Hirdetés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Fele annyit ér az iPhone Air, mint amennyibe pár hete került
- One mobilszolgáltatások
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frod
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
OWZoly miért releváns még bármilyen téren is bárki számára?
-
A Holló Felemelkedése | #hunyadi | Kritika
OWZoly, 2 rész után kritikának nevezni a beharangozót, kicsit vicces számomra.
Fura, hogy OWZoly mindig mindenhez kritikusan áll, így rendesen elbizonytalanodtam, hogy mi van vele, vagy a magyar sorozatgyártás tényleg új szintre lépett volna?!Tiktok-on is szembejött, hogy
, hol van itt a Kereszténydemokrácia?!nagy NER projekt, de szexjelenet van benne
-
TomDeNemm
csendes tag
Alice in Borderland S01-S02
Hú, ez nagyon tetszett. Az első évad elején még nem annyira hittem benne, de a második évad már mindent kárpótolt ,az jobban tetszett. Talán a legjobb játék számomra a börtönös volt, kedvenc karakter a hosszú hajú doki srác. A végén kicsit Lost-os érzésem maradt, na majd a 3. évad
-
fecaga21
senior tag
Azért ilyen sorozatot sem láttam még, mint a Trónok harca, teljesen máshogy alakulnak a dolgok mint ahogy a sorozatok felépülnek.... Most az 5.-ik évad legvégén elgondolkodom folytassam-e.
Itt akit egy kicsit is megkedvelsz, vagy akinek szurkolsz, azt megölik,A Starkok, Havas John, Stanish-t is legyőzik a Boltonok hiába máglyán égeti el a kislányát, na ott majdnem kikapcsoltam. Egy gyűlöletkeltés ez az egész sorozat, az a néhány jó dolog mai történik benne amikor Cerseit megalázzák, meg a Daenerys részek a legjobbak, a többi az mind olyan hogy kiveri a biztosítékot -
bobalazs
nagyúr
Ezt a Hunyadit csak a tv2n lehet megnézni? Ez a két rész van fenn és slussz.
Mindegy beregeltem, ingyenes, prémium nélküli reggel az első rész közben nem nyomott reklámot. -
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Ahogy nézem, lesz, valamikor.....
-
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Látod, én meg szinte abba sem tudtam hagyni. Tényleg az a csakmégegyrészt, azt majd folytatom.
Egyáltalán nem bánom a rá szánt időt.
Jöhet a Paradise. -
pècsimunkás
addikt
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Először láttam a filmet, majd a könyvet olvastam.
A nő "kicsit" máshogy nèz ki a könyvben, mint a filmben, de ettől függetlenül a mai napig "hallom ", "látom", ha olvasom, ahogy mondja Michael Douglas/ Dörner György: Meredith... -
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Na látod, akkor tényleg megtudna nyerni Crichton ex felesége pár milliót...ami egyben kizár kb mindennemű cameo-t a későbbbiekre is.
Hátha esetleg betegként visszatér, de ha igen remélem tol egy 3 perces roast-ot Dr Robby-ról
-
Rigormortiis
veterán
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Legutóbb pont a Zaklatást olvastam ki, és elvileg van abból is film, amit nem láttam, ugyanakkor ma különösen aktuális lenne (inverz metoo).
-
válasz
Rigormortiis
üzenetére

Szintén zenész, ER 2. évad 20. része jön majd nekem, amúgy a 2. évad Greene, Lewis és Benton-t leszámítva néhol nagyon gyerekes, meg pátoszos sőt nyálas, ez a 3 karakter menti meg, első évad emeletekkel komolyabb volt.
Igen, Wells +Crichton legutolsó felesége milliókat akar, elég száni. Javítva, csak az ex feleség perel. -
pècsimunkás
addikt
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Èn is! Rengeteg könyvèt megfilmesítettèk.
Szerintem (!!!) az összes Crichton könyvet olvastam. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Jaja jól összerakták, nem csoda hogy a Vészhelyzet írója pereli őket.

-
Egy újabb sorozat, ami beszippantott. Nem bírtam nem ledarálni.
Kellő akció, rejtély, nyomozás, dráma. Mondjuk a végén nem lepődtem meg. -
The Pitt
1. évad 10. részEzt a pofont nem láttam jönni..miért!?
Utálom Santos-t, de azt még jobban, hogy qrvára igaza volt. -
Ragnar_
addikt
Én is megnéztem a Hunyadi sorozat első két részét, és magyar léptékkel szintlépés a minőség ami a díszletet és a látványt illeti mindenképp, de nyilván nem hibátlan. Szerintem kíváncsiságból végignézem.
-
totron
addikt
válasz
McAdam6
üzenetére
Oh, milyen meglepő, hogy nem emelkedett sehova erről a szintről ez sem, most sem. Cáfollak egyébként, ha valaki kiveri rá, már sem öncélú a nude.
#81158OgreImre, sehogy, az angol szinkron nincs kiforrva, mivel nincs szükség rá, fehér holló jellegű a felkérés, így kitermelődött tehetség is. Félő, hogy instrukcióként menne át a felolvasósdi.
Az ilyen fajta szar ragad, korlátlan számú áttételen át, nem tud a műgyártmány nem sajátja lenni. -
gyuromoj
veterán
-
OgreImre
senior tag
-
paatrick
őstag
válasz
dokee78
üzenetére
László Zsolt sokaknak a szinkronmunkái miatt lesz ismerős a hangja.
Háttérben megy most épp odakapcsoltam, szerintem elég nagy hiba hogy jelenleg 4 nyelven fut a cucc, magyar+török+német+olasz és feliratozva van.
-
McAdam6
aktív tag
Hunyadi.... Ugyanazok a barátokközt stílusú elhadart/felolvasott dialógusok, mint a Semmelweisben... + öncélú pucérkodás.
-
Creature Commandos S01
Tök jó sorozat volt, kíváncsi vagyok az Univezum építés hogy fog Gunn bácsinak menni, mert 1-1 mozi-sorozat megy neki.
Mese, de akkor is bántott egy kis inkonzisztencia,Frankestein bőrén nem ütöttek lyukat a Flag lövései, bezzeg a Menyasszony lövései egyből tacsra teszik.
-
KISDUCK
addikt
válasz
SunMount3r
üzenetére
A terrorból szerintem jobb volt a 2. évad mint az első, kár kihagyni.
-
Tasunkó
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
A Spanyol Hercegnő az lehethogy olyan, de a VIII. Henrikkel inkább az a probléma, hogy elég történelmi, bár kosztümös, de a romantikája a bekövetkezett események miatt, kissé rendhagyó, a feminista nem jutna róla eszembe. Vagyis nekem pont emiatt tetszett, de nők nem biztos hogy ezt várják egy kosztümös filmtől.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Aweriot
üzenetére
Köszi, ebből a Belgravia már megvolt, a többi nem annyira jön be, de a Versailles esetleg (nem én döntöm el).
#81140 Ellia: He-he, azért a "dirty" stílust kerüljük.
#81142 Tasunkó: Beírod: "best historic series", én ott van. A Spanyol "Harcosnő" nekem trailer alapján túl feminista, de szerintem a VIII. Henrik is abból az aspektusból közelít. De a Poldark még talán jó is lehet.
THX mindenkinek, de azért jöhetnek még ajánlások! (Az én kérésemre is).
-
TomDeNemm
csendes tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Westworld... igaz elvágták a befejezését, tehát nincs folytatva van asszem 3 évad, de jó kis sorozat anno. mikor néztem tetszett
-
volandy
senior tag
Something in the Rain(2018).
Romantikus sorozat a szerelmeről! Adott két aranyos szerencsétlen akik szerelmesek, akik teljesen hétköznapi dolgokat csinálnak, teljesen hétköznapi módon. Nincsen semmi bombasztikus a sorozatban. Mondhatni rólunk szól. Akinek van ideje és romantikát akar nézni annak mindenképpen ajánlom!Egy fiatal srác és egy nála idősebb csaj oda meg vissza lesznek egymásért, a környezetük pedig hol így, hol úgy fogadja ezt, de inkább úgy fogadja, hogy nem akarja.
Fsz.: Son Ye-jin, Jung Hae-in. -
Nemtudom ki nézi a yellowjackets 3. évadát,
hát nekem baromi nagy csalódás. Hova akarnak kilyukadni? Az első évad szerintem teljesen vállalható volt, a második már középszar a harmadik meg így a 4 rész alatt kb nem szól semmiről.. Csak én érzem így vagy más is nehezen rágja át magát a részeken? -
Tasunkó
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Nem tudom mit javasolt a google, de 8.Henrik az jó, az nekem is tetszett. Aztán a Poldark ami jó, de az nem nekem való. Spanyol Hercegnő.
-
Ellia
addikt
válasz
SunMount3r
üzenetére
Galavant
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Gilded Age
Belgravia
Becoming Elizabeth
Versailles
-
SunMount3r
nagyúr
Sorry a "dupláért", de azért magamnak is keresnék, ezek amik eddig tetszettek:
Silo
From
Foundation
Presumed Innocence
Dark
Stranger Things
The Old Man
The Terror (csak ez első szezon)
Chernobyl
Origin
The Tourist
Black MatterDe sajnos ezekből már "kifogytunk", így kéne valami helyettük.
THX!
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Tudnátok jó "történelmi", vagy legalábbis "historikus", tehát "kosztümös" (tehát lehet full fikció is) sorozatokat javasolni? Romantika nem baj, ha van benne, mert anyukámnak kellene. (És légyszi ne a Google által javasoltak közül, mert azokat már mind átnéztem...)
THX!
-
bobalazs
nagyúr
-
Tasunkó
őstag
válasz
mephi666
üzenetére
Most hogy felhoztad, már bele kell nézzek, benne van-e.
A meleg téma itt nem zavart egyikben sem, első blikkre feltűnő, de ez a Mike White nagyon jó ízlésű csávó lehet, a téma kapcsán is, meg általában a sorozat külsőségeiben, most is festményekkel indít, már kíváncsi vagyok mit fog meglátni ezen a helyszínen.Azt mondták feléled valamilyen módon, hogy csak elájult. -
AD4MINATOR
nagyúr
Paradise (2025)
season 1 finaleŐszintén? Sokkal rosszabbra számítottam. Az évad közepén megy a tökölés, de amúgy nem rossz az alapkoncepció. Mondjuk Sterling K. Brown mint főszereplő nem a legerősebb sajna, Julianne Nicholson és James Marsden viszont jól hozza a karakterét, és Nicole Brydon Bloom is arra a pár jelenetre amiben van.
A szokásos gyerek szál szenvedés dráma megvan itt is (persze pont a tini találja meg a
-et, LOL?!), és meglepőentablet mégha feltételezhetően vannak is.kevés biztonsági van ahhoz képest amiről szó van és helyi rendőröket nem is látni, A misztikum jól épül fel, fokozatosan adagolja az évad az infókat és a ugyan kicsit sok néha a visszaemlékezéses flashback jelenetek de kibírhatók.
Az biztos, hogy egyértelműen a 7. rész az egyetlen igazán érdekes és értékelhető az évad során, innentől viszont nem tudom hogy akarják folytatni a storyt, bármerre mehet... még egy The 100 féle is lehetne
-
Tasunkó
őstag
Közben meg sunyissan kijött a White Lotus 3. sorozata.
-
.LnB
titán
válasz
dellfanboy
üzenetére
Jó terjedelmes kritika. Persze itt bőven kitérnek a sorozat politikai, és anyagi dolgaira is. De szerencsére nem húzzák le e miatt. Sajó elég jól összeszedte magát erre a kritikára. Mert benne meg meglett volna a veszély, hogy direkt nagyon lehúzza.
Egy kis színes a témában: [link] -hvg.hu

#81120k-adi
Nálam kevesen nevettek jóízűbben azon, ahova a GoT jutott az utolsó évadaira.
-
negyven2
nagyúr
Akkor ide is beteszem ezt:
Powerpuff Girls CW Reboot Trailer | LMB Archive
Ugye nem lett belőle semmi, mert mért a korai produkciós fázisban kaszálta a CW/WB... -
dellfanboy
őstag
kicsi rá az esély, hogy a Hunyadiról ne az eszetlen pazarlás és nepotizmus, hanem az őrült szemekkel törököket aprító Kádár L. Gellért vezette látványos csatajelenetek jussanak a magyar nézők eszébe.
vélemény telex-től [link] -
AD4MINATOR
nagyúr
Azért a GoT-nak is van bőven hibája, a vége meg kész kabaré lett... szóval.. én értem hogy az emlékekben megszépül de ha belegondolsz az első 1-2 évadban annyi karakter és szál volt, hogy azt se tudta a néző mivan, ki kicsoda... talán még a harmadikban se
és volt összesen 6 évad, aminek a hatodik évadjának felétől a szemed szúrtad ki a sok baromságtól...
-
totron
addikt
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Általánosságban kell érteni a kiterjesztett spoiler problémáját.
A Lost tényleg alacsonyra tette a lécet, reméljük a dzseki készítői többre tartják magukat és nézőiket is. A misztikum réteg tényleg lehetne differenciáltabb, így inkább katyvasz mint nem. -
.LnB
titán
válasz
Soulfly842
üzenetére
Egy független blog, ilyen feltételekkel akkor inkább ne írjon kritikát. Ezt az eshetőséget én kizárom, hogy ennyire komoly külső behatás lenne a cikkre. Ez már extrém eset lenne.
-
Soulfly842
addikt
Egy dolgot tegyünk hozzá:
Nem ismerjük a feltételeket. Nem tartom kizártnak az sem, hogy úgy engedték át az első három részt, hogy szigorú megkötéseket is kaptak hozzá, hogy mennyire mehetnek bele a részletekbe - nem is arra gondolok, hogy pozitívum-nagatívum - úgy általában a történetbe, a karakterrrajzokba, az implicit spoilerekbe.Külföldi sorozatoknál ezek a megkötések jó eséllyel sokkal 'hígabbak', kötetlenebbek.
-
.LnB
titán
válasz
Soulfly842
üzenetére
Pont az a legfeltűnőbb, hogy nem ilyen szintű "kritikákat" szoktunk meg tőle/tőlük. Azt a mondatomat módosítanám, hogy fizetett hirdetés lenne, mert nyilván nem az. Azt bánom.
De akkor is több mint gyanús. Főleg a komment moderációval karöltve. Arra azt írta nekem tegnap winnie, hogy csak a politikai tartalmú kommentek vannak moderálva. Ami egyrészt érthető, mert iszonyat ami ilyenkor kialakulhat egy ilyen komment szekcióban. De sajnos ennél a sorozatnál ez a téma megkerülhetetlen. Ezért vicces is olvasni, hogy semmi negatív komment nincs. Az én kommentemet is törölte, pedig csak a politika szó volt benne, semmi konkrétum. Pont azt tettem szóvá, hogy egy ilyen "kényes" témában milyen meglepő, hogy egy komment sincs, ami politikai vonzatú lenne, biztos törölve van az összes.Az az írás még így látatlanban is egy ömlengő, túlzó, és feltűnően pozitív kritika. Amin érezhető valami külső behatás Desmond részéről. És nem kell itt olyanokra gondolni, hogy fizetett volna bárki is a pozitív kritikáért. De egy blogger cikk írót, simán az is befolyásolni tud, ha elviszik egy komoly sajtó eseményre, vetítésre és ott (nem tudok szebben fogalmazni) fényesre nyalják a hátsóját. Vagy egyszerűen az is befolyásolhatja pozitív irányba, ha ő vagy közeli ismerőse dolgozott az adott produktumon. Nem tudom, hogy jelen esetben mi befolyásolhatta őt ennyire kirívóan, erre az ömlengő kritika megírására, de valami szerintem befolyásolta.
A másik pedig az, ami nem értek winnie-ék részéről, hogy nyilvánvaló manapság, hogy a közhangulat nem azonosul ezzel a véleménnyel. Ezt például a Futni mentem fogadtatása is szépen alátámasztja. Ezért ők tudták, amikor kitették azt a kritikát, hogy lesz visszhangja. Ezért is moderálják nagyon erősen a kommenteket.
Szóval én nem húzom le előre. De kizártnak tartom azt, hogy annyira jó legyen, amennyire az a "kritika" megfogalmazza. GoT-nál jobb? Nemár.. Pedig én aztán tényleg nem vagyok GoT fan..

-
válasz
Soulfly842
üzenetére
-
Soulfly842
addikt
Egyébként lehet, hogy minden zsigeri - a magyar sorozatokkal/filmekkel szemben beivódott - kényszerből íróra rácáfol a Hunyadi?

Sorozatjunkie 9/10 !
Premier előtt: Hunyadi – az első 3 rész -
pècsimunkás
addikt
válasz
antikomcsi
üzenetére
👍
-
antikomcsi
veterán
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Ha én is ott tartanék mint Te, akkor most hagynám abba a nézését, hogy megkíméljem magam attól a borzalmas csalódástól, amit a sorozat vége okozott. De szerencsére nem vagyok a helyedben, nem áll még előttem az, ami rád vár!
-
mephi666
nagyúr
válasz
Pitterix
üzenetére
...a könyv nekem már régóta megvolt, de a JFK alaptéma miatt nem akart megjönni hozzá a kedvem... ahogy viszont elkezdtem, nagyon megfogott
ha Kingek közt rangsorolnom kellene, akkor a jobbak közt van, de messze a legjobbaktól... a sorozat viszont abszolút nem tetszett, annyira eltértek a könyvtől (romantikus szál irányába, ami miatt nőknek jobban tetszhet
) -
-
Narxis
nagyúr
válasz
Pitterix
üzenetére
omg, nemár, hogy A búra alatt tetszett...fényévekkel jobb a 11.22.63 már csak azért is mert azt nem nyújtották mint a rétestésztát.
#81104 a netflix-en debütált anno a Daredevil és annak volt 3 évadja + egyéb sorik amikben feltünt, egy univerzumban játszódott pl. Jessica Johns, Defenders, Iron Fist, Luke Cage
Annak a Daredevil sorozatnak a folytatása ez, sajnos zavaró de lehet nem akartak annyi év után 4. évaddal indítani.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Daredevil újjászületés
Jóféle
-
stoon
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
megnéztem az első két részt ...kicsit lassú de még csak a 2. rész . DE akkora cliffhanger
a vége -
dokee78
félisten
Most kép zavarban vagyok.
A Daredevil 3 évadból áll?
Ami most jött ki az pedig egy új sorozat?
Nem ez a 3. évad? -
válasz
mephi666
üzenetére
Nekem nem sikerült megnéznem, sem elolvasnom. Valahogy nem keltette fel az érdeklődésem.
Pedig:
feleségem a könyvet kb 5ször olvasta, s a sorozatot is legalább ennyiszer látta. Neki mindkettő tetszik. Ő King rajongó. De, hiába mesélt nekem lelkesen, vagy nézegettem bele a soriba, egyszerűen nem.....
Viszont annak idején A búra alatt nagyon tetszett. -
Narxis
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
Daredevil: Born Again S01.E01-E02
Nem emlékszem már kristálytisztán az eredeti sorozatra, annyi rémlik, hogy nagyon tetszett és mintha pörgősebb lett volna, ahhoz képest ez lassabb lett. Nem akarok spoilerezni de azért ez inkább egy soft-reboot-nak érződik miközben persze nem lett eltörölve a régi sorozat teljesen. Nem véletlen az S01 és nem S04 csakúgy mint a Doctor Who esetén ahol nem akarták magukra haragítani a fanokat viszont valamiért úgy érezték, hogy nem lehet közvetlen folytatás se ahogy a Disney-hez kerültek(?) a jogok. Rengeteg a merengés, Matt Murdoch elveszettebb mint valaha bár persze ez érthető csak fura. Fisk arca is szép lett ahhoz képest, hogy az Echo-ban, hogy nézett ki. Btw. tegnap a maradék 3 részt egyszerre néztem meg abból a nem valami jó sorozatból csak azért, hogy nehogy valamiről lemaradjak de kb. semmi értelme nem volt.

A brutalitás szerencsére maradt, azért én bizakodó vagyok, nem tudom hány rész lesz még de az első rész különösen és egy kicsit a második is arról szólt, hogy felvezesse a dolgokat.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Xbox tulajok OFF topicja
- World of Warships
- Sweet.tv - internetes TV
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Interactive Brokers társalgó
- Android felhasználók OFF topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Horgász topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Nikon D3500, Tükörreflexes (DSLR) fényképező
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia - Akció!
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3481, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

mindjárt nem olyan nagy szám. Meg nem mintha bármi összefüggés lenne a minőség és a követőszám/nézőszám között.

.

ha Kingek közt rangsorolnom kellene, akkor a jobbak közt van, de messze a legjobbaktól... a sorozat viszont abszolút nem tetszett, annyira eltértek a könyvtől (romantikus szál irányába, ami miatt nőknek jobban tetszhet
Janaboy