus sokaknak visszataszító lehet, ezt elismerem.
A sorozatban azért ez lehet túltolva, sarkítva van, bár nem vagyok annyira képben e téren, de amit hallani lehet erről az államról, könnyen lehet, hogy ott, ez a valóság.
Nekem Sheridan egyre jobban bejön.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
VágniValó
üzenetére
Nem volt rossz, de sok helyen gagyinak éreztem a megjelenítést.
Több alkalommal abba akartuk hagyni a sok homoszexuális jelenet miatt, végül ezeket a részeken beletekerve, nehezen, de túllendültünk.
Összességében egy nézhető, de sok helyen kevésbé kidolgozott, mondhatni felületes történet-vezetés jellemezte.
Anthony Hopkins szinte 5 percet játszik benne, nem emiatt kell megnézni szerintem, hanem amiatt, mert ezen hibák ellenére a mostanság megjelenő kínálathoz képest még így is a jó kategóriába tartozik.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Nekem kifejezetten tetszett a Lioness második évada.
Van igazság abban, hogy egyes harcijelenetek lehettek volna jobbak, de még így is a sorozat minőségiben igenis a legjobbak közé tartozik...szerintem. -
HUTCHDB
nagyúr
Netflix új mini sorozat.
Egyrészt szépen filmezett, másrészt eléggé gyenge kivitelezésü, VISZONT ez a sorozat már a 17 éves kislányok szerelmi, l@szbikus életérzésére is komoly hangsúlyt fektet.
Csak nekem kontrapruduktív ez? Csak engem zavar? Lehet csak én vagyok ilyen, illetve a környezetemben lévő emberek?
Nemrég írtam a Fekete galambbal kapcsolatban is, kb. úgyenezt.
Nem lehet mást nézni, csak a stream szolgáltatók által kináltakat, de egyszerűen hétről hétre, hónapról hónapra, csak ilyenek jelennek meg.
Mire ezeket leírtam, talán rá is döbbentem, hogy ezzel nem igazán lehet mit kezdeni...
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
Végignéztem, ajánlom!
Itt-ott picit vígjáték jellegű, de alapból teljesen nézhető kémsorozat. (Talán "Kingsman jellegű"-ként is jellemezhetném.)
Nekem nem kedvencem Keira Knightley, de itt teljesen elfogadhatót hozott.
Ami negatívum, az a b€zi szál, egyszerűen nem kellene bele, semmi rációt nem látok benne, az én véleményem szerint, nagyot ront az egész összképen, mint pl. a Last Of Us-nál.
Ezekbe a részekbe beletekerve, mint ahogy írtam is, könnyed, kikapcsoló sorozatot láttam, ami a mai viszonylatban, és kínálatot is figyelembe véve 10/7-et ér nálam. -
HUTCHDB
nagyúr
Nem tudjátok, hogy Az ügynökség (The Agency) mikor lesz elérhető magyar szolgáltatónál?
Most, november 29-én indult, és 3 rész már le is ment külföldön.
Nekem nagyon, nagyon tetszett anno a francia Le Bureau des Legendes sorozat, és tudtommal ez az új amerikai sorozat annak a feldolgozása. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Cross 1-2 rész.
Elég kesze-kusza, kicsit kibogozhatatlan a sztori, de nézem tovább, mert érdekel.
Akár jó is kisüthet belőle. -
HUTCHDB
nagyúr
De látta valaki közületek ezt a sereg-et, vagy csak mások véleményére hagyatkoztok?
Ezt soha nem értettem, 1.3 az IMDB-n, ráadásul olvastam róla, hogy állami pénzből készült, és azonnal pfúj.
Abszolute nem mondom, hogy nézzetek meg, mert mindenki azzal tölti az idejét, amivel akarja, de látatlanban fikázni valamit …
Én csak az első részt láttam, de ettől sokkal rosszabb sorozatok vannak fent neves streaming szolgáltatóknál.
Véleményem szerint simán nézhető volt az első rész, mint ahogy valamelyik nap írtam is.
-
HUTCHDB
nagyúr
A sakál napja. S01E01
Fúúú, ez nagyon jól indul!
Talán az idei legjobb sorozata... nagyon igényes első rész volt! -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
Az első részt tegnap előtt este néztem meg a TV2 -n a premierkor.
Meglepődtem, hogy nem is olyan rossz.
Voltak benne láthatóan "magyarosan olcsó" megoldások, de így is pozitívan csalódtam.
A második rész is érdekel, szerintem ha nem lesz nagy baki, meg fogom nézni az egész sorozatot. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
Ebben lehet valami, előfordulhat az is, hogy ez “rétegsorozat”, és egyes embereket jobban, másokat jóval kevésbé tud megérinteni.
Nálam amikor az első évadot néztem, és emiatt nagyobbat ütött a sztori, nyilván belegondolt, vagyis inkább átültette a saját életére az ember a sorozatban történteket.akkoriban szerezte meg a jogsit a középső fiam
Eszembe nem jutott beletekerni, de nem csak emiatt, hanem sok más történeti szál miatt sem. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
lezso6
üzenetére
Ha már felhoztad a BB-et, és a sok általad kommersznek titulált újabb sorozatokat (amely megnyilvánulással egyébként én is nagyjából egyetértek), akkor én megemlítenék egy szintén a BB egyik fő alakjához, Bryan Lee Cranston köthető, konkrétan a főszereplésével játszódó, és elég életszerű, kellően mély életérzéseket, gondolatokat is taglaló/feszegető sorozatot, amelynek 2 évada van.
Nekem nagyon tetszett, és alapjába véve elég kevés szó esett itt róla.
Hátha valaki ezen poszt alapján is belekezd.Kifejezetten ajánlom huszas éveiben járó "gyerekek" szüleinek...
Érdekes, és akár figyelemfelkeltő lehet az IMDB kategóriai besorolásai:
"Epic, Legal Drama, Legal Triller, Psychological Drama, Crime, stb." -
HUTCHDB
nagyúr
A tökéletes pár
Úgy látom nem írt még róla senki.
Nekem bejött, Agatha Christie-s, krimis-drámás, összességében egy jól kivitelezett, érdekes, változatos, és valóságos karakterekker.
Ajánlom!
10/7,5 -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
Jó bizony!
Mi az hogy, nagyon is…
Összességében egy remek sorozat, nagyon jó színészi alakításokkal, pazar, és időben elhelyezett hatásszünetekkel vagy éppen hatosokkal, remek zenei, képi megjelentésekkel!
Az utolsó rész is hozta a kellő izgalmat, fordulatossagot, és egy lezárt, normálisan befejezett evedot kaptunk!Most inditom az 1990-és film “verziót”, kiváncsi vagyok az akkori feldolgozásra is, még így is, hogy ismerem a sztorit.
Ui.: Ilyet ritkán lehet írni, vagyis, hogy a magyar cím is rohadtul találó, de nyilván ez az utolsó pillanatban derül csak ki!
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
VágniValó
üzenetére
Mindenek előtt kijelentem, hogy még nem láttam a befejező részt...
Nem tudom már hol olvastam, de nekem úgy rémlik, hogy a 2. évad teljesen új sztorit fog hozni, új karakterekkel, kvázi semmi köze nem lesz az alap sztorihoz, vagyis kb. csak hasonló stílusú évad várható.
De úgye ezek lehetséges, hogy csak találgatások, de a mai befejező rész után (vélhetően) okosabbak leszünk. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
VágniValó
üzenetére
Ne is mond, már várom a szerdai befejező részt.
Bár mások szerint gyengus a sorozat ("klisékkel tele") de én továbbra is állítom, hogy a legjobbak között van dráma kategóriában.
Ha megnéztem a finálét és tudom, hogy mi a sztori, akkor jön a Herrison Ford verzió, mert szinte biztos, hogy láttam anno, de hála istennek nem jut eszembe semmi róla...
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Halkan (mivel senki nem jelezte még, hogy bárki is nézné), de Ismét “szólok”, hogy az Ártatlanságra ítélve e heti új része sem adja lejjebb a színvonalat, továbbra is baromira tetszik!
Akinek eddig bejöttek az ajánlásaim (kvázi, hasonló az ízlésünk) azt mondom, hogy azonnal kezdjen bele a sorozatba!
Plusz egy név az ajánlásomhoz, J.J. Abrams. Nem is tudtam, hogy bármi köze lenne a sorozathoz, de most lefutott a végén a szereposztás, és ott virított a neve, mint…
-
HUTCHDB
nagyúr
PFUUU….
Ezt nevezem én brutálisnak.
A Presumed Innocent (Ártatlanságra ítélve) 5. része ismét pazar lett!
Nem csak a sztori , hanem minden együtt!
Nagyon minőséginek érzem a sorozatot, ami annyira összeáll, hogy csak na!
Kerek egészet alkot a történet, a képi világ, a színészi játékok, a fényképezés, a díszletek, megvilágítások, sőt a zene is!
Ez az Apple Tv + ismét minőséget rakott össze…Black Bird szint, más kategóriában.
Csak ajánlani tudom! -
HUTCHDB
nagyúr
Ajánlanék egy sorozatot, bár csak az első részt láttam, de nagyon tetszik!
-
HUTCHDB
nagyúr
-
HUTCHDB
nagyúr
Újabb angol krimit ajánlanék!
Apple tv+ -on érhető el a
“Bűnügyi nyilvántartás” című sorozat: [link] .Én az első részt láttam, nekem nagyon tetszett!
Imádom ezt a műfajt, vagyis a tipikus angol környezetet, angol megvalósítást, angol észjárást, mármint ami a tálalást illeti.
Aki szereti az ilyen jellegű filmeket/sorozatokat, tegyen egy próbát! -
HUTCHDB
nagyúr
Van új True Detektiv rész!
Most jelzett az HBO app
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Én végignéztem, én "hoztam" ebben a topikban is "fel" ezt a témát
, szóval én tudom a választ... -
HUTCHDB
nagyúr
Ismét ajánlok egy jófajta europai sorozatot:
Egy bankrablásról szóló belga sorozat, természetesen abszolúte nem sablonos, nem túlhájpolt, és mégis nekem bejött.
A végefelé kicsit laposodik, de maga az ötlet, a kivitelezés is tetszett.#Értékelés: 10/7
-
HUTCHDB
nagyúr
Végre valami, ami lekötött!
Sky-on elérhető az 1-3 epizód magyarul is, a többi a virágboltból beszerzhető.
Nagyon tetszett ez az igazi ízig vérig tipikus angol sorozat, ami a 70-es évek közepén játszódik.
Remek a környezet, a kellékek, a színészi játékok is rendben vannak.
Maga sztori is számomra élvezhető.
Aki szokta követni az ajánlásáaimat és nagyrészt egyetért velem, annak kifijezetten ajánlom.Összeségében az értékelésem:
10/7 -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Köszi, ránézek ezekre.
A populáris, itt a fórumban is sokszor emlegetett sorozatokat láttam már egyébként.
Pl. a For all mankind nem, a Severance meg nagyon nagyon nem jött be. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Műfaj, szinte mindegy, viszont az anime és a koreai sorozatok kizárva.
-
HUTCHDB
nagyúr
Semmi nézhető sorozat nincs...
Bárhova kattintok a stream szolgáltatóknál, smafu...
(Mondjuk nekem Netflix, Sky, HBO és apple van. Esetleg máshol, vagy a virágboltban?)
Tudtok valamit ajánlani? -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Igen, ez egy természetes dolog, ezért szokták írni/mondani, hogy "szerintem".
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Major Lion
üzenetére
Nyílván nem akarom ráderőltetni, hogy mi az ami tetsszen neked, nem ez lenne a mondanivalóm, de arra akartam rávilágaítani egyebek mellett, hogy megnézés nélkül minősítetted és fogalmad sincs, hogy néhány perces belenézés után mi történt a sorozatben.
Ettől függetlenül természetesen elfogadom, hogy neked nem tetszik, és ebből adódóan nem is nézted meg, de igazából így, ilyen lehúzó értékelést adni magáról a sorozatról szerintem nem korrekt.
Én sem nézek meg mindent, ami nem jön be már az első percek után, de azokat nem is minősítem.
Természetesen láttam Harlan Coben sorozatokat, azok közül Az ártatlan és az Örökre eltűnt szintén tetszett. A lengyel megvalósítások kevésbé.
A Better Call Saul pedig nekem nem jött be, a Totál szívás után konvergál a közepes sorozatokhoz.
Nem, hogy 16-ot, de alig ér számomra 6-os értékelést...
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Major Lion
üzenetére
Azért kiváncsi lennék a véleményedre, ha végignézted volna az egészet.
Nekem sok szereplő, karakter egyénisége tetszett, a két rendőr nagyon bejött és szerintem a történet semmilyen szinten nem volt sablonos, sőt igen összetettnek, több szálon futónak mondanám, mely folyamatos kételkedést, esetenként túlgondolást vagy éppen gyanakvás-mentességet váltott ki belőlem.
Ráadasul a vége meglepő fordulatot hozott. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Major Lion
üzenetére
Furcsa, nekem homlokegyenest más volt a véleményem… [link]
Mondjuk én végignéztem az egész sorozatot, nem néhány perc vagy tíz perc után vontam le a következtetésemet.
-
HUTCHDB
nagyúr
Severance
Kb 20x-i nekifutással sikerült legyűrnöm.
Szó szerint… többször bealudtam rajta, volt, hogy 1-2 hétig nem is folytattam, de a fiam sokszor mondta, hogy “ nagyon jó, nézd meg”.Hát sajnos ez nekem abszolúte nem jött be.
Az utolsó 1-2 részt kivéve szinte végig idegesített, egy őrült katyvaszt tapasztaltam, a két szó külön-külön, és összegezve is megfogalmazódott bennem.A színészek jók, az tény, a vizuális kivitelezés is mesteri, mint az Apple filmeknél már megszoktuk, de ez sztori és a tálalása…
Akinek nagyon tetszett, leírná SP -ben, hogy mit is láttam valójában?
-
HUTCHDB
nagyúr
Nem versz át!
Ismét egy jó angol sorozat!
Izgalmas, csavaros, azonnal darálós thriller-krimi!
Ajánlom!Értékelésem:
10/8! -
HUTCHDB
nagyúr
Lángoló test. (Vigyázz, szokásos módon spoiler-es előzetes!)
Spanyol minisorozat, igaz történet alapján.
Krimi-dráma műfajú, tipikusan spanyol megvalósítás.
Hagy kivetnivalót maga után, némileg elnyújtott, és volt 1-2 olyan rész, ami kicsit idegesített, ugyanakkor megfeleően lekötött, viszonylag izgalmas volt, jók voltak a színészek, jól adták vissza a karaktereket, és miután vége lett, még az alap sztorira is rákerestem.Összességében 10/7-re értékelem.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
HUTCHDB
üzenetére
No megnéztem a Tündérkert című sorozatot.
Vegyesek az érzéseim.
Közepesen jónak mondanám, nem közepesen rossznak, tehát inkább 5 fölé tenném az értékelésemet.
Magyar, tehát kicsit kisebb, kicsit savanyúbb, de a mienk.A történet számomra kevésbé volt ismert, így ebből a szempontból megérte megnézni.
Arra kiváló volt, hogy ismét felkeltse bennem a kérdéseket, úgy en bloc “Erdély Ország” valódi történelméről, önállóságáról, “Magyar Ország”- hoz fűződő viszonyáról, esetlegesen annak részéről, az ott élő közösségek egymáshoz fűződő kapcsolatáról, megosztottságairól, stb…A megvalósításhoz visszatérve; a színészek zöme a ma felkapott magyar színészek, de mégsem jöttek úgy át a művészi alkotások, mint más filmek, sorozatok esetén.
Így inkább rendezői problémát gondolok e mögött.
A helyszínek, a kellékek, ruhák közepesen megfelelőek, nem mondanám rossznak, de a nyugati alkotásokhoz képest gyengébb.
A statiszták kis száma, az egyes eseményeknél a “tömeg” hiánya többször feltűnő volt.A történet amúgy jól felépített, itt - ott kissé izgalmas is, de nem úgy mint ahogy más sorozatoknál, hanem inkább önmagához képest, ha így érthető, hogy mire gondolok.
Összességében én 10/5,5-re értékelem.
-
HUTCHDB
nagyúr
A Tündérkert című magyar sorozatot látta már valaki?
Érdemes megnézni? -
HUTCHDB
nagyúr
A sáska / La Mante
Francia sorozat.
Kifejezetten tetszett!
"Sorozatgyilkosos" sorozat, tipikus francia megoldásokkal.
Egyben daráltam le, mert izgalmas, fordulatos.
Ajánlom!#Értékelés
10/7.5
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- TCL LCD és LED TV-k
- mefistofeles: PC házat cseréltem, avagy tényleg olyan híg-e az olcsó hús leve?
- OLED TV topic
- Nem lát hasznot az AI-ból a cégvezetők többsége
- Xbox Series X|S
- nVidia tulajok OFF topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- További aktív témák...
- Xiaomi 15T Pro 12/512 Fekete. Alza vásárlás 36 hó garancia.
- i9 10900, 48GB DDR4 Kingston Hyperx Fury (3x16GB), Gigabyte H470M DS3H, Be quiet, Zalman
- Apple Watch Series 11 46MM 100% Akkuval Fekete színben 2026.09.19-ig Apple Garanciával
- Asus Zenfone 10 16/512 garanciával - mint az új
- Thinkpad X13 Gen3 13.3" FHD+ IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe gar
- Samsung Galaxy A52s 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15s Gen2 munkaállomás - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T500 4GB W
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

) mind sztoriban is kellően mély.