Hirdetés
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Tetszett. 10/8 nálam az Adolescence
Abszolút felsőpolc, de hiába szeretem a lassabb sorozatokat, ez a Night sky-hoz hasonlóan engem is próbára tett (a 2 sorozatnak semmi köze egymáshoz, csak a tempó miatt hoztam fel példának). A másik ok amiért mégis csak 8-at adok rá, az nem a sorozat hibája hanem az enyém

Az első rész után a kis consumer/néző/fogyasztó fejemben, teljesen más jellegű folytatást vártam, és pláne határozottabb befejezést. Ettől függetlenül megkerülhetetlen sorozatnak tartom ebben az új érában, pláne hogy NetFlix-es, ami szerencsére nem érezhető rajta. A kedvenc részem a pszichiáter nőcis beszélgetős rész volt Erin Doherty-vel. Abban ott van minden azoknak, akik választ akarnak.
Bárcsak erről szólna a NetFlix minőségben és stílusban is.
Stephen Graham, Erin Doherty, Owen Cooper 
-
Tasunkó
őstag
válasz
totron
üzenetére
Erra [Homecoming]-ra gondoltam. Hasonló a Severance-hoz. Ráadásul 25 perces részek.
-
-
Tasunkó
őstag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Csak azokat írtam le, amit nyilvánvalóan tartalmaz. További Bibliai és darwini szelekciós vonal kevésbé befejezett benne.
A neten van olyan elmélet is, hogy Seth , Ádám és Éva harmadik gyerekének neve, illetve másodszülöttet is jelent, utalva arra hogyAz áldozati bárányból a legfortélyosabbat akarták kiiktatni, ami megbontaná a rendet, ahogy Neo a Mátrixban, illetve az alap szocializációs társadalmi programunknak megfelelő. Kb. egyeszség van abban hogy mindenki dolgozott már együtt Milchick hétköznapi alteregójával. Ha valaki csak a thriller vonalat figyeli, úgy lehet kissé unalmas.Cobel után jött a képbe. A Milchick név pedig hogy tejet is tartalmaz, tehát lehetnek ők már kitenyésztettek , és génmanipuláltak a vállalat igényeire. Ezeket kevésbé osztom, mert egy játék is lehet az író részéről, és nem befejezett utalások, vagy csak véletlen is lehet. A pokoli vonatkozás mindenképp benne van, tehát a felsővezetés egy mélyebb bugyor, amiből Milchik egy felszínhez közelibb gyűrűben van, ahogy például egy csoportvezető egy cégnél.
totron A Homecoming nem éppen lassú, az elég pörgős. -
totron
addikt
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
A Homecomingot is szeretnéd.
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
totron
üzenetére
Lassan építkező pihenősziget.
Amivel alapvetően nem lenne baj. Akár csak az itteni kommentjeim alapján láthatod hogy jó pár (száz) sorozatot megnéztem már az évek során, van mihez viszonyítanom, hidd el..
Csak itt többet akart a szarka, és emiatt felemás az élmény. Nem a lassú építkezést kritizáltam, de egy ilyen storyhoz azért nem is kell(ene) 3 évad elmesélni.... 1 (akár nagyobb, 9 helyett 10-12 részes) évadban simán meg lehetett volna ezt oldani
-
Mai nap ledaráltam az Invincible utolsó 3 részét egyben. Hát azt hiszem így kell superhero-s sorozatot csinálni, engem mind a 3 évad megvett kilóra, valszín újra fogom még nézni illetve gondolkozom a compendiumok beszerzésén is..
-
laracroft
senior tag
Sziasztok, nézem a Kiút című sorozatot (1 évad lement). Nagyon sokan hasonlítgatják a Lost-hoz. Nyugtassatok meg, akik már látták a 3. évad végét, hogy történetben azért több minden derül ki.
-
Tasunkó
őstag
válasz
totron
üzenetére
Ben Stiller osztja rendesen ezt a céges mitológiát. Jól megírt szerepet is kapott Milchick, de kiválóan is hozta.
Amennyire ismerem a heraldikát, a különböző függések közt a szipus az még a crackélvezőt is alulmúlja, nagy vonalakban a drogosok legalja. A Shamelessben Frank nem rémlik hogy szipuhoz nyúlt volna, pedig nem volt válogatós.Végeredményben ennek a csodálatos futuretech vállalatnak keletkezése néhány lepukkadt szipushoz köthető, továbbá a történet fűszerezve van gyerekmunkával és árvaházzal. -
totron
addikt
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Mi az a BS? Min kellene dolgozniuk a tehetséges szakembereknek e helyett? Nem megfelelő tempóval állsz hozzá, ez egy lassabb, letisztultságokkal operáló sorozat, nem kell, hogy a csihi-puhi akció legyen a gerinc, mert itt nem az a gerinc. Ezért nyílik az olló és nyíródik ki minden emberi léptékű és kicsit is más sorozat, mert az emberek nem tudják értelmezni a nagy, kötelező rohanás és őrjöngés közepette azokat. Le kell követnie a képernyői cselekményeknek is a mai világ erőltetett menetét? Hagyjuk már. Mit ér, ha nem szakít ki a valóságból? Nem pont azért van? Miközben mégis a valóságról csiripel, de a maga módján, amivel nincs semmi baj. Lassan építkező pihenősziget.
#81333Tasunkó, nagyon jól el lett találva az akciósátán lol szereposztása, úgy áll az ellenkező oldalon, hogy közben nem viszi el a felé érkező utálat karakterének, személyiségének finomságait. Kérlelhetetlen jószolga, aki nem fél kérdéseket sem feltenni, magáért kiállni sem. "Egyen szart!"
Lehetett volna , meglátjuk mennyire kárpótlódunk, fejlődünk a harmadik szízönben.egy saját magához méltóbb kiflihenger is -
Janaboy
Topikgazda
Severancehoz: [link]
Jól tolják

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Akkor nem vacsora közben nézem

-
Rigormortiis
veterán
A Pit új része azért kemény volt.
Aki érzékeny az explicit orvosi jelenetekre, ne nézze.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
junkhead
üzenetére
Gondolhatod hogy nem tértem ki mindenre abban a mondatban amit íram, de amikor azt írtam épp a sulis rész volt. De én több
látok a sorozatban, mint szeretetet.bullyingot
Most az utolsó rész végén van benne szeretetről szó leginkább.És természetesen szerintem is TOP sorozat.
-
F.B.I.
veterán
Ez az új Daredevil
csak nekem kezd egy politikai krimi irányba menni? Értem én, hogy lassan indul be de ennyire? -
Tasunkó
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
Szerintem túl elítélőek ezek az értékelések, jól elrötyögtem az egész első sorozaton, a 8. részben csak a thriller fázis kapta meg a táplálást. A 2. sorozatnak is csak az első részei közt voltak vontatottak,
de később már egész rendben volt. Probléma hogy az utalások, amikor a különböző részlegeken kódorognak, nem érthető hogy mire vonatkoznak, vagy a megfejtéseik újra eltolódnak a 3. sorozatra.ott Turturroval akartak valamit elmagyarázni, aminél elvesztettem a fonalat, emiatt süketelés lett, -
Debilon
addikt
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
bocs, hogy régebbi, de ez egy az egyben a Legendák Hivatala (The bureau) című francia sorozat alapján van, minden ugyanaz a storyline-ban, csak a helyszínek mások
-
Miklós315
senior tag
válasz
fecaga21
üzenetére
Spileresen (megjegyzem, lehet, hogy rosszul emlékszek így pár év után)
Bran lett(lesz majd?) a Háromszemű Holló (jelentsen ez bármit is), és így többek között a vargolás képességét is uralja. A menekülés során - ha jól emlékszek rá - Bran belevargol Hodorba, így tartva az ajtót, időt nyerve a meneküléshez. Mivel Bran másik képessége, hogy időben és térben tud "közlekedni" (bármit is jelentsen ez, pl. láthatatlan megfigyelőként részt venni a múlt eseményeiben), én úgy értelmeztem az általad firtatott jelenetet, hogy itt - a filmek szokásos időzavar-narratívájaként - Hodor a múltjában a jövőjéből elszenvedett trauma hatására válik azzá, akit mi Hodorként megismertünk a sorozatban (mivel Brannel "összevargolódva" került az élve-széttépés traumája és Bran időutazgatásainak passzív elszenvedőjévé - ti. itt érnek össze egy csomópontba a Wylis/Hodor--Bran--két-időpont mozzanatok). Úgy rémlik, de talán mintha Bran mindeközben még csak az idős Háromszemű Holló kiképzésének hatása/folyamata alatt állna ("kiképződne", még nincs kész, még nem teljesen uralja mindezeket), szóval elég komplex az egész.
Ha tévedtem, bocsi. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
SunMount3r
üzenetére
Ja nekik csak annyi a lényeg hogy megnézd, meg teremtenek egy kis kultuszt neki. De 1. évad volt eddig a legjobb. Ebből az évadból 1 rész vitte a hátán az egészet: 8. rész
-
SunMount3r
nagyúr
Ez a Severance olyan mint a Loki, csak varázslatok, meg akció nélkül.
-
válasz
radi8tor
üzenetére
Sanszos a Severance kapcsán, hogy megvárom, amíg teljesen vége lesz, aztán majd ha nem lett nagyon gatya, akkor folytatom a kettes szezonnal. Szurkolok nekik, jó dolog, hogy ilyen sorozatot csinálnak, de ahogy az elsőt befejezték, és amit a másodikról eddig olvastam, az alapján 8-10 órát biztosan nem fogok rááldozni.
-
volandy
senior tag
Romantice is a Bonus Book(Könyvbe illő szerelem).Koreai sorozat.
Nagyon szerethető kis történet.
A történet női főhőse - válása után - egy igazi életművész, A férfi főhős pedig egy régi barátaki nehéz helyzete ellenére is megtalálja, hogy visszatérve a munka világába, hogyan építse újra az életét úgy, hogy olyan munkát vállal el, mely jóval képesítése alatt van. Teszi ezt mind a legnagyobb alázattal és tisztelettel, szorgalommal. a szerelem itt is csak egy mellékszál., aki éveken át titkolta vonzalmát a nő iránt. Kettejük munkahelyi kapcsolatáról, szárba szökkenő szerelméről szól a történet. Bármi is ezeknek a gondolatoknak a vége, egy biztos: a Könyvbe illő szerelem nem csak könnyed kikapcsolódást ígér!Arra a társadalmi kérdésre is kaphatunk választ a romantikus történetben, hogy egy idősebb nő kapcsolata mennyire tűnhet természetesnek egy fiatalabb férfival? Vajon a háztartásbeliség utáni munkapiac mennyire várja a visszatérő, reményteli újrázókat? Mindezt megfűszerezi a romantikus idézetek, gondolatok fel-felbukkanása. -
Tasunkó
őstag
válasz
fecaga21
üzenetére
Valaki arra születik, azért él hogy elrepessze mozijegyet,
Hodor meg arra született hogy tartsa az ajtót.De egyébként volt ebben egy utalás a felsőbb hatalmakra vagy az ok-okozati összefüggések nem biztos hogy időrendi sorrendben állnak, csak azért mert így szoktuk meg -
-
fecaga21
senior tag
Trónok Harca 6.ik évad 5.ik rész "Hold the Door" rész, az hogy is volt?
Wylis,vagyis Hódor tehát egy jövőbeli jelenség által okozott traumának köszönhetően lett olyan amilyen?Gyakorlatilag meglátta a későbbi halálát, és azért vált olyanná amilyen??Egyáltalán, hogy a fenébe láthatta ezt az eseményt, és hogy láthatta Brant,mikor ebben az állapotban amikor a múltban van, akkor senki sem látja??" -
-
Tasunkó
őstag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
A nagyvállalati vibe egyszerű mondanivalónak látszik, de nem becsülném alá, mert azon kívül hogy mockosz olajcégek, meg ki mérgezte meg a szép tollú pelikánmadarakat napelemmel, a filmfelhozatalban egy tabu témának számít, már amennyiszer foglalkoznak vele mint pl. a Mr. Robotban, stb., és emiatt akkora hiánytermék, hogy akár egy döcögős megvalósítása is nagyon jutalmazó.
Munkahelyen, a túlélésért meghozott alávaló döntések, logikusan, de nem beismerve, kihatással kell legyenek az egyén magánéleti létezésére is, vagyis a benti túlélőharc a tudatalattit erősebb élményekkel írhatja át, mint amit saját életének gondol, illetve forszírozza azt a kérdést, hogy melyik az igazi élet(és nem csak workoholisták esetében), mivel időben az alváson kívül kb. egyenértékűek. Nameg ez a Severance csak addig utalás, amíg a pszihózist a hagyományos módokon valósítja meg, törzsi, vezérek által ledominált kollektívákként, és nyereségvágyat kiszolgáló illúziókkal, ahol megmarad a kiszabadulás reménybeli lehetősége, de onnantól hogy valami technológia is rendelkezésre áll, az a sorozatból látszik, hogy egy Mégújabb testamentum, aminek mindenki alá lesz vetve.Mr. Milchick utolsó konferanciéja akár Elon Muské is lehetne, illetve a vezetőség bemutatása utal a céges víziók és vállalati nagy álmok tervek, jövők megvalósulásának sátáni lényegére(Millchick egyébként is egy Lucifer volt, egy táncoló akciósátán). Az is jó volt hogy az utolsó részben az édességautomata nyújtott segítséget, mert az jellemzően egy céges menyországsziget, ahogy ezek a mindenféle jutalomnasik is azt ott bemajszolt uzsikra vonatkoznak, amiért él az egyén a munkahelyi létezésben, miközben elvont és érthetetlen munkakörét teljesíti.
Visszatérve a történetre, tényleg lassan csöpögtette, de még elfért sorozatnak és nem a Silo mélységeit ostromolta, Lényeges volt hogy mi történt egyes részekben, pl. Christopher Walken mellékszála,arról szól hogy a vállalat még ilyen erős hardwerrel támogatott illúziója is kellő bölcsességgel átlátható és kijátszható, de az is lehet hogy csak John Turturro, Hollywoodi gépezetből kimenekítésének állít emléket. A reintegráció kellett, mert azzal emlékezett arra, hogy mit kell tennie, meg tudták előidézni hogy a kinti és benti Mark tudjanak információkat cserélni. de a téma annyira hiánypótló és ritka, és ez a feldolgozása annyira kifinomult, hogy nem volt fölösleges, nameg úgysem fognak más sorozatban a következő évadig hasonló témával, ilyen minőségben foglalkozni, avagy sok Sheridan sorozat lefolyik még a Missisipin.Gondolom Cliffhanger , tehát Mark-nak elméletileg ki kéne majd mennie, ha letelik a munkaideje, illetve sok megjósolt dolog, hogy Mark mindenkit megöl az akcióval, nem mutatták hogy megtörtént, -
attiati
veterán
American Crime Story 3. évad felirata végre elkészült
[link]
Közel 4 év alatt
Innen is kösz a belepakolt munkát. -
Janaboy
Topikgazda
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Engem is zavar, hogy
igazán semmi nem derült ki hogy most akkor mi van. A reintegrálás is olyan semminek tűnik, igazából ment vele a szenvedés, de semmi hatása nem volt.. [ Módosította: radi8tor ]
-
AD4MINATOR
nagyúr
Különválás
Severance (2025)
season 2 finaleSzóval az első évad nagy hype időszakkor én ezen átsiklottam, most pótoltam, de továbbra sem értem mi ez a nagy hype körülötte. Okés, misztikus. Az első évad még csak-csak, érdekes a történet, jók a szereplők, megvan a creepy érzés. Aztán húzzák ide-oda a történetet, majd jön a második évad ami egyértelműen olyan hatást kelt, mintha az első évad sikerét próbálnák meglovagolni de nem tudják hogyan kéne. Az évad fele mehetne a kukába, csak a néző félreterelése megy ezerrel. A finálé meg, hát, nálam elmaradt a katarzis, maradjunk ennyiben.
Azt viszont elismerem, hogy a vizualitás, a képi megjelenítés, a kamera szögek, stb., mind remek. Ilyenkor sajnálom is, hogy láthatóan vannak kiváló szakemberek és akkor egy ilyen BS sorozaton dolgoznak más helyett. Mert végülis mi történik? Mark S. (akit Adam Scott alakít) futkos oda-vissza a kórházak is megirigyelné steril fehér folyósokon villogó lámpafények közt, és néha van egy kis misztikus nagyvállalati vibe körülötte amit a többi creepy mellékkarakter biztosít.
A mélyebb tartalmat, a 2 tudatént nem aknázza ki eléggé a sorozat, a vége felé van rá kis törekvés, de kevés. Túlságosan elviszi a szerelmi szál az egészet, ahelyett, hogy tényleges karakterfejlődéseket látnánk. Komolyan mondom Milchick (Tramell Tillman) és Miss Huang (Sarah Bock) karakterek nagyobb játékot nyomtak le, mint a főszereplő(k). A nővér/hugi (?) Devon (Jen Tullock) karaktere vicc, Cobel (Patricia Arquette) szintén.
Ahogy látom nem véletlen így lett a finálé, jön a 3. évad majd valamikor...
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Janaboy
üzenetére
Visszanéztem az első évadból pár részt, belepörgettem, sokkal egyszerűbb és követhetőbb volt mint a mostani évad. Most az effektekre mentek rá, jobban néz ki, meg sokkal több a hentelés. Mintha teljesen irányt váltottak volna. A második évad nagy csatájával lezárulhatott volna a sztori. Helyette még több gonosz lett, azt sem tudom kik, miért, miért szövetkeznek, mi a céljuk. -
Janaboy
Topikgazda
The Wheel of Time 1x04
Na jó, ez elég karaj rész volt..
mi a tököm volt az a lebegő gömb?? Hát hol az a fejlődés?? -
AD4MINATOR
nagyúr
Harley Quinn (2020)
5. évadAzóta is nézem, lement most az ötödik évad is. Ez egyértelműen gyenge lett, érezni, hogy megfáradt a sorozat. Kár érte, de túl sok benne a nyavajgás, HQ-t szinkronizáló KC túl sokat ordít, visít benne, már idegesítően sok. Amúgy a színvonal továbbra is a morbid humor vonalon mozog, az animáció rajz ugyanolyan mint eddig.
-
SAS Rogue Heroes S02
Az első évad nagyon komoly volt, de ez az éved nem ütött, inkább meh.Persze, ahogy haladunk előre a háborúban, egyre durvább lesz... -
AD4MINATOR
nagyúr
Szerelemre tervezve
Made for Love (2021)Az első évad még csak-csak érdekes, bár vannak bukkanók, de a második évad totál lejtmenet. A lead színészek sem az igaziak, pedig a történetben amúgy lett volna potenciál. Így látva mindkét évadot, közepesnél gyengébbre értékelném ezt, skip
-
soo277
őstag
Sziasztok
hogyan van sorrendben a,1923,Yellowstone,1883?
köszönöm -
attiati
veterán
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Telex-re is kikerült a Kamaszokról egy cikk.
Már a címe is mérföldes spoiler

Inkább nem linkelem.Bennem még napokkal később is dolgozik az élmény.
-
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Ígéretes

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Na ez is minden előjel nélkül robbant be.
-
AD4MINATOR
nagyúr
[Duster | Official Teaser | Max]
na ezt csekkoljátok
-
Bad Pritt
félisten
Born Again: arról nem is beszéltek,
de miután Fisk kérdezte Vanessát többször mutatták a felhorzsolt kezét, szóval lehetett sejteni, hogy elkapta, megverte, megölte. Castle-lel kapcsolatban most ránéztem az MCU wikire, elég részletesen ír róla és itt is van egy óriási gap a Punisher második évad és most a Born Again között, szóval ez így fura volt kicsit.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Logitech Webkamera MeetUp 120 -os látótér, mikrofon, 4K Ultra HD
- KARÁCSONYI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 16GB 512GB GTX1650 500nit UHD 1 év teljeskörű gar.
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Stephen Graham, Erin Doherty, Owen Cooper

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)